|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
A odejscie wód to będzie nagly atak spawacza
|
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
k azdy taki sam, moj równo tydzien przed porodem chciał wózek zamawiać. a pytam skąd wiesz kiedy urodzę a on no 18go września
|
|
#3124 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hello
dziś mam beznadziejny samopoczuciowo dzień... zwolniłam się z pracy i już odpoczywam w domku... mam nadzieję,że minie szybko.. młoda kopie ostro..więc możliwe,że to tylko moja słabość materiału... Cytat:
zobaczysz,że jest ok wszystko ![]() Cytat:
w zasadzie...to pierwszy paszport będzie miała irlandzki.. a jak pojedziemy do pl to wyrobimy jej też polski... będzie miała 2 obywatelstwa. thelilah... nie tylko Ty... i się cieszę,że nie tylko Ja ![]() Cytat:
wytłuszczoną pierwszą część zdania zapamiętać..a wyprawka to przed kompem co najwyżej Cytat:
czekamy na dalsze dobre wieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a coś mówiła o porodzie??? idę coś zjeść...może mi się polepszy bo dalej słabo mi jest
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim Anią najlepsze życzenia Pestka STO LAT ![]() ![]() ![]() Anetika Wszystkiego najlepszego dla Tz i brawa za 35 tc ![]() Małgoś b. sie cieszę, że już wracasz do domku, tylko uważaj na siebie, żeby wszytsko było ok, a akcja porodowa w terminie o matko kochana! Ale z Ciebie długaśna szyjka a ja mam 2,5 i się cieszę ![]() a co do wyników - nie czytaj, bo dla nas brzuchatek są inne normy, a ten nowotwór i białaczkę to pewnie wyczytałaś z norm dla leukocytów, spoko ja też mam podwyższone pokaż ![]() Cytat:
ale dla mnie to oczywiste, że na takich prezentacjach wszytko jest mega droższe niz w sklepie Cytat:
![]() chyba to nie TO kochana Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki Ja też dziś na 19.00
|
||
|
|
|
#3126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wiece co, z drugiej strony to czasem dobrze, że są tacy wyluzowani bo to nas studzi troszkę, ten stres, że to juz, za chwilę, za niedługo... Taka równowaga Oczywiście to dobrze ale do czasu
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej brzucholki
witam się z Wami mam 15 stron do nadrobienia dopiero co nowa część a tu już ponad 100 stron ale produkujemy![]() dzisiaj mam trochę spokojniejszy dzień, to idę sobie zrobić kawkę i postaram się Was nadrobić ![]()
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
i wysłac do nich i mi wyrównają kase , a ja sie zastanawiałam czy mam taką małą średnia za ostatnie 12 miechów |
|
|
|
#3129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj tez mi cały czasu mówi gdzie tak pazdziernik jeszcze tyle czasuCytat:
no powiedziała tylko ze mam jej nie żałowac pieniedzy bo inaczej bede miała ciezki poród i sie wystraszyłam ze jakis czar rzuci jak jej nie dam mam nadzieje ze teraz zrobi czary mary i bedzie szybko łatwo i przyjemnie bo jak nie to ja znajde zeby mi moje 10 zł oddała
|
|
|
#3130 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie nerwuj sie, bo to szkodzi dla maluszka, trzy wdechy i do przodu
|
|
#3131 | |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego naj, naj, naj i oczywiście szybkiego i bezbolesnego porodu! Kciuki za dzisiejsze wizyty - ![]() U mnie to trwa przynajmniej 5 minut, czasem nawet dłużej![]() Cytat:
Normalnie jak profesjonalista się wypowiadał jeszcze na inne ciążowe tematy
Edytowane przez anetika Czas edycji: 2011-07-26 o 13:19 |
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w przychodni faktycznie buractwo jak ci nastepne beda wypisywac to zobacz czy aby napewno dobrze zaznaczyli wszystko ![]() masakra kobieta w ciazy i zamiast leżec i wypoczywac to sie musi denerwowac i lata za wszystkim
|
|
|
#3133 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że to nie oznacza przeterminowania:rolleyes : A wyniki schowałam, google zamknęłam i sobie spokojnie do jutrzejszej wizyty pooddycham No i my również trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty
|
||
|
|
|
#3134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() stokrotka dziewczynki, jak rozmiar biustonoszy do karmienia bierzecie? taki jak teraz, większy? ja nie wiem....
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-26 o 13:31 |
|
|
|
|
#3135 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no pewnie... teraz to musi być lajt.. a jak nie to ją znajdź i powiedz,że jak Ci dychy nie odda,to ją samo zło czeka w życiu ![]() :brzyda l:![]() Cytat:
wystarczyło,że raz dostał zrypę,że nie wiedział który tydzień a co do porodu... to tylko mówi,że do 22 musimy wytrzymać.. potem ma wolny tydzień po nockach.. i urlop potem zaklepany..więc możemy się rozpakować a ja się śmieje,że jak córcia będzie uparta po tacie i wredotkowata po mamie.. to jak na złość w czasie jego nocek będzie się na świat pchała ![]() malamutka... źle się bardzo poczułam i się zwolniłam.. tzn. pojechałam do domu... nie,że tak na stałe czy coś... powiedz mi jak zgaga wygląda?? może mi się wczoraj zaczęła?? mam coś takiego,że mi jakby na wymioty zbiera,do gardła aż się odbija.. i nie wymiotuję tylko przechodzi.. to zgaga jest??? (sorki za bezpośredni opis )
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-26 o 13:34 |
|||
|
|
|
#3136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do zwolnień - to moje trafiło z powrotem do przychodni - bo Pani wypisała od 12 lipca do 14 lipca zamiast sierpnia. I teraz musi poprawić i odesłać poprawne Ech.... |
|
|
|
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Asia wyslalam Ci maila na maila
|
|
#3139 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też dopiero odkryłam co to zgaga w ciąży Pieczenie w przełyku, odbijanie się ale bez wymiotów. Tak jakby Ci kwaśne gazy od żołądka przez buzię na zewnątrz uciekały. Mam tylko nadzieję, że razem z porodem skończy się problem ze zgagą
|
||
|
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3141 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miłego popołudnia ![]() Cytat:
![]() udanego malowanka a Ty wiesz kochana, stanowisko kierownice żebyś mi tam wałkiem nie machała bo ![]() Cytat:
Cytat:
przed ślubem kuzyna też jeszcze rano był w pracy, bo przecież ślub dopiero na 13 wrócił o 12 i w biegu się kąpał i ubierał a przed naszym ślubem to dzień przed był normalnie w pracy do popołudnia Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie jem Rennie co by się soku pomarańczowego napić bo mam ochote ![]() Dziewczyny od jutra w realu będą pieluszki Huggies tanusie za 29.95
|
||||||
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
chyba czas myśleć o L4..
a co do zgagi ( ? ) nie piecze mi nic... tylko się tak właśnie odbija jak na wymioty.. ale może to jest to ?? :/ niech se idzie tak szybko jak sobie prszyszło./...
|
#3143 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oni się pomylili a Ty sobie teraz załatwiaj, co za kraj tylko spokojnie Asiu![]() Cytat:
dla męża Cytat:
dla męża, fajnie jak sobie takie rzeczy czyta, widać się interesuje przebiegiem ciąży i jest na bieżąco![]() [QUOTE=acelinka;28362005]Acelinka jak się czujesz?? odpoczywasz mam nadzieje
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
stokroteczko może spróbuj Rennie kupić bo to na zgage i na wdęcia i niestrawność
![]() nie chyba tylko najwyższa pora o tym myśleć ![]() śpiąąąąąco mi ![]() Martusia, odpoczywam ile idzie byłam u mamy na chwilke bo babcia z dziadkiem tam byli posiedziałam (właściwie to poleżałam pierwszy raz od tygodnia miałam okazje wyjśc z domu dalej niż do warzywniaka na drugą strone ulicy i się zrobić na człowieka, już zapomniałam jak wyglądam w makijażu
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-26 o 14:06 |
|
|
|
#3145 |
|
Rozeznanie
|
Stokrotko niestety to nie znika. Widocznie macica zaczęła uciskać żołądek. Ty lepiej trzymaj kciuki by nie było gorzej
![]() Co to tego chorobowego, to się przekonamy co mi kadrowa dziś powie jak wróci z ZUS. Jedna umowa jest umową zlecenie i nie trwa 12 miesięcy, wiec jesli jest tak jak mowisz Małgosiu to stracę na tym i to sporo ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Muszę się jakoś ubrac i muszę jakiś makijaż sobie walnąć. Za 1,5 godzinki brat z przyszłą bratową i córeczką przyjeżdżają, a one mnie będą pierwszy raz na oczy widzieć (a ja je ) więc trzeba wyglądać jak człowiek
|
|
|
|
#3146 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mocno a jak się dziś czujesz kochana?Cytat:
Cytat:
kurcze jeszcze tylko 6 tygodni![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
kochana i odpoczywaj jak najwięcejStokrotka mi na zgagę pomaga zimne mleko pisałyście też coś na temat wózków. Mój mąż dziś dzwoni i mówi, że widział takiego świetnego Maxi Cosi i się zakochał i mówi ja to jakiś głupek jestem, jeżdże po mieście ( jak jest w pracy) i napalam się na wózki![]() tak się podnieca i przejmuje zakupem wózka, że szok to chyba będzie najbardziej przemyślany zakup w naszym życiu
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-07-26 o 14:22 |
|||||
|
|
|
#3147 | |
|
KWC
|
Cytat:
tej manipulantce każdą kasę dała. Niby 21 wiek mamy, ale kto wie, może licho wcale nie śpi Małgosiu, dobrze, że jesteś już w domu ![]() Jakiś czas temu pisałam, że rezygnuję z uczęszczania do szkoły rodzenia z powodów finanowych. Zapisaliśmy się jednak na kurs weekendowy. Z kasą cieniutko, ale małż powiedział, że trudno, na takie rzeczy nie będziemy żałować. Kochany. Aha, jeszcze jedno. Może pamiętacie jak pisałam, że się martwię o swoją siostrę, bo jest na coś chora i czeka ją szpital? Nie będę wnikać w szczegóły, ale było podejrzenie nowotworu, które się nie sprawdziło, Bogu dzięki. Dzisiaj lekarz ostatecznie potwierdził, że to nie rak chociaż prawdopodobieństwo było 70%. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-07-26 o 14:45 |
|
|
|
|
#3148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3149 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, ze lot udany i już jesteś na miejscu u rodzinki![]() Spray jasne, że pamiętamy. To super wiadomość, kamień z serca
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-07-26 o 15:00 |
||||
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Hello,
za dzisiejsze wizyty i ja też poproszę o kciuki bo też się dzisiaj wybieram na wizytę. Ze zgagą też niestety walczę i mało co pomaga, bo rennie nie mogę brać ze względu na cukier także się męczę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

nooooooooo, wtedy bym miała jeszcze większą zagwozdkę
kto mnie tam wie, jak czasami mi się zdarza tak długo spać
to może faktycznie odsypiam jakieś kursy 
albo sasiada
a on no 18go września
Też wybrałabym Sarę niż "Lorę"
w zasadzie...to pierwszy paszport będzie miała irlandzki.. a jak pojedziemy do pl to wyrobimy jej też polski... będzie miała 2 obywatelstwa.
wytłuszczoną pierwszą część zdania zapamiętać..a wyprawka to przed kompem co najwyżej 

Ja też dziś na 19.00
Oczywiście to dobrze ale do czasu 

i wysłac do nich i mi wyrównają kase , a ja sie zastanawiałam czy mam taką małą średnia za ostatnie 12 miechów

Pieczenie w przełyku, odbijanie się ale bez wymiotów. Tak jakby Ci kwaśne gazy od żołądka przez buzię na zewnątrz uciekały. Mam tylko nadzieję, że razem z porodem skończy się problem ze zgagą