No i kolejny wątek sigmowy, chociaż już dawno nie skubańcowy... cz. 45 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 17:55   #1651
estre
Zakorzenienie

Dot.: No i kolejny wątek sigmowy, chociaż już dawno nie skubańcowy... cz. 45

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ja też potrzebuję jakiś jesiennych
Zamówmy coś
estre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:56   #1652
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Irja Pokaż wiadomość

Ja też zawsze daję z siebie wszystko Jak pracowałam w sklepie, to przy dostawach potrafiłam siedzieć do 1 w nocy, by następnie pobiec na 8 i pomóc dziewczynom, bo wiedziałam, że same nie wyrobią się do otwarcie sklepu. Siedziałam z nimi do 11-12, a następnie sama przychodziłam do pracy na 14
Angażowałam się w wiele zadań, ale to nic nie zmieniło w mojej karierze
właśnie ja tak robiłam na początku mojej "kariery" i nic dobrego to nie przyniosło od kiedy zmieniłam nastawienie i daje z siebie wszystko , ale tylko przez 8h pracy i ani 10minut dłużej to zaczęli mnie bardziej szanować bo tak to byłam do wszystkiego

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28361709]na początku pewnie tak [/QUOTE]

własnie na początku...praca w sklepie tylko teoretycznie wydaje się taka łatwa. Trzeba być nie tylko sprzedawcą, ale jeszcze magazynierem, sprzątaczką, księgową, psychologiem i visual merchandiserem w jednym aha, i trzeba mieć motorek w tyłku i nikogo nie ochodzi, że się ma okres, że cię rzucił chłopak czy coś tam

Cytat:
Ja właśnie w sklepie już nie chcę
Pracowałam kiedyś (w sklepie z naturalnymi kosmetykami) i często miałyśmy zmiany 12h. chociaż to akurat jakoś szczególnie mi nie przeszkadzało. Bardziej to, że weekendy też były zajęte, a ja wtedy studiowałam zaocznie, więc weekendów w ogóle nie miałam wolnych
Ostatnio już nawet wysyłałam cv do butików, gdzie potrzebowali osób, które zajmują się witrynami/manekinami itd, no ale skoro dalej szukam pracy, to wiadomo jak się skończyło
Pewnie jeżeli do połowy września nie znajdę innej pracy, to pójdę do butiku i może jakoś wtedy uda mi się chociaż awansować na visual merchandising
jeżeli nie masz doświadczenia stricte na tym stanowisku to ciężko Ci będzie znaleźć taką pracę od razu. Znów by trzeba było zacząć od początku drogi, czyli najpierw sprzedawca, a później ewentualnie visual. Znam dwie genialne osoby jeśli chodzi o marchandising...one tylko spojrzały juz wiedziały co i jak, co z czym itd a żeby coś osiągnąć bardzo długo pracowały jako zwykli sprzedawcy. Jeden z nich wlasnie teraz po 2latach w pracy w H&M dostał awans na visuala, a jest genialny...więc niestety to nie jest tak chop siup, niestety :/

Cytat:
Właśnie znalazłam kurs na visual merchandising (bo jednak bez tego będzie ciężko w tym zawodzie) i kosztuje 500zł a trwa jeden dzień, 8godz
a do tego są później jeszcze inne szkolenia, które podnoszą kwalifikacje i kosztują jeszcze więcej
Jak znajdę pracę, to sobie na taki pójdę, bo to może mi się później przydać
moim zdaniem takie kursy to tylko naciąganie na kase... bzdura, tego się nie można nauczyć. Albo ktoś ma o tego smykałke, albo nie. Poza tym każdy sklep, każda firma ma zupełnie inne zasady visual marchandisingu, więc nie da się tego wyuczyć i już

sorki, że się tak "wymądrzam", ale siedzę w branży od 4lat, więc troche o tym wiem mam również wiele znajomych w innych sklepach, także o takich rzeczach się mówi, stąd moja wiedza aha, i teraz wiele sklepów wiem, że w ogóle rezygnuje ze stanowiska visual marchandisera, gdyż twierdzą, że cała ekipa powinna potrafić "robić" sklep. Moim zdaniem to jest głupotą bo jak nie ma jednej konkretnej osoby wyznaczonej to nigdy nie bedzie zrobione na tip top bo każdy ma swoją-inną wizję. Ale to takie rzeczy to tylko w Polsce (bo w tych samych sieciach, ale np w Niemczech takie stanowiska jak najbardziej istnieją i takich osób jest nawet kilka). Generalnie nie jest łatwo

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2011-07-26 o 18:02
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:57   #1653
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
nie mogę być zarejestrowana w urzędzie pracy
mam ten sam problem
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:58   #1654
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

widziałam w Reserved piękne czerwone szpileczki z takiego zamszyku cudne bomba, ale nie było 39 gdy by były to bym brała

ale ale ale... jest jeszcze jeden Reserved u mnie więc może tam się przejadę :P

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez estre Pokaż wiadomość
Zamówmy coś

chętnie ja się piszę na jakieś botki

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:58   #1655
Brydzia_
Zakorzenienie

będą wogóle chętne na te buty co wkleiłam ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:59   #1656
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28367232]mam ten sam problem [/QUOTE]

no właśnie

szkoda słów jak po wakacjach nic nie znajdę to chyba się powieszę

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mi się nie podobają nie mój styl

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-07-26, 17:59   #1657
estre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Wolałabym te same tylko wyższe, ale jak nie będzie ich nikt robił to i skuszę się na te niższe.
Tylko zależy jaki kolor jeszcze
Stary 2011-07-26, 17:59   #1658
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
własnie na początku...praca w sklepie tylko teoretycznie wydaje się taka łatwa. Trzeba być nie tylko sprzedawcą, ale jeszcze magazynierem, sprzątaczką, księgową, psychologiem i visual merchandiserem w jednym aha, i trzeba mieć motorek w tyłku i nikogo nie ochodzi, że się ma okres, że cię rzucił chłopak czy coś tam
dokładnie to miałam na myśli
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:00   #1659
Irja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
ciasta, kompoty i musy jabłkowe na szarlotki w zimie
Nigdy tego nie robiłam a ciasto odpada, bo rodziców nie ma w domu, więc nie będzie miał kto zjeść

Cytat:
Napisane przez katrioszka Pokaż wiadomość
znam ten ból z bratem - mój też zasiądzie do kompa, a raczej lapka i już cały świat idzie w odstawkę. Ale przynajmniej Twój brat ma jakieś życie poza kompem (wnioskuję to z tego, że miał urlop - czyli jakąś pracę ma i coś robi ). Mój brat nie ma pracy i w sumie całymi dniami siedzi w domu .

zmień nastawienie aczkolwiek z tego co wyczytałam pracowałaś w sklepie, więc jako tako masz doświadczenie adekwatne i będzie Ci sporo łatwiej, ja z moim skromnym doświadczeniem to tzw "z czym do ludzi idziesz kobieto "

moja przyjaciółka chciała na dziennikarstwo ale finalnie poszła na europeistykę
Całe szczęście pracę ma (w ochronie), ale przez to też nie je, bo nie chce mu się robić. A jak wraca, to tylko komputer się liczy.

Tak liczę, że praca w sklepie w tym wypadku będzie dla mnie plusem
Ale mam nadzieję, że nie będę musiała tego sprawdzać

Ja chciałam iść na architekturę wnętrz, ale tam dużo matematyki, a to nie jest moja mocna strona
Zadowoliłam się więc 2-letnią szkołą architektury krajobrazu, ale nic mi to nie dało, bo mimo, że "pokrewne", to jednak nie to samo co aranżacja wnętrz
A kurs wnętrzarski kosztuje 8tyś

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Tż mnie zabrał na deserek

Może powinnaś z nim na spokojnie pogadać ?

Osobiście wiem, że można to wyminąć :P
Rozmawiałam Bardzo długo tłumaczyłam mu na spokojnie i owszem, na jakiś czas pomogło, nawet mi dziękował, ale to co dobre, szybko się kończy.
Lenistwo zwycięża
Nawet jak mu ktoś podstawi jedzenie pod nos, to talerz z całą zawartością stoi koło niego minimum godzinę, a zdarza się, że dłużej...

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28366910]ja ostatnio usłyszałam, że mam za wysokie wykształcenie do pracy w butiku oczywiście nieważne, że chciałam w nim pracować i że mam doświadczenie [/QUOTE]
To już w ogóle jest komedia aczkolwiek miło takie coś usłyszeć, ale samo wykształcenie nie da Ci pieniędzy na życie
Moja koleżanka była rok kierownikiem w sklepie i później jak szukała pracy, mówili jej, że na sprzedawce ma za wysokie kwalifikacje, a na kierownicze stanowisko za małe doświadczenie
Stary 2011-07-26, 18:00   #1660
estre
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam w Reserved piękne czerwone szpileczki z takiego zamszyku cudne bomba, ale nie było 39 gdy by były to bym brała

ale ale ale... jest jeszcze jeden Reserved u mnie więc może tam się przejadę :P

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

chętnie ja się piszę na jakieś botki
Tylko Ty chcesz niższe, a ja bym wolała jakieś wysokie 8-10cm
Stary 2011-07-26, 18:02   #1661
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Czarne o tak

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez estre Pokaż wiadomość
Tylko Ty chcesz niższe, a ja bym wolała jakieś wysokie 8-10cm

No właśnie ja muszę mieć niższe innych nie chce raz bo jestem wysoka, a dwa że nie lubię chodzić w wysokich szpilach wolę niski obcas

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-07-26, 18:03   #1662
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez speare Pokaż wiadomość
nie wiem... u mnie tak zawsze jest w okolicy, wszyscy znajomi tak mieli, że na miesiąc ich musieli zatrudnić poza tymi który mieli staż w urzędzie gminy albo powiatu bo tam sobie cwaniaki wylobbowali w UP zapis w regulaminie, że nie muszą...

Niby jest tak, że powinno się zatrudnić na tyle czasu ile trwał staż ale jeżeli np stażysta/tka nie wywiązuje się z obowiązków to można nie zatrudniać (np. moi teściowe mieli babkę na stażu w fitness klubie...a ona po prostu była tragiczna, włączała klimę na maxa i otwierała drzwi na dwór a oni płacili kupę siana za prąd, wychodziła sobie i zostawiała córkę w fitnessie, ogólnie bardzo nieodpowiedzialna była...i strasznie żałowali, że ją wzięli bo teściu jej tłumaczył wszystko, mówił, że klima może być włączona ale nie na maxa i nie cały czas bo jak nie ma klientek to po co ją włączać ..ale on i tak robiła po swojemu...) i wtedy pisze się specjalne pismo, zawsze coś da się wymyślić żeby nie zatrudniać Ta stażystka była potrzebna bo teściu chatę stawia i nie mógł być w fitnessie a teściowa ma inną pracę i prowadzi jeszcze swoje biuro więc potrzebowali kogoś..ale i tak jej nie zatrudnią bo postanowili zamknąć klub

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:05   #1663
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

idę do skrzynki po listy

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-07-26, 18:06   #1664
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie
Musimy którąś organizatorkę namówić, bo ja już nie mam siły na łażenie po sklepach za takimi klasycznymi czarnymi niskimi
Stary 2011-07-26, 18:07   #1665
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy tego nie robiłam a ciasto odpada, bo rodziców nie ma w domu, więc nie będzie miał kto zjeść
kompot, to proste, myjesz jabłka, kroisz na osiem części, gotujesz pół godziny w dużym garze, na koniec wsypujesz 3-4 łyżki cukru i gotowe

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:08   #1666
sskers
batonik

Cytat:

sorki, że się tak "wymądrzam", ale siedzę w branży od 4lat, więc troche o tym wiem mam również wiele znajomych w innych sklepach, także o takich rzeczach się mówi, stąd moja wiedza aha, i teraz wiele sklepów wiem, że w ogóle rezygnuje ze stanowiska visual marchandisera, gdyż twierdzą, że cała ekipa powinna potrafić "robić" sklep. Moim zdaniem to jest głupotą bo jak nie ma jednej konkretnej osoby wyznaczonej to nigdy nie bedzie zrobione na tip top bo każdy ma swoją-inną wizję. Ale to takie rzeczy to tylko w Polsce (bo w tych samych sieciach, ale np w Niemczech takie stanowiska jak najbardziej istnieją i takich osób jest nawet kilka). Generalnie nie jest łatwo
Zgadzam się, że praca w sklepie to bycie kimś 10in1. W pierwszej pracy pracowałam po 11,5h w małym sklepie i musiałam w kółko udawać, że coś robię, nawet jeśli do 16 ruch był znikomy. Sklep miał ile? Z 60m2? Można było umrzeć z nudów i frustracji.

Za to w drugim sklepie byłam wszystkim, sklep dla odmiany 1000m2 i to był mój raj na ziemi Nigdy się nie nudziłam, zawsze było coś do roboty. Mieliśmy swojego marchandisera ale był leniem śmierdzącym i większość swojej roboty zostawiał sprzedawcom (jakbyśmy mieli mało do roboty..), więc siłą rzeczy uważałam go za zbędnego, bo szybko nauczyłyśmy się robić tego co On. Ale podejrzewam, że był du** i że przy innych nauczyłabym się dużo więcej.
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28367232]mam ten sam problem [/QUOTE]
Hm, czemu nie możecie się zarejestrować? Żaden mądry powód nie przychodzi mi do głowy..

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2011-07-26 o 18:10
sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:11   #1667
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość

Hm, czemu nie możecie się zarejestrować? Żaden mądry powód nie przychodzi mi do głowy..
Ja nie mogę bo jestem współwłaścicielką firmy

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-07-26, 18:11   #1668
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:

moim zdaniem takie kursy to tylko naciąganie na kase... bzdura, tego się nie można nauczyć. Albo ktoś ma o tego smykałke, albo nie. Poza tym każdy sklep, każda firma ma zupełnie inne zasady visual marchandisingu, więc nie da się tego wyuczyć i już

Da się tego nauczyć tu nie chodzi tylko ubranie manekina ale też o rozmieszczenie towaru, wyznaczaniu ścieżek tak żeby klienta jak najbardziej kusić, ustawianiu różnych rzeczy obok siebie...wyuczyć to się nie da śpiewać jak się nie ma głosu itd A to jest normalny zawód, którego można się nauczyć tak jak np marketingu poprzez poznanie pewnych reguł
Nie ma żadnych wielkich różnic w zasadach marchandisingu wśród sklepów .. wiadomo w tesco i auchan nie masz tak samo rozmieszczonego towaru ale jest bardzo podobnie, zauważ, że np. stoisko z pieczywem zawsze jest na końcu marketu żeby klient przeszedł cały sklep i przy okazji coś kupił
Tego jak najbardziej da się nauczyć, to nie jest talent ...

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2011-07-26 o 18:13
Stary 2011-07-26, 18:12   #1669
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Musimy którąś organizatorkę namówić, bo ja już nie mam siły na łażenie po sklepach za takimi klasycznymi czarnymi niskimi

Wiesz co dokładnie mam tak samo, chodzę po tych sklepach i nic a te różne co tutaj są, co pokazywałam wcześniej podobają mi się i są w sam raz

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-07-26, 18:16   #1670
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:

Całe szczęście pracę ma (w ochronie), ale przez to też nie je, bo nie chce mu się robić. A jak wraca, to tylko komputer się liczy.

Tak liczę, że praca w sklepie w tym wypadku będzie dla mnie plusem
Ale mam nadzieję, że nie będę musiała tego sprawdzać

Ja chciałam iść na architekturę wnętrz, ale tam dużo matematyki, a to nie jest moja mocna strona
Zadowoliłam się więc 2-letnią szkołą architektury krajobrazu, ale nic mi to nie dało, bo mimo, że "pokrewne", to jednak nie to samo co aranżacja wnętrz
A kurs wnętrzarski kosztuje 8tyś

Rozmawiałam Bardzo długo tłumaczyłam mu na spokojnie i owszem, na jakiś czas pomogło, nawet mi dziękował, ale to co dobre, szybko się kończy.
Lenistwo zwycięża

Nawet jak mu ktoś podstawi jedzenie pod nos, to talerz z całą zawartością stoi koło niego minimum godzinę, a zdarza się, że dłużej...

To już w ogóle jest komedia aczkolwiek miło takie coś usłyszeć, ale samo wykształcenie nie da Ci pieniędzy na życie
Moja koleżanka była rok kierownikiem w sklepie i później jak szukała pracy, mówili jej, że na sprzedawce ma za wysokie kwalifikacje, a na kierownicze stanowisko za małe doświadczenie
To nieciekawie ... pewnie na wizytę u psychologa się nie zgodzi bo to nie jest normalne, że nawet jak mu dajesz gotowe jedzenie to i tak nie ruszy tego od razu tylko po dłuższym czasie..

Ja mam tak czasami z Tż'tem ale on jest web designerem ..niekiedy jak wpadnie w trans to mogłabym wpuścić słonia do pokoju a on by nie zauważył, mogę coś powiedzieć a on nie reaguje bo coś tam tworzy . No ale jeść to on je...czasami jak za całe wojsko heh :P

Fotografia Anna Kolebuk

Czas edycji: 2011-07-26 o 18:18
Stary 2011-07-26, 18:16   #1671
Irja
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli nie masz doświadczenia stricte na tym stanowisku to ciężko Ci będzie znaleźć taką pracę od razu. Znów by trzeba było zacząć od początku drogi, czyli najpierw sprzedawca, a później ewentualnie visual. Znam dwie genialne osoby jeśli chodzi o marchandising...one tylko spojrzały juz wiedziały co i jak, co z czym itd a żeby coś osiągnąć bardzo długo pracowały jako zwykli sprzedawcy. Jeden z nich wlasnie teraz po 2latach w pracy w H&M dostał awans na visuala, a jest genialny...więc niestety to nie jest tak chop siup, niestety :/
Ja wiem, że to nie takie hop siup i aby coś osiągnąć, trzeba długo czekać i być wytrwałym, nie poddawać się

Cytat:
Ja też tak uważam, ale sama zauważyłaś, że bez doświadczenie takiej pracy nie dostanę, a taki kurs może przynajmniej ułatwi mi kontakt z pracodawcą i chociaż zaprosi mnie na rozmowę a w przyszłości może pomoże w ewentualnym awansie
A moda jest moją pasją, więc nie rzucam się na głęboką wodę
Na co dzień preferuję inny styl, ale wiem co jest modne, co przyciąga uwagę, reszta to już praktyka, itd

Cytat:
Wiem, za granicą zupełnie inaczej to wygląda, ale w przeciągu ostatnich 2 miesięcy znalazłam co najmniej 5 ogłoszeń, gdzie poszukiwali visual merchandisera do salonów odzieżowych, więc zapotrzebowanie jeszcze jest
Ja jedynie zajmowałam się witryną w sklepie kosmetycznym, ale robił to właściwie każdy, bo sklep nie miał od tego konkretnej osoby.

Edytowane przez Irja
Czas edycji: 2011-07-26 o 18:26
Irja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:19   #1672
sskers
batonik

Cytat:
Ja nie mogę bo jestem współwłaścicielką firmy
No tak, o tym nie pomyślałam A to bycie współ- przynosi Ci jakieś zyski?
Cytat:
Da się tego nauczyć tu nie chodzi tylko ubranie manekina ale też o rozmieszczenie towaru, wyznaczaniu ścieżek tak żeby klienta jak najbardziej kusić, ustawianiu różnych rzeczy obok siebie...wyuczyć to się nie da śpiewać jak się nie ma głosu itd A to jest normalny zawód, którego można się nauczyć tak jak np marketingu poprzez poznanie pewnych reguł
Nie ma żadnych wielkich różnic w zasadach marchandisingu wśród sklepów .. wiadomo w tesco i auchan nie masz tak samo rozmieszczonego towaru ale jest bardzo podobnie, zauważ, że np. stoisko z pieczywem zawsze jest na końcu marketu żeby klient przeszedł cały sklep i przy okazji coś kupił
Tego jak najbardziej da się nauczyć, to nie jest talent ...
Zdecydowanie da się nauczyć. Zresztą można samemu eksperymentować. Jak jest się sprzedawcą trochę ogarniętym, to łatwo zauważyć pewne trendy - zależność sprzedaży a położeniem produktu. Na przecenach popularny jest chwyt - przecenione obok nieprzecenionych czy stosowanie plakietek od.. Dużo tego

Stary 2011-07-26, 18:20   #1673
Konto usunięte

Cytat:
nie no zarejestrować to się mogę, tylko nie w krk bo jestem zameldowana gdzie indziej i powiedzieli mi w UP, że kasa (np na staże) jest przydzielana na dany region i jak będę zarejestrowana w mieście A, a chciałabym dostać staż z urzędu w mieście B to go nie dostanę, bo kasa "na mnie" jest tylko w tym mieście A tak mi powiedzieli, ja się na tym nie znam więc przyjęłam do wiadomości, że tak faktycznie jest
Stary 2011-07-26, 18:21   #1674
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem, że to nie takie hop siup i aby coś osiągnąć, trzeba długo czekać i być wytrwałym, nie poddawać się

Ja też tak uważam, ale sama zauważyłaś, że bez doświadczenie takiej pracy nie dostanę, a taki kurs może przynajmniej ułatwi mi kontakt z pracodawcą i chociaż zaprosi mnie na rozmowę
A moda jest moją pasją, więc nie rzucam się na głęboką wodę
Na co dzień preferuję inny styl, ale wiem co jest modne, co przyciąga uwagę, reszta to już praktyka, itd

Wiem, za granicą zupełnie inaczej to wygląda, ale w przeciągu ostatnich 2 miesięcy znalazłam co najmniej 5 ogłoszeniem, gdzie poszukiwali visual marchandisera do salonów odzieżowych, więc zapotrzebowanie jeszcze jest
Ja jedynie zajmowałam się witryną w sklepie kosmetycznym, ale robił to właściwie każdy, bo sklep nie miał od tego konkretnej osoby.
Kochana kurs/papierek z kursu zawsze się przyda zwiększy Twoje szanse najgorszy jest zastój trzymam za Ciebie kciuki cały czas !

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2011-07-26, 18:23   #1675
sskers
batonik

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28367694]nie no zarejestrować to się mogę, tylko nie w krk bo jestem zameldowana gdzie indziej i powiedzieli mi w UP, że kasa (np na staże) jest przydzielana na dany region i jak będę zarejestrowana w mieście A, a chciałabym dostać staż z urzędu w mieście B to go nie dostanę, bo kasa "na mnie" jest tylko w tym mieście A tak mi powiedzieli, ja się na tym nie znam więc przyjęłam do wiadomości, że tak faktycznie jest[/QUOTE]
No tak A tymczasowe zameldowanie nie pomogłoby w tym? Nie znam się, ale może jest jakiś sposób by to ominąć. Tylko nie jestem pewna, czy jest to warte Twojej energii. Np. we Wrocławiu up nie jest zbyt pomocną instytucją.

Stary 2011-07-26, 18:24   #1676
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:

Zdecydowanie da się nauczyć. Zresztą można samemu eksperymentować. Jak jest się sprzedawcą trochę ogarniętym, to łatwo zauważyć pewne trendy - zależność sprzedaży a położeniem produktu. Na przecenach popularny jest chwyt - przecenione obok nieprzecenionych czy stosowanie plakietek od.. Dużo tego
No pewnie, że trzeba być ogarniętym i jak jakiś czas się w sklepie pracuje to dużo można się w tym zakresie nauczyć czasami sobie z Tż'tem o tym gadamy bo on dużo na takie tematy wie ja się staram w sklepie myśleć trzeźwo ale wiadomo, że czasami się skuszę na coś...nieświadomie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28367694]nie no zarejestrować to się mogę, tylko nie w krk bo jestem zameldowana gdzie indziej i powiedzieli mi w UP, że kasa (np na staże) jest przydzielana na dany region i jak będę zarejestrowana w mieście A, a chciałabym dostać staż z urzędu w mieście B to go nie dostanę, bo kasa "na mnie" jest tylko w tym mieście A tak mi powiedzieli, ja się na tym nie znam więc przyjęłam do wiadomości, że tak faktycznie jest[/QUOTE]

Mam to samo ! ...Musiałabym zameldować się w Pile jeśli bym chciała tam mieć staż (tam mam na to większe szanse bo to o wiele większe miasto) ale nie mam nikogo tam ... Ale to chyba jest zameldowanie tymczasowe Nie masz nikogo zameldowanego w Krk kto mógłby Cię przygarnąć ?

Fotografia Anna Kolebuk

Czas edycji: 2011-07-26 o 18:26
Stary 2011-07-26, 18:25   #1677
Konto usunięte

Cytat:
No tak A tymczasowe zameldowanie nie pomogłoby w tym? Nie znam się, ale może jest jakiś sposób by to ominąć. Tylko nie jestem pewna, czy jest to warte Twojej energii. Np. we Wrocławiu up nie jest zbyt pomocną instytucją.
pomogłoby, ale nie mam gdzie
i również nie orientuję się czy UP krakowski jest pomocny bo mnie nigdy nie interesował
Stary 2011-07-26, 18:25   #1678
speare
exmod na urlopie:)

Cytat:
bodajże jeśli rodzice są KRUSowcami i sie studiuje to też chyba nie da rady... tzn da, ale więcej się na tym traci niż zyskuje
speare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:25   #1679
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Kiedyś pracowałam przez 3 lata od ponad roku nie pracuję, a współwłaścicielką jestem nadal...zrezygnować ciężko bo to spółka z moją mamą ;/ czy mam jakieś zyski szczerze nie bardzo...

sama nie wiem co robić jestem w kropce ;/ chciałam zrezygnować wiele razy to matka nie chce bo wtedy postawie ją w ciężkiej sytuacji, ale jeżeli będzie dalej mnie tak traktowała to chyba będę musiała zrobić tak, że odejdę bez żadnego gadania tylko wtedy muszlę liczyć się z tym, że mnie z domu wywali... ogólnie ciężki temat - z matką żyję nie najlepiej raz, że ona ma swój świat, dwa nie żyję z ojcem od dawna i ma nowego faceta porażka od tamtej chwili liczy się tylko on i on nawet nie zwraca uwagi na mojego najmłodszego brata (10lat) szkoda słów, ale koniec tematu...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-07-26, 18:34   #1680
Irja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
kompot, to proste, myjesz jabłka, kroisz na osiem części, gotujesz pół godziny w dużym garze, na koniec wsypujesz 3-4 łyżki cukru i gotowe
Może w takim razie zrobię kompot Jak był tata (teraz jest na urlopie), to robił, więc teraz ja przejmę pałeczkę

Cytat:
To nieciekawie ... pewnie na wizytę u psychologa się nie zgodzi bo to nie jest normalne, że nawet jak mu dajesz gotowe jedzenie to i tak nie ruszy tego od razu tylko po dłuższym czasie..

Ja mam tak czasami z Tż'tem ale on jest web designerem ..niekiedy jak wpadnie w trans to mogłabym wpuścić słonia do pokoju a on by nie zauważył, mogę coś powiedzieć a on nie reaguje bo coś tam tworzy . No ale jeść to on je...czasami jak za całe wojsko heh :P
Mówiłam mu, że jeżeli nie zmieni swojego podejścia i zachowania, to wizyta u psychologa go nie ominie.
Powiedział:
-"yhy"
Postanowiłam, że sama będę jego psychologiem
Ale męczy mnie już to wieczne przypominanie i użeranie się z nim
Zawsze byłam typem krzykacza (w domu) i jak coś mi się nie podoba(ło) to od razu podnosiłam głos. W tej chwili staram się nad tym panować, ale jak setny raz powtarzam mu, że ma zrobić sobie obiad, a on "zaraz", "zaraz", "zaraz", to jak się nie denerwować

Edytowane przez Irja
Czas edycji: 2011-07-26 o 18:37
Irja jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości