Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-23, 09:04   #2491
anciaahk
kosmitka

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Acelinko - chciałam pisać o tej spacerówce - dla mnie wadą jest dostęp do koszyka. Trudniej też się ją prowadziło. W necie jeszcze nie patrzyłam, może byłby szybciej dostępny. Ale mąż i tak jest raczej za emmaljungą smartem - jego zdaniem jest solidnie wykonany. Oczywiście różnica jest w cenie, smart też jest jakby trochę sztywniejszy od roana, ale ma dużo ciekawszą spacerówkę, jakoś zgrabniejszą, bez tych folii i plastików. Dostęp do koszyka też łatwiejszy.
Mi podoba się najdroższy - city cross, najlżejszy, fajnie się prowadzi, ma najlepszą spacerówkę. Ale koszyk ma materiałowy, a nie metalowy, gondolkę mniejszą i koła piankowe, w których podobno bardzo szybko ściera się bieżnik (nie wiem jakie to ma znaczenie).
Zazdroszczę wszystkim, którzy podjęli decyzję, bo ja się nie mogę zdecydować.

Lausanne , przemywacie czymś te oczka?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 09:07   #2492
madzialena-lublin
Rozeznanie

Nie miałam czasu wczoraj do Was dołączyć bo najpierw miałam fazę na sprzątanie, a po południu mąż wrócił z "delegacji" więc same rozumiecie

Dostałam wczoraj paczkę z Allegro z kolejną częścią wyprawki- super jakości pieluszki, podkłady, i inne takie. Tylko nie włożyli płynu do prania Napisałam maila, zobaczymy co powiedzą, ale to już pewnie po weekendzie.

No i wczoraj suwaczek pokazał, że zostało nam równo 100 dni do porodu. Także od dzisiaj już 2-cyfrowe odliczanie

kellysss
dużo zdrówka dla Młodego
Stary 2011-07-23, 09:08   #2493
anciaahk
kosmitka

Madzialena - u kogo zamawiałaś pieluszki?

Stary 2011-07-23, 09:16   #2494
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Acelinko - chciałam pisać o tej spacerówce - dla mnie wadą jest dostęp do koszyka. Trudniej też się ją prowadziło. W necie jeszcze nie patrzyłam, może byłby szybciej dostępny. Ale mąż i tak jest raczej za emmaljungą smartem - jego zdaniem jest solidnie wykonany. Oczywiście różnica jest w cenie, smart też jest jakby trochę sztywniejszy od roana, ale ma dużo ciekawszą spacerówkę, jakoś zgrabniejszą, bez tych folii i plastików. Dostęp do koszyka też łatwiejszy.
Mi podoba się najdroższy - city cross, najlżejszy, fajnie się prowadzi, ma najlepszą spacerówkę. Ale koszyk ma materiałowy, a nie metalowy, gondolkę mniejszą i koła piankowe, w których podobno bardzo szybko ściera się bieżnik (nie wiem jakie to ma znaczenie).
Zazdroszczę wszystkim, którzy podjęli decyzję, bo ja się nie mogę zdecydować.

Lausanne , przemywacie czymś te oczka?
podejrzałam tą emmaljungę i rzeczywiście spacerówka o wiele łaniejsza w obu modelach cena sporo wyższa, no ale teraz musisz sie zastanowić czy będziesz w pełni wykorzystywała tą spacerówke czy szybko przerzucisz się na parasolke ja też biore pod uwage to że w przyszłości chciałabym conajmniej jeszcze jedno dzieciątko, wiec chciałabym coś, co wytrzyma i spokojnie sobie gdzieś tam poczeka na kolejne wejście
Ja nie myślałam ze wybór wózka jest taki trudny, normalnie trudniej niż z imieniem

MAdzialenko, mam to samo pytanie - gdzie zamawiałaś pieluszki? Dziewczyny mówiły ze w sklepie Myszka są ok, ale dzisiaj oglądałam i mają tylko te tańsze i cieńsze na aukcjach.

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-23 o 09:18
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 09:26   #2495
rabarbar83
Rozeznanie

bryyy
wczoraj się wyspałam a dziś tryb czuwania mi się załączył i pół nocy nie zmrużyłam oka, podziwiam te które się tak męczą od dłuższego czasu i jeszcze funkcjonują

mężul skończy malować sufit i jedziemy do miasta po różne takie remontowe dodatki...a ja go tam zostawię i śmignę do jyska bo to bliziutko i zaczaje się na jakieś koszyczki na poprawę humoru
Stary 2011-07-23, 09:28   #2496
acelinka
Zakorzenienie

co do koszyczków to jeśli któraś ma blisko Brico Marche to widziałam w ofercie że też właśnie mają koszyczki w promocji
Stary 2011-07-23, 09:36   #2497
lausanne
Wtajemniczenie

Ancia oczy przemywamy solą fizjologiczną i zapuszczamy tobrex
Acelinka - padlam. Ale chyba masz rację, trudniej z wózkiem niż z imieniem
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 09:43   #2498
anciaahk
kosmitka

Acelinko na typowa parasolkę raczej szybko się nie przesiądę - na pewno będę szukała lżejszej spacerówki, ale nie typowej parasolki. W typowych są te małe kółka, którymi sobie u siebie nie pojeżdżę, ze względu na chodniki (a raczej ich brak) i ukształtowanie terenu . Gdybym kupiła city crossa pewnie z tą spacerówką bym została. Cena mnie jednak póki co powstrzymuje.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Aha i Acelinko ja bym chciała jednak sprzedać wózek, jakbym zmieniała na jakąś spacerówkę, więc u mnie opcja pozostawienia wózka dla 2 dziecka nie wchodzi raczej w grę. Ale i tu pod kątem trwałości też raczej wygrałaby emmaljunga. Gorzej niż z imieniem, masz rację .

Lausanne - a jakaś herbatka, rumianek na oczka? Kciuki za szybkie wyzdrowienie!

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Jak mi się nie chce myyyć, pogońcie mnie, bo w piżamach kisnę. Dzisiaj mam wolne od gotowania i sprzątania, bo majstrzy kurzą pełną parą. Dopiero po południu będę mogła się wykazać.

Stary 2011-07-23, 09:43   #2499
rabarbar83
Rozeznanie

anciaahk psiurek też się chyba chce poczuć jak dzidziuś w brzuszku i się wciska do mniejszego posłania

indygo kanapowiec pełną gębą a mi się tak podobał twój avatarek poprzedni, normalnie "czy te oczy mogą kłamać"

agnyska ten zestawik kupiłam w realu na stoisku z kosmetykami, tam gdzie leżą zawsze etui na mydło, kubeczki, lusterka łazienkowe itp.
w zał. fotka jak to wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0061.jpg (11,1 KB, 37 załadowań)
Stary 2011-07-23, 09:45   #2500
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej mamuśki dziś mały ruch, wiadomo weekend

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Jeju Kellysss tak mi przykro jak Mały dzisiaj? Przechodzil już trzydniówkę? Wtedy własnie gorączka jest taka bardzo wysoka....

Nasze ślepka dziś się nie miały lepiej - oba całe zaklejone No i
K. marudny i zapłakany od rana jak rzadko kiedy

Asia doczytałam o wyprawce - super
biedny synuś
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Nie miałam czasu wczoraj do Was dołączyć bo najpierw miałam fazę na sprzątanie, a po południu mąż wrócił z "delegacji" więc same rozumiecie

Dostałam wczoraj paczkę z Allegro z kolejną częścią wyprawki- super jakości pieluszki, podkłady, i inne takie. Tylko nie włożyli płynu do prania Napisałam maila, zobaczymy co powiedzą, ale to już pewnie po weekendzie.

No i wczoraj suwaczek pokazał, że zostało nam równo 100 dni do porodu. Także od dzisiaj już 2-cyfrowe odliczanie

kellysss
dużo zdrówka dla Młodego
za studniówkę teraz to już z górki
Cytat:
Acelinko na typowa parasolkę raczej szybko się nie przesiądę - na pewno będę szukała lżejszej spacerówki, ale nie typowej parasolki. W typowych są te małe kółka, którymi sobie u siebie nie pojeżdżę, ze względu na chodniki (a raczej ich brak) i ukształtowanie terenu . Gdybym kupiła city crossa pewnie z tą spacerówką bym została. Cena mnie jednak póki co powstrzymuje.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Aha i Acelinko ja bym chciała jednak sprzedać wózek, jakbym zmieniała na jakąś spacerówkę, więc u mnie opcja pozostawienia wózka dla 2 dziecka nie wchodzi raczej w grę. Ale i tu pod kątem trwałości też raczej wygrałaby emmaljunga. Gorzej niż z imieniem, masz rację .

Lausanne - a jakaś herbatka, rumianek na oczka? Kciuki za szybkie wyzdrowienie!
kurcze ale problemy z wyborem wózka... my niby chcieliśmy x-landera xa jeśli udałoby się jakiegoś używanego kupić, bo nowy to drrrrrogi

idę trochę posprzątać, później przyjedzie kurier z nowym łóżkiem i komodami do nowego mieszkanka

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-07-23 o 09:47
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 09:46   #2501
lausanne
Wtajemniczenie

pogoniłabym Cię Ancia ale ja też jeszcze brudna i w piżamie
Stary 2011-07-23, 09:49   #2502
anciaahk
kosmitka

Cytat:
pogoniłabym Cię Ancia ale ja też jeszcze brudna i w piżamie
Ok, to umówmy się, że jak zaczną wokół nas kręcić się muchy, to będzie znak, że to już .

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

MałgosiaM8 - halo, odezwij się!!

Stary 2011-07-23, 09:59   #2503
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lula, Martusia, ancia proszę nie bić za moje hormonki

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
wszystkie ida spac?
to ja ide do lodówki po loda
dobre podejście też bym tak chciała - na co mam ochotę to jem. Zjadlabym chyba wtedy całą nutelle

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
lulla czytam teraz o swoim 33 tygodniu i jest Ta twoja ginka jest pewna? Bo jak tak to jakiś chudzinek z niego

chudzinka? raczej nie średniaczek

32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl

Cytat:
Tak mi się przypomniało - jaką macie metodę na opuchliznę stóp? Od kilku dni nie mogę jej się pozbyć, moczę nogi, leżę i nic.
ja zawsze smaruje końską maścią

danika co do mojego gina, że niby ugodowy. Kręcił nosem, ale się zgodził, bo dla niego najważniejszy jest wynik HbA1C - znów robiłam to badanie, wynik we wtorek przed samą wizytą

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 10:00   #2504
spa82
Raczkowanie

Hej pieknoty!
Wczoraj zaszalałam ze sprzątaniem i tak cały dzien niewiadomo kiedy minął ale na dzisiaj została mi tylko kuchnia ale to tak na prędko i sie trzeba zbierac bo imprezka urodzinowa 10latki w rodzince a jutro impreza 9latka tak więc się objem torcików grilików mniam mniam
Powoli Was nadrabiam...

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ja brałam te podwójne, grubo plecione- byliśmy w sklepie i sobie macałam oba rodzaje- lepsze i bardziej przypominające dawne tetrówki wydały mi się te grubsze
W takim razie i ja te zamówię

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
własnie sie objadłam sajgonkami, mąłz mi przyniósł. nawet nie wiedziałam, że na to mam ochotę
Sajgonki A skąd zamawiacie? Ja to jakos tylko do Chinskiego muru sie przyzwyczaiłam ale może gdzieś sa lepszejsze

Cytat:
NO
tzn powiedzieliśmy bratu męza ze ma załatwić, tego klupsia z żyrafką mozemy mieć za 210 zł -wiec czekamy tylko na informacje kiedy bedzie
Asiu a widziałaś to łóżeczko na żywo? Ja tez choruję na te meble i właściwie je wezme najwyżej sama będę sobie w brode pluć bo słyszałam takie średnie opinie na ich temat ze krzywe itp.no i jak dotykalam to łóżeczko to rzeczywiście mało stabilne sie wydawało Ale jak się na coś uprę i wypatrzę to nie ma mocnych

Cytat:
Tak kojarzyłam Asiu, że chcesz łóżeczko z żyrafą, śliczne jest. A cena mnie powaliła. My w sumie łóżeczko tylko dostawimy do sypialni, sama nie wiem, gdzie wstawić komodę co mamy do kompeltu do łóżeczka - czy też w sypialni, obok naszej, czy zostawić razem z szafą w pokoju dziecięcym
My tez łóżeczko do nas do sypalni a cała reszta mebli wyposazenia itp.w pokoiku małej. Zobaczymy czy ten system sie sprawdzi

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no ja właśnie też nie mam pojęcia jaki wybrać, ale w sieprniu pojadę do producenta i mam nadzieję, że na żywo któryś mnie kolor powali
Agus pamiętam że zastanawiałaś się nad kolorem Anello. Widziałam go na zywo jak bylismy wózki oglądać i naprawde jest ładniutki taki wdzięczny Tylko że ja ew.wózek chciałabym wykorzystac tez dla drugiego dziecka i jesli wyszedłby synio to z tego wzgledu chciałabym bardziej uniwersalny. Ja pod uwage biore Barino (zachorowałam na niego!-) albo Lidero.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Kochana..napewno z córeczką wszystko dobrze... też wczoraj lekarz mi wszystko sprawdzał... na szczęście to tylko moje wkręcanie niepotrzebne
dzięki. No mam nadzieję że wszystko bedzie w porządku ale wolę dla własnego spokoju sie upewnić...ja wogole ostatnio za dużo rzeczy sobie wkręcam-ostatnio sie mam schizy że Judytka nie słyszy

Caltea-robiłam któregos dnia kotlety z Twojego przepisu (te z piersi, majonez, jogurt naturalny itp.itd) no poprostu Od tej pory na stałe są w moim menu A co do snów to ja tez mam czasem takie głupowate że aż wstyd. A co ciekawe pare razy snił mi się mój gin i to właśnie w takich miłosnych uniesieniach hehe-a totalnie nie jest w miom typie Gorzej jak taki sen na wizycie mi sie przypomni

Lau-nie nadgoniłam wszystkiego więc nie wiem jak tam z K.ale mam nadzieje że choróbsko nie postepuje

Cotka-myslę że pomysł z przewijakiem jest git

Martusia i Ancia-życzę Wam zeby remonty pokończyły się raz dwa! Ja mam uraz do ekip. mięli nam remont zrobic w max 2-3mce to ponad 6miesięcy siedzieli!!! ale fakt że były poslizgi np z drzwiami (baba 2mce nas zwodzila) i inne tego typu sytuacje ale naprwde miałam juz dość

Dobra ide dalej czytać...
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 10:04   #2505
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok, to umówmy się, że jak zaczną wokół nas kręcić się muchy, to będzie znak, że to już .

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ancia z chęcią bym poczekala ale musze niestety się ruszyć bo ide na spacer z młodym
Stary 2011-07-23, 10:04   #2506
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinka - padlam. Ale chyba masz rację, trudniej z wózkiem niż z imieniem

Cytat:

Jak mi się nie chce myyyć, pogońcie mnie, bo w piżamach kisnę. Dzisiaj mam wolne od gotowania i sprzątania, bo majstrzy kurzą pełną parą. Dopiero po południu będę mogła się wykazać.
to ja myśle te ta tańsza emmaljunga by się u was spradziła i byłaby najrozsądniejszym rozwiązaniem pod względem funkcjonalnym i cenowym

ja się ładnie umyłam, przebralam w moje dresy i dalej leżakuje
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
agnyska ten zestawik kupiłam w realu na stoisku z kosmetykami, tam gdzie leżą zawsze etui na mydło, kubeczki, lusterka łazienkowe itp.
w zał. fotka jak to wygląda
o, a ja w realu nigdy takich rzeczy nie widziałam, muszę zajrzeć przy okazji, ale kiedy to będzie
Cytat:

obok mnie latają ale owocówki, bo zostawiłam na stole na noc miske w ktorej miałam arbuza i jedna noc im starczyła i się małpy pojawiły

Małgosiu, no właśnie odzywaj się
Stary 2011-07-23, 10:08   #2507
anetika
Rozeznanie

Witam sobotnio Szykuję się do teściów - znów będę miała co nadrabiać
Dziewczyny allle macie słodkie psiaki!

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Przypomniały mi się dwa pytania: gdzie kupujecie produkty Biały Jeleń? Jakoś nie mogę się nigdzie natknąć, ale mąż wczoraj wspominał, że gdzieś widział, tylko nie wie gdzie Ma może któraś z Was doświadczenia z proszkiem Biały Jeleń? Się napaliłam lekko
ja podobnie jak dziewczyny widziałam Jelenia w Tesco i w Stokrotce tyż
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dobry wieczor dopiero wrocilam do domku, juz mowie jak maluszek:

wiec szyjka sie skraca przez te moje skurcze, dostalam luteine dowcipnie, duphaston, relanium i mam brac ten magnez
dobre wiadomosci-maluszek wazy ponad 1500 g, gin pow ze jest bardzo duzy i dlugi bo mierzy juz jakies 40 cm z wyprostowanymi nóżkami i sie smialismy bo zaczela ogladac jego siurka i powiedziala ze pierwszy raz w zyciu widzi tak duzego siska u plodu wyliczyla ze ma ponad 2 cm teraz z jego wzrostu i pomiarow glowki, raczek, nozek wychodzi na 33 tydz no i musze teraz bardziej odpoczywac; aaaa i dzidzi jst juz ulozone glowka w dol i tak juz zostanie wiec tylko czekac na porod
a reszty spraw w koncu nie zalatwilismy, wiec..
Gratuluję tych dobrych wiadomości

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma jednak angine yhhhh
jutro was doczytam.Weekendy to pewnie spokojne bywają
Zdrówka dla dzieciaczka Sama bardzo często przechodziłam to paskudztwo, miałam chroniczne anginy - nie zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Tak jak pisałam wyżej- MATKI CHOWAJCIE CÓRKI

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
wpadam na chwilke..

Moj maly chory...
Siedzialam z nim teraz 1,5 godziny i zbijalam mu goraczke (mial 39,5)
mokrymi reczniczkami bo nawet czopek paracetamolowy nie pomagal
Teraz biedaczek spi ..Ciekawa jestem jak to bedzie w nocy..

U mnie dzis zaczynamy 28 tydz.
Zdrówka dla Synka I gratki z 28 tygodnia

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 10:11   #2508
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
wpadam na chwilke..

Moj maly chory...
Siedzialam z nim teraz 1,5 godziny i zbijalam mu goraczke (mial 39,5)
mokrymi reczniczkami bo nawet czopek paracetamolowy nie pomagal
Teraz biedaczek spi ..Ciekawa jestem jak to bedzie w nocy..

I wkurzylam sie bo bylam z nim u lekarza o 14 i doktorek powiedzial ze nic mu powaznego
nie jest i powiedzial ze starczy ten paracetamol na goraczke...
A ja tek czulam ze na wieczor sie rozkreci...
Jutro znowu do lekarza.....

Gratuluje udanych wizyt..

lulla... widze ze twoj maly ma duzy sprzecior

i tak czytam jak pierzecie te ciuszki to tez juz bym wyprala ale
musze poczekac conajmniej miesiac..
U mnie dzis zaczynamy 28 tydz.

Dobranoc i milej nocki..
życzę zdrówka dla Alanka, bidolinka mała i gratuluje 28 tyg, bo ja tez zaczynam 28
Cytat:
U nas słonka brak, szaro, ponuro, ale chłodno .
oj u nas też taka pogoda naszczescie, troche lzej sie oddycha

A wogole to dzien doberek maminki
Stary 2011-07-23, 10:17   #2509
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Hej pieknoty!
Wczoraj zaszalałam ze sprzątaniem i tak cały dzien niewiadomo kiedy minął ale na dzisiaj została mi tylko kuchnia ale to tak na prędko i sie trzeba zbierac bo imprezka urodzinowa 10latki w rodzince a jutro impreza 9latka tak więc się objem torcików grilików mniam mniam
Powoli Was nadrabiam...

Martusia i Ancia-życzę Wam zeby remonty pokończyły się raz dwa! Ja mam uraz do ekip. mięli nam remont zrobic w max 2-3mce to ponad 6miesięcy siedzieli!!! ale fakt że były poslizgi np z drzwiami (baba 2mce nas zwodzila) i inne tego typu sytuacje ale naprwde miałam juz dość

Dobra ide dalej czytać...
spa to ale będziesz mieć ucztę jedzeniową w weekend
i dzięki za remont

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 10:18   #2510
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wczoraj wieczorem jak się kładłam, miałam takie ambitne plany, że posprzątam, że wezmę się w końcu za swoje brwi i paznokcie... a dzisiaj najchętniej zakopałabym się w kołdrę i nigdzie nie wychodziła
Dobrze, że chociaż już nie pada.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 10:24   #2511
anciaahk
kosmitka

Cytat:
lula, Martusia, ancia proszę nie bić za moje hormonki

ja zawsze smaruje końską maścią
Proszę tu się hormonami nie zasłaniać, a o końskiej maści nie słyszałam, ale jakoś przerażająco brzmi . Można stosować w ciąży??
Cytat:
Wczoraj zaszalałam ze sprzątaniem
Kolejna chce dołączyć do grona leżących .

Cytat:
Caltea-robiłam któregos dnia kotlety z Twojego przepisu (te z piersi, majonez, jogurt naturalny itp.itd) no poprostu Od tej pory na stałe są w moim menu
Podziel się przepisem

Cytat:
Kończą, kończą, kończą. Mieli się wyrobić do połowy lipca, przesunęło się o 2 tygodnie, więc chyba nie tak strasznie. Malowanie już prawie zakończone, zostaną panele, fugi i będę mogła upić się ze szczęścia jakimś sokiem pomarańczowym.
Cytat:
Ancia z chęcią bym poczekala ale musze niestety się ruszyć bo ide na spacer z młodym
Aj i ja się ruszyłam, aż mi lepiej. Teraz mam ochotę na kawkę i jakąś bułeczkę z miodkiem.
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
to ja myśle te ta tańsza emmaljunga by się u was spradziła i byłaby najrozsądniejszym rozwiązaniem pod względem funkcjonalnym i cenowym
Wszyscy tak mówią, ale też ta opcja jest najcięższa.
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
oj u nas też taka pogoda naszczescie, troche lzej sie oddycha
W końcu my prawie sąsiadki .

Stary 2011-07-23, 10:30   #2512
acelinka
Zakorzenienie

anciaa, liczymy że tym soczkiem do upicia się podzielisz

to ile ten wózeczek waży?
Stary 2011-07-23, 10:31   #2513
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
to ile ten wózeczek waży?
Roan - 15 kg, e. smart - 17 kg, a city cross - gondolka 12,9, a spacerówka 14kg .

Stary 2011-07-23, 10:31   #2514
agnieszka 0605
Zakorzenienie

spa ja to sama nie wiem jaki chce, za dużo tych kolorów z Twoich 2 typów bardziej podoba mi się ta fukcja, ale czy potem chłopca wrzucisz do takiego różu?? Ja jeszcze myślałam o zielonym, to też takie uniwersalne rozwiązanie gdyby co, bo nie wiem czy dla kolejnego malucha będziemy kupować włózek????

Stary 2011-07-23, 10:32   #2515
anciaahk
kosmitka

Soczkiem upijemy się wszystkie .

Stary 2011-07-23, 10:32   #2516
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
W końcu my prawie sąsiadki .
a jak, jestesmy w tym samym klimacie pogodowym
Stary 2011-07-23, 10:34   #2517
agnieszka 0605
Zakorzenienie

anciac no a co innego te moje humory jak nie hormony? Normalnie nie płaczę na widok sister a końska maść to taka miętowo-kamforowa maść rozgrzewająca. Ja stosuje ją już bardzo długo - od bólu kręgosłupa po właśnie opuchnięcia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 10:35   #2518
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Roan - 15 kg, e. smart - 17 kg, a city cross - gondolka 12,9, a spacerówka 14kg .
ojej zaszaleli z tą wagą

ide luknąc filmika
Stary 2011-07-23, 10:44   #2519
anciaahk
kosmitka

Cytat:
anciac no a co innego te moje humory jak nie hormony? Normalnie nie płaczę na widok sister a końska maść to taka miętowo-kamforowa maść rozgrzewająca. Ja stosuje ją już bardzo długo - od bólu kręgosłupa po właśnie opuchnięcia.
Hormony, hormony, ale nie uchronią przed obiciem poopy. Niech sobie spojrzy w lustro i od razu będzie lepiej .
Reakcje na siostrę częściowo rozumiem - ja chude koleżanki, sąsiadki, itd - ostrzegam, że gryzę. I mają mi się ze swoimi kośćmi chować przede mną .
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem jak się kładłam, miałam takie ambitne plany, że posprzątam, że wezmę się w końcu za swoje brwi i paznokcie... a dzisiaj najchętniej zakopałabym się w kołdrę i nigdzie nie wychodziła
Dobrze, że chociaż już nie pada.
Cotka ja swoje maluję od 3 tygodni, poki co zdobyłam się tylko na stopy. Ręce czekają. Może dzisiaj się zmotywuję, bo idziemy na imieniny, ale nie jest to pewne.

Puchy tu dzisiaj.

Stary 2011-07-23, 10:44   #2520
madzialena-lublin
Rozeznanie

Zakupy (w tym pieluszki) zamówiłam u polecanego przez część dziewczyn r_p77. Zamówiłam zestaw 10 szt tetrowych+ 5 podwójnie tkanych (rzeczywiście grubsze i trochę jakby sztywniejsze) i 3 szt flanelowych. Te flanelowe nie wiem czy dobrej jakości bo porównania nie mam...
Myślicie że na początek taka ilość wystarczy?

Cytat:
zakupiłam mleczko w tubie loda rozka i bagirtke czosnkowa
Nie mów że wszystko na raz poszło...

Cytat:
Widzę, że dziś nastroje co najwyżej średnie, no to na poprawę - jak myślicie, czy Benek będzie mocno owłosiony?
Kochana psinka... Może lepiej nie pokazuj tego zdjęcia żadnym ciociom czy babciom bo Cię wyklną
Mój tak się nie tuli, ale kot i owszem- najchętniej położyłby się na brzuchu, ale że trochę waży, to go zganiam. No i kładzie się obok, żeby chociaż trochę pomruczeć Małej

Cytat:
Przypomniały mi się dwa pytania: gdzie kupujecie produkty Biały Jeleń? Jakoś nie mogę się nigdzie natknąć, ale mąż wczoraj wspominał, że gdzieś widział, tylko nie wie gdzie Ma może któraś z Was doświadczenia z proszkiem Biały Jeleń? Się napaliłam lekko
Ja Białego Jelenia w Rossmanie kiedyś widziałam, ale co do jakości się nie wypowiem, bo nie próbowałam.

Cytat:
Napiszę moje wrażenie z wózka roana, bo w sumie tutaj cieszy się największym zainteresowaniem. Jest miękki, dobrze amortyzowany, fajnie buja się i na boki i normalnie. Lekko dość się podbija na jakieś wzniesienia typu krawężnik. Gondola wielka, budka tak samo. Hamulec jest fajny, łatwo się zamyka i otwiera. Regulacja rączki też nie wygląda najgorzej. Są fajne 2 rodzaje stelaży - srebrne i czarne, te srebrne tak trochę oldschoolowo wyglądają . Mniej podoba mi się spacerówka, te foliowe obicia i plastikowy podnóżek. Wygodnie się rozkłada, można dziecko położyć bez problemu. Spacerówkę też jakoś ciężej się pchało - ma jakiś inny środek ciężkości czy jak. I jak jest spacerówka, to włożyć zakupy do koszyka będzie trudno - bo stelaż zasłania.

Ale relacja cena/jakość/wygląd jest jedna z lepszych. Nowy wózek za 1200 zł, a w sumie nie można mieć wielu zastrzeżeń.

Trochę się rozpisałam, ale mam nadzieję komuś pomoże.
Wózek śliczny, bardzo mi się podobają takie trochę "starodawne" tylko chyba ja będę szukać takiego ze skrętnymi kołami. Mieszkam pod miastem i boje się, że taki sztywny nie sprawdzi się u nas. Jak myślicie?

Cytat:
Sajgonki A skąd zamawiacie? Ja to jakos tylko do Chinskiego muru sie przyzwyczaiłam ale może gdzieś sa lepszejsze
Pyszne żarełko mają w Sajgonie na Nadbystrzyckiej , ale do nich trzeba się wybrać, bo nie dowożą.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości