|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
nazywają się Azalia. Zna któraś?
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
mi Ktg o 20 nic nie wykazało a o 21 miałam skurcze
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
jestem
przede wszystkim dziękuję za gratki serdeczne gratulacje dla dziewczyn, które urodziły po mnie ![]() jesteśmy z Tymisiem w domu od tygodnia ale nie mogłam się odnaleźć w domu po "wczasach" w szpitalu i dopiero dziś znalazłam moment między jednym karmieniem a drugim, żeby do Was zajrzeć. Jestem oczywiście totalnie nie w temacie co się u Was dzieje i raczej nie nadrobię 3 tygodni postów z uwagi na małego głoda, który domaga się to cycka, to przytulania, to zmiany pieluchy- z resztą, same wiecie ![]() Ale mimo porodowej traumy- warto było.. Nie wiem czy jeszcze kogoś interesuje opis mojego porodu, bo to w końcu już dawno temu było Zaraz idziemy kąpać maluszka, czekam tylko na męża bo to jego przywilej chociaż kąpiele to narazie dramat ![]() Buziaczki dla Was i dziękuję że mnie stąd nie wywaliłyście mimo sporej absencji
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus nie wiem gdzie mi to poszło
Ja czuję się dobrze, zero skurczy nic się nie dzieje, siary nie mam, nie wiem czy do końca Pan "Czop" wyszedł.Czekam na ten moment
|
|
|
|
#1235 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś w samochodzie tak mi dawał popalić, że aż nie wiedziałam jak się za tą kierownicą sadowić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A propos Kuby - jak "znosi" nowego członka rodziny? Teraz, tak z perspektywy czasu? ![]() Cytat:
Szczęściarz z niego ![]() Cytat:
![]() Pierwsze słyszę ![]() Ale to pewnie dlatego, że dla karmiących kobiet są te inne pigułki, jednoskładnikowe...
|
|
#1236 |
|
BAN stały
|
Dziubku i DaKaro
Dziekuję Wam Dzieciaczki przeboskie,przesłodkie,cu downe!!! U nas bez zmian z Izą.Grzeczna Perełka ![]() Maksiu na wycieczce od wczoraj. Dołączam do klubu samotnych matek Tyle,ze z 4 dzieci,domem na mojej głowie,marna kasą,kąpielami,praniem,sp acerami,zakupami 15 km. od domu bez samochodu itd...itp.. Jednym słowem-życie ![]() A AZALIĘ biorę od miesiaca.Pisałam Wam
|
|
|
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam popoludniowo.
Nie miałam czasu wczesniej napisac. Dzien zlecial nie wiem kiedy. Miałam wizyte u poloznej. Ogólnie wszystko OK. Mało brakowało a nie doszło by do wizyty bo moja Polozna nie dotarła do pracy. Na Szczescie znalazło sie zastępstwo. Byłam pierwsza pacjentka i Juz na samym poczatku doszło by do tragedii bo pani na zastępstwie nie mogła znaleźć centymetra. W koncu po konsultacji z pielęgniarka znalazł sie i odetchnelam, bo jak to wizyta bez mierzenia brzucha??? Ciśnienie w normie, mocz czysty, serduszko bije u mojej ptaszyny No i brzuch zmierzony. Wspominałam wczesniej ze chyba jakaś infekcja mnie dopadła i Dzis poruszylam ten temat z Polozna. I tu uwaga (Agni, Madziaranew) jakiez było moje zdziwienie gdy pani Polozna nie uwierzyła mi na moje ładne oczy i wysłała na badanie do pielęgniarki. Ta kazała ściągać galoty, popatrzyla, pobrala próbkę i powiedziała ze musi sie skonsultować z lekarzem. Przyszedł lekarz Cos tam pogadali i stwierdził ze Musze na wizyte sie umowic i wtedy da mi leki. jestem umówiona na jutro bo Dzis juz oboje czasu nie mieliśmy. Także angielska służba zdrowia nie zbagatelizowala problemu i zrobili jak sie należy. W szoku jestem nadal. Pozniej byłam w pracy, a po pracy Wyskoczylam po sklepach polatac. Byłam w mothercare ale nic nie kupiłam. Ceny tam maja kosmiczne. Nie na Moj portfel. Pozniej byłam w matalanie. Udało mi sie kupić biustonosze do karmienia. Komplet 2 szt, biały i czarny, nie usztywniane bez fiszbin. Mam nadzieje ze sie sprawdza. Teraz siedzę po obiadku i sie ruszyć nie moge. |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pojedzona i zadowolona
![]() Poluje na Pampersy, szukam gdzie najtaniej A że mieszkam na zapadłej wsi ciężko o większe sklepy i te najlepsze oferty. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Jutro mam wizytę i ktg.. Myślicie, że mnie zostawi już? Oglądałam dzisiaj DrHousa i tak się poryczałam jak bóbr ;( jak Amber zmarła No masakra, chyba te hormony bo ryczałam w głos Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-07-27 o 19:28 |
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli mogę zapytać to gdzie Twój mąż się podziewa żeś samotna ?????stało się coś ????aaa KAjool dziękuję za odp
|
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niech mi tu ktoś ponarzeka że w Polsce to źle i najgorzej ![]() ![]() Trzymam więc kciuki także za jutro
|
|
#1241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agni, Madziaranew pytanko mam. Mialyscie robione ktg?? robią tu tak jak w Polsce? |
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pojedzona i ... zwymiotowana
![]() Ale w międzyczasie udało mi się wygotować laktator, także kolejna rzecz z listy "to do" załatwiona Teraz się zabieram za szukanie aktu ślubu, bo nie pamiętam gdzie wsadziłam ten drogocenny papierek A u nas w szpitalu chcą żeby go brać do porodu.
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku dziekuje za kciuki. Przydadza sie bo Nie mam bladego pojęcia co mnie jutro czeka.
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1245 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Maż?Nie mam już męża.To znaczy sie formalnie jeszcze mam.Rozwodzimy się. Muszę dać rade bo jestem zupełnie sama,samiusieńka. Rodzina nie wie jeszcze. |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co się dzieje?
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Stroneczek więc do kciuków dołączam się i ja Krzywdy Ci chyba nie zrobią?
|
|
|
|
|
#1248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Idę się kąpać Muszę bobra doprowadzić do porządku na jutrzejszą wizytę ![]() I robię postępy jeśli chodzi o znajomość obsługi WIZAZ Ustawilam sobie avatara :p
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-07-27 o 19:52 |
||
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Przy Krystianku nie ma czasu na wizaz jak już siadam to dzieć zaraz płacze ![]() Dziś Krystianek ma dwa tygodnie Dzieciaczki śliczne Jacieee żeby ruszyło Zaneta może troche brzuszek opadł Brumek dawno nie pokazałaś brzuszka ![]() Marina ale Twój synek ma już wage ![]() Carmela za bioderka ![]() A my jutro idziemy do pediatry prosimy o kciuki coś pępuszek zaczyna ropiec
|
|
|
|
#1251 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo ludzie co to sie dzieje??? Co z tymi chlopami.
Nerola poważnie "mówisz" ?? Natka Dzieki za kciuki Moze mnie nie zjedzą he heBrumku tu wszystko na odwrót. Lepiej późno niż wcale Lili Dzieki za odpowiedz. Zapomnę co napisałas i udam zaskoczona jak dojde do tego odcinka
|
|
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.ja tez mialam problem z infekcja, za kazdym razem wysylali mnie do GP , I tak bylo 6 razy a za7 GP kazal isc na wymaz I wyszedl grzybek I dalej dostawalam te same lekiPrzed porodem jak jestes w szpitalu co 15 minut robia ktg,no I jesli cos niepokojacego to wtedy na pogotowie I tez Ci zrobia ktg. Tz ostatnio byl w mothercare I kupil pluszaka za £12 , troche cena przesadzona, ale to jak narazie jedyny pluszak mojego dziecka .Moj Tz byl wychowywany w dostatku , wszystko mial co zapragnal, rozpieszczony Bo najmlodszy,a ja zawsze mialam cos po siostrze, no I rodzice bardziej wychowywali nas ze rzeczy tylko potrzebne.teraz widze jak dziecku cos kupujemy , ja minimalistka , Tz wszystko co sie moze przydac.
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Zadomowienie
|
Stronczek Lili my z moim Tż em uwielbiamy House
|
|
|
|
#1255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- My tez kochamy Housa tylko ze ogladamy na TVN , wczoraj byl ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Co ja napisalam storczek, przepraszam Stronczek
|
|
|
|
|
#1256 |
|
BAN stały
|
Tak,dziewczynki-poważnie.
Zupełnie poważnie. Nie daję rady |
|
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ŻARTUJESZ!! Mi aż ciary przeszły ?!! Kłamiesz, nie ?! Normalnie nie wierzę !! A Ja mam pietra ![]() zauważyłam coś czerwonego na wkładce i się bojeee ![]() Pan "Czop" chyba w ostatniej postaci się pokazuję
|
||
|
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja obstawiam ze to bedzie lekarz ogólny z GP. W razie gdyby Cos go zaniepokoiło to wtedy Moze wysłać do gina. Ale zawsze to jakieś zainteresowanie a nie przypisanie czegoś na odczepnego bez ówczesnego sprawdzenia. |
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
NEROLKA CO TY MÓWISZ!!!!!!!!!!!!!!
Nie wierze !!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

za wizytę - ja jutro też idę.

Ja czuję się dobrze, zero skurczy nic się nie dzieje, siary nie mam, nie wiem czy do końca Pan "Czop" wyszedł.Czekam na ten moment 

No masakra, chyba te hormony bo ryczałam w głos 

coś pępuszek zaczyna ropiec