![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Właśnie przejrzałam kilka artykułów - w każdym co innego - nic mi się nie stanie jak do końca ciąży już zielonej pić nie będę. Dokupię więcej owocówek. Moze spróbuję przeporsić się z Rooibos - kiedyś próbowałam i mi nie podeszła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co dolega Witamince? Przepraszam, ale nie chce mi się szukać na forum
![]()
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Rumiankowa mozna wiec git, lubie ja
![]() ![]() Anusiak mi ostatnio czesto lzy ciekna. A najbardziej rozwalilo mnie odkrycie sprzed DOPIERO 2 tyg. Ze moj synek jest genetycznie czescia mojego Tz'ta. Wpadlam w taki ryk (radosci) ze sie opanowac nie moglam. Tak sie cieszylam, ze teraz bede miala dwoch takich cudownych mezczyzn ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Myszeczko mi sie marzy zeby procz koni miec tez osła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo lubię zielona,ale zobie odpuściłamw ciązy jej picie
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie niedawno wróciłam z badan krwi i moczu.
Jejciu mam nadzieje że wszystko OK z Witaminką ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Zadomowienie
|
dygotka też bym sobie odpuściła wcześniej jakbym miała pojęcie, ze może zaszkodzić, ale jak to sie mówi lepiej późno niż wcale. A ja się zastanawiam czemu to moje dziecko tak cały czas sie rusza - jak mu dostarczam cały czas pobudzaczy to jak ma być spokojne.
Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-07-27 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Biedna Witaminka
![]() Na mojej sali leżała dziewczyna też w 20 tygodniu, od początku plamiła, lekarze nie wiedzieli czemu, jej prowadzący spisał ciąże na stratę a tu dotrwała do 20 tygodnia i to w domu. Tylko tydzień temu krwawienie się zwiększyło więc poszła do szpitala, a tu lekarze codziennie przychodzą: Krwawi Pani? Ona: tak , a ruchy Pani czuje? Ona: nie. No tu szans nie ma, zrobimy kontrolnie usg jeszcze. A na usg dzidzia żyje i się rusza, a Ci zdziwieni jak to możliwe. Wczoraj jeden jej powiedział że cud będzie jak dotrwa do 28-30 tygodnia i to z meldunkiem stałym w szpitalu, ale on to w cuda nie wierzy ![]() ![]() Powodu krwawienia nie mogą określić, łożysko ok, szyjka ok ![]() ![]()
#1420 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny. Ale u nas leje!
A Witaminki nadal nie ma:/ Pisalyscie o spacerach. W szkocji tez jest tzw zimny chow. Moja znajoma na drugi dzien po porodzie wyszla ze szpitala i odrazu cyrk obwozny po rodzinie z malenstwem zrobila. Ja z Filipem wyszlam w pierwszym tygodniu jakos. Ale bardziej mi przeszkadzalo nie wczesne wychodzenie tylko sposob trzymania dzieci- w polsce kladzie sie glowke na dloni, a tam biora pod pachy dzizie i ta glowka ta lata... Tż jedzie naprawic klimatyacje - o dziwo wysadla przy takiej pogodzie ![]() a ja musze pomyzlec o obiedzie ehhh
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde to jestes lepsza odemnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To chore- powinni dawać jej nadzieję a nie dobijać. Przecież psychika i pozytywne nastawienie są takie ważne. EDIT: Matko, ale za mną chodzi sałatka z tuńczyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Rozeznanie
|
Witam dziweczyny po prawie 2 tygodniowej przerwie.
Wczoraj wieczorem wrocilam ze szpitala. Ach...co to byla za meka!!! Przez 5 dni pod kroplowka, dziennie masa tabletek, kilka razy dziennie KTG... Mialam kontakt z chyba 10 lekarzami. Kazdy mowil cos innego. Jewden, ze te skurcze to normalna rzecz, inny, ze to zagrozenie dla zycia malej, jeszcze inny, ze jestem za szczupla i dlatego czuje te skurcze. Ach...i to w jednym szpitalu. W koncu mnie wypuscili, kazali dalej brac leki przeciwskurczowe no i mam lezec w lozku. Dziwrczyny po tych 12 dniach mam stracha rodzic naturalnie. Jakbyscie dziennie slyszaly te jeki, steki, krzyki, wrzaski, to wszystkiego by sie wam odechcialo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosiaczek to ona normalnie będzie jak te dziewczyny w Ciąża z zaskoczenia bo tez cały czas plamiły i wogóle a rodziły zdrowe dzieci i ona napewno bedzie jak tamte ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jej się uda i urodzi ślicznego zdrowego dzidziusia ![]() A ja wczoraj byłam na wizycie, nawet mnie nie badał, tylko dał mi skierowanie na badania - w tym na glukozę, ale tylko 50, na toxo też dostałam i na przeciwciała (mam gr krwi minus) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Wtajemniczenie
|
Witamy Bienioka
![]() To przezylas...I nic konkretnego sie nie dowiedzialas :/.Ktory tydzien teraz u Ciebie??Porodu sie nie boj,dasz na pewno rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
bienioka wspolczuje przezyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
jeeny powaznie sie na watku zrobilo, szpitale, plamienia, podtrzymywanie- koszmar....
mam nadzieje ze wszystkie szczesliwie do konca dotrzemy
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaczynam sie bac. Szczegolnie ze nie rozpoznam zagrozenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też leżałam blisko porodówki, ale my chyba mamy wygłuszoną ![]() ![]() Myszeczka ale ta dziewczyna non stop plami albo krwawi, nie jakby miała co miesiąc okres, ale codziennie, bez przerwy od tych 5 miesięcy. Więc na moją wiedzę to nie jest ok. A na temat wiedzy i podejścia lekarzy to się już nie wypowiadam ![]()
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj jest dokladnie 26+4, czyli jak to licza lekarze 27tc. Mala musi jeszcze przynajmniej z 8 tyg w brzuchu posiedziec.
Jak juz piszecie o tych plamieniach to tez wam cos napisze. Ze mna w pokoju lezala babka 41lat, 26tc,ciaza blizniacza (to jej druga ciaza, ale pierwsza poronila w 10tyg). Do szpitala przyjechala w powodu plamien. Nikt nie wiedzial dlaczego plami. Dodatkowo moczyla sie. Babka bala sie, ze to wody plodowe, ale lekarze stwierdzili, ze to po prostu mocz, ktorego nie kontroluje, bo ph zgadza sie w ph moczu. Wczoraj rano byla na KTG - super, wizyta lekarska rano - super, nie plami, nic nie boli. O 10.00 poszlam na badanie, wracam - nie ma jej i nie ma lozka. Okazalo sie ze nagle dostala silnych skurczy i w ciagu 20 minut urodzila te blizniaki!!!!!!!!!!!! Dzieci zyja, ale sa w stanie krytycznym. Maja niecale 700g!!! Wszystkiego mi sie odechcialo. Tak nagle wszystko moglo sie zmienic. Mowie wam. Na badaniu bylam moze z 30 min, a wczesniej wszystko bylo ok. Edytowane przez bienioka Czas edycji: 2011-07-27 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a do końca musimy wszystkie szczęśliwie donosić, innej opcji nie ma ![]() Dobrze dziewczyny, że u Was już dobrze, oszczędzajcie się teraz i dbajcie o siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam w piątek wizyte i jak mu zaczne wymieniac co Mnie boli to sie za głowe chyci, bo boli Mnie kosc ogonowa, krocze, biore ten FENETEROL na skurcze( inny lekarz mi przepisał bo ten był na urlopie) i mały mi sie kładzie w miednicy tak w poprzek i tak mnie to boli że masakra juz 2 raz mi sie tak ułożył a wtedy kręgosłup Mnie tak boli że szok.
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje kuzynki zostały na wsi po ślubie i saa po nich widzę jak bardzosą zmęczona pracą... w sylwestra wyrywały się z zabawy organizowanej w remizie tylko po to by obore oprzątać i zwierzeta nakarmić :/ Cytat:
Jesli chodzi o toksoplazmozę to jestem przykładem tego że można obżerać się warzywami i owocami, sprzatać w freciej i kociej kuwecie i nie zarazić się toxo. W 20tc miałam robione drugie badania i znowu miałam dwa wyniki ujemne... kolejne badania czekają mnie w połowie września. Rodzina cały czas mnie straszyła że przez ten zwierzyniec w końcu poronie, że będe miała wtedy pretensje sama do siebie że się fretek i kota nie pozbyłam... kurcze nie wierze w coś takiego. Co mają powiedzieć ludzie mieszkający na wsi? oni ciągle przebywają ze zwierzetami i nic im nie jest. Dzieci takich ciężarnych kotki biegające po podwórku tarmozą a potem tymi łapkami mamę przytulają i ta rodzi zdrowe dzieci... W ogóle nie słyszałam żeby któraś z moich kuzynek mieszkających na wsi kiedykolwiek jakiś test na toxo robiła... ![]() Jeśli chodzi o pierwsze body... ja je kupiłam jak byłam bodajże w 14tc ![]() dokladnie ![]() tak samo jak każdej z nas gin powie inaczej ![]() Gin kiedys powiedział mojej mamie że może pić jedną kawę dziennie.. to ta się do tego dostosowała (tak jak ja maniaczka kawy - chyba miłość do tego napoju z mlekiem z piersi wyssałam ![]() ![]() Czytałam że jak kobieta pije czarną herbatę i kawę (nie codziennie ale od czasu do czasu) to z dużym prawdopodobieństwem urodzi małego bobasa (ok.50cm) a jesli bierze witaminy i odkłada na bok na czas ciąży wszystkie używki to rodzi duże dziecko (ok. 60cm) I to sięsprawdziło w przypadku mojej mamy i mojej znajomej. Ja i moje siostry przez kawę mamy urodziłyśmy się małe, miałyśmy około 50cm i wagę około 3100g, koleżanka odstawiła na bok wszystko... kawę, herbate... piła tylko owocowe (ale nei czarne aromatyzowane tylko te z suszu owocowego) i urodziła chłopca 59cm o wadze około 3900. Ja nie ukrywam że jak ciśnienie jest kiepskie to pozwalam sobie na rozpuszczalną z mlekiem a herbatę czarną z cytryną piję zawsze do śniadania. Zreszta sam lekarz powiedział mi że organizm kobiety nie lubi radykalnych zmian żywieniowych narzucanych w czasie ciąży. Tak samo jak kawa na podniesienie ciśnienia jest wskazana... zawsze jest lepsza dla dziecka niż niedociśnienie. Cytat:
Z tym plamieniem powiedział że mam nie lamentować i zamiast się denerwowac po prostu udać się do szpitala na badania. mogę Ci oddac mojego tuńczyka... kupiłam takiego w puszcze jakiś czas temu, zrobiłam sałatke z tuńczyka... spróbowałam i stwierdziłam że drugiej puszki już nie tknę... takie to było paskudne ![]() Elooooooo dziewczyny koniec takich tematów... trzeba myśleć pozytywnie i wizualizować sobie szczęśliwy poród. To normalne że kazda z nas się boi... ale grunt to myśleć pozytywnie a nie ściągać jakieś nieszczęścia głupimi myślami!!!! Jutro idę na badania moczu, morfologii i tej nieszczęsnej glukozy. Na skierowaniu lekarz napisał że 75g na czas 0,2h ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Bienioka witaj spowrotem!! Nareszcie
![]() ![]() Miałam nadzieję, że się Witaminka odezwała ![]() Dygotka, Chawa, qrcze, kusi mnie zielona herbata, bo ona działa dla mnie bardzo moczopędnie i by mi może trochę wody zeszło z organizmu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Raczkowanie
|
Ja też sie przestraszyłam czytając o porodzie w 26 tyg, Annie Przybylskiej i całej reszcie...brrr...dobrze,ż e już w piątek mam wizyte u gina,popatrze sobie na Małego to będe spokojniejsza...musimy myśleć pozytywnie,musi być dobrze!
Ciekawe co u Witaminki,martwie się,cały czas o niej myśle...żeby wszystko było dobrze Edytowane przez kropeczka27 Czas edycji: 2011-07-27 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
Tottie to daj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno będzie u Nas wszystko dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej, doczytałam ostatnie 10 stron, bo więcej nie dałam rady, ja tez nie odzywałam się z powodu bólów brzucha, zaczęły się w sobotę, takie jak na @, pioszlam jeszcze na panieński, i chyba przeholowałam bo w nocy bolał bardzo. Od niedzieli praktycznie cały czas leże, no-spa 4x dziennie i magnez też. Dziś jest już lepiej. Cały czas czuję ruchy Małej (choć dzisija jest nieco niemrawa
![]() I też tak jak Wy martwię się o witaminkę ![]() [QUOTE=Chawa;28378108]. Darusiaaaa mnie rozśmieszają te kobiety które wystroją dziecko i pouszczają do piaskownicy, a potem stoją nad dzieckiem i się trzęsą i ciągle upominają żeby sie nie ubrudziło. Dziecko powinno mieć swobodę w zabawie, a wiadomo ze jak się dobrze bawi to i sie ubrudzi.[/QUOTE] Dokładnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dlatego właśnie ja nie dzwonię do gina bo zaraz wyśle mi do szpitala gdzie dostanę to samo co w domu i tez będe leżeć. Gdyby bolało mnie jakos bardzo i do tego miała plamienia to zaraz jechałabym do szpitala, ale póki boli mnie umiarkowanie to wolę leżeć w domku. Za tydzien mam wizytę więc zobaczymy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Elu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() Edytowane przez magolina Czas edycji: 2011-07-27 o 11:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.