Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 10:56   #2491
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
matall ja prowadziłam wojnę z sąsiadami aż się w sądzie skończyło więc całkowicie Ciebie rozumiem Ja bym tam jej zwracała uwagę za każdym razem gdy poczujesz smród fajek. Otworzyć okno i poprosić aby paliła z drugiej strony bo Twoje dziecko śpi przy oknie i nie chcesz aby wdychało smród fajek.
U nas w bloczku obok palą fajki na balkonie i do nas dolatuje smród, którego nie znoszę więc wiem jakie to jest wkurzające, szczególnie dla kogoś kto nie pali.
Tylko ona pali piętro niżej... Więc musiałabym do niej latać na dół za każdym razem...

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
uuuu
jak ma wejscie do domu z drugiej strony balkonu niz z tej co pali to juz wiesz dlaczego nic sobie nie robi z waszych prosb(pewnie zeby jej smrod do domu nie lecial)
No właśnie siedzi dosłownie przy drzwiach do mieszkania

Jak ją przyłapię, to jej zwrócę uwagę. Bo tak to może się migać, że to nie ona.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:58   #2492
violisia
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

zmykam Ola sie obudzila
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:02   #2493
gusiagatko
Zakorzenienie

dobry
kurcze, trochę ciężko jedna ręka pisać

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Gusia za przyrost wagi.

U nas praktycznie bez zmian, Adaś dopomina się noszenia jak tylko ma fazę aktywności, w godzinach od 10 do 17 nie sypia praktycznie w ogóle, albo na rękach, odkładany do łóżeczka się budzi. Wczoraj pierwszy raz włożyłam do chusty, po 5 min już spał, po 15 stwierdziłam, że skoro tak „głęboko” śpi to go dam do łóżeczka, jeszcze nie zdarzyłam go odłożyć i już stękanie, oczy jak 5 zł. Dobrze, że w nocy zasypia sam (ale ciiiiiiii) zaraz po karmieniu. W dzień nie mogę nic zrobić, ugotować cokolwiek to bieganie z kuchni do pokoju, bo mały płacze. Także korzystając z okazji, że nadrabiam wątek, gotuje właśnie na jutro rosół, jeszcze chwila i będzie pewnie gotowy. Dziś byliśmy na obiedzie u teściów, nie miałam rano weny na gotowanie. Adaś pewnie też lada chwila się obudzi na karmienie, zje i idziemy spać.
Dobrej nocy!!!

Dzieciaki to niezłe cwaniaki W nocy z moja mala tez nie mam problemu ale w dzień jest rożnie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja basen pewnie najpierw pójdę sama, aczkolwiek ja się wybieram na zajęcia dla maluchów, więc wtedy są tam tylko rodzice z maluchami

Co do problemów, to tż - było naprawdę nieciekawie, strasznie się pokłóciliśmy, niby znów coś dotarło, ale... okaże się, czy rzeczywiście.

Noc NIESAMOWITA.
Edzik jadł 21:30, zasnął 23, spał do 3:00, zjadł i spał do 8:30
A poprzedniej nocy zasnął o 0:30 i spał do 6:30, a potem jeszcze do 8:30 dosypiał

Dzień trochę gorszy, ale bez mega kolek
Mój synek chyba dorasta

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ale tłoczno tu od rana

Dokładnie w poniedziałek 3 miesiące temu 25 kwietnia na świat przyszły dwa moje skarbki, a dziś mają już 3 miesiące
Najlepszego chłopaki

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
A mój Adrianek wczoraj skończył 3 msc
Najlepszego

moria Igusia jaka zainteresowana. Co ta mama tu wyczynia

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:24   #2494
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

ale tłoczno tu od rana

Dokładnie w poniedziałek 3 miesiące temu 25 kwietnia na świat przyszły dwa moje skarbki, a dziś mają już 3 miesiące

: roza: Gratulacje!!
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:26   #2495
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Adunio dziękuje ślicznie ciociom wizażowym
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:42   #2496
Camomile
Zadomowienie

Hej Mamusie i dzidziusie.
Witam poweekendowo. Bylo fajnie, szczegolnie wczoraj, wpadli znajomi z maluszkiem, prowadzilismy rozmowy o kupkach/pruczkach i nie tylko, super relaks.
A dzis juz poniedzialek, TZ w pracy, no i niestety szef na urlopie, wiec pewnie czeka go poltora tygodnia nadgodzin , no jakos przezyjemy...

Kolki dalej nas mecza, podajemy Bio gaie, ale ja juz szczerze mowiac nie mam juz nadziei na poprawe... Czekam az kolki przejda... Oby nie dluzej niz po 3 miesiacu .

Doczytalam was na szybko (miska ma 1h drzemke poranna), z tego co pamietam:

Eweska, Martulka z okazji ukonczonych 3 miesiecy!!

Enchantress
, powiem tylko: wow!!!

Moria, doczytalam o wypadku TZta, dobrze ze ani jemu ani nikomu nic sie nie stalo!! To najwazniejsze. Masz racje, krzyki, denerwowanie sie nic tu nie pomoga, a TZ nauczke i tak pewnie ma...

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Camomile; standardowo super nocka! Oby dzień był taki sam. Moze Bio gaja jakiś cud uczyni..
Za nową umiejętność Naduni
Na co dzień pomaga mi teraz mama a w domu jest ciężko... najgorsze jest podnoszenie małej... czasem na 2 razy ją biorę bo boję się, że upuszczę. No nic, niedługo do lekarza a poza tym za tydzień mąż juz wraca to wieczorami on się Malutką zajmuje
Tyyyyyle się wylatałąs ?? Byłas stewardesa? Ja też strasznie lubię latać ale i się bojee... jednak gdy lecielismy wielkim boeingiem 777 i airbusem ale nie pamietam modelu (małz mi mowił, ze jego nastepca jest A380) to stwierdziłam ze latanie to czysta przyjemnosc. Nadziwić sie nie mogłam, że moge sobie filmy ogląac, grać etc etc... poza tym linie Etihad z Emiratów Arabskich chyba jedne z lepsiejszych bo nic nam tam nie brakowalo
Zapalenie piersi nadal Ci się robi ???
Ojej , no wlasnie sie zastanawialam, jak sobie radzisz z podnoszeniem Gabrysi, bo przeciez te nasze maluszki robia sie coraz ciezsze. Mam nadzieje, ze rehabilitacja szybko pomoze . Dobrze, ze Gabi grzeczna i nie trzeba jej duzo nosic.

latalam wlasnie na B777 i B747, ta praca to bylo moje spelnione marzenie ale po skonczonym macierzynskim bede raczej probowala ja zmienic (za stara sie juz troche czuje na latanie), chociaz pewnie nie bedzie latwo...

Zapalenia piersi od jakiegos czasu nie mialam (odpukac!!!) ale zastoje na okraglo, wiec boje sie teraz w ogole odciagac, no i robie masaze/oklady itp itd. a ze najlepiej mleko wyciaga dzidzia, wiec karmien tez nie omijam...

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Camomile, zazdroszczę pewnie nieraz leciałaś nade mną, a mieszkam centralnie pod UL 984
Nooo, pewnie tak .

Anula, witajcie z powrotem, dobrze, ze wybyliscie z Oslo na te kilka dni... Co tam sie dzieje, bylam w szoku jak widzialam wiadomosci, taki spokojny kraj...
Fotki z pobytu pozniej obejrze .

Matall, jak Edzik, lepiej z brzuszkiem?
Nie zabijaj TZ, jeszcze sie moze przydac do czegos.

MoniaK, mam nadzieje, ze to nic powaznego i lepiej sie czujesz?

Ania2631, glos oddany

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-07-25 o 11:44
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:44   #2497
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

ale tłoczno tu od rana

brawa dla Chłopaków
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:07   #2498
listopadowa80
Zakorzenienie

no i wózek pojechał. Dobrze, że chociaż pogoda nie sprzyja spacerom. Mam nadzieję, że tym razem naprawią dobrze

Eweska, boski avatar, boska Ty

Aga_Pe, dzisiaj na 19 jadę na te próbne zabiegi. Co i jak to pewnie dam znać jutro.

Dzisiaj znowu mamy gości, jedni pojechali, drudzy przybędą.
Więc zaległości się mnożą i mnożą, i mnożyć się będą, bo w sobotę ślub kuzynki, a ja jeszcze muszę kieckę kupić, do fryzjera pojechać, męża oporządzić (będzie świadkiem)... W żadną starą sukienkę niestety się nie mieszczę. Waga stoi jak zaklęta

Także nie wiem, kiedy znowu będę z Wami na bierząco

Moja Izka ma dzisiaj 11 tygodni. Jak ten czas leci...

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-07-25 o 12:08
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:10   #2499
andziot
Zakorzenienie

moria tak sobie myślę że nasze dzieciaczki prawie wszystkie mają jakiś okres kiedy gorzej jedzą, mniej lub wiercenie się zdarza, może to normalny etap rozwoju ...
ale Iguśka i tak słodka

aga_pe ja mam w łóżeczku pieluchy, chusteczki i zawsze Gabi spokojnie spała, ale od jakiegoś czasu zaczyna wędrować, i dziś np patrzę rano do łózeczka a Gabryśka się bawi pieluchami na zmianę i głowę ma w chusteczkach chyba trzeba eksmitować mój zestaw podręczny

violisia

matall moi teściowie palą nałogowo i ja im notorycznie mówię że śmierdzi, nienawidzę tego, nawet jak przyjeżdżamy to jarają (co prawda chowają się po kątach ale i tak śmierdzi) gdyby nie te fajki to dużo częściej byśmy i nich byli, a takto żal mi dzieciaków ...

delicadeza dobrze że z dzieciątkiem już lepiej
a zabawki to pełno na allegro jest, myślę że w każdym dziecięcym sklepie są takowe

poodkurzałam mieszkanie
zajrzałam we wszystkie kąty (nie tak jak mój mężul kochany )

Gabunia śpi
Zosia marudzi

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:11   #2500
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Dzień dobry

Eweska Martulkaooo Dla waszych dzieciaczków !!!

i dalej nie wiem co napisać...

pochwalę się nieskromnie, że moja waga wskazywała dziś -20 kg od dnia porodu

zostało jeszcze 15 do zrzucenia
Pituś śpi w leżaczku a ja lecę jakieś śniadanie zjem

do później!
Stary 2011-07-25, 12:30   #2501
agus87
Zakorzenienie

gratuluje wszystkim bejbikom, ktore ukonczyly dzisiaj 3 miesiace
Stary 2011-07-25, 12:40   #2502
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Matall i Siasiek jak Wy zmuszacie Tżów do prac domowych ?? Ja swojego nie umiem, bo stawia się burak
co to znaczy że się stawia? to Ty masz wszystko robić?
Ja mojemu po prostu mówię, że dzisiaj jest dzień sprzątania i mówię mu iż ma poodkurzać, umyć wannę itd. Jeszcze tego brakowało abym wszystko musiała robić sama

Cytat:
matall ja prowadziłam wojnę z sąsiadami aż się w sądzie skończyło pali.
ojej, a czym zawinili sąsiedzi że aż się w sądzie skończyło?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:56   #2503
Camomile
Zadomowienie

Zapomnialam sie zapytac, Adziotku, dajesz Gabikowi 5 kropelek Bio gai raz czy 2x dziennie?

Antropia wielkie brawa za -20kg!!

Jak mala skonczy jesc (tak sie przyssala,ze sie cos nie moze odessac) to idziemy na spacer i do baby clinic na wazenie, tak wiec do popisania pozniej.

Aaaa, i w koncu zaktualizowalam nadiowy album wrzucilam jakis milion fotek (niektore sie powtarzaja z FB).

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:58   #2504
matallewar
Zakorzenienie

Camomile Mam wrażenie, że lepiej... Ale , żeby nie zapeszać.

andziot No właśnie... Ja sama paliłam, ale starałam się nie smrodzić innym, a zwłaszcza dzieciom...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:04   #2505
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

latalam wlasnie na B777 i B747, ta praca to bylo moje spelnione marzenie ale po skonczonym macierzynskim bede raczej probowala ja zmienic (za stara sie juz troche czuje na latanie), chociaz pewnie nie bedzie latwo...
Ale Ci zazdroszczę To jeszcze kawałek świata przy okazji zwiedziłaś, jak tak daleko latałaś ( tak wnioskuję po rodzaju maszyn ).
Jumbo, moja miłość

Dla wszystkich solenizantów

Moje dziecko dopadła jakaś głodomoria
O 10 dałam mu butlę, bo już był głodny. Wypił 140 ml mojego.
O 12 zrobił taką wojnę tż, że ten dał mu bebilon i znowu wypił 150ml.
Moje dziecko dzisiaj już jadło 4 razy i wypiło ok. 550 ml
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:09   #2506
ania2631
Wtajemniczenie

FOTY W ALBUMIE
Stary 2011-07-25, 13:24   #2507
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
U nas ciągle jakieś problem z jedzeniem, nie wiem co się tej mojej córce odwidziało. Zjada 50-70 ml a później cuduje, nie chce smoka, zaciska usta, czasem płacze, szczególnie wieczorem to jest rrrrrryk, poryczy i pociągnie 1 łyk i znowu płacze. Czasem ciumka ciumka i wszystko wypluwa. Normalnie powrót do przeszłości, tak samo się przy cycku zachowywała. I wiem, że powinna być głodna, bo po 10 godzinach bez jedzenia to jak nic potrafiła jeszcze tydzień temu 150ml wsunąć a teraz w wielkich bólach 100 Wczoraj jeszcze jej uspać nie mogliśmy, ja nie wiem co to Cały czas te pleśniawki podejrzewam ale oglądała ją w czwartek lekarka i stwierdziła, że to raczej nalot od mleka.
Moria jak czytam, jak twoja Iga się zachowuje przy jedzeniu, to jakbym mojego Antosia widziała, a już filmik mnie utwierdził w tym przekonaniu (pod warunkiem, że to zachowanie na filmiku, to to jedno z bardziej lajtowych). Też wcześniej wypijał 120-150 ml, a teraz 50-80 ml i to z przerwami, momentami mam wrażenie jakby zapomniał jak się je Oby się to skończyło
Cytat:
Dzień dobry

ale tłoczno tu od rana

Wszystkiego dobrego dla chłopaków

Wczoraj mieliśmy jechać na działkę do rodziców, ale że była brzydka pogoda, to tylko pojechaliśmy na niedzielny obiadek i poszliśmy na spacer, na którym dorwał nas deszcz i strasznie wiało ... teraz strasznie boli mnie ucho i ciągle mi zimno, ale nie mam podwyższonej temperatury.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:24   #2508
MoniaK
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakie macie sterylizatory? Czy butelki TT zmieszczą się do każdego, czy np. do sterylizatora aventu wchodzą tylko butelki tej firmy? Czy warto kupić używany?
Stary 2011-07-25, 13:31   #2509
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie macie sterylizatory? Czy butelki TT zmieszczą się do każdego, czy np. do sterylizatora aventu wchodzą tylko butelki tej firmy? Czy warto kupić używany?
nie mialas sterylizatora od poczatku i teraz chcesz kupowac?
moim zdaniem zbedne
na poczatku owszem wyparzalam
ale teraz ola juz jest coraz wieksza
wyparzam raz w tygodnia raz na 2 tygodnie, tak jak radzila polozna
dziecko tez musi flore bakteryjna poznac,a nie wszystko jalowe

wiec tak rzadko wyparzac mozna sobie w garnku
a sterylizatory sa drogie, ja mam pozyczony i wlasnie juz jest spakowany do oddania
Stary 2011-07-25, 13:43   #2510
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
nie mialas sterylizatora od poczatku i teraz chcesz kupowac?
moim zdaniem zbedne
na poczatku owszem wyparzalam
ale teraz ola juz jest coraz wieksza
wyparzam raz w tygodnia raz na 2 tygodnie, tak jak radzila polozna
dziecko tez musi flore bakteryjna poznac,a nie wszystko jalowe

wiec tak rzadko wyparzac mozna sobie w garnku
a sterylizatory sa drogie, ja mam pozyczony i wlasnie juz jest spakowany do oddania
hmm, mówisz że zbędny? Ja butlę podaję dopiero od kilku dni i to jedną dziennie, więc można powiedzieć że dopiero zaczynam zabawę z butelką Samo zalewanie wrzątkiem wystarczy?
Stary 2011-07-25, 13:44   #2511
Martulka000
Raczkowanie

MoniaK a mój do pracy w domu stworzony nie jest. On albo śpi jak wróci z pracy albo się kłóci, ewentualnie słucha głośno muzyki. Jak sprzatnie skarpetki po sobie to jest cud
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-07-25, 13:47   #2512
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
MoniaK a mój do pracy w domu stworzony nie jest. On albo śpi jak wróci z pracy albo się kłóci, ewentualnie słucha głośno muzyki. Jak sprzatnie skarpetki po sobie to jest cud
Boże Martulka, co za typ ci się trafił?!
Szczerze mówiąc, gdybym ja takiego miała w domu, to bym tylko kopła w i patrzała, czy równo leci.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:54   #2513
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, gdybym ja takiego miała w domu, to bym tylko kopła w i patrzała, czy równo leci.
dokładnie

Martulka, nie wyobrażam sobie że facet nic w domu nie zrobi. Przecież dom jest wspólny, no ale jak mamusia nie nauczyła to nie wiem czy Tobie będzie się chciało bawić w nauczanie Chociaż na Twoim miejscu takiego faceta zaczęłabym równo gonić do roboty.
Stary 2011-07-25, 13:55   #2514
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, mówisz że zbędny? Ja butlę podaję dopiero od kilku dni i to jedną dziennie, więc można powiedzieć że dopiero zaczynam zabawę z butelką Samo zalewanie wrzątkiem wystarczy?
nie nie, najlepiej do garnka sobie wloz butle, zalej woda i pogotuj chwile ze 3-4 minuty
ja w mikrofali wyparzam w sterylizatorze 4 minuty

no moim zdaniem zbedne, bo dla noworodka to wazne, ale niemowlak muszy sie uczyc roznych bakterii
tak mi tlumaczyla polozna
zrobisz kochana jak zechcesz, ja bym nie kupowala
Stary 2011-07-25, 13:56   #2515
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
On jest święty... I wszyscy o tym wiedza. Choć ostatnio wygnałam go na spacer z młodym. Poszedł z chaty aż kurz z szedł
I stwierdził, że fajnie jest iść na spacer z synkiem
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-07-25, 14:34   #2516
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Zapomnialam sie zapytac, Adziotku, dajesz Gabikowi 5 kropelek Bio gai raz czy 2x dziennie?
ja daje raz dziennie, ale te krople tak szybko lecą że spokojnie mi się z 7 nałapie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Moje dziecko dopadła jakaś głodomoria
O 10 dałam mu butlę, bo już był głodny. Wypił 140 ml mojego.
O 12 zrobił taką wojnę tż, że ten dał mu bebilon i znowu wypił 150ml.
Moje dziecko dzisiaj już jadło 4 razy i wypiło ok. 550 ml
Gabrynia też po dwóch godzinach urządziła taką aferę że musiałam na balkon wyjść się uspokoić, bo nie wiedziałam o co jej chodzi
dałam cyca i złote dziecko powróciło
chyba jakiś znów skok nam się szykuje ...

mam dziś dzień sprzątania
wywaliłam pół butów swoich i męża i szafa od razu większa

ps włosy mi wypadają
chyba zacznę zbierać i perukę sobie zrobię

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-25 o 14:38
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:37   #2517
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Mimbi, fajnie tam masz, zazdroszczę! Opiekunek i rzeki Co do mojego wyglądu, to zapewniam Cię, że jak zobaczysz mój tyłek, biodra i uda, to zapytasz CZEMU WZIĘŁAM GARAŻ. Spoko, obie będziemy w workach chodzić
Z tym ze nawet nie probuj podbierac mojego wora! Moj bedzie w kratke Burberry, zebys sie przypadkiem na niego nie zasadzala, no!

Cytat:
Ja też czasem biorę na siebie mężowskie punkty Swojego nie mam ani jednego
Ja mam chyba 10 punktow - wystarczyly dwa mandaty za predkosc. A po pierwsze ani nie zasuwam jakos szybko ani nie mam mega bolidu, tylko po prostu nie mam szczescia do fotoradarow. Ale oczywiscie uwazam, ze przepisow nalezy przestrzegac i mandaty mi sie nalezaly slusznie.
A moj TZ jezdzi o wiele szybciej niz ja i nie ma ani jednego mandatu!!!
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Wczoraj w wolnych chwilach doczytywałam to co mnie ominęło w sobotę i piątek wieczorem.
I powiem Wam, że uwielbiam wizaż i ten nasz wątek. Za tą różnorodność...za pokazywanie prawdziwego życia, wszystkich problemów, za życzliwość ludzi tak właściwie sobie obcych.
I za to Wam dzięki.
Cichaj dziewojo bo bede wyyyyyyc!!!

Cytat:
Ja mam sterylizator TT, butelki tez mam TT. Poniewaz jakies 80% posilkow moje dziecko je z butelki, srednio schodzi nam 4-5 butelek na glowe, chyba bym w leb dostala jakbym miala je wyparzac. A tak sobie wieczorkiem cyk do sterylizatora i po chwili mam czysciutkie bez zadnego zalewania wrzatkiem. Tak wiec jestem zwolenniczka sterylizatorow, ale jak ktos korzysta z butelki raz czy dwa razy dziennie to mysle ze spokojnie mozna je przelac wrzatkiem.

W srode wracamy do domku, w czwartek ide do fryzjera (hell yeah!!!), w piatek jedziemy do Plocka na Audioriver [obejrzalam pogode na onecie, nie wyglada najlepiej], w przyszla srode kontrola bioderek i wracamy na wies. Nie bedzie juz moich pomocnic ale i tak tutaj jest lepiej niz w miescie, zawsze mam do kogo pojsc i nie siedze sama z dzieckiem.
Pogoda z du*py wiec nic sie nie dzieje to pojde wrzucic butelki do sterylizatora. To znaczy - doskocze w worku do kuchni gdzie stoi sterylizator
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:39   #2518
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
nie nie, najlepiej do garnka sobie wloz butle, zalej woda i pogotuj chwile ze 3-4 minuty
ja w mikrofali wyparzam w sterylizatorze 4 minuty

no moim zdaniem zbedne, bo dla noworodka to wazne, ale niemowlak muszy sie uczyc roznych bakterii
tak mi tlumaczyla polozna
zrobisz kochana jak zechcesz, ja bym nie kupowala
to może rzeczywiście sobie daruję

Cytat:
On jest święty... I wszyscy o tym wiedza. Choć ostatnio wygnałam go na spacer z młodym. Poszedł z chaty aż kurz z szedł
I stwierdził, że fajnie jest iść na spacer z synkiem
taaaa znam takie "święte krowy" Mój też nie jest idealny, bo rozwala swoje ciuchy na krzesłach i nie zawsze sprząta po sobie ale jak trzeba mi pomóc w porządkach to nie piśnie słóweczkiem
Stary 2011-07-25, 15:00   #2519
eweska
Moderatoreska

Dziekujemy za zyczenia, chłopcy przesyłają po buziaczku

Co do sprzątania to mnie mój tż z tym wnerwia jak przyjedzie to bardzo duzo rzeczy robi, zwłaszcza w kuchni, myje gary sprząta, a wkurza mnie z tym, że on jest pedantyczny i nawet zacieki na garnku od wody są już marudzi że gary brudne, od zawsze mi mówi że nie umiem myć naczyń lubi się czepiać o takie błahe sprawy. Każdy kurz zauważy, a przecież np. zyrandola nie myje się codziennie :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:00   #2520
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

ale tłoczno tu od rana

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
no i wózek pojechał. Dobrze, że chociaż pogoda nie sprzyja spacerom. Mam nadzieję, że tym razem naprawią dobrze

Eweska, boski avatar, boska Ty

Aga_Pe, dzisiaj na 19 jadę na te próbne zabiegi. Co i jak to pewnie dam znać jutro.

Dzisiaj znowu mamy gości, jedni pojechali, drudzy przybędą.
Więc zaległości się mnożą i mnożą, i mnożyć się będą, bo w sobotę ślub kuzynki, a ja jeszcze muszę kieckę kupić, do fryzjera pojechać, męża oporządzić (będzie świadkiem)... W żadną starą sukienkę niestety się nie mieszczę. Waga stoi jak zaklęta

Także nie wiem, kiedy znowu będę z Wami na bierząco

Moja Izka ma dzisiaj 11 tygodni. Jak ten czas leci...
Wszystkiego najlepszego dla waszych dzieciaczkow

Cytat:
Ja butle w garnku gotuje. Mam sterylizator ale nie uzywam.

Martulka przystojniak z twojego Adrianka.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości