|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
enchan
ale z Ciebie laska !!!!!! a ja jem znów kupiłam dziś sobie Danio orzechowe ciekawe jak smakuje
|
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Pepe śpi
Idę rozwiesić pranie, umyć łazienkę i podłogi. Sporo tego , ale leniłam się w ciągu dnia i mam za swoje
|
|
|
|
#2343 |
|
Rozeznanie
|
Paulizia, powiem tak : dobry aparat, photoshop i wszystkie jesteśmy miss świata
|
#2344 | |||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szkoda bo pędzle są rewelacyjne, ale chyba przez net można zamówić bo w sklepach ich nie ma tylko przez net sie zamawia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Część zdjęć już gdzieś widziałam ![]() Może na max ?? |
|||||
|
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
i kto to mówi !!
![]() ale dziękuję tak, pewnie na maxmodelsie widziałas
|
#2346 |
|
Rozeznanie
|
moj syn pierwszy raz w swoim zyciu spi przed 22
a my z mezem zrobilismy sobie wieczorek przy tv z piwkiem i frytkami ,wiem ze z moja waga nie powinnam ,ale raz sie zyje ![]() ![]() desperados ![]() ![]() enchantresss na Ciebie wiecej nie patrze
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Dzisiaj nawet nie miałam czasu do was zajrzeć, bo cały dzień poza domem. Dobre wieści są takie, że Tymi dzisiaj też mi dał pospać bo od 21 do 02.30, później do rana. Zresztą cały dzień był mega grzeczny i do schrupania, tylko jadł, spał i śmiał się w leżaczku W ogóle obudziłam się w nocy na karmienie i stwierdziłam, że trzeba pobrać ten kod do Rossmana. Widzę że dobrze zrobiłam, bo pewnie w dzień by brakło. Tymko dziękuje wizażowym ciociom za życzenia ![]() Daisyyy, ja nie mam wyrzutów że daję mu tą jedną butlę. Niestety pobudki co godzinę skutecznie mnie do tego zmusiły. Karmić nadal mam zamiar i mam nadzieję, że w ciągu dnia będzie tylko jedna butla na noc, reszta pierś. Ściągać pokarmu nie umiem i nawet nie mam jak zrobić zapasów ![]() Zosia, kuruj się Ten Enfamil pewnie drogi? Ja mam na razie Gerbera i chyba małemu nic nie jest po nim, więc póki co wykorzystam go do końca i później się zobaczy Dziecię śpi więc i ja zmykam, bo trzeba wykorzystywać ten czas na sen. Dobranoc
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska modelka i make-up i zdjęcia super! Po prostu czad! I wg mnie pani anestezjolog niczego nie brakuje albo po prostu Ty wyciągnęłaś z niej to co najlepsze
![]() No dobra kochana! A teraz przyznaj się kto za Ciebie dziecko urodził! Nie wierzę nawet w tą bliznę po CC - kredką sobie narysowałaś Szkoda, że nie ma anuli Pomarudziłabym sobie z nią trochę bo nasi TŻ'ci obaj napaleńcy na sportowe fury i ten mój cudowny mężyk rozwalił dziś kupione przed tygodniem auto, doszczętnie! auta jeszcze nawet nie ubezpieczył... Dobrze, że się nie zabił i nie osierocił Igusi albo że w kogoś nie uderzył i kogoś nie pozbawił życia Achaa i podejrzewam, że stracił też prawko, bo była policja na miejscu a jemu 2 punktów do utraty prawka brakowało
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
moria , podziwiam za spokój
, Ty prawdziwy kwiat lotosu jesteś , bo ja to bym TŻ ukatrupiła gołymi ręcami ( najważniejsze, że mu się nic nie stało Porządki zrobione, lecę dziecku blog uzupełnić a potem doić .
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, myślisz? Może przed karmieniem też zarzucę, będzie spokojniejsza
![]() Ja bym przeniosła do łóżeczka, jak zgłodnieje, to zawoła ![]() Andziot, nie mam aż takiego samozaparcia, co innego, jak w grupie, co innego, jak muszę sama robić to samo było z dietą kopenhaska. Kiedyś miałam tydzień na zgubienie miliona kg. Wytrzymałam 3 dni i zwróciłam szpinak Dejzi, u mnie brzuch taki sflaczały teraz, ale tak to nie miałam jakoś problemów, jednak pupę to ja mam odstającą i nic się z tym nie zrobi ![]() Spice, wg mnie Hania jest podobna do Ciebie Enchant, padłam, ależ jesteś śliczna! Wpadłam w kompleksy i zwijam się z zazdrości! Moria, kochanie, to co mówisz, to miód na moje serce, ale zdjęcia niewyraźne, komórką robione. Jednak widzę małą poprawę, ćwiczenia rządzą! A jak ten Twój pas? Zakwasy? Jakiś efekt? Bo sama miałam rozkminkę, czy kupować ![]() Co do TŻ i rozbicia auta, to ![]() najważniejsze, że nikomu nic się nie stało! Hanutka zasnęła o 20:00 po JEDNYM miauknięciu i wypluciu smoczka! Zastanawiam się, czy nie kąpać o 19:00-19:30, bo pada od 19:00 Tylko, że nie chcę znowu za wcześnie kąpać, bo nigdzie nie można wyjść, ta kąpiel to główny punkt programu i życie towarzyskie od tego jest uzależnione ![]() Aha! Włosy dalej wypadają, mam zużytego mopa na głowie. Jest masakra |
|
|
|
#2352 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Dobrze, że mu się nic nie stało i jak stracił prawko to szkoda kurcze no. A ty masz prawko ??? |
|
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle to mnie dzisiaj w nocy zaczęło boleć prawe ucho przy przełykaniu i migdał prawy mi spuchł;/ Angina? Czy efekt wczorajszych lodów?:P Wkurza mnie to, a jeszcze @ na dniach mam dostać. Buuuuuuuuu
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekne foty Eweska piekny makijaz pani anestezjolog Zdolniacha z Ciebie Chcialabym, zeby mna choc raz w zyciu ktos sie tak zajal ![]() Moria cale szczescie, ze tylko samochod rozbity ![]() Moja mala jeszcze nie spi Meczy tatusia ![]() Spokojnej nocy Mamusie |
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też siła spokoju morii mnie powala na kolana Uwielbiam Cię moria
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
mamaoptymistka Zdecydowałam się na te Jak ja wlozyam do tego w 1 dzien to byl ryk. W sumie to byla w nie humorze ;p a potem juz super 2 rece wolne trzyma sie fajnie i plecki i glowka . Nawet mi w nim zasypia czasami
)enchantresss Jaka z Ciebie LASKA! Ja tez jakos mam mniej pokarmu w nocy super nakarmie i spi 3-4 godz a w dzien nie da rady. Nakarmie UU rzuca sie ze juz nie chce moze nic nie leci i ide zrobic butelke robie 120ml wypija 80-90. wiec chyba oddemnie wypija te 30-40 tylko. bo tak zawsze jak na samej butli byla jak bylam w szkoel to mama ja karmila i za kazdym razem wypijala 120. Ech moze to kryzys a moze sie konczy .. czego nie chce.matallewar a mnie dotknal ... łeee do teraz to przezywam jak sobie przypomne. gusiagatko super ze juz lepiej u Was. Za kupki ![]() ![]() eweska makijaż 1 klasa zazdroszcze talentu. ![]() Mysmy dzisiaj zaliczyly dlugiii spacer 4h grzeczna byla jak nigdy caly przespala prawie teraz juz tez zasnela przy karuzeli patrzyla patrzyla i nic wiercila sie a jak jej dalam do raczek pieluszke kotka przytulanke momentalnie zasnela, az sie zdziwialam.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#2357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepsze z rodzynkami. Może Tobie podejdzie ten smak![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- I chciałam Wam powiedzieć,że moje dziecię bije rekordy w piciu mleka...potrafi wytrąbić 9 razy po 120 ml...Szok? Co 2 h pije...
|
|
|
|
|
#2358 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jest czad
Ale boje sie, ze bede tak rozpieszczona ze jak bede sama z mala w domu to usiade, zalamie rece i zaplacze rzewnymi lzami. poki co zostaje tu do srody-czwartku, bo potem jedziemy na Audioriver do Plocka - TZ jest z Plocka wiec mala zostaje u tesciow a my na impreze. Byleby tylko pogoda dopisala, bo ten weekend jest fatalny...Podobno jest jakis polecony do odebrania z poczty, ale rownie dobrze moga byc to ksiazki z allegro, jak TZ wroci do domu to sie kopsnie na poczte. No wlasnie nie wiem czemu. Boli mnie od nadgarstka do lokcia, palce mi troche dretwieja, ale dzisiaj jest juz o wiele lepiej, w nocy to sie az skrecalam bo nie wiedzialam, jak sie mam ulozyc w lozku zeby nie bolalo. Nie, gotuje jej mama, Agata piecze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie tez nie starczylo W sumie moglam klikac jak sie obudzilam po 7mej, ale nie chcialo mi sie wstawac z lozka i tym sposobem o 11 juz sie moglam cmoknac tam gdzie slonce nie dochodzi. ale pocieszylam sie kredka Bourjois przeceniona o 50%, sokiem zurawinowym z Biedy i ksiazka za 1/3 ceny znaleziona w ksiegarni na wyprzedazy. Cudownie jest miec takie zainteresowania naukowe, ktore nie interesuja nikogo innego, lubie obserwowac miny sprzedawczyn w ksiegarniach jak kasuja moje ksiazki ze zdziwieniem, ze ktos to czyta [glownie jednak kupuje w Merlinie bo tam mam najwieksze znizki]Cytat:
![]() Chcialam rowniez rzec, po obejrzeniu Twoich fotosow, ze nigdzie z Toba nie jade!!! Chociaz moze pojade i ... albo bede spacerowac z Toba w twarzowym worku [ta ikonka tylko na cale cialo ] ewentualnie stapac za Toba jakis 5 metrow [lub 5 metrow przed Toba i sypac platki roz na ziemie po ktorej chodzisz]. Inaczej tego nie widze - jak siadam to plyne niczym lozko wodne!!!Nic sie nie wydarzylo spektakularnego w moim zyciu dzisiaj w zwiazku z powyzszym ide sie wyczyscic tu i ówdzie. A - dostalam troche probek kosmetykow Gehwol do stop i zadnych innych uzywac juz nie bede, bo jestem zachwycona wlasnorecznie zrobionym pedicurem. Do tego tarka Scholla ta metalowa i mam piekne mieciutkie stopki, wiec - jako ze TZ przyjechal - wybieram sie wlasnie uprawiac footfuck ![]() Aha - znacie to okreslenie "rozklapciocha"? Bo mysle ze u wiekszosci z nas po porodzie bronchilde mozna zamienic wlasnie na rozklapcioche
|
||||
|
|
|
#2359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po cc nie mam rozklapiochy, a wręcz mam wrażenie, że jest ciaśniej! Dziwne. Chyba że się potem rozklapi Footfuck- powodzenie! ![]() Dodałam jeszcze 2 zdj Hanusi do albumu! |
|
|
|
|
#2360 |
|
Raczkowanie
|
Dziecko mi się popsulo
Od kilku dni nie ma apetytu. W środe nie chciala prawie wcale jesc konczylo sie na karmieniu przez sen w czwartek do poludnia bylo troche lepiej potem bez rewelacji zjadla na 24h moze 550ml. W piatek znow nie chciala butli zdesperowana ze moje dziecie nie jadlo od 6 godzin polecialam po inne mleko ktore odziwo zjadla ze smakiem przy kolejnych karmieniach takze ale w odstepach min 5 godzinnych. Dzis zjadla o 5.30 ok150ml ok 10.00 120ml o 13.00 120 ml o 17.00 20ml o 19.00 40ml i od tamtej pory nie chce juz wogole. Pije za to duzo wody, juz nie wiem co mam robic. Nie jest marudna, kupki tez w normie wiec nie wiem o co chodzi
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-07-23 o 22:49 |
|
|
|
#2361 | ||||
|
Rozeznanie
|
No nie miał wcześniej kolek, ale jakoś mi się nie wydaje, żeby to były kolki
![]() Cytat:
Albo jakiś specyficzny etap dojrzewania układu pokarmowego? Nie mam pojęcia ![]() W sumie nasze dzieciątka w podobnym wieku są, więc może coś w tym jest ![]() Cytat:
Nawet chciałam dać na jego cześć mojemu synkowi na imię Jarosław, ale że jakoś mocno kojarzy się też z naszym "ukochanym" prezesem, byłym premierem, to zrezygnowałam i dałam Antka na cześć mojego dziadka ... chociaż jak mój tata chce mnie wkurzyć, to się śmieje, że to na cześć Macierewicza ![]() Cytat:
Dużo siły życzę i daj potem znać jak się mąż czuje, czy aby na pewno nic mu nie jest.Auta wiadomo, że szkoda, ale najważniejsze, że nikomu nic się złego nie stało. Cytat:
Od razu poleciałam do apteki po merz special, kiedyś już mi pomógł, więc mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie ![]() U nas wczorajsza noc mimo moich obaw minęła spokojnie, dzisiejszy dzień w sumie też (chociaż bez kupki), tylko przy ostatnim karmieniu przed spaniem, już pod koniec butli było rzucanie się, a potem parę pierdków (myślałam, że z kupą, ale jednak nie), chwilę popłakał i zasnął. Także różowo jeszcze nie jest, ale mam wrażenie, że probiotyk zaczął jednak działać. Teraz jeszcze czekam na kupę, jaka będzie konsystencja i kolor. Mam nadzieję, że nie zapeszyłam i noc będzie spokojna. Andziot dziękuję ci bardzo za rady The Xanthippe a może po prostu ma mniejszy apetyt? Jakieś inne niepokojące objawy zauważyłaś? Jak nie, to chyba zwyczajnie Oliwia nie jest głodna. Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-07-23 o 23:01 |
||||
|
|
|
#2362 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie że oprocz tego niejedzenia wszystko jest ok. Boje sie że ona robi sobie takie dlugie odstepy po 5,6 godzin
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
enchan, eweska i inne laski jeszcze troche waszych fotek i z domu przestane wychodzic. Albo z
na glowie bede chodzic.
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam jeden kod z rossmana na pampy, a nie bede jednak kupować to jak któraś chętna to na pw maila prosze mi podać
|
|
#2365 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobryy
![]() Dziewczynki TŻ'towi rzeczywiście nic nie jest, on ma zdecydowanie więcej szczęścia niż rozumu. Auta to ja nie widziałam, bo chyba wstyd by mu było u nas pod domem grata zostawić więc do znajomego wywiózł. Z tego co mi opowiedział to najpierw uderzył w latarnię lewym przodem później go wyrzuciło na drzewo, w które się wbił prawym bokiem a gałąź skrzywiła mu dach przez co poszła boczna szyba z jego strony i szyba z przodu no i zderzak z przodu odpadł, słupek naruszony i dużo elementów, które bezpośrednio nie zostały uderzone to i tak się pogięły. Akurat tak się poobijał, że sobie nic nie zrobił bo lewym przodem lekko uderzył a największe szkody to z prawej strony są. Na szczęście w środku nic się nie połamało, nic pod maską też się nie popsuło, silnik normalnie odpala, rama auta jest więc prawdopodobnie też nie naruszona no ale tych szkód jest na tyle dużo, że pewnie naprawa z 10 tyś jak nic wyniesie ![]() No ale nic, najważniejsze że się ten głupek nie uszkodził albo kogoś nie przejechał. Mandat dostał od policji ale bez punktów bo nie spowodował kolizji z innym autem. Nie opieprzałam go bo i tak był na maxa zmarnowany, świeczki w oczach, sam się wystraszył, że mógłby już Igusi więcej nie zobaczyć więc nie było sensu abym mu mówiła to, co sam wie. Nie wiem, może wyciągnie z tego jakieś konsekwencje ![]() Chce auto naprawić i nim jeździć ale ja mu to odradzam i powiedziałam, że po 6 miesiącach ma sprzedać bo wtedy się jakiegoś podatku nie płaci czy coś. Po prostu nie nadaje się do takich aut bo zachowuje się na drodze tak jakby w Gran Turismo grał Tak mam a TŻ już by stracił prawko w tym tygodniu ale ja za niego mam 4 punkty wziąć bo akurat na zdjęciu z radaru nie widać kto prowadzi więc na mnie zwalił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Xanthi u nas też jakieś problemy z jedzeniem wczoraj były ale Iga jadła normalnie co 3h tylko mniejsze ilości, zamiast 140 to w bólach 80 - 90 zjadała Wiesz, jeśli to kwestia 1-2 dni i nie ma żadnych innych objawów to chyba nie ma się co martwić na zapas Agnieszka.M ja też biorę Merz Special i chyba nie jest tak źle, trochę mi wypadają włosy bo w ciąży to nic, zero włosów na grzebieniu a teraz kilka-kilkanaście się znajdzie no i na Iguśki ciuszkach znajduję swoje kudły
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
mimbi-cholero jedna tak z samego rana mnie rozśmieszasz "rozklapicha"
Tez lubie jarka z tvn24
|
#2367 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Może będę złośliwa, ale z jednej strony dobrze a z drugiej źle że mu nie zabrali prawka, jak wiadomo jest potrzebne, ale gdyby mu zabrali moze miałby nauczkę na całe życie aby jeździć bezpieczniej i nie szaleć. A za przerzucanie punktów na ciebie to Za spokojna kochana jesteś, ja to bym chyba darła się z miesiąc na swojego :P Dzień dobry ![]() Pogoda się psuje, mam nadzieję, że choć na godzinkę uda nam się dziś wyjść. Starszego syna nie ma wczoraj rano pojechał do dziadków na weekend. |
|
|
|
|
#2368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze ze nic nikomu sie nie stalo tez bralam rok temu punkty na siebie ![]() z tym ze ja nie umiem zachowac spokoju i ZAWSZE robie III wojne swiatowa, wale focha i robie wyklad wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr na szczescie od jakiegos czasu jest lepiej nie nadrobie was teraz, moze wieczorem bo zaraz jedziemy odwiezc tz ale musze wam pokazac co wcz kupilam norbiemu ![]() z dedykacja dla ciotki eve
|
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w klubie
![]() Hej mamuśki, nasze dziecko dopadł chyba 3 skok rozwojowy Wczoraj już mało spał i jadł 7 razy. Dzisiaj, jak tak dalej pójdzie to będzie 8 Siedzę od rana i doję, żeby starczyłoPierwsza pobudka w nocy była już o 1.45, potem jedzenie równo, co 3 godziny. Dzisiaj idziemy na obiad do moich rodziców, a tam będzie mój brat z 11-miesięczną Zuzią, to będzie wesoło, jak się dzieciaki spotkają Pogoda do d... Idę robić kawę ![]() Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!!
pisze do was z urlopu, choc troche jest zepsuty tymi wybuchami i strzelanina. masakra jakas. w tv nie mowia o niczym innym, tel mi sie urywa. moja kolezanka pracuje w tym kwartalu, byla w pracy jak byl wybuch, okna wywalilo w jej biurze. Ale ta strzelanina to dopiero masakra, on zabil 95 osob!!! nie moge sie otrzasnac i to koles z tej niby dobrej czesci Oslo, drogiej dzielnicy. koszmar. A u nas dzis nie pada, ale od jutra ma lac..... trudno, siedzimy sobie w chatce nad fiordem, wczoraj maraton zwiedzaniowy, a dzisiaj sie obijamy. Zoska chyba byla tak zmeczona jak my (a byla grzeczniasta caaaluska droge...) i padla wczoraj po 20-stej, spala do 2-giej, pojadla, obudzila sie o 5-tej ale tak sobei tylko pomarudzila i zasnela , ja tez i jadla dopiero o 7-mej!!! pobawilysmy sie, ulala i teraz dalej spi a my sie wylegujemy w lozku...Pozdrawiam was wszystkie, raczej nie uda mi sie nadrobic, bozaraz wybywamy na spacer nadfiordowy co by nam fiord z reki jadl ![]() tesknie za wami i nie wiem jakim cudem nadrobie.. doczytalam tylko o TZcie Morii...lacze sie w bolu , choc moj TZ na szczescie(odpukac!) jeszcze zadnego auta nie rozwalil. buziale! moze wam jutro zdjatka jakies podrzuce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

ale z Ciebie laska !!!!!!

, ale leniłam się w ciągu dnia i mam za swoje

, szkoda, że mieszkasz te 50 km ode mnie, bo miałabyś za tydzień klientkę ( przed chrzcinami ), a tak musi mnie znajoma umalować
,wiem ze z moja waga nie powinnam ,ale raz sie zyje ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ja mam na razie Gerbera i chyba małemu nic nie jest po nim, więc póki co wykorzystam go do końca i później się zobaczy 

Dobrze, że się nie zabił i nie osierocił Igusi albo że w kogoś nie uderzył i kogoś nie pozbawił życia 

] ewentualnie stapac za Toba jakis 5 metrow [lub 5 metrow przed Toba i sypac platki roz na ziemie po ktorej chodzisz]. Inaczej tego nie widze - jak siadam to plyne niczym lozko wodne!!!
Od razu poleciałam do apteki po merz special, kiedyś już mi pomógł, więc mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie 
bo akurat na zdjęciu z radaru nie widać kto prowadzi więc na mnie zwalił