|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20
Dzień dobry
ania pieknie wygladasz ja nie wiem co Ty chcesz jeszcze tracic wracaj do Nas szybko orangemisia a co to za grzeszenie było ? Fenris to po snaidanku napewno jutro bedzie jeszcze mniej na wadze co do tunczyka to ja tez
|
#4082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4083 |
|
Raczkowanie
|
Okropniasty dzień
![]() Nic mi dziś nie wychodzi a w szczególności gotowanie. Aniu - SUPER
|
#4084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi dniami przechodnimi i dlaczego niby nie można stosować 3/4, można jak najbardziej. Odkryłam fajną stronkę a na niej fajne przepisy na wszystkie fazy: http://www.dieta-dukan.pl/ Tu masz na fazę I i P: http://www.dieta-dukan.pl/przykladow...azy-pierwszej/ Polecam biskwity http://www.dieta-dukan.pl/polecany-p...faza-pierwsza/ i cebulaczki http://www.dieta-dukan.pl/polecany-p...laczki-marysi/ Do cebulaczków dodałam mniej cebuli bo jestem teraz na P i dużo wędlinki. Upiekłam w foremkach do mufinek i mam śniadanie i kolacje na 2 dni. Do tego jogurt albo tak jak dzisiaj rano pasta z białego sera i wędzonego pstrąga. MNiam
|
|
#4085 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() A wczoraj na czacie było, żeby zachować równowagę P i PW. Jeśli już ktoś musi inaczej (choć bardzo niechętnie), to lepiej wydłużyć PW, a nie P, bo brak warzyw jest, bądź co bądź, niezbyt zdrowy. Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2011-07-26 o 15:14 |
|
|
|
|
#4086 |
|
Raczkowanie
|
A no to teraz już rozumiem
Przede mną wielkie wyzwanie Za dwa tygodnie wyjeżdżam na 2 tygodnie na Mazury. To totalna dziura (ale jaka fajna) trzy chałupy na krzyż a do najbliższego sklepu ze dwa kilosy. Możemy wykupić śniadania i obiadokolację ale wiem, że nie będą dietetyczne. Króluje tam dziczyzna (dzik na wszystkie możliwe sposoby) . Jak ja utrzymam dietę?? Mogę nie jeść pieczywa i ziemniaków ale co dalej???
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po południu
Ja dzisiaj zrobiłam 3 kilosy na piechotkę ale słońce tak dawało że chyba dzisiaj pobiłam rekord w piciu Potem basen a teraz czekam na obiadek ![]() Dziewuszki jedno pytanie. Ile tak schodzi na II fazie co tydzień? Mniej więcej, wiem że każda ma inaczej ale chętnie się dowiem ![]() I dla tych co odchudzają się z powyżej 20 kilo jak to było z brzuchem? U mnie bardzo widocznie opadł mi brzuch w dół ;( a u nas są fiesty i wszystko pozamykane i nie mogę sobie żadnego "podtrzymywacza" kupic
|
#4088 |
|
Czekoladoholik
|
Witajcie dziewczynki i chłopcy
paulinika około 1 kg tygodniowo jest dobrze , zdrowo i o skóre można zadbać. Właśnie smaże sobie kurczaczka na obiad a jutro wymyśłiłam pizze ![]() orangemisia - wracamy grzecznie do Dukana.
28.08.2015 - 54,9 kg 28.08.2016 - 55,2 kg 28.08.2017 - 52,6 kg Edytowane przez StupidAlice Czas edycji: 2011-07-26 o 15:20 |
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie boje się żeby mi bardziej ten brzuch nie opadł, jutro bede szukać jakis majtek lub cos bo nawet TŻ mówi ale Ci brzuch opadł. U mnie waga stoi od uderzeniówki. Spadlam 4 kilo i stoi
|
|
#4090 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dukanki
![]() Waga mi się zepsuła Chyba będę musiała zainwestować w nową...ale szkoda mi kasę. Ciekawe, czy jakoś można ją naprawić...hmmm![]() ojj..tak... ania gratuluję, wyglądasz świetnie ![]() Mega zmiana! W sumie,to Ci się dziwię,że nie przechodzisz na III, bo wyglądasz na prawdę super, ale widocznie tak wolisz A co do tuńczyka to ja nie przepadam :P Z puszki w życiu bym nie zjadła, bo mi to śmierdzi ![]() Dziewczyny, jaki przepis na rybę na PP polecacie? ![]() W ogóle uzależniłam się od "ptasiego mleczka" Ps. Roux666 to mleko z Mlekovity w Netto kosztuję 3,99 jak coś
|
|
|
|
#4091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobryyy
U mnie wzrost 0,3 kg ale co tam Ależ mnie łeb napie**** od rana Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
CzarnaKropko Dziekuje serdecznie za info
Znalazlam granulowane za 5, kupilam od razu 2. Nie mam u siebie w Rzeszowie chyba Netto ![]() ![]() Bede granulki zabijac! Wiadomosc do Tynczykow: - zaczynam nienawidziec Waszego zapachu, drogie tunczyki- Wiadomosc do moich piersi: - blagam, koniec spadania. Dzis sie przerazilam w sklepie z bielizna. Wstydze sie wypowiadac na glos moj nowy rozmiar ![]() Koniec wiadomosci na dzis.
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ptasie mleczko z jakiego przepisu robisz ? ![]() Własnie mi się udało dzisiaj kupić w końcu to mleko o którym piszesz, przy okazji jak jechałam na basen to wstąpiłam do Netto. I serek homo Emilki tez kupiłam Znacie może ta stronę: http://sklepdukana.pl/ albo korzystała któraś z Was z niej ?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-07-26 o 20:58 |
||
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam nadzieje ze pochwalicie moj dzisiejszy jadlospis ( 3 dzien uderzeniwki)
![]() sniadanie skromne: serek wiejski + jogurt obiad:panga w ziolach prowansalskich+ rolmops kolacja I: serek + gruuby plaster szynki drobiowej Kolacja II: dwa rolmopsy Prawie mnie w domu nie bylo wiec i tak jestem zadowolona ze same rzeczy z listy ale chyba troszke malo
|
#4096 |
|
Rozeznanie
|
Ceny to mają baardzo konkretne....
np.... mleko odtłuszczone w proszku: 8zł, ja za nie płacę w sklepie 4zł Otręby owsiane 2kg... czyli 4 paczki po 500gram, 22zl, ja płacę 12,80, słodzik sussina kupuję 2zł taniej. To tak z grubsza przeleciałam po sklepie.... Jak na moje oko mają za drogo.... |
|
|
|
#4097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4098 | ||
|
Raczkowanie
|
Lepiej bym tego nie ujeła
![]() Cytat:
bo ja bym też chciała, żeby mi spadły, bo jestem niska i wolałabym mieć małe piersi, takie najlepiej spore A lub małe B...Cytat:
a jakiś sos do tego robisz?![]() Też w Netto kupuję serek Emilki, luubię go ![]() Ptasie Mleczko robię wg przepisu Niki: http://dietadukanaprzepisy.blogspot....e-mleczko.html z tym, że ja nie robię do niego nutelki z lenistwa po prostu jak mam ochotę na czekoladowe, to dodaję kakao ![]() Iloa świetny avatar ![]() ![]() wywołuję uśmiech na twarzy!
|
||
|
|
|
#4099 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć Kochane moje
![]() piszę do Was z Bydgoszczy ... jeszcze jestem na inwentaryzacji a jestem na nogach od 4 rano dnia 26.07 i nie mam już mocy.... Dzisiaj zjadłam jabłko cudowny smak ...wziełam ze sobą upieczony chlebek więc jutro na śniadanko go zjem ![]() muszę zacząć ćwiczyć brzuszek i pupe i uda bo jednak to są te części ciała który chce jeszcze zmiejszyć a tu dupa... jutro na obiad jem sałatkę warzywną i mam nadzieje że w hotelu będzie dobra i smaczna ![]() Dziękuje Wam ślicznie za dobre słowa i oklaski hehe obrosne teraz w piórka ![]() jutro postaram się wejść na dłużej to poczytam co napisałyście ![]() Legionistko teraz twoja kolej na zdjęcia ![]() cieplutko Was pozdrawiam moje Miłe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ---------- Cytat:
![]() a Ty kiedy dasz zdjęcie laseczko ??---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:18 ---------- Cytat:
ojoj ale dawno nie jadłam....ale mnie okropnie odrzuca jak tylko popatrzę na serek wiejski... feee...---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ---------- ile aż pietnaście to ja teraz NASTKA JESTEM ---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:26 ---------- Cytat:
![]() ja Cię bardzo dobrze rozumiem bo ja ostatnio miałam same napady depresji , zlości itp i z tego powodu przeszłam na III bo męczyć będąć na delegacjach się nie da i tylko grzeszyłam... więc postanowilam jak postanowiłam ... teraz tylko musze zacząć dodatkowo ćwiczyć bo boję się że brzuch wróci .... wracaj do zdrowia
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2011-07-27 o 02:14 |
|||
|
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czesc aniuuuuuu ![]() biedactwo jak wrócisz to sie połozysz i sie wyśpisz ale wstawie jakieś napewno a tak w ogóle to dzień dobry (dzis jestem wcześniej niz Fenris )
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dalej na inwentaryzacji ![]() pewnie o 5 skończymy to na 6 na śniadanie pójdziemy i do spania ![]() jestem druga a co Ty tak wcześnie ??? spać nie możesz?? w niedziele się ważę zobaczymy co waga pokaże:/ już się boję ....
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2011-07-27 o 04:20 |
|
|
|
|
#4102 |
|
Czekoladoholik
|
Witajcie Nocne Marki
u mnie wzrost o +200 g tendencja zwyżkowa trwa niestety, wląsnie piję poranną kawke i szykuje się do pracy. roux666 a ja kupiłam sobie ładny pstrokato- zeberkowy stanik który leży idealnie i kiedy podniose ręce nic mi się nie podnosi i nie haczy o uszy bo kiedy założyłam mój były - uubiony cycnik odkryłam w nim brak piersi żeby mi udziska tak leciały hmmmm... Kup fajną bielizne, dopasowaną a nawet mniejsze piersi będą wyglądały ładnie.
|
|
#4103 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Iloa - ponoc mozemyjogurty owocowe raz na jakis czas. Menu b mlekovity ma niezle b, w, t. Magdaleno - mi też wypadaja wlosy, fryzjer powiedzial że przez stres. Bralam multiwitamine olimpu. Strasznie zaspalam, wstalam o 6 i nie wiedzialam co że soba zrobic spoznie się do pracy.Milego dnia ! |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kobitki
![]() Ojjj co to była za noc do 3 siedziałam czytałam książke bo spać nie mogłam, wczoraj był koniec fiesty więc pół nocy strzelali fajerwerkami, na dodatek dzis pobudka o 6:30 bo mam dużo spraw do załatwienie ![]() jeszcze komar mnie ugryzł w powieke i wyglądam nie powiem jak ![]() Na szczęscie jest spadek u mnie
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
hello
kurcze nie moge sie obudzic dzisiaj zreszta taj jak wczoraj i przedwczoraj![]() wczoraj zrobilam sobie pure z kalafiora do mieska duszonego ale strasznie mdle to bylo, jak Wy robicie pure?? to bylo moje pierwsze ale pozostane przy calym kafafiorze..rano znalazlam artykul na DOZ pl o diecie dukana (niestety nie da sie go podlinkowac) i wydaje mi sie jak malo ktory dość uczciwie napisany ide na druga kawe...
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-07-27 o 09:15 |
|
|
|
#4106 |
|
Zadomowienie
|
Kostka ja też poproszę kolejną kawkę
Dzień dobry Słoneczka! Ja dziś ledwo żyję... Zasnęłam dopiero przed 4 a obudziłam się przed 5 Powoli @ się kończy i na wadze już prawie norma czyli 61,7kg. Mykam coś zjeść
|
|
|
|
#4107 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Co do artykułau, nie otwiera mi się, ale z tego co piszesz, to może być niestety prawda. Na II można, a nawet trzeba jeść dużo. Na III i IV już niekoniecznie, więc przybieramy na wadze. Dlatego ważne są protoczwartki i jednak umiar. Są tacy, którzy na III i IV nie mają jojo. |
|
|
|
|
#4108 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Na tą pogodę to jak niektóre koleżanki na tuńczyka.Artykuł sie nie otwiera Ja chyba nie jem dużych porcji. Często małe posiłki. CZytałam, że na Dukanie jesteśmy trochę "podtrute " produktami przemiany białka i dlatego nie mamy apetytu. W moim przypadku to się zgadza. Jem średnio 1400 kcal. Przed przejściem na III chciałbym podkręcić metabolizm, ale ciężko zjeść tyle białka. Bo nie trzeba jeść dużych porcji, żeby przytyć na III!!!!!!!! Wychodząc z ketozy odzyskuje się apetyt i dostęp do węgli. Mnie to grozi. Gdybym na ostatnim miesiącu II jadła 1800 kcal jojo byłoby mniej groźne. Oczywiście III przeprowadzam z licznikiem kalorii w ręce i dziennikiem spożycia węgli w kompie. Dam radę. Jakoś. Ze wzruszeniem znalazłam w kompie zapiski sprzed 2 lat- czyli przed psychotropami (dieta 10PŻ) . Ja liczyłam nawet spożycie dzienne BTW w gramach. Obok wyliczone ilości kalorii i waga ogólna posiłków. To ostatnie to trochę chore. Inny problem.: wydaje mi się , że mam za luźną skórę na brzuchu. Nie ma tragedii, ale łamię sobie głowę, czy nie zwolnić tempa, żeby skóra mogła mnie "dogonić" ![]() Robię pilingi, smaruję balsamami , masuję, ale.... Błogosławię teraz, że nie chudłam za szybko bo miałabym skórny "fartuszek". CZARNA KROPKA- dziękuję.
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie, że na III i IV nie tyja te osoby ktore naprawde bardzo sie dalej pilnuja.. |
|
|
|
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
u mnie kolejny dzień zastoju
dziś również pierwszy dzień z warzywami, więc na spadek nie mam co liczyć....zagryzam zęby...
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

wracaj do Nas szybko

wracamy grzecznie do Dukana.
Chyba będę musiała zainwestować w nową...ale szkoda mi kasę. Ciekawe, czy jakoś można ją naprawić...hmmm