|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
Cytat:
Tylko właśnie, nie przepadam za przepisami typu ileś żółtek potrzebne, bo co z białkami wtedy zrobić? A sporo jest takich.
|
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
Cytat:
(w sumie można i bez bo to na blaszcze można biec jak sie dobrze zawinie )http://mojewypieki.blox.pl/2007/08/R...-jablkami.html bez jajek ja nigdy nie dodaje marmolady bo nie mam
Bo to JA jestem najważniejsza ! ! ! regeneruję włosy - start 11.11.11 Ewka i nie tylko - 25 kg Edytowane przez the rock Czas edycji: 2011-07-23 o 15:52 |
|
|
|
|
#3633 | ||||||
|
Zadomowienie
|
To my też z All
![]() Cytat:
Hehe No właśnie, te co zostały nadal przezywają swoje śluby, organizację wszystkiego i zapinanie na ostatni guzik... Oby potem jakieś tematy się znalazły... Wymianka przepisowa może? I nie tyko oczywiście ![]() Cytat:
Wszystkiego najwspanialszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bez pieczenia ![]() Zaraz wrzucę przepis ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda apetycznie ![]() Cytat:
![]() Znalazłam jeszcze taki przepis https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=680 |
||
|
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
"MANNOWIEC"
Składniki: 1. 1 litr mleka 2. szklanka cukru 3. cukier wanilinowy 4. 1 kostka Kasi 5. 3 łyżki kakao zwykłe ( nie rozpuszczalne) 6. 1 szklanka kaszy mannej 7. polewa czekoladowa plus wiórki kokosowe i herbatniki petitki Przygotowanie: Litr mleka, cukier i cukier wanilinowy oraz Kasię wrzucamy do garnuszka i gotujemy mieszając wszystkiej wyżej wymienione składniki. Zanim zacznie się to wszystko gotować, to dodajemy kakao i mieszamy. Ja tylko zacznie się gotować to powoli wsypujemy mannę i mieszamy szybko, nie dopuszczając do powstania grudek. Zaraz zacznie to gęstnieć, więc wylewamy masę na blaszkę wyłożoną herbatnikami petitkami, na wierzch znów petitki plus polewa czekoladowa i wiórki. Schładzamy w lodówce ![]() Ulubione ciasto mojego TŻ ![]() Zawsze wychodzi ![]() Czasem do tej masy całej dodaję pokruszone orzechy
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
http://www.mojeciasto.pl/ciasto,6462...szy_manny.html
tu jest podobne dość ciacho do mojego ![]() nie robiłam, ale wygląda na fajne... Wiecie, co? Polubiłam gotowanie, znaczy się najbardziej pieczenie ciast... Jak z TŻ sie poznaliśmy, to ja tylko schabowe zrobić umiałam ![]() Aż teściowa przyszła się wkurzyła i na gwiazdkę dostałam tortownicę z przepisami... Tak dyskretnie dała mi znać, że mam o synusia dbać ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Ja na to ciasto mówię Mannowiec, koleżanka mówi Kaszak Ktoś inny, że ciasto z manny... mniej więcej są podobne...smakują bardzo dobrze... Jeśli chcesz, to jeszcze do tej masy, na samiuteńki koniec, możesz pokruszyć na drobno kilka herbatników i dopiero wtedy wylać na blachę... ciekawe jak z rodzynkami, ale już chyba byłoby mdłe... |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Pozapisywałam sobie wszystkie przepisy, wiedziałam, że można na Was liczyć
Lecę do sklepiku po jabłka, dziś tarta
|
|
|
|
#3639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=madziares25;2829866 3]Nie mam zdjęcia,bo Pani nie pozwoliła zrobić, ale miny mojej świadkowej i mamy bezcenne
![]() Moja kochana świadkowa się popłakała na mój widok... A na koniec z Panią sprzedawczynią wszystkie we 4 się przytuliłyśmy...i płakałyśmy... Pani sprzedawczyni jeszcze mi życzenia złożyła ![]() A ja obiecałam, że po weselu zajrzę ![]() Zgodnie z przewidywaniami wątek powoli zanika... Małżonki wpadły w wir małżeństwa nie mają już czasu na popisanie...bo tematów brak...dużo już dawno przestało się udzielać... Czemu mnie to nie dziwi? Szkoda...[COLOR="Silver"] Fajna sprzedawczyni Jak już większość z Nas będzie po to możemy się przecież spotkać i założyć wątek dla żon, potem dla mam itd Bo nie wiem jak inne Dziewczyny, mimo, że nie jestem z Wami od początku tylko jakoś tak od lutego to się zżyłam z Wami Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam 20 sierpnia panieński Dziewczyny w większości wiedzą, ale będę jeszcze informować i pisać I sama nie wiem co moja świadkowa wymyśli. Myślała o jakimś party piżamowym, ale myślę, że u Nas większość się nie zgodzi, zresztą wolalabym coś sexi na ten wieczór ubrać niż piżamę :P Wiadomo tyle, że początek ma być w domu u mnie, a potem nie wiem...jedni chcą w domu, drugie dziewczyny chcą iść na jakaś dyskotekę...a ja sama nie wiem jak to połączyć. Poza tym mam taką jedną koleżankę, żonę świadka ,która jest baaaaardzo imprezowa i szalona i obawiam się, ze Ona może coś szalonego wymyśleć, a ja nie jestem z takich osób. ja to sobie wyobrażam spokojny wieczór, a Ona może coś mi szalonego wymyśleć. Cytat:
![]() Brzmi pysznie. zapisałam i wybróbuję ![]() Cytat:
Gotowanie zresztą sprawia mi przyjemność. dla mnie to wielka frajda, że mam swoją kuchnię, swoje przyprawy itd ![]() My dochodzimy do siebie po wczorajszej imprezie do 2 w nocy. TZ troszkę wysiadł, ale dzielnie trzymał fason. Jeszcze się potem z sąsiadem integrowsliśmy, bo Nasz durny kot co kto otworzył drzwi to uciekał na klatke i podczas jednej z takiej ucieczek drzwi nie domknęliśmy i sąsiad szedł z psem, zapukał, że drzwi są otwarte i TZ zaprosił Go na kieliszek Fajnie było. Pogadaliśmy, pośmialiśmy się.Zaraz jedziemy do wujka mojego dać zaproszenie, a potem do teściowej na weekend z kotem
|
||||
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
Jak kobieta bierze prysznic
1. Rozbiera się i sortuje ubranie do koloru i temperatury prania w drodze do łazienki zakłada długi szlafrok, jak mija męża, zasłania wszystkie krytyczne części ciała. 2. W lusterku ogląda swój nastrój, stwierdza, ze powinna trenować mięśnie brzucha. 3. Pod prysznicem używa gąbki do twarzy, szerszej gąbki do ciała, szczoteczki do stop, szczoteczki do rak i pumeks. 4. Myje włosy szamponem ogórkowym, potem szamponem z 43-trzema witaminami, jeszcze raz myje wlosy, aby upewnic sie, ze sa czyste nakłada odżywkę z grejfrutu i naturalnego olejku avocado. 5. Myje twarz szczoteczka do twarzy z rozdrobnioną morela, aż zczerwienieje, resztę ciała myje emulsja z imbiru, orzecha i pomidora. 6. Splukuje odzywke. 7. Goli nogi i pod pachami. 8. Wypuszcza wodę. 9. Gąbką wyciera wszystkie krople wody, czyści umywalkę i wannę. 10. Wychodzi spod natrysku, wyciera sie ręcznikiem o wielkości małego państwa, włosy wyciera ręcznikiem super wchłaniającym wodę, aż będą suche. 11. Obszukuje cale ciało czy nie ma pryszczy, wyrywa brwi peseta. 12. Wraca do sypialni, ma na sobie długi szlafrok, a na głowie ręcznik. 13. Mijając męża, zasłania szczelnie wszystko Jak mężczyzna bierze prysznic 1. siada na brzegu łóżka, rozbiera się i rzuca rzeczy na kupę 2. nago leci do łazienki, mijając żonę, macha ptaszkiem i wola "hu, huu!" 3. patrzy w lusterko, ogląda ptaszka i drapie sie po dupie 4. wchodzi pod prysznic 5. jeszcze raz sie drapie, teraz po jajach 6. wącha palce, upajając się męskim zapachem 7. bierze pierwszy lepszy szampon i rozprowadza go po całym ciele 8. smarcze w rękę, i tak sie spłucze 9. myje rowek i jednocześnie pierdzi 10. puszczając baki, cieszy się jak to dziwnie pod natryskiem brzmi 11. większość czasu spędza na myciu części dolnych 12. myje pupe, włosy zostają na mydle 13. myje włosy i twarz 14. szamponem tworzy fryzure irokeza 15. siusiu 16. spłukuje sie i wychodzi spod natrysku 17. lekko wycierając sie ręcznikiem, sam do siebie mówi, ile wody jest na posadzce, bo zapomniał zaciągnąć zasłonę 18. jeszcze raz patrzy w lusterko, ocenia wielkość ptaszka 19. zostawia mokry dywanik i zapalone światło 20. wraca do sypialni z ręcznikiem na biodrach, mijając żonę, uchyla ręcznika, macha ptaszkiem i wola "hu, huu!" 21. rzuca mokry ręcznik na łóżko ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogłam się za długo zastanawiać, bo jeszcze bym się rozmyśliła albo szukała jeszcze jakiegoś innego przepisu, a tak proces produkcji już w toku
A na jutro na działkę chyba zrobię blok. Tylko mąż będzie nieszczęśliwy, już mi dziś wypomniał, że blok chcę robić albo jak ktoś do nas przyjeżdża, albo jak my jedziemy gdzieś i on biedny ciągle musi się tym blokiem dzielić...
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc smacznego
|
|
#3646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed ślubem nie mieszkaliśmy razem, miałam swojego kompa i sporo więcej czasu na neta. Teraz na forum wchodzę albo w wolnej chwili w pracy albo kiedy Męża nie ma. Za kilka miesięcy, jak już będzie dziecko, pewnie będzie mnie jeszcze mniej tutaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do mnie ten opis mycia kobiety średnio pasuje ![]() _______________________ Hello ![]() Ja już po obiadku nr 2
|
|
#3647 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was kochane
![]() Pogoda teraz już piękna, tzn. do piękności jej sporo brakuje, ale bynajmniej już nie pada. Widzę, że poruszyłyście temat pieczenia i gotowania Ja póki co nie mam możliwości potrenować, ale już się nie mogę doczekać jak pójdziemy na swoje i tam będę mogła wszystkim udowodnić, że mi wychodzi A nie mogę teraz, ponieważ mieszkamy u teściów a oni bliziutko domu mają swoją restaurację, więc obiadowo raczej tam się codziennie stołujemy, a tam wszystko robią kucharki :/ a ja nie chcę się wtrącać. Dlatego też tak bardzo chcę już mieszkać sama z TŻ, żeby móc się wykazać![]() Co do Panieńskiego to również na 90% mam 20-stego sierpnia ehhh tylko troszku mnie dobija to jak mimo tego, że już dawno dałam organizatorce listę z nazwiskami osób zaproszonych, a co druga niestety odmawia, albo wolnego nie dostanie albo to albo tamto... :/ przykre. Powiedziałam jak tak dalej będzie to chyba zrezygnuje z panieńskiego... Zobaczymy.... A poza tym to po obronie jakoś straciłam pozytywny zapał... Boję się o to, że pracy nie dostanę w zawodzie, a to by było dla mnie spełnieniem marzeń gdyby się udało. We wt. idę porozmawiać ze znajomą mi Panią dyrektor jednej z podstawówek zobaczymy co powie, oprócz tego jeszcze kilka szkół muszę odwiedzić. Ale póki co to ja siedzę w domu, TŻ w pracy w innym mieście 40 km od miejscowości gdzie mieszkamy, zjeżdża tylko jak ma wolne a tak po 5 dni i więcej się czasami nie widzimy wiem, że to do czasu, ale chciałabym, żeby już się to skończyło...
Edytowane przez Justysia1188 Czas edycji: 2011-07-23 o 18:49 |
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pracy trzeba zabrać się za jakiś obiad, ogarnąć itd a wieczorem chcesz coś porobić albo po prostu posiedzieć z mężem (lub czasem pomagać mu w pracy jak ja )a potem jak pisze Bambuś - jak będzie dziecko to już w ogóle ![]() dla mnie akurat Mannowiec brzmi o tak
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam łazienke i jest pięknie
|
#3650 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() TŻ zabrał aparat, ja go bede miała to na pewno sie pochwalę
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
Czy tez macie czasem watpliwosci...? co do slubu i w ogole...? chyba mam jakis kryzys...
http://www.suwaczek.pl/cache/3bf40dcb5f.png Zachęcam dziewczyny , by zamiast kwiatów prosić o karmę dla zwierząt, która później możemy podarować schronisku ![]() http://www.pustamiska.pl/ <--- klikajmy
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ciasta to ja następnym razem zrobię z wiśniami Już kiedyś któraś to wrzucała... Fajnie wtedy było |
|
|
|
|
#3657 |
|
Raczkowanie
|
szkoda, ze was nie ma
http://www.suwaczek.pl/cache/3bf40dcb5f.png Zachęcam dziewczyny , by zamiast kwiatów prosić o karmę dla zwierząt, która później możemy podarować schronisku ![]() http://www.pustamiska.pl/ <--- klikajmy
|
|
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
heh teraz mi przypomniałaś
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

(w sumie można i bez bo to na blaszcze można biec jak sie dobrze zawinie
ja nigdy nie dodaje marmolady bo nie mam
dużo radości i miłości!!!!

wiem, że to do czasu, ale chciałabym, żeby już się to skończyło...