|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Tadammmm
![]() To tak na szybko. Reszta pewnie w klubie (lub w albumach) bo ja tu swojej facjaty nie pokaże :-P Już mi się mały budzi, zdążyłam zmniejszyć zdjęcia.... Idę ogarniać mieszkanie bo mam taki sajgon...chyba żadna z Was by takiego w dwa tygodnie nie narobiła a mi to zajęło zaledwie dwa dni. W dodatku zostałam z tym sama bo Tż i młody na imprezę sobie poszli, przyjdą zjeść obiad i później na kolejną "masówkę" bo młody na karuzelach chce pojeździć. Już jest ryk... Paaaa
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-07-24 o 12:48 |
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja mala dzisiaj spala od 12 w nocy do 6 rano ![]() Mam nadzieje, ze to nie byl jednorazowy wybryk.
|
|
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
Grażyna ale mamy ciacha, nie?!
Dobra spadam
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-07-24 o 12:56 |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek, Grazin jakie przystojniaki z tych waszych chlopcow. Slicznosci
|
|
|
|
#2406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieba bym jej uchylila ![]() Cytat:
Cytat:
lepij do jednegbo bo co lekarz to inna opinia ta, w niedziele tez cwicze
|
|||
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
siasiek wow! małe przystojniaki! najfajniejsze to zdjęcie jak na brzuszkach leżą
Dziękuję za miłe komentarze grazin - ja przy Kasi też się wstydziłam powiedzieć, żeby jej nie nosili, bo przeważnie w poniedziałek po każdym weekendzie musiałam ją oduczać noszenia, czyli wytrzymywać płacze i marudzenia. Teraz się nie szczypię, a jak ktoś chce potrzymam to wykorzystuję po karmieniu żeby ponosili do odbicia. Jak beknie to mają kłaść na kanapę i usiąść koło niego i mogą wtedy gadać z nim do woli.
|
#2408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pójdziemy jeszcze skontrolować niedługo i zobaczymy, a jak będzie znów wyższe to chyba kupie wtedy mankiet dla dzieci do ciśnieniomierza i w domu jej będę mierzyć, żeby nie miałam syndormu białego fartucha ![]() Cytat:
Zosia jak się urodziła, to była czysty tata, moje ŻADNEJ cechy nie znalazłam i gdyby nie to że nosiłam ją w brzuchu to nie uwierzyłabym że to moje dziecko ![]() a teraz już coraz mniej podobna się robi, ma już trochę rys mojej rodziny ![]() z Gabrysią teraz jest trudniej, już nie każdy widzi takie podobieństwo do tatusia Cytat:
dwóch przystojniaków ![]() Gabrysia zrobiła brzydką kupę ![]() niby zółta ale jakieś takie ciemne niteczki w niej były ... teraz śpi na brzuszku
|
|||
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
hej
Franek wczoraj dał popalić od 16,30 do 23 nie spał więc jak nie jadł to płakał lub marudził ale za to jak zasnął o 23 ej to spał do 4 ej Nasz rekord pierwszy raz tak długo 5h ale nie łudzę się że tak zostanie enchan wyglądasz rewelacyjnie na tych fotkach Siasiek, Grazin Wasi chłopcy przepiękni ![]() Robiłam kiedyś 6W ale nie dotrwałam do końca, mój brat zrobił całą i miał rewelacyjny brzuch ale on był szczupły więc nie wiem jak zadziałałoby to na mój flak Chciałabym ćwiczyć ale jestem taka zmęczona, ciągle niewyspana że brak mi sił silee dzieki za odp a dałabyś jeszcze linka do tego nosidełka, czy jak dziecko nie trzyma jeszcze samo główki można w nim nosić ???
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-24 o 15:37 |
|
|
|
#2410 |
|
Raczkowanie
|
Siasiek Przystojniaki
andziot tez bym musiala zrobic tak jak Ty. Zakazac noszenia. Dziecko mi od 4 dni w dzien spac nie chce. Zasypia na rekach odkladam a za 20 min znowu ryk jak zczai ze lezy gdzies indziej martynka89 to super Ci dzidzia spala ![]() Moria o matko dobrze ze nic mu sie nie stalo. szczescie w nieszczesciu
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#2411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super te zdjecia te na brzuszkach maja najlepsze ![]() a jak sobie fajnie stękali oboje jak na tych brzuchach lezeli:P jak stare dziadki ![]() no udali sie nam ![]() Cytat:
![]() do odbicia nosili troche poświergotali a potem kazałam siadac kurde blaszka ![]() siasiek mam pierwszy spacer w chuście za sobą sebkowi sie podobało i nawet mi sie udało go w to oplątać![]() moj tż też jest zachwycony powiedział ze jak bedzie mial wolne to bedzie z nim cały czas chodził w tej chuście ![]() także jeszcze raz pięknie dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- daisy kurcze patrze na tą Gabunie Twoja i nie mam pojecia do kogo podoba nie widze uderzajacego podobieństwa do Ciebie ani Twojego męża może wdała sie w dziadków a ona ma take ciene oczka? granatowe?? bo Ty masz takie błekity i Tż chyba tez ma taki jasny błekit?? a comedy central jest super:P nie wszytskie seriale ale odmóżdżyć się można takze pozdrów męża i powieddz ze łacze sie z nim w bólu ze musi oglądac tvn24:P a kiedy mąż wraca? tęsknisz?![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- SIASIEK MA ZDJECIA NIKOSIA W ALBUMIE I NAM NIC NIE POWIEDZIAŁA!!!
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Boszzz, jaką miałam masakryczą noc Wieczorem zaczął mnie boleć brzuch, tylko to był taki dziwny ból, jakby skręt jelit. Bolało przy chodzeniu, przy siedzeniu i przy przekręcaniu na drugi bok. Wzięłam dwie nospy i w ogóle nie pomagało. Na dodatek byłam sama z Tymkiem bo mąż w pracy. Rano gdy przyjechał pojechaliśmy na pogotowie i dostałam trzy zastrzyki i skierowanie do szpitala (z podejrzeniem wyrostka) gdyby ból mi nie przeszedł. Teraz jest już lepiej ale cały czas się boję, że to znowu wróci a przecież ja nie mogę iść do tego cholernego szpitala bo mały się zaryczy Moria, podziwiam za spokój
|
#2413 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to my chyba tez będziemy bujać kapciem ![]() tyle tylko że zastanawiam się jeszcze czy z melodyjką czy bez ![]() jak nie będzie mu odpowiadało to może chociaż będą kupy bo z tym u nas też średnio ![]() Cytat:
ale świetne zdjęcia, najlepsze jest to jak głowkami się stykają dwa przystojniaki Cytat:
ja nie mam takiej silnej woli ![]() MoniaK współczuję, trzymam kciuki żeby już nie powróciło
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-07-24 o 16:52 |
|||||
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() własnie nigdy o tym nie myslałam... kto by byl z małym gdybym ja musiała do szpitala isć? dziecko chyba nie moze byc razem z matka no bo jak? trzymam kciuki zeby jednak przeszło!!
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh, ja nie wiem co mi było
Tak sobie myślę jednak, że jeśli to byłby wyrostek to chyba zwijałabym się z bólu i nie przeszłoby mi tak szybko, czy może się mylę
|
#2416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
no to żeby był pełen przegląd rodziny dodałam jeszcze rodziców i teściów do albumu.
Zdj teściow tylko z wesela mam Nie ubolewam nad tym MoniaK wyrostek jak boli to leżąc nie mozna nogi zgiąć.. Oby przesżło ![]() enchantress.... Ty wygladasz OBŁEDNIE zosiaaa, Gabi może praktycznie cały dzień przespać... mamaoptymistka, naprawdę szóstka rewelacja. Skończyłam i z mojego brzucha zrobiła prawie kaloryfer - warto ! Kurde... wspołczuje takiego wieczoru za to noc Wam wynagrodził
|
#2418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam zeby bylo ok.
|
||
|
|
|
#2419 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie mialam wyrostek, ale moj brat mial i zwijal sie caly czas z bolu nie przeszlo tak samo. Wiec to co Ty mialas to nie wyrostek chyba, mnie kiedys tez tak strasznie brzuch bolal u dolu pozniej caly zwijlam sie ze szok ani siedziec nie umialam ani stac lezec tez nie nie no masakra i na pogotowiu okazalo sie ze to kolka nerkowa. dostalam zastrzyk kroplowke i przeszlo na szczescie juz nie wrocila.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
moria jejku! Ty to jesteś oazą spokoju! dobrze, że się nic tżtowi nie stało! Szkoda tylko auta, no ale najważniejsze, że tz cały i zdrowy...podziwiam i tak z jakim spokojem o tym pisałaś! enchan jaka ty ładna! jak modelka! moniaK kurczę, może jdenak nie będzie tak strasznie i obejdzie się bez szpitala ![]() trzymam kciuki za twoje zdrówko! ![]() siasiek ale kawaleria! matall to jak zajedziesz to dawaj ten arykuł ![]() mówici, ze a6w takie cuda robisz brzuchem? ![]() ja już mam za sobą pierwsze próby i powiem wam, ze póki co nie boli bardzo...ale będzie coraz gorzej, czuje to! tylko co mi po a6w jak dzisiaj pizze jadłam ![]() dzieciątko mam grzeczne, aczkolwik jak zwykle cyrki przy wieczornym usypianiu... nie mam opracowanego systemu niestety... nie ogarniam tego... ale za to mam duuuuuuzo cierpliwości do jutra buziaki ![]()
|
#2421 |
|
Rozeznanie
|
maniaczki Comedy Central- ja też kiedyś namiętnie oglądałam, do dziś najbardziej lubię Hoży Doktorzy i Jak poznałem.. Jak chciałam wkurzyć męża w okresie ciąży to mówiłam że dam synowi Dorian na imię
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
daisy teraz juz wiem ze Gabi wdała sie w Twojego ojca
![]() a Ty to cała mama
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK mam nadzieję, że już lepiej się czujesz ?? i że to nie wyrostek jednak !
nie koniecznie wyrostek to mega ból, na początku może być zwykła niestrawność, lekki ból, później dopiero robi się zlokalizowany ból w rzucie wyrostka ... ale dziś pustki ![]() dziewczyny padły ![]() byliśmy na dłuuugim spacerze połączonym z placem zabaw
|
|
|
|
#2425 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Norbi dziekuje
Cytat:
dominik to mial uregulowane dawki i godziny jedzenia a z z nobetem poprostu sie nie da. dzisiaj pil po 40-60 az nagle wypil 180 oczzywiscie potem sie skreca z bolu Cytat:
dobrze ze zosienka ok Cytat:
Cytat:
ale kurcze mimo ze badzo chcialabym byc zdystansowana badziej niz jestem za cholere nie potrafie, a niejednokrotnie lepiej podejsc do sprawy "na chlodno" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z cisnieniem lepiej mierze i kontroluje jak bedzie nadal skakac to pojde po leki norbi tez sie drapie do krwii po mimo ze co 3 dni musze mu obcinac pazurki a barrrrdzo tego nie lubi obejrze fotki i zdam relacje ![]() Cytat:
macie macie Cytat:
po drugie tak czytam i czytam i coz to za cwiczenia? kurddddeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeee znowu wszystko mi sie nie zacytowalo WHY????????????????? tz pojechal, NIENWIDZE tego pierwszego wieczoru bez niego on ryczal, ja ryczalam, domi ryczal a norbi sie smial ehhh
|
|
|
#2426 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie jakas telepatia miedzy nami bo nasz wieczor tez tak wygtladal ![]() Cytat:
mamy stewardese na pokladzie? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale msz delikatny typ urody pewnie nie wszytko zacytowalam ale pisze jedna reka
|
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojemu dziecku chyba się coś poprzestawiało
Śpi od 16, zapomniał o jedzeniu, zapomniał o kąpieli i śpi . I cały plan dnia pójdzie się paść Żeby tylko w nocy potem chciał spać |
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
ja dopiero teraz do Was dotarlam. Moja mala wisi dzisiaj caly dzien na UU. Karmie ja co 40min-1h. Miala jedna 3 godzinna przerwe na spanko, to sie rowniez polozylam Moje sutki dzis placza, ale czego sie robi dla swojego dziecka![]() Dzisiaj znow zadarzyla nam sie jedna brzydsza kupka ![]() Polozna byla w sobote i mowila zeby obserwowac. Bylo tez wazenie i mala wazy juz 3890 Czyli bardzo ladnie przybieraagnieszka_pe25 avatar i fotki Norbiego w bujaczku superrr Cytat:
Nadia dostanie bujaczek w prezencie od mojej mamy )
|
|
|
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje Słonko za opinię ![]() Pytałaś kiedy małż wraca... a no bodajże w czwartek, dziś dzwonił i mówił ale nie wiem czy operował godzinami malajskimi czy polskimi bo tam 6h później. Po nas dopiero przyjedzie w piątek. On rano jest o 9 w Baliach i od razu idzie do pracy... po 20h lotu ! To jest dopiero pracoholizm.... Cytat:
Kurde, to jak tu tyle maniaczek to może ja też powinnam czasem pozwolić małzowi pooglądac... on już jest wytresowany - gdy idę pod prysznic np włącza sobie CC ale gdy wyjde z łazienki sam ładnie bez proszenia odpala mi TVN24 anulinka, oby tylko w nocy też tak ładnie Ci pospał !! Gusiu,ale piękny prezencik Nadusia od babci dostanie! Na pewno się sprawdzi bujaczek, chyba nie ma dzieciątka, które by nie lubiło za dobrą kupkę i za wagę agnieszka_pe, no to pilnuj !! z ciśnieniem żartów nie ma Norbi jak kotek, chodzi własnymi drogami i widocznie nie da sie chłopczyk ustawić dziękuję za komentarz... ładnie to wyglądałam - w dniu ślubu hihi To se ne vrati pane havranek andziotka, dziękuję za komentarz Taka u Ciebie ładniusia pogoda na spacery ?? u mnie zimno, ciemno i lało moria, dziękować Ja nie wyglądam szczupło, to złudzenie optyczne, ciągle mam 8kg nadwagi A jak pas??? Nosisz? Daje efekty? Jakieś zakwasy ? MoniaK, oby ból nie wrócił a Tymuś ładnie w nocy spał ! A u nas wyjątkowo już po kąpieli.. Malutka zrobiła taaaką kupkę, że aż po szyję brudna... Proszę powiedzcie mi - trzeba dzieciątku wkładać czapeczkę po kąpieli, czy to też jakiś przesąd pokutujący od x lat ? Wkładacie? Na jak długo ?
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobilam, poogladalam dzidziusie i mamusie(wreszcie!) bo norbi dal mi full czasu i musze stwierdzic ze mamy jakies wyjatkowe forum bo mamusie to pierwsza klasa, a dzieciaczki sama rozkosz
ide ogarnac chatke ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
ogladalam fotki i nie mam pojecia, mnie sie tez wydawalo ze do mamy a co do mojego komenta to masz tak wyjatkowa urode i przesliczne oczy ze nic nie musi wracac ![]() nieubieram czapeczki wogole-chyba ze pada czy mega zimno-po kapieli nie mial ani razu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

klask i:

Wieczorem zaczął mnie boleć brzuch, tylko to był taki dziwny ból, jakby skręt jelit. Bolało przy chodzeniu, przy siedzeniu i przy przekręcaniu na drugi bok. Wzięłam dwie nospy i w ogóle nie pomagało. Na dodatek byłam sama z Tymkiem bo mąż w pracy. Rano gdy przyjechał pojechaliśmy na pogotowie i dostałam trzy zastrzyki i skierowanie do szpitala (z podejrzeniem wyrostka) gdyby ból mi nie przeszedł. Teraz jest już lepiej ale cały czas się boję, że to znowu wróci a przecież ja nie mogę iść do tego cholernego szpitala bo mały się zaryczy 
Nie ubolewam nad tym
zeby bylo ok.

Tata mój też nie wie do kogo Mała podobna.. Mami mówi, że do małża
,wiem ze z moja waga nie powinnam ,ale raz sie zyje
Żeby tylko w nocy potem chciał spać