Krakowianki - wybiła część XII! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-24, 14:57   #3481
blair witch
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość

Blair, wracałam dzisiaj z Twoim tatą

Dziewczyny, ogromna prośba - znacie kogoś kto ma pożyczyć przejściówkę LPG na Niemcy i na Holandię? Okazuje się że mają inne wejścia na tankowanie gazu i trzeba ze sobą wozić własne końcówki na przepięcie
Stary 2011-07-24, 14:57   #3482
2016070953
Konto usunięte

a a a ale ja nie patrze na 1strone to dzięki bajecznej ujrzałam
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 15:00   #3483
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Wąchałam dzisiaj Womanity i Angel Muglera, zdecydowanie nie moja bajka. Co gorsza psikło mi się trochę na kurtkę i potem tak tym śmierdziałam ;/ Za to Armani - Acqua di Gioia i Chanel Chance Eau de tendre
Mi też na pierwsze niuchnięcie się nie podobały, ale testowałam zachęcona przez sabbath i okazały się całkiem, całkiem.. Zapach jest zmienny, rozwija się i jest mega trwały, niemalże jak Dior, więc uważam że stosunek ceny do jakości (ok 100 kosztują flachy w SP) jest przyzwoity

Jeszcze zapomniałam o Gris Clair - moim ukochanym Lutensiaku pachnącym górami

Ale klimat:

"Jak zaznaczyć stronę, na której aktualnie zakończyliśmy czytanie rozdziału? Zakładką? Tak najprościej, ale wielu z nas znajduje dużo mniej konwencjonalne sposoby na radzenie sobie z tym problemem.

Pamiętam jak w podstawówce moja polonistka oraz panie bibliotekarki tępiły zwyczaj zaginania przez uczniów rogów w książkach, że nie wspomnę już o zaznaczaniu stron długopisem, za co groziły wysokie kary pieniężne.

- Książki należy szanować - uczono nas i pokazywano, do czego służą zakładki. Wszyscy wychodzili ze szkoły z utrwaloną wiedzą: nie naruszać struktury woluminu, lecz aby zaznaczyć miejsce, w którym zawiesiliśmy czytanie, wetknąć coś między kartki.

I tak nauczeni, wówczas w czasach PRL-u, kiedy o wszystko, a tym bardziej o zakładki, było trudno, wtykaliśmy w książki, co się dało. Ja - kawałki papieru z zeszytu, historyjki z gumek donaldówek, linijki, ołówki i wsuwki. Moja siostra, która miała zostać sławnym botanikiem, wtykała między kartki liście i kwiatki (książkom to nie służyło, ale roślinki schły idealnie). W lekturach mojej babci znajdowałam szydełka i druty pozostawione po ukończeniu sweterka, a także kordonek, wstążeczki lub sprasowane opakowania po lekach. Moim rodzicom natomiast czasami w niewyjaśniony sposób ginęły rachunki lub recepty (odnajdywali je po latach w powieściach Karola Maya czy Marii Dąbrowskiej).

Dziś w księgarniach i sklepach papierniczych od rozmaitych kolorowych zakładek można dostać oczopląsu, ale jak się okazuje i tak między strony czytadeł wciskamy wszystko, co się da, a co jednak zakładką nie jest.

- Prezerwatywy, podpaski, zupy w proszku, pilniczki do paznokci, pieniądze, bilety, pocztówki, dokumenty - wymienia Edyta Gudek z Działu Marketingu Miejskiej Biblioteki Publicznej w Dąbrowie Górniczej, gdzie właśnie powstało pierwsze w Polsce Muzeum Rzeczy Znalezionych w Książkach. - Sama przez wiele lat, pracując jako bibliotekarka, znajdowałam w książkach przedziwne rzeczy; wypisy ze szpitala, recepty, rachunki, opakowania po batonikach, a w jednej były także listy miłosne napisane przez kobietę do jakiegoś mężczyzny.

Pomysł stworzenia muzeum zrodziło samo życie. Bibliotekarki wyjęte z książek "eksponaty" początkowo po prostu wyrzucały do kosza. Przy niektórych znaleziskach śmiały się i dyskutowały, aż doszły do wniosku, że skoro to śmieszy je, to może będzie także atrakcyjne i dla innych.

Tak powstała ekspozycja składająca się z ponad 100 "znalezisk". MBP w Dąbrowie Górniczej, w której przed kilkoma dniami odbyło się otwarcie muzeum, ma nadzieję, że kolekcja dziwnych "skarbów" znalezionych w książkach będzie się systematycznie powiększać. Wystawa co kilka tygodni będzie się przemieszczać po kolejnych filiach MBP na Śląsku. W następnym tygodniu zainteresowani mogą oglądać nietypowe zakładki w filii nr 9 w Strzemieszycach Małych."

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ogromna prośba - znacie kogoś kto ma pożyczyć przejściówkę LPG na Niemcy i na Holandię? Okazuje się że mają inne wejścia na tankowanie gazu i trzeba ze sobą wozić własne końcówki na przepięcie
Możemy popytać, ale na kiedy Ci to potrzebne ?
Stary 2011-07-24, 15:00   #3484
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja próbki zapachów (na papierku) Muglera zaraz jak wyszłam z Douglasa wyrzuciłam do kosza, tak mnie odrzucało...

A Nina mi się bardzo średnio podoba...

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 15:02   #3485
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Ja próbki zapachów (na papierku) Muglera zaraz jak wyszłam z Douglasa wyrzuciłam do kosza, tak mnie odrzucało...
Mnie też na początku odrzucały więc wiem co czujesz

Zapachów nie ocenia się po jednym powąchaniu bo to bardzo złudne - nuta głowy trwa krótko, po ok godzinie dopiero czujesz właściwy zapach

Ja mam tak często że coś co na początku mi śmierdzi po jakimś czasie uzależnia, paczula np pachnie... stęchlizną

A nie znacie czegoś w podobnym klimacie do TOMMOROW Avonu tylko bardziej trwałego ?

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2011-07-24 o 15:05
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 15:05   #3486
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ale nie chciałabym przez godzinę śmierdzieć... Wolę jednak świeże, kiwatowe zapachy. Lubię czuć pieprz, miętę i cytrusy

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-07-24, 15:12   #3487
kamakrk
Zadomowienie

Zaraz będzie u mnie B. po felgę...

Przyjąć go po domowemu w dresie, czy się umalować? Powiem szczerze, że nie chce mi się...

[perfectaA]349201[/perfectaA]
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 15:20   #3488
ecrulo
moderatorka też wizażanka

trust,
Świetnie

Zrobię przelew przy okazji przelewu za torebkę Jeśli Ci się nie spieszy

Zaraz opiszę w Klubie

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 15:21   #3489
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Jaką torebkę? Spoko, nie spieszy mi się na razie, później prześlę Ci dane

Mężczyzna podoba Ci się coraz bardziej?

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-07-24, 15:26   #3490

Cytat:
Już dawno ją uzupełniłam
Czas na nową notkę na blogu!!!

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Ale klimat:
Ha, fajne Ja mam kilka ładnych zakładek, ale zawsze też zaznaczam tym, co mam pod ręką. Pilniczki bardzo często znajduję w książkach, nie mówię już o kopertach czy innych papierniczych pierdołach. Najczęściej wpycham między strony małe kartki do notatek.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 15:28   #3491
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Czas na nową notkę na blogu!!!
Haha, w planach mam też reaktywację bloga. Mam już spory materiał, teraz jeszcze tylko chęci i trochę słońca, żeby zdjęcia wychodziły ładne

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-07-24, 15:31   #3492
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Możemy popytać, ale na kiedy Ci to potrzebne ?

Wyjeżdżam 5 sierpnia, byłabym bardzo wdzięczna

Cytat:

A Nina mi się bardzo średnio podoba...

Ja miałam przygodę z moim Bvlgari Omnia Amethyste. Psiknęłam sobie w Amsterdamie na lotnisku, i aż mnie odrzuciło od smrodu. Jakieś 4 dni później zakładałam sweterek, który miałam wtedy na podróż (nie prałam, bo ile, z 3h nosiłam?), potarłam nos ręką i poczułam piękny zapach Okazało się że on musi dojrzeć, żeby faktycznie można było go poczuć, i oczywiście poleciałam wtedy do Sephory (akurat miałam smsa ze znizka ) i kupiłam Z Niną miałam podobnie - kupowałam w Tunezji Glow na lotnisku, i jakoś psiknęłam nią. Nie spodobał mi się, więc nie wzięłam. I dopiero po przylocie znowu wąchłam i już mi się podobał Widać przy każdych perfumach trzeba odczekać jakiś czas
Stary 2011-07-24, 15:32   #3493
ecrulo

Cytat:
Jaką torebkę? Spoko, nie spieszy mi się na razie, później prześlę Ci dane

Mężczyzna podoba Ci się coraz bardziej?
Wkleiłam linka jakoś w piątek (?) Taką: http://allegro.pl/50-torebka-kuferek...712230261.html

Wolę przelewy robić hurtowo

Czekam na dane.

A mężczyzna? W klubie

Stary 2011-07-24, 15:47   #3494

Piszcie dalej powieść! Jestem ciekawa, jak się dalej potoczy I po prostu musiałam wciągnąć męża w intrygę, w końcu chciałam go zabić na początku!
Jak sobie wyobrażacie Tamlina? Dla mnie on jest taki picuś-glancuś, z pięknymi, wypielęgnowanymi dłońmi i błyszczącymi, czerwonymi paznokciami. Nie mogę się zdecydować, czy widzę go z białą czy czarną skórą, ale dla mnie ma czerwone, roślinne ornamenty na twarzy. I dodatkowo ma białą koszulę z żabotem i kołnierzem z falbanami. Aha, i nosi obcasy.
Napisałam na szaro, żeby nie sugerować
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 16:07   #3495
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Tak się zastanawiałam co mi tak śmiedzi, a to moje włosy Muglerem, bo mi się psikło ;/ Jednak zapach zdecydowanie nie mój, minęły już 4 godziny.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-07-24, 16:13   #3496
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Hmm, właśnie nie mam ulubionych i ciągle szukam...
Kocham zapachy Le Boise, ale niestety są piekielnie nietrwałe, a drogie bardzo
Lubię Dune Diora i zapachy Muglera ostatnio, ale myślę że to kolejne fazy, które mi przejdą, tak jak wcześniej na ogoniaste: Poison, słonia i tygrysa Kenzo i Opium CK.
A co do zapachów to zniewala mnie terpentyna i czysta paczula bez domieszek, takie jestem zapachowe dziwo
Mi się dużo zapachów podoba, różniestych w charakterze ale wogóle rzadko się psikam czymś na co dzień. Natomiast marzy mi się znalezienie zapachu, który nie tyle ja pokocham ale, na punkcie którego oszaleje mój M. Testuje i testuje, podtykam mu pod nos to jedno to drugie a on tylko "no ładne...". Pfffff

Cytat:
Wąchałam dzisiaj Womanity i Angel Muglera, zdecydowanie nie moja bajka. Co gorsza psikło mi się trochę na kurtkę i potem tak tym śmierdziałam ;/ Za to Armani - Acqua di Gioia i Chanel Chance Eau de tendre
Angel jest najdziwniejszym zapachem jaki znam. Sam w sobie mi się nie podoba ale on tak różnie pachnie na różnych skórach (zresztą mam wrażenie, że to wspólna cech Muglerów). Znam osoby, na których pachnie wręcz fenomenalnie, tak odurzająco ale w intrygujacym, pociagającym i oszałamiajacym tego słowa znaczeniu . A na innych wręcz irytuje... Dziwne.
Mój tata trochę siedział we Francji i mówił, że jest to jeden z najdroższych tam zapachów (przynajmniej był wtedy) a jednocześnie sprzedaje się jak świeże bułeczki. Bardzo popularny.

Dla fanek ciężkich, słodkich zapachów tego typu, szczególnie na wieczór, polecam jeszcze Ange ou Demon - Givenchy
http://www.perfumeria.pl/produkt,giv...18418,1,5.html

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Piszcie dalej powieść! Jestem ciekawa, jak się dalej potoczy I po prostu musiałam wciągnąć męża w intrygę, w końcu chciałam go zabić na początku!
Jak sobie wyobrażacie Tamlina? Dla mnie on jest taki picuś-glancuś, z pięknymi, wypielęgnowanymi dłońmi i błyszczącymi, czerwonymi paznokciami. Nie mogę się zdecydować, czy widzę go z białą czy czarną skórą, ale dla mnie ma czerwone, roślinne ornamenty na twarzy. I dodatkowo ma białą koszulę z żabotem i kołnierzem z falbanami. Aha, i nosi obcasy.
Napisałam na szaro, żeby nie sugerować
A mi Tamlin się od razu skojarzył z Diabłem, granym przez Garego Oldmana w tej reklamówce BMW (swoja drogą świetnej i z jaką obsadą!!!). W sumie ma wiele wspólnego z tym co napisałaś Ville

http://www.youtube.com/watch?v=3t_ygUPGmcs
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 16:17   #3497
ecrulo

lalaith,
Ja się jeszcze zastanowię, bo przesyłka kurierka (nie ma innej opcji) 18 zł

Stary 2011-07-24, 16:55   #3498
cholernarejestracja
Copyraptor

Dziewczyny, które na ostatnim spotkaniu brały ode mnie żelkowe kolczyki - dzieje się wam coś z nimi? Bo docierają do mnie niepokojące informacje, że się lakier zmarszczył, i zastanawiam się, czy nie nałożyłam dwóch warstw lakieru za szybko..
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 17:27   #3499
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które na ostatnim spotkaniu brały ode mnie żelkowe kolczyki - dzieje się wam coś z nimi? Bo docierają do mnie niepokojące informacje, że się lakier zmarszczył, i zastanawiam się, czy nie nałożyłam dwóch warstw lakieru za szybko..
moje sie spsuły :< popękał lakier

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 17:41   #3500
Malla
Nie depcze krokusów

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28311413]Dokładnie... Poza tym własnie wkraczała w 27 rok życia... Ci to mają pecha...
http://en.wikipedia.org/wiki/27_Club[/QUOTE]
Była 10 dni młodsza ode mnie, więc miała niecałe 28 lat.
Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
Mall, SdC- jak tam? ominęła was wielka bijatyka w której moja Sis ratowała jakiś zakrwawionych typów , kebab i wódeczka do świtu na placu zabaw
Umieram dzisiaj z bólu głowy, widzę tęczę... Słodziak się mną dzielnie zajmował.
Cytat:
Nie cierpię Angela i Ange ou Demon!
Stary 2011-07-24, 17:43   #3501
cholernarejestracja
Copyraptor

Hmmm, czyli jednak coś było nie tak...a to dziwne, bo z moimi jest wszystko ok. Może rzeczywiście za krótko schła pierwsza warstwa lakieru zabiorę się w poniedziałek za robienie kolejnych. Jakie to kolory były? Pamiętam, że były zielone, żółte i czerwone...któreś były podwójne.
Stary 2011-07-24, 17:49   #3502
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Wkleiłam linka jakoś w piątek (?) Taką: http://allegro.pl/50-torebka-kuferek...712230261.html

Wolę przelewy robić hurtowo

Czekam na dane.

A mężczyzna? W klubie
Jak Ci wyszedł mejpak? Mam do teraz wyrzuty sumienia...
Ale zdałam na 4,5
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 17:53   #3503
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm, czyli jednak coś było nie tak...a to dziwne, bo z moimi jest wszystko ok. Może rzeczywiście za krótko schła pierwsza warstwa lakieru zabiorę się w poniedziałek za robienie kolejnych. Jakie to kolory były? Pamiętam, że były zielone, żółte i czerwone...któreś były podwójne.
może woń alkoholu im nie służy ? albo za ciepło było? a co do kolorów, to na którymś ze zdjęć je tam widać

Stary 2011-07-24, 17:57   #3504
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
może woń alkoholu im nie służy ? albo za ciepło było? a co do kolorów, to na którymś ze zdjęć je tam widać
Ale wątek w klubie już usunięty, a ja nie zapisałam...możesz mi linka do albumu na PW wysłać?
Stary 2011-07-24, 17:58   #3505
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale wątek w klubie już usunięty, a ja nie zapisałam...możesz mi linka do albumu na PW wysłać?
jak to usunięty? wrzucałam chyba do tego "nie chcę mówić". zaraz poszukam i Ci wyślę !

Stary 2011-07-24, 17:59   #3506
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
jak to usunięty? wrzucałam chyba do tego "nie chcę mówić". zaraz poszukam i Ci wyślę !
Aaa! Myślałam, że to w wątku spotkaniowym było ciapa ze mnie. Dzięki

Fociunie
Stary 2011-07-24, 18:06   #3507
201608010929
Konto usunięte

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28321036]J
GDZIE?! GDZIE?! Ja się pytram gdzie ten cholerny link do tego?!?!
[/QUOTE]

Gabeczke można kupic na tej stronie : http://www.newyoucosmetics.pl/sklep/index/beautyblender pojedynczy kosztuje 75 zł ale sa tez pakowane po 2 sztuki za cene 109 zł. Dodatkowo, jesli złozy sie zamówienie do północy dzisiaj, wpisujac na stronie przy zamowieniu hasło które podaje dziewczyna przy koncu tej recenzji BB jest -10%. http://www.youtube.com/watch?v=3FKGYOEm3h8 Czyli jakbyscie zamawiały parami to wychodzi 109- 11 zł= 98 czyli po 49 zł za sztuke.

Cytat:
Czym jest beauty blender ?
jeszcze tutaj jest fajna recenzja: http://www.youtube.com/watch?v=pg6AgEHQpuc

Cytat:
Napisane przez Tindomerel Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak nakładać róż/bronzer żeby optycznie wyszczuplić buzie ?
O tak:
http://www.youtube.com/watch?v=v7QyD9frVcw
albo tak:
http://www.youtube.com/watch?v=2RqcOOPIL3s

Edytowane przez 201608010929
Czas edycji: 2011-07-24 o 18:07
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 18:11   #3508
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Gabeczke można kupic na tej stronie : http://www.newyoucosmetics.pl/sklep/index/beautyblender pojedynczy kosztuje 75 zł ale sa tez pakowane po 2 sztuki za cene 109 zł. Dodatkowo, jesli złozy sie zamówienie do północy dzisiaj, wpisujac na stronie przy zamowieniu hasło które podaje dziewczyna przy koncu tej recenzji BB jest -10%. http://www.youtube.com/watch?v=3FKGYOEm3h8 Czyli jakbyscie zamawiały parami to wychodzi 109- 11 zł= 98 czyli po 49 zł za sztuke.
KTO ZAMAWIA ZE MNĄ?

Edit: ale ten zestaw nadal jest niedostępny... od 2 miesięcy...

Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Czas edycji: 2011-07-24 o 18:17
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 18:19   #3509
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28325885]KTO ZAMAWIA ZE MNĄ?

Edit: ale ten zestaw nadal jest niedostępny... od 2 miesięcy...[/QUOTE]
Ale znizka jest chyba tylko na pojedyncze jajko Tak przynajmniej zrozumialam z filmiku...(tak, ja obejrzalam recenzje...zle ze mna )

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 18:19   #3510
ecrulo

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28325508]Jak Ci wyszedł mejpak? Mam do teraz wyrzuty sumienia...
Ale zdałam na 4,5 [/QUOTE]

Całkiem dobrze, chociaż pewnie nie tak rewelacyjnie jakby Tobie wyszedł Nawet pomarańczowy cień wygrzebałam, nby Inglot, a pigmentacja pożal się wizażu.

Gratuluję !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości