Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 20:33   #4801
Candy_lips
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Ale to właśnie napisała Candy_lips - przynajmniej ja tak zrozumiałam - że nawet jak kobieta ma rozstępy, to może się pokazać na plaży, bo to jest miejsce do tego przeznaczone. A nawet jak ich nie ma i ma ciało jak z magazynu, to w kawiarni czy restauracji nie powinna paradować w kostiumie tylko.
Tak o to mi chodziłó ;-)
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 20:54   #4802
Magdallen
Zakorzenienie

Pewnie już kiedyś pisałam tu o pewnej pani, która mnie dziś na nowo rozwaliła.
Widuję ją często od paru lat. Kiedyś nawet podejrzewałam, że jest prostytutką.

Jej dzisiejszy ałtfit: złote kozaczki na szpilce (wysokości chyba z 10 cm) i z mega szpicem oraz mnóstwem podzwaniających świecidełek, do tego złota ekoskórka oraz tandetnie przecierane dżinsy. Do tego pani ma twarz totalnie zniszczoną przez solarium (brązowa, pomarszczona), a na niej bardzo wulgarny makijaż Fenomen po prostu.

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2011-07-25 o 20:58
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:23   #4803
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Pewnie już kiedyś pisałam tu o pewnej pani, która mnie dziś na nowo rozwaliła.
Widuję ją często od paru lat. Kiedyś nawet podejrzewałam, że jest prostytutką.

Jej dzisiejszy ałtfit: złote kozaczki na szpilce (wysokości chyba z 10 cm) i z mega szpicem oraz mnóstwem podzwaniających świecidełek, do tego złota ekoskórka oraz tandetnie przecierane dżinsy. Do tego pani ma twarz totalnie zniszczoną przez solarium (brązowa, pomarszczona), a na niej bardzo wulgarny makijaż Fenomen po prostu.
Ałtfit

Apropo chodzenia w nadmorskich kurortach bez odzienia,w samym kostiumie,też to uważam za niesmaczne,nieważne jaką się ma figurę .Oczywiście jak szłam do baru nad samym morzem,albo np.sklepiku przy plaży,zakładałam tylko pareo,ale już na mieście,to bez przesady.Ale ja ogólnie w życiu bym nawet nie dodała na portal społecznościowy zdjęcia w kostiumie,więc może jakaś zacofana jestem :P.

Edytowane przez ricca166
Czas edycji: 2011-07-25 o 21:26
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 00:37   #4804
Hultaj
BAN stały

Cytat:
To znaczy,że mamy dyktować obcych ludziom co mają robić na swoich urlopach?
w sumie to chyba logiczne, że jak jedziesz do jakiegoś kraju to dostosowujesz się do zasad w nim panujących a nie na odwrót.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:43   #4805
zmawona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
w sumie to chyba logiczne, że jak jedziesz do jakiegoś kraju to dostosowujesz się do zasad w nim panujących a nie na odwrót.
Co nie znaczy, że gdybym pojechała do Australii, zaczęłabym paradować w kostiumie w miejscach publicznych, bo tak robią Australijczycy. To ich problem...
zmawona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:18   #4806
MadSyndrome
Zadomowienie

W bloku za moim blokiem mieszka pewna panna, taka na oko 25 lat, zawsze białe szpilki/kozaczki (w zależności od pogody ), włosy wytlenione a pod spodem czarne, brwi wyskubane i narysowana kredką cieniutka kreska, nigdy jej bez miniówki nie widziałam, na bluzki nie zwracam uwagi. Najlepsze jest to, że całe miasto o niej mówi, a nie znam nikogo kto by ją znał osobiście a fama poszła za to, że pracowała w jakimś sklepie z biżuterią i zwolniła się mówiąc, że nie będzie pracowała w warunkach dla biedaków i to jeszcze z takim wynagrodzeniem jakby jakąś łaskę robiła

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:02   #4807
pam5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
Ałtfit

Apropo chodzenia w nadmorskich kurortach bez odzienia,w samym kostiumie,też to uważam za niesmaczne,nieważne jaką się ma figurę .Oczywiście jak szłam do baru nad samym morzem,albo np.sklepiku przy plaży,zakładałam tylko pareo,ale już na mieście,to bez przesady.Ale ja ogólnie w życiu bym nawet nie dodała na portal społecznościowy zdjęcia w kostiumie,więc może jakaś zacofana jestem :P.
Ja też czułabym się nieswojo w samym kostiumie paradując w nim po mieście

