|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcowe staraczki - staramy sie o cud :)
TŻ powiedzialam, specjalnie zaskoczony nie był, bo on w ogolke bardzo optymistycznie do naszych staran był nastawiony w przeciwienstwie do mnie, mimo ze juz jakis czas trwały.Uprzedziłam go ,że jeszcze wszystko się może zdarzyc, ale że trzeba byc dobrej mysli ii czekamy do 16 sierpnia, mam nadzieje , ze zadne krawienie ani nic z zlych rzeczy mnie nie dopadnie
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Zuzia dzięki za info o leczeniu, mam nadzieję, że się nie przyda i w końcu zaskoczę.
Nie bój się, wszystko będzie dobrze. Ponieważ ja przeszłam poronienie w 5 tygodniu, czyli dość wcześnie, mogę Ci powiedzieć, że jedyne, co je zapowiadało, to śluz, który "normalnie" powinien być jakiś gęsty, lepki czy coś, a u mnie nigdy go dużo nie było i był wodnisty. Ale tfu tfu!!!! Trzymam kciuki i pozdrawiam
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
zuzia gratulacje, na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nakręcam się coraz bardziej na dziecko czytając że już fasolki kiełkują ![]() Millena a Ty kiedy testujesz? Edytowane przez Karolina Maria Czas edycji: 2011-07-26 o 23:49 |
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
i okresu narazie brak.......oby go nie było
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
ale się optymistycznie zrobiło. Moja @ ma przyjsc za 8 dni, mało prawdopodobne, że się udało, ale już czakam zeby sie dowiedziec co bedzie
Edytowane przez Karolina Maria Czas edycji: 2011-07-27 o 07:10 |
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
w tym miesiącu nie testuje
3 sierpnia rozpoczyna mi sie nowy cykl, 4 sierpnia ide na druga dawke WZW B no i potem działamy !! Wiec ja testuje pewnie jakoś dokładnie za miesiąc. |
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
zrobiłam test i niestety I kreska
pozostaje mi czekać na @
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
Kajaja - dopóki nie ma @ jest nadzieja. Mi też kiedyś test nie wyszedł, a dwa dni później piękne kreski
Spokojnie ![]() Ja w ostatnie dni cyklu, kiedy objawy @ są podobne do ciąży zaczęłam mierzyć rano tempkę. Wiem, że to trochę bez sensu, ale powiem Wam, że mi się sprawdza - dzień, dwa dni przed @ po prostu spada dość wyraźnie. Zanim @ przyszła, po takim spadku już trochę ochłonęłam, że się nie udało i było mi jakoś łatwiej. Ale pogoda, u nas znowu leje....mam nadzieję, że to prawda że w sierpniu będzie lepiej
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Laski też mam jeszcze cichutką nadzieje
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zrobiłam test i to w zeszłym tygodniu, wyszła 1kreska i też dlatego robiłam, że kiepsko się czułam, choć termin @ mam dopiero na niedzielę/poniedziałek. Później uświadomiłam sobie, że trochę za wcześnie ten test zrobiłam, i że hormon, który bada test podwyższa się ok. 9 dni po zapłodnieniu. Ale i tak już nastawiłam się na to, że za kilka dni przyjdą wielkie bóle @ Raczej mało prawdopodobne by udało się za pierwszym razem
![]() Póki co mamy przerwę w staraniach - jestem bardzo śnięta i zupełnie nie mam chęci
|
|
|
|
#194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój TŻ jest kochany, ciągle mnie pyta czy jestem w ciązy Ja mu że nie wiem, ale raczej nie, a on : ale kochanie, czemu mówisz, że nie, może jesteś, fajnie by było nie... i tak w kółko. On będzie bardziej w ciązy niż ja Parę dni temu stwierdziłam, ze mam bardzo wrażliwe piersi i widac ze jakies takie inne. Dzis to TŻ zauwazyl, wiec coś w tym jest. Nie wiem tylko czy juz by mogło to o czym świadczyć czy to po odstawieniu tabletek. Nigdy tak nie miałam. |
||
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
a mi tak jak myślałam przesunęła się owu ( z tego co widze to na dzisiaj) a dzisiaj zaszaleliśmy także kto wie
może i ja będę kolejną zafasolkowaną na wątku mój tż cały czas przekonywał mnie, że jemu za pierwszym razem wyjdzie więc zobaczymy ile w tym prawdy... <kciuki>
|
|
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój TŻ za każdym razem gdy wspomnę o jakiejś dolegliwości kwituje: "pewnie to ciąża" albo "no bo jesteś w ciąży" i się uśmiecha zadowolony. Tłumaczenie, że nawet gdyby to za krótko na jakiekolwiek objawy do niego nie dociera! Jak by mnie palec prawej stopy zabolał, to by mi powiedział, że to na pewno przez ciążę
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
oni sa wszyscy tacy sami, przysiegam.... tylko ze wcale mnie to nie cieszy, wrecz przeciwnie
oprocz tego ze sa tacy sami musze stwierdzic ze sa niesamowicie przewidywalni.... zawsze chcialam miec syna, ale chyba solidarność jajników zwycięży, wolę mieć córeczke, bo wiem, że bedzie madrzejsza i bedzie myslec rozumem a nie dolną partią ciała moj tez we wszystkim widzi ciąże, twierdzi ze ma znakomite geny , ktore nic tylko rozmnażać, no i oczywiście jest najlepszym strzelcem i wystarczy zeby obok mnie przeszedł i już bum... bobas.... |
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Kochanie, no jesteś w ciązy, przecież tak bardzo chcemy" Ja też chcę córcie, zreszta jak mowie dziecko to widze córkę, a nie synka ![]() Córcia nie bedzie mysleć dolną czescią ciała, ale w koncu i tak znajdzie tego co tak myśli zakocha się i d*** ![]() Męczy mnie, czy się udało czy nie, mam tylko 7 dni do miesiaczki, a juz mi się dłuuzży... Mało prawdopodobne, ale nakręciłam się troszkę tym biustem i nadal mam nadzieje. Tylko teraz test to chyba bezsens, bo moze nie wyjsc bo za wczesnie
Edytowane przez Karolina Maria Czas edycji: 2011-07-28 o 00:00 |
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://magazyn.netmama.pl/serwisy/kalendarz-owulacyjny/ fajny kalendarz pokazuje dni plodne i kiedy można test krwi i moczu Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2011-07-28 o 00:24 |
|
|
|
|
#201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajny kalendarz, dziekuje. |
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Dragusia88 - bardzo fajny kalendarz, ja to mam problem żeby tak naprawdę obliczyć kiedy będe miała dni płodne z powodu tego, że od pół roku mam nieregularny okres ale spróbujmy
będziemy oglądać swój cykl.Wczoraj już zaszaleliśmy z mężusiem po czym pojechaliśmy na zakupy do hipermarketu i mój tż zobaczył sklep z wózkami i z hasłem do mnie" "Może wejdziemy i kupimy bo napewno po dzisiejszym będziesz w ciąży" . Chyba te wszystkie nasze "chłopy" chcą być w ciąży jeszcze bardziej niż my Ale to chyba dobrze, że chcą mieć dzidziusia prawda..!?![]()
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
ja się nie odzywam, bo mam skrytą nadzieję, że faktycznie jest takim buhajem rozpłodowym (za przeproszeniem) za jakiego się uważa. Ciekawa jestem jaką będzie miał minę jak to dziecko tak szybo się nie pojawi.... o czym ja już wiem, że istnieje taka możliwość a on nie...
Chociaż ostatnio jak widzielismy sie ze znajomymi ktorzy staraja sie o drugie dziecko już 1,5 roku to mu troche mina zrzedła. I narazie teksty w stylu macho ucichły. Boże mam takiego PMSa , że chyba normalnie zezłoszcze się sama na siebie, bo nie mam na kogo w danej chwili hahahha. Normalnie trzymam nerwy na wodzy od 3 dni , a tu jeszcze tydzień czasu do @.... Wczoraj , żeby rozładować energię wysprzątałam cale mieszkanie do błysku, myślałam, że się zmęczę i nie bede miała siły się denerwować..... gdzie tam.....
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam pozytywki w takiej małej torebeczce w empiku tylko, że jest napisane it's a boy lub it's a girl, a nie będę przecież tak długo czekać zanim się płci dowiem, żeby rodziców poinformować. Tżtowi to bym chciała małe skarpetki, no i rodzicom i teściom chyba tez w tej sytuacji. Myślicie o takich formach informowania czy nie? Myślałam, że jak by mi się teraz udało to taką pozytywkę z płcią bym kupiła pod choinkę bo wtedy powinno by być już wiadomo. |
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaproszę małżoneczka na uroczystą kolację w wytwornej restauracji i dam mu prezencik - kartonowe opakowanie na niewielki prezent, w którym w jakiś ładny sposób zainstaluję karteczkę z napisem - Zostaniesz Tatą!
Tyle. |
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Mój TŻ umocnił się w swoim ego, kiedy udało się nam od razu (szczęśliwa jak prince_polo
), ale tym razem już 6-ty raz próbujemy i jak go chciałam wczoraj zmolestować, to mi mówi, że trzeba gromadzić żołnierzyki na lepsze czasy, bo to dopiero mój 10/12 dzień cyklu (staram się ich już nie liczyć, bo to mnie strasznie nakręcało) Co do ciuszków, to ja uwielbiam je oglądać, ale nic nie kupuję, liczę na rodzinę, która ciągle o moim dziecku przyszłym gada. Mam kilka małych dzieci w rodzinie bez rodzeństwa, więc na pewno coś dostanę, a jak już będę w ciąży, to wypożyczę szwagierkę i z nią będę robić zakupy. Wbrew pozorom, nie wszystko jest praktyczne. Ona często mi pomagała kupować coś dla dzieci koleżanek - a to ma guziczki, zamiast sznureczków (lub odwrotnie, nie pamiętam), a to ma długi rękaw, a nie ma nogawek to lepiej kupić śpioszki i bluzeczkę....no mówię Wam, wygląda mi to na wielką sztukę ![]() Ja na pewno powiem TŻ od razu jak test wyjdzie, zresztą on by się domyślił, że coś jest nie tak. Rodzinie tamtym razem nic nie powiedzieliśmy, chciałam to zrobić w 3-cim miesiącu przy wigilijnym stole, ale teraz jeśli się uda i będę mieć potwierdzenie USG, to w ok. 6-tym tygodniu powiem im po prostu. Niech się modlą za maluszka. Ale to jakieś odległe czasy, nie wiem, jakoś tracę nadzieję. Zuzia jak to jest po tylu miesiącach w końcu zaskoczyć? To musi być super uczucie.... |
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama ma koniec sierpnia urodziny wiec jakby teraz się udało to chciałabym wtedy powiedzieć chociaż to byłby 5 tydzień(od owu) i bez potwierdzenia na usg, ale fajna okazja
,myślałam, żeby do ginka iść 7/8tydzień, żeby było co oglądać i chciałabym przed urlopem dowiedzieć się czy mogę się pchać na pokład samolotu. ja tu już snuję plany, liczę kiedy który tydzień, a za 2tyg przyjdzie @ i będzie płacz
|
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Ja czekałam do końca 12 tygodnia żeby powiedzieć rodzicom i teściom o ciąży. Nie dałabym sobie psychicznie rady gdybym powiedziała wcześniej i nie daj boże poroniła. Moja przyjaciółka taką właśnie sytuację miała i ciężko było jej przez to przejść. Także ja czekałam, 12 tydzień wychodził na Wigilię, a że miałam na święta i rodziców i teściów u siebie to dostali po małym prezenciku. Kupiłam 2 pary skarpetek dla maluszków, różowe i niebieskie i pozamieniałam tak, żeby była jedna taka i jedna taka i dostali pod choinkę. Moja mama to się pobeczała jak młoda więc chyba się udała niespodzianka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

ale się optymistycznie zrobiło. Moja @ ma przyjsc za 8 dni, mało prawdopodobne, że się udało, ale już czakam zeby sie dowiedziec co bedzie

pozostaje mi czekać na @