|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Cytat:
u nas wystapily dwie genetyczne wady, jedna byla dzielem czystego "przypadku"czyli zlego podzialu komorki. A druga.. hmmm ciagle badaja. byc moze jedno z nas jest nosicielem wadliwego genu a byc moze to znowu pech... z tym ze nawet jesli to cos u nas nie gra to dalej mamy szanse na zdrowego dzidziola |
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
bo @ mialam
a wtedy nie mozna poscic. no i 3 dni do odrobienia mi zostaly.. a chudniecie... to mit hahahah wbrew pozorom jest na odwrot! bo caly dzien nie jesz, nie pijesz, a dopiero po 22 zaczynasz . ostatni posilek jest przed wschodem slonca czyli o 3,15... wiec szamanko i lulu |
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
pani22ka- też tego nie rozumiem. Ostatnia wypłatę miałam od pracodawcy bez premii, było 500 zł mniej. Pogodziłam się z tym jakoś ale zus przecież liczy średnią z ostatnich 12 miesięcy a wcześniej miałam premię co miesiąc. Nie wiem czy w takim wypadku nie będę musiała do pracy wrócić
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Dzisiaj z wami nie popiszę bo jestem zdołowana. Trzymajcie sie kochaniutkie. |
|
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Moimi ulubionymi kwiatkami są... kaktusy. Mam ich pełno w domu i w pracy i trzymają się świetnie
Może dlatego, że można zapomnieć ich podlać przez miesiąc a one i tak nic sobie z tego nie robią, nie trzeba ich przycinać, spryskiwać, czyścić itp.?TOTO - ja nawet nie wiem jak ten twój nowy przyjaciel wygląda. Ale pogadaj do niego, przedstaw się ładnie to może się polubicie??? ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-07-25 o 12:20 |
|
|
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
ja uciekam na zakupki przed praca jeszcze.milego dzionka rybki
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poopowiadaj kochana gdzie mu dobrze bedzie, slonce czy cien, woda czy susza? nawozy czy nie ? woda kranowa czy przegotowana?? je debil kwiatowy jestem! a oto moj benjaminek ![]() http://s1.zmniejszacz.pl/103/img_1037__195585.jpg |
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
Amilciu kurczaki. nie fajnie... ale poszukaj moze gdzies na prawniczych forach... o moze Shehzadi cos wie? ja sie na tym nie znam... ale 700zl to kupa kasy..
Kasiorku juz z nim gadalam
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No przystojniak ![]() Takiego kwiatka kiedyś uśmierciłam niestety - nawet nie wiedziałam, że to się tak nazywa. Liście mu poodpadały!!! i patyki same zostały z tego co pamiętam to on nie lubi jak się go... hem, hem... dotyka
|
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
nie nie
dobrze myslalas. 31 lipca/1 sierpnia sie zaczyna Ramadan.ale ja mam do odrobienia 3 dni z poprzedniego roku.. i zanim zaczne nowy to musze dokonczyc poprzedni ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
ale czytalam ze opadanie lisci to czeste zjawisko i ze nie oznacza smierci kwiatka! pochowalas go zywcem>????!!!!! |
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Kto ze mna kawki się napije?
hehe ja jeszcze w szlafroku, może kawa pobudzi mnie do ogarnięcia się
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No proszę Cię! Ani jednego listka nie miał, to chyba jednak padł!? U teściowej na polku wylądował Jakby bardzo chciał to by ożył a nie ożył, znaczy że padł!!!
Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-07-25 o 12:23 |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed sierpniem
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawaj tę kawę! Dziewczyny, szlag mnie własnie trafił! Obdzwoniłam 6 przychodni lekarskich blisko domu, takich zwykłych i z nich wszystkich najbliższy termin wizyty u internisty zaproponowano mi na 8 sierpnia!!!! To normalnie jaja jakieś są. Jutro od 7 będziemy sterczeć w starej przychodni po głupie skierowanie!!! Chciałam im zapłacić nawet za wizytę ale wtedy skierowanie nie będzie na NFZ!!! A innego nie przyjmą u genetyka!!! Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-07-25 o 12:28 |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pytaniach sądzę że jesteś fachowcem ![]() Mój stoi na zachodnim parapecie, ale jest fest nasłoneczniony. Podlewam go jak ma sucho , kranówką i nie stosuje żadnej odżywki. Jak ostatnio zastosowałam odżywkę do storczyków do wszystkich kwiatków, to mi fuksje padły. Beniamin wytrzymał
|
|
|
|
|
#1188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)ja? fachowiec? kochana to moj pierwszy kwiat!! ale cos mi sie o uszy obilo jak pani w sklepie sprzedawala ![]() dlatego nie wiem co mam z nim robic . zaraz cos w necie poczytam Kasiorku no nie mozliwe ze az takie kolejki!!! po skierowanie glupie??? |
||
|
|
|
#1189 |
|
Rozeznanie
|
to zalezy jaką masz tą premię- jesli jest ona pomniejszana za czas nieobecności w pracy, to wlicza sie ja do podstawy zasiłku, ale jesli nie- to sie jej nie wlicza. np. jesli masz premię co miesiąc 500 zł i niezaleznieod tego czy jestes cały miesiąc w pracy czy tez masz urlop albo cos w tym stylu a i tak te 500 zł premii dostaniesz, to się ona nie wlicza do podstawy wymiaru zasiłku chorobowego i w efekcie dostaniesz mniej za L4. jak Twój zakład pracy wysyła L4 do ZUSu to wypełniaja druk Z3, na którym opisuja każdy składnik Twojego wynagrodzenia i na tej podstawie ZUS odpowiednie składniki uwzględnia a inne nie. a oblicza się z 12 meisięcy
moja pasja Edytowane przez Elcia85 Czas edycji: 2011-07-25 o 13:01 |
|
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wróciłam z miasta. Kupiłam sobie stanik i dwie pary majtek, jestem mega szczęśliwa ![]() Kupiłam też kapustę, bo robię gołąbki......ale wyobraźcie sobie, że kapusta jest tak duża, że wystaje mi z największego garnka :/ nie wiem jak ja ugotuję :/ |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo Piękne
Toto zboczek z tego fiuksa jak nie lubi dotykania czuję że coś z nm nie tak Kasiorku w przychodnach masaka jest dzis jak jechałam do rodziców widziałam jak ludzie stoją pod przychodną w kolejce
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
helooooooo
![]() boziu ile mnie tu nie bylo nawet nie wiem co komu odpisywac 9mialam strasznie zabiegany weekend :/ a co wracałam do domu to była tragedia wzdecia zaparcia i brzucho boli jak choleraaaaaaaaaaaaaaaaaaa (((((pół nocy nie przespane a rano do pracy :/ dzisiaj jakims cudem udało mi sie troche wypróznić a wiec moze bedzie lepiej ![]() a u mnie od dwuch dni ciepło hihi
|
|
#1196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() A apropo TŻ - znowu mu się upiekło - zwlekał z wizytą u lekarza po to skierowanie bo nie chciał sam opowiadać lekarzowi po co mu ono potrzebne. No i zgadnijcie kto teraz będzie opowiadał lekarzowi w jakim celu przyszliśmy i kto się będzie wykłócał jak ma ono brzmieć??? Napewno nie zgadniecie
Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-07-25 o 13:43 |
||
|
|
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A shehzadi coś się nie odzywa, może faktycznie biega po mieście i ją wyhaczyłaś ![]() helooo dzisiaj masz wolne? Cytat:
przykryłam ją ręcznikiem, żeby woda nie wyparowała cała ![]() A skierowanie na jakie badania potrzebujecie? |
||
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- [QUOTE=[B]Lucy1111[/B];28339942]no to świetnie A shehzadi coś się nie odzywa, może faktycznie biega po mieście i ją wyhaczyłaś ![]() QUOTE] Hihihihi ciekawe czy to Ona była ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
niestety tak jest prywatne skierowanie nie jest honorowane w państwowych placówkach . Ale sa wyjąki kiedy np prywatnie chodzisz do lekarza i on przyjmie Cę na oddział do państwowego szpitala na badania
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-07-25 o 13:56 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

Ahmed 10.05.2011

Może dlatego, że można zapomnieć ich podlać przez miesiąc a one i tak nic sobie z tego nie robią, nie trzeba ich przycinać, spryskiwać, czyścić itp.?
gdzie mu dobrze bedzie, slonce czy cien, woda czy susza? nawozy czy nie ? woda kranowa czy przegotowana??