Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-24, 17:41   #4801
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

o co mnie dziwi - mój facet szedł nalać picia proszę go - nalej mi troszkę tak 1/3 szklanki może pół
ile nalał? aż się wylewało "bo została już reszta i co na jedną szklankę mam zostawiać?" oczywiście wszystko poszło do wylania :-P ja nie jestem jakaś przesadnie oszczędna, no ale po co tak. tak samo wciskanie w siebie na siłe żarcia bo "zostało ci tak mało" co to są zawody kto pierwszy się porzyga? "dokończ ciasto/sałatkę/kotleta bo kto to potem zje" :| nie lubię tego, moja babcia ma tak w zwyczaju "tyle zjadłaś ale reszty nie zjesz" - no nie i koniec, zjadłam tyle to znaczy że się najadłam "no ale taka resztka.."
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 17:45   #4802
emelie
Wtajemniczenie

Ja natomiast mam koleżankę, która zawsze nalewa 1/4 szklanki, kiedy prosi się o picie Chyba strasznie oszczędna jest, bo czasem się wykręca, mówi, że to picie jest jej taty (o.O) czy coś, a z kranu mi dać nie chce, bo "no jak to z kranu, jeszcze się rozchorujesz" I weź tu człowieku siedź u kogoś kilka godzin, jak nawet pić nie dadzą
Stary 2011-07-24, 17:51   #4803
muszynianka
Zakorzenienie

haha ^^ ja gościom nalewam zazwyczaj 3/4 szklanki bo zanim dopiją do końca już zrobi się gorące (w lato) albo po prostu wrzucam lód.
dodam że mam ... całkiem spore szklanki, nie takie 250 ml
za to moja koleżanka podobnie jak twoja robiła, nalewała pół szklanki wody tylko szkoda że szklanki od małej nutelli
Stary 2011-07-24, 17:54   #4804
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
haha ^^ ja gościom nalewam zazwyczaj 3/4 szklanki bo zanim dopiją do końca już zrobi się gorące (w lato) albo po prostu wrzucam lód.
dodam że mam ... całkiem spore szklanki, nie takie 250 ml
za to moja koleżanka podobnie jak twoja robiła, nalewała pół szklanki wody tylko szkoda że szklanki od małej nutelli
O matko A potem ktoś taki przychodzi do mnie, szczodrze naleję i jeszcze poczęstuję, jak jest głodny Czy tylko ja mam takich fajnych znajomych, którzy mnie traktują jak dojną krowę?
Stary 2011-07-24, 18:02   #4805
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Soral Pokaż wiadomość
peggy7 też tego nie rozumiem. Rozumiem jak cos jest zniszczone ale brudne?

Nie rozumiem ludzi, którzy wybrali się na święto św. Krzysztofa i jak im kiecman chlusnął wodą na samochód to wyciągali kasę i mu dawali nawet 100zł. WTF?!

Następnym razem wezmę szklankę, pójdę do kościoła, wezmę święconej i będę kropić smaochody - może też mi odpalą trochę kasy .

Ogólnie świecenia czegokolwiek nie czaję. BeZeDURA ja dla mnie .
A ja nie rozumiem wyliczania na co ktoś inny wydaje zarobione PRZEZ SIEBIE pieniądze.

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Ja natomiast mam koleżankę, która zawsze nalewa 1/4 szklanki, kiedy prosi się o picie Chyba strasznie oszczędna jest, bo czasem się wykręca, mówi, że to picie jest jej taty (o.O) czy coś, a z kranu mi dać nie chce, bo "no jak to z kranu, jeszcze się rozchorujesz" I weź tu człowieku siedź u kogoś kilka godzin, jak nawet pić nie dadzą

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 18:08   #4806
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Moja mama, jak nic I w sukurs jej przychodzący tata.
Problemy z włosami - bo nie jesz tego, bo nie jesz tamtego
Łamiące się paznokcie - "bo nie jesz tego"(nawet jak w rzeczywistości ma się to jak piernik do wiatraka)
Przemęczenie, usypiania nad książką - "bo nie jesz tamtego"
Wszystko jest bo czegoś nie jem...

Mogą przybić piątkę z moją mamą. Też jest jak taka zdarta płyta. Jako że zawsze jest po, przed albo w trakcie okresu - moja mama na wszystkie objawy i dolegliwości (skórne, żołądkowe, wszelakie) mówi - to przez okres. No i spoko.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 18:17   #4807
irene adler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Mnie dziwi jak się ludzie się przejmuja moim brakiem uśmiechu pal licho bliższe osoby, ale kij to obchodzi osoby, z którymi łączą mnie tylko kontakty biznesowe? lub obcych ludzi na ulicy?
Tak zdarzało się, że się jakieś przypadkowe pany iksy się o to pytały

Nie chce mi się ryja szczerzyć. Nie znaczy to, że jestem mroczna i gotycka i nie wiem jaka Po prostu przeżywam wewnętrznie zwykle

A jak widzę sztuczne uśmiechy sprzedawców itp to rzygać mi się chce.
Mnie też zawsze pytają czemu taka smutna/zła jestem a ja mam taką twarz po prostu, a też nie chodzę po ulicy ciesząc się i rozdając przechodniom olśniewające uśmiechy. Nie chce mi się nigdy odpowiadać na takie pytania.

Nie rozumiem też ludzi, którzy nie myją się przed wejściem na basen. Jest tabliczka, która informuje o takiej konieczności. A ze 2/3 osób tylko na chwilę wchodzi pod prysznic, nie używa żelu czy mydła, skrapia się trochę wodą, żeby nie było głupio pójść na nieckę suchym. Ani się nie umyją porządnie żadnym żelem, ani nawet nie opłuczą się jakoś lepiej tą wodą...strach później wejść do basenu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-24, 22:04   #4808
reverse
Zadomowienie

[QUOTE=irene adler;28325981]Mnie też zawsze pytają czemu taka smutna/zła jestem a ja mam taką twarz po prostu, a też nie chodzę po ulicy ciesząc się i rozdając przechodniom olśniewające uśmiechy. Nie chce mi się nigdy odpowiadać na takie pytania.

Nie rozumiem też ludzi, którzy nie myją się przed wejściem na basen. Jest tabliczka, która informuje o takiej konieczności. A ze 2/3 osób tylko na chwilę wchodzi pod prysznic, nie używa żelu czy mydła, skrapia się trochę wodą, żeby nie było głupio pójść na nieckę suchym. Ani się nie umyją porządnie żadnym żelem, ani nawet nie opłuczą się jakoś lepiej tą wodą...strach później wejść do basenu.[/QUOTE]

Akurat ja zawsze przed pójściem na basen biorę porządny prysznic w domu, to samo po powrocie. A przed wejściem na basen tylko się trochę zmoczę pod prysznicem.
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 22:11   #4809
muszynianka
Zakorzenienie

EEEE bardzo głupie wytłumaczenie.
Załóżmy że ktoś pracuje z żywnością "po co mam dezynfekować ręce, myłam się przecież wczoraj. kto nie dba o higienę, ja nie dbam o higienę??"
proszę cie. Fajnie że się myjesz w domu ale możesz przenieść wiele rzeczy na ubraniach, w autobusie ocierając, w ogóle chyba nie muszę tłumaczyć idei czegoś tak banalnego jak mycie się przed wejściem na basen. Albo dezynfekowanie stóp (nie na wszystkich ale na wielu basenach są takie jakby śmieszne pudełka gdzie się wkłada stopę naciska pedał i zostajesz spryskany płynem... Także wiesz
naprawdę, omg, daj spokój.
Stary 2011-07-24, 22:20   #4810
irene adler
Raczkowanie

Moim zdaniem lepiej umyć się też na samym basenie , bo nawet mając 15 min drogi na basen można się trochę spocić jak są duże upały czy na ulicy jakiś brud złapać. Wtedy wchodząc do wody nie jest się czystym, nie wydaje mi się to higieniczne. Poza tym takie są wymogi na basenie.
Stary 2011-07-24, 22:26   #4811
reverse
Zadomowienie

Wsiadam do auta, wysiadam przed basenem. Zajmuje mi to dosłownie chwilę Jakoś nie zauważyłam, żebym mogła się przez tę chwilę zbrudzić, to raz. A dwa, że mój cudowny basen jest tak skonstruowany, że muszę przejść przez brodzik z wodą (zawsze mam cichą nadzieję, że ta woda tam jest jakoś dezynfekowana), żeby wejść na basen.

W sumie słuchając opowieści znajomych jak to wolą się wysikać do basenu bo nie chce im się iść do wc , to myślę, że te moje kilka zarazków, które wniosę na basen, nikomu nie zrobi krzywdy

Tak jak sobie pomyślę, to jeszcze nie zdarzyło mi się spotkać kogoś, kto przed wejściem na basen dokładnie szorowałby się pod prysznicem tam, na miejscu...

muszynianka - wiesz, mycie się wczoraj, a umycie się chwilę wcześniej - to chyba jest różnica.

Edytowane przez reverse
Czas edycji: 2011-07-24 o 22:27
Stary 2011-07-24, 22:26   #4812
DontSaySorry
Zakorzenienie

Nie chodzę na basen, bo się brzydzę podłogi w szatniach i pod prysznicami. Jednak wydaje mi się, że baseny są tak napakowane chemią, że człowiek jak wejdzie do wody, np. po tym 15 minutowym spacerze to wodzie nic się nie stanie.
Tak mi się wydaje, nie musicie się ze mną zgadzać Ja się nie znam
Stary 2011-07-24, 22:28   #4813
muszynianka
Zakorzenienie

Wybacz przez pracę w gastronomii zasady haccp i bhp mam wyprany mózg w temacie mycia i dezynfekcji więc dla mnie coś takiego jest niedopuszczalne :-P
Stary 2011-07-24, 22:30   #4814
reverse
Zadomowienie

Dla mnie o wiele gorsze jest jak ktoś nie myje rąk po wizycie w wc, dotykaniu zwierząt, powrocie z miasta itp. Jestem wyczulona na tym punkcie i takie coś mnie po prostu obrzydza.
Stary 2011-07-24, 22:46   #4815
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
Mnie z kolei irytuje jak ktoś komentuje mój zdrowy sposób odżywiania, np.:

-o fuu owsianka jest ohydna
-jak możesz nie jeść słodyczy?
-no zjedz kawałek ciasta, przecież nie przytyjesz
-nie jesz chleba? to co Ty w ogóle jesz?
a później słyszę tylko:

-co Ty robis,że jesteś szczupła?ja też chce!

Z tym wpychaniem słodyczy to masakra totalna... Nie wystarczy czasem powiedzieć, że się nie je, bo zaraz się usłyszy, że jak tak można, że co się ma z życia, że nie przytyję... Czasem nie dociera nawet argument, że coś, co wyrosło na mnóstwie chemikaliów zdrowe nie jest i nie chcę się truć, bo przecież od "kawałka ciasta nic się nie stanie".
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 23:00   #4816
muszynianka
Zakorzenienie

reverse - ale sory, nie uwierzę że umrzesz/uschniesz/wyparujesz jak poświęcisz 2 minuty na umycie się na basenie. naprawdę, to że myłaś się 15 minut wcześniej <masz basen w domu?> naprawdę o niczym nie świadczy. cieszę się że dbasz o higienę, ale od tego są prysznice centralnie na basenie by umyć ciało CENTRALNIE przed samym wejściem. i nie wiem dla mnie nie ma wytłumaczenia że komuś się nie chce opłukać bo 120 sekund jest zbyt cenne i kto by czas marnował
Stary 2011-07-24, 23:04   #4817
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Dla mnie o wiele gorsze jest jak ktoś nie myje rąk po wizycie w wc, dotykaniu zwierząt, powrocie z miasta itp. Jestem wyczulona na tym punkcie i takie coś mnie po prostu obrzydza.
Tfu, też nie wiem, jak można nie umyć rąk po korzystaniu z toalety, a jeszcze bardziej nie rozumiem mycia pomidorów w publicznej toalecie pod zimną wodą. Brr...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 23:08   #4818
reverse
Zadomowienie

Jejku, rozumiem o co wam chodzi Jak na przykład jechałam na basen od razu po lekcjach to oczywiste było dla mnie dokładne umycie się pod prysznicem przed wejściem na basen. Ale jak wchodzę na basen biorąc prysznic 15 minut wcześniej, to tylko wchodzę pod prysznic, spłukuję się wodą i wychodzę. Jak to dla kogoś brak higieny (przez myśl mi nie przeszło, że taki brudas ze mnie ) to będę zawsze dokładnie myła się jakimś mydłem/żelem przed wejściem na basen. Różnicy mi to nie robi, podejrzewam, że że na kilkaset osób korzystających z basenu przed wejściem do niego myje się może kilka, a jak uspokoję czyjeś sumienie to co to za problem?

Sondrina - nie żartuj :O W sumie ostatnio będąc w górach, w miejscu gdzie mieszkaliśmy do dyspozycji była kuchnia. Szukając w szufladzie czegoś natrafiłam na sztućce - wyobraźcie sobie, że WSZYSTKIE łyżeczki w tej szufladzie były brudne :/ Ja miałam swoje sztućce, nie w głowie mi było korzystanie z takich ogólnodostępnych, ale jeśli już ktoś to robi, to dlaczego ich nie umyje?

Edytowane przez reverse
Czas edycji: 2011-07-24 o 23:10
Stary 2011-07-25, 01:03   #4819
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Mnie dziwią obcy ludzie, którzy są obrażeni (bo nie wiem jak to nazwać inaczej) tym, że ktoś inny ćwiczy na świeżym powietrzu. Dla przykładu - obie sytuacje w parku, niedziela, okolice południa, grupa ludzi się rozgrzewa z usmiechami na twarzy, słońce świeci, jest miło:

- sytuacja pierwsza - dwie stare baby się zatrzymują, patrzą, krzywią się i jedna do drugiej: Widziałaś... młodzi.... i ćwiczą.... zamiast pracować!!!

- sytuacja druga - stara baba (ale bardziej stara mentalnie niż wiekowo ) z mężem idą parkiem, ona patrzy, prycha i krzywi się, odchodząc kręci głową z niedowierzaniem i strzela jadem z oczu na lewo i prawo, syczac coś pod nosem...

Po prostu nie do wiary! Jakbym nie widziała, to bym nie uwierzyła. Co tych ludzi tak wkurza?? Nie rozumiem... Może to, że jest niedziela a my nie w kościele... ale przeciez nawet jesli, to cały dzień w kościele się nie siedzi.... pozatym argument z pracą tu nie pasuje.... no nie wiem naprawdę
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 02:32   #4820
Torina
Raczkowanie

Kwestia mycia : dzisiaj na imprezie miałam tę przyjemność korzystać z męskiej toalety, bo damska była zajęta. I żaden chłopak, wychodzący z ubikacji, nie umył rąk. Żaden.
Stary 2011-07-25, 10:12   #4821
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Mnie dziwią obcy ludzie, którzy są obrażeni (bo nie wiem jak to nazwać inaczej) tym, że ktoś inny ćwiczy na świeżym powietrzu. Dla przykładu - obie sytuacje w parku, niedziela, okolice południa, grupa ludzi się rozgrzewa z usmiechami na twarzy, słońce świeci, jest miło:

- sytuacja pierwsza - dwie stare baby się zatrzymują, patrzą, krzywią się i jedna do drugiej: Widziałaś... młodzi.... i ćwiczą.... zamiast pracować!!!

- sytuacja druga - stara baba (ale bardziej stara mentalnie niż wiekowo ) z mężem idą parkiem, ona patrzy, prycha i krzywi się, odchodząc kręci głową z niedowierzaniem i strzela jadem z oczu na lewo i prawo, syczac coś pod nosem...

Po prostu nie do wiary! Jakbym nie widziała, to bym nie uwierzyła. Co tych ludzi tak wkurza?? Nie rozumiem... Może to, że jest niedziela a my nie w kościele... ale przeciez nawet jesli, to cały dzień w kościele się nie siedzi.... pozatym argument z pracą tu nie pasuje.... no nie wiem naprawdę
Coś w tym jest... Za każdym razem gdy biegam niektórzy ludzie na mnie dziwnie patrzą, wręcz świdrują wzrokiem jakbym im jakąś krzywdę zrobiła Co ciekawe, są to głównie osoby którym przydałoby się odrobinę ruchu.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 12:48   #4822
guglak
Raczkowanie

Ja się zawsze patrzę na osoby biegające, ćwiczące itp. Mi się ciężko zmusić do biegania chociaż kilka razy próbowałam i podziwiam ludzi którym się chce i ja też bym chciała tak chcieć Może jak będę się im przyglądać to te chcenie jakoś na mnie przeskoczy.

Dziwi mnie,że są osoby które uważają, że żyją na swoim ale to rodzice kupili mieszkanie, samochód, płacą rachunki, za wesele itp i jeszcze narzekają,że mało kasy jest (jedzenie sami muszą kupić). A jak się im powie,że przecież tyle dostali to obrażają się bo przecież każdy dostaje tyle od rodziców. No cóż taka sprawiedliwość jest,że nie każdy. Zawsze narzekają ci co najwięcej mają.

guglak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:41   #4823
zielona2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Coś w tym jest... Za każdym razem gdy biegam niektórzy ludzie na mnie dziwnie patrzą, wręcz świdrują wzrokiem jakbym im jakąś krzywdę zrobiła Co ciekawe, są to głównie osoby którym przydałoby się odrobinę ruchu.

Mam to samo. Rozne rzeczy sie zdarzaly. Lacznie z rzucaniem w moja strone niezbyt cenzuralnych epitetow. Czy to cos zlego, ze czlowiek chce miec duzo energii, byc sprawnym do poznej starosci????
Itd., itd. chyba nie musze wymieniac dalaszych korzysci plynacych z regularnego wysilku fizycznego.

Hehehe to sie tyczy wszystkich moich ciotek, wujkow ktorzy to komentuja(zlosnica ze mnie)
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 16:21   #4824
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Sondrina - nie żartuj :O W sumie ostatnio będąc w górach, w miejscu gdzie mieszkaliśmy do dyspozycji była kuchnia. Szukając w szufladzie czegoś natrafiłam na sztućce - wyobraźcie sobie, że WSZYSTKIE łyżeczki w tej szufladzie były brudne :/ Ja miałam swoje sztućce, nie w głowie mi było korzystanie z takich ogólnodostępnych, ale jeśli już ktoś to robi, to dlaczego ich nie umyje?
Bleee Aż mnie zemdlilo
BTW. Może jestem dziwna, ale ja zawsze biorę ze soba swoje sztućce, ręczniki i prześcieradło Inaczej nie umiem, no

Cytat:
Napisane przez guglak Pokaż wiadomość
Ja się zawsze patrzę na osoby biegające, ćwiczące itp. Mi się ciężko zmusić do biegania chociaż kilka razy próbowałam i podziwiam ludzi którym się chce i ja też bym chciała tak chcieć Może jak będę się im przyglądać to te chcenie jakoś na mnie przeskoczy.
Ja tez już próbowałam, ale własne lenistwo mnie pokonało Po kilku metrach musiałam usiąść i stwierdzałam, ze kurde, dalej nie biegnę
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 16:34   #4825
NibyNic
Zakorzenienie

dziewczyny, wy tak na serio z tym obrażaniem osób uprawiających sport?
wieżyc mi się nie chce, że komuś to może przeszkadzać, że ktoś o kondycję dba

Edytowane przez NibyNic
Czas edycji: 2011-07-25 o 16:54
NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:43   #4826
Provocateur
Rozeznanie

Od kiedy usłyszalam, że mąż mojej przyjaciółki poniża osoby uprawiające nordic walking i krzyczał za nimi "ej a gdzie wasze narty", to nie mam ochoty w ogóle na niego patrzec ,OBRZYDZA mnie coś takiego.
Nieważne, czy to działa czy nie, ale ci ludzie chcą coś ZROBIĆ DLA SIEBIE, wychodzą z domu,zamiast lezec na kanapie przed telewizorem i to uwazam za cos wspanialego. Jak dla mnie moga sie czolgac, skakac na skakance albo chodzic tyłem - nie wiem dlaczego ludzie czepiaja sie takich osob, zadrosc? Głupota? Ciasny umysł?
Stary 2011-07-25, 20:38   #4827
rybkie
Rozeznanie

no naprawd nie chce mi sie wierzyc ze sa tacy ludziekrytykowa c ludzi uprawiajacych sport?? ta sytuacja z babciami mnie zszokowala
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 20:43   #4828
muszynianka
Zakorzenienie

myślę że są zazdrości że nie mają siły i ochoty robić nic ze swoim obwisłym tyłkiem i brzuszyskiem :-P
Stary 2011-07-25, 20:59   #4829
Pigeons
Zadomowienie

Ja jako jedna z gapiących się na ćwiczących chciałam się usprawiedliwić, że to dlatego, że was podziwiam Nigdy nie potrafię się zmotywować, brakuje mi też odwagi żeby tak ćwiczyć wśród innych, nawet wyjść w stroju sportowym. Ale to bardzo przyjemny widok jak ktoś o siebie dba więc się gapię jak głupek
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:41   #4830
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

.... i jeszcze to ocenianie - o, tyle lata, a udka ma nadal takie sobie (mimo, że wypowiadająca się ma 5 razy szersze i o zupełnie innej konsystencji swoje własne). Ludzie kompletnie sobie nie zdają sprawy, że nawet jak się jest super wysportowanym i dużo się ćwiczy, to a) nie zawsze jest się ultra chudym, b) nie zawsze ma się od groma widocznych mięśni,

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości