mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-23, 14:46   #781
Ona231
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Oto Mój 22 tydzień
Fajny brzuszek

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Joa super sprawa ze sobie tak mozna dobierac bardzo mi sie ta idea spodobala, chociaz na chwile obecna chyba juz nie bede za wiele dokupowac dla tych moich szkrabow - ale moge sie wam pochwalic zakupami ostatnimi? kombinezoniki zimowe, bodziaki, koszulki, spodenki...w sumie jak zaczelam wyciagac to stwierdzilam ze calkiem sporo juz tego mam, wiekszosci mi sie nie chcialo fotografowac

Seona umarlam z tymi przezwiskami

jesli chodzi o imiona to mi ten maly szkrab po prawej powiedzial ze chce byc Adas, drugi sie jeszcze nie okreslil

a tu jest fajny artykul jesli chodzi o wybor imienia

http://forum.szafa.pl/7/1332861/imio...jest-moda.html

generalnie bardzo czesto sie spotykam z opinia ze jesli chodzi o uleganiu mogom na imiona to jest to najczesciej spotykene u ludzi z nizszym wyksztalceniem i statusem spolecznym nie komentuje ale jak sobie popatrzycie po roznych forach i artykulach to takie przekonanie kroluje

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

"W pewnej szkole, miasteczka nie wspomnę, uczyła się MISZEL Noga" – pisze Mc_roch. "A ja miałam praktykę w gdyńskiej szkole i na pierwszej lekcji omal się nie udusiłam, tłumiąc śmiech. Sprawdzając obecność, musiałam z pełną powagą wyczytać DOLORES ŚLEDŹ i KARMEN FĄFARA" – dodaje Helena. Z kolei Dziewczonka spotkała się z Żakliną Zając. "Moja kuzynka nazwała swoją córkę Klaudia. Imię jak imię, obleci. Ale jak się doda nazwisko dziecka, to mamy oto w rodzinie Klaudię Ogórek. Aż zgrzyta"

to taki cytacik z tego artykulu

a mnie ostatnio jedna pani rozbawila, zapisywalam SOnie do przychodni, wybor lekarza itd, no i musialam podac dane rodzicow, imie ojca- a ze moj maz ma na imie Gurjeet- no to podaje- a pani mnie pyta czy przez o kreskowane
Glamm ciekawe jak odróżnisz szkraby jak z brzuszka wyjdą musisz stron pilnować żeby Adaś był jednak Adasiem

Artykuł jest świetny

A to i tak dobrze, że tylko o ó się dopytywała
Stary 2011-07-23, 14:56   #782
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

GLAM internet mi padl!!! wrrrrr!!!!!!!!!

jak cos to ja moge ale ODKUPIC te ciuszki.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 15:02   #783
glamourous
Zakorzenienie

Myszeczka super brzuszek- taki ani duzy ani maly, w sam raz

no pewnie ze odrozniam ktory maluch kopie, przeciez oni sobie nie moga dowolnie po brzuchu buszowac tylko kazdy siedzi w swojej owodni wiec stronami sie zamienic nie moga. wiadomo- jak kopie z prawe to Adas, z lewej jeszcze nie wiem kto kopie... siostra mnie namawia na Dominika po pradziadku moim- ktory jest jej bohater rodzinny...a najchetniej to mi radzi Dominik i Stanislaw ( z kolei Stanislaw to po prababci- moja siostra w ogole ma powaznego swira na punkcie hirtorii rodziny, wie wszystko na 4 pokolenia wstecz, kto byl kto i jak z kim dlaczego...ale prababka i pradziadek to w ogole jej faworyci ) no ale to taki offtop

a mialam sie pochwalic, ostatnio maluchy znow sie tulily do siebie lepkami ale tym razem glowki byly jak trza na dole, lekarz powiedzial ze jakby tak zostali to mozemy rodzic naturalnie oby im sie tylko nie odwrocilo

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
GLAM internet mi padl!!! wrrrrr!!!!!!!!!

jak cos to ja moge ale ODKUPIC te ciuszki.
Darusia ja ich nie chce odsprzedawac, chetnie wysle za zwrot kosztow wysylki paczka bedzie kosztowala mysle 13-15 zl. pisz adres na PW mysle ze w poniedzialek bede mogla po pracy pojsc i wyslac
Stary 2011-07-23, 15:10   #784
Ona231
Zadomowienie

glamourous ale w trakcie porodu już tak łatwo odróżnić nie będzie, dlatego napisałam że musisz stron pilnować
Stary 2011-07-23, 15:56   #785
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
generalnie bardzo czesto sie spotykam z opinia ze jesli chodzi o uleganiu mogom na imiona to jest to najczesciej spotykene u ludzi z nizszym wyksztalceniem i statusem spolecznym nie komentuje ale jak sobie popatrzycie po roznych forach i artykulach to takie przekonanie kroluje

"W pewnej szkole, miasteczka nie wspomnę, uczyła się MISZEL Noga" – pisze Mc_roch.
Ad.1. Glam, takie przekonanie jest na forach, ale ja pracuję akurat z ludźmi, gdzie przy każdej wizycie muszą podawać imię i nazwisko to nieraz o mało nie padnę: rodzice wykształcenie wyższe, jedno prawnik, drugie jakiś biznesmen a córka Donatella Wrona (nazwisko zmienione, też ptasie) itp.

Ad.2. Z tym nazwiskiem nieźle, może to ktoś od mojej Siostry pisał? Bo ona ma w klasie chłopca Miszela, nawet jego zeszyt widziałam

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:29   #786
ela3010
Zadomowienie

Myszka ładny ciążowy brzus, jakby podobny do mojego.

Glam artykuł przeczytałam, niezły. Wiadomo że gust to gust ale niektóre imiona to szczerze mnie przerażają.

Ja pojadłam pierogów ruskich z barszczem czerwonym, pyyyychota.

Ja jutro wybywam na cały dzień z domku, rano pędzę do kościoła na dwie msze, w sensie dać podkład muzyki i śpiew, i prosto z mojej pracy pedzimy do pracy tż, tzn ja z synkiem do rodziców a mąż do pracy, więc do południa ja zarabiam a po południu tż.

Po niedzieli mam wizytę, i boję się panicznie, co z tą moją szyjką, oby nic się nie pogorszyło!!!

Już wykąpana jestem, synuś też więc pełny relaks.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:37   #787
oolong
Zakorzenienie

z wiadomości - w brzuchu siedzi kolejny synek Pobuszowałam z tej okazji w Smyku na wyprzedaży (nędznie) i kupiłam małe bawełniane paputki, dwustronną bluzę na napy i czapkę z daszkiem. W Marksie jak dla mnie ceny na dziecięcym zaporowe, a myslałam, że kupię cos starszemu.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 16:43   #788
ela3010
Zadomowienie

Oolong to wielkie gratulacje, w synach siła. Dobre miałaś przeczucie, teraz jeszcze imię, mam nadzieję że się pochwalisz.

U mnie roboczo to Miłosz i myślę że tak zostanie, tż się wreszcie przekonał, bo innego typu nie mielismy.

Jeszcze raz wielkie gratulacje:ju pi:
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:48   #789
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Oolong to wielkie gratulacje, w synach siła. Dobre miałaś przeczucie, teraz jeszcze imię, mam nadzieję że się pochwalisz.

U mnie roboczo to Miłosz i myślę że tak zostanie, tż się wreszcie przekonał, bo innego typu nie mielismy.

dzieki, nastawiałam się na syna i to szczerze dla mnie wielkie ułatwienie - wiele będzie miał po bracie i razem zakwaterowani w jednym pokoju zostaną bez problemu tylko co tam się będzie działo, wolę nie myśleć....

w każdym razie na początek u nas w sypialni wstawiamy łóżeczko (nieupolowane ani nie zdecydowane jeszcze)

Stary 2011-07-23, 17:02   #790
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
kombinezoniki zimowe, bodziaki, koszulki, spodenki...w sumie jak zaczelam wyciagac to stwierdzilam ze calkiem sporo juz tego mam, wiekszosci mi sie nie chcialo fotografowac

to takie cytaciki z tego artykulu
A moze wstawisz foteczkę kombinezoników zimowych?

Upłakałam się nad "Kiełbasa z Wieprza" Makabra...
No ale niektóre nazwiska to swoją drogą, co zrobić... Mój mąż jak mi powiedział, jak go w podstawówce przezwała... kolegi mama!!! Tak tak... inteligentna kobieta musiała być, żeby 7latka od nazwiska zwymyślać :/ To tylko mam nadzieję, że nasza córeczka nie spotka się z czymś takim.

Byliśmy w 5 10 15, bo niby przeceny, ale te ciuszki po przecenach i tak ceną nie powalają i jakoś mi się nic nie podobało :/
A z zimowymi, to chyba trzeba na nowe kolekcje czekać, ale akurat z nowej kolekcji wisiała kurteczka, tyle że mi się wydawała cienka :/

Glam- Dominik to baaaardzo ładne imię

My ostatnio pobawiliśmy się w wybieranie imiona, czytałam i pisaliśmy sobie z listy co nam się podoba (nie widzieliśmy się). Na kompie wczytałam jakąś księgę imion, więc niektóre były nie wiem skąd
Wyszło, że ja wypisałam 8 imion, Tż 7. Przeczytaliśmy sobie, żeby zobaczyć czy coś nam się pokrywa. Pokryło się 6 imion aż mi się wierzyć nie chciało. Później stwierdziliśmy, że każdy ma zrobić liste od najładniejszego do tego najmniej upodobanego. I wiecie co! Zrobiliśmy takie same listy!!! Jakbyśmy myśleli to samo. Tylko ja miałam numerki 1, 2, a Tż dał 2 imiona pod jedyneczkę.
Tym sposobem mamy 2 faworyty. LiLiana i Marlena.
Zobaczymy, czy tak zostanie i które...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-23 o 17:22
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 17:05   #791
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Bardzo fajna ta wanna z szufladami, tylko jakoś mało stabilna mi się wydaję. Oglądałaś ją może w sklepie, czy to stabilne jest
Tak, oglądałam tą komodę Suzie u znajomej.
Ona bardzo ją polecała. Powiedziała że jest stabilna, że jeżdzi z nią z pokoju do łazienki zamiast dźwigać plastikową wanienkę i że zajmuje niezbyt dużo miejsca. Na dole można trzymać ciuszki czy pieluszki, obok wanienki jets miejsce na przyrzadu kosmetyczne Mnie tak się spodobała i taka praktyczna zaczęła się wydawać że znalazła się na mojej liście zakupów.

Cytat:
Ja na twoim miejscu kupiła bym taki i taki bo sama możesz zobaczyc w jakim ci wygodniej, a jak ci będzie bez usztywnienia wygodniej to go poprostu wyjmiesz i tyle
I chyba z Twojej rady skorzystam W sumie rożki nie są zbyt drogie więc można by sięskusić i na jeden i drugi.

Cytat:
A Ja zaś nie Ja poszła bym do tego który jest lepszy a nie bo imie mi sie nie podoba każdy daje jakie mu sie podoba. Ja nie kieruje się imieniem tylko żeby był dobry także troche dziwne masz podejscie jak dla Mnie , bo naprawde ten Nataniel moze być milion razy lepszy od Jana
Ja opisałam swoje podejscie i to co zauważyłam wśród swoich znajomych. Nie uważam tego za regułę ale przez środowisko w którym się obracam nie nazwałabym tak swojego synka. Z tym notariuszem czy lekarzem to podałam przykład bardziej mając na myśli nie to który lepszy ale jakby mieli identyczne umiejętności a ja miałabym się na któregoś zdecydować.
To mój tok myślenia, nie napisałam że jest lepszy od innego
I naprawdę nie miałam zamiaru nikogo urazić... jesli to zrobiłam to przepraszam

Cytat:
jesli chodzi o imiona to mi ten maly szkrab po prawej powiedzial ze chce byc Adas, drugi sie jeszcze nie okreslil
Ja długo zastanawiałam się nad Kubusiem, Igorkiem, Dawidkiem i Aleksandrem.
Mąż nie chciał się zgodzić na pierwsze trzy imiona bo niby są bardzo poularne i powiedział że zastanowi się nad Aleksandrem. Oglądałam zeszły sezon serialu "Szpilki na Giewoncie" i tam był chłopiec Adaś... i tak jakoś mówiąc do swojego brzuszka jakiś czas później nazwałam go niewiele myśląc Adasiem i tak już zostało Mężowi to imię wyjątkow się spodobało (wielki fan Małysza ) i będziemy mieć Adama Aleksandra Drugi syn będzie Aleksandrem... no chyba że będzie jako druga upragniona dziewuszka (zawsze marzyłam o chłopcu i dziewczynce, z tym żeby chłopiec był dla niej starszym bratem... jak narazie mam koncert życzeń... i oby tak dalej )

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-07-23 o 17:12
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 17:24   #792
Tincia
Wtajemniczenie

właśnie wciągnełam pół tubki mleczka skondensowanego Jako dziecko lubiłam bardzo... ale innej firmy, to chyba gorsze było, ale zobaczyłam w sklepie i.... wpadło do koszyczka

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 17:31   #793
Seona
Zakorzenienie

Tincia nieźle z tymi imionami!!!

Oolong, gratulacje z poznania płci Fajnie jest wiedzieć Mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie problemu z wyborem imienia dla chłopca, tak jak u Domi czy Myszeczki

Co do imiona, to mój mąż, chciał imię, które dobrze mu się kojarzy i "upierał" się przy Pamela i Angelina

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

My się zbieramy na koncert Zespołów Polonijnych Folklorystycznych Coś na rzeszowskim rynku może będzie Chociaż trochę mży, ale mam nadzieję, że coś będzie. Mała w domu wariuje, trzeba ją po polu przegonić

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-23, 18:11   #794
witaminkaccc
Zadomowienie

Seona bawcie się dobrze

co do imion, my stwierdziliśmy że oboje na M. więc i dzidzia na M.... Ja wybierałam dla dziewczynki, TŻet dla chłopca.... ale oboje już przyzwyczailiśmy się do imion, więc nie ma ścięcia w tej kwestii... a że okazała się dziewuszka zostaje Matylda, zwana już przez wszystkich Mati

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 18:41   #795
kami5
Raczkowanie

Kurka mam opryszczkę na ustach . Ona jest groźna czy nie? Nic a nic nie czułam, że coś się dzieje, a tu masz babo placek! Mam już przyklejony plasterek.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 19:46   #796
Darusiaaaa
Zakorzenienie

glam to podaj mi konto jak juz bedziesz wiedziala ile to wysle ci pieniazki no i na prawde odkupie je przeciez ty musialas za nie zaplacic!!!

moja kuzynka lezala na patologii ciazy i wyobrazcie sobie lezala z nia Pani stomatolog ktorej corka miala na imie RZEPICHA!

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

TZ WRACA W WEEKEND NA 100%

Złozyl dzis wymowienie, wkurzyl sie bo jutro znowu ma wolne i stwierdzil ze teraz przez te tygodnie mijalo sie to z celem bo zarobil nie wiele wiecej niz tu i ja juz siedze jak na szpilkach

u nas weekendowa impreza open hair festiwal i mam do cholery dosc poczucia jak samotna matka, wszedzie chodze sama!
jak widzialam te cudowne pary to az mnie dzisiaj mdlilo z zazdrosci:P
o 22:30 jest pokaz swiatel podniebnych , obejrze sobie z kuchni:P
A.Camus
Stary 2011-07-23, 19:58   #797
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Tez mi sie podoba to imie Miłosz

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
Seona bawcie się dobrze

co do imion, my stwierdziliśmy że oboje na M. więc i dzidzia na M.... Ja wybierałam dla dziewczynki, TŻet dla chłopca.... ale oboje już przyzwyczailiśmy się do imion, więc nie ma ścięcia w tej kwestii... a że okazała się dziewuszka zostaje Matylda, zwana już przez wszystkich Mati

Ja też bym chciała żeby Mój synalek miał na imię na literkę J ale nie ma fajnych no jest niby ale nie jestem przekonana na 100% do niego :/.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ad.1. Glam, takie przekonanie jest na forach, ale ja pracuję akurat z ludźmi, gdzie przy każdej wizycie muszą podawać imię i nazwisko to nieraz o mało nie padnę: rodzice wykształcenie wyższe, jedno prawnik, drugie jakiś biznesmen a córka Donatella Wrona (nazwisko zmienione, też ptasie) itp.

Ad.2. Z tym nazwiskiem nieźle, może to ktoś od mojej Siostry pisał? Bo ona ma w klasie chłopca Miszela, nawet jego zeszyt widziałam

Wiecie co to są normalnie śmieszne ale i okropne nazwiska .
Jak Ja sie ciesze że mam piekne nazwisko po mężu bo Moje mi się nie podobało :brzyda l:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 20:11   #798
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Tincia nieźle z tymi imionami!!!

Oolong, gratulacje z poznania płci Fajnie jest wiedzieć Mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie problemu z wyborem imienia dla chłopca, tak jak u Domi czy Myszeczki

dzięki
imienia nie mamy na razie

Stary 2011-07-23, 21:09   #799
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Dobiłam
Przeczytałam od początku do końca, gratuluje wsztstkim znającym już swoich "lokatorów" Mam nadzieje ze jeszcze z tydzień czy dwa i tez juz będę wiedziec.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 21:41   #800
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie sie bardzo podobalo milosz a teraz tak srednio, zawsze mial byc kacper ale pewnie jeszcze 100 innych padnie zanim wybierzemy cos konkretnego, zastanawialismy sie nad frankiem badz antkiem tez
A.Camus
Stary 2011-07-23, 22:21   #801
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witajcie .
Widze,ze mala dyskusja sie wywiazala w zwiazku z wyborem imienia.Popieram wypowiedz ktorejs z was (oczywiscie nie zapamietalam ktorej ),ze kazdy ma prawo wyboru i wypowiedzenia sie,czy np. imie podoba sie,czy nie,ale komenatrze powinien zachowac dla siebie.A co do zagranicznych imion,jak mieszkalam w Polsce,tez mi sie nie podobaly.Ale tu sie przyzwyczailam i juz mi nie przeszkadzaja Keviny,Nikole itp itd .
Mysmy wybrali Amelke,ale powiem wam,ze nie jestem w 100% przekonana :/.TZ tak,jest zdecydowany.Maxowi sie to imie w ogole nie podoba .Moze Natalka?Zawsze to imie mi sie podobalo.Jeszcze troche czasu zostalo,wiec cos wybierzemy.

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość

Znowu dokuczają mi żebra pod biustem, czuję jakby mi się chciały rozejść. To takie mało przyjemne uczucie.

A czujecie jak dzidzia kładzie się na pęcherz? Bo ja nie wiem co mam wtedy zrobić, takie to bolesne Dobrze że szybko mija
Z tym uciskiem na zebra,jakie nosisz biustonosze?Bo ja po kilku dniach zorientowalam sie,ze mnie fiszbina uciska i stad bol zeber.
A z tym pecherzem fatalna sprawa :/.Bol przeokropny.Na szczescie nie robi tego czesto
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 23:36   #802
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja lubie jak ktos wyraza jasno swoje zdanie, po to jest forum nie uwazam zeby to ze cos sie komus nie podoba bylo zle, owszem moze mozna czasami roznych pojec w wypowiedzi uzyc ale to ze mi sie jeden wozek podoba wam nie musi jest jak najbardziej ok rozumiem, lubie jak ktos komentuje badz zwraca uwage ze cos jest nie takie bo ja moge cos na przyklad przeoczyc.

Moja przyjaciolka ma synka Samuela nazwisko grzelak, nie wnikalam ale powiedzialam jej wprost ze uwazam ze jedno do drugiego nie pasuje i brzmi glupio.

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

a dzisiaj bylysmy na dlugim spacerku po lasku i walach i legach i wozek sprawuje sie po prostu rewelacyjnie po takim terenie nadal jestem zachwycona, z mala w wozku nie mam problemu zeby na 1 pietro wciagnac, takze z zakupu jestem bardzo zadowolona.
A.Camus
Stary 2011-07-24, 07:26   #803
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gdzie jestescie?? nie wierze!!!

juz po 8 i nikt nic nie napisal!
A.Camus
Stary 2011-07-24, 07:32   #804
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
gdzie jestescie?? nie wierze!!!

juz po 8 i nikt nic nie napisal!
też przed chwila siadłam i się dziwię
nie mają małych rannych ptaków w domu, to śpią słodko

Stary 2011-07-24, 07:48   #805
Darusiaaaa
Zakorzenienie

juz niedlugo hehehe
A.Camus
Stary 2011-07-24, 08:30   #806
nie _wiem
Raczkowanie

Witam w dniu dzisiejszym! Piękna pogoda nastraja do aktywnego dnia..... A ja niestety do pracy.....
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 08:32   #807
Seona
Zakorzenienie

Myśmy spały do 8:45 Do 9 się turlałyśmy po łóżku i dopiero jemy śniadanie Świnka Peppa już zaliczona więc spokojnie mogę siąść do komputera

Wczoraj byliśmy na Polonusach, ale deszcze nas przepłoszył, a nie mieliśmy parasola ani bluz z kapturem Ale udało się karmienie kaczek nad rzeką i lody na deptaku A Pati dostała od pań z cukierni balonik, więc pełnia szczęścia

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-24, 08:55   #808
Ona231
Zadomowienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
z wiadomości - w brzuchu siedzi kolejny synek Pobuszowałam z tej okazji w Smyku na wyprzedaży (nędznie) i kupiłam małe bawełniane paputki, dwustronną bluzę na napy i czapkę z daszkiem. W Marksie jak dla mnie ceny na dziecięcym zaporowe, a myslałam, że kupię cos starszemu.
Gratuluję synka Czyli jednak przeczucie się sprawdziło

Cytat:
Ładne imię

Cytat:
Napisane przez Tincia;28309972
My ostatnio pobawiliśmy się w wybieranie imiona, czytałam i pisaliśmy sobie z listy co nam się podoba (nie widzieliśmy się). Na kompie wczytałam jakąś księgę imion, więc niektóre były nie wiem skąd :brzydal:
Wyszło, że ja wypisałam 8 imion, Tż 7. Przeczytaliśmy sobie, żeby zobaczyć czy coś nam się pokrywa. Pokryło się 6 imion :hahaha: aż mi się wierzyć nie chciało. Później stwierdziliśmy, że każdy ma zrobić liste od najładniejszego do tego najmniej upodobanego. I wiecie co! Zrobiliśmy takie same listy!!! :cojest: Jakbyśmy myśleli to samo. Tylko ja miałam numerki 1, 2, a Tż dał 2 imiona pod jedyneczkę.
Tym sposobem mamy 2 faworyty. [COLOR=Purple
LiLiana[/COLOR] i Marlena.
Zobaczymy, czy tak zostanie i które...
Jak fajnie macie bardzo podobne gusta
Liliana mi się podoba, Marlena już mniej ale to Wam mają się podobać

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Tak, oglądałam tą komodę Suzie u znajomej.
Ona bardzo ją polecała. Powiedziała że jest stabilna, że jeżdzi z nią z pokoju do łazienki zamiast dźwigać plastikową wanienkę i że zajmuje niezbyt dużo miejsca. Na dole można trzymać ciuszki czy pieluszki, obok wanienki jets miejsce na przyrzadu kosmetyczne Mnie tak się spodobała i taka praktyczna zaczęła się wydawać że znalazła się na mojej liście zakupów

Ja długo zastanawiałam się nad Kubusiem, Igorkiem, Dawidkiem i Aleksandrem.
Dziękuję za opinię, czyli się rozglądnę za tą komodą
Mnie z kolei bardzo dla dziewczynki podoba się Aleksandra, a Aleksander też ładne

nie _wiem współczuję pracy w weekend, ale jak trzeba to trzeba

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-24 o 08:56
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 09:13   #809
dygotka8
Zakorzenienie

dzieńdobry
nie było mnie,ale wróciłam.
nie mam jakos nic do napisania,wiec nie piszę,tylko czytam

lecę kefir wypic-może pomoze...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 09:18   #810
witaminkaccc
Zadomowienie

Exclamation Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

witam i ja w niedzielne...poranek

śpiocha takie dostałam, że aż do 9:20 udało się pospać.... cieszę się bardzo, bo ostatnio miałam problemy ze snem i się nie wysypiałam.... (wybudzałam się o 5 i nie mogłam zasnąć)... ale na szczęście to już za mną

plan na dziś.... hmmmmm.... brak..., trzeba coś pomyśleć by się nie wynudzić jak wczoraj.... może w końcu w szafie ogarne

mała wczoraj jakiś cichy dzień miała, ale dziś już maluńkie kopniaczki są.... ogólnie jakieś spokojne to dziecię, jak narazię

Dziś zaczynamy 23 tydzień, czyli 6 miesiąc : jupi::j upi::ju pi::jup i:

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości