Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 19:20   #871
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a mi maz przywiozl chamburgera, ktory od piatku za mna ''chodzil'' i myslalam ze sie rozplyne jak go jadlam a chec na niego byla juz gorsza jak na owa pomidorowke 2 tygodnie temu no ale udalo mi sie wstrzymac cale 3 dni
ja mam jeszcze chęć na cheesburgera z mcdonalda

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:29   #872
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ja też się bardzo martwiłam w pierwszej ciąży że...nic mi nie jest i strasznie mnie to stresowało. Ale to jest chyba dziedziczne bo moja mama również nie miała nic poza zgagą, która i mnie męczyła ale sporo później. Teraz staram się nie świrować, ale jest mi łatwiej bo myśli wypełnia mi synek. W pierwszej ciąży bardzo wszystko jednak przeżywałam.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

spokojnie tak ma byća jeśli będzie Ci to strasznie dokuczać to możesz sobie też brać magnez rozkurczowo na stałe, nie zaszkodzi na pewno i nie ma innego działania jak nospa. Ale takie uciągania, rozciągania, pobolewania to jest na miejscu zupełnie. Nie martw się
Ja biore magnez (4 tabl.dziennie) od 2 tygodni i zauwazylam poprawe - juz mnie praktycznie brzuch nie pobolewa, czasem jak za duzo pochodze, albo cos dzwigne, ale generalnie zapomnialam juz o tym bolu jak mnie bolal tak brzuch to bralam najpierw nospe, ale ona nie dziala tak dlugo (bralam tylko jak juz bolal) a mg lekarz kazal lykac codziennie wiec widac roznice

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze chęć na cheesburgera z mcdonalda
Ja musze uwazac z takim jedzeniem, bo szybko po nim tyje, wiec w ciazy tym bardziej nie powinnam - mam nadzieje ze wiecej mnie na niego nie najdzie (juz np na sama mysl o zupie pomidorowej mi niedobrze )
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:35   #873
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja musze uwazac z takim jedzeniem, bo szybko po nim tyje, wiec w ciazy tym bardziej nie powinnam - mam nadzieje ze wiecej mnie na niego nie najdzie (juz np na sama mysl o zupie pomidorowej mi niedobrze )
ja mam właśnie odwrotnie. Mam świetne predyspozycje do tracenia na wadze, ale do przybierania... koszmar.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-25, 19:40   #874
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam właśnie odwrotnie. Mam świetne predyspozycje do tracenia na wadze, ale do przybierania... koszmar.
to zazdraszczam ja startuje juz z nadwaga (72 kg przy 165cm wzrostu) wiec nie powinnam przytyc wiecej jak do 12 kg ....
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-25, 19:43   #875
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
to zazdraszczam ja startuje juz z nadwaga (72 kg przy 165cm wzrostu) wiec nie powinnam przytyc wiecej jak do 12 kg ....
ja mam jeszcze krągłości po-Bartkoweaaaaaaaaaaaaa aa przytyłam z nim..............24kg. Które zeszły dietą ciężką, ale figura i tak się zmieniła, zaokrągliły mi się (niestety) uda i brzuszek został lekki. Ale skóra ładna, zero rozstępów(chwalę się). Polecam dostępne u Was Tummy Butter. Koleżanka mi przesyłała,chociaż na all już widziała. Po 13-14 tc na pewno kupię.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2011-07-25 o 19:46
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:44   #876
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja startuję za to z niedowagą
przy 169 cm -> 55 kg a już kilogram straciłam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-25, 19:52   #877
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam jeszcze krągłości po-Bartkoweaaaaaaaaaaaaa aa przytyłam z nim..............24kg. Które zeszły dietą ciężką, ale figura i tak się zmieniła, zaokrągliły mi się (niestety) uda i brzuszek został lekki. Ale skóra ładna, zero rozstępów(chwalę się). Polecam dostępne u Was Tummy Butter. Koleżanka mi przesyłała,chociaż na all już widziała. Po 13-14 tc na pewno kupię.
Pierwszy raz o tym slysze !! A takie dobre jest na serio? ja teraz stosuje z Babydream z rossmana lotion (taki rozowy, jest tez olejek, ale ja wolalam lotion, bo bardzo szybko sie wchlania) a na poczatek drugiego trymestru mam juz kupiony BiOil - tez bardzo polecany, no ale olejek ....
Cytat:
ja startuję za to z niedowagą
przy 169 cm -> 55 kg a już kilogram straciłam
niedlugo sie zaokraglisz, spokojnie
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-25, 19:56   #878
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz o tym slysze !! A takie dobre jest na serio? ja teraz stosuje z Babydream z rossmana lotion (taki rozowy, jest tez olejek, ale ja wolalam lotion, bo bardzo szybko sie wchlania) a na poczatek drugiego trymestru mam juz kupiony BiOil - tez bardzo polecany, no ale olejek ....

Póki co jeszcze nie zakupuję żadnych specyfików
a wagą od dawna się już nie martwię, chociaż na te dodatkowe kilogramy czekam z niecierpliwością

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-25, 19:59   #879
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:

ja też używałam tego i używam, a oliwkę tą różową dodatkowo wkraplałam do kąpieli, żeby skóra się natłuszczała. Ale to masełko mnie podeszło, na necie ma też fajne opinie. Nie jest drogie. No ale tłuste. Ale efekt się liczyŁadnie pachnie, lubiłam je bardzo. Miałam też mustele i niestety dla mnie ten rossman o wiele lepszy.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:44   #880
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Znam wiele osób które właśnie w tych pierwszych miesiącach były na podtrzymaniu i maja teraz zdrowe pociechy

Mój Tż jest właśnie takim dzieckiem Teściowa musiała spędzić jakiś czas w szpitalu na podtrzymaniu ciąży, bo zaczęły się jej skurcze, plamienie i bóle brzucha jeszcze w 1 trymestrze, więc to jest dla mnie dobitny przykład tego, że angielskie podejście jest błędne, bo można choć spróbować uratować fasolkę a nie od razu spisywać na straty Jeśli jest coś, co można zrobić, by pomóc fasolce i utrzymać ciążę to uważam, że należy to zrobić!!!

A propos preparatów, zakupiłam wczoraj lotion na rozstępy Palmers'a z masłem kakaowym plus dodatkowe składniki( kolagen, elastyna). Nadaje się do całego ciała. Na kwc ma niezłe opinie, jestem po 1-szym użyciu i fajnie się wsmarowuje i szybko wchłania, ale niestety zapach mi nie bardzo podchodzi, ale można wytrzymać. Zamierzam wypróbować jeszcze inne, i na pewno też tą oliwkę bio oil o której wspominała emigra, ale to dopiero w 2 trymestrze

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2011-07-25 o 20:48
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:58   #881
agator74
Rozeznanie

Czesc dziewczyny,
wreszcie sie wybralam do lekarza
pani wyliczyla mi termin porodu na 21.03 czyli tak jak kalkulatory. wiec jestem tak w 5-6 tygodniu. Mam zachowywac sie i robic to co wczesniej, nie przemeczac sie i spacerowac, no i nie jesc za duzo tlustych rzeczy
a i ograniczac przytulanki z tzetem powiedziala ze najlepiej tak za 1,5 tygodnia moge przyjsc to wtedy dopiero powie cos wiecej na temat ciazy, jej wielkosci itd. I mam do wyboru albo za 2 tygodnie isc na usg i potem koniec sierpnia lub isc tylko na koniec sierpnia bo to bardziej takie dokladne usg bedzie.

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:33   #882
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Pojadlam pizza i tak mnie wydelo ze wygladam na 5 m-c spokojnie
Teraz bym zjadla czegos ostro kwasnego ale tak kwasnego zeby gebke wykrecilo

Dziewczyny odnosnie kremow p/rozstepom...i odnosnie rozstepow
to sprawa dyskusyjna...
tzn moje zdanie jest takie, ze rozstepy sa sprawa genetyczna, jak wiele innych spraw zwiazanych z naszym zdrowiem, wygladem, budowa ciala itd...mozecie sie oczywiscie ze mna nie zgadzac ale...
Np ja w poprzedniej ciazy nie smarowalam brzuszka zadnymi specjalnymi kremami p/rozstepom.
Smarowalam tylko codziennie po kapieli zwykla oliwka dla dzieci lub oliwa z oliwek i nie mam ani jednego rozstepa po ciazy...a brzuszek mialam calkiem spory uwazam, poszlo mi wszystko w brzuch.
ale ... moja mama tez po dwojce dzieci ani jednego malego rozstepu nie ma...
A niektore dziewczyny moga intensywnie wcierac kremy a i tak maja...
na pewno to sprawa genetyczna no wiadomo ze jak jest bardzo duzy brzusio to naczynka nie wytrzymuja i pekaja..ale to tez inna rzecz.
tak mi sie wydaje...

Cytat:
ojj mam co robić,a le i tak jest bez porównania do tego co wcześniej. teraz już się czymś zajmie, zainteresuje. początki miałam fatalne.
Ja brałam duphaston do 17tc chyba w pierwszej ciąży. Teraz biorę luteinę i na pewno też tak zostanie.
to Ty kochana tez asz co robic no to sie ciesze ze nie jestem sama
odnosnie lekow ja bralam duphaston, potem fenoterol i isoptin przy tym...skracla mi sie dosc intensywnie szyjka i z jednej str byla otwarta od polowy ciazy.
Ale udalo sie dotrwac do 38 tcdzieki wspanialemu lekarzowi
Cytat:
ja tez mam kraglosci poFilipkowe i jak wazylam przed tamta ciaza 65 tak teraz startuje od 70 kg...no coz takie uroki
i troszke zaczelam juz dochodzic do siebie troszke cwiczylam bo brzuszek jednak po ciazy jest inny (wczesniej mialam deske) a tu nagle znow dzidzia wskoczyla do brzusia no i potem znow trzeba bedzie sie zmagac z kg ale cos mi sie wydaje ze w tej ciazy jakos wiecej mi sie przytyje i ze skora bedzie w gorszym stanie.
W tamtej ciazy przytylam 14 kg wiec nie duzo...jednak wiele ciuchow na mnie juz nie pasowalo po porodzie nawet pare m-cy po.
Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,
wreszcie sie wybralam do lekarza
pani wyliczyla mi termin porodu na 21.03 czyli tak jak kalkulatory. wiec jestem tak w 5-6 tygodniu. Mam zachowywac sie i robic to co wczesniej, nie przemeczac sie i spacerowac, no i nie jesc za duzo tlustych rzeczy
a i ograniczac przytulanki z tzetem powiedziala ze najlepiej tak za 1,5 tygodnia moge przyjsc to wtedy dopiero powie cos wiecej na temat ciazy, jej wielkosci itd. I mam do wyboru albo za 2 tygodnie isc na usg i potem koniec sierpnia lub isc tylko na koniec sierpnia bo to bardziej takie dokladne usg bedzie.
to cudownie:0
ale te przytulanki z tztem to juz przesadzila
oczywiscie zartuje ma racje
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-07-25 o 22:18
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:26   #883
Aguśkaa83
Zakorzenienie

oto moj brzuszek przed samym porodem hihihi
teraz sie smieje ale jak sobie przypomne ze ledwo co juz chodzilam to zaczynam byc przerazona tym co bedzie za pare m-cy
pamietam jak pod koniec juz jak taki robak na plecach niemoglam sie zwlec z wyra
na ost zdjeciu widac naszykowana torbe na porodowke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5090956.jpg (29,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5090959.jpg (35,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5090966.jpg (29,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5090967.jpg (31,1 KB, 35 załadowań)
SZYMONEK

Stary 2011-07-26, 06:42   #884
tuesdaysky
Przyczajenie

To i ja się przywitam Przeskakuję z wątku starających się.

Dorota lat 27. Wczoraj pierwsze USG - serce bije, dzidziuś ma 6.5 mm wiek lekarz określił na 6t5d
Dzisiaj idę na wizytę. A termin porodu na razie wyliczyły mi kalkulatory internetowe na 11 marca 2012

Edytowane przez tuesdaysky
Czas edycji: 2011-07-26 o 08:35
tuesdaysky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 07:50   #885
Kathi75
Zakorzenienie

tuesdaysky witaj i gratuluje no i foteczke z USG wklej my uwielbiamy ogladac fasoleczki nasze
Ja mam ten sam termin ale jestem w 8 Tc czyli dokladnie 7+2

Aguska 83 u nas tez byla wczoraj pizza. Ja obiadu narobilam a dzieci pizze chcialy wiec i ja pojadnam Brzuszek sliiiiiiiczny

Edzia O
pochwale sie moimi "osiagami" Przy synku przytylam 28kg z tego zostalo pare tak na stale a z cora przytylam 16 wiec lepiej troche tylko zrzucanie trwalo do tego zajscia w ciaze a i tak nie osiagnelam wagi sprzed ciaz .Te 5 kilo i brzuch flaczek zostal ale i tak go kocham

agator74g ja mialam podobne zakazy na poczatku tu chodzi o to ze we wczesnej ciazy szybko o poronienie wiec orgazmy nie wskazane ,Ja do 11 TC mam czerwone swiatlo

ewelajna
a czytalas czy mozna uzywac tego w ciazy bo wiele preparatow ma skladniki ktore raczej nie sa wskazane stad kosmetyki specjalnie dla matek ,lub kobiet w ciazy

Hania 811 ja jestem zdania Edzi. Wiedzac o wczesnej ciazy mozna ja utrzymac , wieksze szanse sa biarac leki podtrzymujace lub uwazajac
Ja zeby nie wykryta ciaza druga we wczesnym stadium czyli w 6 TC nie mialabym mojej coreczki bo w 8 Tc musialam byc juz podszyta .Dlatego nie zgadzam sie ze zdaniem ze po (8TC najlepiej isc
Fakt wszystko si emoze zdarzyc do 12 TC ale tez wiele i wszystko moze sie zdarzyc do 40TC .Znam przypadki obumarlego plodu w roznych stadiach rozwoju
Tym razem moja ciaza jest tez wyjatkowo nisko i mam moc zakazow zeby utrzymac ja i to od 6TC , a w 11 bedzie roztrzygnete czy tym razem znow mnie podszyja czy zostanie bez

Pragne wam przedstawic kolejnego czlonka naszej rodziny Bylam na USG i okazuje sie ze termin mam na 11.03.2012 tu uklon o zmiane na liscie
Dzidzius ma 1 cm i 04mm i bije serducho jak szalone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (89,9 KB, 28 załadowań)

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2011-07-26 o 07:56
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:08   #886
tuesdaysky
Przyczajenie

A no bardzo proszę. Oto moje dziecię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usg.jpg (58,4 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez tuesdaysky
Czas edycji: 2011-07-26 o 08:49
tuesdaysky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:12   #887
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co jeszcze nie zakupuję żadnych specyfików
a wagą od dawna się już nie martwię, chociaż na te dodatkowe kilogramy czekam z niecierpliwością
Ja mam sklonnosc wiec musze o tym myslec
Cytat:
ja też używałam tego i używam, a oliwkę tą różową dodatkowo wkraplałam do kąpieli, żeby skóra się natłuszczała. Ale to masełko mnie podeszło, na necie ma też fajne opinie. Nie jest drogie. No ale tłuste. Ale efekt się liczyŁadnie pachnie, lubiłam je bardzo. Miałam też mustele i niestety dla mnie ten rossman o wiele lepszy.
moze tez wyprobuje
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A propos preparatów, zakupiłam wczoraj lotion na rozstępy Palmers'a z masłem kakaowym plus dodatkowe składniki( kolagen, elastyna). Nadaje się do całego ciała. Na kwc ma niezłe opinie, jestem po 1-szym użyciu i fajnie się wsmarowuje i szybko wchłania, ale niestety zapach mi nie bardzo podchodzi, ale można wytrzymać. Zamierzam wypróbować jeszcze inne, i na pewno też tą oliwkę bio oil o której wspominała emigra, ale to dopiero w 2 trymestrze
chyba masz ten lotion co pisala Edzia bo on jest tez z firmy palmers chyba
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odnosnie kremow p/rozstepom...i odnosnie rozstepow
to sprawa dyskusyjna...
tzn moje zdanie jest takie, ze rozstepy sa sprawa genetyczna, jak wiele innych spraw zwiazanych z naszym zdrowiem, wygladem, budowa ciala itd...mozecie sie oczywiscie ze mna nie zgadzac ale...
Np ja w poprzedniej ciazy nie smarowalam brzuszka zadnymi specjalnymi kremami p/rozstepom.
Smarowalam tylko codziennie po kapieli zwykla oliwka dla dzieci lub oliwa z oliwek i nie mam ani jednego rozstepa po ciazy...a brzuszek mialam calkiem spory uwazam, poszlo mi wszystko w brzuch.
ale ... moja mama tez po dwojce dzieci ani jednego malego rozstepu nie ma...
A niektore dziewczyny moga intensywnie wcierac kremy a i tak maja...
na pewno to sprawa genetyczna no wiadomo ze jak jest bardzo duzy brzusio to naczynka nie wytrzymuja i pekaja..ale to tez inna rzecz.
tak mi sie wydaje...
Oczywiscie masz racje, ze jak ma sie sklonnosc to i tak pewnie wyjda, ale zawsze stosujac rozne specyfiki poprawia sie kondycje tej skory i byc moze bez nich byloby wiecej tych rozstepow... wiec jesli mi ma zapobiec chocby tylko jednemu rozstepowi to bede sie smarowac
Cytat:
oto moj brzuszek przed samym porodem

Cytat:
Napisane przez tuesdaysky Pokaż wiadomość

Dorota lat 27. Wczoraj pierwsze USG - serce bije, dzidziuś ma 6.5 mm wiek lekarz określił na 6t5d
Dzisiaj idę na wizytę. A termin porodu na razie wyliczyły mi kalkulatory internetowe na 11 marca 2012
Witaj i gratulacje mamy ten sam termin tzn taki mam poki co wyliczony, zobaczymy jak lekarz dzisiaj wyliczy
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
tuesdaysky witaj i gratuluje no i foteczke z USG wklej my uwielbiamy ogladac fasoleczki nasze
Ja mam ten sam termin ale jestem w 8 Tc czyli dokladnie 7+2
Pragne wam przedstawic kolejnego czlonka naszej rodziny Bylam na USG i okazuje sie ze termin mam na 11.03.2012 tu uklon o zmiane na liscie

Cytat:

Ja niedawno dopiero wstalam .... o 16 wizyta i sie stresuje, az mnie brzuszek pobolewac zaczyna.....
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-26, 10:48   #888
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja niedawno dopiero wstalam .... o 16 wizyta i sie stresuje, az mnie brzuszek pobolewac zaczyna.....
ja na 15 śmigam i tez mam stresika już niezłego, najgorsze że musze tam iść pieszo bo mąż w pracy, jakieś 20 min w jedną stronę bede tuptać a właśnie wróciłam z targu bo byłam po owoce i warzywa i jestem już wypompowana, tak się szybko męcze, że wczoraj poszłam po chleb i jak wróciłam musiałam się zdrzemnąć 2 godzinki
Stary 2011-07-26, 11:02   #889
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
ja na 15 śmigam i tez mam stresika już niezłego, najgorsze że musze tam iść pieszo bo mąż w pracy, jakieś 20 min w jedną stronę bede tuptać a właśnie wróciłam z targu bo byłam po owoce i warzywa i jestem już wypompowana, tak się szybko męcze, że wczoraj poszłam po chleb i jak wróciłam musiałam się zdrzemnąć 2 godzinki
No to zaciskam kciuki kochana za Twoja wizyte ja mam 5 minut do przystanku, 25 autobusem, 5 minut do lekarza i spowrotem mnie juz mezus odbierze mam nadzieje
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-26, 11:14   #890
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
No to zaciskam kciuki kochana za Twoja wizyte ja mam 5 minut do przystanku, 25 autobusem, 5 minut do lekarza i spowrotem mnie juz mezus odbierze mam nadzieje
no ja za twoją również , ja niestety w niewielkiej miejscowości mieszkam i nie ma u nas miejskich autobusów ja zaraz po wizycie ide do moich rodziców pochwalić się w końcu tą dobrą nowiną, bo jeszcze żyją w nieświadomości a przecież już za 8 m-cy będą dziadkami a moja fasolka będzie ich pierwszym wnukiem
Stary 2011-07-26, 11:18   #891
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
no ja za twoją również , ja niestety w niewielkiej miejscowości mieszkam i nie ma u nas miejskich autobusów ja zaraz po wizycie ide do moich rodziców pochwalić się w końcu tą dobrą nowiną, bo jeszcze żyją w nieświadomości a przecież już za 8 m-cy będą dziadkami a moja fasolka będzie ich pierwszym wnukiem
Dziekuje kochana napewno sie uciesza my naszym rodzicom tez pierwszego wnuka sprawiamy moja mama juz wola na dziecko Antek (moj dziadzius sie tak nazywal i mama powiedziala ze mozemy dac imie jakie chcemy ale dla niej to maly Antos bedzie ) a my naszym powiedzielismy tego samego dni co test zrobilam - moja mama wiedziala ze sie staramy i bardzo sie ucieszyla, beczala przeciez ze mna do sluchawki hehe

Musialabym zjesc jakies sniadanko, bo mnie mdli coraz mocniej ... ale nie mam apetytu chyba.... tzn nie wiem co bym mogla zjesc, bo nic nie sprawia ze mi slinka cieknie od wczoraj zaczely mnie inaczej piersi bolec - do tej pory bolaly w sumie tylko sutkie a teraz cale bola przy dotyku i sa ciezsze ....
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-26, 11:24   #892
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Musialabym zjesc jakies sniadanko, bo mnie mdli coraz mocniej ... ale nie mam apetytu chyba.... tzn nie wiem co bym mogla zjesc, bo nic nie sprawia ze mi slinka cieknie od wczoraj zaczely mnie inaczej piersi bolec - do tej pory bolaly w sumie tylko sutkie a teraz cale bola przy dotyku i sa ciezsze ....
też nie mam sprecyzowanego smaku. Niestety.
A piersi od początku bolą mnie całe, od środka, są pełniejsze, jędrniejsze i w ogóle ładne, ale niesamowicie bolą (chociaż są momenty, że bolą mniej).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-26, 11:25   #893
aalegna
Wtajemniczenie

oj też mam ten problem że coś bym zjadła i sama nie wiem na co mam ochotę a mi z kolei jakoś dziwnie żołądek doskwiera i strasznie zmęczona od wczoraj jestem
Stary 2011-07-26, 11:29   #894
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Śliczności

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-26, 12:41   #895
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witajcie kochane

Cytat:

witaj gratulacje
Cytat:
Aguska 83 u nas tez byla wczoraj pizza. Ja obiadu narobilam a dzieci pizze chcialy wiec i ja pojadnam Brzuszek sliiiiiiiczny

brzus moze i fajny ale jak pomysle jak to ciezko juz z nim bylo
a dzidzia wspaniala, az ciarki mi przechodza jak widze takie malenstwa na usg
Cytat:
cudne!
Cytat:
Oczywiscie masz racje, ze jak ma sie sklonnosc to i tak pewnie wyjda, ale zawsze stosujac rozne specyfiki poprawia sie kondycje tej skory i byc moze bez nich byloby wiecej tych rozstepow... wiec jesli mi ma zapobiec chocby tylko jednemu rozstepowi to bede sie smarowac
trzymam kciuki za wizyte, bedzie dobrze
pochwal sie pozniej
odnosnie kremow, moze i troszke cos daja
Cytat:
kochana to jak najszybciej po wizycie do dziadkow bo oni na pewno czekaja choc jeszcze nie wiedzaale pewnie czuja
Cytat:
mnie tez cale bola...
ale to jeszcze nie taki straszny bol....
po porodzie jest jazda, ale nie chce straszyc bo sama jak o tym pomysle to mi slabo
Cytat:
A piersi od początku bolą mnie całe, od środka, są pełniejsze, jędrniejsze i w ogóle ładne, ale niesamowicie bolą (chociaż są momenty, że bolą mniej).
teraz beda piekne, jedrne, jak mleczko bedzie to tez beda wpsaniale wygladaly, gorzej pozniej bez stanika ani rusz hihi takie skarpety wiszace
wiec cieszmy sie jedrnymi cycusiami
SZYMONEK

Stary 2011-07-26, 12:47   #896
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
takie skarpety wiszace
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-26, 13:02   #897
Zariah
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

jakie slodkie.
Ja moja fasolke tez wrzuce jak wroce do domku

juz zmieniam dane na liscie.

Moj termin tez na 11.03 (w imieniy mojego taty )
-----------------------
UFF ale sie rozpisalyscie i jakie emocje
nadrobilam czytanie teraz bo wieczorami padam na twarz doslownie i o 9 to juz spie normalnie.

aalgena, emigra i czekamy na relacje po powrocie
-----

A flaczki zamiast piersi troche mnie przerazaja no ale... coz tu poradzic i tak je bede kochac w koncu to moje flaczki beda

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 13:11   #898
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja bylam dzis u lekarza, pobrał cytologie, dal skierowanie na badnia i usg i wszystko w sumie ok. na krwawienie zalecil wiecej lezec i zrezygnowac ze wspolzycia a teraz w domu zobaczylam ze sa same zle opinie o nim i sama juz nie wiem co robic
Stary 2011-07-26, 13:14   #899
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja bylam dzis u lekarza, pobrał cytologie, dal skierowanie na badnia i usg i wszystko w sumie ok. na krwawienie zalecil wiecej lezec i zrezygnowac ze wspolzycia a teraz w domu zobaczylam ze sa same zle opinie o nim i sama juz nie wiem co robic
jeśli masz wątpliwości to najbezpieczniej będzie jeśli udasz się do innego lekarza
Stary 2011-07-26, 13:22   #900
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Ty sie tam nie chichotaj tylko mysl o kremikach na ujedrenienie
aha no i uswiadamiaj tzta ze nie bedziejuz tak pieknie
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja bym skonsultowala to z innym lekarzem.
na pewno ma racje z tym wspolzyciem i lezeniem ale lepiej zawsze isc kogos innego sie poradzic tym bardziej ze ma zle opinie.
A przepisal Ci jakies leki?
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości