|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Współczuję, ale trzymam kciuki za nowy rozdział w życiu - 'osobno' od rodzinki.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() p.s. pojechaliśmy, oglądaliśmy tą drugą salę i z zewnątrz mi się nie podoba. W środku też w sumie nie, ale jest o wiele większa, prostokątna i ma porządne zaplecze dla kucharek+2 chłodnie. nasza obecnie zaklepana sala jest ładniejsza, w ustronniejszym miejscu, ale za to ma literę L przez co połowa gości nie będzie widziała orkiestry, jest mniejsza więc o porządnym walcu trzeba raczej zapomnieć i nie ma tak wyposazonej kuchni - brak chłodni, brak palników, zlewów... rodzice się spotkali z mamą TŻ, były zgrzyty i iskry, a efekt żaden. Każde obstaje przy swojej wizji, a my czujemy się jak spowiednicy. ![]() Moi chcą w sumie w restauracji wyprawić mi to wesele, ale mama TŻ'ta nie dokłada się do wesela więc będzie musiał sam za nie zapłacic, a obecnie rozkręcamy firmę, inwestujemy, mamy długi i nie bardzo uśmiecha mu się brać kredyt lub wyjeżdżać gdzieś by zarobić na swoich gości. Masakra... mamy coraz większą ochotę siąść na nasze motóry i pojechać w dal!!! ![]()
![]() |
#2972 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a dziś na suwaczku mam 333 dni ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
No i SETKA nam stuknęła na wątku
![]() ale znów napisałyście....ale przebrnęłam..... jagodzia, bardzo przykra sytuacja..... to straszne, że rodzina może tak się zachowywać....mam nadzieję, że przekonacie ich swoją miłością, co jest najważniejsze..... wiesz, z bólem czytałam o Twojej siostrze i jej zawiści.... ja też mam siostrę, która jest sama, co więcej moja siostra jest dwa lata starsza.... jasne, że jej tęskno za jakimś facetem, czasem smutno, martwi się, że nawet nie będzie miała z kim iść na wesele.....mnie też jest przykro, że nie poznała jeszcze mężczyzny dla siebie..... ale ona wspiera mnie i pomaga.... Gratuluje wszystkim posiadaczkom sukni ![]() a ja sobie odpuściłam, na jesień może zacznę zaglądać do salonów, jasne, że chciałabym mieć wszystko już gotowe, ale nie będę się spinać, wszystko po kolei. Siedliśmy z TŻtem wczoraj nad kalendarzem i wybraliśmy priorytety, co kiedy trzeba załatwiać i na spokojnie o tym pomyślimy, jak przyjdzie czas.....i o strojach i o zaproszeniach i o wszystkim, ja teraz muszę szukać pracy, a nie sukni i zaproszeń :P w czwartek spotkanie z moim proboszczem, spotkanie moich Rodziców z Mamą Tżta, no i szukamy zespołu i błagamy naszą ukochaną Fotografkę żeby była z nami na ślubie, weselu i plenerze ![]() aaaaa, idę się umyć ![]()
#2974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jagodzia bardzo ci współczuję ![]() verumka kolejna PMka, która wybiera romantyczną suknię ![]() Madziniusia bardzo strojna twoja suknia, to juz TA? maruda80 śliczna ta józefinka co pokazałaś nena twoja suknia tu jest: http://www.stylemepretty.com/2011/07...e-photography/ ładny pas ma ta PMka
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
A ja wam nie mówiłam, ale ten zakup sukni, to że mamie zaczęłam o niej opowiadać itd to spowodowało nagłe zainteresowanie mamy naszym ślubem. Zaczęła tematy: nauki przedmałżeńskie, poprawiny, jej kreacja, moje dodatki
![]()
#2976 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
![]() Ja mam dziś 10 miesięcy do ślubu, a w sobotę będzie 300 dni ( magiczna moc suwaczków ![]() A tak w ogóle, to u nas w pokoju malowanie, moja córka poleciała na tydzień do Paryża i mieszkamy w jej pokoju ![]() No i jeszcze Wam powiem, że mój szef jest w Chorwacji i tam PADA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() ![]() Cytat:
Widać suknia ma magiczną moc. Oby tak dalej ![]() tenebrosko wysłałam Ci PW - mam nadzieję, że dostałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | ||||
Zakorzenienie
|
jagata wspólczuje Ci tej sytuacji z rodzicami, powiem Ci, że u mnie jest podobnie, moja mama ma bardzo domijujący charakter i bardzo chce o wszystkim decydować, moi rodzice mieli zapłacic za ciasta i wódkę i dlatego moja mama chce miec cos do powiedzenia bo sie "dokłada" w weekend mamy porozmawiać z Tż-tem czy faktycznie potrzebujemy tych pieniedzy, czy damy rade sami, nie działaja tu argumenty, że to nasze wesele, a atmosferka w domu coraz gęstsza....
![]() ![]() jagodzia1333 w tej syuacji najlepsze co mogłaś zrobić to własnie się wyprowadzić, trzymam kciuki za Ciebie, dasz radę, duży plus dla rodzinki Tż-ta, że Cię wspierają ![]() Cytat:
![]() piękna suknia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
miałam dzisiaj koszmar ślubny
![]() śniło mi się że już był dzień ślubu mama mi wcześniej odebrała kieckę i okazało się że to nie ta sukienka którą chciałam ale już nie było czasu jej wymienic ![]() ![]() i w dodatku dostaliśmy tak mało pieniędzy w kopertach że szok ![]() nigdy więcej takich snów... ![]()
11.10.2005-RAZEM ![]() 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem ![]() Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2011-07-26 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ten rozpadający się Voldi to właściwie jedyna scena warta uwagi w 3D, natomiast reszta w ogóle nie miała się do 3D. Cytat:
![]() Na Austin jeszcze nie jestem nawrócona, ale te książki czekają na swoją kolej i na pewno je kiedyś wciągnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny... Ale miałam zaskoczkę z rana! Dziś obchodzimy naszą 2 rocznicę związku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (tekst napisał wzorując się na jednym z naszych ukochanych wspólnych seriali Pushing daisies ![]()
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek;-)
Witam nowe Pmki ![]() Gratuluję posiadaczkom kolejnych sukien ![]() Jagodziu trzymaj się ![]() Chatko ale szczęściara z ciebie ![]() Ale pogoda dzis...normalnie zaraz usnę. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zadomowienie
|
My będziemy mieć sesję w lutym lub na początku marca, bierzemy narty, deskę i na jakieś górki świętokrzyskei się wybierzemy, poszaleć trochę na śniegu. Znajoma miała sesję w zimie i wcale nie miała czerwonego nosa;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie piękne słoneczko dziś świeci ![]() Chatko gratuluję rocznicy i wspaniałego mężczyzny ![]()
#2985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chatko, ależ piękny poranek ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Dzisiaj znowu paskudny dzień, a ja od rana mam pod górkę ![]() ![]() Chatko, zazdraszczam takiego romantyka ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-07-26 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Wtajemniczenie
|
Chatko moja córka nie będzie świadkiem, bo jest niepełnoletnia. Moim świadkiem będzie moja przyjaciółka, która bardzo kibicuje naszej z TŻ-tem znajomości, jest tak w ogóle na maksa zaangażowana. Ale będzie kilkoro dzieci ( w tym nastolatki), więc poproszę je o bańki mydlane
![]() Co do muzyki, to najprawdopodobniej będzie z kompa, zobaczymy, co na to management sali. |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Chatko, Ty szczęściaro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony jest mama TŻ'ta. Bardzo dobra kobieta - która ma na utrzymaniu dom i córkę i nie może pozwolić sobie na danie nam kasy na ślub. Chciała więc poprzez organizację wesela w sali niedaleko ich domu rodzinnego pomóc w przygotowaniach. Poprzez swoje znajomości załatwić kilka rzeczy dużo taniej itp. No i tym sposobem za osobę nie płacilibyśmy od 160zł w górę tylko ok. 100zł. Też ją rozumiem - bo mogłaby zaprosić sobie rodzinę najbliższą i byłoby ich na to stać. Do restauracji natmiast zaprosiliby pewnie kilka najbliższych osób tylko. Siedliśmy wczoraj z TŻ'tem i zrobiło nam się przykro. Gdy ustąpimy moim rodzicom to pozbawimy uczestnictwa rodziny TŻ'ta. Gdy ustąpimy mamie TŻ'ta to moi będą niezadowoleni bo nie odpowiada im ta sala i zaplecze kuchenne i już mama zapowiedziała, że do tej sali obecnej nie zaproszą reszty rodziny tylko max 10 najbliższych osób. Szukamy trzeciej drogi... tylko teraz jest nam na serio ciężko coś postanowić dopóki nie spłacimy długów zaciągniętych pod firmę. Wszystko wyjaśni się dopiero pod koniec roku. Moi rodzice na bank nie ustąpią i nie pozwolą mi zapłacić ze wesele, Tż za swoich gości musiałby zapłacić z wlasnej kieszeni... Mamy ochotę wszystko odwołać, żyć tak jak żyjemy w naszym wspólnym mieszkanku... przez ten cały ślub to tylko same kłopoty. Dzisiaj mama TZ'ta wogóle nie spała, tak się przejęła rozmową wczorajszą z moimi rodzicami. Niby starali się, żeby było miło, ale przy tak sprzecznych wizjach dochodziło do spięć. ![]() Cytat:
![]() Narzeczony jak ze snu!!! tak trzymaj Chatko!
Góra 12.03.2009 - finito 08.10.2010 Dół 28.04.2009 10.02.2013 - Insanity - restart ![]() Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2011-07-26 o 09:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
![]() U mnie brzydko za oknem, więc kolejny dzień z serii "leniwe" Tyle dobrze że odespałam weekend więc wracam do żywych ![]()
#2991 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2992 |
Zadomowienie
|
chatko pozazdrościć TŻ
![]()
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
chatko super! pozazdrościć
![]()
#2994 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No z salą na temat muzy będziecie musieli pogadać, ale myślę, że da się zrobić z kompa, tylko musicie zrobić sobie kilka playlist - wolniejsze do obiadku, szybsze do pobujania ![]() Cytat:
Ale pamiętaj, że nawet jeśli weźmiecie ślub z dala od zgiełku itd. zawsze możesz mieć piękną suknię ![]() ![]() ![]() A może warto się zastanowić nad takim rzeczywiście środkiem? Mówisz, że jedni i drudzy Rodzice są w stanie wybrać po 10, czy kilkanaście osób, które by zaprosili, tych samiuśkich najbliższych. Ja np. nie mam tak, u mnie wszyscy, których zapraszamy, to ci bardzo bliscy, a u Was chyba nie do końca (tzn. tak mi się wydaje, z tego co piszesz). może więc warto by było zrobić przyjęcie tylko w towarzystwie tych osób, skromne, bez pompy, za to z Waszym charakterem? Takie 20 parę osób to wszędzie można zrobić, nawet namiot wynająć i catering. Dzięki Kochane za gratulacje, ale już nie mówcie, że mi zazdrościcie, że Wasi nie są romantyczni - też są, każdy na swój sposób ![]() ![]() Ale prawda jest taka, że każdy z naszych TŻtów jest absolutnie wyjątkowy, inaczej nie byliby nasi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja decyzja na dziś - odkładam slub na nie wiem kiedy ![]() ![]() p.s. ale będę Was śledzić ![]()
Góra 12.03.2009 - finito 08.10.2010 Dół 28.04.2009 10.02.2013 - Insanity - restart ![]() Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2011-07-26 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I TŻta dinozaura gratuluję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Nadzień dzisiejszy podjęłaś chyba rozsądną decyzję. Ale nie opuszczaj nas, bo dalej jesteś PMką 2012 ![]()
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udzielaj się tutaj nie odchodź od nas ![]()
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chatka Tż na 6+ ![]() Madziuniusia- jak miło, że mama tak pozytywnie się zmieniła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
kusi mnie, żeby zrobić Tż-towi prezent
http://www.groupon.pl/oferty/warszaw...arszawa/574117 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.