Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 13:34   #4891
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Moj maz akurat z Nadią ma super kontakt, on jest nawet bardziej do wygłupów z Nadia niż ja, bo ma siły więcej i może z nią po całym domu latać

pokażę wam, jak sie Naduni włoski powycierały i przy okazji dreda, którego sobie wyhodowała od wczoraj

uuuu
moja ma mało włosków wiec nie widać wytarć
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:34   #4892
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja bałam się, że Filip nie będzie chciał nutramigenu jeść po różnych eksperymentach dopiero uprosiłam lekarza niecały miesiąc temu, żeby dał Małemu nutramigen, więc po poznaniu innych smaków myślałam, że w ogóle się nie przyjmie "smak" o ile to w ogóle można nazwać smakiem tego preparatu. Na szczęście Mały jest wszystkożerny i mimo wieku załapał nutramigen chociaż ten śmierdziuch zabija wszystkie zapachy i smaki np. kaszki ryżowej, w opakowaniu pięknie pachnie, a po zmieszaniu śmierdzi samym mlekiem do jabłkowej kaszki dorzucałam mu gotowane jabłuszko i było trochę chyba już lepiej, chociaż nie wiem nie odważyłam się już spróbować
A jaką alergię ma Ola? Też skazę białkową? Bo jak coś to nie wiedziałam, że przy podawaniu dań, też trzeba uważać na dobór mięs
Oleńka nie ma skazy
ale ma alergie ale tak do konca nie wiadomo na co
testy w przyszlosci pomoga
, po zwyklym bebilonie sie jej jakies niedobronci dzialy i pediatra na wszelki wypadek na pepti zmienila
no ale byly ogromne problemy z kupami
i wysypka nie schodzila mimo kremow itp
zmienilam na nutra
i jest super
kupki codzien
wysypka schodzi
olenka w dzien drzemie a tak to nie spala
a pepti jest prawie tako samo jak nutra, tylko nutra nie ma laktozy
wiec mozliwe, ze cos z laktoza bylo

Tra cudny paseczek lysy
ola tez taki ma, ale ona prawie lysa jest
Stary 2011-07-27, 13:37   #4893
traicionera
Zakorzenienie

agus-moze to bardziej nietolerancja laktozy jest

Nadii się ten pasek wytarł bo ona non stop główką na prawo i lewo
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:42   #4894
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
Oleńka nie ma skazy
ale ma alergie ale tak do konca nie wiadomo na co
testy w przyszlosci pomoga
, po zwyklym bebilonie sie jej jakies niedobronci dzialy i pediatra na wszelki wypadek na pepti zmienila
no ale byly ogromne problemy z kupami
i wysypka nie schodzila mimo kremow itp
zmienilam na nutra
i jest super
kupki codzien
wysypka schodzi
olenka w dzien drzemie a tak to nie spala
a pepti jest prawie tako samo jak nutra, tylko nutra nie ma laktozy
wiec mozliwe, ze cos z laktoza bylo
To podobnie jak u nas, na testach uczulenie na mleko krowie wyszło niewielkie a mimo wszystko po b. pepti była masakra, nawet nie chce mi się pisać. Dopiero po nutramigenie była poprawa, czyli może i laktoza? Ale już nikt się nie wysilił na dodatkowe badania

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Tra kapitalny pasek

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:46   #4895
Thorgal1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
nie obraź się, ale ja sobie nie wyobrażam spać z dzieckiem zamiast męża, później wychodzą z tego problemy, typu, że się nie dogadujemy z mężem, mam taką koleżankę i mimo, że karmi mm to mała śpi z nią a mąż na kanapie w salonie i jest miedzy nimi coraz gorzej
nie powiem, bo nieraz biorę malego do łóżka, ale zazwyczaj jak mąż już idzie do pracy albo w weekend wszyscy we trójkę śpimy

pokaż link do tych śłiniaków
zaraz linka poszukam,
co do spania to oczywiście zgadzam się w zupelności, cale szczescie teraz sie przenosimy do nowego lokum i tam juz bedziemy spali wspólnie. tz musiał wyleciec do salonu bo balismy sie zeby rycha nie przygniótł, bo sie wierci no i chrapie i ja nie mogłam usnać, mimo zmeczenia, a odkladac rycha z poczatku do łózia się nie dalo, w ogóle nie chciał spac sam. teraz juz z tym lepiej i daje sie odkladać, a ze mam lóżeczko na poziomie mojego lózka to wcale nie wstaję tylko siegam po rycha, biore go, karmie a potem go odkładam, a czasem nie... ale to jak usniemy, albo jak jegtem mega zgonem i nie mam juz siły go odkladac trzymajcie za mnie kciuki od soboty zeby powrot tzta do sypialni przebiegł bezproblemowo

Cytat:
Nie wyobrażam sobie nocnego latania do kuchni, na szafce obok łóżka mam butelki, wodę, mm, zawsze jedna butelka w podgrzewaczu sobie stoi i zrobienie mm to kwestia kilku sekund jest, nawet z łóżka nie musiałabym wstawać, gdyby nie to, ze trzeba Nadie wyjąć z łóżeczka.
eee no to faktycznie, wyobrażalam sobie to trochę gorzej
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:49   #4896
iweczka
Zakorzenienie

Witajcie! Moje dziecko zrobiło się mega absorbujace...
nie mam na nic czasu normalnie!!!

Cytat:
niezłę......

Cytat:
tra, Ty jak coś już wynajdziesz to cena zawsze Nas powali na kolana

Cytat:
Ja tez tego nie znoszę, mama i teściowa się oferowały z pomocą, co oznaczało, ze musiałyby się wprowadzić, a ja bym tego nie przeżyła
o boszeeeeeee, masakra jednym słowem. teściowa w domu na stałe-never

Cytat:
mordka dla Oliwki

diatoma- to widzę, ze Tymo przechodzi to, co Nadia, staram sie ja z tym hamować trochę, bo fizjoterapeutka powiedziała, ze to obciąża bardzo kręgosłup.
Lenka też strasznie rwie się do siadania i tak samo jak Ty staram sie to hamować, ale jak Ją kłade to się już powoli wscieka....

póki co fika na macie, a ja mam chwile na wizaz i na zupke
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:50   #4897
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agus-moze to bardziej nietolerancja laktozy jest

Nadii się ten pasek wytarł bo ona non stop główką na prawo i lewo
Cytat:
To podobnie jak u nas, na testach uczulenie na mleko krowie wyszło niewielkie a mimo wszystko po b. pepti była masakra, nawet nie chce mi się pisać. Dopiero po nutramigenie była poprawa, czyli może i laktoza? Ale już nikt się nie wysilił na dodatkowe badania

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Tra kapitalny pasek
no tez mi sie tak wydaje
ale poki co nie dostaje nic z laktoza
wiec jest okej
wszystko schodzi

aga a kaszki dajesz bezglutenowe ?
Stary 2011-07-27, 13:52   #4898
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

Tra kapitalny pasek
a nie możecie na własną rękę tych badan zrobić?

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
zaraz linka poszukam,
co do spania to oczywiście zgadzam się w zupelności, cale szczescie teraz sie przenosimy do nowego lokum i tam juz bedziemy spali wspólnie. tz musiał wyleciec do salonu bo balismy sie zeby rycha nie przygniótł, bo sie wierci no i chrapie i ja nie mogłam usnać, mimo zmeczenia, a odkladac rycha z poczatku do łózia się nie dalo, w ogóle nie chciał spac sam. teraz juz z tym lepiej i daje sie odkladać, a ze mam lóżeczko na poziomie mojego lózka to wcale nie wstaję tylko siegam po rycha, biore go, karmie a potem go odkładam, a czasem nie... ale to jak usniemy, albo jak jegtem mega zgonem i nie mam juz siły go odkladac trzymajcie za mnie kciuki od soboty zeby powrot tzta do sypialni przebiegł bezproblemowo

eee no to faktycznie, wyobrażalam sobie to trochę gorzej
to trzymam kciuki, ale skoro Rysio ładnie w łóżeczku śpi, to nie powinno byc problemu.

Wszystko to tylko kwestia organizacji, dziewczyny nie maja podgrzewaczy, ale np nalewają wodę z termosu i mieszają z zimna.

iweczka- a czasem tak dla śmiechu sobie pooglądam bardzo drogie rzeczy na alle
najlepsza jest bardzo droga biżuteria męska
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-27 o 13:53
Stary 2011-07-27, 13:59   #4899
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Moj maz akurat z Nadią ma super kontakt, on jest nawet bardziej do wygłupów z Nadia niż ja, bo ma siły więcej i może z nią po całym domu latać

pokażę wam, jak sie Naduni włoski powycierały i przy okazji dreda, którego sobie wyhodowała od wczoraj

Moj tez z Lena ma sxuper kontakt, ona do niego ''gada'', smieje sie do niego, kopie go rano po buzi i zaczepia, bo od 5 spimy w 3;p

Ale nadusia ma dlugie wlosy chyb a Lenka ma z tylu krotsze;p ale za to na czubku sa dlugasne, ale malo;p

dzis 2 proba podawania marchwi ... moje dziecko chyba nie jest gotowe na sloiczki.. akcje robi, placze nie wie jak polknac...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:01   #4900
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Moj tez z Lena ma sxuper kontakt, ona do niego ''gada'', smieje sie do niego, kopie go rano po buzi i zaczepia, bo od 5 spimy w 3;p

Ale nadusia ma dlugie wlosy chyb a Lenka ma z tylu krotsze;p ale za to na czubku sa dlugasne, ale malo;p

dzis 2 proba podawania marchwi ... moje dziecko chyba nie jest gotowe na sloiczki.. akcje robi, placze nie wie jak polknac...
podzieliły się czupryna
to samo miałam z Nadią na początku, dlatego zaczęłam od niebrudzących rzeczy jak najbardziej neutralnych w smaku.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-27, 14:02   #4901
iizabelaa
Zakorzenienie

szczepienie jakoś minęło, ale oczywiście przepłakała całą wizytę,

przed chwilą był obiadek, zjadła może 1/4 słoiczka ile trafiło do żołądka ciężko określić,
ale potem wypiła tylko 100ml mleka zamiast 150,
więc się najadła trochę obiadkiem

Idalka waży 6700
to delikatnie poniżej 50 centyla, była delikatnie powyżej
jednak wg innego wykresu jest nadal powyżej

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
wiesz co iza mi nie przeszkadzało, że dokarmiały bo jak dziecko głodne to wiadomo. Denerwowało mnie tylko, że nie mówiły o tym bo ja np. przystawiałam małego a on nie chciał a ja się głowiłam dlaczego. Później się dowiedziałam, że one dawały mm jak dziecko płakało.
rozumiem, powinny mówić o takich rzeczach

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Wierze jednak,że jak ktoś chce karmic to będzie to robił,a jak ktoś nie chce byle błahostka przekona go,że to nie jest dobry pomysł i poda mm.
ja też uważam, ze jak ktoś chce karmić to będzie
ja nie chciałam

i że każda mama chce jak najlepiej dla dziecka,

jedyne co mnie czasami dziwi to jak mamy chcą za wszelką cenę karmić piersią, pomimo, że dziecko kiepsko przybiera na wadze,
ale w sumie ich sprawa

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-07-27 o 14:18
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:02   #4902
diatoma
Zadomowienie

ja juz nie wiem co zrobic, Tymo po kazdym karmieniu, tak gleboko sobei wsadzi reke albo gryzak ze mu sie bardzo ulewa, bo pobudza odruch wymiotny. ktoregos dnia podnosze go a tu pol głowy mokrej!

niedlugo startujemy z zupka jarzynowa. tydzien temu małemu nie smakowała, ciekaawe ja bedzie dzis. moglby zjesc bo mam chyba z 5sloiczkow tej zupki

trai, jaw tym czasie co ugotuje mi sie woda, nalewam zimna, przesypuje mlesio, i tez szybko. jakos sie przyzwyczailam juz. poza tym od 2 tyg Tymek przesypia cale noce wiec nie ma problemu pierwsze jedzonko wypada mu teraz ok 8.30 i potem lecimy co 3 godzinki.

agagaa 89 a czy ty tą kaszką zastepujesz juz caly posilek?czy tylko na noc?

u mnie zamiast sliniaka wygrywa jednak pieluch tetrowa

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:07   #4903
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja dzisiaj karmiłam małą w leżaczku i jest jednak różnica,
między krzesełkiem, w krzesełku wygodniej jakoś,
chyba bardziej pionowa pozycją sprzyja jedzeniu.
Stary 2011-07-27, 14:07   #4904
miamore999
Zakorzenienie

heja dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
miamore no to teraz masz wydatek.Nie bałaś się tak zostawiac wózka?nie mogłaś chociaż na noc do mieszkania wziąść?Ręcę bym ucięła jakbym złapała takiego gada co kradnie
diatoma.. ja też muszę sama obrabiać 2 dzieci,męża któego wiecznie nie ma w domu i leniwego flejtucha teścia.Dzieci trzeba,bo to obowiązek i jakoś nie mam jakiegoś żalu itp. ,mężowi też ,,usłużę'' ,bo on nas utzrymuje ,ale kurna teścia nie zniosę.Chociaż mógłby zosię na spacer wziążć albo na podwóku z nią posiedzieć.
wiecie co ja mieszkam na piątym piętrze w bloku bez windy a ta cholera ( czyt. wózek) cięzka była strasznie i codzień nie targałam. stały też cały czas i inne wózki, nigdy nie było kradzieży żadnych. nawet teraz jeden stoi też nieprzypięty a tylko mój się spodobał. podejrzewam, że to wina sąsiadki co drzwi od klatki zostawia otwarte ( a mamy po to domofon by były zamknięte...) bo niby wietrzy... :/ a to wózek wcale nienajpiękniejszy i uzywany w dodatku. nie wiem co za uj go zabrał... teraz będę do domu zabierała ew. do piwnicy.
pojechałam kupiłam nowy, spacerówkę, bo i tak się przymierzałam... ech szkoda nooo....

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no widzisz jakie tam są realia a u nas

u nas reklamuja mm ale tylko mleko nastepne, jest zakaz reklamowania poczatkowego i np nie ma tez promocji na poczatkowe tylko na nastepne
własnie sama się dziwiłam, że nigdy promocji nie ma na jedynki

Cytat:
fakt, mm nie może być takie złe, bardzo duzo dzieciaczków przeciez na nim sie ładnie chowa, ja na przykład, a było to 31 lat temu, tez bylam na mm, bo urodziłam się w 6 m-cu ciąży, wazyłam 2 kilo i mialam niezamkniety zołądek i mama mnie karmiła w kokonie takim na stojaka jakby tylko mm a jestem odpukać zdrowa jak koń, na nic nie choruje, i nie chorowałam a wyroslam do 175 więc mysle ze mm jest ok.

tak, to jak polożna mojej koleżance dokładnie objasnila jak dbac o kikut pepowinki:-kolezanka sie pyta co robic z tym kikutem, a połozna jej: 'jak to co? pielęgnować!!!"

no z tym mm to jezeli chodzi o tżta to jest faktycznie duży plus, mój z poczatku bardzo się zaangazował, przewijał, kapał, a potem chyba mu się przykro zrobiło, ze rychu tylko na cyca się uspokaja, ze uspic go tz nie może bo rychu stale tylko mama i mama i tz jakos się wycofał trochę. przykro mi z tego powodu, bo nie jego wina ze tak to jest a widzę ze chciałby miec większy kontakt z małym ale nie wie jak to zrobic, bo miedzy małym a nim stoi wielki cyc wiecie faceci nie mają tez chyba takiej czułości w usypianiu, spiewaniu kołysanek, szeptaniu do uszka, całowaniu, wygłupach, oni chyba tego nie "czuja" tak jak my. no i jak tz widzi jak my z rysiem sie dogadujemy to on sie czuje taki z boku, bo nie umie tak z rychem złapac kontaktu jak ja. wasi tez tak maja? nie wiem jak to zmienić, serio.
a mój teżet od początku rwał się do małej, ale już mu też przeszło i niestety nie umie się nią zająć tak na dłużej. pieluchę zmieni i ewentualnie może przy niej pospać i tyle :/ a no i kąpie na wieczór bo go chwalę jak mu świetnie idzie za mało ma cierpliwości niestety
Stary 2011-07-27, 14:11   #4905
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

przed chwilą był obiadek, zjadła może 1/4 słoiczka ile trafiło do żołądka ciężko określić,

Idalka waży 6700

rozumiem, powinny mówić o takich rzeczach

ja też uważam, ze jak ktoś chce karmić to będzie
ja nie chciałam

i że każda mam chce jak najlepiej dla dziecka,

jedyne co mnie czasami dziwi to jak mamy chcą za wszelką cenę karmić piersią, pomimo, że dziecko kiepsko przybiera na wadze,
ale w sumie ich sprawa
biedna Idalka, ale już po wszystkim
6700 to nie jest zła waga

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ja juz nie wiem co zrobic, Tymo po kazdym karmieniu, tak gleboko sobei wsadzi reke albo gryzak ze mu sie bardzo ulewa, bo pobudza odruch wymiotny. ktoregos dnia podnosze go a tu pol głowy mokrej!

niedlugo startujemy z zupka jarzynowa. tydzien temu małemu nie smakowała, ciekaawe ja bedzie dzis. moglby zjesc bo mam chyba z 5sloiczkow tej zupki

trai, jaw tym czasie co ugotuje mi sie woda, nalewam zimna, przesypuje mlesio, i tez szybko. jakos sie przyzwyczailam juz. poza tym od 2 tyg Tymek przesypia cale noce wiec nie ma problemu pierwsze jedzonko wypada mu teraz ok 8.30 i potem lecimy co 3 godzinki.

Rehabilitantka mówiła, ze w tym wieku dzieci się uczą cofania tego odruchu wymiotnego właśnie.
u mnie pierwsze karmienie jest tak od 6.30, ale to rzadko, do 8.30, najczęściej tak miedzy 7.30 a 8.00.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Ja dzisiaj karmiłam małą w leżaczku i jest jednak różnica,
między krzesełkiem, w krzesełku wygodniej jakoś,
chyba bardziej pionowa pozycją sprzyja jedzeniu.
Tez o tym myślałam, wczoraj nawet oglądałam krzesełka na alle i tak mnie wkurza, ze nie wiem, kiedy się naszego mamy spodziewać, mąż nie chce popędzać teściów, a my się meczymy w leżaczku i foteliku samochodowym
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-27, 14:12   #4906
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
podzieliły się czupryna
to samo miałam z Nadią na początku, dlatego zaczęłam od niebrudzących rzeczy jak najbardziej neutralnych w smaku.
Od czego zaczelas i ile zajelo ci auczenie Nadi jedzenia? mo9ja nie wie jak polykac i beczy...

Dzis musimy dowiedziec sie o szczepieniu... bo nie jets zarejestrowana w ES

Stary 2011-07-27, 14:14   #4907
traicionera
Zakorzenienie

tajka

Zaczęłam od samego mm, a potem dałam kaszkę na mm.
Później dałam bananka i załapała za czwartym razem, przy jabłuszku.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-27, 14:16   #4908
Thorgal1980
Zadomowienie

Cytat:
Co do karmienia piersią.Z Zosią miałam straszny problem,wklęsłe i popękane brodawki,ból przy akrmieniu niesamowity.. w szpitalu kazały wietrzyć i mlekiem smarować.Jak przyszłą położna do domu to ręcę do nieba złożyła i kazała kupić osłonki.
no mi po porodzie tez sciskały brodawki tak, ze az mi lzy szly, raz to prawie jedna strzeliłam, tak mocno scisnęła, każda tylko-płaskie brodawki pani ma, jakby to moja wina była, i zamiast powiedzieć zeby nakładki kupić, to mordowały mnie, az tz przeczytał w necie o nakladkach i mi przywiózł, mleka jeszcze nie miałam, ale rychu przez nakladki cyca ciumkał i sie uspokajał i pobudzał laktację i po co mój placz był?

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a jak muszegdzies wyjśc sama to ściągam mleko laktatorem i zostawiam w butli, mam tommee tipee i spoko pije,
ja tez tak robię, ale rychu tylko z b. browna chce pic butli, ale pije. zastanawiam się czy nie zrobic tak, ze jedno mleko dziennie podawalby tz w butli? jak myslicie? tyle ze szkoda mi tego sciagnietego mleka troche bo je gromadze jakby jakas choroba mi się przyplatała i nie mogłabym do cyca dostawiać przez kilka dni, a dwóch porcji dziennie czyli jednaj dla tz a drugiej na zapas to chyba nie utoczę

Cytat:
ale kładziesz go tylko na niej, czy mu jakis wiążesz ją pod szyjką czy jak?
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:21   #4909
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

tajka

Zaczęłam od samego mm, a potem dałam kaszkę na mm.
Później dałam bananka i załapała za czwartym razem, przy jabłuszku.
kaszke bananowa na mm je z butli 2 dzien i jej smakuje. a ty ta kaszke i mleko lyzka dajesz??? jutro spobuje z banankiem albo jablkiem i mam nadzieje cos zje.

niby mowia zeby od marchwi zaczynac

Stary 2011-07-27, 14:25   #4910
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
aga a kaszki dajesz bezglutenowe ?
Tak, te ryżowe są od razu bezglutenowe daje z bobovity

Cytat:
a nie możecie na własną rękę tych badan zrobić?
Mamy w planach zrobić panel bodajże 20 składników pokarmowych w najbliższej przyszłości, ten kosztuje 200 zł, a pojedyńcze badanie 40 zł

Cytat:
tak dostaje 150 ml + niecałe 4 łyżki kaszki ryżowej (wychodzi ok.170 ml pokarmu) jako dwa posiłki, najczęściej jako drugi i przedostatni lub ostatni posiłek dnia Jak zjadł o 10, to do teraz śpi

Stary 2011-07-27, 14:26   #4911
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
kaszke bananowa na mm je z butli 2 dzien i jej smakuje. a ty ta kaszke i mleko lyzka dajesz??? jutro spobuje z banankiem albo jablkiem i mam nadzieje cos zje.

tak treningowo właśnie zaczęłam łyżką podawać, chodziło mi o to, aby smak był taki jak najbardziej przyjazny, żeby sie skupiła na samym jedzeniu.

aga- to rzeczywiście ten panel się bardziej opłaca
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-27, 14:26   #4912
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
miamore no to teraz masz wydatek.Nie bałaś się tak zostawiac wózka?nie mogłaś chociaż na noc do mieszkania wziąść?Ręcę bym ucięła jakbym złapała takiego gada co kradnie
diatoma.. ja też muszę sama obrabiać 2 dzieci,męża któego wiecznie nie ma w domu i leniwego flejtucha teścia.Dzieci trzeba,bo to obowiązek i jakoś nie mam jakiegoś żalu itp. ,mężowi też ,,usłużę'' ,bo on nas utzrymuje ,ale kurna teścia nie zniosę.Chociaż mógłby zosię na spacer wziążć albo na podwóku z nią posiedzieć.
współczuje takiego teścia
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Moja robi takie półpłynne cały czas, a odkąd sie przestawiła na 1kupe dziennie, to sie nie miesci w pampersie

najgorzej z ciuszkami- musze wymoczyc i wyprac 2 razy- najpierw w naszym proszku, potem w Loveli zeby zeszlo
masakra
u nas dzis na dzień dobry, kupa wyszła bokiem ja wrzucam do pralki 60 lub 90 stopni i sie spiera bez namaczania (czasami piore po 2 dniach, aż mi sie nazbiera). piore w jelpie.

Cytat:
My dzisiaj mamy szczepienie,
już się boję,
bo mała w kiepskim nastroju
my w piatek i też mam stracha po ostatniej akcji

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

hihi Alan na macie leżakuje i też co jakiś czas na brzydulę zerka Niestety uwielbia tv
Lenka też uwielbia tv, doskonale wie, w którą stronę odkręcić głowę, żeby ujrzeć telewizor!

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
tak,tak ,zauważyłam,że te po 6 msc reklamują

u mnie w szpitalu zero pomocy, przecież to moje 1 dziecko, skąd miałam wiedzieć jak karmić, on mi ciągle wodami wymiotował , zero pomocy, instrukcji kazali mi Bebiko zakupić i heja, wypis
mi też kazali kupic, a mm podali Małej bez mojej wiedzy

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Co do karmienia, to ja myślę że jest to bardzo indywidualna sprawa każdej z nas. ja od początku byłam nastawiona na karmienie piersią, już w ciąży wiedziałam że chcę karmić piersią i karmię
tak jak corolady napisała, to kwestia nastawienia. karmienie zaczyna się w głowie.
nasza kasiapruszkow miała takie ogromne problemy z karmieniem ale chciała karmić i jak widać żadna przeszkoda jej nie straszna a wiele przeszła
karmienie piersią jest trudne ale jak dla mnie wygodne. choć nie powiem że mnie nie denerwuje bo nie mogę się oddalić z domu na dłużej przez to że mała nie chce butelki ale uczymy sie i coraz lepiej nam idzie
tak samo z mm, już w ciązy niektóre z was mówiły że nie chcą karmić piersią wiec poszła butelka w ruch odrazu
castia, suuuper, że idzie Wam coraz lepiej. odciagasz swoje mleko i podajesz Małej??? troche zaniedbałam to ostatnio ale musze znowu przystąpić do bou.
Jakiej butelki używacie ?????
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:26   #4913
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

Z butli dajesz kaszkę? Przez jaki smoczek? U nas nawet jak robiłam mu bardzo rzadką to nijak przez smoczki nie dawał rady na dłuższą metę ciągnąć

Stary 2011-07-27, 14:26   #4914
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, te ryżowe są od razu bezglutenowe daje z bobovity

bo ryż jest bezglutenowy

tak myślę kiedy Małej dać kaszkę z butli?
może za miesiąc
Stary 2011-07-27, 14:28   #4915
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Z butli dajesz kaszkę? Przez jaki smoczek? U nas nawet jak robiłam mu bardzo rzadką to nijak przez smoczki nie dawał rady na dłuższą metę ciągnąć
ale ja tylko daje dwie lyzki stolowe kaszki na 150ml;p mleka smoczek z dziurka robiona przez tzta;p

Stary 2011-07-27, 14:30   #4916
traicionera
Zakorzenienie

co do smoczków do kaszki, to ja mam ten typowo kaszkowy z tt i strasznie duzo przez niego leci, o wiele lepszy jest wieloprzeplywowy z krzyżykiem.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-27, 14:30   #4917
marta_27
Zadomowienie

dziewczyny mam pytanko czym szczepiłyście swoje pociechy? jak reagowały na szczepionki?
my Mateusza jeszcze nie szczepiliśmy, ale czeka nas to w sierpniu więc wolę wiedzieć co mnie czeka

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:31   #4918
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
bo ryż jest bezglutenowy
Dobrze wiedzieć

Cytat:
ale ja tylko daje dwie lyzki stolowe kaszki na 150ml;p mleka smoczek z dziurka robiona przez tzta;p
Aha... ja ostatnio chciałam zagęścić Małemu na noc mleko dwoma łyżeczkami do herbaty kleiku kukurydzianego a i tak miał problem z ciągnięciem przez smoczek 2 (mam butelki avent). Swoją drogą nie boisz się samodzielnego robienia dziurek w smoczkach?

Stary 2011-07-27, 14:32   #4919
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

no z tym mm to jezeli chodzi o tżta to jest faktycznie duży plus, mój z poczatku bardzo się zaangazował, przewijał, kapał, a potem chyba mu się przykro zrobiło, ze rychu tylko na cyca się uspokaja, ze uspic go tz nie może bo rychu stale tylko mama i mama i tz jakos się wycofał trochę. przykro mi z tego powodu, bo nie jego wina ze tak to jest a widzę ze chciałby miec większy kontakt z małym ale nie wie jak to zrobic, bo miedzy małym a nim stoi wielki cyc wiecie faceci nie mają tez chyba takiej czułości w usypianiu, spiewaniu kołysanek, szeptaniu do uszka, całowaniu, wygłupach, oni chyba tego nie "czuja" tak jak my. no i jak tz widzi jak my z rysiem sie dogadujemy to on sie czuje taki z boku, bo nie umie tak z rychem złapac kontaktu jak ja. wasi tez tak maja? nie wiem jak to zmienić, serio.
ja karmię mieszanie i jak mąż jest w domu, to ja daję cyca a w tym czasie on robi mleczko i jak Olek skończy cyca to mąż daje butlę, potem go odbija i później sobie z nim gada i się bawi

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

Natomiast kupiłam mm kiedys na wszelki wypadek, żeby było, jakby cos ze mną było nie tak ...itp... i mąz już 3 razy próbował dać i nie chce w ogóle tego pić, tylko moje mleko z butli- odróznia i w mig moje łapie, a mm ( hipp bio combiotik) wypluwa i płacze, bo tw eszystkie mleka mm sa ohyda w smaku kiedyś starsza próbowalismy tak samo mm jak była malutka i tez wypluwała ( wtedy to było nutramigen), nawet zła byłam, że tak nie chce, bo musze pamiętac o odciąganiu, a jedna butla mi sie stłukła ( zamrożona wypadła z zamrażarki i pękła) i teraz jak mam odciągnięte np pół w zamrażarce, to nie mam do czego ściągnąc, musze kupic druga butle, no i troche mnie irytowało, że młoda nie chce tego mm, bo bym miała z głowy , no ale nic, dzieci moje widac takie sa bardziej biologicznie nastawione
a my kupujemy nan i ono jest dobre w smaku

Cytat:
mojemu tak samo sie powycieralo i jeszcze boczki bo on na boczkach spi

Cytat:
zaraz linka poszukam,
mój mąż chrapie strasznie i zawsze go ruszam, zeby przestal, bo mały w łóżeczku obok
fajne masz to łóżeczko, my mamy normalne i ja za kazdym steknieciem wstaje

Cytat:

Idalka waży 6700
biedna Idalka
musiała cos zjesc z tego sloika
a waga sie nie martw, wskoczy niedługo znów na 50 centyl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (97,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (98,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (95,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (101,0 KB, 29 załadowań)
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:32   #4920
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko czym szczepiłyście swoje pociechy? jak reagowały na szczepionki?
my Mateusza jeszcze nie szczepiliśmy, ale czeka nas to w sierpniu więc wolę wiedzieć co mnie czeka
Ja szczepiłam Infrarixem hexą, żadnych efektów ubocznych nie było.

ego- jak przystojny Olo
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-27 o 14:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości