![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ja, On i jego dziecko... z Nią .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
szkoda
![]() Bo ja serio mam dziś doła i chciałam z kims pogadać ![]() Napisałam w końcu 3 pozwy ...
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
A Ty nie bronchaj (nie wiem jak to się pisze
![]() ![]() A tak poważnie to myślę, ze najlepiej jakbyś oddzielny wątek założyła bo tu się OT zrobił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
łiii tam... nie będę swoimi bzdurami więcej forum zaśmiecać...
Albo dobra- założę. Tylko mam nadzieję, że mnie nie zlinczują za to, że już taki jest. Bo muszę sie komuś wygadać zwłaszcza teraz gdy wszystko upadło, a ja już nie wiem co robić ![]()
Fresh Princess of Wizaz ... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa ![]() 04.07.2015 PM 2015 ![]() Edytowane przez Lianca Czas edycji: 2011-07-22 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam coś takiego: Do sadu rejonowego w miejscu zamieszkania rodzica lub miejscu zamieszkania dziecka (wlasciwosc przemienna, wynikajaca z art. 32 Kodeksu postepowania cywilnego) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
Pozwy to tam pfff... już poszły do mecenasa do oceny.
Dół mnie złapał, że tyle zachodu i wsio upadło. Ona ukróciła mężowi widzenia z synem ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety w kwestiach sądowych nie pomogę, jedyne co to mogę powiedzieć, zebyś poszukała w necie.. a to sama na pewno wiesz
![]() Natomiast ewidentnie widać, że kobieta exa robi sceny bez powodu, bo ma focha, bo jej się tak wydaje... bo tak może i będzie robiła jak chce. Smutne, że nie widzi potrzeby aby mały spotykał się z ojcem. Nie ma prawa mówić co Ojciec w tym czasie ma robić a czego nie. Ale znam podobną sprawę... ex stwierdziła, że ojciec może wydywac się z dzieckiem tylko w jej obecności i nie ma prawa nigdzie go sam zabrać, bo na pewno będzie im towarzyszyła "ta szmata z którą się spotykasz". Nie chodzi o dobro dziecka, tylko na pokazywaniu swojej władzy, szantarzowanie dzieckiem i używanie go do własnych rozgrywek. Postępując z nurtem wątku: taka matka powinna mieć odebrane prawa rodzicielskie, bo nie kieruje się dobrem dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
* Źródło http://e-prawnik.pl/forum/domowy/pra...z-synem-1.html Znalazłam pytanie faceta odnośnie widzeń. Wiem,że w MOPS-ie są prawnicy, którzy udzielają DARMOWYCH porad prawnych. Może warto sie do nich wybrać bo szkoda czasu na błędy ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Ja nie wiem, to dziecko ma 7 lat, wg mnie już powinno dużo rozumieć. Na miejscu Twojego faceta spytałabym co mu nie pasuje i jakie wyszły z tego powodu konsekwencje. Bo to,że dziecko chce mamie przytakiwać powoduje,że ta zabrania mu wizyt u ojca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny rozwalił mnie temat ile na alimenty mało,a ile to dużo.
Każdy inaczej żyje. Dla jednych 500 złoty alimentów to będzie wystarczająco a dla innych i 1000 za mało. Inne standardy,miasta,opłaty. Wszystko inne. Więc bezsensu komuś zaglądać do kiszeni i głosić wywody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | ||
ma zielone pojęcie
|
"Ledwo" czyli tak, że po prostu zaspokaja najważniejsze potrzeby dziecka. Ale nie stać jej na dodatkowe atrakcje. Czyli ma tyle pieniędzy, że opłaci mieszkanie, jedzenie dla siebie i dziecka, kupi średniej jakości potrzebne kosmetyki* dla siebie i dziecka (wiadomo, mydło, szampon, odżywka, żel pod prysznic itd.) oraz kupi średniej jakości ubrania** dla siebie i dziecka, oraz kupi wszystkie podręczniki, zeszyty itd. to szkoły.
*Czyli po prostu w przeciętnej cenie. Wiadomo, szampon nie musi być za 20 zł, ale ok. 7-10 zł kosztuje normalny szampon, itd. **Czyli ubrania, które są potrzebne. Jak wystarcza jej i/lub dziecku koszulka z bazaru, to niech będzie z bazaru. Ale jak np. buty dziecko musi mieć już dobre, a nie byle jakie z bazaru za 30 zł, bo ma grzybicę, to już buty trzeba kupić porządne. A "godnie"... Czy ja pisałam coś o "godnie"? ![]() Cytat:
I jak wcześniej nie było poważnej rozmowy, to teraz czas na nią. Ojciec musi wyjaśnić dziecku dlaczego rozstał się z mamą, dlaczego teraz życie wygląda tak, a nie inaczej, dlaczego w jego życiu jesteś Ty itd. Dziecko po prostu musi wiedzieć, co się dzieje. Cytat:
Ale opieka nad dzieckiem powinna być przyznana ojcu.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może,ale nie ma to mocy prawnej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |||||
Konto usunięte
|
dpbra, Chatul, bo faktycznie popłynęłyśmy w zupełnie innym kierunku, więc tak się streszczę z odpowiedziami
![]() książki stojące w szkole - jestem na tak, tylko nauczyciele powinni zadawać prace domowe tak jak u mnie pani wychowawczyni - z ćwiczeń [które są zazwyczaj lżejsze od podręczników], albo w innej formie, tak, żeby nie trzeba było korzystać z podręczników w domu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | ||||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrym pomysłem jest też wydawanie podręczników w np. 2 tomach. Wtedy na stałe dźwiga się mniej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co Ty uważasz za "ledwo" - ja uważam za wystarczająco ![]() "porządnie" synonim: "godziwie" a tu już niedaleko do "godnie", ale niech będzie co do słowa... Co oznacza "porządnie" ? i kiedy można mieć 2gie dziecko ![]() szkoda tylko, że tak się nie dzieje... pytanie czemu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym... Dziecko nie tylko trzeba ubrać, nakarmić i wyposażyć w podręczniki. Trzeba mieć jeszcze w zapasie jakieś pieniądze na lekarstwa. Trzeba też mieć pieniądze na przyjemności dziecka. Tak żeby mogło pójść z klasą do kina, żeby mogło czasem iść z kolegą na lody, żeby mogło mieć opłacone jakieś jedne zajęcia pozalekcyjne - choćby lekcje językowe, przydają się. Cytat:
Drugie dziecko można mieć wtedy, gdy jest się w stanie je utrzymać na takim samym poziome jak to poprzednie. Czyli co najmniej porządnie. Tak żeby nie było, że nagle nie starcza na ubrania czy podręczniki dla któregoś dziecka. Cytat:
![]() |
![]() |
#437 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
A Twój mąż jutro na tym spacerze powinien porozmawiać "poważnie" z synem, przedstawić sytuację taką jak jest. Powiedzieć że on by chciał go brać na weekendy, ale jego mama mu zabrania. Może przedstawi w ten sposób matkę w złym świetle, wiem, ale powie prawdę. Takie dzieci dużo rozumieją jeśli się z nimi dużo rozmawia. Ale Twój mąż musi się zebrać na odwagę, a nie takie: "Co tam, jak tam Ci tydzień minął?" pitu pitu ![]()
![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
Stanęło na tym, że nie będzie już żadnego spaceru... odebrała mu go definitywnie i sama chce zlożyć pozew w poniedziałek- tak jak my. A do wyroku mąż nie zobaczy dziecka. Napisała tez w smsie mniej wiecej:
"Powiem dziecku jaki jesteś, że dajesz się sterować, i że ci na nim nie zależy." Wzór idealnej matki. Skrzywdzić dziecko słowami "Tatuś Cię nie kocha" tylko po to by poczuć się wygraną. Żal... Mąż jest tak załamany, ze nawet nie chce ze mną rozmawiać... A rano ma w planie do niej zadzwonić i płaszczyć się przed nią i błagać by mu go wydała na godzinny spacer ![]()
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam glupią nadzieję,że ten sms nie zostal skasowany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale trzymam za Was kciuki ![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Ja również mam nadzieję, że SMS został zapisany. Na pewno może się przydać w sądzie jako dowód.
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzeniona
|
Lianca podstawowy błąd Twojego męża to taki, że daje sobą sterować tej kobiecie. Płaszczy się przed nią, prosi ją, cuduje i pokazuje jej, że ona jest górą i że to ona rządzi. Pisałaś, że wiele razy groziła, że nie da mu syna na weekend, a potem jednak przyjeżdżał - sądzę, że ona od początku wie, że pozwoli na widzenie, ale po prostu lubi być górą, która łaskawie się na to godzi po wielu prośbach. Jak długo to ona będzie podejmowała decyzje, a Twój mąż będzie się płaszczył, tak długo ona nie zacznie go traktować jako równego sobie. Powinien jej powiedzieć: "mam prawo widzieć się z moim synem, nie możesz mi tego zabronić". Bo jako ojciec ma takie prawo. Czytałam kiedyś, że w momencie utrudniania kontaktów przez matkę można wezwać policję, ale na ile jest to wiarygodne nie wiem. Twój mąż powinien już dawno załatwić te kwestie w sądzie. W tym momencie jego była jest górą i wie o tym - i to jest najgorsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja też. Ja bym też nagrywała wszystkie rozmowy z nią.
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Lianca, pisałaś że ten mały ma komórkę chyba? Może by tak Twój mąż spróbował do niego zadzwonić, pogadać z nim choć kilka minut?
![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
Hej.
SMS został zapisany i wykorzystam go w sądzie. W poniedziałek składam pozew do Sądu. Dziś mąż zapytał ostatni raz czy może go wziąć- ale się nie zgodziła. I napisała, że już go do wyroku nie zobaczy to się może nauczy, że jego dziecko jest na 1 miejscu. Ogólnie jestem wykończona. Atmosfera w domu tragiczna ![]()
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie ja bym na miejscu tż-a poszla do szkoły małego porozmawiać z nim - może on naprawdę myśli,że ojciec nie chce go widzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Tak mi przyszedł do głowy pomysł - Lianca, czy twój mąż nie mógłby przejść się do szkolnego pedagoga w szkole dziecka i powiedzieć o sytuacji i poprosić o radę? Albo do psychologa dziecięcego?
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzeniona
|
Teraz się płaszczy i jest to samo - tak samo chce mu uniemożliwić kontakt z synem i tak samo nastawia go przeciwko niemu. Dlatego ja nie rozumiem, dlaczego pozwala się tej kobiecie na wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Mały ma komórkę bo ja namówiłam męża i mu ją kupiliśmy. Ale ona mu ją wyłączyła
![]() Sytuacja na teraz: Mąż jest w takim stanie psychicznym, że wyżył się dzisiaj na nas... zrobił mega awanturę o jakiś porządek w pokoju- który jest sprzątnięty, w ogóle gadał nieskładnie nie wiem o co mu chodziło... wydarł się na mnie strasznie i wyszedł z domu. Wyłączył komórkę. Już widzę, że ta sytuacja odbije się na naszej rodzinie... Chyba do wyroku będzie wyżywał się na mnie... siedzę i nic nie robię... nie piszę nie dzwonie staram się nie myśleć... w takich sytuacjach uznalam bierność za najlepsze rozwiązanie... niech to sam przetrawi. Wolę jak wyszedł niż drze jape przy dziecku. Jak ja to wytrzymam?? --------------------------------------- chyba tamtej o to chodziło... chce zrujnować nasze szczęście i jej się udaje...
Fresh Princess of Wizaz ... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa ![]() 04.07.2015 PM 2015 ![]() Edytowane przez Lianca Czas edycji: 2011-07-23 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
skontaktujcie się ze stowarzyszeniem, które broni praw ojców (jest takie coś w naszym cudacznym kraju). oni wam doradzą, pomogą zebrać dowody, jakie pisma przygotować itd. ew. jak będzie potrzeba lepsiejszego adwokata znajdą (w sensie takiego, który ma doświadczenie w tych sprawach).
a mąż nie ma prawa się na was wyżywać. sam sobie jest winny, trzeba było tą sprawę uregulować od razu, a nie jakoś to będzie. i tyle w tym temacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
Wiem, że nie miał prawa... ale to zrobił.
Do tego właśnie mi napisał SMS, że dziś śpi na dworcu, że przez niego problemy, przeproś wszystkich-bla bla bla. No kuźwa... chyba go do psychologa zapisze! zwariuje.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.