|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Natka-Niee w sklepie bieliźniarskim.Z takim rozmiarem bałabym się zamawiać przez neta, chyba że wiedziałabym który fason z danej firmy idealnie na mnie leży.
Tak sobie przypomniałam-jak prałaś poszewki z kompletu do łóżeczka, nie puściła Ci farba, materiał zrobił się miękki po wypraniu? Z tymi kilogramami to od połowy 6 miesiąca mam tendencje do tego,że tyje 1kg na tydzień. Nie wiem dlaczego tak jest, nie obżeram się , nie mam zachcianek ciążowych-chyba mam poprostu taką tendencje do tycia. Z córą przytyłam równe 20kg i wszystko zrzuciłam, mam nadzieje,że tym razem też tak będzie ![]() Cotka-to Ty zbója chowasz w tym brzuchu ![]() ..moje dzisiaj o dziwo strasznie spokojne, czułam tylko przewracanie o kopniakach nie ma mowy ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-07-27 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Zadomowienie
|
chyba cisnienie u mnie leci bo zasypiam na siedząco...
tż mnie poklepal delikatnie po ramieniu i mówi " nie śpij, chodź na spacer..." ![]() ![]() ![]() ja jak narazie mam też 9kg na plusie a czuje sie ohydnie... pewnie od tych muffinek ![]() natka: śliczny brzusio ![]() ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
kosmitka
|
No dobra, foka może być.
![]() Cytat:
![]() Błagam Was. Przecież wiadomo, kto jest forumowym wielorybem, więc wiadomo, kto przoduje na wątku. Jakieś 25 kg do przodu. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
kosmitka
|
Nie świruję. Nie wiem dokładnie ile ważyłam przed, więc 25 kg to ostrożny szacunek. Biorąc pod uwagę normalną wagę tak z pól roku przed ciążą, to mam więcej - 30 kg. A tu jeszcze miesiąc tycia.
![]() |
#3517 |
Zadomowienie
|
skoro Natce 39 dni ...
to mi 38.... ![]() ![]()
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małgosia z tą foką to chyba przesadziłaś ![]() ![]() ja tak 7, 8 kg, ale podobnie jak natka dietkuje sobie i nie jem tyle słodyczy ile bym chciała ![]() stokrotka grzywka poszła na raz, ciach i po bólu ![]() Lausanne kazała przekazać, że żyje i odpoczywa. Pozdrowiłam ją od Was, również pozdrawia i całuje
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
aj Misiek ten Twój
![]() ![]() coraz mniej , a moze by,ć jeszcze mniej .... ![]() Aga ja 13 na plusie , wieć foczka jest ![]()
![]() |
#3521 | ||||||
Zakorzenienie
|
Laski- miałam 10 str do nadrobienia , a w międzyczasie dorzuciłyście mi jeszcze 5
![]() ![]() Dostałam od kumpeli 2 kiecki ciążowe- ale takie wiecie - po domu tylko bo totalna wiocha, a w spodniach mi teraz nie wygodnie, wiec ubrałam dziś jedną. No i niespodzianka - wpada mąż z remontu i patrzy w drzwiach i się zachwyca jak ładnie wyglądam. A zapomniałam powiedzieć,ze jeszcze włosów nie chciało mi się umyć więc smalec na głowie ![]() No ja się pytam gdzie oni mają oczy??? Jak się stroję, maluje układam włosy to słowa nie piśnie ![]() Cytat:
![]() ![]() czeeeeeee ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak tam usg? też mam ten problem!!! Na jednej i drugiej fotce pępek wskazuję 9 godzinę ![]() Cytat:
![]() A kolor w pokoju to chcesz całkiem zmienić czy inny odcień? Wrzuć jutro foty z panelami i schodami. I pokój Franka też poka!!! lausanne - zdrówka ![]() A jak reszta naszych chorych dzieciaczków??? Spray- kamień z serca z siostrą!!!! Agnyś- jak samopoczucie dzis?? Keileight- ![]() Kapka- super ,ze remont się kończy. U nas za to wykończył się jeden do pomagania przy remoncie ... temat na poemat ![]() MałgosiaM8- no maż wyskoczył z tym pytaniem o powrót do pracy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Zadomowienie
|
nie ma innej opcji... co nie zmienia faktu,że wizja porodu mnie przeraża
całkiem możliwe że mniej... coś czuje,że po tej sierpniowej pełni się zaczniemy sypać ![]() ![]() ciekawe która zacznie .... ![]() ![]()
#3523 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ ostatnio do mnie czule mówi, zamiast ciężaróweczko to "scania"
![]() ![]() ![]() Archinta-jak to się wykończył na remontach?ktoś się zajechał? U nas na razie kuchnia skończona, ale przy tepe mojego TŻ to może do porodu sie wyrobi z resztą.. uciekam z córą poczytać bajki.. do miłego ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-07-27 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |||
kosmitka
|
Cytat:
No proszę Cię, co najwyżej większy kurczak. Cytat:
![]() Mój czasem jak w sklepie pokaże, co mu się spodobało, to robię tak: ![]() Cytat:
![]() ![]() Jutro już będą schody. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Mój wspomina coś o tirze. Jakiś zakaz wjazdu do 3,5 tony czy coś. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
Archi, faktycznie faceci czasami są dziwni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh wierzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jakoś bardziej się boję tego co będzie po porodzie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
kosmitka
|
Lausanne zdrówka!!!
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
a jaki ja dziś miałam sen!!! śniło mi się, ze to właśnie ja się pierwsza rozpakowałam. Ale stanowczo ten sen NIE może się spełnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zakaz wjazdu 3,5 t ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
kosmitka
|
Archi dla mnie najważniejsze, że jakoś mężul przełknął to malowanie po raz trzeci. Więc teraz tylko muszę ochłonąć, poczekać na schody, wejść na górę i wtedy ocenię. I trochę porządku bym musiała zaprowadzić, bo w tym syfie to chyba każdy kolor będzie kijowo wyglądał.
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cotka, to nie fetysz, to miłość ![]()
![]() |
#3532 | ||
Zakorzenienie
|
Ja jednego i drugiego
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
A o fetyszu ja pisałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Z dedykacja dla KAŻDEJ KOBIETKI na lepsze samopoczucie i utwierdzenie sie w przekonaniu ze u nas to jest umiejetność wrodzona, nie nabyta
![]() ONA: Co tak siedzisz? ON: Jak siedzę? ONA: Taki znudzony. Dawniej się ze mną nie nudziłeś. ON: Nie jestem znudzony. Czytam gazetę. ONA: Dawniej w moim towarzystwie nie czytałeś gazety. ON: Od czasu jak jesteśmy małżeństwem, stale jestem w twoim towarzystwie, a kiedyś przecież muszę przeczytać gazetę. ONA: Już ci się nie podoba, że jesteśmy małżeństwem? Dawniej byłeś szczęśliwy z tego powodu. ON: Zlituj się, wcale nie powiedziałem, że mi się nie podoba. ONA: Dawniej nie miałeś zwyczaju zarzucać mi kłamstwa. ON: Nie zarzucam ci kłamstwa. Czego ty chcesz ode mnie? ONA: Nic nie chcę od ciebie. Chcę tylko, żeby mnie traktował jak dawniej. ON: Dobrze, postaram się. ONA: Dawniej nie musiałeś się starać. ON: Moja droga, daj mi spokój. ONA: Mogę ci dać spokój. Tylko ciekawa jestem, czy dawniej też byś się tak do mnie odezwał. ON: (milczy) ONA: Już nawet nie raczysz odpowiedzieć. Dawniej sprawiała Ci przyjemność każda rozmowa ze mną. Może nie? No, powiedz, nie? ON: Tak. ONA: Ach, więc przyznajesz się nareszcie! ON: Do czego się przyznaję, na miłość boską? ONA: Do czego? Żeś się zmienił w stosunku do mnie. ON: O czym ty mówisz? ONA: Na szczęście sam się przyznałeś, tylko dlaczego? Powiedz mi szczerze, dlaczego jesteś inny niż dawniej? ON: Przestań się mnie czepiać. Czego ty chcesz ode mnie? ONA: Tylko tego, żebyś był taki jak dawniej, (chwila ciszy) Ach, więc nie możesz już być dla mnie taki jak dawniej ? Dobrze. Tylko żeby później nie było na mnie. Ty sam tego chciałeś. ON: Czego chciałem? Co ty wygadujesz? ONA: No sam przed chwilą powiedziałeś, że mnie już nie kochasz. Bardzo się cieszę, że sam zacząłeś tę rozmowę. Przynajmniej będę wiedziała. Już nie będę się łudzić, że kiedykolwiek będziesz znów taki jak dawniej. ON: Słuchaj, gadasz takie głupstwa, że aż mnie trzęsie. Przestań bajdurzyć, bo mnie szlag trafi, i daj mi przeczytać gazetę, do wszystkich diabłów! ONA: A kochasz mnie jeszcze? Tak jak dawniej? I jesteś dla mnie znów taki jak dawniej? I przepraszasz mnie za wszystko, coś powiedział bez zastanowienia? Biedny! Przykro ci, żeś doprowadził do tego, żebym pomyślała, że już nie jesteś taki jak dawniej... No, to dobrze. Już się nie gniewam. Co tak siedzisz? ON: Jak siedzę? ONA: Taki znudzony. Dawniej się ze mną nie nudziłeś.
#3534 |
Zakorzenienie
|
Tylko kobieta potrafi tak zakręcić
![]()
![]() |
#3535 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Musze zapamiętac bo ja taka lekko lewa z technologia i takimi nowinkami ![]() Cytat:
![]() Kurde nie lubie jak posty zżera ![]() Byłam dzisiaj u mojej siostry ciotecznej która termin ma za 10dni i wiecie co??!! Ona jeszcze nic nie ma-i nie mówię że nie ma torby spakowanej ona do tej torby narazie nie ma co włożyc ![]() Miałam dzisian posegregować ubranka które juz mam spisać jakich mi brakuje ale wróciłam siadłam Was poczytac i odeszły mi wszystkie siły. Ale chyba jednak sie zmobilizuje a do podusi nadrobię resztę. |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
lula WYGRAŁAŚ
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- spa wróciłam z grzywką i jestem zadowolona ze zmiany ![]() ![]() a siostra cioteczna ma nerwy, no nie powiem. Jak ona chce to sobie zorganizować?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() do tego jeszcze dodać: ....nie byłam gruba i nie miałam wielkiego brzucha... i zacząć ryczeć hahahaha
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-27 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.