|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Ja dziś poszłam na zakupy z chłopcami a potem na plac zabaw i troszkę się dotleniłam, zmobilizowałam do ubrania się w normalne ciuchy i uczesania.
![]() |
#2852 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() u mnie jest maly problem z miasta przeprowadzilam sie na wies a tutaj to nawet nie mam gdzie wyjsc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem sama bo tz mja popołudniówki dół... Cytat:
marazm totalny Cytat:
![]() nie u mnie pada 17 stopni
![]() |
#2854 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Podobno taka pogoda ma być aż do wtorku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Zadomowienie
|
oj to fatalnie, u mnie w nocy padało a dzień w porządku.
#2856 |
Wtajemniczenie
|
u mnie to tylko usiasc i
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2858 | |
Wtajemniczenie
|
U mnie też jest cały czas mokro i chłodno ale ja lubię taką pogodę i gdyby nie to, że moje wielki kulochy nie mieszczą się w kalosze, to właśnie pchałabym wózek przez chaszcze do lasu
![]() Jedyny minus jest taki, że mi rośliny żółkną a w donicy z lawendą woda stoi, zaraz idę ją jakoś odsączyć i ustawię roślinkę pod zadaszeniem choć i tak nie wiem czy uda się ją uratować ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do powietrza w brzuszku - też mieliśmy ten problem. Iguśka miała brzuch jakby ze 3 piwa wypiła, rozlewał jej się na boki. Dawałam i daję ciągle kropelki i robiłam i do dziś robię masaż i to pomaga, bo zawsze przy tym masażu to się tak wypryka, że heej ![]() Masuję ją ciepłą oliwką, tzn. oliwkę rozgrzewam mocno w dłoniach i najpierw oliwkuję brzuszek, nóżki, pupę, stópki i tak wszystko masuję aby rozgrzać nóżki i brzuszek. Później przyciskam nóżki do brzuszka kilkanaście razy i robię masaż brzuszka kulistymi ruchami a później znów nóżki do brzuszka. Po około 10 minutach masażu układam ją na brzuszku na przewijaku i wtedy też się porządnie wypryka aż mi oczy zielenieją ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- U nas to samo ![]()
![]() |
#2859 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja juz tez wszystko probowalam i faktycznie ta pozycja na brzuszku to jej najbardziej pomaga ![]() ojej juz sie budzi lece dziewczynki Buziolki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Zakorzenienie
|
sebek ma bardzo mały apetyt dzisiaj, a co zje to ulewa
![]() nie wiem co mu jest ale zaczyna mnie to niepokoic ![]()
#2861 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() u nas w miare ok ![]() wczoraj mój maluszek nie chciał w dzień sapć, ale za to usypianie wieczorne poszło baaaardzo szybko i bez płaczu ![]() gorzej ze mną.... nie wiem co mi jest, ale już 3 noc z rzędu nie mogę spać...mam taki problem z zaśnięciem,że dzisiaj ok. 4 jeszcze nie spałam ... za to jak już w końcu uda mi się zasnąć to rano wstać nie mogę, bo organizm mam tak wycieńczony... nie wiem o co kaman... a najgorsze jest to, że czuje takie skrajne zmęczenie, że straciłam siłę w rękach i boję się małego podnosić... ![]() nawet nie miałam ostatnio siły by tu coś napisać...teraz się w końcu zebrałam, ale tez już pół godziny ślęczę nad tym postem ... ![]() u mnie też ciągle pochmurno... ale ja podobnie jak moria lubię taka pogodę ![]() z tym, że słoneczko tez lubię ![]() martynka89 ![]() MoniaK gdybyś czasem przyjżała się co ja jem to byś się za głowę złapała... są dni, że nawet obiadu nie jem bo nie mam jak zrobić...a maluszek przybiera, że ho ho...ja tez się martwię czasem o to, że źl jadam, ale wiem, że ja pierwsza na tym ucierpię a nie Piotruś ! Eweska dobrze, że już Bartusiowi lepiej! ![]() Grazin ja wczoraj nawet się poryczałam z tego powodu....chce do ludzi,a tu nawet na spacer wyjść nie można bo leje.... jedyna ą atrakcją w tym tyg. będzie piątkowy ortopeda i szczepienie...ot to moja cała rozrywka! ![]()
#2862 | |||
Raczkowanie
|
Skasowałam sobie długiego posta
![]() ![]() więc tak na szybko: Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
SiLLee za 2 miesiące dla dzidziusia ![]() moniqac dla Szymonka za 3 miesiące ![]() a tekst dobry, dobry najbardziej to się zawsze spieszy emerytom i właśnie takim panom biznesmenom od siedmiu boleści ![]() gusiu za 3 tygodnie dla Nadeńki ![]() ddaiissyy za 2 miesiace dla Gabryni ![]() andziot pracuś z Ciebie, zmotywuj mnie do czegośrobienia plizzzzz ![]() matallewall puszczam sobie Edzika opowiadającego bajkę na poprawę humoru kilka razy dziennie; buty superaśne, pochwal się zakupami post factum ![]() ![]() ddaiissyy, aniutka ja pytałam pediatrę też o ten kaszel i dowiedziałam się, że te dzieci, które dużo chrumkają, stękają i rechoczą nadwyrężają mocno gardło i stąd ten kaszel; My dziś zaliczyliśmy 3 godzinny spacer, zakończony znienacka ulewą - wózek się suszy ![]() mamoptymistko a czy łagodnie ściąga ten laktator, nie szarpie sutków, i czy ma kilka programów ssania żeby w zalezności od potrzeby ściągać?dużo czasu zajmuje napełnienie buteleczki? choć to pewnie juz indywidualna kwestia bo szczerze mówiąc firmy nie znałam a cena jest atrakcyjna; Ściskam i biegnę do Rechota :Hej: |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Wtajemniczenie
|
Matall Edzik wymiata!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2864 |
Rozeznanie
|
zamowiłam w niedziele garnitur na chrzciny
![]() dzisiaj przyszedl
#2865 |
Rozeznanie
|
ubrałam bez marynarki bo byl glodny i sie złoscił
![]() DZIS MAMY DWA MIECHY ![]()
#2866 | |
Wtajemniczenie
|
jaki elegancik
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2867 |
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() szybko doczytuje (jakies 3 ostatnie strony) powiedzcie mi tylko czy są już jakieś ustalenia dot. spotkania w łodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Wtajemniczenie
|
aktualizacja w albumie
![]()
#2869 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Raczkowanie
|
o jejku jaki on sliczny a ta czapeczka
![]() ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Wtajemniczenie
|
antropia pyzolek jest boski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No ja myslalam ze bez recepty bo wlasnie jak ostatnio kupowalam to mi powiedziano ze z recepta 11zl a bez 22 zl. No to sie zdziwilam ze w temtej aptece chciala recepte. oj to tanio tam 7zl tylko. u mnie tej apteki chyba nie ma ;/ delicadeza dziekujemy ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-07-27 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
spacer zaliczony ...
a już myślałam, że znów cały dzień będzie padać Gabrynia śpi, Zosia zasypia jakaś dętka dziś jestem .... |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sliczny avatar ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Milo Cie znow "widziec" Nie wiem czy to zasluga kropelek ale moja Nadia wlasnie spi. Zasnela po kapieli i spi juz godzine ![]() ![]() Ja czekam na przyjazd mamy, za 2 godziny juz bedzie. Na jutro mamy w planach zrobic zdjecia do paszportu dla malej ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zadomowienie
|
my na spacerze nie byliśmy cały tydzień już a tak wczoraj do auta i z auta
![]() amarcia a jak kropeczki na ciele u Karolinki ? monika21121984mały przystojniaczek jest w tych ciuszkach ![]() zmykam - kąpiel maluszka mnie czeka
#2876 |
Zadomowienie
|
lejdis! Jak nie wy to kto?! POMOCY!
Mam mega osłabienie, chyba mnie przewiało :/ Moge łyknąć rutinoscorbin? Wiem ze Panadol jest ok przy karmieniu. Co z rutinoscorbinem? Moge? |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piore w lovelli, kupie inny, dzisiaj podjelam decyzje, poszukam hipoalergicznego Cytat:
niechce wiecej tego pzrechodzic takze wiem juz co podawac, tylko nie wiem kiedy Cytat:
przymierzalas czy kupilas na oko? Cytat:
nawet nie wiedzialam ze takie sa. on co pawda dostal taka do pisania mazakiemm na urodziny i chyba jeszcze cyferki mozna przyklejac czy jakos tak Cytat:
ale czad! elegancik maly ![]() Cytat:
![]() nadgonilam zaraz napisze co u nas
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
Doczytam później, bo dopiero wróciłam, a tu kąpać trzeba i w ogóle
![]() W albumie 2 wersje na wesele. Mogę prosić o ocenę? ![]() Na razie całość, bo na szybko zdjęcia robiłam ![]()
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
A ja bylam dzis z mala 3 godziny na spacerze i zakupach.
Codziennie wychodzimy sobie na dlugi spacer wiec sie nie nudze. W domu moze mnie zatrzymac tylko ulewa albo burza. Jak pada deszcz to zarzucam folie na wozek, ubieram kurtke przeciwdeszczowa i wychodzimy z mala na swierze powietrze. Jeszcze 6 kg mi zostalo do zrzucenia wiec codzienne spacery sa wskazane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.