![]() |
#1531 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
![]() słysząłm,że takich fajniusich kombinezonów z pluszu czy czegos takiego(nie znam się) że lepiej nie kupować bo dziecko się w tym tylko poci i przez to może być niespokojne. nie_wiem-oj skąd ja to znam....kiedyś chyba miesiąc czekałam na umyczie podłogi-owszem umyła,ale 4 tygodnie musiałam czekać....teraz też czeka mnie sprzatanie-może jutro się wezmę lub w piątek póki chłodno.prosić nie będę bo mówiłam już NIE jeden raz,a teraz mam dosyć czekania... ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() no to teraz już wiesz,że można zamrozić, a można na 1000%
![]() |
#1532 | |||
Raczkowanie
|
Jutro zaczynam 22
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zbieram się pomału z pracy. Pewnie dopiero jutro koło 9 zajrzę. Kurcze, witaminka cały czas znaku nie daje, martwie się ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Zakorzenienie
|
placków ziemiaczanych bym zjadła..........mieszkam w bloku i zapach zza okna do mnie doleciał....ehhhh
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
u mnie wystarczy jak trzymam rękę wyprostowną,nie obciążam jej.tylko jak mi po pobraniu krwi ta krew leciała jakoś jeszcze to wtedy pielęgniarka mi powiedziała żebym podniosła ją wyżej.i póki co siniaka jeszcze nie miałam,nawet jak mi wenflon wbijali do pobierania krwi a nie tylko cieniutka igiełkę ![]()
![]() |
#1534 |
Rozeznanie
|
bienioka, marli witam po przerwie
![]() Natalie, wszytskeigo najlepszego ![]() nie_wiem ![]() ja codziennie pije slaba yerba mate i do tego jedna zielona dziennie i czasem zdazy mi sie czarna. Kawe bardzo zadko pilam przed ciaza wiec nie mam problemu. Moze sprobuje z tej zielonej jeszcze zrezygonowac bo mate to sporo kofeiny, ja to wsyztsko dla smaku pijam, nie dla pobudzenia. A owocowa herbatka niestety wzmaga mi zgage, mi przed ciaza zdarzala sie nadkwasota, moze dlatego mnie ta zgaga tak szybko dopadla? Wkurzylam sie dzis jak szlam do prayc to mnie jakas cyganka o pieniadze zaczepiala tak nachalnie ze az z parasolka na sciane wpadlam i sie wygiela, a w zeszlym tygodniu kupilam sobie nowa, bo stara sie polamala ;/ A wczoraj mnie jacys mormoni dopadli na ulicy. Ci wszyscy uliczni zaczepiacze to chyba specjalnie na kobiety w ciazy poluja, bo nie moga szybko uciekac. |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
Aniolina-wspólczuję tych nachalnych ludzi...strasznie tego nie lubię.
#1536 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Goldika dzięki za odpowiedź ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
zielonej herbaty nei powinno sie za duzo pic w pierwszym trymestrze bo utrudnia przyswajanei kwasu foliowego
ania a ten wlasciciel mieszkania w Polsce czy UK? macie z nim kontrakt? czy jest tam wzmianka o tym ze nie dzieci sa zabronione? jezeli nie ma i niczego takiego nei podpisywaliscie to nie ma prawa was wyrzucic jezeli macie mozliwosc wybrania sie na joge dla kobiet w ciazy to polecam. plecy przestaly mnie bolec i babka pokazywala bardzo fajne cwiczenia do porodu
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1538 | |||||
Zakorzenienie
|
No, sie ogarnelam, gory prasowania zalatwione a lazania czeka w piekarniku na TZ-ta, teraz bym pospala, ale TZ z kolega przychodzi, to pewnie nie bedzie jak...
Cytat:
![]() ![]() Moj gin dal mi juz 14tc na 75g, nie wiem czemu, widac tam tak sie robi, ale jakos wtedy poszlo mi lepiej. Wyniki mialam dobre, wiec mogl juz mi 50 dac, zeby bylo szybciej... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No wlasnie dlatego zastanawiam sie nad dwoma szpitalami, w jednym lepszy sprzet dla maluchow, ale za to pelno studentow (TZ troche ma z tym problem), drugi z lepsza opieka poporodowa dla mam. Mam gwozdzia.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A lekarstwa nie znam ale skoro trzeba brać, to wyjścia nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale za to, że siedzi na balkonie i piwko piję, jak Ty sprzatasz to należy mu się tylko ![]() Cytat:
![]() ![]() Anusiak za to jelitka będą Ci wdzięczne, humor mi się od razu poprawił ![]() ![]() Aniu przecież właściciel i tak by się dowiedział, nie ma co się zamartwiać. Teraz to można tylko czekać na odpowiedź. wiolqn ja bym chciała się zapisać na jogę dla kobiet w ciąży, ale u mnie nie ma, niestety ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-27 o 16:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | ||
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam ze spaceru - i znów się udał w deszczu.
Cytat:
Co do herbaty to waśnie taka z kolejnych parzeń najbardziej lubię Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co mnie może kuć po lewej stronie na dole?
![]() ![]() myślę co trochę o witamince ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Zadomowienie
|
Po lewej stronie znajduje się okrężnica zstępująca oraz odbytnica. Mnie to boli ale po prawej stronie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez boli po prawej gdzies od polowy czerwca, ale gin mowil, ze to malutki naciska i nie ma na to rady, trzeba przeczekac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Zadomowienie
|
Najprawdopodobniej u mnie to też mały naciska, bo jak sie położę na prawym boku to czuję wyraźną ulgę
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
Chawa- a jak boli z prawej strony to co to może być??poni i tak jak dłoń przyłoże to na takiej powierzchni...trochę to też jak kolka,ale od czego??żej żeber
wiolqn a długo chodzisz już na ta joge dla kobiet w ciąży??
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-27 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zakorzenienie
|
dygotko ja sie najpierw wystraszylam ze to wyrostek, bo w ciazy szybciej sie roznosci robia, ale na szczescie to nie to, bo juz paniki nasialam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zakorzenienie
|
czy zdjęcia dodane w klubie można później usunąć?????????
#1549 |
Zadomowienie
|
dygotka z prawej strony to zaczyna się jelito grube i tak jam muffinka pisze może to być również wyrostek, ale wyrostek łatwo sprawdzić. Ja z anatomii to cieniutka jestem. Być może też jakieś jajowody.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
no własnie nie wiem co to-wyrostek to mi się kojarzy,ze to ostry ból jest chyba...a to tak boli jak przy kolce tylko bez przerwy.i na wysokości pępka.
musze lekarza zapytać na wizycie mam pytanko-jak mam na skierownaiu napisane,że z krwi będę miałą morfologie to chyba moge być po sniadnaiu??skoro cukru mi nie sprawdzają??mi się wydaje,że tak a jeszcze chciałam o tych ruchach napisać co Aniolina chyba pisała co lekarz jej powiedział,że to jelita.ja uważam,ze skoro macica sięga powyżej pępka to dziecko może kopać na wysokości pępką...u mnie tyłkiem wypinała się pod sam mostek aż co widziałam na usg a byłam wtedy w 20-21 tygodniu...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-27 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zadomowienie
|
Skoro mowa o kłuciach to mnie w kaśce rwie czasem bleeeeeeeeee
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zadomowienie
|
dygotka mnie właśnie dziś też w prawym boku boli, ale nie koło pępka jak przykładam rękę to ból się nasila i tez nie wiem co to (na pewno nie wyrostek).
Co do pobierania krwi to do morfologii tez powinnaś być na czczo. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Idę zjeść kolacje - potem do Was zajrzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
może niejasno napisałam-boli mnie z bolu na wyskości pępka tak w odległości długości dłoni od pępka,ale to z boku nie z przodu.i też nasila się jak uciskam.dobrze,że dziś nei boli przynajmniej.
![]() |
#1554 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm a mnie właśnie boli po lewej stronie
![]() ![]() ![]() ![]() No i jutro rano czeka mnie glukoza ![]() Wie któraś ile kosztuje prywatnie to badanie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zakorzenienie
|
magolina ja znalażłam na stronie:
test obciążenia glukozą 50g (2pkt, 0', 1h) -19zł test obciążenia glukozą 50g (3pkt, 0', 1h, 2h) - 27zł test obciążenia glukozą 75g (2pkt, 0', 2h) -19 zł test obciążenia glukozą 75g (3pkt, 0', 1h, 2h) -27 zł mam smaka na płatki zmlekiem...takie płatki crunch czy jak się to pisze ...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-27 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co pamietam to poronienie w Polsce uznaje sie do 26tc, aczkolwiek moge się mylić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
Laseczki właśnie sie załamałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Wiesz co raczej nie bo koleżanka urodziłą synka w 24 i normalnie miał pogrzeb i dali jej do domu ( miał wade serduszka)
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.