|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: książkoholiczki i filmomaniaczki.
Ania Dąbrowska
A i nowa Brodka też niczego sobie Chciałabym pojść na ich koncerty ![]() Ja często chodzę... Byłam na koncertach: Hey(uwielbiam), Tomm'iego Emmanuel'a (uwielbiam też), Starego Dobrego Małżeństwa (Ich kocham od lat dziecięcych ), Wilków , Szcześniaka, Gaby Kulki |
|
|
|
|
#332 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zresztą jakby wiedzieli, to chyba by padli trupem, a przynajmniej moja mama, która uważa mnie za kompletnego noł lajfa, siedzącego całe dnie w domu Cytat:
ale w tym roku zastanawiam się czy by się z kolegami nie przejechać na woodstock w celach czysto towarzyskich ![]() Mnie kolega ostatnio wyciągnął na bitwe freestyle'ową i to była całkiem dobra zabawa, mimo że za hip hopem nie przepadam |
|||
|
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
To ja muszę chyba jednak docenić rodziców, że nigdy mi nie zabraniali jeździć i zawsze mieli ogromne zaufanie do mojej osoby co i mnie motywowało żeby się zachowywać tak, żeby ich nie zawieść. A lat mam 21.
Są tu jakieś fanki Eduardo Mendozy? Ja go właśnie odkrywam i jestem zachwycona umiejętnością charakteryzowania postaci |
|
|
|
|
#334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale tak się cieszę, euforia normalnie ... Chętnie bym jeszcze na MUSE poszła, Placebo i w ogóle wolę rocka =] |
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie no żart. ![]() ja ich b. lubię. ![]() Cytat:
![]() kolejny zespól, który bym obejrzała na żywo. chociaż Marsi byli już 2 razy... skończyłam w nocy 'Nienasyconych', Meg Cabot. taki głupi romansik z wampirkami. ale wciągnęło mnie i nawet się zaśmiałam kilka razy.
|
|
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
Ale Jared się prawie za Polaka uważa, i nawet po ostatnim koncercie na Twitterze po polsku pisał... a frontman MUSE to po pierwsze małe dziecko ma a po drugie aż tak Polski nie kocha =]
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze zakupy, yummy^^
książki ,,Dziennik 1953 - 1956"; ,,Dziennik 1957 - 1961"; ,,Dziennik 1961- 1969" - W. Gombrowicz ,,Wampetery, foma i granfalony" - K. Vonnegut ,,Świętoszek" - Molier ,,Zbrodnia i kara" - F. Dostojewski płyty ,,Goo" - Sonic Youth ,,Led Zeppelin II" - Led Zeppelin |
|
|
|
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
poppy seed mi te książki w życiu do rąk by same nie wpadły.
Gombrowicza nie rozumiem i nie lubię. A Zbrodnia i Kara chyba od 2 lat leży niedoczytana do końca =[ |
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#341 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czytałam to. Dopiero, jak się pojawił drugi bohater (Alaric? Dobrze kojarzę?), to zaczęło być ciekawie. Cytat:
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też się niedawno dowiedziałam. ma dziecko z aktorką, Kate Hudson.
|
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Zawsze się dowiaduję o wszystkim ostatnia. Brawa dla mnie
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś oglądnęłam jeszcze raz pierwszą część Seksu w wielkim mieście, bo mama kupiła z gazetą.
I choć serial jest dużo lepszy to pierwsza część filmu według mnie naprawdę się udała. Druga już nie.
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() plotkara ze mnie.
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
Z Ciebie plotkara a ze mnie fanka Pudelka wszystko wiem z tam tąd =]
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Piszemy "stamtąd"
![]() Ja wczoraj obejrzałam "Matka Teresa od kotów" i ...przedziwny film. Ciekawa konstrukcja pozwalająca na szersze zrozumienie tego co mogło być motywem (w retrospekcjach widzimy zdarzenia najpierw te najbliższe zbrodni a potem coraz bardziej odległe). Poczytałam jeszcze o tym wydarzeniu jak to wyglądało naprawdę (film oparty na faktach). Ogólnie mam mieszane uczucia, ale to dobrze, lubię jak film skłania do refleksji. |
|
|
|
|
#348 |
|
Konto usunięte
|
A mnie dziś TŻ zmusił do obejrzenia "American Psycho" - gdyby nie sama końcóweczka, byłby to debilny film, niewiele ambitniejszy od jakiejś "Teksańskiej masakry piłą mechaniczną" czy innej "Piły"...
|
|
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam kilka filmów na komputerze nie oglądanych jeszcze, ale mi się nie chce dosłownie... a książek już nie mam nowych też =[ Jutro do biblioteki w końcu pójdę =]
|
|
|
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Boziu, właśnie zaczęłam czytać n-tą książkę.... The Girl with the Dragon Tattoo Stiega Larssona....(nie mam pojęcia jaki jest tytuł polski
) Więc będę te wszystkie moje zaczęte książki czytała chyba do gwiazdki...
|
|
|
|
|
#351 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-04
|
O, widzę, ze dobrze trafiłam ;] Filmomaniaczka i książkoholiczka pełną gębą. W tej kolejności właśnie. Nie dziwne, skoro dysk zewnętrzny 1 tera i miejsce się kończy :/ Do czytania staram się wracać. Jestem właśnie w trakcie. Bo jednak każda wymówka stała się dobra, żeby zamiast czytać leżeć przed kompem, albo telewizorem.
Chwilę mi zajmie wkręcenie się w Wasze rozmowy, ale mam nadzieję, że dam radę. Tymczasem kulturalnie się witam ;] |
|
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#353 |
|
SPAMER
|
Ostatnio do moich TOP TEN dołączył "Mój przyjaciel Hachiko" - zryczałam się jak głupia. Oprócz tego... hmmmm... niech pomyślę:
- Człowiek ringu, - Annapolis, - Drogi Osamo, - 21, - Babylon A.D. - Cudowne dziecko, - Prestiż, - Horsemen - Jeźdźcy Apokalipsy, - Bez mojej zgody 10 które teraz przyszło mi na myśl. Te z ulubionych
|
|
|
|
|
#354 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak lubisz filmy z psami w roli głównej to polecam ,,Biały Bim, Czarne Ucho" - stary rosyjski film, tu dopiero lecą łzy |
||
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba w ramach przygotowań do koncertu marsów umęczę mojego chłopa żeby mi ściągnął wszystkie filmy z Jaredem Leto =]
A ogólnie ostatnio bardzo mi się podobał film "August Rush" i muzyka z tego filmu =] |
|
|
|
|
#357 | ||
|
SPAMER
|
Cytat:
Tylko już się boję, skoro tak piszesz. Mama do tej pory naśmiewa się ze mnie, bo za szkraba ryczałam na bajce "Wszystkie psy idą do nieba". Więc może być ze mną ciężko podczas takiego filmu ![]() Cytat:
Muzyka świetna. Chyba bardziej mi się ten film spodobał właśnie ze względu na muzykę, niż na historię, którą opowiada. Jakby nie patrzeć to po prostu bajka, ale za to jakże wzruszająca. Po obejrzeniu filmu od razu ściągnęłam sobie soundtrack'a.
|
||
|
|
|
|
#358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz do czytania wzięłam "Walkirie" Coelho, "Opowieśc o złodzieju ciał" Anne Rice, bo na tym tomie utknęłam i "Dziewczynę która igrała z ogniem" S.Larssona. |
|
|
|
|
|
#359 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja uwielbiam koncertowanie. I nie tylko takie duże koncerty, znanych zespołów, ale również takie bardzo kameralne koncerty mało znanych lub całkowicie hobbystycznych muzyków, w różnych klubach i knajpach. Wczoraj na przykład późnym wieczorem byłam w warszawskim Fonobarze na jam session (grało kilku moich znajomych) i było naprawdę genialnie. Grali rocka, przeplatali bluesem, jazzem i innymi różnymi (często trudnymi do zidentyfikowania ) gatunkami. Świetni, młodzi muzycy.![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Nawet nie chodzi o pozwolenie na wyjście czy spotkanie, bo z tym akurat nie jest najgorzej. Ale ogólną ciągłą kontrolę, etc. "bo ja się przecież o ciebie martwię". Edytowane przez l4lena Czas edycji: 2011-07-27 o 15:32 |
||
|
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

, Szcześniaka, Gaby Kulki 

na AC/DC, Comie, której szczerze nie lubię
, nie no żart. 

? Zawsze się dowiaduję o wszystkim ostatnia. Brawa dla mnie
) Więc będę te wszystkie moje zaczęte książki czytała chyba do gwiazdki...