Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 12:21   #3241
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

zbieram się na jakis obiadek, bo już wyłącza mi się tryb myślenia z głodu
Stary 2011-07-27, 12:23   #3242
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Oj Dziewczyny, za Wami nadążyć to i sprinterzy mieli by problem..... Szalone

Dziękuję Wam wszystkim za kciuki przydadzą się na pewno jeszcze do czwartkowych planów doszła impreza w klubie na zakończenie studiów w piątek chyba wreszcie pójdę odebrać indeks z dziekanatu i zacznę załatwiać obiegówkę, no i muszę zaświadczenie o ukończeniu studiów odebrać, bo nie mam na razie dowodu żadnego dla pracodawcy potencjalnego

Gratuluję kolejnym posiadaczkom sukni no i tym, które już mają wszystko zaklepane

my wczoraj z TŻtem ustalaliśmy kalendarz weselny, co kiedy trzeba załatwić, jakie czekają nas obowiązki i wszystko, spokojnie sobie ogarniemy nie ma innej opcji, on to mnie zawsze uspokoi i powie, że wszystko będzie dobrze mamy rozpiskę w excelu, taki kalendarz od sierpnia tego roku do lipca przyszłego. Jutro czeka nas kościół, no i w sierpniu musimy ostatecznie być pewnymi, kto nam będzie robił zdjęcia i kto przygrywał do zabawy weselnej . Na ten rok zostanie już tylko kilka zadań pilnych: w listopadzie TŻet musi mieć załatwiony urlop planowany (na kopani tak trzeba żeby Cię nie wygryźli :P), a gdzieś do 10 grudnia chcemy mieć ostateczną listę gości. To o tym kalendarzu to Wam jeszcze opowiem

co do usług fotovideo to nawet sobie nie zdawałam sprawy z cen, my w ogóle nie chcemy mieć filmu, może chrzestny coś będzie chciał nakręcić swoją małą kamerką, ale raczej chcemy tylko zdjęcia, ciekawe jak to nam wyjdzie....

widziałam jeszcze, że szedł temat zwyczajów ślubnych, no u mnie też coś niby było z wykupinami, ale to taki folklor, nikt nie będzie szopek robił ale jeśli chodzi o błogosławieństwo, to myślę, że będzie tradycyjnie u mnie w domu, mama TŻta i moi rodzice, pewnie zjadą się też dziadkowie, może chrzestni wzruszam się jak o tym myślę . Dla mnie "najważniejszym" zwyczajem jest polterabend jakoś zawsze mi się to kojarzyło ze ślubem, że to taki czas rozprężenia, w piątek przed ślubem wszyscy znajomi się zbierają, jest kołocz i wódeczka i dużo śmiechu no i przede wszystkim jest czas żeby nie myśleć o następnym dniu, nie denerwować się. Wiem, że nie wszędzie na Śląsku się to praktykuje, ale u mnie w okolicach zwyczaj jest i jakoś bardzo go lubię i czekam na ten dzień

przepraszam jeśli pominęłam jakiś wątek, ale mam zresetowany mózg po studiach :P

oczywiście jeszcze zabiła mnie historia chrześniaka mamy kici, co to w ogóle za podchody dziwne.....ręce opadają, naprawdę.... nie rozumiem zapraszania na wesele ludzi, którzy nie są bliscy, a jeśli są, to inaczej się to załatwia.... ;/ dramat jakiś....ech, jak to mówią.....są ludzie i parapety....

a jeszcze mi się przypomniało, że wczoraj siostra mi kupiła na prezent urodzinowy sukienkę na srebrne wesele moich chrzestnych na wyprzedaży w orsayu taka wiązana na szyi srebrna z rózowymi różami na dole, do kolana długość hehe, impreza 3 września będzie, nie mogę się doczekać jak będziemy z Tżetem wywijać

Miłego dnia Kobitki
Stary 2011-07-27, 12:24   #3243
Seagirl
Zadomowienie

Kocur super wyglądasz, chyba kiedyś doradzałyśmy Ci szerokie suknie zamiast takich ale ja patrzyłam po sboie bo myślałam że jesteśmy podobnej budowy jednak ja przy tobie to jestem sucha nitka, ty przynajmniej masz czym oddychać a ja w takiej źle wyglądam dlatego mam szeroką suknię.
Ale Tobie w takiej pięknie
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:25   #3244
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
A ja nie musze nic robić, wystarczy tylko taka pogoda jak dziś a jestem cała pokręcona...nie lubię tego strasznie
powiem tak, ja na swoje proste włosy nie narzekałam aż do teraz. Mam przejściową fryzurę bo zapuszczam i włosy i grzywkę, więc z ułożeniem tego co mam na głowie jest trudne (koncówki mi się wywijają, grzywka opada na oczy i mnie irytuje). Więc moje włosiska wyglądają koszmarnie jak ich nie wyprostuję. Dlatego pomysł ze skarpetkowym kręceniem wydał mi się zbawieniem dla mnie. No ale jak się okazało u mnie nie chce działać....
Stary 2011-07-27, 12:26   #3245
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jednak padło na tą.....
fantastyczna! Mi samej bardzo się podoba! Pięknie będziesz wyglądać

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:27   #3246
maly_czlowieczek
Zadomowienie

aaa, zapomniałam jeszcze o kwestii nauk przedmałżeńskich. My planujemy iść na kurs metodą dialogową u nas w duszpasterstwie akademickim, prowadzi ksiądz i małżeństwo, jest wersja 9 spotkań albo weekendowa wyjazdowa szczegóły są pod tym linkiem: http://narzeczeni.katowice.pl/
Stary 2011-07-27, 12:29   #3247
kooocur
Zakorzenienie

kotek6 - dziekuje serdecznie

jagata- tak to ja tam jestem..trzeba do tej sukni jeszcze buty dołożyc z 10 cm to mnie troche wydłuży

Seagirl- mimo wątłej wagi aż taka wysuszona nie jestem..

Ale to cuuuuuuudowne uczucie!!!!

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
fantastyczna! Mi samej bardzo się podoba! Pięknie będziesz wyglądać
Dziekuje kochana...przy takich miłych słowach, aż chce sie krzyczeć z radosci...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:32   #3248
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez akinom50227 Pokaż wiadomość
Już Wam mówię No więc ja swoją suknię mam wypatrzoną w jednym z salonów na Wita Stwosza - to są 3 salony które ze sobą współpracują i znajdują się dwa na Wita Stwosza i jeden na Nowym Targu http://www.adeline.com.pl/ tutaj link, ale warto wchodzić na strony samych projektantów bo na str salonu nie ma zdjęc wszystkich sukienek
jeżeli chodzi o jak ja to mówię ślubne zagłębie to faktycznie znajduje się ono niedaleko świebodzkiego, to jest taki jakby hmm placyk i wszędzie naokoło są same sklepy/pawilony z sukniami ślubnymi - ja byłam w tym http://www.bellissima.pl/ na Sokolniczej (mają w nim sukienki maggie sottero)- jak traficie na sokolniczą no to tam nie można nie zauważyć reszty tych salonów Ja polecam też odwiedzić ten salon http://www.wroclaw.annaisbridal.pl/pl/ na Jagiełły - sporo sukni mi się z niego podobało. Jeżeli ktoś lubi sukienki rybki albo hiszpanki, coś droższego i ekskluzywnego to może odwiedzić Flossmana na Piłsudskiego ale od razu mówię że tam jest drogo, tutaj adres http://www.flossmann.com.pl/ - chociaż jakość materiału i wykonania tych sukien jest na prawdę rewelacyjna
i ponoć sporo sukienek jest też w Agorze (?) ale nie wiem za bardzo gdzie to jest, tylko parę koleżanek tam było i mówiło że fajnie
dziękować właśnie mam przed oczami to takie "zagłębie" tych salonów tylko jakoś mnie nie oświeciło że to w okolicach świebodzkiego
obgadam dziś w pracy z koleżanką kiedy by się tam wybrać

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:33   #3249
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Użyłam pianki bo tylko to teraz miałam w domu i wzięłam w miarę ciasną skarpetkę. Niestety taka uroda moich włosów jest, że albo nic z nimi nie robić albo zgolić dla świętego spokoju.
heh, chyba mam ten sam problem, moje włosy są takie miękkie i cienkie, że nie poddają się zabiegom układania, chyba, że wałki z potężną ilością pianki, suszenie przez godzinę i układanie przez tapirowanie ;] po prostu dramat. Więc najczęściej spinam je w kitkę albo klamrą jakąś, mimo że sięgają ledwo do ramion ;]
Stary 2011-07-27, 12:52   #3250
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

Dziekuje kochana...przy takich miłych słowach, aż chce sie krzyczeć z radosci...
Krzycz ile chcesz Masz powody jak ja znajdę tę JEDYNĄ to na pewno się nie powstrzymam od wyrażenia tego w każdy możliwy sposób
Suknia jest na prawde bardzo ładna, a na Tobie wygląda cudownie! Nie powiem, miałam ją nawet kiedyś w folderze tych jedynych I możliwe że znów się w niej zakocham, kto wie, kto wie

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:02   #3251
justyna_g4
Zakorzenienie

[QUOTE=tenebrosa;28373736]To moja ręka Mam praktycznie taki sam, też połączenie białego i żółtego złota Mój pierścionek możesz zobaczyć w podpisie - w moim suwaczku zaręczynowym jest zdjęcie - albo tutaj

Tak właśnie mi się wydawało... )

Cytat:
powiem tak, ja na swoje proste włosy nie narzekałam aż do teraz. Mam przejściową fryzurę bo zapuszczam i włosy i grzywkę, więc z ułożeniem tego co mam na głowie jest trudne (koncówki mi się wywijają, grzywka opada na oczy i mnie irytuje). Więc moje włosiska wyglądają koszmarnie jak ich nie wyprostuję. Dlatego pomysł ze skarpetkowym kręceniem wydał mi się zbawieniem dla mnie. No ale jak się okazało u mnie nie chce działać....
Mam ten sam problem! Niby najdłuższe są za łopatki ale najkrótsze do ramion bo są wycieniowane i tak strasznie mnie denerwują. Nawet jak je wyprostuje to mi się odwijają i wyglądają jak przed prostowaniem. Mogłabym dać piankę i będę mieć fale ale mój Tż mówi, że nie lubi bo są wtedy twarde i wógóle lubi jak mam proste...
Fryzjerka powiedziała mi, że musimy je wyrównać, żeby wszystkie były długie bo z wycieniowanych trudno coś ładnego uczesać.

Zastanawiałam się już kilka razy na d fryzurą ślubna i wiem tyle, że nie chce mieć całkiem spiętych włosów. Jak w maju byłam na weselu to moja fryzjerka mi pokręciła i upięła na bok ale moje włosy się rozprostowują i nad ranem średnio to wyglądało.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:03   #3252
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
chatko możesz też telefonicznie się zapisać
Nie no, wolę już, żeby Mamuśka to na żywo załatwiła.

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
Dla mnie "najważniejszym" zwyczajem jest polterabend jakoś zawsze mi się to kojarzyło ze ślubem, że to taki czas rozprężenia, w piątek przed ślubem wszyscy znajomi się zbierają, jest kołocz i wódeczka i dużo śmiechu no i przede wszystkim jest czas żeby nie myśleć o następnym dniu, nie denerwować się. Wiem, że nie wszędzie na Śląsku się to praktykuje, ale u mnie w okolicach zwyczaj jest i jakoś bardzo go lubię i czekam na ten dzień
no i widzisz, tak panikowałaś, a jednak udało Wam się wszystko ładnie sobie przygotować, plan napisany, teraz tylko się go 3mać

Rany, przeczytałam z ciekawości w necie, co to ten polterabend, bo nigdzy o tym nie słyszałam i ja bym w życiu się nie zdecydowała na coś takiego! Rany, imprezować dzień przed ślubem? Muszą być z Was bardzo ostrzy zawodnicy My w wieczór przed ślubem będziemy chcieli już wyłącznie się relaxować w ciszy, może trochę pomedytujemy na łące nad stawem i położymy się jak najwcześniej spać, żeby być wyspani i wypoczęci w sobotę. Żadnej wódeczki sobie nie wyobrażam, rano by mnie na 100% nawalała głowa i miałabym całe wesele zepsute. Jesteście pewni, że to dobry pomysł taka impreza tuż przed ślubem? nie będziecie zbyt zmęczeni w sobotę, przecież to cała doba na nogach...
Z ciekawości pytam, bo normalnie przekroczyło to moje wszelkie wyobrażenia

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:05   #3253
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak padło na tą.....
Śliczna i na pewno będziesz pięknie w niej wyglądać ))

Laura

Stary 2011-07-27, 13:10   #3254
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Krzycz ile chcesz Masz powody jak ja znajdę tę JEDYNĄ to na pewno się nie powstrzymam od wyrażenia tego w każdy możliwy sposób
Suknia jest na prawde bardzo ładna, a na Tobie wygląda cudownie! Nie powiem, miałam ją nawet kiedyś w folderze tych jedynych I możliwe że znów się w niej zakocham, kto wie, kto wie
Już wiem, ze jednej osbie sie podobac nie bedzie..ale tej osoby suknia mi też sie nie podobała..mamy rózne gusta
Jeszcze raz dziekuje za takie miłe słowa...

Myslę, że jak dojda buty i welon to bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Śliczna i na pewno będziesz pięknie w niej wyglądać ))

Czekam tylko na ostateczna cene i biore...

Synuś
Stary 2011-07-27, 13:10   #3255
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Jednak padło na tą.....
Gratuluję pięknie ci w niej będzie

Ja loki planuję zrobić z piątku na sobotę, zdam relacje potem

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:15   #3256
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekam tylko na ostateczna cene i biore...
A jak się waha ta cena? w sensie w jakim przedziale?

Stary 2011-07-27, 13:17   #3257
jagata
Wtajemniczenie

[QUOTE=justyna_g4;28383020]
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Mam ten sam problem! Niby najdłuższe są za łopatki ale najkrótsze do ramion bo są wycieniowane i tak strasznie mnie denerwują. Nawet jak je wyprostuje to mi się odwijają i wyglądają jak przed prostowaniem. Mogłabym dać piankę i będę mieć fale ale mój Tż mówi, że nie lubi bo są wtedy twarde i wógóle lubi jak mam proste...
Fryzjerka powiedziała mi, że musimy je wyrównać, żeby wszystkie były długie bo z wycieniowanych trudno coś ładnego uczesać.

Zastanawiałam się już kilka razy na d fryzurą ślubna i wiem tyle, że nie chce mieć całkiem spiętych włosów. Jak w maju byłam na weselu to moja fryzjerka mi pokręciła i upięła na bok ale moje włosy się rozprostowują i nad ranem średnio to wyglądało.
Schodzę z fryzury podobnej do boba i mam bardzo nierówne włosy. po bokach są dłuższe natomiast tył krótszy i naprawdę ciężko coś z tym zrobić. Niedługo jadę do swojej fryzjerki, która będzie mnie czesać na ślub i prawdopodobnie wtedy pokaże mi fryzurę, która jakiś czas temu wymyśliła oraz podetnie końcówki by były w miarę równe...
Stary 2011-07-27, 13:25   #3258
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
no i widzisz, tak panikowałaś, a jednak udało Wam się wszystko ładnie sobie przygotować, plan napisany, teraz tylko się go 3mać

Rany, przeczytałam z ciekawości w necie, co to ten polterabend, bo nigdzy o tym nie słyszałam i ja bym w życiu się nie zdecydowała na coś takiego! Rany, imprezować dzień przed ślubem? Muszą być z Was bardzo ostrzy zawodnicy My w wieczór przed ślubem będziemy chcieli już wyłącznie się relaxować w ciszy, może trochę pomedytujemy na łące nad stawem i położymy się jak najwcześniej spać, żeby być wyspani i wypoczęci w sobotę. Żadnej wódeczki sobie nie wyobrażam, rano by mnie na 100% nawalała głowa i miałabym całe wesele zepsute. Jesteście pewni, że to dobry pomysł taka impreza tuż przed ślubem? nie będziecie zbyt zmęczeni w sobotę, przecież to cała doba na nogach...
Z ciekawości pytam, bo normalnie przekroczyło to moje wszelkie wyobrażenia
hehe, nie no, to nie jest wielka impreza Pan Młody musi potem wrócić do domu, zazwyczaj trwa to tak do 22 maksymalnie hehe, no ja i tak pewnie będę blada ze zdenerwowania znam siebie chociaż koleżanka mówi, że ona też zazwyczaj wybuchowa i szalona, ale w dniu ślubu wszystko robiła spokojnie, mieli rozpisany plan i wszystko było na luzie mam nadzieję, że u mnie też tak będzie
Stary 2011-07-27, 13:25   #3259
ibyza
Wtajemniczenie

hm... to ja chyba przeoczyłam skarpetkowy sposób kręcenia włosów... możecie mi napisać jak to się robi...

kocur świetny wybór rewelacja
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:25   #3260
justyna_g4
Zakorzenienie

[QUOTE=jagata;28383400]
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Schodzę z fryzury podobnej do boba i mam bardzo nierówne włosy. po bokach są dłuższe natomiast tył krótszy i naprawdę ciężko coś z tym zrobić. Niedługo jadę do swojej fryzjerki, która będzie mnie czesać na ślub i prawdopodobnie wtedy pokaże mi fryzurę, która jakiś czas temu wymyśliła oraz podetnie końcówki by były w miarę równe...
Ale masz jakiś swój pomysł?? Kok czy rozpuszczone?
Ja nie chcę całkiem spinać bo wyglądam starzej w koku ale nie wiem co z welonem zrobić...

Laura

Stary 2011-07-27, 13:32   #3261
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Gratuluję pięknie ci w niej będzie

Ja loki planuję zrobić z piątku na sobotę, zdam relacje potem
Cytat:
A jak się waha ta cena? w sensie w jakim przedziale?
Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
hm... to ja chyba przeoczyłam skarpetkowy sposób kręcenia włosów... możecie mi napisać jak to się robi...

Dziękuje serdecznie jeszcze raz!!!!

Ugadałam się na 1.200 zł
Więc cena moim zdaniem jest super

O 20 JĄ odbieram!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:jup i:

Synuś
Stary 2011-07-27, 13:32   #3262
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość

Też przeoczyłam ale udało mi się odnaleźć link.
Bardzo proszę http://mytrue.pinger.pl/m/4254030

Laura

Stary 2011-07-27, 13:34   #3263
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
zazdroszczę pokazuj ją koniecznie

Dziewczyny tak długo mnie nie było że naprawdę sporo mnie minęło. Czy ja dobrze czytam czy wy już sukienki kupujecie??? U nas ślub dopiero za rok z kawałkiem i teraz tak się zastanawiam czy ja jakoś do tyłu z tym nie jestem ja planowałam ruszyć w tej kwestii dopiero gdzieś w styczniu
nie martw się ja jeszcze też nie patrzyłam na suknie, moze na wiosne heh mysle że zdążę
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:39   #3264
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
nie martw się ja jeszcze też nie patrzyłam na suknie, moze na wiosne heh mysle że zdążę
ja mam mniej niż rok do ślubu, a suknie zacznę przymierzać jesienią, kiedy będą duże promocje, może coś wybiorę, a jak nie to przynajmniej już powinnam wiedzieć, czego chcę myślę, że koniec sierpnia, wrzesień będę się tym interesować, na razie tylkow internecie oglądam i na modelkach większość jest piękna, a na allegro większość mi się nie podoba ale spokojnie, dorwę tą właściwą suknię
Stary 2011-07-27, 13:41   #3265
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Jednak padło na tą.....
łoł suknia elegancka
figura super wiec świetnie wygladasz w niej

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
ja mam mniej niż rok do ślubu, a suknie zacznę przymierzać jesienią, kiedy będą duże promocje, może coś wybiorę, a jak nie to przynajmniej już powinnam wiedzieć, czego chcę myślę, że koniec sierpnia, wrzesień będę się tym interesować, na razie tylkow internecie oglądam i na modelkach większość jest piękna, a na allegro większość mi się nie podoba ale spokojnie, dorwę tą właściwą suknię
dlatego też ja ogladam na allegro bo jest bardziej naturalnie. na modelce mi sie wiekszosc sukien podoba ale na mnie to juz bedzie duuuuzzo gorzej
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:42   #3266
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj już się tak nie czaj i opowiedz Jak nie tu, to chociaż na poczcie
No to może po południu coś tam napiszę na poczcie

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
ale bajer Bardzo fajnie to wygląda. chyba wtedy obrączki muszą być odpowiednio szeroki, albo literki małe
Literki na pewno będą małe, ale mi by to nie przeszkadzało, wolałabym mieć więcej napisane. A obrączki pewnie mają z 5-6 mm, więc takie jak my chcemy.

Cytat:
Napisane przez akinom50227 Pokaż wiadomość
PS2. śledzę Wasze wpisy namiętnie i czytam, że sporo się rozpisujecie o zaproszeniach - już będziecie je wysyłać? czy robicie taki save the date?
My zaproszenia będziemy robić dopiero po Nowym Roku i wysyłać/rozdawać w kwietniu. Za to save the date być może zrobimy pod koniec tego roku poprzez rozesłanie linka do naszego videozaproszenia (o ile w ogóle powstanie) i ewentualnie stronki ślubnej, jeśli ją zrobimy, bo wtedy tam umieścimy to zaproszenie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak długo mnie nie było że naprawdę sporo mnie minęło. Czy ja dobrze czytam czy wy już sukienki kupujecie??? U nas ślub dopiero za rok z kawałkiem i teraz tak się zastanawiam czy ja jakoś do tyłu z tym nie jestem ja planowałam ruszyć w tej kwestii dopiero gdzieś w styczniu
Oj, nie jesteś do tyłu. Ja tam sukienkę zamówię gdzieś między styczniem a marcem 2012 i wystarczy Będę szyć. A we wrześniu pójdę do salonów coś poprzymierzać, ale ogólnie sądzę, że co bym sobie nie wymyśliła do uszycia to i tak będzie pasować na moją figurę, w końcu będzie szyte dokładnie dla mnie. Kształty mam w miarę regularne, więc pewnie każdy fason będzie pasował. Bardziej chodzi mi o to, żeby zobaczyć jak na żywo i na zdjeciach będą się prezentować poszczególne materiały, zdobienia itd. oraz jaki odcień bieli najbardziej mi pasuje.

Cytat:
Jednak padło na tą.....
Gratuluję zakupu!
Stary 2011-07-27, 13:42   #3267
jagata
Wtajemniczenie

[QUOTE=justyna_g4;28383619]
Cytat:

Ale masz jakiś swój pomysł?? Kok czy rozpuszczone?
Ja nie chcę całkiem spinać bo wyglądam starzej w koku ale nie wiem co z welonem zrobić...

Wszystko zależy od tego ile włosy mi urosną. Jeśli będą przynajmniej do połowy łopatki to zdecyduję się na rozpuszczone wyprostowane włosy - najwyżej z upięciem z boku by móc wczepić albo kwiatka albo jakąś ozdobę.
Fryzjerka natomiast opowiadała coś o upięciu. Nie mówiła o tradycyjnym koku, ale tez nie o upięciu z częściowo rozpuszczonymi włosami, więc nie wiem co mi wymyśliła. Z tego co zapamiętałam to mówiła o zaczesywaniu pasm włosów i spinaniu ich w różnych miejscach. Jak mi to "coś" wykona na głowie, to poproszę ją o zdjęcia i wtedy Wam pokażę.
Stary 2011-07-27, 13:44   #3268
(kicia)
Zakorzenienie

Dorwałam katalog z super sukniami co jedna to ładniejsza potem wam kilka wrzuce
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:52   #3269
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Oj, nie jesteś do tyłu. Ja tam sukienkę zamówię gdzieś między styczniem a marcem 2012 i wystarczy Będę szyć. A we wrześniu pójdę do salonów coś poprzymierzać, ale ogólnie sądzę, że co bym sobie nie wymyśliła do uszycia to i tak będzie pasować na moją figurę, w końcu będzie szyte dokładnie dla mnie. Kształty mam w miarę regularne, więc pewnie każdy fason będzie pasował. Bardziej chodzi mi o to, żeby zobaczyć jak na żywo i na zdjeciach będą się prezentować poszczególne materiały, zdobienia itd. oraz jaki odcień bieli najbardziej mi pasuje.
hehe, ulżyło mi że też jest nas trochę dziewczyn, które nie spieszą się z zakupem sukni ;D jakoś tak mi się wydaje, że zanim wybiorę coś odpowiedniego to duuużo czasu minie...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
koniecznie Kiciu, chętnie pooglądam
Stary 2011-07-27, 13:53   #3270
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe, nie no, to nie jest wielka impreza Pan Młody musi potem wrócić do domu, zazwyczaj trwa to tak do 22 maksymalnie hehe, no ja i tak pewnie będę blada ze zdenerwowania znam siebie chociaż koleżanka mówi, że ona też zazwyczaj wybuchowa i szalona, ale w dniu ślubu wszystko robiła spokojnie, mieli rozpisany plan i wszystko było na luzie mam nadzieję, że u mnie też tak będzie
Heh, no to może rzeczywiście dacie radę, chociaż to zdecydowanie nie dla mnie 0 22:00 w piątek przed ślubem planuję być już w łóżeczku wtulona w TŻecika i zasypiająca (chociaż pewnie nawet jak uda nam się tak położyć, to i tak nie będziemy mogli zasnąć z emocji Trzeba dużo meliski naszykować )

Cytat:
Dziękuje serdecznie jeszcze raz!!!!

Ugadałam się na 1.200 zł
Więc cena moim zdaniem jest super

O 20 JĄ odbieram!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:jup i:
Super Cena rewelacyjna! Kurcze, ale emocje, ja już też chcę tak

Cytat:
No to może po południu coś tam napiszę na poczcie
To czekamy

Cytat:
poka poka

A tak swoją drogą ludzie to mają nasrane w głowach niektórzy...: http://www.tvn24.pl/0,1703416,0,1,na...wiadomosc.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości