mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 08:35   #1351
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

WITAMINKA WSTAWAJ JUZ!
WYPALAS SIE NA PEWNO!
PISZ CO U CIEBIE!!!!

Co do sterylizacji, ja malej rzucalam wszystko bo bylo mi szybciej i wygodniej niz wyparzac, wiec tak z raz na tydzien:P jej sterylizowalam w mikrofalowce.
Generalnie je teraz wszystko, ostatnio jadla komara i ma sie dobrze
Nie moge narzekac, nie choruje (tfu tfu) w domu rodzicow pies i 6 kotow, jak chodzilam w ciazy i jak byla malusienka tez byl pies i kot , ja raczej z tych osob bez przesadzania jestem.

Ja z mala jak miala chyba cos kolo 5 tygodni juz chodzilam po naszej "galerii" to bardziej skupisko paru sklepow niz galeria, slowo galeria to az wstyd uzywac, ale jesli jestes sama z dzieckiem a musisz po cos isc to co masz zrobic???
no u mnie najblizszy i najlepszy rossman tam jest...
nie trzymalam jej w sumie nigdy z daleka od skupisk ludzi i ma sie dobrze.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

ale tu ostatnio solenizantek

wszystkiego najlepszego dziewczeta ;D
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:37   #1352
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

dygotka z tego o wiem to przy mrozie do -5st można z dzieckiem wyjść na spacer, oczywiście jeśli nie ma wiatru.

Moja teściowa przy okazji nawiązania przez nas rozmowy o imionach zapytała jak nazwiemy swoje dziecko. Tż jej na to że Aron, nie spodobało jej sie imię i zareagowała z oburzeniem. Na to tż jej się zapytał czy wie kim był Aron. Skwitował, ze właśnie taką katoliczką jest że takich informacji nie zna. Jak jej wyjaśni, że Aron był bratem Mojżesza to od razu imię jej się spodobało.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:37   #1353
Darusiaaaa
Zakorzenienie

glam moja tez nieraz jak prosiątko wyglada czy to wazne ze od 5 minut ma czyste ubranie na sobie?

co do psa wiadomo ze podejdzie ale staram sie ja od niego odciagac, to tylko wierze i nie wiadomo co mu odstrzeli do lba.Uscisk w pyskuma niezly wiec wole zeby sie bawili ale z daleka od siebie.
A.Camus
Stary 2011-07-27, 08:42   #1354
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Ale mam ochote na tatara wlasnie Geslerowa jadla
jak zaszłam w ciążę to była jedna z pierwych mysli...że zjadłabym tatara

Ela-wszytskiego najlepszego:r oza:

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
dygotka z tego o wiem to przy mrozie do -5st można z dzieckiem wyjść na spacer, oczywiście jeśli nie ma wiatru.

Moja teściowa przy okazji nawiązania przez nas rozmowy o imionach zapytała jak nazwiemy swoje dziecko. Tż jej na to że Aron, nie spodobało jej sie imię i zareagowała z oburzeniem. Na to tż jej się zapytał czy wie kim był Aron. Skwitował, ze właśnie taką katoliczką jest że takich informacji nie zna. Jak jej wyjaśni, że Aron był bratem Mojżesza to od razu imię jej się spodobało.
not o dobrze pamiętałam o tych -5 stopniach
my nadal imienia nie mamy;/

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

na maila przyszedł mi link do konkursu z x-landerem-chce któraś?? bo ja nie mam konta na facebooku,a tam trzeba sie zalogowac by móc wziąż udział.szkoda

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:43   #1355
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Generalnie je teraz wszystko, ostatnio jadla komara i ma sie dobrze
Nie moge narzekac, nie choruje (tfu tfu) w domu rodzicow pies i 6 kotow, jak chodzilam w ciazy i jak byla malusienka tez byl pies i kot , ja raczej z tych osob bez przesadzania jestem.

.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

ale tu ostatnio solenizantek

wszystkiego najlepszego dziewczeta ;D
jak Sonia miala okolo roku bylysmy w lesie...specerek, mala sie zatrzymuje przy sciezce, grzebie w piachu- no fajnie, nagle zauwazylam ze cos w buzi zuje. myslalam ze kamyk bo akurat miala wtedy ogromne zamilowanie do zbierania kamykow...mowie wypluj- nie- wiec pakuje palucha jej do buzi zeby wydlubac- a tam taki zuk fioletowy z gatunko gownojadow takich wiecie co po lesie kulki z odchodow tocza...upadl na ziemie i w nooogi zaczal uciekac myslalam ze am pawia puszcze
Stary 2011-07-27, 08:44   #1356
goldika
Zakorzenienie

Dziekuje za zyczenia

Ja kocham surowe miesa!!! Czy to kurczak, czy wolowina... czy indyk w rodzinie wampir na mnie mowia. Dlatego wszystkich zdziwila moja toxo, ze zlapalam ja wtedy jak przestalam jesc surowe miesa...

Darususia
oplulam monitor: Generalnie je teraz wszystko, ostatnio jadla komara i ma sie dobrze
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:45   #1357
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
not o dobrze pamiętałam o tych -5 stopniach
my nadal imienia nie mamy;/[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------
(
mi pediatra powiedzial ze do -5 codzienny spacer godzinny obowiazkowy a jak zimniej to nie trzeba ale zalecany nawet do -10 stopni. oczywiscie dziecko obrane, buzia wysmarowana kremem zimowym itd

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 08:45   #1358
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

glamourous ludzie są straszni i zawsze muszą wtrącić swoje 5groszy - a tak naprawdę nie powinno ich to interesować. Moja siostra kiedyś na spacerze nie założyła Jasiowi rękawiczek, a było dość chłodno to jej jakaś starsza kobieta od razu zaczęła zwracać uwagę, bo się dziecko przeziębi. A dziecku nic nie było.

Darusiaaaa mnie rozśmieszają te kobiety które wystroją dziecko i pouszczają do piaskownicy, a potem stoją nad dzieckiem i się trzęsą i ciągle upominają żeby sie nie ubrudziło. Dziecko powinno mieć swobodę w zabawie, a wiadomo ze jak się dobrze bawi to i sie ubrudzi.
Stary 2011-07-27, 08:45   #1359
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
jak Sonia miala okolo roku bylysmy w lesie...specerek, mala sie zatrzymuje przy sciezce, grzebie w piachu- no fajnie, nagle zauwazylam ze cos w buzi zuje. myslalam ze kamyk bo akurat miala wtedy ogromne zamilowanie do zbierania kamykow...mowie wypluj- nie- wiec pakuje palucha jej do buzi zeby wydlubac- a tam taki zuk fioletowy z gatunko gownojadow takich wiecie co po lesie kulki z odchodow tocza...upadl na ziemie i w nooogi zaczal uciekac myslalam ze am pawia puszcze
no co taki fioletowy cukiereczek do niej podszedl
Stary 2011-07-27, 08:48   #1360
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
mi pediatra powiedzial ze do -5 codzienny spacer godzinny obowiazkowy a jak zimniej to nie trzeba ale zalecany nawet do -10 stopni. oczywiscie dziecko obrane, buzia wysmarowana kremem zimowym itd
też cos chodziło mi o tym -10 stopni,ale pewności nie miałam i nie chciałam pisać niesprawdzonych informacji.Przy -5 to też chyba trzeba dziecia posmarować kremikiem?

przeczytałam o żuczku.....śniadanko mi sie o mało nie zwróciło.....:hah aha:

Stary 2011-07-27, 08:49   #1361
Darusiaaaa
Zakorzenienie

chawa dokladnie, ja tez staram sie mala zawsze ladnie ubrac, bez wzgledu czy idziemy do blota, kaluzy, na trawe czy gdzie, ale zyjemy za czasow wybielaczy, pralek i tak dalej
wracamy wrzucam do prania i tyle

mnie tez to zawsze smieszylo, bo skoro szkoda jej jakichs ciuszkow niech ubierze gorsze ale niech to dziecko sie bawi a nie ma nad soba kata.
A.Camus
Stary 2011-07-27, 08:49   #1362
goldika
Zakorzenienie

Dygotko na czym polega ten konkurs? Mozesz linka podac, chyba to jest wielokrotnego uzytku link?
Stary 2011-07-27, 08:54   #1363
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja mala zima tylko na sankach miala rekawiczki ja jej zakladalam niemal zawsze ale zanim znalazlysmy sie na dworze juz ich na lapach nie miala

ludzie tacy sa, tak po prostu, od tego sie w pl nie uchroni zadna z nas wy tu mowicie o starszych kobietkach, ja sie umowilam na spacer z kolezanka i ubralam mala wychodzimy a ta z tekstem noo ej jeszcze rekawiczek nie zalozylas , chora bedzie!
taka metalnosc ludzi, wyjscia dwa albo zgasic kogos albo przemilczec i olac, ja juz wybieram opcje nr 2 bo z opcja numer 1 po prostu sie nie da polowe ludzi musialabym wystrzelic heheh

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

no ja tez slyszalam do -10.
Laski u as klimat sie pieprzy wiec miejmy nadzieje ze mrozow gigantow nie bedzie
A.Camus
Stary 2011-07-27, 08:55   #1364
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
3-4 miesięczne dziecko to nie takie 2-3 tygodniowe-bo takie widuję w arkadii czy złotych tarasach......
zabrałabys takie 2-3 tygodniowe maleństwo do centrum handlowego??
po około 2 tygodniach należy dziecko wystawiać już na dwór,nawet zimą,ale o ile nie ma 20-30 stopniowych mrozów-trzeba się dopytać lekarza jaka musi byc temp. za oknem,ale cos około -5 stopni i juz mozna

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

z tz mamy pracę w mieście a bedzimey dojeżdżać ze wsi.
ja się wychowałam na wsi wiec dla mnie to nie jest taka zabawa jak piszesz, a praca i obowiązki....zawsze mnie wkurzało jak miałam tak z 12-15 lat,że jak ktos przyjeżdżał do babci z miasta to oni sobie leżeli i się opalali,a my w tym słońcu musieliśmy pracować
Hmm jak któraś kobitka jest zdana na siebie a musi zrobić zakupy to już lepiej żeby po ciepłej galerii przeszła się z bobasem niż po sklepach znajdujacych się na ulicy

Nie oceniam innych ale wiem że swoje maleństwo zacznę zabierać do ludzi około 2-3 m-ca. Wcześniej będą tylko spacerki i hartowanie dzidziusia

Moja mama z tatą znają taką wieś na której się wychowałaś (oboje pochodzą z tej samej i uciekli do miasta po ślubie) ale i mnie nie są obce zniwa i zbieranie ziemniaków na polu tyle że ja to zawsze traktowałam jako dobra zabawę i coś innego niż zajęcia w mieście. Nie mieszkałam nigdy na wsi i znam ją tylko z wakacji. Nawet gdybym kiedyś przeprowadziła się na wieś to i tak musiałabym pracować w mieście więc takiej 100% wsi nigdy nie poznam.

Wrzucam rzeczy które wczoraj wychaczyłam na allegro

Wrzuciłam do załącznika ksiażkę w pdfie którą przesłał mi znajomy jak tylko dowiedział się że będe miała dzidziusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komplet1.jpg (72,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ogrodniczki2.jpg (76,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajac6.jpg (52,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajac7.jpg (54,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rampers1.jpg (59,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1718.jpg (74,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kamizelka2.jpg (73,0 KB, 12 załadowań)
Stary 2011-07-27, 08:56   #1365
OlusiaS
Wtajemniczenie

Goldika Tobie rowniez wszystkiego naaaaaajlepszego

Cytat:
chyba sie posikam ze smiechu .Smieszne one sa,dowlosnie mowiac-ich zycie kreci sie wokol gowna

Moje dziecko na szczescie "zywego mieska" nie jadlo .Ani komarow ani zuczkow
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:01   #1366
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja ostatnio wyciagalam z buzi resztki biedronki
nawet nie wiecie jakie rzeczy mozna jesc i to z jakim smaaaakiem

glam moja na kamyki ma jazde teraz.Jak nie chce mi sie daleko wychodzic na spacer a jestem u rodzicow to ulice za ich domem jest droga z kamieni i tam idziemy dziecka nie ma
A.Camus
Stary 2011-07-27, 09:01   #1367
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam mamusie

Witaminko martwimy się, daj znać

Wiecie, że ten mój wstręciuch pamiętał, tylko chciał mi niespodziankę zrobić i dlatego cały dzień mi życzeń nie złożył a ja o mało się nie poryczałam, głowa mnie z nerwów rozbolała - niespodzianka mu się udała
Ale jak się spotkaliśmy to dostałam kwiatki, poszliśmy na obiad więc nie mogę też do końca narzekać

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Kazala mi sie przytulac z TZ'tem z gumka,bo w nasieniu jest jakies cos,co wywoluje porod :/.
Nam gin nic takiego nie mówił, i my normalnie cały czas - nie cierrrrrpię gumek

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Hej. Wpadam tylko na chwilkę bo zmęczona jestem. Chciałam tylko napisać że będę miała SYNKA. Tak się zastanawiałam czy będzie 2 córcia a tu szok aż się popłakałam.
gratuluję - kolejna parka forumowa

Cytat:
I w tej sytuacji numer by sie przydal :/.Utworzylam w klubie dyskusje,mozemy wpisywac tam nasze numery telefonow
Bardzo dobry pomysł, zaraz dopiszę swój

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Anusiak, n ie jadlam wprawdzie ciasta w pizzy hut, ale ze sposobu podania wydaje mi sie, ze to moze byc brownie, nie murzynek. Brownie jest zbite i gliniaste takie zakalcowate, a murzynek jest puszysty. Ja wole brownie no i to chyba najprotsze ciasto pod sloncem. NP z tego przepisu:
http://pychaciasta.bloog.pl/id,29947...l?ticaid=6cbb3
Na cieplo z lodami mniam, dodaje do sordka pokruszona biala czekolade, albo jakies orzechy,. kawalki zurawiny, bananow.
O, dziękuję za przepis To teraz żeby się dowiedzieć co było w Pizzy Hut to muszę zrobić najpierw jedno potem drugie ale tam było podawane właśnie na ciepło z lodami

Cytat:

ELA wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!! Zdrowego dzidziusia, usmiechu, radosci!!! Przyjemnego porodu!!! :
dołączam się do życzeń, wszystkiego najlepszego

Cytat:
Ale mam ochote na tatara wlasnie Geslerowa jadla
nie mówcie nic o tatarze - odkąd w ciążę zaszłam to mam taką ochotę straszną na tatara z jajeczkiem, cebulką, ogóreczkiem..... :zar lok:
Mam nadzieję, że przy karmieniu piersią można już sobie na tatara pozwolić to się skuszę na pewno

Cytat:
uwielbiam o Twojej córci czytać. Chociaż cieszę się że tego nie widziałam, bo pewnie miałabym podobne odczucia do Twoich
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:01   #1368
OlusiaS
Wtajemniczenie

Tottie ale swietne ciuszki,zwlaszcza te ogrodniczki .A ten bobas ma taka slodka buzke
Stary 2011-07-27, 09:02   #1369
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tam uwazam ze nie ma co az tak dzieci izolowac, jak mrozy przyjda to i tak biedne w domu beda siedzialy ;/
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 09:02   #1370
Tottie1984
Rozeznanie

tutaj link do pdfa... chyba jest za duży i dlatego wcześniej się nie załadował:
jezyk.niemowlat_www.przek lej.pl.pdf
Stary 2011-07-27, 09:04   #1371
pluusia21
Raczkowanie

Ja równiez się martwię co z Witaminką
Wczoraj mnie tu cały dzien nie było i musiałam wyszperać o co chodzi.
Czekamy na wiadomości.

21 tydzień - 422 g.

32 tydzień - 1968 g.

36 tydzień - 2550 g.
40 tydzień - 2890g.

uwielbiam czuć twój każdy ruch

jeszcze Cię nie znam a już Cię kocham

pluusia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:04   #1372
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tak sobie pomyslalam ze jak tak dalej pojdzie to bede sie pod koniec toczyc, ae toooo toczyc:P
dobrze ze ja uwielbiam samochodem jezdzic :P

przed porodem w piatek pojechalam do konina:P mama jape na ojca darla ze termin porodu a ten mnie po tv ciagnie tyle km:P
ale mi tylko wystarczy powiedziec a ja juz czekam w samochodzie
swoja droga ciekawe co ojciec by zrobil jakby sie zaczelo dzien wczesniej hahahah:P
padl by normalnie padl by
A.Camus
Stary 2011-07-27, 09:04   #1373
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Tottie ale swietne ciuszki,zwlaszcza te ogrodniczki .A ten bobas ma taka slodka buzke
to lalka :P nie prawdziwe dziecko :P duzo czas minęło nim sama się zorientowałam :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 09:06   #1374
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja ostatnio wyciagalam z buzi resztki biedronki
nawet nie wiecie jakie rzeczy mozna jesc i to z jakim smaaaakiem

glam moja na kamyki ma jazde teraz.Jak nie chce mi sie daleko wychodzic na spacer a jestem u rodzicow to ulice za ich domem jest droga z kamieni i tam idziemy dziecka nie ma
: hahaha:
Ja jakis czas temu obudzilam sie z gorzkim posmakiem po pajaku albo musze .
Nie chce nikogo obrzydzac,ale wiecie,ze czlowiek podczas snu zjada bardzo duze ilosci takich istot?!Teraz nie pamietam liczby,ale calkiem sporo w ciagu roku sie tego zbiera

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
to lalka :P nie prawdziwe dziecko :P duzo czas minęło nim sama się zorientowałam :P
Nie no wiem,ze to lalka,dlatego napisalam bobas,czyli lalka przypominajaca dziecko .Moj niestety nie byl taki ladny
Stary 2011-07-27, 09:07   #1375
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm jak któraś kobitka jest zdana na siebie a musi zrobić zakupy to już lepiej żeby po ciepłej galerii przeszła się z bobasem niż po sklepach znajdujacych się na ulicy
zawsze widywałam mężczyznę i kobietę+ takie maleństwo lub tatuś siedział sobie na ławeczce z tym maleństwem a mamusia po sklepach biegała...

Cytat:
Moja mama z tatą znają taką wieś na której się wychowałaś (oboje pochodzą z tej samej i uciekli do miasta po ślubie) ale i mnie nie są obce zniwa i zbieranie ziemniaków na polu tyle że ja to zawsze traktowałam jako dobra zabawę i coś innego niż zajęcia w mieście. Nie mieszkałam nigdy na wsi i znam ją tylko z wakacji. Nawet gdybym kiedyś przeprowadziła się na wieś to i tak musiałabym pracować w mieście więc takiej 100% wsi nigdy nie poznam.
mój tż uważa,że zycie na wsi to taki lajcik...tiiaaa,ale on etż sporadycznie pomagał przy jakichś robotach i tyle...a życie na wsi to całkiem inna bajka niz wakacyjna pomoc.Praca tam jest cały rok,o każdej porze dnia i nocy czasem...nie będę się spzreczała,ale swoje wiem i zdania nie zmienię
ja ze wsi uciekłam,wracam co prawda na inną,ale gospodarstwa nie będzie na szczęscie tam,więc to tez jest zupełnie inna bajka

Stary 2011-07-27, 09:08   #1376
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Darusiaaaa dokładnie jak komuś szkoda ładnych ciuszków to niech ubierze w gorsze, ael niech ten dzieciak sie wybawi dowoli.

Cytat:
Nie oceniam innych ale wiem że swoje maleństwo zacznę zabierać do ludzi około 2-3 m-ca. Wcześniej będą tylko spacerki i hartowanie dzidziusia
Jeśli urodzę w terminie to moje dziecko będzie miało 1,5misiaca jak ludzie sami do nas przyjdą - czyli rodzina na święta.
Stary 2011-07-27, 09:08   #1377
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
: hahaha:
Ja jakis czas temu obudzilam sie z gorzkim posmakiem po pajaku albo musze .
Nie chce nikogo obrzydzac,ale wiecie,ze czlowiek podczas snu zjada bardzo duze ilosci takich istot?!Teraz nie pamietam liczby,ale calkiem sporo w ciagu roku sie tego zbiera

Też o tym słyszałam, paskudztwo, brrrr
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 09:10   #1378
basiula19
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego solenizantki:roza :

Wczoraj właśnie czytałam w takiej starej książce co sie teściówka doszkalała i pisało w niej odnośnie spacerów, że do -10 można chodzić na spacery tylko stopniowo z czasem. Najlepiej na początku ubrać dziecko i wyjść na 2 minuty czy coś takiego. Ja tak sobie myslałam to mnie tu babka chyba by ukamieniowała jak by zobaczyła, że z małym w zimie na spacer sie wybieram to wymysliłam, że na początek to będę poprostu z nim na balkon na chwile wychodzić. AAAAAA i pisało, że w zimie pokój należy codziennie wietrzyć a w lecie to okno może być nawet ciągle otwarte. A u nas jak przyjedzie 15 miesięczna córka siostry Tż to wszystkie okna wyzaykane bo ją zawieje a później sie dziwią, że ciepło a on oskrzela nawet łapie....a pozatym to mi sie wydaje, że to dziecko to wiecznie przegrzane było. A o tym też pisało, że bardzo nie dobrze jak dziecko jest przegrzewane bo wogóle odporności niema i coś tam.....a i że to czy dziecku zimno nie stwierdza sie na podstawie rączek.

Kurcze a z Witaminka dalej nic nie wiadomo

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:11   #1379
elf27
Zadomowienie

No to smakowite rzeczy Wsze maluszki wcinają

Co do gumek to też słyszałam, że od 2 trymestru lepiej używać. W ogóle myślałyście już o antykoncepcji po porodzie? U mnie tabsy odpadają a huba buba jakoś nie bałdzo, TŻ też nie cierpi. I bądź tu mądry
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:13   #1380
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ściągnęłam sobie ten język niemowląt - dzięki Tottie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości