Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 08:25   #2401
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez kamcia2306 Pokaż wiadomość
a co myślicie o cieniach np smokey eyes poczwórnych? długo sie utrzymują?
tak, długo.. i są bardzo ładne, sama mam już drugie i nie wiem które już zamówiłam moim koleżankom
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 09:16   #2402
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
co do otwartych rzeczy należy zwracać uwagę nie tylko na datę ważności, ale też ile miesięcy od otwarcia można używać
to też racja, ale w sumie nic mi się z tym jednym nie robi a długo mam otwarty to używam. Może jeszcze tydzień albo dwa i skończę!

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
zgadzam się balsamy, żele pod prysznic, szampony i kremy do twarzy, schodzą i bardzo szybko, nie nadążam zamawiać
ojeeej ;p mi żel starcza na jakieś 2 miesiące może ;p a balsam to męczę też tak jakoś, w każdym razie strasznie długo. Krem tez długo bo czasem użyję, czasem nie.

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Właśnie o to mi chodziło. Ja balsamy zużywam bardzo powoli bo daję go mało, nienawidzę uczucia, gdy dam za dużo balsamu na sobie, wtedy się kleję
W zapasie też mam sporo, ale pilnuję, żeby zużywać kosmetyków na bieżąco, bo tak jak już pisałam, kiedyś musiałam wyrzucić kilka opakowań balsamów, bo straciły ważność, a kupiłam je w sklepie i były dosyć drogie. Dlatego koniec z marnowaniem pieniędzy!
też tak mam. Jak dam więcej to się nie wchłania i muszę czekać, żeby się ubrania nie przykleiły. Zresztą daję mniej zaraz po kąpieli a potem jeszcze myję zęby co zawsze troszkę trwa więc po umyciu mogę wskoczyć w spodenki z pidżamy

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
No właśnie, a taki np. Waterfall nawet nie robią 250 tylko większe . A że mi się zapach bardzo podoba, musiałam kupić 500. I zmusić do używania ze mną tż
Ostatnio kupiłam bo musiałam coś wziąć, żeby mieć 50 zł i kurde już mnie to przeraża ;p póki co kończę Goji, no tez daje jakieś 2 tygodnie, a potem ten Watterfall 750! przypuszczam, że do świąt mi starczy :p

Cytat:
Napisane przez wera2604 Pokaż wiadomość
ja tez mam otwartych 4-5 balsamow czy zeli ale u mnie to wszystko idzie na biezaco nie lubie sie balsamowac jednym balsame cały czas, bo lubie meic urozmaicenie
ja męcze jeden, który mam najdłużej żeby go wykończyć a potem wezmę następny z najbliższą data ważności ;p przy balsamach jakoś nie robi mi różnicy czy to jeden i ten sam czy różne
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 09:29   #2403
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Gdy daję mało balsamu, jest ok, nie lepię się. Ale gdy więcej, to bardzo denerwuje mnie, że nie mogę od razu włożyć ubrania. Dlatego balsamy zużywam tak powoli. Hmmm, a może to coś z moją głową jest nie tak i tylko wydaje mi się, że się lepię
Ja nawet jak dam więcej to się wchłania i się nie lepię. Może Ty po prostu nie potrzebujesz w ogóle nawilżania.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:28   #2404
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domisia1944 Pokaż wiadomość
Moze ma ktoras z was jakies dosiwadczenia z FARBAMI Z AVONU ( nie bijcie jak juz byla o tym mowa )
Chodzi mi m.in. o ciemne tzn najbardziej interesuje mnie ciemny brąz i jak myslicie wlosy tak do polowy plecow geste raczej 2 farby ?

Nie 'zmywaja sie szybko' nie bleknie odcien ? Jak to wiadomo z ciemnymi odcieniami .
ja akurat miałam doczynienia z blondem i rudym i też kupię następne, rudy nie schodzi szybko z głowy, a iałam juz różne przeboje z innymi firmami, mam włosy do ramion i farby było za dużo, przy twoich włosach na wszelki wypadek wzięłabym 2 farby, bo jak zaczniesz farbować i w trakcie braknie, to już nie będzie wesoło
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:47   #2405
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja nawet jak dam więcej to się wchłania i się nie lepię. Może Ty po prostu nie potrzebujesz w ogóle nawilżania.
W sumie to nie mam suchej skóry, bardzo rzadko na łydkach, ale balsamuję się tak z przyzwyczajenia Najbardziej lubię balsamy ujędrniające o konsystencji mleczko-żel, wtedy bez względu na ilość super się wchłaniają
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:34   #2406
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
W sumie to nie mam suchej skóry, bardzo rzadko na łydkach, ale balsamuję się tak z przyzwyczajenia Najbardziej lubię balsamy ujędrniające o konsystencji mleczko-żel, wtedy bez względu na ilość super się wchłaniają
u mnie z balsamami jest nawet nieźle, tzn z wchłanialnością, najgorzej wchłaniał się ten osłabiający właski, bo jakiś taki "gumowy" był

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
ja akurat miałam doczynienia z blondem i rudym i też kupię następne, rudy nie schodzi szybko z głowy, a iałam juz różne przeboje z innymi firmami, mam włosy do ramion i farby było za dużo, przy twoich włosach na wszelki wypadek wzięłabym 2 farby, bo jak zaczniesz farbować i w trakcie braknie, to już nie będzie wesoło
we mnie też firma będzie miała stałego odbiorcę farb
Stary 2011-07-25, 11:46   #2407
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Dziekuje za opd na temat farb

No wlasnie chyba wezme 2 bo ostatnio 1wszy raz kolezanka mi farbowala i kupilam 2 farby garniera i jak zaczela farbowac to mnie ciagle straszyla ze nie wystarczy ale starczylo .

domisia1944 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:00   #2408
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
u mnie z balsamami jest nawet nieźle, tzn z wchłanialnością, najgorzej wchłaniał się ten osłabiający właski, bo jakiś taki "gumowy" był
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

we mnie też firma będzie miała stałego odbiorcę farb
ta stara wersja była jakas dziwna, taka powłoka zostawała. w tej nowej już lepiej
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:32   #2409
cheneelle
Zakorzenienie

Ja mam bardzo suchą skórę na nogach i po każdej kąpieli - nieważne jak bardzo byłby żel pod prysznic nawilżający - moje ciało po prostu wsysa masełko z MM I zanim skończę się cała smarować to na nogach jest tylko taka przyjemna warstewka że można się od razu ubrać.
Nie wiem czego to wina, choć i tak po tym masełku jest o wiele lepiej - kiedys musiałam sie kilka razy dziennie smarować

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Dziewczyny powiedzcie mi jeśli któraś miała te plastry z woskiem jakie one są? Bo zastanawiałam się czy tej jednej łydki co jest w gipsie nie potraktować woskiem
Bo wiem, że sie wypowiadałyście o kremach do depilacji a o plastrach nic nie pamiętam Więc nie bijcie!!!
Stary 2011-07-25, 13:11   #2410
dudi83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie mi jeśli któraś miała te plastry z woskiem jakie one są? Bo zastanawiałam się czy tej jednej łydki co jest w gipsie nie potraktować woskiem
Bo wiem, że sie wypowiadałyście o kremach do depilacji a o plastrach nic nie pamiętam Więc nie bijcie!!!
Ja mam te plastry, nie mam porównania z innymi firmami, ale mi one nie odpowiadają. Na KWC są dwie pozytywne opinie, jednak ja wolę się pomęczyć depilatorem. Plusem na pewno są chusteczki bo dobrze usuwają resztki wosku.

73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
dudi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:14   #2411
Oktawiaaa
Zakorzenienie

W katalogu 13 jest podwójny róż do policzków, w demo do 13 również jest podwójny róż. I powiedzcie mi Dziewczyny, czym one się różnią oprócz ułożenia kolorów?
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:20   #2412
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
W katalogu 13 jest podwójny róż do policzków, w demo do 13 również jest podwójny róż. I powiedzcie mi Dziewczyny, czym one się różnią oprócz ułożenia kolorów?
podejrzewam, że niczym jeden jest z serii avon color, a drugi z 24k, też się nad tym zastanawiam
Stary 2011-07-25, 14:30   #2413
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
No właśnie, a taki np. Waterfall nawet nie robią 250 tylko większe . A że mi się zapach bardzo podoba, musiałam kupić 500. I zmusić do używania ze mną tż
Wyszli z założenia, że skoro ma to być żel "dla dwojga" to i pojemność musi być jak dla dwojga

MI sie bardzo podoba zapach Summer Breeze

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:51   #2414
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
Moze ma ktoras z was jakies dosiwadczenia z FARBAMI Z AVONU ( nie bijcie jak juz byla o tym mowa )
Chodzi mi m.in. o ciemne tzn najbardziej interesuje mnie ciemny brąz i jak myslicie wlosy tak do polowy plecow geste raczej 2 farby ?

Nie 'zmywaja sie szybko' nie bleknie odcien ? Jak to wiadomo z ciemnymi odcieniami .
ja dzisiaj bede farbowac włąsnie ciemne a dokaldnie to braz 6.0
efekty napewno pokaze pochwale sie co i jaktylko trzeba troche cierpliwosci

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
może dlatego że się utlenia

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

to nie mam pojęcia co Ci polecić , oprócz faktu, abyś kupowała tylko podkłady w próżniowych pojemniczkach ( z pompką) gdzie nie masz kontaktu "osobistego" z podkładem... niestety podkład to tłuszcz i puder, w temperaturze pokojowej będą się rozwijały bakterie, może to z nimi nie radzi sobie Twoja skóra? w próżniowo zamkniętych podkładach z pompką, sam sobie idzie sztyft do góry ale wewnątrz nie mnożą sie bakterie na skutek różnicy ciśnień..(takiego innej firmy używam z dobrym efektem, ale nazwy nie mogę tu podać ) można też spróbować podkładu w próbkach używać bo są aseptyczne, no ale próbka na jeden raz to będzie drogo, ale może warto spróbować aby wiedzieć czy to składnik chemiczny podkładu lub kremu czy po prostu bakterie
ale przeciez antystresowy jest z pompka! napisz mi na priv jakiego uzywasz?
Stary 2011-07-25, 15:24   #2415
eLeN83
Raczkowanie

[QUOTE=dokia;28331806]może dlatego że się utlenia

o tym nie pomyślałam, najgorsze było to, że nie mogłam dobrać dla siebie żadnego odcienia ( wcześniej używałam cream) a tu pierwsze trzy prawie białe, cream żółty jak nie wiem co a warmest zbyt ciemny wkurzyłam się i teraz używam idealny kolor
eLeN83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:36   #2416
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Mamuśka bierze Shimmering Nude
Ja mam ten kolor, dawałam na katalogowy... Jest fajny, ale tak jak pisałam brokacik ze szminki wędruje poz buźce
Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
, zobaczymy co pozamawiają klientki i ile mi czego braknie do programów motywacyjnych, ostateczną decyzję podejmuję jak już mam wszystkie zamówienia
Tak samo robię... Zastanawiam sie nad tą torba z 13, ale 99zł to troche duzo... Widzę, że rączki ma tak szyte jak talia... Pamietacie, zastanawiałysmy się nad trwałością talii, taka delikatna sie wydawała, a tu w moim przypadku spisuje sie extra
Stary 2011-07-25, 16:03   #2417
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
ale przeciez antystresowy jest z pompka! napisz mi na priv jakiego uzywasz?
jest z pompką, ale nie jest wewnątrz zamknięty próźniowo- możesz sobie tę pompkę odkręcać i przykręcać , więc i wprowadza się bakterie nie rozmnażaja się tylko w podciśnieniu, tak jak w zawekowanych konfiturkach

ta moja teoria jest niestety sprawdzona naukowo

lecę na all szukać Ci czego używam i zaraz wyślę na pw. PS. już wysłałam

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2011-07-25 o 16:18
Stary 2011-07-25, 16:17   #2418
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Ja mam ten kolor, dawałam na katalogowy... Jest fajny, ale tak jak pisałam brokacik ze szminki wędruje poz buźce
A powiedz mi, bo na zdjęciach u mnie wygląda jakby taka jakać czerwonawa była Może złe swiatło. Czy ona na ustach jest zbliżona do tego koloru co modelka ma w katalogu?
Stary 2011-07-25, 16:40   #2419
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość

Tak samo robię... Zastanawiam sie nad tą torba z 13, ale 99zł to troche duzo... Widzę, że rączki ma tak szyte jak talia... Pamietacie, zastanawiałysmy się nad trwałością talii, taka delikatna sie wydawała, a tu w moim przypadku spisuje sie extra
też się czaję na tę torbę i z mojej talii też jestem zadowolona
Stary 2011-07-25, 17:03   #2420
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
też się czaję na tę torbę i z mojej talii też jestem zadowolona
Może którąś z dziewczyn trędujących zamówi i zda nam relację 80 zl trochę dużo jak mam wydać na jakaś delikatną torebkę. Chociaż z drugiej strony po 3 miesiącach będę mogła ją zwrócić
Zamawia któraś z Was kubek termiczny?
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:06   #2421
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Czy w ofercie demo mozna zamowic 2 takie same kolory farb ?

Bo cos pisze ze mozna dwie sztuki ale chodzi mi o ten sam kolor

Stary 2011-07-25, 17:08   #2422
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:

Tak Nawet informacja na ten temat jest w strefie w najczęściej zadawanych pytaniach
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:10   #2423
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

można 2 sztuki ten sam kolor, tak jest napisane w strefie tylko na wszelki wypadek sprawdź fakturę, bo dziewczyny tu pisały, że im system nie policzył 2 tylko 1 i składały reklamacje, która oczywiście była uznana
Stary 2011-07-25, 17:14   #2424
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Aha rozumiem Dziekuje

Stary 2011-07-25, 17:21   #2425
selulita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wyszli z założenia, że skoro ma to być żel "dla dwojga" to i pojemność musi być jak dla dwojga

MI sie bardzo podoba zapach Summer Breeze
Mnie też taki typowo letni, troszkę kwaskowaty Następny w kolejce do zamówienia jest lagoon, mam nadzieję, ze też będę zadowolona.
selulita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:22   #2426
Wronia3
Wtajemniczenie

Cytat:
juz wczesniej w roznych watkach pisalam ze niby mam pryszcze itd..
tak naprawde ich nie mam gdyz cos mi szkodzilo tylko co, uczulenie kosmetyczne ostatnio miesiac czasu nie uzywalam zadnego podkladu i sie zagoilo wrocilam znow do antystresowego i tego nowego to spowrotem te wszystkie syfki wrocily zatkalo mi pory ze przez miesiac wyplywala jakby biala ropa koszmar!
nie zycze tego nikomu i wcale nie mam tradziku tlyko włąsnie podklady, odrzucialm to spowrotem i jest ulga szkoda tlyko ze nie zrobilam tego duzo wczesniej teraz mam normlana skore czysta a tak syf na syfie ciagle zatkane pory nawet bym sie tego niespodziewala i zostalam bez podkłądu,
a co najgorsze ze to samo zaczyna sie dziac z kremami z solutions(blask i nawilzenie) wrrr;/
chyba zostane tlyko przy zelach i balsamach i troche kolorówki totalna paranoja
aha i wody jeszcze

co teraz uzywac?oto jest pytanie
Ja bym CI poleciła poznanie prawdziwych (NIE avonowych) podkładów mineralnych (w formie sypkiej). Poczytaj sobie o tym na podforum mineralnym -> klik
Ja już dawno porzuciłam avon na rzecz kosmetyków mineralnych i sobie chwalę.
Stary 2011-07-25, 17:23   #2427
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Dziewczyny, a szminki Białe złoto można zamówić dwa odcienie?

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:28   #2428
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:36   #2429
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a szminki Białe złoto można zamówić dwa odcienie?
Możesz wziąć ile chce. Wszystko jest napisane w AM
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 17:40   #2430
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
jedna rzecz na lakier, a drugą na maseczkę.
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości