|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX
Rosi gdyby nie to że mi Lila płakała i próbowałam spakować zakupy do torby od wózka, trzymając ją na rękach to też bym mu nie odpuściła. A tak nie chciałam dziecka straszyć, ale ciśnienie mi podniósł. Utwierdził mnie tylko w przekonaniu żeby robić mu na złość właśnie z parkowaniem . Oni w ogóle jazdy mają. Kiedyś kupili sobie nową wersalkę i wzięli sąsiada z domu obok żeby pomógł mu wnieść do domu ją, i akurat szedł mój tż a żona tego faceta mówi tak "jak to dobrze mieć takich pomocnych sąsiadów, bo od niektórych (i tu znaczący wzrok w kierunku mojego tż) nie ma co liczyć na pomoc". No fest. Gdyby przyszli i poprosili, ale nie...my się powinniśmy domyśleć.
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to mawia mój brat, chyba brakuje im kanapek na piknik
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec sie odmóżdżam ![]() ja też bym nie chciała żeby Pat tak późno chodził spać... jest super tak jak teraz, on zasypia my robimy sobie kolacje i albo coś oglądamy albo czytamy albo netujemy - mąz teraz się wkręcił w książki o buddyźmie i ciągle czyta ![]() ![]() no i wieczór mamy dla siebie ![]() ![]() zelki zozole mówisz.. muszę się nimi zainteresować
|
|
|
#214 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żelki świetne, tylko śmierdzą... malizną ![]() o tak, albo lepiej o 6 rano kłaść im na wycieraczce świeżutkie mleko i bułeczki ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#217 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania – od razu byś w łazience wypas jakiś chciała mieć – może jeszcze bieżącą wodę? Dajesz dwa wiaderka, jedno wiesz na co, drugie z wapnem i masz funkiel nówkę łazienkę
A teraz tematy serio czyli gruz: możesz zadzwonić do swojej firmy wywożącej śmieci (muszą odbierać odpady budowlane) ale usługa jest dodatkowo płatna. Możesz też poszukać innej, o wykaz poproś w Urzędzie Gminy/Miasta (zależy gdzie remont się odbywa). Możesz też poszukać miejsca w okolicy gdzie przyjmują gruz (np. w Krakowie można oddać gruz na wysypisku odpadów komunalnych bezpłatnie, ale jest limit na osobę/miesiąc i trzeba samemu przytargać). Sprawdź sobie.
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś w bloku jest 5 mieszkań, w tym jedno zamieszkiwane tylko od czasu do czasu odkąd sąsiadka zmarła (to to mieszkanie co nas zadymiali i twierdzili że możemy się zadusić a oni marznąć nie będą).
Ktosiu tekst brata super ![]() brakuje kanapek na piknik India, Ktosia no chamidło i to straszne. Nie mamy wyznaczonych miejsc, a jak pisałam on wiecznie ma problem z miejscem do parkowania od początku umila nam życie.Dziewczyny...może faktycznie w przeprosiny pobiegnę rano do sklepu i chociaż sąsiadce bułeczki przyniosę, bo sąsiad to już o 5 wychodzi do pracy.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-07-25 o 21:36 |
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczka co za chamidło z tego sąsiada....
|
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowy wątek?
już? to mam sporo nadrabiania
|
#222 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
Klion - Gratulacjeeeeeeeeeeeeee!! !! Marzec rządzi!!!!!
Marta - nie zapominaj o ikonce Kapitana Planety India - ładnie wyglądają te zasłony, mam nadzieję że narzuta będzie równie ładna jak na zdjęciu - zdecydowanie ten wzór!
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-07-25 o 21:41 |
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo już sobie robi tak że śpi coraz dłużej na 1 drzemce a coraz krócej na 2 ![]() zelku kupie jutro ![]() Cytat:
![]() widzisz jakby sąsiedzi byli fajni to by było super a tak.. oooo!! KAPITAN PLANETA
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Marta...a tak to myślę o przeprowadzce na księżyc...albo chociażby do własnego domku, gdzie sami sobie będziemy panami, sąsiadami i w ogóle. Ci ludzie tutaj w tym domu to mi normalnie obrzydzili mieszkanie wśród ludzi.
No u moich rodziców to różni ludzie w bloku mieszkali (też 5 rodzin), ale nigdy się o miejsce parkingowe nikt nie kłócił, jak ktoś coś chciał to przyszedł i poprosił, a wydawałoby się że "gorsi" ludzie mieszkają. No nic piękne, idę się położyć spać. Do jutra
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Bzyczka - wiesz jak będzie u siebie sprzątała to i do nich wpadnij i ogarnij, no bo przecież sąsiadami jesteście .........bosz .............widzisz i nie grzmisz.
Kwiatuszek - nie chcę byś osobą która sprowadza Cię na ziemię, ale zanim spędzisz mnóstwo czasu na szukaniu ofert pójdźcie do banków i sprawdźcie swoją zdolność kredytową. Pracuje u Was tylko tż, od niedawna, umowy na stałe pewnie jeszcze nie ma więc może być ciężko ....
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-07-25 o 22:04 |
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
My już prawie spakowani
![]() Byłam u rodziców sie pożegnać i... mama akurat nam pizzę zrobiła wchodzę a patrzę, że wy też piszcie o pizzy hehektosia ale oni są specjalnie tak małą ustawili. Chcieli aby tak późno zasypiała, bo wtedy oni dłużej mogą pospać a to nocne marki Kąpią ją dopiero o 21.30, potem ostatnie karmienie i powoli kładą ją spać. Ale mała jest taka grzeczna , ze w trakcie dnia mają aż za dużo czasu dla siebie. Nie trzeba jej nosić, ona sama sobie leży w huśtawce i heja Cudny dzieciaczek. W sumie jakbym miała wybór aby dziecko spało od 23 do 8 czy od np. 20 do 5 rano, to jednak wybieram wersję pierwszą , tym bardziej, że po karmieniu i kąpieli nie trzeba się dzieckiem zajmować i tak czy siak mają czas dla siebie a dziecko powoli zasypia w huśtawce.
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale moja sasiadka tak robi i nie pomaga ![]() tzn wystawia na slonce i dupa bylam na harym poterze... ogolnie bardzo fajny ale 19lat pozniej to myslalam, ze wiara w kinie sie posika ze smiechu az 15 osob bylo
|
||
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
No ale Pat już skończył rok, a ona ma dopiero 3 miesiące
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wystaw na słońce, zobaczymy czy faktycznie działa
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję jeszcze raz kochana!
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam wolę żeby Lilka chodziła spać o 20 i spała z przerwą do 5-6 niż żeby siedziała do 23...jak zasypia o 20 to mamy z tż czas dla siebie, możemy popatrzeć w tv, poczytać, posiedzieć w necie...albo się poprzytulać
![]() i tak kładziemy się koło 22, więc do tej 5-6 ja zdążę się wyspać. A usypianie dziecka w huśtawce to moim zdaniem największy błąd jaki mogą popełnić rodzice i sami sobie ukręcili bata pewnie bez niej nie uśnie. Moje dziecko chyba właśnie opowiada mi co jej się śniło, tak nawija a jak się cieszy
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja już spakowana, mąż poleciał po świeże bułeczki Dziewczyny nie ma co uogólniać. Mi się wydaje, że wszystko zależy od trybu rodziców. jedno chodzą spać o 22 i wolą jak dziecko zaśnie o 20 a inni chodzą spać o 1 nad ranem i wolą sie rano wsypać. Każdy sobie ustawia kąpiel itp. pod siebie i jak mu wygodnie. Oczywiście nie każde dziecko pewnie da się ustawić. Wiecie co innego jak dziecko płacze, trzeba non stop je nosić to fakt, lepiej niech wcześniej idzie spać, ale skoro dziecko jest aniołkiem i faktycznie rodzice mają full czasu dla siebie to co za różnica. Oni potem nawet nie wiedzą kiedy mała zasypia bo ona się sama sobą zajmuje. |
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz Magda moje dziecko też jest aniołkiem ale mimo wszystko w dzień trzeba się nią zająć. Nie wiem, ale ja nie potrafię posadzić jej w bujaczku i niech siedzi cały dzień jak nie płacze. Nawet jak siedzi cichutko to co innego niż jak śpi sobie. No ale tak jak mówisz każdy sobie.
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze to robić tak, aby każdemu było wygodnie
|
|
|
|
#238 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka jak kocham swoje dziecko tak chyba bym sie nie zdecydowala na usypianie jej dopiero po 23
![]() No ale dokladnie jak piszesz, kazdy rodzic robi tak by jemu pasowalo. ![]() rosalinda heja
|
|
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

jak to mawia mój brat, chyba brakuje im kanapek na piknik

już? to mam sporo nadrabiania

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i na spacer.
to wystaw na słońce, zobaczymy czy faktycznie działa
pewnie bez niej nie uśnie.