Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 20:37   #391
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A czym jeździsz, że ma tempomat-ciężarówą czy jak

to ja poczekam jak skończą i wtedy odwiedzę Ciebie i Asiulka
Trzymam Cię za słowo Tak po nowym roku do mnie bez problemu z Konina dojedziesz - tyle że Toruń omijasz Do Asiulka może uda im się skończyć ale do niej to niejedna droga prowadzi

A czemu tempomat w ciężarówkach? Szwagier w mondeo chyba miał...

Misiek jak zasnął znów miał 38.5st i na śpiku dostał czopek... obudził się i nie mógł zasnąć Biedaczek mój się męczy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 20:48   #392
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

faktycznie biedny ten Twoj Misiek-jak nie urok to....

a do Torunia to my chcieliśmy już dawno skoczyć ,bo kiedyś nam się podobało tam, ale teraz z G. to każdy wyjazd lekko męczący jest więc może poczekamy do przyszłego roku czy coś...

zmieniając temat-nie macie może pomysłu na jakąś szafkę na buty do korytarza? mam miejsca mniej więcej 55x100cm, ale nie musi być tak wysoka aż.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 21:05   #393
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
AniaP przyszły gatki dziś. Dziękuję
A dobre ?

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Przeczytałam właśnie drugą stronę. Tak mi bardzo przykro. Ten ból musi być nie do opisania. życie jest takie niesprawiedliwe.
Oj bardzo niesprawiedliwe

Cytat:
automatycznego hamowania to już bym nie chciała, czytania znaków również-póki mi jeszcze jakieś szczątki szarych komórek zostały to zostawię tę działkę dla siebie.
A czym jeździsz, że ma tempomat-ciężarówą czy jak

to ja poczekam jak skończą i wtedy odwiedzę Ciebie i Asiulka

pszczółka śliczna-fakt!
To już takie bajery było to się bawiliśmy , tak samo jak zmianą biegów na kierownicy jak w formule ( teraz mamy ) , czy automatycznie zapalającymi się długimi , pełno teraz zabawek czy potrzebnych nie wiem .
tempomat ma praktycznie każda nowsza bmka, a mamy 2011.
Dla mnie w aucie ważne sa elektrycznie sterowane fotele , ksenony , łącze bluthut czy jak go się pisze ( jak widzę kogoś w drogim aucie trzymającego komórkę w łapie to mnie trzęsie) bo ludzie u nas są z mentalnością że jak zamawiają wyp auta najwięcej inwestuję się w to co widzi sąsiad ( to dane z firmy mojego TZ , a o waznym się zapomina . NO i żeby był automat . Może mieć PDC ale to ma sporo nowszych aut . reszta mi zwisa
Stary 2011-07-22, 21:20   #394
lindsley
Zakorzenienie

Ania nie przymierzałam ale powinny być dobre, Michaś ma małą dupkę

A ksenony dają mocniejsze światło czy jak?
Ja to mam pewnie największego złomka na wątku

Michaś
Stary 2011-07-22, 21:50   #395
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ania a az tak sie to przydaje?
mnie sie wydaje ze czlowiek sie szybko po prostu do wygodnych rzeczy przyzwyczaja , pozniej na gorsze przerzucic sie nie mozna.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 22:11   #396
P0P70
Zakorzenienie

Justyś - gratuluję ślicznej córeczki.

Baobabek - i następna co się zestarzała. Sto lat!!

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Byliśmy w lesie na jagodach , mojego urwisa oblazły i pogryzły mrówki , a później spadł z traktorka i polik obdarty.
A ja rozwaliłam sobie kciuka piłą łańcuchową , mama wydarte do mięsa przy samej nasadzi paznokcia, jak nie urok to sraczka.
Masakra z tą ręką.

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
w rosmanie teraz sa i w marketach tez
a u mnie II kreski na tescie jutro do gina ide przezylam wakacje z 2 w sumie 3 dzieci teraz u Tzta jestesmy i sie byczymy
O jaka miła wiadomość.
Gratulację.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Z serii sto pytań do ... czy na plaży (ja oczywiście zakładam że pogoda nad morzem będzie wyśmienita ) mój syn ma chodzi w tym pampku to pływania?? Czy w majtach? Ale z 2 str tak głupio żeby łaził i sikał wszędzie ... Która pampki do pływania polecacie??
Moje dziecko po plaży chodziło w samym stroju albo majteczkach.
Miałam pieluchy te do pływania i te zwykłe ale nie było sensu ich zakładać. Było prawie ponad 35 stopni w cieniu i w pieluchach za gorąco.
Kupka zatrzymywała sie na majteczkach i ją wyrzucałam do kosza na śmieci a majteczki prałam pod prysznicem na plaży.

Cytat:
automat bardzo poprosze ,miałam okazję jeździć za granicą, ap otem jak wsiadłam do "normalnego" to mi się nogi plątały a gorsze korki niż w tym roku to miałam tylko dwa lata temu jak jechałam przez Bydgoszcz-zraziłam się do tego miasta na tyle, że teraz omijam je ze wszystkich stron.
Mnie w samochodzie brakuje jeszcze tempomatu (czy jak go zwał), samochód z automatem i tempomatem i do tego pick-up- tym to się fajnie jeździło-pomarzyć można.
Mój samochód ma wszystko i od 2 tygodni stoi bezczynnie w Wawie. Trzeba było powiedzieć to bym pożyczyła. Niestety system samoczynnego hamowania też ma. Czyli hamuje jak sie zbliża do przeszkody.

Cytat:
Ostatnio jak byłam u moich rodziców to zdjęłam ze strychu wózek dla lalek Hani i wsadziłam do niego Marcelowi misia i mówiłam mu że to jego synek i musi o niego dobrze zadbać - ale cieszył japę i latał z tym wózkiem po domu Oczywiście mój tata i Hania mówili że stuknięta jestem, ale mnie wkurza, że tylko dziewczynki mają wózki, kuchnie, żelazka i inne pierdoły, facet też przecież musi umieć gotować, prasować i dziećmi się zająć. Dzięki temu że mam córe starszą Marcel nie ma problemów z obyciem się z "dziewczęcymi" sprzętami

Daria a dużo płacisz za 3D, ja całą ciąże z Marcelem, na każdej wizycie miała 4D i płaciłam 100zł.

Czy to możliwe że P0P pojechała do Chorwacji bez dostępu do internetu?? Uwierzyć nie mogę
Coraz bardziej mi sie podoba mój zięciu i sposób jego wychowywania. Moja uwielbia za to samochody i wszelkiego rodzaju narzędzia. Mawet jak w morzu pływała to ciężarówka musiała pływać na sznureczku. A ulubione maskotki to resoraki.

PS. Dostęp oczywiście miałam ale powiedziałam sobie że przez te parę dni muszę odpocząć od telefonów i neta.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A co do P0P to ja myślę że teraz z tz nadrabiają zaległości, a jak wróci to też pochwali się dwoma kreskami
I tu się niestety mylisz. Jakoś tak się nie mogliśmy zgrać a dodatkowo to i framuga była więc nici z powiększenia rodziny.

Co do wypoczynku z małym dzieckiem to zdecydowanie można wypocząć o ile jedzie się z inną rodziną. Idealna jest taka jak mojej siostry. Ona ma 3 córki (14 lat; 10lat;7 lat). My z TZ nie musieliśmy biegać za mała bo one biegały. Nasze zadanie to było karmić, przewijać i usypiać. Ale z usypianiem też problemów nie było bo mała zwtylke padała po paru minutach. W dzień też codziennie spała tak od 12 do 14. Mówię Wam - luzik.
Najbardziej męczące były wyjazdy. No bo trochę musieliśmy pozwiedzać a nie tylko i wyłącznie plaża a było potwornie gorąco.
Jazda tam też była dość wykańczająca bo to ponad 1200 km w jedną stronę czyli jakieś 14 godzin. Na szczęście Oliwka jest przyzwyczajona do samochodu i jakoś to zniosła nad podziw dobrze czyli większość drogi przespała.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 22:23   #397
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Pop a te II kreski beda w koncu??

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

a ja kocham swoje auto bez samoczynnego hamowania i innych ✂✂✂✂✂✂✂ a najbardziej kochalam stara honde z 1994 roku, ale tz mial nia wypadek...
A.Camus
Stary 2011-07-22, 22:25   #398
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
DUSIAKA PAMIETASZ??? Tylkooliwka dolaczasz sie? tylko ja bede bez Kikusia
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Daria spotkanie??kiedy?
Darusiaaa- Jasne, że pamiętam - 27 lipca, środa -przyjeżdżasz na USG do Łodzi

Cytat:
Dusiaczku ty chyba u niego bylas prawda?
Tak, Dudarewcz mi robił usg i własnie od niego się dowiedzieliśmy, że będzie dziewczynka Na wizytę czekałam ponad miesiąc, ale to prawda, specjalista u nas znany.

Cytat:
toś ślepa

Ireneusz Dębski
tel 501-00-99-57
Mielenko ul. Sosnowa7
76-032 Mielno
Zazdraszczam Ja też chcę do Mielenka.
Byliśmy w Mielenku kilka razy -w zeszłym roku noclegi mieliśmy na Lipowej 41b, wcześniej na Lipowej 33.

Cytat:
Napisane przez Justys76 Pokaż wiadomość
To moja Majeczka!
Justys - śliczności

P0P - witaj Fajnie, że już jesteś.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-07-22 o 22:27
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 22:41   #399
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania nie przymierzałam ale powinny być dobre, Michaś ma małą dupkę

A ksenony dają mocniejsze światło czy jak?
Ja to mam pewnie największego złomka na wątku
Tak dużo lepsza widocznośc tak samo jak przy skrętnych światłach ( skręcają przy skręcie kierownicy ) to już są rzeczy które dla mnie decydują o bezpieczeństwie a mam porównanie bo na codzień mam punto z 97 roku , jak jechałam w nim kiedyś w deszcz po trasie czułam się jak ślepak .

Cytat:
ania a az tak sie to przydaje?
mnie sie wydaje ze czlowiek sie szybko po prostu do wygodnych rzeczy przyzwyczaja , pozniej na gorsze przerzucic sie nie mozna.
Darusia ksenony tak - jak napisałam wyzej , jak się wszystko widzi lepiej wiadomo jest lepiej bezpieczniej . a widocznośc jest lepsza niż przy żarowym oświetleniu . Automat to korki mniej zmęczony kierowca . a tel też bo gadający człowiek i trzymający tel to dla mnie mało bezpieczny kierowca . siedzienia mi się przydają bo ja zmieniam pozycję jak gdzies dalej jadę iles tam razy . Mam punto na codzień i tych rzeczy mi brakuje . I jak kiedyś sobie kupię moje wymarzone X5 to te rzeczy będą dla mnie najważniejsze , tak samo jak i dla mojego TZta .
Mieliśmy ileś tam aut jedne lepsze inne gorsze i to nasza lista priorytetów .

Pop napisz jak trasa ? Jak wrażenia z samego kraju jak plaże itp i wszystko co się może przydac jadąc tam .
Stary 2011-07-22, 22:46   #400
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Dla mnie w aucie ważne sa elektrycznie sterowane fotele , ksenony , łącze bluthut czy jak go się pisze (...)NO i żeby był automat . Może mieć PDC ale to ma sporo nowszych aut . reszta mi zwisa
no to do mojego byś nie wsiadła-niczego nie ma z tych rzeczy

Cytat:
Mój samochód ma wszystko i od 2 tygodni stoi bezczynnie w Wawie. Trzeba było powiedzieć to bym pożyczyła.
teraz mi to mówisz?!!!! ja dobrze pamiętam czym jeździsz

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Zazdraszczam Ja też chcę do Mielenka.
Byliśmy w Mielenku kilka razy -w zeszłym roku noclegi mieliśmy na Lipowej 41b, wcześniej na Lipowej 33.
nie pamiętam gdzie ta ulica, ale jak znam Mielenko to niedaleko

p.s. no tak, główna droga przecież zarośnięta lipami

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-07-22 o 22:49
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 22:50   #401
ania p
Zakorzenienie

mrowak mój też nic nie ma
Stary 2011-07-22, 23:00   #402
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANIAP popieram Cie w 100 %...ja takze uwielbiam automaty a te rzeczy.ktore wymienilas uwazam takze za podstawe bezpieczenstwa...moze super autka nie mamy ale akurat wszystkie te rzeczy posiada i czuje sie bezpieczniej i wygodniej jest ,tym bardziej,ze dwa razy w roku robimy mega trase do pl
a moim marzeniem tez jest x5 ale na razie odpuszczamy sobie,gdyz auto kupic to nie problem...problem to wymiana czesci jak cos sie zepsuje na tu w anglii tym bardziej,wizyta u mechanika boli i to bardzo.my jak przyjezdzamy do pl to duzo tutaj wymieniamy i naprawiamy...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:05   #403
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aga nie pisz o samochodach tylko co u was, jak sie czujesz??

dusiaka aj tam usg masz chwilke w srode?
a mozesz cos wiecej o tym lekarzu napisac? fajny na sprzet ? na polowkowe smialo smigac moge?
A.Camus
Stary 2011-07-22, 23:09   #404
ania p
Zakorzenienie

Agnieszka porównując ceny w PL do zarobków u nas też boli , na szczęscie jeden to najlepsze auto świata - służbowe a mój to koszt cześci ( czyli grosze ) i J kuzyn mi robi .

Darusia Aga jak widzisz kwitnie .
Kobieta na okładki mamo to ja czy innych takich
bez ciąży laska a w ciąży to juz wogóle
Stary 2011-07-22, 23:16   #405
agnieszka09
Wtajemniczenie

CAROLAJKA gratuluje dwoch kreseczek oj grono mlodszego rodzenstwa sie powieksza...ktora nastepna w kolejce...

JUSTYS gratuluje ale sliczne malenstwoniech zdrowo sie chowa

DARUSIA hiiihi u nas dobrze...leci nam 28 tydzien.kiedy to zlecialo.jestem co raz wieksza Karinka mnie nie oszczedza...ale daje rade
a jak u Was...jak Ty sie czujesz i jak sobie radzisz z Oliwka

od wczoraj rana kolezanka na porodowce jest biedna jeszcze nie urodzila...robia jej testy na oksytocyne i jak jutro nie urodzi to w niedziele cc

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

ANIAP no fakt...ale za to oplaty zzeraja i mieszkanie choc troche chyba lepiej jest tutaj...bo jednak do sklepu idzie sie i kupuje co chce nie patrzac,ze nies tarczy
tak na okladke po tych ciezkich dniach w koncu ktos mnie rozweselil troche

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-07-22, 23:27   #406
Darusiaaaa
Zakorzenienie

beben rosnie -sorry za jakosc , musze jutro kupic kabel usb do aparatu....

no u nas 20 tydzien, bo ty 8 przedemna jestes
gdyby nie plecy byloby bosko a tak jest srednio bosko:P
ale maluch kopniakami wynagradza wszystko

a ja bym strasznieeee chciala Q7 nic wiecej do szczescia mi nie potrzeba....

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

a fotki
A.Camus
Stary 2011-07-22, 23:31   #407
agnieszka09
Wtajemniczenie

DARUSIA tez mi sie q7 podobaja...choc mialam audi a teraz mamy bmw...i porownujac...bmw wygrywa...

kolezanka ma 4 cm rozwarcia...wlasnie dostala zoo...jest juz na maxa wycienczona...

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-07-22, 23:36   #408
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zaladowaly sie w koncu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0124.jpg (98,3 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0121.jpg (110,7 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0105.jpg (202,8 KB, 58 załadowań)
A.Camus
Stary 2011-07-22, 23:38   #409
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wcale jej sie nie dziwie, biedna sie umeczy....ciekawe jak nam pojdzie tym razem...
A.Camus
Stary 2011-07-22, 23:43   #410
agnieszka09
Wtajemniczenie

DARUSIA ojaaaaaaaaaa wieloryb z Ciebie...tylko nie wiem,z ktorej strony brzusiu sliczniutki jej ja to chyba jakas zboczona jestem na punkcie brzuszkow...uwielbiam ogladac zdjecia ...a Oliwcia mnie powala i jej kituszki

oj umeczy sie biedna...i masakra bedzie jak znieczulenie przestanie dzialac...a juz te w noge tez wziela
ja jestem tez ciekawa ale wcale mi sie nie spieszy aby sie dowiedziec
boje sie okrutnie i juz czasami w nocy jak nie moge spac to mysle z przerazeniem...

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-07-22, 23:55   #411
P0P70
Zakorzenienie

AniaP- Powiem a właściwie napiszę że warto było jechać. Ale czy pojechałabym po raz drugi? Nie wiem. Ja nie lubię jeździć w te same miejsca (wyjątek Włochy) a w tylu jeszcze nie byłam.
Tam gdzie byliśmy to plaża jest piaszczysta i w morzu jest piasek i długo płytko więc nie było strachu o dzieci. Woda ciepła - nawet wydawało mi się że za bardzo bo nie chłodziła. Prawie przez całą Chorwację jest piękna autostrada i super widoki. Ludzie mili i przyjaźni. Ceny porównywalne do polskich. W jedną stronę jechaliśmy przez Austrię a wracaliśmy przez Węgry. Dla nas lepsza droga przez Austrię. I to co mi się bardzo podobało w Chorwacji to miejsca postojowe przy autostradzie. Przy każdym plac zabaw dla dzieci i czyste ubikacje. Z podgrzaniem jedzenia nie ma problemu.

No i mają pyszne lody - tak jak we Włoszech.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Darusia- nie jest tak źle. Powiedziałabym nawet że bardzo fajnie wyglądasz. Oliwka oczywiście wygląda cudownie a te dwie kitunie po prostu urocze.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 00:05   #412
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aga to ja mam odwrotnie ja bym chciala juz grudzien

dzieki za mile slowka jak wstawie fotki z aparatu to bedzie LEPIEJ widac hehehe
A.Camus
Stary 2011-07-23, 07:55   #413
drcron
Zakorzenienie

śliczna Majeczka
pamiętacie jak nasze dzieciaczki były takie małe jak ten czas szybko leci

Pop fajnie że juz do nas wróciłaś teraz czekamy na relację z wakacji

a ja wczoraj miałam przygodę życia Tż nas uratował po prawie 1,5 godzinie
spadła gałąź przed nami jak jechałyśmy od babci do domu za nami stał wielki traktor wiec nie miałam jak zawrócić droga wąska drąca się Julka w aucie < zapomniałyśmy smoka > lejący deszcz tak że nie można było wyjść z auta przeciekający szyberdach tak że wyglądałam jakbym stała na deszczu i korek aut za nami masakra przezylam koszmar w dodatku rozładował mi się telefon i gdyby nie to że Tż jechał do sklepu po materiały do remontu to byśmy tam kwitły do rana

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 09:25   #414
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
CAROLAJKA gratuluje dwoch kreseczek oj grono mlodszego rodzenstwa sie powieksza...ktora nastepna w kolejce...

JUSTYS gratuluje ale sliczne malenstwoniech zdrowo sie chowa

DARUSIA hiiihi u nas dobrze...leci nam 28 tydzien.kiedy to zlecialo.jestem co raz wieksza Karinka mnie nie oszczedza...ale daje rade
a jak u Was...jak Ty sie czujesz i jak sobie radzisz z Oliwka

od wczoraj rana kolezanka na porodowce jest biedna jeszcze nie urodzila...robia jej testy na oksytocyne i jak jutro nie urodzi to w niedziele cc

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

ANIAP no fakt...ale za to oplaty zzeraja i mieszkanie choc troche chyba lepiej jest tutaj...bo jednak do sklepu idzie sie i kupuje co chce nie patrzac,ze nies tarczy
tak na okladke po tych ciezkich dniach w koncu ktos mnie rozweselil troche
szczerą prawdę napisałam idz do lustrA

Cytat:
beben rosnie -sorry za jakosc , musze jutro kupic kabel usb do aparatu....

no u nas 20 tydzien, bo ty 8 przedemna jestes
gdyby nie plecy byloby bosko a tak jest srednio bosko:P
ale maluch kopniakami wynagradza wszystko

a ja bym strasznieeee chciala Q7 nic wiecej do szczescia mi nie potrzeba....

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

a fotki
Cytat:
zaladowaly sie w koncu...
super brzuszek , jak by mi ktoś dał Q7 też bym się nie pogniewała , ale kupić bym nie kupiła . ale to już wzgędy serwisowania tego tylko . do X5 mam serwis w domu

Cytat:
AniaP- Powiem a właściwie napiszę że warto było jechać. Ale czy pojechałabym po raz drugi? Nie wiem. Ja nie lubię jeździć w te same miejsca (wyjątek Włochy) a w tylu jeszcze nie byłam.
Tam gdzie byliśmy to plaża jest piaszczysta i w morzu jest piasek i długo płytko więc nie było strachu o dzieci. Woda ciepła - nawet wydawało mi się że za bardzo bo nie chłodziła. Prawie przez całą Chorwację jest piękna autostrada i super widoki. Ludzie mili i przyjaźni. Ceny porównywalne do polskich. W jedną stronę jechaliśmy przez Austrię a wracaliśmy przez Węgry. Dla nas lepsza droga przez Austrię. I to co mi się bardzo podobało w Chorwacji to miejsca postojowe przy autostradzie. Przy każdym plac zabaw dla dzieci i czyste ubikacje. Z podgrzaniem jedzenia nie ma problemu.

No i mają pyszne lody - tak jak we Włoszech.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Darusia- nie jest tak źle. Powiedziałabym nawet że bardzo fajnie wyglądasz. Oliwka oczywiście wygląda cudownie a te dwie kitunie po prostu urocze.
\\

Mam nadzieję że kiedy s tam pojadę może za rok . choć mój TZ to się w bułgari zakochał zobaczymy , ale napewno do hotelu , bo jednak przy dwójce maluchów podstawione pod nos żarcie ma znaczenie .
mniej się człowiek umęczy . No i droga jest lepsza niż do bułgari , jak coś to się wypytam jak będę szukała ciebie o miejscowość bo ja to mam sklerozę i teraz nie zapamiętam no i czekamy na foty
Stary 2011-07-23, 09:57   #415
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
dusiaka aj tam usg masz chwilke w srode?
a mozesz cos wiecej o tym lekarzu napisac? fajny na sprzet ? na polowkowe smialo smigac moge?
Darusiaaa- ja poszłam do niego z polecenia, robiłam usg genetyczne. Jest bardzo dokładny, nie spieszy się, do tego cierpliwie wszystko tłumaczy.
Póki co, nie mam planów na środę, więc możemy się spotkać.
Jestem już na urlopie i póki co nie szykuje mi się żaden wyjazd. Zobaczę, może pojedziemy z dziećmi któregoś dnia na wieś, ale jeszcze nie wiem kiedy.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:56   #416
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a ja wczoraj miałam przygodę życia Tż nas uratował po prawie 1,5 godzinie
spadła gałąź przed nami jak jechałyśmy od babci do domu za nami stał wielki traktor wiec nie miałam jak zawrócić droga wąska drąca się Julka w aucie < zapomniałyśmy smoka > lejący deszcz tak że nie można było wyjść z auta przeciekający szyberdach tak że wyglądałam jakbym stała na deszczu i korek aut za nami masakra przezylam koszmar w dodatku rozładował mi się telefon i gdyby nie to że Tż jechał do sklepu po materiały do remontu to byśmy tam kwitły do rana
No nieciekawie... I co tz zrobił?

My mieliśmy znów ciężką noc... Misiek miał o 22 39.7st a nie mogłam mu nic podać bo po 19 dostał paracetamol w czopkach. Zrobiliśmy chłodną kąpiel + okłady. O 23 dostał nurofen a temp w ciągu godz spadła tylko o 0.2st Już mieliśmy na pogotowie dzwonić kiedy zaczęła konkretnie spadać i o 0.30 już było 38.8 a chwilę później już 37.8 Przed 2 MIsiek zasnął a ja razem z nim w ubraniu. Później tz mnie obudził i tylko się przebralam i umyłam. Wstaliśmy przed 9... i temp jest nawet niższa niż powinna

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Kurcze znów temp rośnie... Mam wrażenie że to od bactrimu. Dostał o 10. Przed było wszystko ok, 20min temu znów miał 38 st a nie mogę mu podać nic na gorączkę Chyba odstawię ten bactrim, miał dostawać do poniedziałku. Jak myślicie? Moja dr nie przyjmuje w sob, jedynie szpital dziecięcy mi zostaję jeśli chodzi o poradę

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Jak już to gdzie dzwonić - na izbe przyjęć czy do lekarza dyżurującego?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Doszło do 38.5 podałam paracetamol w czopkach + zimne okłady. Misiek zasnął. Poczytałam więcej o bactrimie, już więcej nie podam... Już wolałam przewlekły kaszel...

Michaś
Stary 2011-07-23, 12:07   #417
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Daria ślicznie wyglądasz!! Bardzo daleko Ci do wieloryba!! Musisz chyba pooglądać national geographic bo nie wiesz jak ten zwierz wygląda Olinek cudowna z tymi kiteczkami

Apropo aut to zarówno ja jak i mój tż jesteśmy absolutnymi miłośnikami audi. Q7 cudo, ale P0P kiedyś pisała że w środku taka sobie... Za to takie audi RS6 (teraz już chyba nie produkują...) Zapierd*** jak tralala, a do tego boskie! Ano i oczywiście ubóstwiam porshe cayenne turbo <3 ale tego to ja nigdy nie dożyję

Lind a Misiek miał już 3 dniówkę?? Całuski dla Niego

Chciałam Wam jeszcze pojęczeć że jak widzę pogodę za oknem to mam chęć się zabić! Pranie mi nie schnie tylko kiśnie, a cała sterta wysypująca się z kosza na bieliznę czeka na swoją kolej Cały lipiec leje deszcz!! Niedaleko domu mam plaże, na niej plac zabaw dla dzieci i kino letnie - byłam tam AŻ raz przez pół h bo stale wciąż i ciągle LEJE
KUR** !!!!!

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-07-23 o 12:10
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 12:20   #418
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lind a Misiek miał już 3 dniówkę?? Całuski dla Niego
Nie miał, to jego pierwsza gorączka. Też to rozważam ale.. Nurofen dostał o 23... rano wszystko było ok do czasu aż dostał bactrim i od razu temp zaczęła rosnąć... Jak wygląda rozkład temp przy 3dniówce? Ciągle jest podwyższona, wysoka czy tak skacze? No bo nurofen od 23 raczej go do 9 nie trzymał
Przed chwilą mierzyłam i już spada - 38.3st. Śpi sobie obok mnie na kanapie i co chwile zmieniam mu okład...

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

A pogoda faktycznie do Tz z siostrzeńcem poszli ciąć drewno bo im się nie chciało jak było ładnie a potem to długo nie będzie kiedy...
Mieliśmy dziś albo jutro jechać odwieźć siostrzeńca i chyba przełożymy to na środę... W razie W ode mnie dużo bliżej do szpitala dziecięcego...

Michaś
Stary 2011-07-23, 12:30   #419
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Nie mam pojęcia jak ta temperatura się kształtuje ... do tego jedne dzieci mają 3 dniówkę jeden dzień, inne 5 ... Jeśli widzisz zależność między lekiem a rosnącą temp to ja bym leciała do lekarza ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 12:34   #420
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
No nieciekawie... I co tz zrobił?

My mieliśmy znów ciężką noc... Misiek miał o 22 39.7st a nie mogłam mu nic podać bo po 19 dostał paracetamol w czopkach. Zrobiliśmy chłodną kąpiel + okłady. O 23 dostał nurofen a temp w ciągu godz spadła tylko o 0.2st Już mieliśmy na pogotowie dzwonić kiedy zaczęła konkretnie spadać i o 0.30 już było 38.8 a chwilę później już 37.8 Przed 2 MIsiek zasnął a ja razem z nim w ubraniu. Później tz mnie obudził i tylko się przebralam i umyłam. Wstaliśmy przed 9... i temp jest nawet niższa niż powinna

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Kurcze znów temp rośnie... Mam wrażenie że to od bactrimu. Dostał o 10. Przed było wszystko ok, 20min temu znów miał 38 st a nie mogę mu podać nic na gorączkę Chyba odstawię ten bactrim, miał dostawać do poniedziałku. Jak myślicie? Moja dr nie przyjmuje w sob, jedynie szpital dziecięcy mi zostaję jeśli chodzi o poradę

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Jak już to gdzie dzwonić - na izbe przyjęć czy do lekarza dyżurującego?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Doszło do 38.5 podałam paracetamol w czopkach + zimne okłady. Misiek zasnął. Poczytałam więcej o bactrimie, już więcej nie podam... Już wolałam przewlekły kaszel...
biedny Michaś, tak patrzę na twojego avatarka - uśmiechniętego Michasia i aż mi świeczki stanęły, że tak się biedny męczy oby to tylko 3 dniówka była...gdzie dzownić?kurna nie wiem u nas nie ma czegoś takiego jak lekarz dyżurujący jak coś to dzwonią u nas normalnie na pogotowie chyba jenyyy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości