|
|
#1291 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Politechnika Rzeszowska :)
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Właśnie przed chwilą zajrzałam na moje konto na UR i co widzę? 'Kandydat zakwalifikowany' |
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
np. ja :P złożyłam już dokumenty na matmę ale i tak mam nadzieje na te FIR
|
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Przyczajenie
|
tez mam nadzieje ;/ kurde jestem zaraz za Toba.. mam 2 pkt mniej niz Ty;/ (kiedys natkenelam sie na twoj wpis o ilosci pk t;p) obysmy sie dostały... chociaz... mimo wszystko wydaje mi sie to nierealne.. eh Ty masz chociaz ta matme.. ja zostaje z niczym ;]
![]() |
|
|
|
|
#1295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
patusia1992 a przyszedł ci już komunikat że dostałaś się na logistykę?
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Studia stacjonarne i niestacjonarne I stopnia – studia inżynierskie Specjalność: fizyczna inżynieria środowiska Specjalność: optoelektronika i fizyka laserów Specjalność: standaryzacja i pomiary fizyko-techniczne Specjalność: urządzenia diagnostyczne i rehabilitacyjne Specjalność: mikroelektronika Specjalność: odnawialne źródła energii Limit miejsc jest dzielony proporcjonalnie do liczby kandydatów z nową maturą i starą maturą. Kandydaci ze starą maturą są przyjmowani na podstawie postępowania kwalifikacyjnego, którego głównym składnikiem jest konkurs świadectw dojrzałości. Zasady konkursu świadectw są następujące: 30 1. Komisja rekrutacyjna uwzględnia oceny końcowe na świadectwie dojrzałości z następujących przedmiotów: matematyka, fizyka, język polski, język obcy (w przypadku ocen z kilku języków obcych komisja bierze pod uwagę ocenę najwyższą ). 2. Ocenom z wyżej wymienionych przedmiotów przypisuje się następujące wartości liczbowe: a) w przypadku skali ocen od dopuszczającej do celującej: celujący 6,0 bardzo dobry 5.0 dobry 4,0 dostateczny 3,0 dopuszczający 2,0 b) w przypadku skali ocen od dostatecznej do bardzo dobrej: bardzo dobry 6,0 dobry 4,0 dostateczny 3,0 3. Liczbę punktów L uzyskaną przez kandydata za końcowe oceny na świadectwie dojrzałości oblicza się według wzoru: L = 3 x wl oceny z matematyki + 2 x wl oceny z fizyki + 1 x wl oceny z języka polskiego + 1 x wl oceny z języka obcego. Przez wl (wartość liczbową) oceny danego przedmiotu rozumie się średnią arytmetyczną wartości liczbowych ocen z danego przedmiotu na świadectwie dojrzałości. 4. Kandydatom, którzy ukończyli liceum ogólnokształcące lub technikum o profilu związanym z wybraną specjalnością (matematyka, fizyka, informatyka, chemia, biologia, ekologia itp.) dolicza się do sumy L sześć punktów. 5. Kandydatom, którzy zaliczyli zajęcia fakultatywne związane z wybraną specjalnością (z matematyki, fizyki, informatyki, biologii, chemii, ekologii itp.) dolicza się do sumy L dwa punkty , jeśli nie uzyskali punktów za profil. W grupie kandydatów z nową maturą pierwszeństwo mają kandydaci, którzy w części zewnętrznej egzaminu maturalnego zdawali matematykę i fizykę lub jeden z tych przedmiotów. Ich przyjęcie na I rok studiów następuje na podstawie postępowania kwalifikacyjnego, którego głównym składnikiem jest konkurs świadectw dojrzałości. Zasady tego konkursu są następujące: 1. Komisja rekrutacyjna uwzględnia oceny punktowe uzyskane na świadectwie dojrzałości z następujących przedmiotów: matematyka, fizyka, język polski, język obcy. Punkty uzyskane z tych przedmiotów sumuje się po uwzględnieniu mnożników podanych poniżej. 2. Jeśli dany przedmiot był zdawany na poziomie podstawowym i rozszerzonym, komisja bierze pod uwagę średnią tych ocen. Liczba punktów uzyskanych z matematyki i fizyki jest mnożona przez 2. Pozostałe przedmioty wymienione w punkcie pierwszym na mają mnożnik 1. Kandydaci z nową maturą, którzy na egzaminie maturalnym nie zdawali matematyki i fizyki winni przedłożyć poświadczoną kopię świadectwa ukończenia szkoły średniej z ocenami z matematyki, fizyki, języka polskiego i języka obcego. Przyjęcie tych kandydatów na I rok studiów przebiega tak samo jak kandydatów ze starą maturą. Komisja przyjmuje kandydatów, którzy uzyskali najwyższą liczbę punktów aż do wyczerpania limitu miejsc w danej grupie. Chyba coś takiego. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
i jak został już ktos przyjety z listy rezerwowej??
bo z tego co słyszalam to mozna otrzymac taka informacje przez wyznaczonym ternimem ogłaszania 2 tury....
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Przyczajenie
|
u mnie na całe szczęście wypaliła mechatronika, więc na wyniki z II tury lotnictwa nie czekam ;]
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
|
Ja póki co rozważam przeniesienie, no chyba że się w trakcie studiów przekonam się do tego ZiP-u, tylko boję się że sobie tam nie poradzę bo to wkońcu kierunek na wydziale budowy maszyn i lotnictwa a i nie wiem jak po tym z robotą. W sumie jak jest z pracą po logistyce też nie wiadomo bo to nowy kierunek i absolwentów jeszcze za wiele w Polsce nie ma...
|
|
|
|
|
#1302 | |
|
Raczkowanie
|
dajcie znac jak tam jutrzejsze wyniki
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
no ale w sumie zawsze warto spróbowac, moze akurat spodoba ci się ten kierunek.
|
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio spotkałam się z opinią że ZiP to 'śmieszny' kierunek. Nie wiem o co dokładnie chodziło autorce tych słów i na jakiej podstawie tak twierdzi, zwłaszcza, że była to studentka socjologii...
Edytowane przez maturzystka007 Czas edycji: 2011-07-25 o 16:59 |
|
|
|
|
#1304 |
|
Przyczajenie
|
Ogólnie Wydział zarządzania nazywają Wydziałem Gier i Zabaw
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
zarzadzanie tez tak slyszalam
ale o zarzadzaniu i inzynierii produkcji juz nie wstalam wczesnie rano bo mnie stres zjada ; o i czekam na ta druga ture na ZiP ; o
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Przyczajenie
|
ZIP na PRZ jest na wydziale budowy maszyn i lotnictwa, wiec niesadze zeby to był smieszny kierunek.
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Przyczajenie
|
ale się ciesze ze ten ciężki etap rekrutacji już za mną,teraz tylko mieszkanie i po sprawie
Edytowane przez Andrea3 Czas edycji: 2011-07-28 o 08:41 |
|
|
|
|
#1308 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
a ja zostalam studentką ZiP
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
się dostałam tylko na logistykę
![]() porażka a tak marzyłam o tych finansach ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez marzylam ale.. nawet nie czekalam na 2 ture.. a ciekawe z jakiego miejsca dostali sie ostatni z rezerwowej. .
|
|
|
#1312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a na co Ty poszłaś? |
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Przyczajenie
|
hej
jakie były progi punktowe na bezpieczeństwo wewnętrzne ?
|
|
|
|
|
#1314 |
|
Przyczajenie
|
Studenciaki z logistyki, na jakim etapie stanęło integracyjne spotkanie? Bo chyba nam temat ucichł a myślę, że warto by było sie zapoznać
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Przyczajenie
|
Ja na BW miałem 160pk i byłem 636
Dostałem się na Europeistykę ale chyba zrezygnuję w ogóle bo to lipny kierunek bez przyszłości. Czy można przez neta gdzieś zobaczyć listę osób na europeistykę??? (kto tam idzie?) Forum poli rz jest? |
|
|
|
|
#1316 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ja tez sie obawiam co do towarzystwa.. ale bd dobrze jak nie to razem bd chodzic imprezowac i juz
|
|
|
#1318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a instytut matmy mam 10 minut piechotką od mieszkania
|
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mieszkanie czy pokoj? duzo placisz?
|
|
|
#1320 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

np. ja :P