|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. VI,pt.Juz prawie w komplecie!
Dzień dobry kobietki
Dziekujemy za gratulacje. Dziś wychodzimy do domku. Właśnie czekamy na wypis. Julek jest cudowny i ma takie słodkie usteczka Jeszcze wczoraj miał kroplówki z glukozą żeby mógł dziś wyjść. Przybrał trochę i wychodzimy. Je dużo i ładnie ![]()
|
|
#1862 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale Fifi jak na gospodarza przystało, dotrzymywał towarzystwa i przez cały dzień spał raptem godzinę! Poza tym jest w trakcie kolejnego skoku rozwojowego, więc mam niezły sajgon, bo marudzi non stop Co nie zmienia faktu, że wystarczy jak raz roześmieje się na głos i zmęczenie i nerwy mi przechodząA gorsze dni kochana niestety się zdarzają, zwłaszcza w ciąży, kiedy to już brzuszek i cały ciężar daje się we znaki a do tego dobija jeszcze pogoda (albo za gorąco i wszystko puchnie albo pada i niewiadomo, co ze sobą zrobić Ale jeszcze troszkę i Tadzio się urodziA z rozstępami ja też niestety musiałam się pogodzić, bo wylazły mimo smarowania ![]() Cytat:
Ooo tak, duży chłopulek Jak Twoja malutka?Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Kreti, to u ciebie pełne ręce roboty, mały zaraz bedzie raczkował pewnie:P:P Super, że odpoczęłaś A jak tata?Chelsea Zdaj relację, jak bedziesz mogła, z pierwszego dnia w domku![]() Słoneczko, myslimy o fordzie focusie albo skodzie octawvii kilkuletniej. O, albo tak jak Jasiulek, o megane combii. Jasiulku Ekstra, że już u was wszystko ok. Zazdroszcze mega budowy domu!Też chcę A chrzciny robiliscie w domu czy gdzies w restauracji? JA dziś okropnie spuchłam, aż miałam sine nogi, przestraszyłam sie, ale cisnienie bylo ok. Teraz troche opuchlizna zeszła na szczescie.
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc wszystkim!!
|
|
#1865 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza i ostatnia
dzień dobry! co tak puściutko dzisiaj??
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
co tu tak cicho? weekend z rodzinkami ... mnie TZ zostawił i pojechał grać w piłkę ....
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
Biuedne Słoneczko
A mój tz dzis pracowal, a mnie rodzice wzieli nad zalew na cały dzien
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulku gratuluję decyzji o budowie domu
![]() BordAna eh, no mogła już baba odpuścić.... Chelsea już w domku ? Zmęczona jesteś pewnie?kreti 8 miesięcy.... klask i:A ja doleczam zapalenie piersi. W czwartek mnie dopadło...ale już jest ok. Mały nam przeraźliwie krzyczy ostatnio, ale nie ze złości tylko tak po propstu, trenuje sobie i się cieszy a nam bębenki pękają
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
U nas jest wszystko bardzo dobrze, Karmię Julka piersią, czasem dostanie też butlę. Śpi ładnie i często, przy przewijaniu też nie płacze, lubi kąpiele. Miałam trochę nawału ale przystawiam małego często bo się domaga i wszystko się unormowało. Dziś w nocy budził się chyba tylko 3 razy. Mówię Wam- cudowne dziecko ![]()
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
HA, chelsea, tylko pozazdrościć
![]() Słoneczko, jesteś jeszcze czy już na porodówce?:P Ciekawe, czy mogłyście dziewczyny przewidzieć, że np. za tydzień urodzicie?? Ja jeszcze troche do terminu, ale przez lekarza mojego, który o tej szyjce tyle gadał, teraz jestem ciągle nastawiona, że poród już zaraz... Do tego dalej kupujemy ten samochó, dziś tż jedzie na sprawdzenie, denerwuje sie tym, bo w sumie musimy wyłożyć sporo kasy. Ale tż powiedział, że zamknie jedną lokatę, tak, aby dostęp do gotówki był. No bo jak Tadzio sie urodzi to na pewno jakieś wydatki zaraz wyskoczą... Z tego wszystkiego poszłam dziś spać o 4rano, po wysłuchaniu audycji rowerowej , OMG! Tity, a jak leczyłaś zapalenie? |
|
|
|
|
#1871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że tak idzie do przodu mały Tymek. BordAna no ta baba co ci każe zaliczać w listopadzie to jakaś bez serca! A jak parapetówka, nie pościskaliście sie za bardzo? ![]() Cytat:
A jakieś pieluchy bym musiała teraz kupić. Aktualnie mam pampers sleep and play, zwykle pampersy i dada z biedronki
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku ja od 36tc chodzę z rozwarciem i co .... jutro kończę 40
ABZ no właśnie ja kupiłam jedną małą paczke 1 pampersów tych zielono-żółtych i chciałam na zapas z 2 paki tych premium care 2 ... no ale trudno jeszcze nie rodzę dziś, jutro termin wg usg mi mija i ciekawe ile sie przeterminuję bo nadchodzącego porodu nie czuję zupełnie co używać do mycia krocza ? wiem o polewaniu tantum rosa no ale to chyba nie myje tylko pomaga goić ... chodzi mi o jakąś emulsję czy mydło ? co polecacie? |
|
|
|
|
#1873 |
|
Zadomowienie
|
jestem, jestem
impresssska ogólnie udana, wszyscy się pomieścili a to tylko dlatego że 3 osoby nie przyszły dlatego nie było aż tak źle, było w sam raz ![]() ja akurat siedziałam z brzegu - blisko piekarnika więc wszyscy musieli się przeciskać ![]() jedzenia jak się okazało nie było wcale mało, a tak się martwiłam ![]() teraz chyba do końca tygodnia nie będzie obiadu ![]() muffinki i ciasta przepyszne wyszły ![]() ogolnie to z sob/niedz poszlismy spać ok 3:30 no i spaliśmy wczoraj do 15 a dzisiaj znowu spałam do 12
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko, o matko, to rzeczywiscie. Ciekawe, czy u mnie też tak będzie...
MOże na te zaparcia jedz jabłka i marchewki?? Do mycia moja siostra poleca Lactacyt, ja sobie też kupiłam, ale jeszcze nie używałam. No i mam to tantum rosa Borana, no to udana imprezkja Śpij póki możesz, potem bedziesz po nocach z juniorem siedziec:P
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, co do laktatorów to kupowałyście je jeszcze przed porodem czy dopiero wtedy kiedy byly na JUŻ potrzebne?
i jakie macie? jakiej firmy? Reczne czy elektryczne? ja się trochę martwię... bo jestem w 32t.c a siary nie miałam jeszcze, czy to oznacza że nie b ęde miała mleka>? czy siara może pojawić sie jeszcze pózniej lub po porodzie?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Bordana, ja jestem w 37tc i nie mam siary, mam nadzieje, ze to ok
A laktator mam od siostry, Aventu, mowi, ze sie bardzo przydal przy nawale ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Bordana: http://forum.gazeta.pl/forum/w,586,1...ry_37t_c_.html |
|
|
|
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Antybiotyk dostałam, bo czułam się fatalnie....ale już przechodzi
![]() Cytat:
Bardzo mi się imię podoba ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Przez was wałśnie starałam się zaprzyjaźnić z laktatorem, ale jakiś dziwny jest, hmm.
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Brak siary nie oznacza, że nie będzie mleka, nie martwcie się
Ja miałam minimalne ilości, a mleka duuużo. Bez problemu karmiłam Tymka wyłącznie piersią 5 miesięcy, teraz ma jeszcze 2-3 posiłki na dobę "cyckowe" Dzięki za pamięć o Tacie. Jakoś się trzyma, choć chemie go męczą. 8 sierpnia ma kontrolny rezonans mózgu, więc będę prosić o kciuki. A Tymo dokładnie jutro kończy 8 miesięcy
|
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy to minęło Kreti????
Będę trzymać kciuki, choćby na porodówce:P ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- A co dziś porabiacie? Jak tam sytuacja z pracą? Coś się wyklarowało? |
|
|
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
a czy "wypada" mieć uzywany (pozyczony) laktator? jedna z koleżanek, która była na parepetówie zaproponowała że może mi swoj pożyczyć bo przy drugiej ciązy go wogole nie uzywa (dziecko ma teraz 4 miesiące)... z tym że ona używała go przez pierwszą ciąże (3 lata temu), potem uzywała go jej siostra.. i teraz mialabym ja... wiem że się odparza po uzywaniu.. ale jednak...
z jednej strony to oszczędność... ale może bez przesady..zreszta nie wiem jak na to patrzeć, może to powinna byc rzecz osobista? tylko dla mnie? zielona jestem w tych sprawach naprawdę.. ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- dziekuję za rady i dla Kretencji, oddzielne podziękowania za przepis na muffinki
|
|
|
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
ja go wyparzyłam. Nie warto chyba wydawać kupy kasy, jak jest coś za darmo. NO ale to jednak po mojej siostrze, także nie wiem Bordana, jak uważasz...
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna
Ja dostałam używany ręczny od jednej z naszych forumowych koleżanek Weruczek, dzięki Z pracą kicha, tzn. nic nie ma. Będę w sierpniu ponownie chodzić z cv, bo to pora na "ruch w interesie" w oświacie ![]() Dzisiaj nocuje u nas przyjaciel ze swoją koleżanką Japonką Na szczęście dobrze mówi po polsku Właśnie upiekłam na tę okoliczność muffiny marmurkowe
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
Kreti, daj zjeść
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- A ta opcja z mamą dalej aktualna? |
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do siary - nie mialam nawet jednej kropelki przed porodem, pojawilo sie wszystko po urodzeniu Nina
Co do laktatora - mam elektryczny Medeli i bardzo sobie chwale, choc jest glosny jak traktor Pozyczyla mi bratowa, wyparzylam i wszystko gra. Szkoda kasy na tak drogie zabawki
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna ja mam nowy ręczny z Tommee Tippee i używany od kuzynki elektryczny medeli .... trochę się pospieszyłam z kupnem tego TT bo jakbym wiedziała że kuzynka ma elektryczny to nie kupowałabym go
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Wtajemniczenie
|
Kretencja
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
Starlett, co u ciebie?
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wczoraj nie chciałam się chwalić ale miałam już skurcze , na ktg wyszły skurcze porodowe i wróciłam do domu i od 17 do 24 godz mierzyłam czas były różne jedne silniejsze drugie słabsze ale co 8 min .... już byłam zmęczona tych chodzeniem i mierzeniem czasu więc sie położyłam i co ...... d.upa przeszło ... teraz jestem wymęczona i zawiedziona bo już chciałabym być po .... może nie potrzebnie się kładłam ... jakbym chodziła to może by coś ruszyło
....aha dziś ukończyłam 40tc
Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-07-26 o 08:57 |
|
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
o kurcze, Słoneczko, to niezła noc za tobą
![]() ![]() To już naprawdę blisko!Mnie strasznie boli brzuch, jak na @, biorę nospę, ale poza tym nic. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

Ale Fifi jak na gospodarza przystało, dotrzymywał towarzystwa i przez cały dzień spał raptem godzinę!
Poza tym jest w trakcie kolejnego skoku rozwojowego, więc mam niezły sajgon, bo marudzi non stop
Co nie zmienia faktu, że wystarczy jak raz roześmieje się na głos i zmęczenie i nerwy mi przechodzą

klask i:

dlatego nie było aż tak źle, było w sam raz 

....