zazdrośnice cz. 39 :D - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 21:25   #301
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Dot.: zazdrośnice cz. 39 :D

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
No nie no, nie rozstaliście się na "koleżeńskich" zasadach, więc chyba nawet on nie jest na tyle głupi, żeby tak to interpretować... chyba że w ogóle to jest jakieś nieporozumienie :/
zawsze myslalam, ze jest inteligentny i to nawet bardzo ale jak sie tak zachowuje to co ja mam myslec... coraz bardziej mysle o tym, ze zrobil to cos wczoraj bo uwazal, ze tak bedzie najlepiej, ubzdural sobie cos w tej glowie bo chcial mnie odciac od siebie bo cos tam mimo iz tego nie chcial... tak szczerze mysle
Stary 2011-07-26, 21:29   #302
stygmatek
Zakorzenienie

Glen masz czas w weekend?

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:37   #303
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Glen masz czas w weekend?
mogę mieć co proponujesz?
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:39   #304
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
mogę mieć co proponujesz?
Lodzika i np. ZOO oliwskie jakbyś miała ochotę, a jak nie to po prostu jakiś spacerek

Stary 2011-07-26, 21:41   #305
frezyjka85
Zakorzenienie

kochane na fb wrzuciłam zdjęcia z sesji narzeczeńskiej...i w opisie albumu jest też link do reszty.... dla tych co nie mają fb lub mnie w znajomych, to proszę o info na priv - podeślę link
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:44   #306
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Lodzika i np. ZOO oliwskie jakbyś miała ochotę, a jak nie to po prostu jakiś spacerek
Lodzik zawsze pierwszy a może jutro albo w piątek? Osz mówiła, że też jest chętna na zoo, a dla niej pewnie w tygodniu po pracy lepiej. pasowałoby Ci?
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Stary 2011-07-26, 21:47   #307
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Lodzik zawsze pierwszy a może jutro albo w piątek? Osz mówiła, że też jest chętna na zoo, a dla niej pewnie w tygodniu po pracy lepiej. pasowałoby Ci?
Jutro nie, w piątek tak, ale ja w tym tygodniu dalej chodzę na drugą zmianę, więc jestem od rana do 14 wolna, także "po pracy" zupełnie w tym tygodniu odpada.
Ale w przyszłym tygodniu będę chodziła na pierwszą zmianę, więc koło 15- 14 będę mogła się już urwać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 21:49   #308
Biska
Zakorzenienie

Ale burza u mnie boje sie
Pisze z tel i nic tu nie ogarniam

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:57   #309
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Ale burza u mnie boje sie
Pisze z tel i nic tu nie ogarniam

nie bój się.... nic się nie stanie

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

ze zdjęciami na fb już nieaktualne... link wrzucę na pocztę
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:02   #310
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro nie, w piątek tak, ale ja w tym tygodniu dalej chodzę na drugą zmianę, więc jestem od rana do 14 wolna, także "po pracy" zupełnie w tym tygodniu odpada.
Ale w przyszłym tygodniu będę chodziła na pierwszą zmianę, więc koło 15- 14 będę mogła się już urwać.
aaa to ja źle myślałam, że Ty masz w tym tygodniu na rano. Ja bym była za piątkiem (możemy np na starówkę do gdańska pojechać - chyba że już byłaś), a w tygodniu przyszłym razem z osz do zoo. Albo w weekend do zoo, o ile mnie mężuś puści
Karinka
Maleństwo

Stary 2011-07-26, 22:09   #311
Choji
Zakorzenienie

Mówiłam już że uwielbiam Med? xD
Biska, dawaj mi burzę

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Głodna jestem, a jak nadrabiam to pizzą kusicie

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:14   #312
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to ja źle myślałam, że Ty masz w tym tygodniu na rano. Ja bym była za piątkiem (możemy np na starówkę do gdańska pojechać - chyba że już byłaś), a w tygodniu przyszłym razem z osz do zoo. Albo w weekend do zoo, o ile mnie mężuś puści
Miałam mieć na rano, ale tak jakoś wyszło... bo ta druga laska za bardzo się rządzi i chciała chodzić w pojedyncze dni na zmianę rano-wieczór-rano- wieczór. Ja powiedziałam, że tak to niech sobie jaj nie robi, bo kto normalny wyrobi będąc jednego dnia do 22-23 w pracy a następnego od 8 rano. No i wyszło na to, że ja znowu drugą zmianę ciągnę a ona na rano.

Nie byłam jeszcze w Gdańsku więc bardzo chętnie @ już sobie poszła, więc tym razem nie wywinę takiego numeru
Uśmiechnij się ładnie do Mężusia i puści

Stary 2011-07-26, 22:49   #313
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaneczkaaa Pokaż wiadomość
cześć...
czy Ktoś mnie jeszcze pamięta?? chyba raczej na pewno nie
Ja pmiętam

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość

25 dni
Zleci zanim się obejrzysz

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Hej, ho

Witam po mini urlopie, mega deszczowym

Jest gdzieś relacja Hawwy? Streści mi ktoś troszeczkę co się działo?
Jeszcze nie ma Muszę się za nią wziąć, zanim moja pamięć się kompletnie wyczyści

Cytat:
o, w scrabble też bym chętnie zagrała, a mąż nigdy nie chce trzeba raz zrobić zlot planszówkowy
A przyjedzie ktoś po mnie ciężarówką, bo mam sporo planszówek?

Cytat:
kurde komary zaczęły ciąć a było tak dobrze bez nich...
Oj tak, zauważyłam to na niedzielnym ognisku... Do teraz mnie swędzą nogi i plecy

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:52   #314
Zwies
Zakorzenienie

Help

Jakie dane świadków potrzebne są do protokołu?
Wystarczy imię, nazwisko i adres?

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy

Edytowane przez Zwies
Czas edycji: 2011-07-26 o 22:55
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 23:02   #315
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Help

Do protokołu żadne. Z tego, co pamiętam

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Zwies, tu masz przykładowe pytania z protokołu http://www.slubclick.com/report/prot...dpowiedzi.html .

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 23:21   #316
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Do protokołu żadne. Z tego, co pamiętam

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Zwies, tu masz przykładowe pytania z protokołu http://www.slubclick.com/report/prot...dpowiedzi.html .
Dziękuję.
To coś zamotałam- bo ksiądz mówił, że wystarczą dane z dowodu
I myślałam, że do protokołu.
Od świadkowej dostałam scan dowodu
Ale Tż chciał żeby mu dokładnie podać co potrzeba od świadka
A ja nie wiem

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy

Edytowane przez Zwies
Czas edycji: 2011-07-26 o 23:31
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 06:32   #317
justyna_dt
Zakorzenienie

Dobry

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 06:36   #318
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
wspieram w bólu Gwizdaka; rozkręciłam odpływ od prysznica i moim oczom ukazała się zatyczka od golitka. A myślałam że moje włosy zatkały go i woda stoi poza tym umyłam umywalkę i będę jeszcze teraz porządkować
oo to jestes bohaterem w swoim domu ;D

Cytat:
Melduję się

Aha, i też mam dzień lenia dzisiaj obudziłam się o 8, ugotowałam mężowi makaron do spaghetti do pracy i chciałam poczytać sobie w łóżku, ale zasnęłam i spałam jeszcze 2 godziny (spałabym dłużej, ale to już przesada).
W ogóle ostatnio ciągle mi jakoś tak niedobrze, chodzę jakaś taka zamroczona trochę...chyba przez pogodę
Nieeee będzie mała zazdrosnica/mały zazdrosnik

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
nie wiem czemu Wy się dziwicie ślubom po wpadce w wieku 20 lat. wprawdzie ślub po 1,5 miesiąca znajomości to tak średnio, ale w tych czasach mnie już NIC nie zdziwi. moja17letnia kuzynka ostatnio u mnie była i gadałyśmy sobie kto z jej znajomych jest w ciązy itd. 17 latki zachodzące w ciążę czekają tylko do 18nastki i biorą ślub. mówię jej, że nie rozumiem czegoś takiego no ale ok, a ona, że to po to żeby założyć normalną rodzinę
z kolei inna koleżanka jest w tym momencie 20letnią rozwódką z dzieckiem
eeej ja mam 20 lat i chcę slubu :P i jakos jestem normalna ;-) ja zawsze od taaakiej małej mowiłam, że rodzina jest najwazniejsza, że najpierw bede miała swoj dom a pozniej kariera, i się tego trzymam, owszem Ciązy nie planuję, alę męzusia chętnie bym przygarneła pod swe ramiona;-)

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
laski chcecie foty z castle party i Rumuni?
taaaaak ;]

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Guzik, nie chce mi się wczytać pokój - z javą wszystko zrobiłam, co było w faq i dalej nie działa :/
Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
uruchamianie gry (JAVA) - i tak ciągle - poza tym białe okno
oooo mi się w pracy robi tak samo i nie moge grac;/

Cytat:
o, w scrabble też bym chętnie zagrała, a mąż nigdy nie chce trzeba raz zrobić zlot planszówkowy
to ja jetsem chętna mam tyle gier ze sie polka ugina byśmy mogły caly tydzien grac;D

Cytat:
Miałam mieć na rano, ale tak jakoś wyszło... bo ta druga laska za bardzo się rządzi i chciała chodzić w pojedyncze dni na zmianę rano-wieczór-rano- wieczór. Ja powiedziałam, że tak to niech sobie jaj nie robi, bo kto normalny wyrobi będąc jednego dnia do 22-23 w pracy a następnego od 8 rano. No i wyszło na to, że ja znowu drugą zmianę ciągnę a ona na rano.

Nie byłam jeszcze w Gdańsku więc bardzo chętnie @ już sobie poszła, więc tym razem nie wywinę takiego numeru
Uśmiechnij się ładnie do Mężusia i puści
ja zazwyczaj kończe o 23 a zaczynam o 6 rano ;D znaczy, ze nie jestem normalna? do domu mam godzinę drogi wiec zasypiam po 12 a wstaje przed 5 ;-)

Hej spiochy
wczoraj do godziny 22 bawiła się z dziećmi sąsiadów graliśmy w berka, paletki, wygłupialiśmy się, tarzaliśmy na trawie a one sie tak słodko przytulały do tz i on je nosił na barana i tak pięknie to wyglądało dzieciaki 1rok ,4, i 7 lat (ale i tak moim faworytem jest jeden z nich 4 latka- Jasiek kiedys wam go pokaże jak znajdę fotki uwielbiam gooo )wiec jak tż wrócił to byl taki spocony ze do sąsiada z tekstem-jezu ja Pana podziwiam

a wczoraj moja mama do mnie tak nagle ni z tad ni z owąd, idzcie do urzędu- zobaczcie jakie sa terminy ślubów i zaszalejcie "na spontana" (dokładnie tak powiedziała ) wezcie swiadkow i sie ohajtacie a pozniej my wam wyprawimy koscielny i weselicho i mnie podjudzała nakręciła się bardziej odemnie ja tak na nią spojrzałam a ona no co fajnie by było tak a ja ze nie mam pierścionka i nie będę się wywyższać bo to inicjatywa od faceta musi wyjść, a ona tak sie uśmiechnęła podejrzanie pod nosem i skończyła temat- mam wrażenie ze wszyscy o czymś wiedza tylko nie ja :|

Edytowane przez karola991
Czas edycji: 2011-07-27 o 06:39
karola991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 06:57   #319
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
oo to jestes bohaterem w swoim domu ;D

Nieeee będzie mała zazdrosnica/mały zazdrosnik

eeej ja mam 20 lat i chcę slubu :P i jakos jestem normalna ;-) ja zawsze od taaakiej małej mowiłam, że rodzina jest najwazniejsza, że najpierw bede miała swoj dom a pozniej kariera, i się tego trzymam, owszem Ciązy nie planuję, alę męzusia chętnie bym przygarneła pod swe ramiona;-)

taaaaak ;]

oooo mi się w pracy robi tak samo i nie moge grac;/

to ja jetsem chętna mam tyle gier ze sie polka ugina byśmy mogły caly tydzien grac;D

ja zazwyczaj kończe o 23 a zaczynam o 6 rano ;D znaczy, ze nie jestem normalna? do domu mam godzinę drogi wiec zasypiam po 12 a wstaje przed 5 ;-)

Hej spiochy
wczoraj do godziny 22 bawiła się z dziećmi sąsiadów graliśmy w berka, paletki, wygłupialiśmy się, tarzaliśmy na trawie a one sie tak słodko przytulały do tz i on je nosił na barana i tak pięknie to wyglądało dzieciaki 1rok ,4, i 7 lat (ale i tak moim faworytem jest jeden z nich 4 latka- Jasiek kiedys wam go pokaże jak znajdę fotki uwielbiam gooo )wiec jak tż wrócił to byl taki spocony ze do sąsiada z tekstem-jezu ja Pana podziwiam

a wczoraj moja mama do mnie tak nagle ni z tad ni z owąd, idzcie do urzędu- zobaczcie jakie sa terminy ślubów i zaszalejcie "na spontana" (dokładnie tak powiedziała ) wezcie swiadkow i sie ohajtacie a pozniej my wam wyprawimy koscielny i weselicho i mnie podjudzała nakręciła się bardziej odemnie ja tak na nią spojrzałam a ona no co fajnie by było tak a ja ze nie mam pierścionka i nie będę się wywyższać bo to inicjatywa od faceta musi wyjść, a ona tak sie uśmiechnęła podejrzanie pod nosem i skończyła temat- mam wrażenie ze wszyscy o czymś wiedza tylko nie ja :|
Uhuhuuuuu, węszę spisek
Ja tak pracowałam swego czasu - kończyłam pracę o 21:30, w domu byłam na 22, a rano wyjeżdżałam do pracy o 8:00 daaaa się, całkiem normalnie, kwestia przyzwyczajenia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 07:12   #320
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
ja np. mogłabym się urwać na godzinkę z pracy i przejść się po starówce
w sobotę jedziemy do Gdyni na imieniny cioci więc niestety zoo mi nie pasuje w ten weekend...
Cytat:

ja np. 3 dni pod rząd pracowałam 12 godzin od 8 -20, ale wolę normalne godziny

iiii coś się szykuje sa sa sa
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 07:35   #321
majasn
Zakorzenienie

hej

kurczę..potrzebuję szybkiej rady
klub
majasn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 07:36   #322
Biska
Zakorzenienie

Frezia zdjęcia są mega!

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 07:50   #323
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

frezi - super sesja

wrzucam wam cos z Rumuni i CP
Stary 2011-07-27, 07:58   #324
karola991
Zakorzenienie

RATUNKU!
piekarz w nocy przywiózł pieczywo i położył skrzynki z tyłu od strony zaplecza na dworze, nakrył je taka blachą i w ogóle zabezpieczył. ja wychodzę żeby to pieczywo wziąć i wyłożyć a na drożdżówkach rój os;/;/ ich tam jest chyba ze 100 ;/ bleee a pod drozdz, są chleby i ja teraz w sklepie jestem bez pieczywa od rana a jak tylko otworzę drzwi i ruszę te kosze żeby wyjąć chleb to te osy zachowują się jakby wpadły w szał atakują mnie, siadają na mnie a ja jestem uczulona i jak mnie ugryzie to musze na zastrzyk a tylko raz w zyciu mnie użądliła wiec nie wiedzialabym co mam teraz ze soba zrobic na tym zadupiu, a jakby mnie kilka użądliło to juz w ogole nie mam pojecia...
poprosiłam nawet jednego klienta, który często tu przychodzi czy nie mógłby mi pomoc tego przynieść to jak zobaczył tyle os to uciekł i powiedział, że nie da rady boje sie tych glupich robali kto wymyślił pszczoły i osy baki trutnie, szerszenie i wszystko co żadli fuuuuuj;/
chciałam wam nawet fotki pstryknąc zeby pokazac wam ile tego tam jest ale jak tylko się wyłoniłam z aparatem to one zaczely na mnie siadać

Edytowane przez karola991
Czas edycji: 2011-07-27 o 08:39
karola991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:02   #325
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
RATUNKU!
piekarz w nocy przywiózł pieczywo i położył skrzynki z tyłu od strony zaplecza na dworze, nakrył je taka blachą i w ogóle zabezpieczył. ja wychodzę żeby to pieczywo wziąć i wyłożyć a na drożdżówkach rój os;/;/ ich tam jest chyba ze 100 ;/ bleee a pod drozdz, są chleby i ja teraz w sklepie jestem bez pieczywa od rana a jak tylko otworzę drzwi i ruszę te kosze żeby wyjąć chleb to te osy zachowują się jakby wpadły w szał atakują mnie, siadają na mnie a ja jestem uczulona :beksiam: i jak mnie ugryzie to musze na zastrzyk a tylko raz w zyciu mnie użądliła wiec nie wiedzialabym co mam teraz ze soba zrobic na tym zadupiu, a jakby mnie kilka użądliło to juz w ogole nie mam pojecia...
poprosiłam nawet jednego klienta, który często tu przychodzi czy nie mógłby mi pomoc tego przynieść to jak zobaczył tyle os to uciekł i powiedział, że nie da rady boje sie tych glupich robali kto wymyślił pszczoły i osy baki trutnie, szerszenie i wszystko co żadli fuuuuuj;/
chciałam wam nawet fotki pstryknąc zeby pokazac wam ile tego tam jest ale jak tylko się wyłoniłam z aparatem to one zaczely na mnie siadać
O jaaaaaaa... współczuję... a nie masz kogoś jeszcze na sklepie? Albo w sąsiedztwie? Jakiegoś pszczelarza?
Frezi, no właśnie, sesja super!!! Zwłaszcza te "malujące" zdjęcia przy murze

Stary 2011-07-27, 08:02   #326
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
No ale w końcu mogę się uprzeć chyba(?), że chcę goździki
Możesz się nawet uprzeć, że mają Ci te goździki oskubać z płatków, a później wykleić z nich kameliówkę, układając brzegiem do dołu - widziałam takie rzeczy Płacisz = wymagasz.
Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
A przyjedzie ktoś po mnie ciężarówką, bo mam sporo planszówek?
Zawsze możemy do Ciebie przyjechać
Cytat:
Help

Wystarczy imię, nazwisko i adres?
U nas ksiądz chciał na protokole imiona, nazwiska i miejsce zameldowania
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:06   #327
karola991
Zakorzenienie

nie ma tu pszczelarza ani osarza a wlasciciele jeszcze spią a zreszta takiego pieczywa ktore oblazły osy nie bede wystawiała juz na skelp niech ktos bedzie uczulony to jeszcze bede miala na sumieniu to raz a dwa ze to cale paskudztwo bedzie wtedy latało w sklepie a nie an dworze ;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 08:23   #328
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma tu pszczelarza ani osarza a wlasciciele jeszcze spią a zreszta takiego pieczywa ktore oblazły osy nie bede wystawiała juz na skelp niech ktos bedzie uczulony to jeszcze bede miala na sumieniu to raz a dwa ze to cale paskudztwo bedzie wtedy latało w sklepie a nie an dworze ;/
Przekichane masz :/

A ja chyba zalicytuję aparat fotograficzny. Mój nie żyje, a korzystam z mamy i tęsknię za własnym. A tu jest fajny, używany, za dobrą cenę... Oby się jeszcze przez godzinę utrzymała

Stary 2011-07-27, 08:26   #329
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

macie na poczcie fotki z Rumuni i CP - w wyslanych
Stary 2011-07-27, 08:51   #330
karola991
Zakorzenienie

just u nas w tesco extra czesto sa wyprzedarze sprzetow rtv i agd przed inwentaryzaja mozna wtedy kupic naprawde za male pieniadze np nawizacje samochodowe za 90zł a ja kupiłam taki: http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty...samsung_es55.1 tylko czarny za 120zł ;-) i to w zeszlym roku a teraz nie zszedł jeszcze poniżej 400 nie wiem skad te ceny maja ale mi pasuje^^

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości