|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
mi własnie podoba się ten kolor i myślę, ze jakby udało nam się znowu i byłby chlopak to spokojnie mogę go w ten kolor "zapakować", choć ten fiolet też ładny, ale ciemny ...
|
|
|
|
|
#3392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm ![]() Idę poczukam przepisu może da się coś z tym zdziałać ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja ginka też idzie na urlop, więc następna wizyta jak u Ciebie za miesiąc |
|
|
|
|
#3394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tam pójdę tylko ze względu na niego, bo jak czytam relacje dziewczyn z sr to widzę że mi tylko całkiem tam namieszają co i jak się robi a już to sobie jakoś teoretycznie poukładałam, no i poznam położne i dowiem się jak to wygląda w tym konkretnym szpitalu więc to na plus ![]() aaa i plus kolejny... będę mogła wyciągnąć tża do sklepów w końcu bo i tak będzie miał popołudnie zmarnowane i nic w domku nie zdąży zrobić
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() u mnie bałabaganu ciag dalszy wiec wybaczcie ze nie bede cytowac bede pisac tak jak pamietam![]() dzis późno do was zajrzałam bo oklejałam conieco zeby potem mycia nei było nie wiadomo ile pogoda oczywiscie do du....ciągle leje Kasiula, Julia bardzo mi was żal ze macie takie sytuacje z tż-tami i mam nadzieje ze w końcu sie polepszy Acelinka mysle ze na spacerek mozesz isc tylko proszę uwazać na siebie ![]() Ancia i co jaki kolor ten co bedziecie 3 raz malowac? |
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie każdemu się musi podobać to samo. Fioletu nie było na sklepie, ale mają sprowadzić to jeszcze może zmienię zdanie ![]() widziałam jeszcze zielony - strasznie krzykliwy, ble! |
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Kaileigh, Gerda no to nózki zaciskać cobyście do tych wizyt dotrwały w dwupaku
|
|
|
|
#3398 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za dobre wieści ![]() Cytat:
no i wogóle wkoło po angielsku..więc pewnie będzie jak u dziewczyn tu,że dziecko od małego będzie i pol i ang łapać.. my też pasami.. chyba,że w "praniu" się okaże to uciążliwe..to może kupimy jakąś używaną bazę.. do fotelika maxi cosi baza tyle samo co fotelik kosztuje prawie...![]() Cytat:
polecam zrobić więcej sosu.. ja lubię jak mi pływa w sosie wszystko a właśnie...ciekawe jak Alanek..coś Kellysss zniknęła ostatnio... idę zrobić omleta ...
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-27 o 13:57 |
|||
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Małgos mail odebrany i odpisane
usimy sie w końcu na ta kawe umówic hehe moze w przyszłym tygodniu jak juz bede miec koniec malowania i sprzatania wisze Ci dużą kawe za sam fakt zaangazowania w żyrafke
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Smigam do teściów i do fryzjera
jak spanikuje z grzywką to chociaż mi końcówki podetnie
|
|
|
|
#3401 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jest tak ciemno, że lampę musiałam zapalić![]() stokrotka_ też nie czytam ani nie wkręcam, ale to takie dziwne przeczucie Urodzimy jak przyjdzie czas![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle kolory mają jakieś z
|
|
|
|
|
#3403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i żeby szybko Ci zleciało do poniedziałku
|
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
Martusia możesz wkleić przepis na lazanie bo go przeoczyłam
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co, zmierzyłam sobie dziś w sklepie stanik do karmienia z triumpha, taki: http://www.triumph.com/pl/pl/2407.html
powiem wam, ze zarąbiste są. Cena juz gorsza bo 90 zł. Ale ja chyba zainwestuje...bo na allegro to pewnie nic nie znajde, co by jakoś leżało... FAjny ścisły obwód, miseczki tak z 1 rozmiar większe niż standard, fajnie się odpina. U nas w sklepie mają tylko czarny ale na allegro widziałam białe i takie cieliste. |
|
|
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
agnieszka 0605: co do mojej szyjki to owszem 1,5 miesiąca temu byla nieco skrócona ale jak poszlam 2 tyg później do gina to juz było wszystko ok i miesiąc temu tez było wszystko ok...
więc gin przyjął że widocznie w tamtym tygodniu musialam sę przemęczyć bo był to czas sprzątania w nowym m... porządakch po robotnikach, schylaniu sie do workow, układaniu w szafach, odkurzaniu, myciu podłóg, itp.. było -minęło..oby ![]() chcociaż już teraz niebawem powinna się do porodu skracać?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
pasami
z tego samego powodu co dziewczyny - te bazy są bardzo drogie.Cytat:
![]() w ogóle podziwiam ze Wam się chce całe mieszkanko malować, nam się nawet nie chciało dwóch ścian w sypialni odmalować powolutku do reala po pieluszki i spowrotem, z obstawą w postaci mamy ![]() ale narazie jest buuuuuurza ![]() Kurcze jak dobrze, że moja mama ma teraz L4, ale w sobote wraca do pracy to w przyszłym tygodniu umre z nudów chyba a tak w ogóle to mama powinna jeszcze siedzieć w domu 2 tygodnie no ale nie może bo babka z którą pracuje idzie na urlop i szefowa musiałaby zakład zamknąć na te 2 tygodnie
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-27 o 14:03 |
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej...mam pytanie do dziewczyn z UK badz z Irlandii.......jaki mozna kupic proszek dla maluszkow....?? Bo ja nic nie znalazlam no i nie wiem w czym wyprac ciuszki....
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale bedzie niebieski albo czerwony bo inny wózek w końcu bedzie![]() Cytat:
był niedawno odnowiony no ale reszta to juz tak, dobrze ze w łazience tylko sufit do machniecia
|
||
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
no a z racvji ze mały pokój bedzie malowany pozwoliłam sobie zaszaleć i próbowałam namalować żyrafke
|
|
|
|
#3413 |
|
Rozeznanie
|
indygo nie oglądam od dziś już tego ostrego dyżuru
Carter wrócił i na końcu go pokazali jak siedzi podpięty do jakiejś aparatury ...to wrócił żeby też go uśmiercili tak ??? scenarzystą należy się poród bez znieczulenia za takie pomysły ![]() eeeee teraz nie wiem czy to ty mi pisałaś o er czy nie ty? ... to znak że na dziś koniec kopa bo wsiąkłam na pół dnia nie piszcie za dużo bo muszę oszczędzać oczy
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3416 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Wierzę, że masz dość remontu, u nas robi ekipa, bo mąż się nie zna aż tak, ale tak czy inaczej ciągle trzeba gdzieś gonić, coś zamówić, dowieźć itd. A lamp nie pokazalaś .Nie dokuczaj mi Cytat:
.Dokładnie.
|
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za żyrafkę, rewelacja.
|
|
#3418 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fioletowe wózki są śliiiczne
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-27 o 14:12 |
|||
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Raczkowanie
|
BARDZO WAM DZIĘKUJE ZA DOBRE RADY I WSPARCIE ;****
i że mogę się wygadać.. ja tak naprawdę zawsze mu powtarzałam że nie wierze w związki na odległość.. i on o tym dobrze wie.. wiem że przydałaby sie szczera rozmowa.. Małgosia ma racje.. powinnam postawić sprawe jasno.. ale ja chciałabym to już teraz natychmiast naprawić.. a nie mogę bo dzili nas zbyt duża odległość.. i musze czekac aż przyjedzie.. by pogadać w cztery oczy.. wiem również że to wszytsko się odbija na dzieckuu.. i że jak się urodzi to pewnie też będzie to odczówać.. ale moje emocje są silniejsze.. i mimo że mysle o tym maluszku.. czasami łzy się same cisną.. i aż nie chce się niccc.. nawet juz nie zlicze ile razy kładłam się spać płacząc.. najgorsze jest to że pisząc do niego co mnie boli nie raz.. nic nie dawało.. przynajmniej mi na to nie odp. ; ( jakby go to wogóle nie ruszalo.. jakbym to ja po prostu przesadzała.. nie wiem.. naprawdę nie wime co już robić.. chyba pozostaje naprawdę mi poczekać.. i być stanowczą powiedzieć co o tym wszystkim myśle.. wiecie co jest najgorsze.? on zawsze ma wytłumaczenie.. zawsze^^ gdy ostatnio mu powiedziałam ze tylko do wiosny tam jest.. to mi odpoiedział .. "dobrze ale ja będę siedział z dzieckiem w domu a ty pojdziesz do pracy" bo on z aamrne grosze w polsce nie bedzie pracował.. takie jest jego tłumaczenie.. ;( ale inni sobie jakoś radzą.. przecież ja nie hcce kokosów.. chcę mieć tylko faceta blisko.. na miejscu.. ale on chyba tego nie rozumie.. ;( i wkółko to samo "pogadamy jak wróce.. to nie na telefon" ![]() Jedna z dziewczyn pytała czy jestesmy młodiz.. tak tak.. ja mam 20 lat on 21 lat. jesteśmy ze sobą ponad 2 lata. wcześniej bylismy ze sobą ale się rozstalismy i wrócilismy do siebei po 2 lata.. i było cudownie.. czułam ze dobrze ze do siebie wrocilismy.. w sumie nawet jak ze soba nie bylismy.. to i tak bylo widać ze on coś nadal do mnie czuje.. i nie raz na imprezach sie razem bawilismy itd. aż wkoncu wrócilismy.. Kocham go.. i wiem ż eon również mnie kocha.. ale po prostu jest inaczej niż było.. a to nie mój ideał związku.. nawet ostatnio mu napisałam że ja nie mam siły juz tego naprawiać.. i że skoro tak chce to tak będzie.. gdybym była silniejsza.. po prostu bym odeszła.. nie poto by to zakończyć na zawsze.. ale po to by zrozumiał.. mówi się żę docenia się po stracie.. ale jkaą mam pewność że on zrozumie.. a jeżeli nie i naprawdę się rozstaniemy juz na zawsze. ? i własnie tego się boję.. nie chciałabym zostać sama z dzieckiem.. jak przedstawiłam tą sytuacje koleżance.. to powiedziała.. że jak urodzi się dziecko to może się zmieni.. moż ezosatnie w polsce.. może znajdzie prace w polsce.. nawet przez chwile żyłam ta nadzieją ze jak zobaczy syna to postanowi zostać.. ale teraz już w to nie wierze.. ![]() przestałam wierzyć że kiedy kolwiek będzie jeszcze dobrze.. związki na odległość po prostu nie istnieją... zawsze tak uważałam i zdania nie zmienie.. ale to jego gadanie ze zarobi na remot mieszkania zebysmy razem zamieszkali... już nawet nie wierze w ten remont.. od kiedy tam jest w mieszkaniu nic nie zrobił.. tlumaczy się opłatami a jakies ubezpp. w niemczech.. itd. dziecku zakupy tez dopiero teraz będę robić w przyszłym tygodniu.. i to nie wszystkie.. bo wózek zadecydował ze kupimy we wrzesniu.. bo on tyle kasy nie bedzie miał teraz.. a pieniądze się rozpływają.. mówiłam mu ze wileki gówno z tej zagranicy ma.. bo tam zycie tez kosztuje.. ale do niego nic nie dociera.. niccc.. on wie lepiej.. może rzeczywiście jest zbyt młody.. nie dorósł jeszcze do tego wszystkiego.. nie wiem.. wiem że przed ciązą było dobrze.. teraz jest okropnie..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

mi własnie podoba się ten kolor i myślę, ze jakby udało nam się znowu i byłby chlopak to spokojnie mogę go w ten kolor "zapakować", choć ten fiolet też ładny, ale ciemny ...

moja ginka też idzie na urlop, więc następna wizyta jak u Ciebie za miesiąc
Ancia to po tym różowym co wyszedł już było przemalowanie na inny czy jeszcze nie??
już mi się nie chce tam jeździć, mąż stwierdził, że już mu ono zbrzydło bo ciągle coś robi, zero odpoczynku, tylko praca, remont, spanie i tak w kółko. Tylko jak mu mówię, że zadzwonię po kogoś z rodziny żeby mu pomógł to nie
bo on to zrobi najlepiej i jak on coś spieprzy to będzie sobie wyrzucał, a jak ktoś spieprzy to nie będzie mógł przeżyć. I tak mu wczoraj cały wieczór nakręcałam, że zadzwonie do wuja i przyjedzie chociaż płytki w kuchni założyć, co by mu trochę robota poszła do przodu to nie, bo on sam zrobi
będę mogła wyciągnąć tża do sklepów w końcu bo i tak będzie miał popołudnie zmarnowane i nic w domku nie zdąży zrobić

a słoneczko już wyglądało wcześniej 

a tak w ogóle to mama powinna jeszcze siedzieć w domu 2 tygodnie no ale nie może bo babka z którą pracuje idzie na urlop i szefowa musiałaby zakład zamknąć na te 2 tygodnie