|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Dziś skończyła 7 tygodnii .. To jedzenie co godzinę zaczęło się jakieś 3-4 dni temu .. Przeczekam, mam nadzieję, że to szybko minie ..
![]() Ale na skok trochę za późno chyba ..?
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
7-9 tygodni (wzory), 11-12 tygodni (niuanse), 14-19 tygodni (wydarzenia), 22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny), 33-37 tygodni (kategorie), 41-46 tygodni (sekwencje) Może skok i kryzys laktacyjny się połączyły i dlatego tak ciężko?
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
![]() U nas nocka znośna, od 21:30 do 5 rano, a potem to już różnie . Wczoraj mieliśmy z Alą nieprzyjemną przygodę...nie zrobiła kupki przez cały dzień, zaczęłam się martwic, wiec po jednym karmieniu dałam jej 60ml herbatki, za 1,5h godz. znowu jedzenie UU i 120ml mm, a że znowu nie było kupy - 50ml plantexa. Leżała sobie pod karuzelką, zaczęła przysypiac, chciałam jej dac smoka i się tak jakby nim zakrztusiła i nie mogła złapac powietrza, wyciagnęłam ją z łóżeczka, zaczęła oddychac i nagle poczułam, że nią szarpie - nie wiedziałam co się dzieje, wołałam przerażona Tż, który przybiegł, przechylił ja delikatnie do przodu i uderzył w plecki - i w tym momencie jak chlusnęło - cala podłoga, dywanik, sofa i drzwi były zachlapane - po prostu masakra, przestraszylismy sie nieziemsko, ale to raczej moja wina - bo ją przekarmiłam
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
zaprosisz
![]() Cytat:
Dziewczonka rzeczywiście dużo wypiła ... tylko że sama nie wypluła już smoka dobrze że nic się nie stało
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-23 o 11:59 |
|
|
|
|
#2285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o kurczę, te skoki są non stop ![]() jeden się kończy i za chwilę drugi .. chociaż w sumie tego pierwszego nie odczułam.. ehhhhh
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
coś jak fejsik
![]() mężul bardzo chce mieć tam konto, a to w wersji testowej jest i trzeba mieć zaproszenie ... |
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
poszło
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- matall mężul dziękuje
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to na przyszłość nauka.---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- matall- priv
|
|
|
|
|
#2292 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pisałam wczoraj że Wojtek usnął nam po godz.18 (patrząc na karuzelkę w łóżeczku). Nie obudził się na kąpanie. I spał.. I spał.. Obudził się o 4.20!!!! Wypił U i poszedł spać dalej tym razem do 7. A to chyba dlatego że Kasia wczoraj pierwszy raz nocowała sama u moich rodziców, więc nikt nie hałasował w domu! To miał chłopak okazję się wyspać ![]() Miłego dnia!
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a piersi Ci nie pękły ?????? Gabrysia spała dziś od 20 do 4:30 i miałam kamole, zazwyczaj już koło 3 się budze bo już mnie bolą trochę, a dziś obudziło mnie dopiero zacieszanie do karuzeli ![]() Gabulek śpi od 9 (na brzuszku oczywiście)a my chcemy wyjść ... |
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
W życiu nie nadrobie
mmy skok rozwojowy. Pszczoła moja najchętniej albo na moim brzuchu albo na rękach Padam. W nocy zamiast zjesc i spac dlej to usmiechy mamus strzelała
|
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
andziot- nie pękły bo w nocy ściągnęłam mleko i dziś pierwszy raz dałam mu je z butelki..
Oczy zrobił jak 5 zł,ale ciągnął i wypił całe 120 ml cały czas wpatrując się w moje oczy.. Mój słodziak kochany!
|
#2297 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
U nas nocka jak zwykle 22.30-5 i potem kolejne jedzonko 9 .A od rana kolek ciag dalszy , ale przynajmniej jest TZ wiec nie jestem z tym sama... I przyszla Bio gaia, dajemy na razie 2x dziennie.A z pozytywow, wczoraj niunia ladnie sie bawila grzechotka, trzymala w lapce i sobie grzechotala .Cytat:
Trzymam kciuki za rehabilitacje, oby szybko sie poprawilo ![]() A tak na codzien jakos sobie radzisz? Cytat:
Moze to troche potrwac, ale uda ci sie Wiem co czujesz, tez sie zalamalam po porodzie, jak doszlo do mnie, ze mam razem z przedciazowymi kilogramami 32kg do zrzucenia. A teraz powoli kilogramy schodza... Co do tabletek, to sa te Alli , pewnie musialabyc z GP pogadac, bo to na recepte chyba.Ale ja mysle, ze nie beda ci potrzebne .Cytat:
(4,5 roku spedzilam w powietrzu przed ciaza ).Tez uwielbiam samoloty i latanie. My tez dajemy probiotyki, od dzis Myslalam, ze gdzies po tyg. widac pierwsze efekty? Cytat:
Ewesko, awatarek cuuudny Cytat:
Poza tym mam tendencje do zapalen piersi i nie moge sciagac za duzo, musze przystawiac mala do UU... Wspolczuje problemow z Olenka, trzymaj sie mocno ![]() Zaraz idziemy na spacer, chociaz sie chmurzy, ale moze zdarzymy przed deszczem .
|
|||||
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te nasze dzieci sa przekochane ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- ej co tu takie pustki?????? 4 osoby przegladaja watek? wreszcie słonce to pewnie wszystkie spaceruja a mi sie nie chce seba spi a ja leze koło niego niedługo siasiek przyjedzie
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ale mi szkoda tego mojego dziecka, tak sie pręży, tak wygina. Kupa jest a pierdków nie ma ![]() Teraz przeszliśmy na rumianek i lactulosum...może to da efekt :/ Wczoraj zjadłam ogóra i wszystko jest ok ![]() Moge wiec spokojnie wcinac i ogórka i malinki. Zebym tylko za dużo witamin przez to w organizmie nie miała hihih Kupiłam cukinie, wiec i zupa krem bedzie. Strasznie bym zjadła placków z cukini, taki o których matall mówiła ale sie smażonego boje
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko bananów sie boje bp raz mielismy przeboje ale musze spróbowac znowuogorki zielone jem od porodu i tez ok ![]() od kilku dni wprowadzam pomidora na razie nic sie nie dzieje, wiec bede zwiekdzac ilosc po mału ![]() smazone tez wcinam (własnie jem placki ziemniaczane) jedynie po kotletach mielonych był mały problem zastanawiam sie czy przez cały okres karmienia piersia trzeba sie tak pilnowac?? ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- dorkabl na brak pierdków polecam gripe water efekt natychmiastowy próbowałas?
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie przejażdżka do apteki hihih ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Grazin dajesz Sebkowi herbatki? Jesli tak to ile?
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko mialo problemy brzuszkowe przez mleko.
Dzisiaj dalam jej nowe mleczko dla dzieci kolkowych i koniec z babelkami w brzuchu i wrzaskiem. Nie podalam jej gripe water przed jedzeniem, zeby sprawdzic czy to mleko faktycznie cos pomaga no i efekt jest. Prezyla sie moze ze dwa razy po jedzeniu ale zero wrzasku. Czemu wczesniej na to nie wpadlam, ze mleko jest winne |
|
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jedziemy do mojego brata i mojego bratanka na pepkowe rodzinne ![]() wiec spacer bedzie z domu do auta i z auta do domu umnie 19 stopni zimno wieje brrrrr |
||
|
|
|
#2304 |
|
Rozeznanie
|
agus tylo nie przesadz na tym pępkowm
![]() bo bedzie jak ostatnio, nocka nad sedesem a tz z Olą
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK; jesli będziesz dokarmiala Tymusia to też nic się nie stanie.. nie wyrzucaj sobie Monia! Najwazniejsze aby Malutki był najedzony i szczęśliwy - a Ty przy nim
Grazin; nie wiedziałaś o bombach bo nie oglądasz tvn24 A wiesz, ze ja jestem uzależniona od tego programu ![]() ale masz patent z suszarką jednak ważne, że pomaga! Zdj wymiata ![]() Robcie zdjecia z Siasiem ładne !! ale fajnie, ze sie spotkacie SiLLee; WSPÓLCZUJE !!!!!!!!eweska w 30 min zdj i makijaz? Mistrzynią swiata jesteś, wiesz? ![]() Cuuuuudny Twoj avatar, masz taką wdzięczną urodę, że normalnie w każdym makijazu wyglądasz ślicznie jak stąd do księżyca No i Twoje zdolności makijazowo-zdjęciowe! Że mnie Bozia choć jednym takim darem/zdolnością nie obdarowała ![]() agus no i nutramigen cosik pomaga ? Biedna Oleńka Cytat:
andziot; no to Twoja Gabrynia pięknie pospała!!!! Coraz dłuzej lula Twoja Dziewuszka Moja dziś poszalała pobudka o 2, 4,6 ale potem do 10 spałysmy. Na szczęście ona pociumcia w nocy kilka minut i zasypia od razu a ja z nią Też mam google+ ale widzę, że juz nieaktualne, ale chcialam powiedzieć o pułapce, uważajcie jak połączycie z kontem Wasze zdjęcia. Gdy skaskujecie sobie jakiś album to zniknie też z Picassy i nie do odzyskania Dziewczonka; ale sie strachu najadłaś! Całe szczeście, ze byłaś z TŻ ![]() Wspołczuje Kochana Camomile; standardowo super nocka! Oby dzień był taki sam. Moze Bio gaja jakiś cud uczyni.. Za nową umiejętność Naduni ![]() Na co dzień pomaga mi teraz mama a w domu jest ciężko... najgorsze jest podnoszenie małej... czasem na 2 razy ją biorę bo boję się, że upuszczę. No nic, niedługo do lekarza a poza tym za tydzień mąż juz wraca to wieczorami on się Malutką zajmuje Tyyyyyle się wylatałąs ?? Byłas stewardesa? Ja też strasznie lubię latać ale i się bojee... jednak gdy lecielismy wielkim boeingiem 777 i airbusem ale nie pamietam modelu (małz mi mowił, ze jego nastepca jest A380) to stwierdziłam ze latanie to czysta przyjemnosc. Nadziwić sie nie mogłam, że moge sobie filmy ogląac, grać etc etc... poza tym linie Etihad z Emiratów Arabskich chyba jedne z lepsiejszych bo nic nam tam nie brakowalo Zapalenie piersi nadal Ci się robi ??? dorka, kupiłas pampersy? dla mnie zabrakło kodów enchantresss, Gabrysia tak miala podczas 1 skoku - non stop papu i rączki.. wiem co czujesz gusia, suuuper, ze z Nadusią wszystko dobrze !! No to się Dziewczynka naprawiła mamaoptymistka, moi rodzice tak wszystko pisali gdy ja byłam malutka. Wyjęli własnie tydzien temu te zapiski... nawet szczególiki kiedy i o której oraz w jakich okolicznościach powiedziałam pierwsze agu Chyba też zacznę pisac, jednak na pewno nie tak szczegółowo ;] czesc Mamusie !! noo wreszcie pogoda troszkę się klaruje ! U mnie jako tako słonko, jednak mocno wieje i nie ruszam sie z domku. Boję się, że Gabi ma powiekszony węzeł chłonny ![]() Taka zyłka jak gdyby poniżej płatka prawego uszka.. umieram ze strachu, bo mnie węzły chłonne tylko z jednym złym się kojarzą... Chyba, ze to nie węzeł? ale pasuje mi na węzełka Małżowi nie mowie ..
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
ddaaiissyy no co ty! Ciekawa jestem czy ktokolwiek zdobył kupon. Moze trzeba było pobrac zaraz po 24-tej?
Słuchaj, taki węzeł u mnie oznaczał stan zapalny w organizmie ale to było u mnie a Ty głuptasie nie mysl od razu o katastrofach tylko sprawdzaj u fachowca <czytaj lekarza> Moim zdaniem jesli dziecko nie gorączkuje, zachowuje sie normalnie to trzeba zaczekać do poniedziałku i isc do lekarza. ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- zaczekam do września z tym pływaniem a potem kupie mu kolorowe majty i chlup do wody! |
|
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
Camomile, zazdroszczę
![]() daisy, witaj w klubie miłośników TVN 24, u mnie też od rana, ja jeszcze fanką Jarka Kuźniara jestem ( ku rozpaczy mojego TŻ ), ale ponoć ostatanio się ożenił brzydal ![]() pewnie leciałaś A340 ![]() Kupilam sobie dzisiaj szpliki , tylko czy ja w nich będę potrafiła chodzić ![]() A dla Pepe kupiliśmy album, o taki: http://allegro.pl/album-naszego-dzie...684257775.html |
|
|
|
#2308 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Nie mam na nic czasu nawet usiasc spokojnie i poczytac Was ![]() w domu nawal roboty ,mala caly czas ma te wstretne kolki,poza tym dolozylo sie ulewanie przez ktore cierpi strasznie ,w poniedzialek idziemy do specjalisty moze cos zaradzi na to ulewanie sie mleczka??!!szczepienie ponoc nam przeloza,Fiammi miala miec w sierpniu i chyba na wrzesien bedzie,stwierdzili,ze przy tych swoich problemach nie moze byc jeszcze szczepiona ![]() Daaiissyy i reszta kobitekdziekuje za troske a Daaiissyy ile Twoja niunka juz wazy??Ps.mam pytanko kto wie ile metrow nad poziom morza mozna zawiezc niemowle w gory??chcemy pojechac na kilka dni odpoczac od tych upalow
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-07-23 o 17:36 |
|
|
|
#2309 |
|
Rozeznanie
|
zrobiłam album(w końcu sie za to wzięłam)
zainteresowanych zapraszam :brzyda l:foty nie są w kolejnosci,ale inaczej nie umiałam ![]()
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Czekamy na Ciebie fasolko

aby szybko przeszlo
dzieki za przepis na ciasteczka
, ale przynajmniej jest TZ wiec nie jestem z tym sama... I przyszla Bio gaia, dajemy na razie 2x dziennie.
, pewnie musialabyc z GP pogadac, bo to na recepte chyba.