Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 11:03   #3091
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

archinta u Mnie remont był planowany od dwóch lat jakoś, dzięki temu że będzie dziecko to rodzice się w końcu zdecydowali że trzeba już teraz zrobić =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:04   #3092
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość

acelinka: przy dobrych wiatrach studenci mogą mieć wakacje od połowy lipca lub poczatku sierpnia do wrzesnia - lepiej to niz nic..
mi jedno babsko nie chciało dać zal do indeksu bo na teście wielokrotnego wyboru zabrakły mi 2 pkt powiedziała że mam przyjśc napisać jeszcze raz we wrzesniu a ja do niej że raczej nie będe w stanie wtedy jechać tylko na zal... to ona wyskoczyła do mnie z przedłużeniem sesji i moge wtedy do niej nawet z dzieckiem przyjechać w listopadzie ....
mufinki powiadasz

Przy dobrych wiatrach to wakacje na studiach można było mieć od końca maja/ początku czerwca do końca września Aż się łezka w oku kręci

A baba wredna
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzien dobry sexi mamusie
Takich powitań mi tzreba po wczorajszym odkryciu rozstępiszonów na doopsku
Cytat:
wstałam niedawno i sobie was czytam hehe i pisze z kolezanka która pytam co jeszcze pokupowac i ona do pupuy i buzi poleca krem f18 słyszała któraś?
Cos kiedys o nim było- któraś myślała, że to oznaczenie filtru, a to nazwa TEGO kremu.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:06   #3093
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Chyba mi się brzuch obniżył, bo przed chwilą się mierzyłam w pasie i ze 102 cm mam dziś 100cm
Ja też mam takie wahania raz 101 raz 103
Ale nie zaobserwowałam zalezności kiedy tak się dzieje bo staram się nie mierzyć za często.
Stary 2011-07-26, 11:07   #3094
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
archinta u Mnie remont był planowany od dwóch lat jakoś, dzięki temu że będzie dziecko to rodzice się w końcu zdecydowali że trzeba już teraz zrobić =)
hehe- plan remontu nabierał ważności

aaaaaaaa BordAna- zdrówka z okazji Twego święta
Stary 2011-07-26, 11:08   #3095
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Cos kiedys o nim było- któraś myślała, że to oznaczenie filtru, a to nazwa TEGO kremu.
Ja myslałam, że to filtr
Tani ten krem... się nie spodziewalam. Swoją drogą to chyba już muszę zacząć kompletowac tą wyprawke
Stary 2011-07-26, 11:08   #3096
BordAna
Zadomowienie

archinta: nie na mojej uczelni, u mnie w tym roku zajęcia trwały do 16.07... zamiast więcej luzu robią nam pranie w m ózgu... bo komu w upały (jakie były pod konic czerwca) chce się uczyc
tak, zrobię muffinki bo są dobre tak samo jak ciasto a robi się je znacznie szybciej i tylko na 20minut do piekarnika
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:10   #3097
archinta
Zakorzenienie

A odpowie mi ktoś na wczorajsze zapytanie odnośnie czkawki

Cytat:
Ja też nie czuję czkawki małego - albo nie wiem ,że to to Czasem podskoczy tak nagle cały- ale to 1x no góra 2x pod rząd- to może być czkawka????
Stary 2011-07-26, 11:10   #3098
spa82
Raczkowanie

No więc:
QUOTE=cotynato;28328105]Powiem Ci, że ja zawsze miałam takie jakieś patelnie kijowe a ostatnio w cerf kupiliśmy taką śmieszną, kwadratową na wagę za śmieszne pieniądze i jest świetna.[/QUOTE]
wierzę Ci bo ja też najlepsza jakąs mam na ta chwilę to z biedronki a te inne super chruper niech sie schowają-ale na naleśniki to ona za duża jest

