|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Jeszcze się mieszczą w poprzek łóżeczko ma 140/70 ale za niedługo będą spali w dłuż ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() A co do stópek to jeszcze sobie nie podgryzają
|
||
|
|
|
#2612 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
hej
nadrabiałam godzinę i w końcu dobrnęłam do końca antropia Twój synuś jest śliczny, zdrowy i rumiany a wcale nie gruby. Dzieci karmione UU nie można przekarmić. Wkurzające są teksty ludzi które zasiewają w matce wątpliwości w słuszność działania, kurcze czemu częściej dostajemy złote rady i słowa krytyki niż uznania i pochwały. Wszystkiego dobrego dla maluszków które skończyły 3 m-ce oraz dla świętujących pełne tygodnie. U nas dziś 6 tygodni stuknęło - kiedy to przeleciało szok. Delicateza cieszę się że mogłam pomóc
|
#2613 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Listopadowa, Najlepszego dla Izuni
andziot, mój Tż podobnie ze sprzataniem. Ja w sobotę nosiłam Adaśka i chodziłam za Tż, wskazywałam gdzie jeszcze powinien odkurzyć. On najlepiej to co na wierzchu, a już za łóżkiem, czy głębiej pod to nie, bo przecież nie widać. Cytat:
gratulacje, ślicznego masz synka, a ten pucusie są przesłodkie. kolejny przystojniak nam rośnie!!! Cytat:
Normalnie jakby niesamowicie dobrego coś zajadał. Dzieciaki są boskie!!! Piękna bajka, jaki on rozkoszny, uśmiech piękny. Wasze dzieciaki już takie rozumne i komunikatywne. Adaś na razie wpatruje się w jakieś punkty, czasem wodzi wzrokiem za przedmiotem, którym mu przed buzią macham. Czekam z niecierpliwością, kiedy sobie z nim „pogadam” Cytat:
Trochę sobie nagrabił , bukiet bardzo ładny.Cytat:
Norbi chce być po prostu szybko samodzielny Tak poważnie to jego rozwoju nie zatrzymasz i nie ma co próbować, każdy dzieciak ma swoje tempo. Nie martw się, może za jakiś czas jego zapał nieco osłabnie![]() Cytat:
za pomyślne badania. Jeśli chodzi o namiot, to widziałam go rozłożonego, wyglądał ok, nie oglądałam go dokładnie, teraz tylko jak się tak zastanawiam to on się tak sam jakby rozkłada i nie wiem czy miał coś do mocowania, aby go nie zwiało. Zawsze można włożyć do niego torbę i zostanie na miejscu. Namiot był dość spory, tzn. jak standardowy namiot plażowy. Pewnie nie za dużo pomogłam. Cytat:
Tak, trzeba karmić. Dziecko dostaje od ciebie przeciwciała. Jakie słodziaki. Masz podwójne szczęście w domu. Dzisiaj jakiś płodny dzień w posty, dobrze, ze w ciągu dnia udało mi się coś poczytać, bo by było ciężko na raz. U nas bez zmian, na rączkach jest najlepiej!!! Do tego w ciągu dnia spał może ze 3 razy po 30 min. Normalnie ma pod wieczór spanie około 2-3 godzin, a dziś nic. Udało nam się wyjść popołudniu na spacer, przestało padać i w miarę było ok. Chociaż na trochę trzeba było się przewietrzyć i dać się wybiegać Mai, bo w domu to wścieku chce dostać. Adaś właśnie skończył 5 tygodni
Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2011-07-25 o 23:32 |
||||||
|
|
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
82anusia, gasi światło wieczorem na naszym wątku, a ja go zaświecam
( da Adasia ![]() Minęło parę minut po 4, a Pepe ciągle śpi ( zatankowany po 20 , uśpiony trochę później ). Jak ja lubię takie nocki ). Pewnie za chwilę głodomoria sama się obudzi.... 4.39 - Pepe zatankowany do pełna ;D, ale w łóżeczku już nie chce spać. Przytulimy się razem w naszym łóżku. Za oknem już świta... Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-07-26 o 04:39 |
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My od 6 na nogach, bo Edzik zarządził pobudkę ![]() Wcześniej jadł 0:30, więc całkiem ładnie pospał ![]() Co prawda o tej 0:30 obudził się ze strasznym płaczem i trochę trwało uspokajanie, ale porządnie beknął po jedzeniu i chyba mu ulżyło ![]() Mam nadzieję, że Eda zaraz padnie i jeszcze odeśpię trochę...
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
hej
a my od 5.30 nie śpimy, teraz zeszłam zrobić śniadanko właśnie kończę i mały przysypia więc lecę z nim spać. O 4 musiałam ściągnąć pokarm bo cyc mi napuchł a mały nie chciał na śpiocha pić, anulinka razem doiłyśmy ale ja bez samolotów Wszystkiego najlepszego dla każdej wątkowej Ani i Hani mamusi oraz córusi ![]() Ja mam dziś kawkę na ogrodzie na 11 tą a mąż składał mi życzenia 24:01 szaleniec a ja marzyłam tylko o spanku.
|
#2617 |
|
Rozeznanie
|
ja również wszystkim Aniom życzę wszystkiego najlepszego! To chyba najpopularniejsze imię wśród mam na naszym wątku
a dla Hanutki buziaczki i dużo zdrówka i miłości!
|
#2618 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
za 6 tyg
![]() Cytat:
![]() on musi miec wszystko ulozone w kosteczke, pochowane w szafach, porzadeczek pod tym wzgledem, ale jakies konkretne sprzatanie? nie bardzo chociaz go podziwiam, bo nie dosyc ze do 25r.z. nie robil absolutnie nic w domu, nie umial nawet prania wstawic, tak teraz robi wszystko, a juz kocha sprzatac kuchnie(ja nienawidze). no i jak gadamy w weekendy to co sobote sobie ogarnia mieszkanko, takze jestem pod wrazeniem bo nikt go nie kontroluje i nie musialby(jakby mial lenia ) za 5 tyg, jeszcze troszke i adas bedzie gugal, Cytat:
za spanie, super juz spia nasze watkowe dzieciCytat:
Cytat:
Cytat:
wszystkiego najlepszego dla kazdej anny obchodzacej dzisiaj imieniny p.s. hanny tez maja? u nas spoko luz mlody poszedl spac po 20tej, dotankowal sie jakos kolo 4tej potem sen do 6 i udalo mi sie przymknac oko na 30 min jeszcze ![]() dzisiaj szczepienie. nienawidze szczepien
|
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
wszuystkiego naj dla an i han ![]() ![]() ja jem sniadanko olenka z tatusiem spi wtulona![]() pospala do 5 ![]() dzisiaj ostatnia kontrola bioderek na 13, prosimy o kciuki |
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
hej
Wszystkiego naj dla dla wszystkich Aneczek i Haneczek ![]() Matal ale słodziak z twojego Edy, no i tż też sie postarał z różami Zytus widzę że Igorek ma nowego kolegę , no i imię idealnie dobrane ![]() Agus87 za bioderka Agnieszka_pe25 ja też nie lubię szczepień i trzymam kciuki żeby było bez płaczu ![]() mój mały wczoraj zrobił nas w konia, normalnie jest kąpany koło 19.30, 20.00 jedzonko i spać idzie około 21.30 ![]() a wczoraj przysnął o 19 i obudził się o 1.40 , poszedł spać na brudaska bo przecież w nocy nie będę go kąpałateraz nie śpi od 7.00 i rozmawia z czym się da wasze dzieciaczki zasysają piąstki a mój nauczył się zasysać dolną wargę i ją ssa
|
#2622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 wizyty macie? u nas skonczylo sie na 2giej Cytat:
niezly numer wam wykrecil i usnal spowrotem w tej nocy?jaka jestem zlllllllaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaa mam nowy wydatek niespodziewany! zepsula mi sie waga. myslalam ze baterie padly ze niechce wazyc, wcz kupilam nowe i a przestala wazyc jak tz na nia wszedl, teraz bede sie smiala ze mi zarwal
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia no to faktycznie zrobił wam psikusa
my jak młoda zaśnie i mija godzina jej kąpieli budzimy ją koło 21, szybko kąpiemy i idzie dalej spać.
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas noc bardzo fajna, wyspałam się. Miałam dwie pobudki o 2 i o 6, więc super wynik Rano mąż przejął Tymcia a ja pospałam jeszcze godzinkę. Eweska, zrób kiedyś zdjęcie jak sobie ssają te piąstki ![]() Grazin, jak się czujesz, przeszło?
|
#2625 | ||||||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=TheXanthippe;283442 53]Moria moja tez tak robi... ostatni nauczyla sie zagryzac dziasla tak ze nie idzie ruszyc smoka w buzi i smieje sie przy tym zawadiacko . Kilka dni temu sie martwilam teraz czekam az krzyczy o papu. Raz krzyknie co 3 godziny a raz nie je 6. Poki wciaga mi min. 500ml dziennie i nic innego sie nie dzieje nie bede sie przejmowac
Musiałam tylko zmienic mleko bo tamtego wogole nie chciala jesc teraz jestesmy na gerberze a mi sie ostala prawie cala paka 800g bebilonu i wiecie co moj Tż powiedzial ŻE ON JE ZJE/WYPIJE BO MU SMAKUJE Mi zostało całe opakowanie NANu więc zabielamy sobie nim kawkę i jest pyszna ![]() Cytat:
ale nie będę przytaczac zbędnych opowieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
proszęNo i razem z córką dziękujemy serdecznie za życzenia imieninowe ![]() U nas nocka super, Hania w nocy śpi jak zabita. Zjadła o 2 później o 6.30, trochę pospała i teraz przemawia do pingwinków na karuzeli ![]() W weekend byliśmy u rodziców i Haniutek nałapał tyle wrażeń, że wieczorkiem była już tak zmęczona tym wszystkim, że strasznie płakała, marudziła i wogóle, już mieliśmy zamiar w nocy wracac do domciu, ale na szczęście usnęła, a później całą niedzielę odsypiała. Ja to zauważyłam, że ona tak reaguje na moją teściową, a akurat spaliśmy u nich, jak śpimy u moich rodziców to takich cyrków nie ma Więc ku radości mojej mamy, będziemy spac u nich na następny raz. Załatwiliśmy też chrzciny na 14 sierpnia A ja już dostałam pierwszy prezent na imieniny: a mianowicie piękny, obfity ale na szczęście nie bolący okres a były takie plany na wieczór
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
No i Edzik nie dał już pospać
![]() Najlepszego dla Aneczek i Haneczek
|
|
#2627 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() co do nocki to nie będę pisać bo pobudki ciągle takie same, chłopcy regularni są ![]() Pochmurno jest, mam nadzieję, że choć troszkę się wypogodzi bo chcę wyjść z chłopcami w końcu. co do mleka Nan to fuj jest ohydne i śmierdzi, Aniutka nie wiem jak wy pijecie kawkę z tym mlekiem |
|
|
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie i dzidziusie
Witam się dzisiaj tak wcześnie jak na mnie, bo czekam na położną mam nadzieję, że w końcu dotrze. Mała jeszcze przysypia w naszym łóżku - też bym z nią spała, gdyby nie ta "oczekiwana" wizyta .Dzisiaj Nasze święto wszystkie Anusie i Hanusie U mnie nawet podwójne, bo mam też dzisiaj urodziny...czekam z niecierpliwością na prezent od Tż, no i przynajmniej dzisiaj nie muszę gotowac - zostałam zaproszona na obiad ![]() Śliczne te nasze wątkowe dzieciaczki
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin i jak dziś, lepiej się czujesz ??
eweska się uśmiałam od rana tym wspólnym ssaniem piąstek ![]() śliczni ci Twoi mężczyźni mamaoptymistka za 6 tygczyli Franek dziś też pospał, skoro ściągać musiałaś ?? ![]() 82anusia za 5 tyganulinka2009 Pepe dziś pobił moją Gabunie w spaniu, obudziła się o 3:30 (bo Zosia wędrowała po naszych łóżkach aga_pe za szczepieniewagi drogie nie są, no chyba, że chcesz porządną ![]() a może lepiej bez ja nie mam i nie narzekam ![]() agus za bioderka aniutka_85 piękny prezent dostałaś pierwszę słyszę żeby ksiądz resztę wydawał Witam się ! gdzie daisy pytam się ??? |
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IIA czy cos ale ostatnio juz bylo dobrze wiec kazal teraz ostatni raz ![]() a ja sie nie moge dodzwonic do zadnego dermatologa ![]() nie schodzi jej ta wysypkaaa zmienilam proszek na jelp i wczoraj wszystko wypralam w nim bo mowia, ze lovela do d.py jest no i musze z nia jechac do kogos by cos zapisal na zlagodzenie kurde mam nadzieje, ze to nie AZS ![]() a jesli tak to niech jej chociaz zejdziee, dajcie jakies kremyyy bidulaale na buzi jest lepiej... z tym, ze ona nie placze bo jej to nie swedzi |
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka wszystkiego najlepszego !!!!!
Spełnienia marzeń i mnóstwa radości !!! |
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
w Albumie Oleńka 3 miesieczna i Nataniel 2 tygodniowy
|
|
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2634 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nie bede miec to katastrofa ![]() mialam fajna, elektroniczna, z pomiarem tkanki tluszczowej itd. wrrr jakbym miala taka figure jak ty to bym wagi tez nie potrzebowala ![]() Cytat:
okropne te problemy skorne. mlodego swedzi, pociera buzie pielucha
|
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() wszystkim imieninowym solenizantkom ślę duuużo buziaków Dziewczonka dla Ciebie podwójne agus87 za bioderka ![]() eweska chłopcy wyglądają rewelacyjnie ![]() w nocy było standardowe budzenie także trochę sie niedospana czuję, przez brak opalenizny mam tylko coraz większe cienie pod oczami a na extra tapetowanie się nie mam ochoty ściągnęłam mleko bo zostawiam Radzia u teściowej po wizycie u pediatry i jade oddac kiecke, która kupiłam w H&M. Uciekam się przygotować do wyjścia
|
#2636 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do wagi to ja mam ale coraz rzadziej na nią wchodzę żeby się nie stresować i czasami to myślę że lepiej by było jej nie mieć wogóle ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jak wczoraj naskrobalyscie no! jak ja mam was doczytac co????????
my zaraz spadamy na dalsze zwiedzanie bo sie rozpogadza ![]() chcialam tylko powiedziec ze tesknie i dziekuje za zyczonka imieninowe i podwojne zyczonka dla DZIEWCZONKI!!! Zosia grzeczna budzi sie po polnocy ale zaraz zasypia bez jedzenia, jadla o 2:30 i o 5:50 wiec nie jest zle ![]() Mam nadzieje, ze o mnie nei zapomnicie podczas mojej nieobecnosci urlopowej..... podczytuje ale jak na zlosc jak mnie nie ma to piszecue na potege.. Ps. a moj TZ nie pamieta, ze mam dzisiaj imieniny...
|
|
|
|
#2638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a dla Ciebie imieninowe
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
mój też o moich zapomniał w tym roku
![]() wybaczyłam
|
|
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka najlepszego rowniez z okazji urodzinek!!!!! mialam nosa ze dzisiaj ktos rowniez swietuje urodzinki
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- mialam wam napisac ze nauczylam dominika pisac jego imie ![]() z tym ze napisal je: -od tylu -d zamiast d pisze b(odwrocone d) -zamiast c pisze odwrocone c jest leworeczny (prawonozny prawooczny) bedzie sielanka w szkole
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

Jeszcze się mieszczą w poprzek łóżeczko ma 140/70 ale za niedługo będą spali w dłuż
Ciekawe jak to później będzie... A powiedz mi bo pewnie przegapiłam, śpią razem w łóżeczku czy w osobnych? A jak razem to w dwóch końcach?

za pomyślne badania. Jeśli chodzi o namiot, to widziałam go rozłożonego, wyglądał ok, nie oglądałam go dokładnie, teraz tylko jak się tak zastanawiam to on się tak sam jakby rozkłada i nie wiem czy miał coś do mocowania, aby go nie zwiało. Zawsze można włożyć do niego torbę i zostanie na miejscu. Namiot był dość spory, tzn. jak standardowy namiot plażowy. Pewnie nie za dużo pomogłam. 
( zatankowany po 20 

wtulona

ale nie będę przytaczac zbędnych opowieści 

Czekamy na Ciebie fasolko