|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Oj Dziewczyny, za Wami nadążyć to i sprinterzy mieli by problem.....
Szalone ![]() Dziękuję Wam wszystkim za kciuki przydadzą się na pewno jeszcze do czwartkowych planów doszła impreza w klubie na zakończenie studiów w piątek chyba wreszcie pójdę odebrać indeks z dziekanatu i zacznę załatwiać obiegówkę, no i muszę zaświadczenie o ukończeniu studiów odebrać, bo nie mam na razie dowodu żadnego dla pracodawcy potencjalnego ![]() Gratuluję kolejnym posiadaczkom sukni no i tym, które już mają wszystko zaklepane ![]() my wczoraj z TŻtem ustalaliśmy kalendarz weselny, co kiedy trzeba załatwić, jakie czekają nas obowiązki i wszystko, spokojnie sobie ogarniemy nie ma innej opcji, on to mnie zawsze uspokoi i powie, że wszystko będzie dobrze mamy rozpiskę w excelu, taki kalendarz od sierpnia tego roku do lipca przyszłego. Jutro czeka nas kościół, no i w sierpniu musimy ostatecznie być pewnymi, kto nam będzie robił zdjęcia i kto przygrywał do zabawy weselnej . Na ten rok zostanie już tylko kilka zadań pilnych: w listopadzie TŻet musi mieć załatwiony urlop planowany (na kopani tak trzeba żeby Cię nie wygryźli :P), a gdzieś do 10 grudnia chcemy mieć ostateczną listę gości. To o tym kalendarzu to Wam jeszcze opowiem ![]() co do usług fotovideo to nawet sobie nie zdawałam sprawy z cen, my w ogóle nie chcemy mieć filmu, może chrzestny coś będzie chciał nakręcić swoją małą kamerką, ale raczej chcemy tylko zdjęcia, ciekawe jak to nam wyjdzie.... widziałam jeszcze, że szedł temat zwyczajów ślubnych, no u mnie też coś niby było z wykupinami, ale to taki folklor, nikt nie będzie szopek robił ale jeśli chodzi o błogosławieństwo, to myślę, że będzie tradycyjnie u mnie w domu, mama TŻta i moi rodzice, pewnie zjadą się też dziadkowie, może chrzestni wzruszam się jak o tym myślę . Dla mnie "najważniejszym" zwyczajem jest polterabend jakoś zawsze mi się to kojarzyło ze ślubem, że to taki czas rozprężenia, w piątek przed ślubem wszyscy znajomi się zbierają, jest kołocz i wódeczka i dużo śmiechu no i przede wszystkim jest czas żeby nie myśleć o następnym dniu, nie denerwować się. Wiem, że nie wszędzie na Śląsku się to praktykuje, ale u mnie w okolicach zwyczaj jest i jakoś bardzo go lubię i czekam na ten dzień ![]() przepraszam jeśli pominęłam jakiś wątek, ale mam zresetowany mózg po studiach :P oczywiście jeszcze zabiła mnie historia chrześniaka mamy kici, co to w ogóle za podchody dziwne.....ręce opadają, naprawdę.... nie rozumiem zapraszania na wesele ludzi, którzy nie są bliscy, a jeśli są, to inaczej się to załatwia.... ;/ dramat jakiś....ech, jak to mówią.....są ludzie i parapety.... a jeszcze mi się przypomniało, że wczoraj siostra mi kupiła na prezent urodzinowy sukienkę na srebrne wesele moich chrzestnych na wyprzedaży w orsayu taka wiązana na szyi srebrna z rózowymi różami na dole, do kolana długość hehe, impreza 3 września będzie, nie mogę się doczekać jak będziemy z Tżetem wywijać ![]() Miłego dnia Kobitki
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
Kocur super wyglądasz, chyba kiedyś doradzałyśmy Ci szerokie suknie zamiast takich ale ja patrzyłam po sboie bo myślałam że jesteśmy podobnej budowy jednak ja przy tobie to jestem sucha nitka, ty przynajmniej masz czym oddychać
a ja w takiej źle wyglądam dlatego mam szeroką suknię.Ale Tobie w takiej pięknie
|
|
|
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem tak, ja na swoje proste włosy nie narzekałam aż do teraz. Mam przejściową fryzurę bo zapuszczam i włosy i grzywkę, więc z ułożeniem tego co mam na głowie jest trudne (koncówki mi się wywijają, grzywka opada na oczy i mnie irytuje). Więc moje włosiska wyglądają koszmarnie jak ich nie wyprostuję. Dlatego pomysł ze skarpetkowym kręceniem wydał mi się zbawieniem dla mnie. No ale jak się okazało u mnie nie chce działać....
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
fantastyczna! Mi samej bardzo się podoba! Pięknie będziesz wyglądać
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
aaa, zapomniałam jeszcze o kwestii nauk przedmałżeńskich. My planujemy iść na kurs metodą dialogową
u nas w duszpasterstwie akademickim, prowadzi ksiądz i małżeństwo, jest wersja 9 spotkań albo weekendowa wyjazdowa szczegóły są pod tym linkiem: http://narzeczeni.katowice.pl/
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
kotek6 - dziekuje serdecznie
jagata- tak to ja tam jestem..trzeba do tej sukni jeszcze buty dołożyc z 10 cm to mnie troche wydłuży ![]() Seagirl- mimo wątłej wagi aż taka wysuszona nie jestem.. Ale to cuuuuuuudowne uczucie!!!! ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Dziekuje kochana...przy takich miłych słowach, aż chce sie krzyczeć z radosci... |
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obgadam dziś w pracy z koleżanką kiedy by się tam wybrać
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
heh, chyba mam ten sam problem, moje włosy są takie miękkie i cienkie, że nie poddają się zabiegom układania, chyba, że wałki z potężną ilością pianki, suszenie przez godzinę i układanie przez tapirowanie ;] po prostu dramat. Więc najczęściej spinam je w kitkę albo klamrą jakąś, mimo że sięgają ledwo do ramion ;]
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz powody jak ja znajdę tę JEDYNĄ to na pewno się nie powstrzymam od wyrażenia tego w każdy możliwy sposób ![]() Suknia jest na prawde bardzo ładna, a na Tobie wygląda cudownie! Nie powiem, miałam ją nawet kiedyś w folderze tych jedynych I możliwe że znów się w niej zakocham, kto wie, kto wie
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=tenebrosa;28373736]To moja ręka
Mój pierścionek możesz zobaczyć w podpisie - w moim suwaczku zaręczynowym jest zdjęcie - albo tutaj ![]() Tak właśnie mi się wydawało... )Cytat:
Fryzjerka powiedziała mi, że musimy je wyrównać, żeby wszystkie były długie bo z wycieniowanych trudno coś ładnego uczesać. Zastanawiałam się już kilka razy na d fryzurą ślubna i wiem tyle, że nie chce mieć całkiem spiętych włosów. Jak w maju byłam na weselu to moja fryzjerka mi pokręciła i upięła na bok ale moje włosy się rozprostowują i nad ranem średnio to wyglądało.
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no, wolę już, żeby Mamuśka to na żywo załatwiła.
Cytat:
![]() Rany, przeczytałam z ciekawości w necie, co to ten polterabend, bo nigdzy o tym nie słyszałam i ja bym w życiu się nie zdecydowała na coś takiego! Rany, imprezować dzień przed ślubem? Muszą być z Was bardzo ostrzy zawodnicy My w wieczór przed ślubem będziemy chcieli już wyłącznie się relaxować w ciszy, może trochę pomedytujemy na łące nad stawem i położymy się jak najwcześniej spać, żeby być wyspani i wypoczęci w sobotę. Żadnej wódeczki sobie nie wyobrażam, rano by mnie na 100% nawalała głowa i miałabym całe wesele zepsute. Jesteście pewni, że to dobry pomysł taka impreza tuż przed ślubem? nie będziecie zbyt zmęczeni w sobotę, przecież to cała doba na nogach...Z ciekawości pytam, bo normalnie przekroczyło to moje wszelkie wyobrażenia
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna i na pewno będziesz pięknie w niej wyglądać
))
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz dziekuje za takie miłe słowa... Myslę, że jak dojda buty i welon to bedzie dobrze ![]() Czekam tylko na ostateczna cene i biore...
|
|
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję
Ja loki planuję zrobić z piątku na sobotę, zdam relacje potem
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak się waha ta cena? w sensie w jakim przedziale?
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=justyna_g4;28383020]
Cytat:
|
|
|
#3258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pan Młody musi potem wrócić do domu, zazwyczaj trwa to tak do 22 maksymalnie hehe, no ja i tak pewnie będę blada ze zdenerwowania znam siebie chociaż koleżanka mówi, że ona też zazwyczaj wybuchowa i szalona, ale w dniu ślubu wszystko robiła spokojnie, mieli rozpisany plan i wszystko było na luzie mam nadzieję, że u mnie też tak będzie
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
hm... to ja chyba przeoczyłam skarpetkowy sposób kręcenia włosów... możecie mi napisać jak to się robi...
![]() kocur świetny wybór rewelacja
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=jagata;28383400]
Cytat:
Ja nie chcę całkiem spinać bo wyglądam starzej w koku ale nie wiem co z welonem zrobić...
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuje serdecznie jeszcze raz!!!! Ugadałam się na 1.200 zł Więc cena moim zdaniem jest super O 20 JĄ odbieram!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:jup i: |
||
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo proszę http://mytrue.pinger.pl/m/4254030
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh mysle że zdążę
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że koniec sierpnia, wrzesień będę się tym interesować, na razie tylkow internecie oglądam i na modelkach większość jest piękna, a na allegro większość mi się nie podoba ale spokojnie, dorwę tą właściwą suknię
|
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
łoł suknia elegancka
![]() figura super wiec świetnie wygladasz w niej ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
ale na mnie to juz bedzie duuuuzzo gorzej
|
|
|
|
|
#3266 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No to może po południu coś tam napiszę na poczcie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Będę szyć. A we wrześniu pójdę do salonów coś poprzymierzać, ale ogólnie sądzę, że co bym sobie nie wymyśliła do uszycia to i tak będzie pasować na moją figurę, w końcu będzie szyte dokładnie dla mnie. Kształty mam w miarę regularne, więc pewnie każdy fason będzie pasował. Bardziej chodzi mi o to, żeby zobaczyć jak na żywo i na zdjeciach będą się prezentować poszczególne materiały, zdobienia itd. oraz jaki odcień bieli najbardziej mi pasuje.Gratuluję zakupu!
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=justyna_g4;28383619]
Cytat:
Wszystko zależy od tego ile włosy mi urosną. Jeśli będą przynajmniej do połowy łopatki to zdecyduję się na rozpuszczone wyprostowane włosy - najwyżej z upięciem z boku by móc wczepić albo kwiatka albo jakąś ozdobę. Fryzjerka natomiast opowiadała coś o upięciu. Nie mówiła o tradycyjnym koku, ale tez nie o upięciu z częściowo rozpuszczonymi włosami, więc nie wiem co mi wymyśliła. Z tego co zapamiętałam to mówiła o zaczesywaniu pasm włosów i spinaniu ich w różnych miejscach. Jak mi to "coś" wykona na głowie, to poproszę ją o zdjęcia i wtedy Wam pokażę.
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Dorwałam katalog z super sukniami co jedna to ładniejsza
potem wam kilka wrzuce
|
#3269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
#3270 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
0 22:00 w piątek przed ślubem planuję być już w łóżeczku wtulona w TŻecika i zasypiająca (chociaż pewnie nawet jak uda nam się tak położyć, to i tak nie będziemy mogli zasnąć z emocji Trzeba dużo meliski naszykować )Cytat:
Kurcze, ale emocje, ja już też chcę tak ![]() ![]() To czekamy ![]() Cytat:
![]() A tak swoją drogą ludzie to mają nasrane w głowach niektórzy...: http://www.tvn24.pl/0,1703416,0,1,na...wiadomosc.html
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

ja planowałam ruszyć w tej kwestii dopiero gdzieś w styczniu
Będę szyć. A we wrześniu pójdę do salonów coś poprzymierzać, ale ogólnie sądzę, że co bym sobie nie wymyśliła do uszycia to i tak będzie pasować na moją figurę, w końcu będzie szyte dokładnie dla mnie. Kształty mam w miarę regularne, więc pewnie każdy fason będzie pasował. Bardziej chodzi mi o to, żeby zobaczyć jak na żywo i na zdjeciach będą się prezentować poszczególne materiały, zdobienia itd. oraz jaki odcień bieli najbardziej mi pasuje.