|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o KOSMETOLOGIĘ
Ag nes trzeba wierzyć w siebie! uda Cis ię
|
|
|
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje Wam
![]() na ostatniej rozmowie z tego co wiem bylo az 400 podań. W takich wypasionych miejscach pracy chetnych nie brakuje. Kosmetologu a Ty swój biznes prowadzisz ? jak Ci idzie, i co to wlasciwie za biznes jesli wolno spytać ?
|
|
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
Agnes, mam wlasne studio kosmetyczne. Najwiekszym atutem tej dzialalnosci jest to, ze swiadcze uslugi tylko w domu klienta. Nie mam stacjonarnego gabinetu. Jest fajnie, bo ciagle sie gdzies przemieszczam i poznaje nowe miejsca itp. Z tego wzgledu jednak nie wykonuje niektorych zabiegow, ktorych wykonanie byloby trudne technicznie. Ale tez najbardziej podstawowe jak masaz, drenaz, makijaz, oczyszczanie, manicure, henny oraz szereg specjalistycznych zabiegow na twarz i cialo wykonuje
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
Kosmetologu gratuluje przesiebiorczosci oby tak dalej
|
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
a taka działalność trzeba mieć zarejestrowaną też ? wydaje mi się ze nie , czy tak?ja chodzę kolezankom robić makijaż czy zabiegi to nei mam tego zarejestrowanego , a moze powinnam?ale oczywiscie "stacjonarny" mam zarejestrowany
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Emilko ciiiiiiiicho ani sie nie przyznawaj ![]() Teoretycznie jak mialas dochód to wiesz jak jest
|
|
|
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
Ja też WSZPZiU ale oddział zamiejscowy no i do końca jeszcze trochę
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z Pyralandii
więc z ciekawości pytam.Z tego co wiem to są tu na forum dziewczyny z WSZPZiU-te które studiują i te które skonczył
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Akeszeinga bardzo łądy avatarek
|
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Ag_nes: gdzie macie zajecia?pomieszane czy wszystkie w jednym miejscu? Dzis sie laskawie dowiedzialam-i to od kolezanki- ze my WSZYSTKIE zajecia mamy na hucie...oprocz pracowni ma sie rozumiec, ale jedna grupa ma pracownie na Chmielowskiego
Dzis kolezanki byly odwiedzic "jakze uroczy" budynek naszej uczelni na hucie...Okazalo sie, ze...my mamy w tym budynku tylko 1 pietro! A poza tym ucza sie w nim zawodowka i LO same dersy chodza i laski ktore jak na nie spojzysz to ci przywala...Niby gowniarze itd...ale to ma byc dbanie o nasze bezpieczenstwo?! Po drugie: aula raczej w oplakanym stanie, w jakichs drzwiach klamki nie ma, na auli poustawiane zwykle lawki z krzeselkami i nara...To ja sie pytam: ZA CO JA PLACE TE 10ZL WIECEJ OD TEGO ROKU?! ZA CO JA WOGOLE PLACE OPROCZ DOBRYCH WYKLADOW??
|
|
|
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
maripossa :to moze przenies sie na uczelnie panstwowa?
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Maripossa
przezyjesz, ja wychodze z zalozenia ze ten moj ostatni rok przesiedze na jednym "pół-dupku" A wogole podwyżka była ??? Ja mam zajecia w piatek w szkole, w sobote na hucie, a w niedzele na pola, na pracowni <starej> i na basenie AWFu. wiec tez musze sie przemieszczac. Nową szkole na Hucie juz pokochalam ![]() Maripossa wogole nie mam gdzie nocowac w krakowie wsjo pozajmowane, masz jakies namiary na tanie noclegi ?? (weekendowe)
Edytowane przez Ag_nes Czas edycji: 2006-10-03 o 13:34 |
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
a co sądzicie o POLICEALNE STUDIUM KOSMETYCZNE AKADEMIE PRENIER czy to są dobre szkoły i czy po takiej można zostać kosmetyczką.Nauka trwa 2 lata.Myślałam żeby zapisać się tam od lutego tylko nie wem czy warto ?
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy wpisać w wizażową wyszukiwarkę,by wiedzieć,że te szkoły dobrej opinii nie mają ....
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie tak cięzko dzis o dobrą szkole
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy interesowalo by cie ewentualnie, gdyby np. jedna z moich kolezanek odstapila ci mieszkanie na weekend jak pojedzie do domu? wiem, ze nie w kazdy weekend sie do domu jezdzi, ale moje kolezanki w 99% tak robia...zaadko kiedy zostaja...Co do Huty: Agnes nie wiem czy przezyje...coraz powazniej zaczynam sie zastanawiac nad studium... Poza tym: ty sie jeszcze przemieszczasz, a mnie juz nie o to chodzi-bo siedze w jednym miejscu w sumie. Chodzi mi o to co oni zrobili! Oszukali nas zwyczajnie! Ponoc piekna dziekan czy tam rektor uczelni an hucie mieszkaja, wiec bliziutko...dziekanat tez ma byc tam porzenoszony poza tym moje dzisiejsze wrazenia nie opisza chyba zadne slowo...Dresy ktore nabijaly sie z nas na schodach, w ich bufecie (bo my przeciez swojego nie mamy na tym cudnym 3 pietrze...) itd...to jeszcze mozna olac, bo co tam glupie gowniarskie docinki, ale gorzej jak tak ci ktos podejdzie przed szkola, zaczepi czy cos. Towarzystwo chyba najgorszej generacji...no i my w tym cudnym srodowisku szkola dba o nas...nie ma co!! Nie chce byc kurde jedna z setki owiec, ktora sie podporzadkuje glupiemu baranowi...Sa jakies zasady i granice...dobrego smaku, oni je chyba przekroczyli...
|
|
|
|
|
|
#744 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde no ale kase taka krzyczą jakby nie wiadomo co to nie było
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marek ??Jeśli tak to owinieneś mnie znać w widzenie (zdjęcie w avatarku) byłam w grupie A
|
|
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Witojcie.
Ja studiuję na KWSPZ ![]() w Krakowie znaczy.
|
|
#747 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() ja od kilku dni jestem szczesliwa [jak na razie ] studentka WSF we Wroclawiu, specjalizacja oczywiscie kosmetologia ![]() podziele sie z wami wrazeniami: -swietne towarzystwo, prawie 200 dziewczyn i tylko jeden meski "rodzynek" , takze z nawiazywaniem nowych znajomosci nie mam problemow ;]-dosc dziwnie ulozony plan zajec, ale to zrozumiale gdy jest 9 grup.. choc moze byc klopotliwe np. w zimie gdy trzeba bedzie przejsc z jednej szkoly do drugiej [zajecia/wyklady odbywaja sie az w 4 miejscach..] -duze koszta dodatkowe, na kazdych zajeciach podawana jest lista tego, co trzeba dokupic..i nie mowie o ksiazkach, lecz np. o fartuszku, recznikach, przescieradle czy zestawie do manicure, za ktory szkola zazyczyla sobie 300 zl!! na szczescie nie dalam sie zwiesc i zamowie na stronie producenta [PFEILRING SOLINGEN- znacie??] za 2/3 ceny ;]-hhmm..co do zajec..jak na razie boje sie anatomii [najwiecej osob oblewa..] i j. niemieckiego bo strasznie wymagajaca kobieta nam sie trafila.. nigdy problemow z tym jezykiem nie mialam ale teraz bede sie uczyc slownictwa zwiazanego z kosmetyka i troche mnie to przeraza.. poczekam na zajecia z chemii/biochemii itp bo to tez nie sa latwe [jak dla mnie-humanistki] przedmioty..ogolnie wrazenie jak na razie pozytywne. choc wszyscy nas strasza, ze np. anatomie zaliczac mozna i z 10 razy.. jezeli ktos ma jakies pytania to prosze ;] |
|
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Maripossa
![]() Wiesz ja mam tą dobrą sytuacje ze w sobote tam dresów nie widzialam. Mam jakies szerokie spodnie w domu jakby co to sie postaram wślizgnąć w tą dresową spolecznośc ![]() Ale naprawde myslisz o rezygnacji ?
|
|
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

jak Ci idzie, i co to wlasciwie za biznes jesli wolno spytać
?

Ja też WSZPZiU ale oddział zamiejscowy no i do końca jeszcze trochę

Dzis kolezanki byly odwiedzic "jakze uroczy" budynek naszej uczelni na hucie...Okazalo sie, ze...my mamy w tym budynku tylko 1 pietro! A poza tym ucza sie w nim zawodowka i LO
same dersy chodza i laski ktore jak na nie spojzysz to ci przywala...Niby gowniarze itd...ale to ma byc dbanie o nasze bezpieczenstwo?! Po drugie: aula raczej w oplakanym stanie, w jakichs drzwiach klamki nie ma, na auli poustawiane zwykle lawki z krzeselkami i nara...