|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wąs hodujemy, facetów nie chcemy - pogaduszki babochłopów
futra to odrębna sprawa bo też można się czepiać, że klimat w Rosji np. jest srogi i nie da się futra zastąpić czymś innym, jest rozporządzenie o zabijaniu zwierzaków na futra (bo to przecież jest legalne więc jak każda czynność gospodarcza ma swoje rozporządzenia), zwierzę takie powinno być hodowane w specjalnych, wyselekcjonowanych hodowlach, powinny być dobrze odżywiane (żeby ich futro było lśniące) a potem humanitarne zabijane (tj. usypiane, jak np. usypia się zwierzaka jak jest nieuleczalnie chory) jak jest w rzeczywistości, zwierzaki obdzierane są z futer na żywca, liski stoją na mrozie w klatkach gdzie języki przymarzają im do klatek bo jedzenie stawiane jest im poza klatką, a potem takie obdarte rzucane jest na kupe i tam zdycha nawet po 30 minutach. Co więcej 60-70% takie futra się wyrzuca bo nie nadaje się do zrobienia z niego cudu, który potem dumnie wisi w szafie. Dlatego też ja nigdy nie będę miała futra.
Alternatywą jest (niedawno o tym usłyszałam) futro z królików syberyjskich, golone są one jak owce (żyją, głównie w małych farmach, szamają sobie i nikt ich nie zabija) jednak takie futro (mimo, że jest bardzo piękne, pokazywali je kiedyś w ddtvn) to jest bardzo, bardzo drogie (koszt utrzymania królików, powstawania futer itp. itd) widać "gwiazdy" takie np. jak Mucha, na nie nie stać ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- a propos tego wykorzystywania jeszcze ludzi i testowania na zwierzętach jest taka książka i taki człowiek jak Peter Singer (utylitarysta i bioetyk) on w swojej książce "etyka praktyczna" napisał (już dokładnie nie zacytuje), że bardziej prawidłowym byłoby przeprowadzanie badań (jeżeli chodzi o leki) na ludziach (głównie dlatego, że te testowane na zwierzętach mają w większym procencie inny wpływ na człowieka i całe badania idą w łeb) oczywiście mówił, nie o ludziach "normalnych" (w książce u niego osoba normalna to taka która jest w pełni zdrowa i w pełni świadoma swojego istnienia, dlatego też mianem osoba nazywał także niektóre zwierzęta odbierając jednak prawo nazywania osobą ludzi głęboko upośledzonych) tylko o ludziach bezdomnych czy głęboko upośledzonych. Był to człowiek dość radykalny w swoich poglądach więc nie należy jego słów brać sobie glęboko do serca, gdyż ten człowiek wbrew temu wszystkiemu co pisał (sądzę, że miał na celu po prostu rozbudzenie świadomości w człowieku) bronił zarówno ludzi jak i zwierząt. Jego matka była osobą bardzo chorą i zrezygnował ze wszystkiego co robił żeby się nią opiekować totalnie zaprzeczając swoim poglądom.
![]() |
#332 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do wegetarianizmu - ja sama mięsa nie jem, ale wychodze z założenia, ze to nie jest takie złe jak np. zabijanie dla futer, bo tu chodzi w pewnym sensie o przetrwanie, zaspokojenie głodu ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Wiecie, co moze już o tym nie piszmy, bo utworzą się dwa wrogie obozy i wszyscy będa się ze sobą kłócić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#334 |
Konto usunięte
|
Ładna dzisiaj pogoda, nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
Ano śliczna pogoda
![]()
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
polityka, religia i prawa zwierzat to zawsze mało neutralne tematy
Pogoda piękna, wicher i opad jak w listopadzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#337 |
Wtajemniczenie
|
Nie chce mi się czytać tych Waszych długich wypowiedzi
![]() A co do religii, polityki i innych mało neutralnych tematów - trudno trafić na rozmówcę, który potrafi zachować odpowiedni poziom kultury i jest cierpliwy. Ja tam z nikim na takie tematy nie rozmawiam, bo przecież nie będę się tłumaczyć z tego, że jestem ateistką i nikt mnie nie nawróci, a ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do ateizmu, więc w ogóle nie widzę sensu takich dyskusji. Pogoda w miarę okej ![]()
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
zgadza się dlatego napisałam wcześniej, że we wszystkim potrzebny jest umiar, każdy ma swoje podwórko i każdy powinien szanować drugiego człowieka, ew. konflikty mogą powstawać "jak jeden wjeżdża na podwórko drugiego"
![]() |
#339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() * nie kontynuujmy tematu, bo to kolejny drażliwy, a ja mam dzisiaj leniwy humor i nie w myśl mi dysputy ![]()
![]() |
![]() |
#340 |
Konto usunięte
|
Od wczoraj szukam sobie podpisu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Konto usunięte
|
Demi, ja mam w podpisie zawsze coś z Lady Gagi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Konto usunięte
|
A ja się zastanawiam trzy dni, aż wybiorę coś, co "ujdzie"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Jeśli to nie będzie 'Kocham Cie robaczku <3333333333333 . Na zawsze mój M <33333333333333333 . Trzy tygodnie razem ; ************** ''
![]() ![]()
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
hahahahahahah 3 tygodnie razem mnie zabiło
![]()
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
Mnie też xD
Ja mam Placebo moje, na razie nie chce mi się zmieniać ![]() Co do takich drażliwych tematów... ja np. lubię czasami podyskutować o religii ale ręce mi opadają kiedy trafiam na fanatyków... kiedyś na innym forum była dyskusja o NPR, napisałam że nie podoba mi się takie gloryfikowanie tej metody i ślepa wiara w to, że Bóg dał dzieci, Bóg da i na dzieci, potępianie antykoncepcji i seksu przedmałżeńskiego bo to przecież nie pozwala ludziom na taką głęboką, cudowną relację... później szanowny pan fanatyk w temacie o prezerwatywach dla 12-latków w Wielkiej Brytanii bodajże (w którym w ogóle się nie udzielałam, nawet nie wiedziałam że ktoś taki kiedyś tam założył) napisał tym którzy się bulwersowali że spokojnie, zaraz przyjdę ja i wyjaśnię, że to wszech miar dobre że takie dzieci uprawiają seks, byleby się tylko zabezpieczyły, a oni są z ciemnogrodu... ![]() ![]() Od wczoraj tak mi jakoś dziwnie... najpierw Norwegia, później wiadomość o Amy Winehouse... niby wiem że sama się do tego powoli doprowadzała, ale i tak słucham jej cały dzień i szkoda mi jej, kiedyś naprawdę sporo jej słuchałam.
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
co do wątków edukacyjnych, nie tylko religii ale nauce o wiadomych rzeczach to sądzę, że to wiele zależy od kraju i od rządzących, u nas wszyscy kłócą się o wszystko, bzykać się nie można bo nie wypada, a już mówić o tym to masakra. W Norwegii od takiego wchodzenia w dorosłość uczy się młodzież o sexie. U nas rzadko można spotkać dzieci, które rozmawiają o tym z rodzicami czy ogólnie z dorosłymi, tam to jest normalne, nawet córki kupują matkom wibratory, u nas to ktoś by taką córkę krzyżem zatłukł.
![]() |
#347 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Wtajemniczenie
|
Też sobie życzę
![]()
![]() |
#351 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Wtajemniczenie
|
Przyszło
![]() Muszę sobie znaleźć TŻ i ustawię sobie podpis: JeDeN dZiOnEk Z mIsIaCzKiEm!!!!!!!!! <33333333333333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#353 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Wtajemniczenie
|
A jak misiu mnie zostawi? Potem wstyd usuwać suwaczek
![]()
![]() |
#355 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
ej bo ja mam taki w podpisie :P ale tylko dlatego, że strasznie mi się spodobał :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, siostry w wąsie!
Wróciłam znad morza. Wszystko fajnie, tylko pogoda 4/7 dni do luftu, tłumy, tłumy, tłumy...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.