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Siostra zaprasza mnie nad morze,żebym do niej dojechała z córeczką na 3dni.Sama,autem.Dumam czy aby nie jest to mało odpowiedzialne.Wyraźcie swoje zdanie.Mam jakieś 250-300km
Dziewczyny sie już wypowiedziały ale ja jeszcze dodam że jesli miałabym jechac (prowadzić) sama to bym odpusciła. Na dodatek jedziesz tylko na 3dni to nawet byś sobie dokonca nie odpoczęła tylko z powrotem maraton do domciu. Zobacz że rabarbar czuła się do tej pory dobrze aż tu nagle nie wiadomo skad jakaś historia z oczami. Uważam ze powinnysmy bardziej na siebie uważać

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
spa to chyba ty pisałas, (ale pewna nie jestem), ze szalejesz, sprzatasz itp i nie masz objawów skracania szyjki....
Tak tak to ja dzieki za te słowa zreszta tak jak pisałam pare dni temu sama stwierdziłam że mimo że sie dobrze czuję powinnam zestopować zwolnić bo przecież nic się nie stanie jak pare paprochow polezy na podlodze A dzisiaj zobaczymy czy moja szyja nadal na swoim miejscu.

Cytat:
Ja też nie czuję czkawki małego - albo nie wiem ,że to to Czasem podskoczy tak nagle cały- ale to 1x no góra 2x pod rząd- to może być czkawka????
To chyba nie to...moja jak ma czkawkę to są to takie delikatne rytmiczne podskoki brzuszka raz na 3-4 sekundy i trwa róznie 2min nawet 5czasem. Ale proszę się nie przejmować Dziewczyny juz pisały ze dzieciaki mają czkawkę a moja nic cisza aż tu nagle któregoś dnia sie zaczęło i ostatnio pobiła rekord i w ciągu dnia miała ją 7razy tak więc wszystko przed Wami

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Słuchajcie kobietki, poniżej 2 karatów, ewentualnie norek na zimę nie schodzimy!!!
Tego się trzymamy
Ja kołderkę używałam od początku. Córcie spały zawinięte w rożek a ja je jeszcze delikatnie przykrywalam kołderką. Poduszki nie używałam długo. Natomiast śpiworka nie mialam i teraz też nie kupuję. Myślę, że bez problemu się bez niego obejdziemy
Myslę że tak jak ze wszystkim kazda z nas znajdzie dla siebie najlepsze rozwiazanie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
czasem rozwala mnie ta jego zadaniowość, wszystko naraz robić robić robić samemu a potem siądzie i gada że się boi że nie zdąży się nacieszyć życiem...to po co sobie tyle na barki wkłada
Jakbym czytała o swoim mężu

Cytat:
wiesz mysle ze kazda po kolei to dopada, ja nic nei pisze ale cały czas sie boje zeby było wszystko ok, mam nadzieje ze Marcel bedzie zdrowy , po takim spotkaniu nie dziwie sie ze masz doła-ja na takie cos tez nie byłabym gotowa i potem bym sie bała
mam nadzieje ze u kazdej z nas bedzie wszystko w porzadku
Będzie aa2 agniesia rabarbar lula malgosia ancia lau

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ostatnio wymyślił też, że na jakieś próby i koncerty będzie jeździł - też pytałam czy teraz czy w 1 miesiącu po urodzeniu. Nie zrozumiał.
no wypisz wymaluj Ja mam termin na 17wrzesnia i ostatnio mój wspomniał że ok 10ego pojedzie do Wloch w sprawach firmowych ale to tylko na 3-4dni no przeciez do 17 wroci Też nie rozumiał w czym mam problem.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
uf ale się narobiłam, zaprawiłam ogórki, zrobiłam sałatkę z fasolki i zagotowałam w słoikach, zrobiłam roladki na obiad i jeszcze pofarbowałam włosy teściowej ziemniaki się gotują, zaraz mężuś przyjedzie z pracy, zjemy obiadek, trochę porobić w mieszkanku i na kawkę imieninową do brata ale dziś zakręcony dzień, ale przynajmniej czas szybko zleciał
O MAMO!!!

Zezarło mi część
Lau-brawo za mężula A co do gardła to ja polecam Dentosept działa odkażająco p/zapalnie itp. robi się napar do płukania i nie cofa się jak po wodzie z sola bleee...

Tak jak Lula i Agnieszka tez polecam Pharmacerisa Fajowski zapach konsystencja no i chyba dzialanie. Ja mam przeciw rozstepom-uzywam raz dziennie po wieczornym prysznicu i nic cicho sza Wierzę że to jego zasługa
Kasiuleczkakuleczka-jak dzisiaij samopoczucie? Dzisiaj chyba do Poznania miałas jechac? Daj znać po powrocie co i jak...i uszka do góry
Moonik Lula i inne bidulki-jak minęła dzisiejsza noc? Wyspane?
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:10   #3099
kaileight
Zadomowienie

Dzień dobry!

Ależ się dziś wyleżałam- po tym jak wczorak tżet już mnie prawie na pogotowie wiózł w nocy stwierdziłam, że będę grzecznie w łóżku leżeć, ale że się o 5 obudziłam, a doleżałam prawie do 11 to uważąm za swój sukces. Faktycznie czuje sie lepiej, ale teraz znowu spuchłam. I tak w kółko

Wszystkim Aniom- najlepsze życzenia Przyjemnej końcówki ciąży, szybkiego i bezbolesnego porodu i ślicznych dzieciaczków

DzastaW

Jak się teraz czujesz? Wszystko ok?

Sofciaa

Witaj, miło Cię widzieć.gratulacje udanej wizyty i widocznego brzuszka
Co do płci- ja jestem w 34 tyg i dalej nie wiem czy będę miałą synka czy córeczke- niespodzianki są fajne- tak sobie tłumaczę

MalgosiaM8

To super że masz wypis- teraz do domku i leżeć

Cotynato

Jakie łóżeczko zamówiliście?

Anetika

Wszystkiego najlepszego dla Tżta

Acelinka

Z m obilizacją do pracay magisterskiej widadomo- jest ciężko Ale dasz rade, będziemy Cię gonić
Stary 2011-07-26, 11:13   #3100
aa2
Zakorzenienie

musze cos zjejsc a nei mam pomysłu ech

a dzisiaj zaczynamy malowanko wczoraj bylismy po farby i wyobraźcie sobei ze kupowalismy w leroy marlin i nie było jednego koloru co chcielismy wiec pojechalismy do innego leroy-a jakies 7 km dalej i była ta farba i kupilismy ja o 10 zł drożej, to poszłam do obsługi klienta i pytam o co biega i co teraz skoro pisza ze daja gwarancje najniższej ceny a ona do mnei ze to obejmuje tylko sklepy konkurencji , a oni dla siebie konkurencja nei sa (to ja sie pytam jak to?????? przeciez konkuruja cenami?)powiem wam ze robi a ludzi za wariata i gdyby nie to ze zmeczona juz byłam oddalibysmy ta farbe bo to jest nienormalne ze dwa te same sklepy i taka róznica

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
ja mam podobnie czaer ale tez nei wiem czy to czkawka w ogóle nei wiem czy to moje dziecko ja ma bo ja nie odczówam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:15   #3101
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
No więc:
To chyba nie to...moja jak ma czkawkę to są to takie delikatne rytmiczne podskoki brzuszka raz na 3-4 sekundy i trwa róznie 2min nawet 5czasem. Ale proszę się nie przejmować Dziewczyny juz pisały ze dzieciaki mają czkawkę a moja nic cisza aż tu nagle któregoś dnia sie zaczęło i ostatnio pobiła rekord i w ciągu dnia miała ją 7razy tak więc wszystko przed Wami
Dz za odp
Myślałam,ze już mi nikt nie powie
A każde dziecko ma tę czkawkę???
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ależ się dziś wyleżałam- po tym jak wczorak tżet już mnie prawie na pogotowie wiózł w nocy stwierdziłam, że będę grzecznie w łóżku leżeć, ale że się o 5 obudziłam, a doleżałam prawie do 11 to uważąm za swój sukces. Faktycznie czuje sie lepiej, ale teraz znowu spuchłam. I tak w kółko
Stary 2011-07-26, 11:15   #3102
aa2
Zakorzenienie

właśnei Anulki kochane wszystkiego najlepszego

no i Pestus jak dobrze pamietam masz urodzinki? sto lat, szybkiegi i bezbolesnego porodu i duzo duzo miłosci
Stary 2011-07-26, 11:19   #3103
archinta
Zakorzenienie

No tak - Pestka dziś świętuje to do nas nie wpada

Kochana samych kolorowych chwil w życiu- jak Twoje ściany
Stary 2011-07-26, 11:24   #3104
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
a ja mam:
3x dziennie aspargin
3x dziennie relanium 0,2 mg
2 x dziennie po dwie tabletki duphastonu
2x dziennie luteina dopochwowo

i teraz tak mysle czy aby nie za duzo tego mam
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o specyfiki które mają zapobiec skurczaniu i napinaniu się brzuszka to tak:
3x dziennie Magnez
3x dziennie Nospa
co 6 godz. po pół tabletki Fenoterolu

a oprócz tego jeszcze biore oczywiście żelazo 2 razy dziennie, no bo anemia i jak mi się przypomni to witaminki dla ciężarnych - czuje się jak lekomanka
O rany... ale macie arsenał leków

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja mysle ze każdy i tak musi znaleźć swój złoty środek

ale ad 3. to chyba o tlenek cynku chodzi tlenek wapnia to raczej do budowy domu
Jasne że chodziło o tlenek cynku- ze mnnie to w ogóle jest chemik wybitny
Stary 2011-07-26, 11:24   #3105
tusia872
Zadomowienie

Aa2 to udanego malowania

byłam na zakupach chciałam bluzke sobie jakas kupic a zamiast tego kupiłam parasol bo sie stary zepsuł no i koszule do karmienia jeszcze jedna sobie kupie i bedzie git

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:30   #3106
archinta
Zakorzenienie

Asia- a jakie kolorki w końcu robice?
Stary 2011-07-26, 11:34   #3107
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Asia- a jakie kolorki w końcu robice?
w kuchni bedzie czerwony i orzech czyli taki kawa z mlekiem, pokój zielono fioletowy i przedpokój z bordo bedzie w kolorze caffe latte tak wiec duze zmiany w kuchni i przedpokoju
mój pomarancz i bordo idzie w zapomnienie
Stary 2011-07-26, 11:39   #3108
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
musze cos zjejsc a nei mam pomysłu ech

a dzisiaj zaczynamy malowanko wczoraj bylismy po farby i wyobraźcie sobei ze kupowalismy w leroy marlin i nie było jednego koloru co chcielismy wiec pojechalismy do innego leroy-a jakies 7 km dalej i była ta farba i kupilismy ja o 10 zł drożej, to poszłam do obsługi klienta i pytam o co biega i co teraz skoro pisza ze daja gwarancje najniższej ceny a ona do mnei ze to obejmuje tylko sklepy konkurencji , a oni dla siebie konkurencja nei sa (to ja sie pytam jak to?????? przeciez konkuruja cenami?)powiem wam ze robi a ludzi za wariata i gdyby nie to ze zmeczona juz byłam oddalibysmy ta farbe bo to jest nienormalne ze dwa te same sklepy i taka róznica[COLOR="Silver"]

ja mam podobnie czaer ale tez nei wiem czy to czkawka w ogóle nei wiem czy to moje dziecko ja ma bo ja nie odczówam
Sa takie różnice... Ja to zauważylam w h&m. W Katowicach drożej w Zabrzu taniej. Ale w sumie w obrębie jednego miasta...A drożej o dyche w tym nowym jak sie rybnicką jedzie?

A nie wiecie jak się pozbyć tych przeklętych muszek owocowek? Kurde namnozyły mi się przez nektarynki...Pochowałam wszystko co by mogły żreć a one wciąż fruwają

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

A wracając do czkawki..
Dzisiaj rano przez 5 minut czułam takie regularne "puknięcia" to chyba to chyba wywołałam
Stary 2011-07-26, 11:41   #3109
aa2
Zakorzenienie

Małgosia tak tam na rybnickiej jest 10 zeta drozej niz a Arenie, ja bym to wszystko zrozumiała gdyby nie mówili ze maja gwarancje najnizszej ceny, a widac ich sievie to nei obowiazuje?? troche bezsensu
Stary 2011-07-26, 11:45   #3110
mooonik
Zakorzenienie

Hello

jak dobrze wstać skoro świt..(czyli o 10 ) ale przynajmniej się wyspałam dziś

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

W domu leżeć, leki, oszczędzać się na maksa, no to czas szybkiej wyprawki zacząć
Super, że wychodzisz No to teraz tylko się zastosować do poleceń lekarza! Już my Cię tu przypilnujemy

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Miałam co jakiś czas dać znać, co u mnie, więc piszę

U mnie leci już 16 tydzień Wczoraj miałam wizytę u lekarza, myślałam że może podejrzy płeć, no ale niestety mogłam podziwiać jedynie jakże piękny kręgosłup
Sofciu bardzo się cieszę,że wszystko u Was w porządkuOby tak dalej! Odezwij się czasem do nas

Cytat:
A jak jesz to nie popijasz czasem herbatka czy kawą?? To upośledza wchłanianie żelaza.
ponoć najlepiej popijać sokiem pomarańczowym, albo innym zawierającym wit. C

Cytat:
Archi ja myślę,że to nie to u mnie czkawka to coś jak u Spa- takie powtórzenia rytmiczne, skakający brzuszek no i trwa 2-5min. I jako, że dziecia mam główką w dół to czuję w dole brzucha

Cytat:
Moonik Lula i inne bidulki-jak minęła dzisiejsza noc? Wyspane?
ja dziś wyspana, o ile świat piękniejszy

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:47   #3111
tusia872
Zadomowienie

zapomniałam napisac co mi sie przytrafiło na zkupach

jak wychodziłam ze sklepu zaczepiłam mnie babka która siedziała na ławce ze niby która godzina to jej powiedziałam i sie zaczeło.... zaczeła mi wróżyc ja chciałam isc a ona ciagneła dalej w sumie to prawie wszystko co mówiła sie zgadzało a na koniec ze mam nie żałowac starej kobiecinie co by ciezkiego porodu nie było chciałam jej dac 5 zł i szybko isc a ona mi ze nie żałuj widze ze masz 10zł w portfelu a na zakupy reszta ci wystarczy
no i dałam bo mnie wystraszyła tym porodem...

wiem ze sie dałam naciagnac ale tak to bym cały czas sie schizowała ze jakis czar na mnie rzuci

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Małgosia tak tam na rybnickiej jest 10 zeta drozej niz a Arenie, ja bym to wszystko zrozumiała gdyby nie mówili ze maja gwarancje najnizszej ceny, a widac ich sievie to nei obowiazuje?? troche bezsensu
a ja zawsze myslałam ze w sieciówkach maja takie same ceny dobrze wiedziec na przyszłość

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-07-26, 11:53   #3112
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Czasami odnoszę wrażenie, że na każdym kroku ktoś próbuje oskubać cie chociaż na kilka groszy... Uważam, że jesto nieuczciwe podejście. A najgorsze jest to, że oni mają to w nosie, że wciskają kit klientom i to w żywe oczy...
Stary 2011-07-26, 11:56   #3113
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Heeeeeeeeeeej.
Wpadam tylko żeby wszystkim ANULOM życzyć Wszystkiego Naj Naj Najlepszego ślicznych dzieciaczków urodzonych szybciutko bezbolesnie i bezstresowo

ps.wszystkim dziewczynom za wczorajsze pocieszenia wielkie Dzisiaj juz mi zdecydowanie lepiej a na dodatke mam dzisiaj wizytę na 14.30 tak więc juz się cieszę że zobaczę mojego brzdąca
no to kciukasy za wizytę
Cytat:

musze się chyba zacząć ogarniać bo na 14ta goście wpadają,
sama jestem bo tż na jakieś szkolenie z pracy pojechał
musze ogarnąć mieszkanko i muffinki chyba zrobię
w miarę mozliwości będe Was podczytywała ale to do 14 a potem do 19tej będe pewnie nieobecna - muszę się jeszcze "dorabianiem" zając poki mam czas- sa wkońcu wakacje - może jakąś biżuterię zrobię
nie martw się, moj TŻ też dzis na służbie, a ja sama walcze z porządkami. Do mnie goście na 17.30 sie schodzą. A ciasteczko moja mamuska mi upiekła, bo jest w tym mistrzynią...juz mi ślinka leci na sernik królewski z rodzynami
I wszystkiego naj kochana

Ja właśnie skończyłam ogarniac mieszkanko, kiedys wystarczyła mi na to troszke wiecej niz godz, a teraz ledwo 3 godz z przerwami no ale coz trzeba sie oszczedzac
Teraz musze siebie troche doprowadzic do porządku, kolo 15 kumpela wpadnie na kawulca

Pesteczka wszystkiego naj naj
Stary 2011-07-26, 11:58   #3114
spa82
Raczkowanie

LAU Cofam co napisałam!!! Zaden Dentosept! Chodziło mi oczywiscie o SEPTOSAN Chociaz ten dentosept tez ma podobne działanie
Stary 2011-07-26, 11:58   #3115
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

jak wychodziłam ze sklepu zaczepiłam mnie babka która siedziała na ławce ze niby która godzina to jej powiedziałam i sie zaczeło.... zaczeła mi wróżyc ja chciałam isc a ona ciagneła dalej w sumie to prawie wszystko co mówiła sie zgadzało a na koniec ze mam nie żałowac starej kobiecinie co by ciezkiego porodu nie było chciałam jej dac 5 zł i szybko isc a ona mi ze nie żałuj widze ze masz 10zł w portfelu a na zakupy reszta ci wystarczy

wiem ze sie dałam naciagnac ale tak to bym cały czas sie schizowała ze jakis czar na mnie rzuci
o jaaa

pewnie w normalnych okolicznościach przyrody olałabym babkę z góry na dół, ale teraz zrobiłabym tak jak Ty

a ja się pochwalę jakiego sms-a dostałam przed chwilą:

"Egzamin teoretyczny mamy w niedzielę o 9"

i nie wiem czy to moja skleroza ciążowa, czy jakaś inna dolegliwość, ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć na jaki egzamin się wybieram. Wydawało mi się, że edukację zakonczyłam jakieś 6lat temu

Julitka

Stary 2011-07-26, 12:01   #3116
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

i nie wiem czy to moja skleroza ciążowa, czy jakaś inna dolegliwość, ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć na jaki egzamin się wybieram. Wydawało mi się, że edukację zakonczyłam jakieś 6lat temu
Dobrze, że nie praktyczny
Stary 2011-07-26, 12:06   #3117
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
w kuchni bedzie czerwony i orzech czyli taki kawa z mlekiem, pokój zielono fioletowy i przedpokój z bordo bedzie w kolorze caffe latte tak wiec duze zmiany w kuchni i przedpokoju
mój pomarancz i bordo idzie w zapomnienie
kolorowe szaleństwo
Cytat:

Co to za baba jaga??

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:

Może lunatykujesz i nie wiesz, że nocami ciągniesz jeszcze jakieś kierunki
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
poplułam się
Stary 2011-07-26, 12:12   #3118
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
nooooooooo, wtedy bym miała jeszcze większą zagwozdkę

Cytat:
Może lunatykujesz i nie wiesz, że nocami ciągniesz jeszcze jakieś kierunki
kto mnie tam wie, jak czasami mi się zdarza tak długo spać to może faktycznie odsypiam jakieś kursy

Julitka

Stary 2011-07-26, 12:24   #3119
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
o jaaa

pewnie w normalnych okolicznościach przyrody olałabym babkę z góry na dół, ale teraz zrobiłabym tak jak Ty

to powodzenia na egzaminie tylko sie ucz co bys zdała

Stary 2011-07-26, 12:25   #3120
spa82
Raczkowanie

Cytat:
umówiłyśmy się że jak tylko dotrwam do tego 15 sierpnia to dzwonie do niej i się umawiamy, najwyżej zaczne jej rodzić na sesji
To bedziesz miała jedyną w swoim rodzaju

Cytat:
myslę coraz bardziej intensywnie nad zakupem Bephantenu( z apteki), który działa podobnie jak sudocrem a jednak bardziej natłuszcza skórę dziecka i jej nie wysusza...
Ja tez się w ten Bepanthen zaopatrzyłam. Słyszałam dobre opinie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a jutro fryzjer tylko farbowanie ale ciesze sie bo juz mnie moja siwulce wkurzają strasznie
Zadowolona po wizycie? Ja właśnie tak na koniec sierpnia chce się jeszcze umówić bo później na jakis czas nie bedzie jak wyskoczyć

Cytat:
a tak na marginesie to naklejki będa czarne na jasnej kremowej ścianie więc już nie potrzebuje drogiej "stymulującej" pościeli
za pomysłowość

Cytat:
No i ja bralam na wywołanie miesiączki, a wywołało coś lepszego
U mnie dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
News z ostatniej chwili
dostałam wypis, był mój lekarz , zbadał mnie
W domu leżeć, leki, oszczędzać się na maksa, no to czas szybkiej wyprawki zacząć
No to super ze już do domciu ...Ale jak dla mnie slowo "lezeć" i "szybko" w jednym zdaniu jakos się wykluczają Ale owocnego kompletowania!

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Tak poza tym wkraczamy dziś w 35 tydzień A TŻ stuknęło dziś 27 lat
za 35 tydzień i 27 rok męża

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A wczoraj o północy z tż zamawiałam łózeczko i przewijak
zazdroszczę...ja do tej pory nie moge męża zmobilizować zeby pojechac po meble 9sa juz upatrzone-kwestia odbioru). Nie mówiąc juz o złożeniu ich później. Chyba poprosze tatę albo sasiada

Cytat:

cieszę się ze jest lepiej za wizyte
dzięki!

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane Brzuchatki
Cieszymy się ze tym razem idzie wszystko dobra drogą

Cytat:
jak wychodziłam ze sklepu zaczepiłam mnie babka która siedziała na ławce ze niby która godzina to jej powiedziałam i sie zaczeło....wiem ze sie dałam naciagnac ale tak to bym cały czas sie schizowała ze jakis czar na mnie rzuci
Ale perfidny babsztyl

Cytat:
ja dziś wyspana, o ile świat piękniejszy
super

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
no to kciukasy za wizytę
Fenkju

Oki poczytała odpisała w miedzy czasie batonów pojadła a teraz idzie się szorować upiększać i fruu do ginka a później męża wyciągnę do hurtowni dzieciowej - tylko na ta chwilę nie mam pomysłu co kupić bo juz się pogubilam co mam a czego mi brak. Ale cos tam wypatrzę...
Do wieczorka kochane paaaaaaaaaaa!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości