|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Dusia, Daria i co z jutrem?
|
|
|
|
#542 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Pop ja bym chętnie zaopiekowała się takim dniem bez przygód bez kłótni z teściem < no dobra to juz nie mój teściu
tak wczoraj powiedział :P żebym do niego nie mówiła teść tylko PAN to ja mu na to że na PANA to trzeba sobie zasłużyć a dla mnie to może być WY czyli bezo osobowo :P > taki normalny zwykły szary dzień gdzie by nic się nie wydarzyło chcesz się zamienić na jeden dzień :PTylkooliwka pocieszam się tym że po każdej burzy wyjdzie słonko i ze inni mają gorzej < chyba > teraz siedzę i próbuję napisać pismo do wodociągów o podłączenie przyłącza wody zimnej do naszej kamienicy tylko nie wiem czy mam iść z tym jeszcze do gminy czy od razu do wodociągów jechać i czy muszę dołączyć odpis mapki topograficznej terenu czy oni sami sobie to wyciągną i czy musi sie pod tym podpisać całą wspólnota czy mogę ja tylko sama zanieść ? któraś wie może coś o tym
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy na kontroli, Misiek zdrowy tylko mu wysypka została... Jak myślicie ile odczekać po chorobie z basenem? Chciałabym go w końcu zabrać ![]() Nie zazdroszczę tych Waszych przygód...
|
|
#544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja mówiłam że chu.jowy dzień będzie??? no i mam, najpierw mnie w✂✂✂✂iła pielęgniarka w przychodni: pojechałam z małym po receptę na infarix, albo zapytać czy mają na stanie i będzie na piątek, weszłam do poradni dla zdrowych dzieci tam gdzie szczepienia i bilanse i mówię mendzie w okienku o co mi chodzi, a ona mi karze na stronę dla chorych przyjść, widzi że mam dziecko na ręce, więc jej mówię (bo może ślepa), że dziecko mam, a ona mi na to, że trzeba było bez dziecka wejść...to ja na to gdzie mam go do słupa przywiązać pod przychodnią do jasnej cholery?? a ona mi na to, że w samochodzie trzeba było zostawić, skoro wjechałam już na parking dla lekarzy swoją kolumbryną...jak mnie wpieniła, zaczęłam jej robić awanturę, gdzie mam kur.wa stanąć, jak cały parking i ulica zastawiona jak zwykle bo ludzie stawiają i na zakupy do miasta idą...a ona mi na to, że piechotą też można dojść...no to ja do niej, że proszę mi powiedzieć gdzie jest dyrektor przychodni?? nie chciała powiedzieć! Poszłam więc do mojej lekarki na tą chorą stronę, dała mi receptę i z✂✂✂a.ła że weszłam tam, na co ja jej, że tej mendzie z okienka się dupy ruszyć nie chciało no i że chcę się widzieć z dyrektorem, ta mi powiedziała gdzie, wyszła opieprzyć tą w okienku a ja poszłam do dyrektora - naskarżyłam, została wezwana na konfrontację i przy mnie dostała UPOMNIENIE z wpisem do akt! baba w płacz a ja jej na to, że dobrze jej tak, niech się nauczy ludzi szanować, a jak jej nie pasuje to brudne ulice czekają na takie jak ona! no i sobie poszłam zadowolona ze mną się nie zadziera a mój Kubuś dzielnie i cicho siedział mi na ręce przez cały czas teraz śpi uffff alem się upisała
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2011-07-26 o 13:25 |
|||
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale awanturnica z ciebie ale też bym się wkurzyła... A u nas w przychodni to strona dla chorych i zdrowych niby jest ale to fikcja bo nawet nie wiem czy ta dla chorych jest otwarta. Zrobili podział godzinowy i że z chorym po 11 przychodzić
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Bao - to żeś zrobiła babie I BARDZO DOBRZE! Jeszcze gotowa teraz pomyśleć, że ona jest tam dla pacjentów.
![]() ![]() klask i:
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Bao - z Tobą to lepiej nie zadzierać
. Ale Ty wredna baba jesteś . Oj nic dziwnego że teść nie może sie z Toba dogadać .
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z innej beczki, czy ktoś myśli już o kombinezonie na zimę dla malucha?? bo ja się rozglądam właśnie i jeden licytuję...może uda się nie kupować w tym roku kombinezonu za grubo ponad 200 zł
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
O taki mam
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
fajny
siostra mi w mothercare kupiła kurtkę zimową taki seledynek i najlepiej byłoby dobrać do niej spodnie na szelkach, ale nic takiego nie mogę znaleźć, więc muszę kupić cały i tak żeby mi w razie co spodnie pasowały do tej kurtki co mam
|
#553 |
|
Wtajemniczenie
|
Bao niezła jesteś
![]() Ja liczę,ze kombinezon z tamtego roku będzie dobry bo większy kupiłam mogę się zdziwić
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wszystkim naszym Anią w dniu ich imenin życzę dużo uśmiechu i radości i pięknej pogody
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#556 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jutro bedę jak w szale - muszę spakować całą naszą dziatwę na wakacje. Rano poprasuję, po południu skoczę na zakupy do Manufaktury-zapas mleka, pamperów, itp. Wieczorem muszę wsio popakować.
Mnie najbardziej odpowiadałby wariant spotkania w Manu - może na ryneczku - jakaś kawa/ herbata/ czekolada ( w Wedlu )? Placyk zabaw dla dzieci mały, ale jest.Darusiaa będzie wolna koło 17ej, to może na 17.30 -18? Tak, żeby Tylkooliwka zdążyła po pracy? Co Wy na to? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pozostałym Anulkom także wsiego najlepszego, zdrówka dla dzieci i radości na codzień p.s. będę się widziała z naszym Asiulkiem i Wercią
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||
|
|
|
#557 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co za babskou nas w końcu ładna pogoda ja kurtke zimową kupiłam w tamtym roku i myśle że teraz będzie dobra, zapłaciłam za nią 40 zł a wcześniej 160 kosztowała. Dokupie tylko spodnie. Teraz mi się przypomniało że dwie kurtki na zime mamy. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Anie wszystkiego najlepszego ![]()
|
|
|
#558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gusinek widzę Cie co u Was? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-07-26 o 14:48 |
|
|
|
|
#559 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: wiekszość z nas by chyba tak zareagowala ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
my mamy podobny tak samo wygląda tylko jest kremowy i m futerko ma koło kapturka Cytat:
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też na all wystawię mój zeszłoroczny z Wójcika w stanie idealnym, więc za jakieś 150 zł powinien pójść i kurteczkę z tup tup też idealną, w sumie też mi się uzbiera na nowy, chyba all sobie odpuszczę, bo z przesyłką wychodzi za używany tyle samo co i za nowy ![]() Ja zdążyłam poprasować, a mały jeszcze śpi. Jak wstanie i zje to pójdziemy w tą szarówę na spacer do biedronki chyba, że lunie do tej pory Tak mnie łeb boli...łykłam już 2 ibupromy, wypiłam 2 kawy i red bulla i nic![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- faktycznie Anny dzisiaj sto lat dla Ani p
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś to było bardzo popularne imię. Ja do dzisiaj je lubię i moja córka miała tak mieć na imię ale TZ dał inaczej.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-07-26 o 15:13 |
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Anny
Wy tu już za kombinezonami dla dzieci się rozglądacie Ja jeszcze latem żyę a wy już o zimie.U mnie w sumie ciągle ladna pogoda, taka na krótki rękaw, i spodenki, brzydko bylo tylko może z 3 dni. No ale upałów nie maJa szukam w necie aparatu fotograficznego, mam swój wymarzony model, ale uzbierane tylko na używany, i jak na złość nikt ostatnio nie sprzedaje A tak bardzo mi na nim zalezy, chcę go mieć przed wyjazdem sierpniowym![]() No a jutro idę po strój kąpielowy, i to taka konfrontacja z rzeczywistością jak się stanie przed lustrem w samym stroju, to już człowiekowi skrzydła to podcina, bo już widzi że nie ma 20-tu latek Mam nadzieje że bedą mieli jakieś oszukane lustro w którym się lepiej wygląda, albo najpierw pójdę na solarium
|
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() do kórtki seledynek czarne spodnie , ja mam taką kurtę dla szymka i właśnie mu tylko spodnie do tego kupię . dla Oli mam po szymku brązowy z wójcika i kurtkę z HMu , tylko je różowe dodatki kupię bo kombinezon taki troszkę chłopięcy ale w nosie to mam nie będę kupowała nowego jak za tamtem ponad 200 zeta dałam , na wyjścia ma kurtkę
|
|
#565 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-a zna tą ropuche,więc długo go namawiać nie musiałam.Cytat:
Fot z gór nie ma,bo jak wracaliśmy promem to nam ukradli torbe od wózka,a w nim był aparat,pampersy dziecka,mleko,małej bluzka i spodnie i o zgrozo moja kosmetyczka![]() Kupiliśmy aparat nowy i trochę mam fot z Danii-jeziorko,morze,nawet kaczki.Pózniej wstawie,bo nie wiem gdzie tż schował kable.Wróci to mi da. Cytat:
Załatwiłaś babsko,ale i bardzo dobrze.W głowie się takim świetym krowom przewraca od tego siedzienia na dupie. Cytat:
Czapki też już dwie ma,bo w zeszłym roku za duże jej kupiłam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja się chyba wykończe albo wcześniej tż mnie zabije.Ja nie wiem czy te wszystkie zwierzęta mają w dupie gps i mój adres Jezu dlaczego ludzie nie kastrują/sterylizują swoich kotów/psów do cholery jasnej?a pózniej tego nieszczęścia głodnego tyle na świecie chodzi.Głupie 200zł,a ile życia można uratować-nie dopuszczając do narodzin.
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski umówmy się w tygodniu na kawę w połowie drogi tj np w złotych tarasach co??? Nie ma bata żebym z Marcelem po powrocie z pracy jechała na Bemowo
W weekend jak najbardziej ale wtedy to P0P nie ma ... megi wstawię ja tż wróci zdjęcia mojego placu to zobaczymy, który większy, Ty mi tu nie fikaj ![]() aneczka matko... drcron ja to Ci teścia nie zazdroszczę Za wysyłkę dziękuję, taniej by mi wyszło kupić niż słać Ci kuriera hehehehehBao niezła jesteś Ja to bym chyba w końcu zlitowała się na babą i prosiła dyra by nie dawał Jej upomnienia Wiesz już co z naszym spotkaniem?ana no nareszcie Jednego fasonu po prostu jakoś wolałam mniejszy rozmiar i tak wyszły dwa różne rozmiary Nie mniej jednak żal mi że tak "płasko" wyglądam na golasa Chyba jutro pojadę popatrzeć tam na stroje...Dzięki laski, że takie chętne jesteście na pożyczanie mi sprzętów Mogłabym wziąć od Was wszystkich i iść na stragan, a potem zniknąć ![]() Oliwka jedziesz Ty do tego Mielenka?? Nie bądź wiśnia Ania p i reszta doświadczonych poradźcie co warto wziąć nad morze - wiem że to nie zagramanica, ale każda rada na wagę złota!
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-07-26 o 19:35 |
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka napewno kalosze i coś od deszczu bo z tą pogodą to widzisz jaka lipa , apteczkę jakąs , ten namiot , parawan . dla mnie chyba wsio .
Ana to wam się trafiło dobrze że młoda jakoś przetrwała bidulka .
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
aneczkkaa, ale mieliście przygodę..nudno nie było, ale nie zazdraszczam
drcron, ale z niego mega giga dziad i z tą woda maskara, a niby XXI wiek mamy.....![]() ana, witaj zgubo i takie głupoty gadasz, że się wkręcić nie możesz-ty ówczesne pierwsze miejsce w ilości pisanych postów ![]() przykro mi z powodu tej kradzież....a zwierzaki sobie widocznie przekazują gdzie warto sie stołować bao, ogromne brawa dla ciebie ! jestem z ciebie dumna współczuję usypiania kubusia ja nie tylko myślałam juz o kombinezonie, ale mam chyvba ze 2, spodnie na szelkach i chyba ze 4 kurtki-wszystko z lumpków oczywiście. Bo ja jak kupuję to nawet na 5 latek rzeczy jak fajne są....i tych za dużych mam już ogromny karton w komórce i sobie co jakiś czas donoszę madzia, a jakiego aparatu poszukujesz?
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
evitka najbardziej szukam Fuji S200exr ewentualnie S100FS. Ale patrze tez na inne typu hybryda czyli że bez wymiennego obiektywu a z ręcznym ustawianiem ostrości, i z nagrywaniem filmów.
Byłam z chłopakami na basenie. Po ostatnim razie co mały się przekonał i pierwszy raz nie ryczał, było po prostu super . Jest na basenie taka zjeżdzalnia słoń, to przez 30 min, tylko wlaził i zjezdzał, nawet jak się gdzieś walnął, to się śmiał. A ratownik to tylko skomentował jak obok niego przechodziłam, co ten malec cały czas tak piszczy, że on szuka wtedy topiących się panienek
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia jaki macie basen? Taki płytki dla maluszków czy normalny? Zabierasz jakieś zabawki?
Nikt mi nie odp ile po chorobie poczekać z basenem, tydzień wystarczy? Walczę z zaprawianiem ogórków Misiek padł przed 19 Jakiś taki niedospany dziś, pewnie dlatego że wczoraj szalał do północy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

tak wczoraj powiedział :P żebym do niego nie mówiła teść tylko PAN to ja mu na to że na PANA to trzeba sobie zasłużyć a dla mnie to może być WY czyli bezo osobowo :P > taki normalny zwykły szary dzień gdzie by nic się nie wydarzyło chcesz się zamienić na jeden dzień :P

Ciężko się wbić po dłuższej przerwie i bezpieczniej jest sobie podczytywać
Jest śliczna,mądra i najcudowniejsza w świecie-po mamusi,więc nie dziwi mnie to jakoś za bardzo

hehehe
klask i:

)? Placyk zabaw dla dzieci mały, ale jest.

Chyba jutro pojadę popatrzeć tam na stroje...
Jakiś taki niedospany dziś, pewnie dlatego że wczoraj szalał do północy