|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!
![]() Dziewczyny, ogromna prośba - znacie kogoś kto ma pożyczyć przejściówkę LPG na Niemcy i na Holandię? Okazuje się że mają inne wejścia na tankowanie gazu i trzeba ze sobą wozić własne końcówki na przepięcie
|
#3482 |
|
Konto usunięte
|
a a a ale ja nie patrze na 1strone to dzięki bajecznej ujrzałam
|
|
|
|
#3483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze zapomniałam o Gris Clair - moim ukochanym Lutensiaku pachnącym górami Ale klimat: "Jak zaznaczyć stronę, na której aktualnie zakończyliśmy czytanie rozdziału? Zakładką? Tak najprościej, ale wielu z nas znajduje dużo mniej konwencjonalne sposoby na radzenie sobie z tym problemem. Pamiętam jak w podstawówce moja polonistka oraz panie bibliotekarki tępiły zwyczaj zaginania przez uczniów rogów w książkach, że nie wspomnę już o zaznaczaniu stron długopisem, za co groziły wysokie kary pieniężne. - Książki należy szanować - uczono nas i pokazywano, do czego służą zakładki. Wszyscy wychodzili ze szkoły z utrwaloną wiedzą: nie naruszać struktury woluminu, lecz aby zaznaczyć miejsce, w którym zawiesiliśmy czytanie, wetknąć coś między kartki. I tak nauczeni, wówczas w czasach PRL-u, kiedy o wszystko, a tym bardziej o zakładki, było trudno, wtykaliśmy w książki, co się dało. Ja - kawałki papieru z zeszytu, historyjki z gumek donaldówek, linijki, ołówki i wsuwki. Moja siostra, która miała zostać sławnym botanikiem, wtykała między kartki liście i kwiatki (książkom to nie służyło, ale roślinki schły idealnie). W lekturach mojej babci znajdowałam szydełka i druty pozostawione po ukończeniu sweterka, a także kordonek, wstążeczki lub sprasowane opakowania po lekach. Moim rodzicom natomiast czasami w niewyjaśniony sposób ginęły rachunki lub recepty (odnajdywali je po latach w powieściach Karola Maya czy Marii Dąbrowskiej). Dziś w księgarniach i sklepach papierniczych od rozmaitych kolorowych zakładek można dostać oczopląsu, ale jak się okazuje i tak między strony czytadeł wciskamy wszystko, co się da, a co jednak zakładką nie jest. - Prezerwatywy, podpaski, zupy w proszku, pilniczki do paznokci, pieniądze, bilety, pocztówki, dokumenty - wymienia Edyta Gudek z Działu Marketingu Miejskiej Biblioteki Publicznej w Dąbrowie Górniczej, gdzie właśnie powstało pierwsze w Polsce Muzeum Rzeczy Znalezionych w Książkach. - Sama przez wiele lat, pracując jako bibliotekarka, znajdowałam w książkach przedziwne rzeczy; wypisy ze szpitala, recepty, rachunki, opakowania po batonikach, a w jednej były także listy miłosne napisane przez kobietę do jakiegoś mężczyzny. Pomysł stworzenia muzeum zrodziło samo życie. Bibliotekarki wyjęte z książek "eksponaty" początkowo po prostu wyrzucały do kosza. Przy niektórych znaleziskach śmiały się i dyskutowały, aż doszły do wniosku, że skoro to śmieszy je, to może będzie także atrakcyjne i dla innych. Tak powstała ekspozycja składająca się z ponad 100 "znalezisk". MBP w Dąbrowie Górniczej, w której przed kilkoma dniami odbyło się otwarcie muzeum, ma nadzieję, że kolekcja dziwnych "skarbów" znalezionych w książkach będzie się systematycznie powiększać. Wystawa co kilka tygodni będzie się przemieszczać po kolejnych filiach MBP na Śląsku. W następnym tygodniu zainteresowani mogą oglądać nietypowe zakładki w filii nr 9 w Strzemieszycach Małych." ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
?
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja próbki zapachów (na papierku) Muglera zaraz jak wyszłam z Douglasa wyrzuciłam do kosza, tak mnie odrzucało...
A Nina mi się bardzo średnio podoba...
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapachów nie ocenia się po jednym powąchaniu bo to bardzo złudne - nuta głowy trwa krótko, po ok godzinie dopiero czujesz właściwy zapach Ja mam tak często że coś co na początku mi śmierdzi po jakimś czasie uzależnia, paczula np pachnie... stęchlizną ![]() A nie znacie czegoś w podobnym klimacie do TOMMOROW Avonu tylko bardziej trwałego ?
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2011-07-24 o 15:05 |
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie chciałabym przez godzinę śmierdzieć... Wolę jednak świeże, kiwatowe zapachy. Lubię czuć pieprz, miętę i cytrusy
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz będzie u mnie B. po felgę...
Przyjąć go po domowemu w dresie, czy się umalować? Powiem szczerze, że nie chce mi się... |
|
|
|
#3488 |
|
moderatorka też wizażanka
|
trust,
Świetnie Zrobię przelew przy okazji przelewu za torebkę ![]() Zaraz opiszę w Klubie
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Jaką torebkę? Spoko, nie spieszy mi się na razie, później prześlę Ci dane
![]() Mężczyzna podoba Ci się coraz bardziej?
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na nową notkę na blogu!!!
![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Ha, fajne |
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, w planach mam też reaktywację bloga. Mam już spory materiał, teraz jeszcze tylko chęci i trochę słońca, żeby zdjęcia wychodziły ładne
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyjeżdżam 5 sierpnia, byłabym bardzo wdzięczna Cytat:
Ja miałam przygodę z moim Bvlgari Omnia Amethyste. Psiknęłam sobie w Amsterdamie na lotnisku, i aż mnie odrzuciło od smrodu. Jakieś 4 dni później zakładałam sweterek, który miałam wtedy na podróż (nie prałam, bo ile, z 3h nosiłam?), potarłam nos ręką i poczułam piękny zapach ) i kupiłam Widać przy każdych perfumach trzeba odczekać jakiś czas
|
|
#3493 | |
|
|
Cytat:
![]() Wolę przelewy robić hurtowo ![]() Czekam na dane. A mężczyzna? W klubie
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Piszcie dalej powieść! Jestem ciekawa, jak się dalej potoczy
I po prostu musiałam wciągnąć męża w intrygę, w końcu chciałam go zabić na początku! ![]() Jak sobie wyobrażacie Tamlina? Dla mnie on jest taki picuś-glancuś, z pięknymi, wypielęgnowanymi dłońmi i błyszczącymi, czerwonymi paznokciami. Nie mogę się zdecydować, czy widzę go z białą czy czarną skórą, ale dla mnie ma czerwone, roślinne ornamenty na twarzy. I dodatkowo ma białą koszulę z żabotem i kołnierzem z falbanami. Aha, i nosi obcasy. Napisałam na szaro, żeby nie sugerować ![]() |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiałam co mi tak śmiedzi, a to moje włosy Muglerem, bo mi się psikło ;/ Jednak zapach zdecydowanie nie mój, minęły już 4 godziny.
|
#3496 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. A na innych wręcz irytuje... Dziwne.Mój tata trochę siedział we Francji i mówił, że jest to jeden z najdroższych tam zapachów (przynajmniej był wtedy) a jednocześnie sprzedaje się jak świeże bułeczki. Bardzo popularny. Dla fanek ciężkich, słodkich zapachów tego typu, szczególnie na wieczór, polecam jeszcze Ange ou Demon - Givenchy http://www.perfumeria.pl/produkt,giv...18418,1,5.html Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=3t_ygUPGmcs |
|||
|
|
|
#3498 |
|
Copyraptor
|
Dziewczyny, które na ostatnim spotkaniu brały ode mnie żelkowe kolczyki - dzieje się wam coś z nimi? Bo docierają do mnie niepokojące informacje, że się lakier zmarszczył, i zastanawiam się, czy nie nałożyłam dwóch warstw lakieru za szybko..
|
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
moje sie spsuły :< popękał lakier
|
#3500 | |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28311413]Dokładnie... Poza tym własnie wkraczała w 27 rok życia... Ci to mają pecha...
http://en.wikipedia.org/wiki/27_Club[/QUOTE] Była 10 dni młodsza ode mnie, więc miała niecałe 28 lat. Cytat:
Nie cierpię Angela i Ange ou Demon!
|
|
|
#3501 |
|
Copyraptor
|
Hmmm, czyli jednak coś było nie tak...a to dziwne, bo z moimi jest wszystko ok. Może rzeczywiście za krótko schła pierwsza warstwa lakieru
|
|
|
|
#3502 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale zdałam na 4,5 |
|
|
|
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? albo za ciepło było? a co do kolorów, to na którymś ze zdjęć je tam widać
|
|
#3504 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!
|
|
#3506 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
ciapa ze mnie. Dzięki ![]() Fociunie |
|
|
|
|
#3507 | |
|
Konto usunięte
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28321036]J
GDZIE?! GDZIE?! Ja się pytram gdzie ten cholerny link do tego?!?! [/QUOTE] Gabeczke można kupic na tej stronie : http://www.newyoucosmetics.pl/sklep/index/beautyblender pojedynczy kosztuje 75 zł ale sa tez pakowane po 2 sztuki za cene 109 zł. Dodatkowo, jesli złozy sie zamówienie do północy dzisiaj, wpisujac na stronie przy zamowieniu hasło które podaje dziewczyna przy koncu tej recenzji BB jest -10%. http://www.youtube.com/watch?v=3FKGYOEm3h8 Czyli jakbyscie zamawiały parami to wychodzi 109- 11 zł= 98 czyli po 49 zł za sztuke. jeszcze tutaj jest fajna recenzja: http://www.youtube.com/watch?v=pg6AgEHQpuc Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=v7QyD9frVcw albo tak: http://www.youtube.com/watch?v=2RqcOOPIL3s Edytowane przez 201608010929 Czas edycji: 2011-07-24 o 18:07 |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edit: ale ten zestaw nadal jest niedostępny... od 2 miesięcy... Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2011-07-24 o 18:17 |
|
|
|
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28325885]KTO ZAMAWIA ZE MNĄ?
![]() Edit: ale ten zestaw nadal jest niedostępny... od 2 miesięcy...[/QUOTE] Ale znizka jest chyba tylko na pojedyncze jajko Tak przynajmniej zrozumialam z filmiku...(tak, ja obejrzalam recenzje...zle ze mna )
|
|
|
|
#3510 |
|
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28325508]Jak Ci wyszedł mejpak? Mam do teraz wyrzuty sumienia...
Ale zdałam na 4,5 Całkiem dobrze, chociaż pewnie nie tak rewelacyjnie jakby Tobie wyszedł Nawet pomarańczowy cień wygrzebałam, nby Inglot, a pigmentacja pożal się wizażu. ![]() Gratuluję ! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

?

, kebab i wódeczka do świtu na placu zabaw
)