|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II
Jula a może jeszcze w poniedziałek zadzwonią. A jutro będę się pracowniczo łączyć z Tobą w bólu: 11h przede mną
Naf przynajmniej się zorientujesz czy akurat w tym dniu nie złapiesz jakiegoś paskudnego choróbska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Net mi sie zawiesza ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Naf-kochana jestes ![]() ![]()
Wolę byc niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego.Bo lepiej zaliczać sie do niektórych niż do wszystkich ![]() Życie to nie konkurs na złożenie najzdrowszego ciała w grobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do depresji - to ja bardzo liczę na to, że może jednak sierpień będzie prawdziwie letni ![]() Gipssis, fajny był ten kawał o fryzjerze, który nam tu dziś zarzuciłaś ![]() Sprawa w sądzie. Sędzia pyta oskarżonego - górala: - Zawód? - Mechooptyk. - Co? - Mechooptyk! - A co pan robi? - Ano mchem chałupy obtykom.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Konto usunięte
|
niestety czasem powiedzenie "nie bo nie" kończy się chroniczną depresją owej jednostki oraz mym towarzyskim ukrzyżowaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Film bym sobie jakiś fajny obejrzała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
jezdem
![]() Musze zdementowac pogloski jakoby to moj dobrze wychowany i przekarmiony krolik lapal sie za mamusine kable ![]() Byl to problem odgorny, ktory Zani na jej szczescie nie dotknal a mamy net u tych samych dziadow, co sie ostatnio przemianowali na inna firme i ciezko cokolwiek od nich chciec, bo nawet telefonu nie podali laskawcy. ![]() Ale problem zazegnany. Znalazlam nazwe firmy na kopercie i jakos okrezna droga zdobylam 'dobre' numery. Wysle Ci zania na priv, bedziesz miala w razie ni ma ![]() A tak fogle to prosze mi tu nie jeczec na pogode ![]() ![]() ![]() Apsik ![]() ![]() naf, to prawie jak blind date bedzie ![]() A i musze Wam zachwalic wczorajszego Antychrysta. Film boski i demoniczny jednoczesnie. Juz nie pamietam kiedy cos mna tak wstrzasnelo. Takze jesli sie nie boicie i nie wiecie cobytu wieczorkiem, to polecam bardzo ![]()
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2011-07-22 o 23:32 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2108 |
Lux Mundi
|
Apsiku- cieszę się bardzo, że się pojawiłaś
![]() ![]() Pinkswan- co do wykrętów, jestem w tym mistrzynią ![]() Mogę przez telefon i na żywo, jak kto woli ![]() Odpowiedni makijaż, zbolała mina, załzawione oczy i dostawałam zwolnienie lekarskie na tydzień ![]() A kiedyś jak grałam w przedstawieniu [LO] i miałam upaść [ zemdleć], zrobiłam to tak efektownie, że ówczesny katecheta podbiegł, bo myślał, że faktycznie coś się stało ![]() Wszystkim się tak spodobało, że musiałam później pokazywać na przerwie przed fizyką- i "zemdlałam" fizykowi pod nogi ![]() ![]() Ale, że Lou taką Bestię hoduje, to pierwszy raz słyszę w ogóle ![]() ![]() Gipsiss- żadnych depresji mi tu ![]() ![]() Dobrze, że chociaż Rilla wypoczywa ![]() Zania, mam nadzieję, że na Wasz wyjazd pogoda będzie cudna ![]() Pinkswan- tekst dziewczyny, z którą pracujesz- bezcenny ![]() Jula- myślę, że dali se siana przed weekendem i będę od pn pracować i dzwonić do rekrutów ![]() Emilko, skoro perfumy to Twoje jedyne chciejstwa [ z tego co pamiętam, pisałaś iż malujesz się sporadycznie] moim zdaniem możesz mieć nawet 55 flaszek ![]() ![]() Naf- ciekawe czy potencjalny partner fajny ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2011-07-22 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zania, niedobrzyzno jedna, ładnie to nas tak nabierać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No nie powiem, może być ciekawie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cindy, zazdroszczę zdolności aktorskich ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-07-22 o 23:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z pieknie oswiatlonymi ujeciami, prawie jak z bajki ![]() ![]() Podesle Ci namiary na wersje z lektorem, moze Cie najdzie kiedys ochota ![]()
![]() |
#2111 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak z kFFiatkosią poszłyśmy w Słupsku na imprezę i przyczepił się do mnie natręt;/ Mogę pogadać wiadomo, ale bez przesadyzmu. Chciał tańczyć, to zatańczyłam- a dowód jego zafascynowania poczułam na własnej nodze ![]() ![]() Więc na poczekaniu skleiłam bajeczkę o mężu marynarzu, dwójce dzieci- bliźniaki : Ania i Krzysiu. Opiekuje się nimi moja Mama, a ja wyszłam się troszkę odstresować i w ogóle to już wychodzimy. Na co odparł, że yyy... noo spoko, ale że mam bardzo fajna koleżankę i , że on idzie z nami, stawia szampana, w ogóle- cuda na kiju ![]() kFFiatkosia stwierdziła, że jak załatwi sake i grzybowe precelki, to może przyjść ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No właśnie obejrzałabym coś dobrego, ale na serio dobrego, na miarę takich Kontrolerów ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mąż marynarz i bliźniaki, sake i precelki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-07-23 o 00:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Lux Mundi
|
Lou- tak się mnie nasunęło a propos Twojego zainteresowania Kunderą
![]() Przerabiałam go na fakultecie [ sama sobie taki wybrałam ;P] i nawet miło bym wspominała rozważania na ten temat, gdyby nie cholernie nieznośna ciężkość potwornego kaca, który mnie wtedy męczył ![]() Ale filmu nie widziałam- może się skuszę w najbliższym czasie ![]() Naf nie wiem czy widziałaś "Brzydką prawdę" albo "Narzeczonego mimo woli", ale na obu płakałam ze śmiechu- oglądając po raz kolejny ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2011-07-23 o 00:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2115 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-07-23 o 01:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
po eropejsku polecam (pewnie wiekszosc widzialas, ale nie zaszkodzi napisac):
"Skaze" - historia specyficznego trojkata: on, jego syn i dziewczyna syna ( w obsadzie Irons i Binoche), za kamera moj ukochany Francuz Malle, "Ukryte Pragnienia" lub "Marzycieli" Bertolucciego. Ten drugi to kolejny trojkat i koncowka lat 60-tych w Paryzu. Ten pierwszy dzieje sie we wloskiej wsi - b urokliwy filmik, o dojrzewaniu, uczuciach, z nominacja do Palmy. "Basen" Ozona - klimatyczne thrillero-dramat, o pani pisarce, ktora znajduje inspiracje w dosyc kontrowersyjnym, mlodym dziewczeciu. "Lokator" Polanskiego, (na podstawie Topora) - Polanski w roli totalnego swira, ktoremu zaczyna sie zdawac, ze jest zmarla wlascicielka mieszkania, w ktorym mieszka ![]() "Dziewczyna na moscie" - francuskie romansidlo pierwsza klasa, o facecie rzucajacym w cyrku nozami i jego 'ofierze', z Vanessa Paradis i Auteuilem w rolach glownych i rozbrajajaca scena 'milosna' z nozami, "Smierc w Wenecji" - to nie jest film o facecie w lodce! ![]() jakkolwiek to idiotycznie nie zabrzmi jest to arcydzielo o pedofilii, taka Lolita w wyzszej polki, swietny ![]() "Pieknosc dnia" Bunuela - z Catherine Deneuve, tez jeden z moich ulubionych, o prowadzacej idealne zycie zonie swojego kochajacego, bogatego meza, ktora odnajduje prawdziwe szczescie pracujac w...burdelu ![]() "Tesis" - tyz hiszpanskiego rezysera Amenabara - jeden z jego wczesniejszych filmow, thriller o amatorskich filmikach o przemocy "Cinema Paradiso" Tornatore - piekny film o milosci do kina ![]() "Pianistka" Haneke - film na podstawie powiesci Elfriede Jelinek, moj osobisty faworyt o obsesyjnych, sado-masochistycznych (fizycznych, ale i emocjonalnych) zwiazkach, z mlodych chlopakiem, matka, znakomite aktorstwo Isabelle Huppert w roli tytulowej (Palma), "Kobieta i mezczyzna" Leloucha - rzecz o nietypowym romansie, tez z deszczem nagrod, m in Oskar, wyroznienie w Cannes "Wszystko o mojej matce" - jak to u Almodovara, o kobietach... "Przekret" Guy'a Ritchiego - cyganie, angolscy gangsterzy i mnostwo innych, dziwnych ludzkich przypadkow, film boki zrywac ![]() aaa i prawie bym zapomniala o "Dolce Vita" Felliniego - 3 godzinny film bez ladu i skladu o nocnym zyciu mieszkancow Rzymu, przyjemnie sie oglada do popcornu ![]() i 2 kostiumowe: "Valmont" Formana - ekranizacja "Niebezpiecznych zwiazkow' z Colinem Firthem w roli glownej, ciekawy choc mniej znany od "Amadeusza" "Farinelli ostatni kastrat" - historia wloskiego spiewaka operowego - kastrata. Film dostal Globa, z ciekawostek: czesc partii wokalnych tytulowego bohatera odspiewala polska sopranistka ![]() ja tak moge dlugo, wiec juz sie lepiej ulotnie ![]() ![]() linka podrzuce jutro ![]()
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2011-07-23 o 02:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ech, czasem więcej zamieszania z tłumaczeniem, a "nie bo nie" nie każdy przyjmuje do wiadomości...Poza tym - wymyślając chorobę, nie urazimy nikogo - a jak się powie prawdę, że się po prostu nie chce, to wiadomo... Cytat:
![]() ![]() ![]() W sumie - jedyne. Ciuchów mało (trzeba nadrobić, bo czasem łapię się na tym, że jak muszę np jechać do klienta - co się zdarza raz na pół roku - nie mam nic porządnego, coby na grzbiet wrzucić). Nie wiem czyje to - ale tak się nazywa jedna z dróg wspinaczkowych w Mirowie. Na dobry początek dnia - polecam film o piesku wspinaczkowym: http://www.youtube.com/watch?v=AwUSk...layer_embedded Piesek jest niesamowity, a dla smaczku dodam, że tam, gdzie on włazi, nie wlazłaby na wędkę (czyli z superbezpieczną i psychicznie komfortową asekuracją) np dziewczyna kolegi (i sporo początkujących osób) - która zaczyna się wspinać, i ma warunki do tego fizyczne o niebo lepsze niż pies ![]() Pogoda ładna, jedziemy w skały - nareszcie nie pada, i nie ma 30 stopni ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Matka buldoga
|
Dzin dybry
![]() APSIKU - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!! ![]() Niech sie spelnia twoje wszystkie marzenia, zebys juz nigdy nie musiala sie smucic, duzo slonca i pogody ducha. Plus kasiory, abys mogla sobie kupic jakis fajny prezent ![]() 100 lat kochana! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2011-07-23 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
bry
![]() ale szczwaniak ![]() Jack Russell Terrier, zakochana jestem w tych pieskach ![]() Apsiku, duzo zdrowka, szczescia, usmiechu, spelnienia marzen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2120 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Apsik wszystkiego naj ![]() nie umiem składać życzeń |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też chcę dzisiaj na kolorowo ![]() Kochane Moje, dziękuję pięknie za życzenia ![]() A prezent to ja Wam powinnam kupić za to, że jeszcze nie wyleciałam z klubu za nie-bywanie ![]() Nie lubię swoich urodzin bo to jednak rok więcej... ![]() Miałam jednak poświętować z tego powodu (nazwijmy to - okazji), wyjść gdzieś... ale łapie mnie jakieś przeziębienie bo wszyscy z mojego otoczenia są zaflukani, więc zamawiam pizzę, otwieram chipsy, biorę tabletkę od bólu głowy i idę pod koc - szalona impreza ![]() Zapraszam Was na tuczące i niezdrowe jedzenie ![]() I jeszcze raz dziękuję ![]()
![]() |
#2123 |
Lux Mundi
|
APSIKU
![]() ![]() Sto lat Kochanie ![]() ![]() Przede wszystkim dużo zdrówka i wszystkiego, co sprawi, że każdy dzień będzie wydawał Ci się słoneczny, mimo aury za oknem ![]() PS Obszerna wersja życzeń poszła na fon ![]()
![]() |
#2124 |
Lux Mundi
|
Lou - Kundery kojarzę tylko "Nieznośną...". W ogóle był to fakultet, pt. Przegląd literatur słowiańskich - więc przerobiliśmy całą czeską, białoruską, rumuńską, jugosławiańską , bułgarską, chorwacką, serbską etc.
Chciałam poszukać tych notatek, żeby zerknąć czy czegoś jeszcze Kundery nie czytałam, ale Mietek skutecznie utrudniał mi poszukiwania, co widać na załączonym obrazku ![]() Naf- ja też nie wiem co tej mojej kFFiatkosi przyszło do głowy z tym sake i preclami, ale stwierdziła, że to wpływ Czarodziejki z Księżyca, którą oglądałyśmy któregoś dnia ![]() Jiuna- czekam z niecierpliwością na zdjęcia łaźni ![]() VI4- piesek wspaniały ![]() W ogóle Lou, VI4- muszę zmienić zdanie w stosunku do Colette ![]() Coraz bardziej się do niej przekonuję ![]() To co mi przeszkadza wietrzeje dosyć szybko i zostaje całkiem ładny zapach ![]() Będę dziś robić drugie podejście do Charlotki, zobaczymy co z tego będzie ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2011-07-23 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Wtajemniczenie
|
no to idę zrobić
![]() ![]() Widzę że kiciak oczytany jest ![]() STO LAT DLA APSIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ![]()
![]() |
#2126 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() A później też przecież możesz ![]() Będziemy miały skalę porównawczą ![]() Mieczysław rośnie na prawdziwego intelektualistę ![]() Tym bardziej, że tam zasnął i pewnie przyswaja już wiedzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Konto usunięte
|
Cindy boski ten Twój Mieczysław
![]() W ogóle chyba moje instynkty macierzyńskie skupiają się na zwierzętach. Gdy już będę mogła zamierzam mieć psa (najlepiej 2, ale że lubie duże i włochate to będzie ciężkie ze względów logistycznych), kota, świnkę morską i pająka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() narazie mamy kota, rybki, krewetki... no i trochę też nasze są kicia i suka teściów ![]() ja chcę jeszcze jakieś koty mieć psa (marzę o husky, ale podobno może polować na koty więc chyba już po marzeniach), szynszyle, królika ![]() i fredzię jakąś też bym przygarnęła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() ![]() Do psów i kota się przychylam, świnka morska może być ![]() ![]() A tak mi się skojarzyło ze studiów, jak to profesor mówił, że z balladą jest jak ze świnka morską- ani świnka, ani morska ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Jiuna- moja Przyjaciółka ma haska i żyje w wielkiej zgodzie z kizią ![]() Nie masz się więc czym martwić ![]() Pamiętam też jak kiedyś się zagadałam z panią w kiosku na temat zwierząt. Mówiła, że jej siostra ma fretkę właśnie, ale że ta fretka dziwna jakaś jest- zwija się wokół szczotki do kibelka i później potwornie śmierdzi ![]() ![]() ![]() Od tamtej pory miłość do fretek przeszła mi jak ręką odjął ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2011-07-23 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Apsiku - wszystkiego naj naj naj, i żeby Ci się poukładało wreszcie
![]() Cindy - to ja Ci tą colette dorzucę, mały samlerek - bo mi nie pasuje kompletnie. Za to szanele mnie prześladują, i sobie wymyśliłam, że jak zrobię pierwsze VI3* - to sobie zafunduję chance edp. W ogóle, dziś pogoda super - nie za ciepło, sucho, a formę mam o dziwo bardzo dobrą - mimo kulawego treningu zimą i tego, że ogólne się ciut obijam w tym sezonie...Więc VI3 jest blisko - o ile mi psycha nie nawali!! *stopień trudności w skali wspinaczkowej - dla mnie jeszcze nieosiągnięty max |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.