|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
kosmitka
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Danika dobranoc
.Archi - u nas za spacery odpowiedzialny jest mąż. A dzisiejszego dnia to szczególnie.
|
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba tez nie widzialam
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tabletki i leżenie głównie na krótką szyjke, no ale bóle chyba też ważna rzecz. W sumie tak teraz myśle że przed szpitalem to tylko mnie uratował brak rozwarcia, bo jakby było to pewnie jak Małogosia miałabym szpital i sterydki ![]() Kobietki która pytała o CERTYFIKATY FOTELIKA TAKO? Bo ja znalazłam w necie że posiada taki: - Certyfikat Bezpieczeństwa ECE R44.03 Universal ![]() Aaaa i ta dla zmiany naszych bólowych nastroi pokaże Wam jakiego kubuśka chce na ściane obok kołyski/łóżeczka a nad nim chyba poprzyklejam takie gwiazdeczki świecące w nocy, że niby w niebo patrzy
|
|
|
|
|
#3004 |
|
kosmitka
|
Acelinka a co bierzesz? (przepraszam, jeśli pisałaś już)
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o specyfiki które mają zapobiec skurczaniu i napinaniu się brzuszka to tak:
3x dziennie Magnez 3x dziennie Nospa co 6 godz. po pół tabletki Fenoterolu a oprócz tego jeszcze biore oczywiście żelazo 2 razy dziennie, no bo anemia i jak mi się przypomni to witaminki dla ciężarnych - czuje się jak lekomanka
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rzeczywiście- tak jak Ancia pisała - rano o pościeli Pestka pisała i zniknęła Do malowania czy naklejany?? |
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3x dziennie aspargin 3x dziennie relanium 0,2 mg 2 x dziennie po dwie tabletki duphastonu 2x dziennie luteina dopochwowo i teraz tak mysle czy aby nie za duzo tego mam
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
naklejany
![]() chciałabym np. z drugiej strony Prosiaczka, ale nie ma tylko Kłapouchy, a on taki smutaśny jakiś ![]() lulla, widoczne tyle trzeba skoro ginek Ci tyle przepisał wszystkie zostaniemy lekomankami
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-25 o 21:39 |
|
|
|
#3010 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
niezły arsenał macie!Archi mój znów na imieninach, ja tym razem odpuściłam. Chyba idę pod prysznic.
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- noooo, magnez jest duzy a ja mam bardzo wrazliwy przelyk
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
lulka ja też nie lubie, no ale co zrobić
![]() magnez jest wielgachny ale wole go łykać niż nospe - zawsze czuje ten jej gorzki smak, bleeeee. jak ten Kubuś kobitki, może być?
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Malgosia to Ty też w gronie lekomanek
i Lausanne o ile pamiętam, nie martwcie się pójdziemy potem na wspóln odwyk
|
|
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dajesz ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
duzo tego bierzemy to fakt
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko femibion i żelazo a i tak czasami zapominam - " bo tyle tego mam do brania"
![]() W tygodniu dojdzie mi nystatyna ![]()
|
|
|
|
#3018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie znoszę prasowania, metodę na ciuchy mam podobną do Małgosi - nawet koszule mężowe jak się ładnie ułoży na sznurku to nie trzeba prasować ![]() Cytat:
chociaż jak sobie pomyśle, że jeszcze koło 2miesięcy mam się z tym męczyć.... Cytat:
Kubuś fajny ![]() Kasiuleczko strasznie mi przykro z powodu sytuacji w jakiej się znalazłaś, ale nie wiem co powiedzieć. Podziwiam, że mimo wszystko trwasz w tym związku bo ja bym nie dała rady, do ślubu by w życiu nie doszło.. piszecie o bólach brzucha- ja mam dziś wrażenie przez cały dzień, że mam strasznie napięty brzuch, twardy aż do granic możliwości. Nie boli mnie przy tym nic, mała szaleje jak zwykle tylko ta twardość niezależnie od tego czy stoję czy leże, czy siedzę Macie tak może?
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
moonik, jak znajdziesz miśka to daj znać
jak Wy to robicie ze prasowac nie trzeba? ale w sumie ja lubie prasowac
|
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
acelinka: ja też chcieć takiego Kubusia!
![]() Tylko nie wiem czy bedzie pasował pomarańczowy (taki jaki jest naprawdę kubus) bo ściany w pokoju dla Leosia są już w intensywnie żółtym kolorze ![]() ja z kolei nie biorę w ciązy az tylu tabletek co brałam przed... Na początku brałam kw foliowy i witaminki dla ciężarnych, potem na 3 m-c właczyli mi luteinę... czasami łyknę magnez, żelazo, rutinoskorbin (przeciw krwawieniom z nosa).. a tak z moich wcześniejszych leków to jedynie Euthyrox... tyle że 200 a przed ciążą brałam Euthyrox 75
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialam dzisiaj wizyte u poloznej i powiedzialam jej ze w sobote bylam u polskiej ginki i ze mam rozwarcie na 1 cm....a ona " to nic wszystko jest ok ".Pytala sie jak mnie badala i ze pewnie dlatego mam to rozwarcie bo mi palucha wsadzila.Ja jej na to ze w Pl tak sie bada nawet ciezarne.Po prostu szkoda slow. Powiedzialam jej ze czasami mam skurcze nawet jak szlam do przychodni to mialam 3....No ale jak do sciany....
Potem wkurzyla mnie kolezanka...Przyjezdza do mnie szwagier i ona chce zrobic mini-party i ze ja w 33 tc niby mam jechac do niej na impreze bo ona taka wygodna i jej sie nie chce ruszyc.....Napisalam jej ze ona tez moze przyjechac do mnie.Wiec ona tylko zaprosila mojego szwagra ( mnie i mojego TZ jakby nie bylo) .Mam go wsadzic do pociagu i ona go odbierze.....tylko ciekawe czy jakby ona byla pierwszy raz w Londynie sama by sobie jedzila po nim??? Nawet najblizsi potrafia byc egoistami........ |
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie mam dziś coś w tym stylu- taka stawiająca się macicę. Nic nie boli, mały też się spoko rusza i właśnie jak tak bardziej coś tam poharcuje to brzuch taki bardziej napięty się robi.
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy żóltym może też lepiej sam kontur by się sprawdził?
|
|
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
kurcze...te moje dzisiejsze bóle to takie jak pisałyście...wiem ,że młoda ma główkę bardzo nisko...ale mam nadzieję,że jeszcze się szyjka nie skraca..
kubuś świetny jest!! niezłe zasoby leków..ja biorę magnez czasami jak ie zapomnę ![]() co do prasowania....to ja w ostateczności coś przelecę po wierzchu. ciuszki dla Sary poprasowałam...ale nie sądzę by zawsze mi się chciało może czasem i to niektóre....te bliżej ciałka co są ...
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
piszecie o tych twardnieniach...
mi od jakiegoś czasu brzuszek twadnieje w różnych okolicznościach np. jak leżę, siedze i jak chodzę... nie mam na to wpływu.. czasami twarde jest podbrzusze a czasami góra brzucha.. nie wiem, za głupia jestem..może po prostu twarde robi się tam, gdzie akurat jest dziecko ![]() do tego czuję czasami takie "mrowienie" w kroczu i ból w pachwinach...wogole to czuję się jak stara baba ![]() do tego dochodzi jeszcze bol w pachwinach ale to zauwazyłam że dokucza mi gdy zbyt długo siedzę a jednej pozycji lub leże i musze wstać... wogóle to ciężko mi się w nocy wygodnie ułozyć ![]() a nie wspomne już o moich kolanach, gdy zbyt długo siedzę lub wczoraj po 2.5 godzinnym spacerze..nie czuję nóg od połowy lydek aż do połowy ud... czuję się tak jakby mi tą część nóg obcięli
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie takie mozna dostac?
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam lulać
Dobranoc |
|
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie gdzie można te naklejki - kontury dostać?
na all? no i jak cenowo stoją? archinta: kolorowych snów
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby nie boli ale takie dziwne to uczucie... mam misia podoba mi się taki, tylko nie wiem czy gdzieś znajdę taką tapetę, no i raczej nie na tym mieszkaniu.. ale kiedyś, gdzieś... ![]() http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1...peta--mis.html
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

.

już nie taki chudzielcu 

tylko Kłapouchy, a on taki smutaśny jakiś
niezły arsenał macie!

teraz na szpitalnym łożu mi się odnowiło, jak mi brzuch w ten dół wpadnie wygnieciony i mam się obrócić to czuje zwowu to rwanie w pipce, tutaj mamy mówią że przy drugim porodzie to już nie czuć, bo spojenie łonowe się rozeszło