|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
Walcz Martynko na wszytskie sposoby, bo warto, w końcu każda z nas to jakoś przezwycięży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Raczkowanie
|
JUlka ten plyn to pewnie Alpicort E.Tez mi go pani dermatolog przepisala.Ale dzisiaj jestem podlamana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kiedyś potrzebowałam dwóch klamerek do spięcia włosów, dziś już tylko jednej... Nie wiem czemu tak się dzieje. Skóra, paznokcie - w porządku. Zdrowo się odżywiam, stale biorę preparaty na wzmocnienie włosów, ale chyba nigdy nie będzie już tak jak kiedyś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj w ubikacji w pubie, przy mocnym swietle, przez wlosy zobaczylam u siebie skore czaszki... 9 mam wizyte u dermatologa, i bedzie MUSIAL cos wymyslic. Bo sie nie dam wyrzucic, zlapie sie nogi biurka i beda mnie wynosic na sile
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Przyczajenie
|
cellie myslisz ze jak mam 15 lat to moge zazywac humavit?
#1569 |
Przyczajenie
|
kobietki pomóżcie dzisiaj wypadlo mi chyba z 300włosów przy czesaniu po umyciu ale najgorsze jest to ze cały czas obieram sie z włosów, strasznie wypadaja chyba nigdy tak nie bylo....od tygodnia biore Humawit i magnes z witaminą B6, pomóżcie prosze wybrać jakiś szampon może Dermena? chyba się rozpłacze......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A u lekarza byłaś? To naprawdę bardzo ważne. Jeśli przyczyna leży gdzieś "w środku" to Dermena czy inne szampony nie pomogą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 |
Raczkowanie
|
ja mam ten sam problem..badania robilam i sa ok nie robilam tylko na zelazo, magnez i cynk....a powiedzcie czy moge kupic bez recepty zelazo w aptece??
a moze jaki zestaw np. centrum
![]() |
#1573 |
Raczkowanie
|
ja mam ten sam problem..badania robilam i sa ok nie robilam tylko na zelazo, magnez i cynk....a powiedzcie czy moge kupic bez recepty zelazo w aptece??
a moze jaki zestaw np. centrum moze pomoze tam tez jest zelazo....bardzo boje sie pobierania krwi...wiec tak sie migam...
![]() |
#1574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Raczkowanie
|
DaisyDee dzieki za pocieche, naprawde; jakos jest, czuje jeszcze swiàd skory ale mniej, raz lepiej raz gorzej, wlosow wypada malo, ale lykam cynk,merz special, pije rozpuszczalny magnez i wapno.Jjem na sniadanie platki owsiane podobno sà dobre, malo sie stresuje.
Myje glowe w vichy Dercos zielony juz ponad tydzien; poczekam jeszcze ze 2,3 tyg.Mama mi obejrzala glowe, te wloski mi odrastajà w bardzo duzych iloscicah ale wypadac bedà poki skora bedzie chora ![]() Wiesz co ja mysle o tym szamponie Daisy co polecalas, przydaloby sie cos dobrego na zastapienie, napisz mi co tam pisza o nim, bede wdzieczna i byc moze cie wykorzystam,przesle ci pieniazki na ten szampon, i oplate, ok ? wiesz tutaj boje sie kupywac szamopon, ziolowych nie widze a fructisy czy te inne nie sa dla mnie. I napisz mi co to jest co ty jeszcze stosujesz przed myciem ? dobrze przeczytalam ?
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
Karmen, nie ma sprawy, jeśli będzie potrzeba to kupię Ci i prześlę co będziesz chciała. Nie wiem o jaki szampon Ci chodzi- o boniderm, czy o vichy czerwony. Oby dwa są super, ale ja i tak w głębi duszy czuję, ze mnie farbowanie uleczyło skórę głowy, bo rozjaśniacz wyżarł mi cały syf, którego nie dało się zmyć ani wyleczyć żadnymi lekami ani kosmetykami. Farbowałam włosy w poniedziałek, a w piątek musiałam isc do poprawki, bo odrost miałam na tyle mocny i odżywiony tym łykaniem tabl ziołowych i innych, że wymyła mi się z niego farba, nałozona po rozjaśniaczu i wyglądałam jakby mi ktoś jajko rozbił na głowie. Więc poszłam na tą poprawkę i fryzjerka była w szoku bo powiedziała, ze mam super skore głowy, czyściutka, i zupełnie inna niż w poniedziałek, przed jaskimkolwiek farbowaniem. Także jak sobie wszystko przemyślałam, to doszłam do wniosku (być może nieprawdopopdobnego), ze moja głowa po prostu potrzebuje farbowania tak co 2-3 miesiące, bo jesli tego nie dostaje, to od tych wszystkich masek i odzywek profesjonalnych ktore stosuje po prostu się przeciąza, zaczyna się tłuścić (łzs) i włosy wypadają. Tak długo zwlekałam ze strachu przed farbowaniem, a okazało mi się ze to ono mi pomogło.
Przemyśl to Martynko, a w razie czego służę pomocą. Buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Przyczajenie
|
odpowiem na kilka wcześniejszych pytań - gdyż znam odpowiedzi, Koszt hormonu - to 32 zł jeden w Luxmedzie, w przychodni rejonowej - 27 zł.
Poziom żelaza - norma: 37 - 144, ja dodam że mam 30. Wypadają jak wsciekłe. Żelazo można kupic w aptece bez recepty ale bym nie proponowała bez wyników badań gdyż zbyt wysoki poziom jest chyba bardziej niebezpieczny dla organizmu niż zbyt niski. Poza tym w środkach sprzedawanych bez recepty żelaza jest niewielka ilość, wiec jeśli jest niedobór w organiżmie to lepiej zastosowac od razu jakieś mocniejsze dawki - a te tylko na receptę. Pozdrawiam a |
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Raczkowanie
|
dziewczyny napiszcie mi prosze jak stosujecie Vichy czerowny co kazde mycie czy tylko co niektore?czy wlosy moga sie do niego przyzwyczic?
co to jest ten szampon Bionoderm?jest lepszy od Vichy? daisydee masz jakies dojscie do tanszych kosmetykow? |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam dostęp do tańszych kosmetyków, tylko Karmen jest w Brukseli i w razie czego będzie mnie prosiła o zakupy kosmetykowe, które miała bym jej tam przesłać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Raczkowanie
|
Po miesięcznej kuracji Vitapilem i WAXem widzę poprawę a dokładniej:
*Z liczby około 100 wypadających włosów podczas mycia i czesania dosżło do ok. 50, tak liczyłam je niestety byłam przerażona tym wypadaniem. No cóż wypadaja nadal i to nie jest dla mnie całkowicie zadowalający efekt, gdyż nie przypominam sobie żebym miała kiedyś takie problemy z włosami, wręcz przeciwnie wszyscy zachwycali się moim solidnym końskim ogonem, który bez wątpienia zmniejszył się teraz o połowę (jeśli nie więcej) *Widzę nowe włoski, jest ich dużo, kiedy spojżę na przedziałek widać takie 1-2 cm małe włosiska ! ![]() Hmm... zauważyłam ostatnio u siebie że kiedy moje włosy zaczynają się już przetłuszczać co ma miejsce około 2 dni po myciu automatycznie wypada ich więcej niz kiedy są takie czyściutkie. Może to wynika z jakiegoś obciążenia sama niewiem... Hmm... wyczytałam też że w składzie Pantene Pro-V aminokompleks (szampon) nie ma SLS ! Może te mniejsze ilości wypadających włosów mogę zawdzięczać właśnie temu. ![]() Aaaaha ! Powiedzcie mi ile włosków wypada wam tak mniej więcej w ciągu dnia ? Tak bez mycia włosów ? Bo ja już sama niewiem czy nie zaczynam popadać w jakąś panikę i że te ilości wcale nie są takie olbrzymie. ![]() Pozdrawiam was cieplutko i 3mam kciuki ! Razem napewno sobie poradzimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam wizyte u dermatologa dopiero 11 ciekawe czy nie zadrapie sie na smierc za ten czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pani doktor kazała mi liczyć włoski w przeciagu dwóch dnia.Naliczyłam ich blisko 300 liczbę ta wiaodmo musiałam podzielić na 2 bo dwa dni:P czyli ok 150 na dzien. z tym ze najwciej wypada przy myciu a myje co drugi dzien.
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Raczkowanie
|
akurat tu was rozumiem, mnie wlosy tez denerwuja, jak tylko je myje mysle sobie ze znowu to samo, ale ogolnie nie gubie ich bardzo duzo.
DaisyDee jestes bardzo Kochana, wyslalam Tobie pw musze wiedziec czy mam dobry adres do Ciebie. Chodzi mi ten Boniderm bo pisalas cos ze jest a lojotok, ja mam bardzo wrazliwa skore, szampony bez slsu wcale nie pomagaja, czuje swiad i tyle; mam dosc. Od wczoraj stosuje na noc Elocom, steryd ale w kwietniu pomogl wiec kto wie. Zdalam sobie tez sprawe ze sama sie tego lojotoku dorobilam jak zaczelam za duzo kosmetykow.Vichy mam dac miesiac i dam mu miesiac, potem sprobowalabym ten Boniderm. Ciekawe, juz w nic nie wierze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Raczkowanie
|
Witam ! Ostatnio wyczytalam, ze po hennie nawet tej bezbarwnej zawartej w odzywkach (np. WAX) nie wolno uzywac chemicznych farb bo kolor moze sie calkowicie nie przyjac lub totalnie zniszcza sie wlosy - zaczna sie lamac na calej dlugosci. Czy to prawda ??? Prosze o odpowiedz osoby które uzywaja WAXa i jednoczesnie chemiczne farby. I jeszcze jedno : czy zaraz po farbowaniu mozna dodac olejku rycynowego do szamponu zeby zmyc farbe ze skóry czy lepiej nie kombinowac ??? Prosze o odpowiedz i pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
kosmitka
|
Donoszę : po miesięcznej kuracji nerilem (zestaw szampon+tonik) efektów brak. No może jest jeden - włosy są suche jak siano
![]() N@sty - co to jest chemiczne farbowanie?
![]() |
#1590 |
Wtajemniczenie
|
Anciaa, czemu myslas wlosy codziennie ?
Ja tez walcze z wypadaniem, ale wrecz przeciwnie myje wlosy jak najrzadziej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.