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
W bloku za moim blokiem mieszka pewna panna, taka na oko 25 lat, zawsze białe szpilki/kozaczki (w zależności od pogody ), włosy wytlenione a pod spodem czarne, brwi wyskubane i narysowana kredką cieniutka kreska, nigdy jej bez miniówki nie widziałam, na bluzki nie zwracam uwagi. Najlepsze jest to, że całe miasto o niej mówi, a nie znam nikogo kto by ją znał osobiście a fama poszła za to, że pracowała w jakimś sklepie z biżuterią i zwolniła się mówiąc, że nie będzie pracowała w warunkach dla biedaków i to jeszcze z takim wynagrodzeniem jakby jakąś łaskę robiła
Podobna pracowała w jednym z wołomińskich supermarketów na informacji,chociaż ostatnio teraz jej tam już nie widać.Ma ze 29 lat, a wygląda na 45. Aż czarna od solarium, żółte włosy z kilkucentymetrowym odrostem, tatuaż, fosforyzujące z daleka długaśne, jaskrawe tipsy,mega mocny makijaż,proporcjonalnie do wyglądu tak samo wulgarne zachowanie.Heh, a z jakim wzrokiem bazyliszka i zionąc nienawiścią lustrowała co ładniejsze i skromniejsze dziewczyny......no masakra jakaś po prostu

Edytowane przez pam5
Czas edycji: 2011-07-26 o 12:00 Powód: pomyłka
pam5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:45   #4808
majeczk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pam5 Pokaż wiadomość
Ja też czułabym się nieswojo w samym kostiumie paradując w nim po mieście

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Podobna pracowała w jednym z wołomińskich supermarketów na informacji,chociaż ostatnio teraz jej tam już nie widać.Ma ze 29 lat, a wygląda na 45. Aż czarna od solarium, żółte włosy z kilkucentymetrowym odrostem, tatuaż, fosforyzujące z daleka długaśne, jaskrawe tipsy,mega mocny makijaż,proporcjonalnie do wyglądu tak samo wulgarne zachowanie.Heh, a z jakim wzrokiem bazyliszka i zionąc nienawiścią lustrowała co ładniejsze i skromniejsze dziewczyny......no masakra jakaś po prostu

Masakra... skad sie takie babsztyle biorą? XD
majeczk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 13:51   #4809
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Chyba trochę za daleko się posunęłaś mówiąc o tej kobiecie. Każdy ma prawo do takiej pracy, jaka mu odpowiada i ma prawo wybierać i przebierać tak, żeby znaleźć odpowiednie warunki i wynagrodzenie dla siebie. Rozumiem, że jej wygląd Ci nie odpowiada i Cię rozwala. Spoko. Ale pohamuj się w wyrażaniu innych opinii na temat obcej Ci osoby. Bo to, że wygląda w sposób Ci (!) nie pasujący, nie znaczy, że jest gorszym człowiekiem i że ma pracować za psie pieniądze, bo "łaski nie robi"
Stary 2011-07-26, 17:46   #4810
AgataBm180
Placuszek racuszek

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
Chyba trochę za daleko się posunęłaś mówiąc o tej kobiecie. Każdy ma prawo do takiej pracy, jaka mu odpowiada i ma prawo wybierać i przebierać tak, żeby znaleźć odpowiednie warunki i wynagrodzenie dla siebie. Rozumiem, że jej wygląd Ci nie odpowiada i Cię rozwala. Spoko. Ale pohamuj się w wyrażaniu innych opinii na temat obcej Ci osoby. Bo to, że wygląda w sposób Ci (!) nie pasujący, nie znaczy, że jest gorszym człowiekiem i że ma pracować za psie pieniądze, bo "łaski nie robi"

Wybaczcie, nie chcę naciągać tu tematu, ale w tej odpowiedzi jest trochę racji ale i nie ma. Autorka tamtej wiadomości, nie napisała też, że uważa tę kobietę za gorszego człowieka i ma pracować za ''psie pieniądze''. A wracając do owych "psich pieniędzy" również nie można tego powiedzieć, bo nie wiadomo ile ta osoba zarabiała. Zresztą, jak komuś nie podoba się praca - to ją zmienia, bez potrzeby bluzgania, bo każda praca jest potrzebna, nawet posada sprzedającego biżuterii. Dla jednego będzie opłacalna, dla drugiego nie.. Nie można ukryć, że również zależy od umiejętności i wykształcenia.
Zgadzam się, że nie można mierzyć miarą osób, których się nie zna

Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam, nie miałam tego na celu .

A wracając do tematu.. Widziałam ostatnio kobietę w beżowym golfie z długim rękawem i króciutkich jeansowych spodenkach, do tego spora brązowa torebka..
Dla mnie to jednak zbyt duży kontrast

Osobiście nie mam nic do kaloszy, gdy ubiera się je stosownie do okazji
Razi mnie (nie wiem czemu) biżuteria elegancka (bransoletki,duże kolczyki, pierścienie,widoczne łańcuchy) noszone do sportowych ubrań ;| jakoś mi to nie pasuje
AgataBm180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:04   #4811
Magdallen
Zakorzenienie

No, nie. Dziś w prawdzie nie natknęłam się na moją ulubioną "gwiazdę" w złotych kozaczkach, ale z to... Z daleka wyglądała dość ładnie, schludnie, ale jak stanęłam obok niej, nie mogłam przestać się na nią gapić. Dziewczyna na oko około 17-18 lat, poliki całe (!) wymalowane ciemno czerwonym różem, a wokół oczu solidna warstwa cienia, która utworzyła popękaną skorupę
Stary 2011-07-26, 18:07   #4812
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Rozwalają mnie ostatnio (nawet ładne) kolorowe gumiaki, zakładane kiedy nawet nie kropi albo kropi w ilościach minimalnych - błoto, burze, nawałnice, niewyasfaltowana droga do domu - rozumiem. Ale nie ciepły letni deszcz, kapuśniaczek w mieście i 20 stopni ciepła.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:10   #4813
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
No, nie. Dziś w prawdzie nie natknęłam się na moją ulubioną "gwiazdę" w złotych kozaczkach, ale z to... Z daleka wyglądała dość ładnie, schludnie, ale jak stanęłam obok niej, nie mogłam przestać się na nią gapić. Dziewczyna na oko około 17-18 lat, poliki całe (!) wymalowane ciemno czerwonym różem, a wokół oczu solidna warstwa cienia, która utworzyła popękaną skorupę

Fuuuj.

Ej, ostatnio zauważyłam, że kobiety, dziewczyny zakładają skarpetki do sandałek albo klapek... trochę kiepskawo to wygląda.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:19   #4814
ulicznica
Zakorzenienie

Skarpety do sandałow?

Coś w tym stylu: http://1.bp.blogspot.com/-8lUkTxgUPd...-and-socks.jpg

http://prettylongfeet.files.wordpres...th-sandals.jpg

Czy w tym: http://3.bp.blogspot.com/_YPV1qUhH1-...ks-sandals.jpg

Bo różnica jest istotna

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2011-07-26, 18:25   #4815
Cola_Ola
Zakorzenienie

W tym ostatnim. Nie chodzi mi o stylowe noszenie Chociaż też to dziwnie wygląda.

Stary 2011-07-26, 18:44   #4816
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
żadna wersja mi się nie podoba gdyby panu z ostatniej foty dorzucić szpile to rozumiem, że byłoby już stylowo...
Stary 2011-07-26, 18:48   #4817
Cola_Ola
Zakorzenienie

A no, ja zakładam sandałki po to, żeby mieć że tak powiem wentylację A nie po to by upocić stopy w skarpetkach. Poza tym to na prawdę dziwnie wygląda jak cienki pasek od sandałek wbija się w grubą skarpetę Przynajmniej moim zdaniem.

Stary 2011-07-26, 19:00   #4818
Magdallen
Zakorzenienie

A jak dla mnie jeszcze na modlekach noszenie skarpetek do sandałów przejdzie. Ale tak na ulicy wydaje mi się dziwne.
Stary 2011-07-26, 19:04   #4819
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

a ja ostatnio odkryłam, ze kolczyki w twarz (nos, łuk brwiowy) niektórym pasują, niektórym nie - ale nikomu nie dodają urody w sensie upiększenia

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:18   #4820
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:35   #4821
ulicznica
Zakorzenienie

Nie da rady, ten trend ma już kilka sezonów, ale w PL jest nie do przyjęcia z tego co widzę.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2011-07-26, 20:45   #4822
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
a ja ostatnio odkryłam, ze kolczyki w twarz (nos, łuk brwiowy) niektórym pasują, niektórym nie - ale nikomu nie dodają urody w sensie upiększenia

Ooo niee, nigdy bym sobie czegoś takiego nie zafundowała. Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, że ktoś sobie robi kolczyki. Ale sama w życiu bym czegoś takiego nie włożyła. Moim zdaniem to troszkę oszpecanie samego siebie. Kolczyk w brwi, w nosie jeszcze, ale niektórzy wbijają je sobie w usta, policzki, ręce, robią kolczyk w nosie jak u byka albo wielkie tunele.

Edytowane przez Cola_Ola
Czas edycji: 2011-07-26 o 20:47
Stary 2011-07-26, 20:59   #4823
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
Ooo niee, nigdy bym sobie czegoś takiego nie zafundowała. Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, że ktoś sobie robi kolczyki. Ale sama w życiu bym czegoś takiego nie włożyła. Moim zdaniem to troszkę oszpecanie samego siebie. Kolczyk w brwi, w nosie jeszcze, ale niektórzy wbijają je sobie w usta, policzki, ręce, robią kolczyk w nosie jak u byka albo wielkie tunele.
O, fuj! Dla mnie tunele są po prostu obrzydliwe. Mój brat aktualnie nosi w uchu różne rozpychacze, żeby móc sobie to wsadzić. Aż niedobrze mi się robi, jak na to patrzę. I zupełnie nie rozumiem, po co ludzie to robią.
Stary 2011-07-26, 22:05   #4824
Unendlichkeit
Raczkowanie

Cytat:
O, fuj! Dla mnie tunele są po prostu obrzydliwe. Mój brat aktualnie nosi w uchu różne rozpychacze, żeby móc sobie to wsadzić. Aż niedobrze mi się robi, jak na to patrzę. I zupełnie nie rozumiem, po co ludzie to robią.
Po co? Bo im sie podoba, bo chca poprzez wyglad wyrazic charakter, bo maja taki styl, bo to, bo tamto... Mi sie podobaja tunele, o ile nie osiagaja srednicy przecietnego wiadra Sama mam dwa kolczyki na twarzy (plus 1 w pepku, szykuje sie na kolejny w nosie - septum), dokladnie jak jennykicz http://img.fotomody.pl/images/zdjeci...6mm41zhvnc.jpg . Nie wiem, czy mi pasuja, po prostu mi sie podobaja, wiec mam. Nie postrzegam tego jako okaleczanie sie, a jedynie wyrazanie siebie i swojego stylu. Tak samo jest z tatuazami. Jednemu sie podobaja, drudzy nie moga pojac, jak mozna sie kluc na wlasne zyczenie. Tak wiec wszystko to kwestia gustu
Stary 2011-07-27, 01:02   #4825
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Niekoniecznie.
Np.w USA ciągle spotykałam zakaz wchodzenia w kostiumie kąpielowym do sklepów/instytucji(i to w różnych nadmorskich miasteczkach).

Może po prostu,żeby odpocząć od codziennych sztywnych ''ram''?
Sama uwielbiam chodzić boso będąc nad Bałtykiem i mam w nosie czy ktoś sobie pomyśli,że mnie na buty nie stać albo,że obrzydzają go moje stopy.

Każdy ma inny próg gorąca-zimna,pamiętaj o tym.
A, jesli mozna spytac, gdzie w USA spotykalas takie zakazy?

"But what is truth, Not easy to define,
We both have truths, Are yours the same as mine?"
Cinderella5x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 06:45   #4826
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cinderella5x Pokaż wiadomość
A, jesli mozna spytac, gdzie w USA spotykalas takie zakazy?

Wybrzeże wschodnie.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:35   #4827
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Wybrzeże wschodnie.
To tam, gdzie faceci na plaży muszą mieć szorty do kolan?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:36   #4828
Vacuous
Rozeznanie

Nie podoba mi się:
-łączenie (bez jakiegokolowiek wyczucia smaku) ubrań oraz dodatków skrajnie sportowych z eleganckimi,
-standardowo: legginsy mylone z ideą spodni
-wystające palce z balerin ... (jak dla mnie jest to nieestetyczne),
-białe kozaczki i w ogóle wszystkie buty ze "szpicem",
-w zimie: ohydne, pokulkowane i zmechacone bluzy z kapturem, a na to bezrękawniki,
-noszenie plecaka do nie-sportowych ubrań.
Stary 2011-07-27, 13:52   #4829
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vacuous Pokaż wiadomość
Nie podoba mi się:
-łączenie (bez jakiegokolowiek wyczucia smaku) ubrań oraz dodatków skrajnie sportowych z eleganckimi,
-standardowo: legginsy mylone z ideą spodni
-wystające palce z balerin ... (jak dla mnie jest to nieestetyczne),
-białe kozaczki i w ogóle wszystkie buty ze "szpicem",
-w zimie: ohydne, pokulkowane i zmechacone bluzy z kapturem, a na to bezrękawniki,
-noszenie plecaka do nie-sportowych ubrań.
Mi też.

I nie podoba mi się moda na "kalosze" To są zwykłe gumiaki. Jestem ciekawa czy gdyby nie były modne, kobiety by je tak ubierały na codzień.
Stary 2011-07-27, 14:49   #4830
zmawona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Mi też.

I nie podoba mi się moda na "kalosze" To są zwykłe gumiaki. Jestem ciekawa czy gdyby nie były modne, kobiety by je tak ubierały na codzień.
Ja bym ubierała. Bo podczas deszczu nie dbam o modę.
Co z tego, że gumiaki? Niech sobie będą nawet gumofilce, byle by ciepło było i sucho.
zmawona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości