|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
![]() U nas znów pogoda do kitu ![]() ![]() Acha i prosimy o głosiki oczywiście ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-07-26 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypróbuję, teraz mam ten do pupy, faktycznie tępy ale lepszy niż Sudocrem Cytat:
ma, na pupie w szczególności, jak tż ją naga trzyma to widzę ![]() Cytat:
wg mnie nie ma w tym wogóle twojej winy, ja mam libido bliskie 0 od porodu a właściwie poniżej 0, do tego mnie nadal boli (miałam dzisiaj wam o tym napisać) i choć ma dziecko nie tak absorbujące to jestem strasznie zmęczona i z tego co czytam większość dziewczyn na forum tak ma a tż powinien to zrozumieć, przecież od porodu minęło tylko 4 miesiące ( w moim przypadku) i wszystko w naszych ciałach musi dojść do siebie (hormony i np. hemoroidy czy blizna), i przede wszystkim w głowach ![]() a ty widzę, że się starsza i nawet na fitness się zapisałas, ja bym tego dla swojego tż nie zrobiła chyba musisz mu uświadomić, że poród, zostanie matką to nie reguluje się w ciągu 3 miesięcy i nie daj się wprowadzić w poczucie winy twoje zachowanie w obecnej sytuacji jest normalne a jego nie 0,4 doszło to na zakupach boskie ![]()
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
cora piekne fotki !
Anessa izabela ma rację, a co do fitnessu jeżeli robisz to DLA SIEBIE to ok, podziwiam,że masz czas chęci i ochotę ale jeżeli dla TŻ to zastanów się czy jest Ci to teraz potrzebne ![]() ![]() dopiero później zrozumiałam,że w moim zyciu nastąpiła OGROMNA ZMIANA i potrzebny jest czas żebym doszła do siebie, fizycznie ale też i psychicznie., Ja zajmuję się małym,tzn karmię go w nocy, wstaje, potem jestem sama po 12 h w domu, ale mój tż sprząta, częściej gotuje i on też wieczorami jest padnięty więc doskonale mnie rozumie,że mogę nie mieć ochoty na seks, daj trochę roboty Twojemu facetowi to już nie będzie miał siły na igraszki i nie będzie oczekiwał od Ciebie Bóg wie czego ![]()
#4684 |
Wtajemniczenie
|
Ewelqua zapomnialam pograutulowac - gratuluje wszytskiego naj naj
Throgal i wszystkim Aniom wszystkeigo naj na imieninki ![]() Coraldy zdjeica rewelacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
hej
no to chyba już działa wszystko. wczorajsze posty ukazały się z opóźnieniem ale są ![]() wstawiam fotki Mateusza: 1. tydzień po porodzie 2. niecałe 4mce zmykam ogarnąć mieszkanie póki Mały śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Wtajemniczenie
|
Najpierw zapisalam sie na fitness dla TZa ale teraz czuje, ze robie to bardziej dla siebe, bo mam jakas minimalna odskocznie od macierzynstwa na te niecale 2h 3x w tygodniu
![]() TZ malo robi w domu i to sie nigdy nie zmieni - probowalam, bez skutku a raczej z wielkimi klotniami ![]() Typowy Wloch tyle tylko, ze mama za niego nie robila, po prostu taki cholerny charakter ![]() Fanatyk sportu i zdrowego trybu zycia - jak choruje to zero lekarstw i lekarza - samo przejdzie ![]() ![]() Nie mam juz na to wszystko sily, bo czuje sie taka sama z opieka nad malym i taka wybrakowana... ![]()
#4687 |
Zakorzenienie
|
Wspolczuje nocek dziewczyny
![]() Harrods- sorki, ale twój mąż się jak dziecko zachowuje ![]() nie rozumiem podejścia- wie, ze cie boli=nie masz przyjemności z seksu i nalega. Seks powinien byc obustronny, a nie, ze jedna osoba się poświecą dla drugiej, szczegolnie, jeśli odczuwa ból. Do tego jeszcze dochodzi fakt, ze cały dom na twojej głowie plus jeszcze chodzisz na fitness, skąd ty masz mieć sile niby i chęci? tekst, żebyś siedziała cicho to w ogóle poniżej krytyki ![]() to tylko spekulacje, ale wydaje mi się, ze twój mąż ma bardzo tradycyjne podejście do roli faceta i kobiety w związku, chciałby, żebyś była wiecznie uśmiechnięta, wypoczęta, nic cie nie bolało, chciała seksu na jego skinienie. Tak jak mówią dziewczyny, nie chodź na fitness tylko dlatego, ze on tego chce, jeśli sama nie czujesz potrzeby ani chęci. Kampasiula- super fotka z basenu.
#4688 |
Wtajemniczenie
|
Iza,Monti,KasiaPruszków dziekujemy
![]() Iza dzieki za głos,moze jakąs fotke Idalii w przyszłym miesiącu wystawisz w konkursie.Im więcej nas tam będzie,tym lepiej.Bedzimy głosować! Anessa nie przejmuj sie tak,nie jestesmy maszynami i nie musimy być perfekcyjne ![]() ![]() Kasiapruszków czy ty czasem nie zajmujesz sie fotografią?
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Anessa, większośc Nas ma tutaj takie problemy.
Porozmawiam szczerze z tż, że jesteś przemęczona, że potrzebujesz wsparcia, pomocy. on pójdzie na siłownie a Ty sama siedzisz. niech Ci zacznie więcej pomagać! Trzymam kciuki, żeby udało sie Wam dojsc do porozumienia. co do libido moje też jest daleko poniżej 0 ![]() ![]() coralady, super foty!! a ta z wyprzedażą najlepsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
2h 3 razy w tygodniu, podziwiam
![]() też by mi się przydało ![]() No ale jak on może cię tak traktować, żebyś się czuła tak jak piszesz ![]() Powinien cie na rękach nosić, że mu syna urodziłaś ![]() Potrząśnij nim, ile on ma lat?
#4691 |
Zakorzenienie
|
kampasiula maly super wyglada w baseniku
ja tez chodze na fitness plus silownia 4 x w tygodniu na 2h, czasem 3 ![]() dzisiaj tez ide my jedziemy na 13 na ostatnie badanie bioderek, mam nadzieje, ze bedzie okej i juz nie bede musiala tam jechac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj 3 razy wstawałam w nocy, żeby dać małej smoka
![]() i potem o 5:30 na mleko tak myślę, czy dobrze robię że wstaję jak tylko coś usłyszę, bo ona tak w śnie w sumie wydaję dźwięki ja się oczywiście budzę i idę zobaczyć co się dzieje
#4693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- 32 ![]() Co do fitness to gdyby nie ten specjalny zlobek w klubie to bym nie mogla tak chodzic, no bo co z malym zrobic?
![]() |
#4694 | |
Wtajemniczenie
|
No z tym zdjęciem to sie nieźle ubawiłysmy
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
coraldy Tymo padnie jak mu pokaże foty Lili
![]() Anessa, brak słów na twoejgo tż! a jak wyglada sytuacja u niego w domu rodzinnym? mama słucha sie taty?moze byc wlasnie tez z tym problem ze on takie traktowanie z domu wyniosl! u nas pomogly spotkania z kolezanka ktora jest aktywnym psychoterapeuta, i niby sie prz stole siedzi gada i zartuje, ale miedzy wierszami jakies probolemy sie przwijaja i ona szybko wylapie i opierdziela mojego tż ![]() ![]() ale moj małż sie wtedy zastanawil nad wszytskim, z tyg jego burza mozgow trwala i sie wszytsko zmienilo. aha no i oni maja corcie 11miesieczna, i tż widzi ze rola męża i ojca to o wiele wiecej niz przyynoszenie wyplayt doo domu( a taki stereotyp ma moj tż w domu u siebie). i po tym tż bardzo dużo robi i w domu i przy Tymku. a wczoraj dzwnila kolezanka, ktora rodzila tydz temu, i pytam jak tatus sie odnalazl w nowej roli. a ona do mnie ze no wiesz to jest facet, to czasem go tylko ponosi. a tak to obie mamusie codziennie sa i pomagaja! ![]() aha bylsimy u lekarza wczoraj i maly ma czerwone gardlo i krostki. nie ma zadnych innych objawow niz chrypki dlatego uniknelismy antybiotyku. ale wiadomo jakby cos sie rozkerecilo to od razu zpowrtoem po antybiotyk. dostalismy ibum 2 razy dziennie, wapono 2 razy dziennie i tantum verde 8 razy dziennie, i po nim Tymo sie wsiceka, woogle jest jakos bardzo absrbujacy . wiec zobaczymy jak bedzie na razie z moja aktywnoscia tu. no ale zwazywszy ze przez 2 dni mamy zakaz wychodzenia na dwor to powinnam byc na biezaco! no izapomnialam co mam napisac jeszcze ![]() Montii a jedziecie z Fabiankiem? czy sami?
#4696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja akualnie najnormaniej nie ma ochoty na sport, myślę, że na spokojnie jeszcze mam czas ![]() na początku miałam jazdę żeby szybko wyglądać jak przed ciążą i żeby robić to co wcześniej, ale doszło do mnie to co napisałam Anessa, i dobrze mi z tym ![]() na wszystko przyjdzie czas
![]() |
#4697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U niego jest tak - zarabiasz tyle ile ja, to zamieniamy sie rolami i ja siedze z synkiem ![]() To jest dla niego podzial rol... ![]()
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
Myślę, ze u niego to może być jakoś zakorzenione kulturowo takie podejście
![]()
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że jest dużo kobiet, które by chciał mieć tż który by tyle zarabiał, żeby mogły z mały dzieckiem w domku siedzieć, nawet za cene tych wszystkich obowiązków domowych ale to nie tu jest problem, problem jest w tym że on nie docenia twojej pracy w domu, nie widzi, ze to jest meczące psychicznie i fizycznie, i przede wszystkim nie rozumie, że dużo się zmienia po narodzinach dziecka i to jest naturalne
![]() |
#4700 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/niezwykly-sliniak-...698473940.html
czego to ludzie nie wymyślą ![]()
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
wyobraziłam sobie te śliniaczki po konfrontacji z marchewka
![]()
#4704 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie w Monastirze lądujesz to z lotniska masz krok - bo my tłukliśmy się ponad 2 godz... ![]() ale fota fajna - a jaki to basen? ozonowany? Cytat:
![]() cisza była do końca dnia - ale bynajmniej poczuł się jak to "miło" siedzi się w domu i robi 1000rzeczy z małym często na rękach albo w wózku. Cytat:
przyszła do nas paka z johnsona - ale lipnie tylko 3 próbeczki ![]()
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-07-26 o 12:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedy zostaje z malym jak ja jestem na silowni to pozniej opowiada mi jaki to on byl dzielny i jak Nino strasznie plakal i on nie mogl nic zrobic a mial takie plany i jak go glowa boli i jaki to on jest zmeczony... Nosz kuzwa, a co ja mam powiedziec po prawie 3 miesiacach takich "rozrywek" ![]() Ale jak tylko zaczne podobne zale, to co slysze? Chcialas byc mama to teraz badz szczesliwa a nie narzekaj. To wszystko jest normalne i nie dokonujesz Bog wie jakich cudow, placze bo placze, wszystko jest ok, nie przesadzaj... Czasem chcialabym wyjsc z domu i wrocic dopiero wtedy kiedy sie sam przekona jak to jest naprawde ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
Eh, nie mogę się doczeka. kiedy eis Nadia nauczy na plecki obracać, bo teraz non stop jej muszę pomagać, jak jej się znudzi na brzuszku.
#4707 |
Zakorzenienie
|
Oglądam te zdjęcia Muchy w ciąży. W sumie fajnie wygląda
![]() ![]() Montii ja też bede pozno rozszerzac dietę ![]() w Tunezji bylismy w Sousse w Riadh Palms. ale nie bardzo bylismy zadowoleni- wszedobylscy, natretni tubylcy psuli wszystko. bez porownania np. z Grecją |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale musisz wymagać od niego szacunku, bo inaczej nie uciągniesz tego moja siostra wszyła ... ale małego zabrała ze sobą ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- takie cuś dla chłopca http://allegro.pl/bambini-by-bhs-blu...726585765.html fajny krój spodenek
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
właśnie w Tunezjii mnie też wkurzali mieszkańcy - nachalni strasznie - obojętnie czy idziesz na plażę, czy do sklepu wszędzie natrętni są jak cholera - nie mówiąc już o jakimś targu bo jak nie kupisz to są tak chamscy, że szok - ale ja się przekonała, że na tych ich targach szczególnie w medinie jest dużo drożej niż w centrum miasta w jakimś tam ich CH - a tam przynajmniej pełna kulturka w sklepie jak u nas.
#4710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugi raz bym do tunezji nie pojechala |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.