|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: No i kolejny wątek sigmowy, chociaż już dawno nie skubańcowy... cz. 45
|
|
|
|
#1652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak to byłam do wszystkiego ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28361709]na początku pewnie tak [/QUOTE]własnie na początku...praca w sklepie tylko teoretycznie wydaje się taka łatwa. Trzeba być nie tylko sprzedawcą, ale jeszcze magazynierem, sprzątaczką, księgową, psychologiem i visual merchandiserem w jednym i nikogo nie ochodzi, że się ma okres, że cię rzucił chłopak czy coś tam ![]() Cytat:
a żeby coś osiągnąć bardzo długo pracowały jako zwykli sprzedawcy. Jeden z nich wlasnie teraz po 2latach w pracy w H&M dostał awans na visuala, a jest genialny...więc niestety to nie jest tak chop siup, niestety :/Cytat:
![]() sorki, że się tak "wymądrzam", ale siedzę w branży od 4lat, więc troche o tym wiem mam również wiele znajomych w innych sklepach, także o takich rzeczach się mówi, stąd moja wiedza aha, i teraz wiele sklepów wiem, że w ogóle rezygnuje ze stanowiska visual marchandisera, gdyż twierdzą, że cała ekipa powinna potrafić "robić" sklep. Moim zdaniem to jest głupotą bo jak nie ma jednej konkretnej osoby wyznaczonej to nigdy nie bedzie zrobione na tip top bo każdy ma swoją-inną wizję. Ale to takie rzeczy to tylko w Polsce (bo w tych samych sieciach, ale np w Niemczech takie stanowiska jak najbardziej istnieją i takich osób jest nawet kilka). Generalnie nie jest łatwo
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2011-07-26 o 18:02 |
|||
|
|
|
#1653 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam w Reserved piękne czerwone szpileczki z takiego zamszyku
cudne bomba, ale nie było 39 gdy by były to bym brała ale ale ale... jest jeszcze jeden Reserved u mnie więc może tam się przejadę :P---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- chętnie ja się piszę na jakieś botki
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
będą wogóle chętne na te buty co wkleiłam ?
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28367232]mam ten sam problem
[/QUOTE]no właśnie ![]() szkoda słów jak po wakacjach nic nie znajdę to chyba się powieszę ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- mi się nie podobają nie mój styl |
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1658 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dokładnie to miałam na myśli
|
|
|
|
|
#1659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nigdy tego nie robiłam
a ciasto odpada, bo rodziców nie ma w domu, więc nie będzie miał kto zjeść Cytat:
Tak liczę, że praca w sklepie w tym wypadku będzie dla mnie plusem ![]() Ale mam nadzieję, że nie będę musiała tego sprawdzać ![]() Ja chciałam iść na architekturę wnętrz, ale tam dużo matematyki, a to nie jest moja mocna strona ![]() Zadowoliłam się więc 2-letnią szkołą architektury krajobrazu, ale nic mi to nie dało, bo mimo, że "pokrewne", to jednak nie to samo co aranżacja wnętrz A kurs wnętrzarski kosztuje 8tyś ![]() Cytat:
Lenistwo zwycięża Nawet jak mu ktoś podstawi jedzenie pod nos, to talerz z całą zawartością stoi koło niego minimum godzinę, a zdarza się, że dłużej... ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28366910]ja ostatnio usłyszałam, że mam za wysokie wykształcenie do pracy w butiku [/QUOTE]To już w ogóle jest komedia ![]() Moja koleżanka była rok kierownikiem w sklepie i później jak szukała pracy, mówili jej, że na sprzedawce ma za wysokie kwalifikacje, a na kierownicze stanowisko za małe doświadczenie
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Czarne o tak
![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- No właśnie ja muszę mieć niższe innych nie chce raz bo jestem wysoka, a dwa że nie lubię chodzić w wysokich szpilach wolę niski obcas
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby jest tak, że powinno się zatrudnić na tyle czasu ile trwał staż ale jeżeli np stażysta/tka nie wywiązuje się z obowiązków to można nie zatrudniać (np. moi teściowe mieli babkę na stażu w fitness klubie...a ona po prostu była tragiczna, włączała klimę na maxa i otwierała drzwi na dwór a oni płacili kupę siana za prąd, wychodziła sobie i zostawiała córkę w fitnessie, ogólnie bardzo nieodpowiedzialna była...i strasznie żałowali, że ją wzięli bo teściu jej tłumaczył wszystko, mówił, że klima może być włączona ale nie na maxa i nie cały czas bo jak nie ma klientek to po co ją włączać ..ale on i tak robiła po swojemu...) i wtedy pisze się specjalne pismo, zawsze coś da się wymyślić żeby nie zatrudniać Ta stażystka była potrzebna bo teściu chatę stawia i nie mógł być w fitnessie a teściowa ma inną pracę i prowadzi jeszcze swoje biuro więc potrzebowali kogoś..ale i tak jej nie zatrudnią bo postanowili zamknąć klub
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Musimy którąś organizatorkę namówić, bo ja już nie mam siły na łażenie po sklepach za takimi klasycznymi czarnymi niskimi
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1666 | |
|
batonik
|
Cytat:
Za to w drugim sklepie byłam wszystkim, sklep dla odmiany 1000m2 i to był mój raj na ziemi ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28367232]mam ten sam problem [/QUOTE]Hm, czemu nie możecie się zarejestrować? Żaden mądry powód nie przychodzi mi do głowy..
Edytowane przez sskers Czas edycji: 2011-07-26 o 18:10 |
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę bo jestem współwłaścicielką firmy
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Da się tego nauczyć A to jest normalny zawód, którego można się nauczyć tak jak np marketingu poprzez poznanie pewnych reguł ![]() Nie ma żadnych wielkich różnic w zasadach marchandisingu wśród sklepów .. wiadomo w tesco i auchan nie masz tak samo rozmieszczonego towaru ale jest bardzo podobnie, zauważ, że np. stoisko z pieczywem zawsze jest na końcu marketu żeby klient przeszedł cały sklep i przy okazji coś kupił ![]() Tego jak najbardziej da się nauczyć, to nie jest talent ...
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2011-07-26 o 18:13 |
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co dokładnie mam tak samo, chodzę po tych sklepach i nic a te różne co tutaj są, co pokazywałam wcześniej podobają mi się i są w sam raz
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to nie jest normalne, że nawet jak mu dajesz gotowe jedzenie to i tak nie ruszy tego od razu tylko po dłuższym czasie..Ja mam tak czasami z Tż'tem ale on jest web designerem ..niekiedy jak wpadnie w trans to mogłabym wpuścić słonia do pokoju a on by nie zauważył, mogę coś powiedzieć a on nie reaguje bo coś tam tworzy . No ale jeść to on je...czasami jak za całe wojsko heh :P
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2011-07-26 o 18:18 |
|
|
|
|
#1671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a w przyszłości może pomoże w ewentualnym awansie ![]() A moda jest moją pasją, więc nie rzucam się na głęboką wodę ![]() Na co dzień preferuję inny styl, ale wiem co jest modne, co przyciąga uwagę, reszta to już praktyka, itd ![]() Cytat:
![]() Ja jedynie zajmowałam się witryną w sklepie kosmetycznym, ale robił to właściwie każdy, bo sklep nie miał od tego konkretnej osoby.
Edytowane przez Irja Czas edycji: 2011-07-26 o 18:26 |
|||
|
|
|
#1672 | |
|
batonik
|
No tak, o tym nie pomyślałam
A to bycie współ- przynosi Ci jakieś zyski?Cytat:
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak mi powiedzieli, ja się na tym nie znam więc przyjęłam do wiadomości, że tak faktycznie jest
|
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorszy jest zastój trzymam za Ciebie kciuki cały czas !
|
|
#1675 |
|
batonik
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28367694]nie no zarejestrować to się mogę, tylko nie w krk bo jestem zameldowana gdzie indziej i powiedzieli mi w UP, że kasa (np na staże) jest przydzielana na dany region i jak będę zarejestrowana w mieście A, a chciałabym dostać staż z urzędu w mieście B to go nie dostanę, bo kasa "na mnie" jest tylko w tym mieście A
tak mi powiedzieli, ja się na tym nie znam więc przyjęłam do wiadomości, że tak faktycznie jest[/QUOTE]No tak A tymczasowe zameldowanie nie pomogłoby w tym? Nie znam się, ale może jest jakiś sposób by to ominąć. Tylko nie jestem pewna, czy jest to warte Twojej energii. Np. we Wrocławiu up nie jest zbyt pomocną instytucją.
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się staram w sklepie myśleć trzeźwo ale wiadomo, że czasami się skuszę na coś...nieświadomie ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;28367694]nie no zarejestrować to się mogę, tylko nie w krk bo jestem zameldowana gdzie indziej i powiedzieli mi w UP, że kasa (np na staże) jest przydzielana na dany region i jak będę zarejestrowana w mieście A, a chciałabym dostać staż z urzędu w mieście B to go nie dostanę, bo kasa "na mnie" jest tylko w tym mieście A tak mi powiedzieli, ja się na tym nie znam więc przyjęłam do wiadomości, że tak faktycznie jest[/QUOTE]Mam to samo ! ...Musiałabym zameldować się w Pile jeśli bym chciała tam mieć staż (tam mam na to większe szanse bo to o wiele większe miasto Nie masz nikogo zameldowanego w Krk kto mógłby Cię przygarnąć ?
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2011-07-26 o 18:26 |
|
|
|
|
#1677 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i również nie orientuję się czy UP krakowski jest pomocny bo mnie nigdy nie interesował
|
|
|
|
|
#1678 | |
|
exmod na urlopie:)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem co robić jestem w kropce ;/ chciałam zrezygnować wiele razy to matka nie chce bo wtedy postawie ją w ciężkiej sytuacji, ale jeżeli będzie dalej mnie tak traktowała to chyba będę musiała zrobić tak, że odejdę bez żadnego gadania tylko wtedy muszlę liczyć się z tym, że mnie z domu wywali... ogólnie ciężki temat - z matką żyję nie najlepiej raz, że ona ma swój świat, dwa nie żyję z ojcem od dawna i ma nowego faceta porażka od tamtej chwili liczy się tylko on i on nawet nie zwraca uwagi na mojego najmłodszego brata (10lat) szkoda słów, ale koniec tematu... |
|
|
|
|
#1680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak był tata (teraz jest na urlopie), to robił, więc teraz ja przejmę pałeczkę ![]() Cytat:
Powiedział: -"yhy" ![]() Postanowiłam, że sama będę jego psychologiem Ale męczy mnie już to wieczne przypominanie i użeranie się z nim ![]() Zawsze byłam typem krzykacza (w domu) i jak coś mi się nie podoba(ło) to od razu podnosiłam głos. W tej chwili staram się nad tym panować, ale jak setny raz powtarzam mu, że ma zrobić sobie obiad, a on "zaraz", "zaraz", "zaraz", to jak się nie denerwować
Edytowane przez Irja Czas edycji: 2011-07-26 o 18:37 |
||
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

[/QUOTE]
i nikogo nie ochodzi, że się ma okres, że cię rzucił chłopak czy coś tam 

a trwa jeden dzień, 8godz 

dokładnie to miałam na myśli

a ciasto odpada, bo rodziców nie ma w domu, więc nie będzie miał kto zjeść 
?