|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
o co mnie dziwi - mój facet
![]() ile nalał? aż się wylewało "bo została już reszta i co na jedną szklankę mam zostawiać?" oczywiście wszystko poszło do wylania :-P ja nie jestem jakaś przesadnie oszczędna, no ale po co tak. tak samo wciskanie w siebie na siłe żarcia bo "zostało ci tak mało" co to są zawody kto pierwszy się porzyga? "dokończ ciasto/sałatkę/kotleta bo kto to potem zje" :| nie lubię tego, moja babcia ma tak w zwyczaju "tyle zjadłaś ale reszty nie zjesz" - no nie i koniec, zjadłam tyle to znaczy że się najadłam "no ale taka resztka.." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Wtajemniczenie
|
Ja natomiast mam koleżankę, która zawsze nalewa 1/4 szklanki, kiedy prosi się o picie
![]() ![]() ![]()
#4803 |
Zakorzenienie
|
haha ^^ ja gościom nalewam zazwyczaj 3/4 szklanki bo zanim dopiją do końca już zrobi się gorące (w lato)
![]() dodam że mam ... całkiem spore szklanki, nie takie 250 ml ![]() za to moja koleżanka podobnie jak twoja robiła, nalewała pół szklanki wody tylko szkoda że szklanki od małej nutelli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4805 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogą przybić piątkę z moją mamą. Też jest jak taka zdarta płyta. Jako że zawsze jest po, przed albo w trakcie okresu - moja mama na wszystkie objawy i dolegliwości (skórne, żołądkowe, wszelakie) mówi - to przez okres. No i spoko. ![]()
![]() |
#4807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem też ludzi, którzy nie myją się przed wejściem na basen. Jest tabliczka, która informuje o takiej konieczności. A ze 2/3 osób tylko na chwilę wchodzi pod prysznic, nie używa żelu czy mydła, skrapia się trochę wodą, żeby nie było głupio pójść na nieckę suchym. Ani się nie umyją porządnie żadnym żelem, ani nawet nie opłuczą się jakoś lepiej tą wodą...strach później wejść do basenu.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=irene adler;28325981]Mnie też zawsze pytają czemu taka smutna/zła jestem
![]() Nie rozumiem też ludzi, którzy nie myją się przed wejściem na basen. Jest tabliczka, która informuje o takiej konieczności. A ze 2/3 osób tylko na chwilę wchodzi pod prysznic, nie używa żelu czy mydła, skrapia się trochę wodą, żeby nie było głupio pójść na nieckę suchym. Ani się nie umyją porządnie żadnym żelem, ani nawet nie opłuczą się jakoś lepiej tą wodą...strach później wejść do basenu.[/QUOTE] Akurat ja zawsze przed pójściem na basen biorę porządny prysznic w domu, to samo po powrocie. A przed wejściem na basen tylko się trochę zmoczę pod prysznicem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
EEEE bardzo głupie wytłumaczenie.
Załóżmy że ktoś pracuje z żywnością "po co mam dezynfekować ręce, myłam się przecież wczoraj. kto nie dba o higienę, ja nie dbam o higienę??" ![]() proszę cie. Fajnie że się myjesz w domu ale możesz przenieść wiele rzeczy na ubraniach, w autobusie ocierając, w ogóle chyba nie muszę tłumaczyć idei czegoś tak banalnego jak mycie się przed wejściem na basen. Albo dezynfekowanie stóp (nie na wszystkich ale na wielu basenach są takie jakby śmieszne pudełka gdzie się wkłada stopę naciska pedał i zostajesz spryskany płynem... Także wiesz ![]() naprawdę, omg, daj spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem lepiej umyć się też na samym basenie , bo nawet mając 15 min drogi na basen można się trochę spocić jak są duże upały czy na ulicy jakiś brud złapać. Wtedy wchodząc do wody nie jest się czystym, nie wydaje mi się to higieniczne. Poza tym takie są wymogi na basenie.
#4811 |
Zadomowienie
|
Wsiadam do auta, wysiadam przed basenem. Zajmuje mi to dosłownie chwilę
![]() W sumie słuchając opowieści znajomych jak to wolą się wysikać do basenu bo nie chce im się iść do wc ![]() ![]() Tak jak sobie pomyślę, to jeszcze nie zdarzyło mi się spotkać kogoś, kto przed wejściem na basen dokładnie szorowałby się pod prysznicem tam, na miejscu... muszynianka - wiesz, mycie się wczoraj, a umycie się chwilę wcześniej - to chyba jest różnica. Edytowane przez reverse Czas edycji: 2011-07-24 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzę na basen, bo się brzydzę podłogi w szatniach i pod prysznicami. Jednak wydaje mi się, że baseny są tak napakowane chemią, że człowiek jak wejdzie do wody, np. po tym 15 minutowym spacerze to wodzie nic się nie stanie.
Tak mi się wydaje, nie musicie się ze mną zgadzać ![]() ![]()
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Wybacz przez pracę w gastronomii zasady haccp i bhp mam wyprany mózg w temacie mycia i dezynfekcji więc dla mnie coś takiego jest niedopuszczalne :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zadomowienie
|
Dla mnie o wiele gorsze jest jak ktoś nie myje rąk po wizycie w wc, dotykaniu zwierząt, powrocie z miasta itp. Jestem wyczulona na tym punkcie i takie coś mnie po prostu obrzydza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
reverse - ale sory, nie uwierzę że umrzesz/uschniesz/wyparujesz jak poświęcisz 2 minuty na umycie się na basenie. naprawdę, to że myłaś się 15 minut wcześniej <masz basen w domu?> naprawdę o niczym nie świadczy. cieszę się że dbasz o higienę, ale od tego są prysznice centralnie na basenie by umyć ciało CENTRALNIE przed samym wejściem. i nie wiem dla mnie nie ma wytłumaczenia że komuś się nie chce opłukać bo 120 sekund jest zbyt cenne i kto by czas marnował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
BAN stały
|
Tfu, też nie wiem, jak można nie umyć rąk po korzystaniu z toalety, a jeszcze bardziej nie rozumiem mycia pomidorów w publicznej toalecie pod zimną wodą. Brr...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zadomowienie
|
Jejku, rozumiem o co wam chodzi
![]() ![]() ![]() Sondrina - nie żartuj :O W sumie ostatnio będąc w górach, w miejscu gdzie mieszkaliśmy do dyspozycji była kuchnia. Szukając w szufladzie czegoś natrafiłam na sztućce - wyobraźcie sobie, że WSZYSTKIE łyżeczki w tej szufladzie były brudne :/ Ja miałam swoje sztućce, nie w głowie mi było korzystanie z takich ogólnodostępnych, ale jeśli już ktoś to robi, to dlaczego ich nie umyje? Edytowane przez reverse Czas edycji: 2011-07-24 o 23:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zadomowienie
|
Mnie dziwią obcy ludzie, którzy są obrażeni (bo nie wiem jak to nazwać inaczej) tym, że ktoś inny ćwiczy na świeżym powietrzu. Dla przykładu - obie sytuacje w parku, niedziela, okolice południa, grupa ludzi się rozgrzewa z usmiechami na twarzy, słońce świeci, jest miło:
- sytuacja pierwsza - dwie stare baby się zatrzymują, patrzą, krzywią się i jedna do drugiej: Widziałaś... młodzi.... i ćwiczą.... zamiast pracować!!! - sytuacja druga - stara baba (ale bardziej stara mentalnie niż wiekowo ![]() Po prostu nie do wiary! Jakbym nie widziała, to bym nie uwierzyła. Co tych ludzi tak wkurza?? Nie rozumiem... Może to, że jest niedziela a my nie w kościele... ale przeciez nawet jesli, to cały dzień w kościele się nie siedzi.... pozatym argument z pracą tu nie pasuje.... no nie wiem naprawdę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Raczkowanie
|
Kwestia mycia : dzisiaj na imprezie miałam tę przyjemność korzystać z męskiej toalety, bo damska była zajęta. I żaden chłopak, wychodzący z ubikacji, nie umył rąk. Żaden.
#4821 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Raczkowanie
|
Ja się zawsze patrzę na osoby biegające, ćwiczące itp. Mi się ciężko zmusić do biegania chociaż kilka razy próbowałam i podziwiam ludzi którym się chce i ja też bym chciała tak chcieć
![]() Dziwi mnie,że są osoby które uważają, że żyją na swoim ale to rodzice kupili mieszkanie, samochód, płacą rachunki, za wesele itp i jeszcze narzekają,że mało kasy jest (jedzenie sami muszą kupić). A jak się im powie,że przecież tyle dostali to obrażają się bo przecież każdy dostaje tyle od rodziców. No cóż taka sprawiedliwość jest,że nie każdy. Zawsze narzekają ci co najwięcej mają.
#4823 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam to samo. Rozne rzeczy sie zdarzaly. Lacznie z rzucaniem w moja strone niezbyt cenzuralnych epitetow. Czy to cos zlego, ze czlowiek chce miec duzo energii, byc sprawnym do poznej starosci???? ![]() Itd., itd. chyba nie musze wymieniac dalaszych korzysci plynacych z regularnego wysilku fizycznego. Hehehe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() BTW. Może jestem dziwna, ale ja zawsze biorę ze soba swoje sztućce, ręczniki i prześcieradło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wy tak na serio z tym obrażaniem osób uprawiających sport?
wieżyc mi się nie chce, że komuś to może przeszkadzać, że ktoś o kondycję dba
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2011-07-25 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Rozeznanie
|
Od kiedy usłyszalam, że mąż mojej przyjaciółki poniża osoby uprawiające nordic walking i krzyczał za nimi "ej a gdzie wasze narty"
![]() Nieważne, czy to działa czy nie, ale ci ludzie chcą coś ZROBIĆ DLA SIEBIE, wychodzą z domu,zamiast lezec na kanapie przed telewizorem i to uwazam za cos wspanialego. Jak dla mnie moga sie czolgac, skakac na skakance albo chodzic tyłem - nie wiem dlaczego ludzie czepiaja sie takich osob, zadrosc? Głupota? Ciasny umysł?
#4827 |
Rozeznanie
|
no naprawd nie chce mi sie wierzyc ze sa tacy ludzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
myślę że są zazdrości że nie mają siły i ochoty robić nic ze swoim obwisłym tyłkiem i brzuszyskiem :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zadomowienie
|
Ja jako jedna z gapiących się na ćwiczących chciałam się usprawiedliwić, że to dlatego, że was podziwiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zadomowienie
|
.... i jeszcze to ocenianie - o, tyle lata, a udka ma nadal takie sobie (mimo, że wypowiadająca się ma 5 razy szersze i o zupełnie innej konsystencji swoje własne). Ludzie kompletnie sobie nie zdają sprawy, że nawet jak się jest super wysportowanym i dużo się ćwiczy, to a) nie zawsze jest się ultra chudym, b) nie zawsze ma się od groma widocznych mięśni,
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.