Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-29, 20:52   #1561
daisydee
Raczkowanie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez Karmen_1984 Pokaż wiadomość
ja dalej sie mecze,
swedzi mniej ale swedzi.No ale mam dac Vichy miesiac, wypadlo ich sporo dziewczyny i czuje to, odrastaja nowe ale co z tego jak i tak mniej ich jest.
DaisyDee widzisz moze twoje wloski potrzebowaly malowania, dobrze ze jest juz lepiej, pozdrawiam Was
Karmenko nie chcę zapeszać ale serio, odkąd używam vichy czerwonego , bonidermu przed myciem no i to farbowanie to mam problem z głowy, nawet już zapomniałam, ze kiedyś wypadały, albo ze skora głowy była podrażniona czy swędząca.
Walcz Martynko na wszytskie sposoby, bo warto, w końcu każda z nas to jakoś przezwycięży.
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-29, 20:59   #1562
daisydee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julka:) Pokaż wiadomość
a wczoraj wypadlo mi ok.110 wlosw przy czesaniu!
Julka głowa do góry, mnie jeszcze 3 tyg temu wypadało 300 przy zmywaniu maski do włosów także wszytsko jest do zwalczenia. Ja walczyłam 3 miesiące bardzo intensywanie i są efekty
Stary 2006-09-30, 09:23   #1563
nitek
Raczkowanie

JUlka ten plyn to pewnie Alpicort E.Tez mi go pani dermatolog przepisala.Ale dzisiaj jestem podlamana bo jak juz widzialam poprawe to znowu przy myciu sitko pelne wlosow ...
nitek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-30, 12:46   #1564
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny oglaszam wszem i wobec ze dzis znowu wypadlo mi mnostwo kudlow! tak jak ostatnio wypadlo ok 60 to dzis ok.100 ja id esie golic na łyso bo jzu niedlugo nie bede miala co czesac
Mam ten sam problem, a powiedz mi czy Tobie włoski wypadają razem z cebulkami, bo mi tak i to już te nawet krótsze, które teoretycznie odrastają a w praktyce i one mnie opuszczaja moja głowę. Normalnie załamać się idzie. Już nie pamiętam, kiedy na głowie miałam tyle włosów, że klamra nie chciała mi ich spiąć bo tyle ich było. Teraz mam chyba o połowę mniej(
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-30, 12:53   #1565
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez libra22 Pokaż wiadomość
Rok temu straszliwie wypadały mi włosy...teraz niestety znowu zaczęły...gdy przeczesuje je otwarta dłonią jest ich na niej mnóstwo, myślę, ze gdyby nie łzy w oczach i obraz siebie z 3 włsokami na głowie, wyciągnełabym je sobie wszystkie w ciągu jednej nocy
Rok temu w pomogła mi Dermena, szampon Radical i mgiełka Radical,Henna Wax, poza tym łykałam Skrzypovite. Potem było dobrze...ale co z tego skoro moje włosy były przerzdzone, z prześwitami...teraz znowu sie zaczęło w czasie mycia spływają jak woda. Linieje bardziej od mojego psa .
Chyba wypróbuje tego samego. Wiecie najbardziej przerażą mnie to, że moja niegdyś końska grzywa wygląda jak mysi ogonek. Co zrobić z włosami, jak je zagęścić gdy uda się już je powstrzymać od wypadania????? Czy któraś z Was dziewuszki ma jakiś sposób na te rzadkie kitki
Pozdrawiam
Możemy sobie podać ręce. Nigdy wcześniej nie przypuszczałam,że kiedykolwiek bedę miała takie problemy z włosami jak teraz. Zawsze były długie, gęste i mocne. Wydawało mi się nawet, że było ich zbyt dużo. Co ja bym dała, żeby wrócić do tamtych czasów. A czy masz tez słabe i łamiące paznokcie i kłopoty z cerą, bo ja o dziwo nie
Stary 2006-09-30, 12:57   #1566
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Możemy sobie podać ręce. Nigdy wcześniej nie przypuszczałam,że kiedykolwiek bedę miała takie problemy z włosami jak teraz. Zawsze były długie, gęste i mocne. Wydawało mi się nawet, że było ich zbyt dużo. Co ja bym dała, żeby wrócić do tamtych czasów. A czy masz tez słabe i łamiące paznokcie i kłopoty z cerą, bo ja o dziwo nie
To ja też się przyłączę ...

Kiedyś potrzebowałam dwóch klamerek do spięcia włosów, dziś już tylko jednej... Nie wiem czemu tak się dzieje.

Skóra, paznokcie - w porządku. Zdrowo się odżywiam, stale biorę preparaty na wzmocnienie włosów, ale chyba nigdy nie będzie już tak jak kiedyś
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-30, 13:07   #1567
agatus84
Raczkowanie

Ja wczoraj w ubikacji w pubie, przy mocnym swietle, przez wlosy zobaczylam u siebie skore czaszki... 9 mam wizyte u dermatologa, i bedzie MUSIAL cos wymyslic. Bo sie nie dam wyrzucic, zlapie sie nogi biurka i beda mnie wynosic na sile
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-30, 13:28   #1568
Querrida
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez MSN do Querrida

cellie myslisz ze jak mam 15 lat to moge zazywac humavit?
Stary 2006-09-30, 16:32   #1569
ila20
Przyczajenie

kobietki pomóżcie dzisiaj wypadlo mi chyba z 300włosów przy czesaniu po umyciu ale najgorsze jest to ze cały czas obieram sie z włosów, strasznie wypadaja chyba nigdy tak nie bylo....od tygodnia biore Humawit i magnes z witaminą B6, pomóżcie prosze wybrać jakiś szampon może Dermena? chyba się rozpłacze......
ila20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-30, 17:18   #1570
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ila20 Pokaż wiadomość
kobietki pomóżcie dzisiaj wypadlo mi chyba z 300włosów przy czesaniu po umyciu ale najgorsze jest to ze cały czas obieram sie z włosów, strasznie wypadaja chyba nigdy tak nie bylo....od tygodnia biore Humawit i magnes z witaminą B6, pomóżcie prosze wybrać jakiś szampon może Dermena? chyba się rozpłacze......
Ila

A u lekarza byłaś? To naprawdę bardzo ważne.
Jeśli przyczyna leży gdzieś "w środku" to Dermena czy inne szampony nie pomogą .
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-30, 19:06   #1571
vesna
Przyczajenie

Cytat:
a wczoraj wypadlo mi ok.110 wlosw przy czesaniu!
Wyczytałam gdzieś...Że dziennie może wypadać człowiekowi od 80 do 100włosów(i jest tp całkowicie normalne)...Kilka razy już gdzieś to czytałam więc to chyba pawda
vesna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-30, 21:54   #1572
kirsza
Raczkowanie

ja mam ten sam problem..badania robilam i sa ok nie robilam tylko na zelazo, magnez i cynk....a powiedzcie czy moge kupic bez recepty zelazo w aptece??
a moze jaki zestaw np. centrum

MIŁOŚĆ JEST WTEDY GDY JEDNO SPADA W DÓŁ A DRUGIE CIĄGNIE GO KU GÓRZE....
kirsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-30, 21:54   #1573
kirsza
Raczkowanie

ja mam ten sam problem..badania robilam i sa ok nie robilam tylko na zelazo, magnez i cynk....a powiedzcie czy moge kupic bez recepty zelazo w aptece??
a moze jaki zestaw np. centrum moze pomoze tam tez jest zelazo....bardzo boje sie pobierania krwi...wiec tak sie migam...

MIŁOŚĆ JEST WTEDY GDY JEDNO SPADA W DÓŁ A DRUGIE CIĄGNIE GO KU GÓRZE....
kirsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-01, 17:54   #1574
daisydee
Raczkowanie

Cytat:
Iga, zainwestuj w vichy czerwony- jedyna rzecz która mi pomogła
Stary 2006-10-01, 18:57   #1575
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś się popłakałam. Każde mycie włosów to trauma i ciągle zbieram z siebie mnóstwo włosów, a jak przejadę ręką po głowie to ściągam taką ilość, że szok((((((((. I pomysleć, że zawsze byłam dumna z mojej gęstej czupryny, a teraz to strach pomyśleć co będzie dalej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-01, 19:27   #1576
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

DaisyDee dzieki za pocieche, naprawde; jakos jest, czuje jeszcze swiàd skory ale mniej, raz lepiej raz gorzej, wlosow wypada malo, ale lykam cynk,merz special, pije rozpuszczalny magnez i wapno.Jjem na sniadanie platki owsiane podobno sà dobre, malo sie stresuje.
Myje glowe w vichy Dercos zielony juz ponad tydzien; poczekam jeszcze ze 2,3 tyg.Mama mi obejrzala glowe, te wloski mi odrastajà w bardzo duzych iloscicah ale wypadac bedà poki skora bedzie chora to takie bledno kolo. Walcze,ale mam juz dosc.
Wiesz co ja mysle o tym szamponie Daisy co polecalas, przydaloby sie cos dobrego na zastapienie, napisz mi co tam pisza o nim, bede wdzieczna i byc moze cie wykorzystam,przesle ci pieniazki na ten szampon, i oplate, ok ?
wiesz tutaj boje sie kupywac szamopon, ziolowych nie widze a fructisy czy te inne nie sa dla mnie.
I napisz mi co to jest co ty jeszcze stosujesz przed myciem ? dobrze przeczytalam ?
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-01, 19:50   #1577
daisydee
Raczkowanie

Karmen, nie ma sprawy, jeśli będzie potrzeba to kupię Ci i prześlę co będziesz chciała. Nie wiem o jaki szampon Ci chodzi- o boniderm, czy o vichy czerwony. Oby dwa są super, ale ja i tak w głębi duszy czuję, ze mnie farbowanie uleczyło skórę głowy, bo rozjaśniacz wyżarł mi cały syf, którego nie dało się zmyć ani wyleczyć żadnymi lekami ani kosmetykami. Farbowałam włosy w poniedziałek, a w piątek musiałam isc do poprawki, bo odrost miałam na tyle mocny i odżywiony tym łykaniem tabl ziołowych i innych, że wymyła mi się z niego farba, nałozona po rozjaśniaczu i wyglądałam jakby mi ktoś jajko rozbił na głowie. Więc poszłam na tą poprawkę i fryzjerka była w szoku bo powiedziała, ze mam super skore głowy, czyściutka, i zupełnie inna niż w poniedziałek, przed jaskimkolwiek farbowaniem. Także jak sobie wszystko przemyślałam, to doszłam do wniosku (być może nieprawdopopdobnego), ze moja głowa po prostu potrzebuje farbowania tak co 2-3 miesiące, bo jesli tego nie dostaje, to od tych wszystkich masek i odzywek profesjonalnych ktore stosuje po prostu się przeciąza, zaczyna się tłuścić (łzs) i włosy wypadają. Tak długo zwlekałam ze strachu przed farbowaniem, a okazało mi się ze to ono mi pomogło.
Przemyśl to Martynko, a w razie czego służę pomocą.
Buziaki.
Stary 2006-10-01, 20:20   #1578
ila20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez daisydee Pokaż wiadomość
Karmen, nie ma sprawy, jeśli będzie potrzeba to kupię Ci i prześlę co będziesz chciała. Nie wiem o jaki szampon Ci chodzi- o boniderm, czy o vichy czerwony. Oby dwa są super, ale ja i tak w głębi duszy czuję, ze mnie farbowanie uleczyło skórę głowy, bo rozjaśniacz wyżarł mi cały syf, którego nie dało się zmyć ani wyleczyć żadnymi lekami ani kosmetykami. Farbowałam włosy w poniedziałek, a w piątek musiałam isc do poprawki, bo odrost miałam na tyle mocny i odżywiony tym łykaniem tabl ziołowych i innych, że wymyła mi się z niego farba, nałozona po rozjaśniaczu i wyglądałam jakby mi ktoś jajko rozbił na głowie. Więc poszłam na tą poprawkę i fryzjerka była w szoku bo powiedziała, ze mam super skore głowy, czyściutka, i zupełnie inna niż w poniedziałek, przed jaskimkolwiek farbowaniem. Także jak sobie wszystko przemyślałam, to doszłam do wniosku (być może nieprawdopopdobnego), ze moja głowa po prostu potrzebuje farbowania tak co 2-3 miesiące, bo jesli tego nie dostaje, to od tych wszystkich masek i odzywek profesjonalnych ktore stosuje po prostu się przeciąza, zaczyna się tłuścić (łzs) i włosy wypadają. Tak długo zwlekałam ze strachu przed farbowaniem, a okazało mi się ze to ono mi pomogło.
Przemyśl to Martynko, a w razie czego służę pomocą.
Buziaki.
wydaje mi sie ze z tym farbowaniem to moze byc prawda, bo ja kiedys rozjasnialam wloski-robiłam blond pasemka a od 1,5 roku farbuje bardzo rzadko i tylko ciemnymi farbami podobnymi do mojego naturalnego koloru i w zasadzie od tego czasu mam problem z wypadaniem. Wczesniej farbowalam na blond przez 7 lat!!!!! moze ta zmiana im zaszkodzila????? ps. dziekuje za wsparcie
ila20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-02, 10:12   #1579
louix
Przyczajenie

odpowiem na kilka wcześniejszych pytań - gdyż znam odpowiedzi, Koszt hormonu - to 32 zł jeden w Luxmedzie, w przychodni rejonowej - 27 zł.
Poziom żelaza - norma: 37 - 144, ja dodam że mam 30. Wypadają jak wsciekłe.
Żelazo można kupic w aptece bez recepty ale bym nie proponowała bez wyników badań gdyż zbyt wysoki poziom jest chyba bardziej niebezpieczny dla organizmu niż zbyt niski. Poza tym w środkach sprzedawanych bez recepty żelaza jest niewielka ilość, wiec jeśli jest niedobór w organiżmie to lepiej zastosowac od razu jakieś mocniejsze dawki - a te tylko na receptę.
Pozdrawiam
a
louix jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-02, 17:03   #1580
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

dziewczyny napiszcie mi prosze jak stosujecie Vichy czerowny co kazde mycie czy tylko co niektore?czy wlosy moga sie do niego przyzwyczic?
co to jest ten szampon Bionoderm?jest lepszy od Vichy?
daisydee masz jakies dojscie do tanszych kosmetykow?
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-02, 20:04   #1581
daisydee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CIAMPUREK Pokaż wiadomość
dziewczyny napiszcie mi prosze jak stosujecie Vichy czerowny co kazde mycie czy tylko co niektore?czy wlosy moga sie do niego przyzwyczic?
co to jest ten szampon Bionoderm?jest lepszy od Vichy?
daisydee masz jakies dojscie do tanszych kosmetykow?
Ja vichy stosuję co każde mycie, ale przed tym myję tym bonidermem, żeby podleczyć całkowicie skórę głowy. O bonidermie pisalam długiego posta gdzieś na tym forum.
Nie mam dostęp do tańszych kosmetyków, tylko Karmen jest w Brukseli i w razie czego będzie mnie prosiła o zakupy kosmetykowe, które miała bym jej tam przesłać.
Stary 2006-10-02, 20:06   #1582
daisydee
Raczkowanie

Cytat:
ja kupiłam sobie wczoraj szampon vivhy dercos czerwony, a przedwczoraj taki specyfik apteczny "Boniderm"-Pomada ojca Grzegorza . napisze co pisze na butelce "Przeznaczony do mycia skóry w trądziku pospolitym, wyprysku alergicznym i8 niealergicznym, łojotokowym zapaleniu skóry, łupieżu łojotokowym, pęcherzycy łojotokowej, łuszczycy i rybiej łusce. Polecany dla osób z przetłuszczającą się skórą. " Ten preparat nie zawiera sls ani niczego podobnego, wcale się nie pieni, ma postać glutów z białymi kropkami w środku, okropnie śmierdzi. Trzeba tym massować głowe 3 minuty.

Bonidermu użyłam 2 razy, a vivhy raz. Narazie nie napisze co sądze o vichy bo nie chcę zapeszać, ale teen boniderm jest super jeśli swędzi was głowa i włosy przetłuszczaja się po 3 godz od umycia.
to mój główny post o bonidermie
Stary 2006-10-02, 20:43   #1583
moonshine
Raczkowanie

Po miesięcznej kuracji Vitapilem i WAXem widzę poprawę a dokładniej:
*Z liczby około 100 wypadających włosów podczas mycia i czesania dosżło do ok. 50, tak liczyłam je niestety byłam przerażona tym wypadaniem. No cóż wypadaja nadal i to nie jest dla mnie całkowicie zadowalający efekt, gdyż nie przypominam sobie żebym miała kiedyś takie problemy z włosami, wręcz przeciwnie wszyscy zachwycali się moim solidnym końskim ogonem, który bez wątpienia zmniejszył się teraz o połowę (jeśli nie więcej)
*Widzę nowe włoski, jest ich dużo, kiedy spojżę na przedziałek widać takie 1-2 cm małe włosiska ! Z czego jestem niezmiernie zadowolona.
Hmm... zauważyłam ostatnio u siebie że kiedy moje włosy zaczynają się już przetłuszczać co ma miejsce około 2 dni po myciu automatycznie wypada ich więcej niz kiedy są takie czyściutkie. Może to wynika z jakiegoś obciążenia sama niewiem...
Hmm... wyczytałam też że w składzie Pantene Pro-V aminokompleks (szampon) nie ma SLS ! Może te mniejsze ilości wypadających włosów mogę zawdzięczać właśnie temu.
Aaaaha ! Powiedzcie mi ile włosków wypada wam tak mniej więcej w ciągu dnia ? Tak bez mycia włosów ? Bo ja już sama niewiem czy nie zaczynam popadać w jakąś panikę i że te ilości wcale nie są takie olbrzymie.

Pozdrawiam was cieplutko i 3mam kciuki ! Razem napewno sobie poradzimy
moonshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-03, 15:12   #1584
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

Cytat:
Ja vichy stosuję co każde mycie, ale przed tym myję tym bonidermem, żeby podleczyć całkowicie skórę głowy. O bonidermie pisalam długiego posta gdzieś na tym forum.
Nie mam dostęp do tańszych kosmetyków, tylko Karmen jest w Brukseli i w razie czego będzie mnie prosiła o zakupy kosmetykowe, które miała bym jej tam przesłać.
dziekuje Ci dasydee
mam wizyte u dermatologa dopiero 11 ciekawe czy nie zadrapie sie na smierc za ten czas
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-03, 15:15   #1585
infante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonshine Pokaż wiadomość
Po miesięcznej kuracji Vitapilem i WAXem widzę poprawę a dokładniej:
*Z liczby około 100 wypadających włosów podczas mycia i czesania dosżło do ok. 50, tak liczyłam je niestety byłam przerażona tym wypadaniem. No cóż wypadaja nadal i to nie jest dla mnie całkowicie zadowalający efekt, gdyż nie przypominam sobie żebym miała kiedyś takie problemy z włosami, wręcz przeciwnie wszyscy zachwycali się moim solidnym końskim ogonem, który bez wątpienia zmniejszył się teraz o połowę (jeśli nie więcej)
*Widzę nowe włoski, jest ich dużo, kiedy spojżę na przedziałek widać takie 1-2 cm małe włosiska ! Z czego jestem niezmiernie zadowolona.
Hmm... zauważyłam ostatnio u siebie że kiedy moje włosy zaczynają się już przetłuszczać co ma miejsce około 2 dni po myciu automatycznie wypada ich więcej niz kiedy są takie czyściutkie. Może to wynika z jakiegoś obciążenia sama niewiem...
Hmm... wyczytałam też że w składzie Pantene Pro-V aminokompleks (szampon) nie ma SLS ! Może te mniejsze ilości wypadających włosów mogę zawdzięczać właśnie temu.
Aaaaha ! Powiedzcie mi ile włosków wypada wam tak mniej więcej w ciągu dnia ? Tak bez mycia włosów ? Bo ja już sama niewiem czy nie zaczynam popadać w jakąś panikę i że te ilości wcale nie są takie olbrzymie.

Pozdrawiam was cieplutko i 3mam kciuki ! Razem napewno sobie poradzimy
Z momi włosami jest podobnie..jak się tłuszczą to lecą-wystarczy dotknaći juz widzsz włos na dłoni a nie na głowie.
Pani doktor kazała mi liczyć włoski w przeciagu dwóch dnia.Naliczyłam ich blisko 300 liczbę ta wiaodmo musiałam podzielić na 2 bo dwa dni:P czyli ok 150 na dzien. z tym ze najwciej wypada przy myciu a myje co drugi dzien.
  • mniej narzekania
infante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-03, 15:27   #1586
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez infante Pokaż wiadomość
Z momi włosami jest podobnie..jak się tłuszczą to lecą-wystarczy dotknaći juz widzsz włos na dłoni a nie na głowie.
Pani doktor kazała mi liczyć włoski w przeciagu dwóch dnia.Naliczyłam ich blisko 300 liczbę ta wiaodmo musiałam podzielić na 2 bo dwa dni:P czyli ok 150 na dzien. z tym ze najwciej wypada przy myciu a myje co drugi dzien.
tez tak mam z tym ze jeszcze nie licze wlosow i tez mi strasznie duzo przy myciu wypada dlatego nie lubie myc wlosow a musze
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-03, 18:26   #1587
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

akurat tu was rozumiem, mnie wlosy tez denerwuja, jak tylko je myje mysle sobie ze znowu to samo, ale ogolnie nie gubie ich bardzo duzo.
DaisyDee jestes bardzo Kochana, wyslalam Tobie pw musze wiedziec czy mam dobry adres do Ciebie.
Chodzi mi ten Boniderm bo pisalas cos ze jest a lojotok, ja mam bardzo wrazliwa skore, szampony bez slsu wcale nie pomagaja, czuje swiad i tyle; mam dosc.
Od wczoraj stosuje na noc Elocom, steryd ale w kwietniu pomogl wiec kto wie. Zdalam sobie tez sprawe ze sama sie tego lojotoku dorobilam jak zaczelam za duzo kosmetykow.Vichy mam dac miesiac i dam mu miesiac, potem sprobowalabym ten Boniderm. Ciekawe, juz w nic nie wierze
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-03, 22:37   #1588
"N@sty"
Raczkowanie

Witam ! Ostatnio wyczytalam, ze po hennie nawet tej bezbarwnej zawartej w odzywkach (np. WAX) nie wolno uzywac chemicznych farb bo kolor moze sie calkowicie nie przyjac lub totalnie zniszcza sie wlosy - zaczna sie lamac na calej dlugosci. Czy to prawda ??? Prosze o odpowiedz osoby które uzywaja WAXa i jednoczesnie chemiczne farby. I jeszcze jedno : czy zaraz po farbowaniu mozna dodac olejku rycynowego do szamponu zeby zmyc farbe ze skóry czy lepiej nie kombinowac ??? Prosze o odpowiedz i pozdrawiam
"N@sty" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 07:50   #1589
anciaahk
kosmitka

Donoszę : po miesięcznej kuracji nerilem (zestaw szampon+tonik) efektów brak. No może jest jeden - włosy są suche jak siano. Wypada tyle samo, budzę się rano a to co widzę na poduszce to koszmar. Myłam głowę w zasadzie codziennie (celowo), wcierałam prawie codziennie tonik... Łykałam, aczkolwiek nieregularnie, Humavit. Teraz spróbuję chyba czerwonego vichy i może vitapil+wax...?
N@sty - co to jest chemiczne farbowanie?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 09:44   #1590
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Anciaa, czemu myslas wlosy codziennie ?
Ja tez walcze z wypadaniem, ale wrecz przeciwnie myje wlosy jak najrzadziej
moze dlatego ze najbardziej wypadaja po myciu i chce tego widoku uniknąc.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości