|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Cytat:
![]() Ale naskrobałyście, przez remont nie mam na nic czasu.
|
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby tańczyć potrafi przed setkami ludzi, ale gadać to się wstydzi ![]() co do laminowania - ja nie mam takich znajomości to raz, a dwa sama folia drogo wychodzi niestety ![]() No to sporo. Zastanowię się nad tymi pachami. Ale i tak daj znać jak było. A w ogóle to ile taka zabawa kosztuje? Bardzo dużo? Jak już odbierzesz kieckę pokaż jak wyszła, bo jestem strasznie ciekawa ![]() Możesz podzielić się swoimi wyborami? Też musimy coś wybrać i nie wiemy totalnie co... |
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), Scorpions - Rhythm of love ![]() No chyba nic nie pominęłam, i myślę, że tyle starczy.
Edytowane przez Almariel Czas edycji: 2011-07-25 o 19:51 |
|
|
|
|
#2044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kobitka mówiła, że pachy to kwestia 5-10 minut![]() Cytat:
my co prawda kamery nie mamy, ale dla chrzestnych chcę przygotować takie płytki z pokazem zdjęć z jakimś miłym podkładem muzycznym w ramach drobnego upominku
|
||
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
Jusztyska, to super, że sukieneczka Ci się podoba, po poprawkach będzie idealna
![]() Almariel, bardzo fajna lista Śliczne piosenki Mamy chyba podobny gust muzyczny, sądząc po Krajewskim, Michaelson i Scorpionsach paula, ja zapisałam sobie kiedyś chyba z 50 piosenek, ale takie fawortyki to: - Klęcząc przed Tobą- Czesław Niemen - Miętowe pocałunki- Seweryn Krajewski - Moja Dumka - Marek Tranda (to raczej jako podkład do klipu z zabawy weselnej) - The way I am- Ingrid Michaelson (to byłoby fajne na plener narzeczeński ) - Hallelujah - Rufus Wainwright (piosenka troszkę mało na temat, ale lubię ją, wiążę z nią miłe wspomnienia i być może wykorzystam) - Kiss from a rose - Seal (wybór mojego K. )- Unchained melody - Can you feel the love tonight - Elton John - Chcę tu zostać (to jako podkład do zdjęć z dzieciństwa, ta piosenka też tak z sentymentu). - Time of my life A z innych piosenek, które znalazły się na liście, ale które mi "przeszły" to: - El beso del final - Sooner or later- Michael Tolcher - Honor Him- H. Zimmer - Now we are free- Lisa Gerard - Twoja- Zosia Nowakowska - Nieoceniona- Grechuta - Niebo z moich stron- Czerwone Gitary - Tylko Ty i ja- Dżem Myślałam jeszcze nad piosenkami Ewy Demarczyk, np. "Groszki i róże" ale się nie odważę, bo K. nie lubi tego typu muzyki Poza tym nie wydaje mi się, żeby takie arcydzieła nadawały się na płytę z wesela- to nie ten klimat w ogóle, więc odpuszczę sobie.
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-07-25 o 20:22 |
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
jusztyska fajne menu
. Też szukam butów na poprawiny, ale okrojony budżet mam i jakieś tanie potrzebuję.nynka dobrze, że tak spowiedz fajnie poszła Ja się boję drugiej. Bo ksiądz mówił, ze moze byśmy się wstrzymali z ![]() blueberry tez fajne menu ![]() jenny super nagrody ![]() thea ![]() nouilles za obraczki ładne ![]() anetka super panieński ![]() ifwka moja koleżanka zanim zrobniła mikrodermabrazję to kosmetyczka odpowiednio jej twarz przygotowywała jakimis maseczkami i peelingami. Ale po "zabiegu" wszystko było ok. G dzwonił już do Dja. Powiedział, że pamięta i będzie na poprawinach hehe. 2 tygodnie przed slubem muismy zadzwonic do foto i kam i dogadać szczegły. I wypadałoby tez do zespołu zadzwonić dogadać się. ![]() W środe byliśmy na naszej sali odgadać szczegóły. Mamy się zastanowić jak ustawic stoły i po ilu gości przy stołach ma siedzieć (2 dłuuugie stoły). I mamy takie menu: 1) Obiad: - rosół z makaronem, - ziemniaki + kluski śląskie, - 2 szt. mięsa na osobę (schab, karczek, dewolaj, udko, mielony), - 3 surówki (do ustalenia jescze), Po obiedzie kawa mrożona, 2) flaki i strogonow, Tort 3) szynka pieczona + bułka czosnkowa zapiekana + chrzan ?(efektownie wjerzdza, ja to nazywam płonącym prosiakiem), 4) barszcz z krokietami, 5) gołąbki zimne zakąski: -wędliny, - schab w galarecie, - sałatka (ustaliliśmy ze Gyros), -roladki z łososia wędzonego, - szynka ze szparagami, - pieczarki nadziewane, - pomidory z mozarellą ![]() - rolada ze szpinakiem. POPRAWINY: 1) zurek, 2) Kluski sląskie + karczek + surówka, 3)zakąski: - wedliny, - ryba po grecku, - galareta, -sałatka, 4) golonka z kapustą zasmażaną, 5) to co na weselu ale swieże - barszcz z krokietami, flaki i gołabki (ale to robia już w niedziele rano zeby było świeze). + Ciasta (13 blach na 100 osób, więc będzie ok 18 blach), tort śmietanowy (ok 5 szt - na stelazu), lody, owoce, soki, napoje, kawa, herbata ??)
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
ma.ko
pyszne menu ale ja za kawę mrożoną po obiedzie bym podziękowała ![]() Jeśli pić, to herbatkę choć i to czasem bywa za dużo po zupce i drugim Kawa i to mrożona może za bardzo obciążyć brzuszki ale to moja opinia
|
|
|
|
#2048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a dla mnie brzmi bardzooo apetycznie
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
martitaw ja tez nie chciałam kawy mrożonej, ale jest w cenie, więc niech juz zostanie. JA osobiście nie będę jej brała i moja mama też, ale teściowa np jest nią zachwycona
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
ma.ko smakowite menu
Mnie natomiast bardzo się podoba pomysł z mrożoną kawą, sama chętnie bym się jej napiła
|
#2051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja na razie wiem, że na teledysk z skrótami pójdzie Iris, tak jak na pierwszym tańcu. Na wspomnienia z dzieciństwa nadaje mi się Ty jesteś moim skarbem - Babe Lily - śmieszna piosenka... Cytat:
Menu smakowite, aż chce się jeść
|
||||
|
|
|
#2052 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
paula nie, nie trzeba iśc do tego samego księdza, ale jakos mimo wszystko mi dziwnie
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź. My chcieliśmy "załatwić" pierwszą przedślubną przy okazji spowiedzi do znajomych na świadków, ale nie wiem, co z tego wyjdzie, bo wyjeżdżamy do nich w piątek po południu a w sobotę rano ślub. Nie wiem, czy się wyrobimy.
A tak w ogóle to nie musimy oboje iść do tego samego księdza czy w tym samym miejscu, prawda? |
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() zamówiłam w końcu firanki... ![]() co do spowiedzi przedślubnej, ja się wybieram dziś:P ale sama bez TŻta TŻ pewnie pójdzie u siebie w parafii w przyszłym tygodniu ![]() denerwuję się trochę, niby nie ma czym, ale jednak
|
|
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
jak już kiedyś pisałam mój TŻ jest antyfirankowy, a ja chciałam żeby jednak wisiało coś w oknie... zwłaszcza, że karnisze są zamontowane i bez sensu byłoby je likwidować
no a mamy w pokoju dwa okna, jedno normalne a drugie z drzwiami balkonowymi i ostatecznie wybrałam coś takiego:
|
|
|
|
#2059 |
|
Raczkowanie
|
super są takie delikatne ale jednak są
|
#2060 |
|
Zadomowienie
|
jusztyska, są śliczne !
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny szukam inspiracji do dekoracji domu i podobają mi się tak ułożone balony ale do końca nie wiem jak to zrobić
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
miło mi, że się Wam "firanki" podobają
![]() fitalasa - Paula coś kiedyś podobnego wklejała i zdaje się opisywała co i jak z tymi balonikami w klubie też chyba, ktoś o tym pisała, ale nie pamiętam kto
|
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
dzięki to ja pobiegam po klubach i poszukam też mi się kojarzy ta dekoracja ale tam jakoś było chyba więcej tych balonów i robione to było z małych i dużych
|
#2064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze masz kontrole nad ta bizuteria, bedzie dokladnie taka jaka sobie wymarzylas ![]() Cytat:
Cytat:
Piekne Cytat:
![]() Dziewczyny, wczoraj z nudow zabralam sie za probne usadzanie gosci..... oj ciezko mi to szlo. W koncu po 1,5 godzinie sie udalo ale i tak musze jeszcze skonsultowac z mama i tesciowa. Wiem jedno, nie da sie wszystkich zadowolic.
|
|
|
#2065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej, to pewnie kupić parę balonów i na próbę zrobić coś takiego ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
najgorsze, że sporo czasu na tym schodzi... ![]() ja się za to zabiorę pewnie po 31 lipca... |
||
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
ma.ko mi ta mrożona czekolada najbardziej się spodobała, jak czytałam menu! Na pewno bym się skusiła
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne te Twoje firanki, chociaż ja wole żeby więcej okna zasłaniały, ale to wszytko zależy jakich się ma sąsiadów
![]() Moja do kuchni przyszła wczoraj, dzis ja powieszę więc jutro może jakies fotki wrzucę
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My u spowiedzi byliśmy już w czerwcu, bo tak nam ksiądz mówił, żeby zaraz iść.
|
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale już chyba czas najwyższy więc za parę minut wybywam :P
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Hej
Troszeczkę nadrobiłam Was Cytat:
Cudny sąsiad hehehe Super To moje aniołki ![]() Te dwa białe są dla mnie i TŻ Reszta dla gości Na pierwszym zdjęciu do aniołka jest dołączona karteczka - będzie na niej wpisane imię i nazwisko gościa. Aniołki będą jednocześnie winietkami
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

Ale były idealne, takie jak chciałam
Po przeróbkach też będą super, tylko troszkę delikatniejsze- jak je już dostanę to pochwalę się zdjęciami 

. Też szukam butów na poprawiny, ale okrojony budżet mam i jakieś tanie potrzebuję.

22.05.2008
14.08.2011