Krakowianki - wybiła część XII! - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 21:35   #3961
blair witch
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
No to ja właśnie po stronie ścigaczy . Ale wiem o co Ci chodzi. Na scigaczach jeździ tylu palantów, że robią reszcie złą markę. A z drugiej strony medalu, kierowcy w Polsce nie są nadal przyzwyczajeni do motocyklistów/skuterowców i też nie potrafia się "podzielić" jezdnią. Stąd te wszystkie akcje typu "wszyscy się zmieścimy", żeby nie jeździć po liniach, zeby patrzeć w lusterka....
W Paryżu np., takie wielkie miasto, taki mega ruch, sto razy większy jak w Krakowie i motocyklistów też dużo więcej, a spokojnie sobie wszyscy egzystują i szanuja się nawzajem.
W Krakowie nie raz mieliśmy sytuację, że stoją auta w korku na światłach, chcemy się boczkiem czy środkiem przecisnąć na przód a jakiś debil ci specjalnie staje tak, żebyś czasem nie przejechał i nie był wczesniej niż on . Paranoja.
Mi nie chodzi o sytuacje w korku, bo wtedy to normalne że sobie przejeżdża, ale już w ruchu. Po prostu dostaję białej gorączki jak się na siłę między 2 rozpędzone auta wciska, a przecież na drodze dziura, koleina i zarzuci mi kierownicą i będzie bum... Ostatnio miałam taką właśnie sytuację i już oczami widziałam karambol :| A chłopak jechał wyprzedzając auta raz z prawej raz z lewej na milimetry, przejeżdżając pośrodku na milimetry, w taki sposób że dotykał kolanem ziemi - wiesz o jaki typ mijania mi chodzi? Albo widzę że za mną motor zapierdziela szybko, to zmieniam pas żeby mnie normalnie minął - daję kierunkowskaz i zaczynam zjeżdżać na prawo, a ten w trakcie mojego zmieniania sru na prawo a ja prawie zawał

Ale tak samo potrafią szarżować 'młodzi gniewni' prowadząc 4 kółka i też mnie to wkurza...

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Toś mi podpadła bom rowerzystka zakochana w motocykliście
Na ścigaczu
A jeździ jak idiota czy normalnie?

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Dla mnie motor zawsze będzie bardziej ryzykowny niż samochód. Z tego względu, że jest bardziej podatny na poślizgi i to nie tylko przy dużej prędkości. Poza tym w samochodzie naokoło jest stal, która jednak zamortyzuje zderzenie.
No i masz poduszki w większości aut....

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Ja się boję na motor wsiąść i wątpię, żebym kiedykolwiek wsiadła.
Ja podobnie... Ewentualnie gdybym wiedziała że ktoś jeździ po ludzku i nie jest ani pewniak, ani maniak prędkości i popisywania się...

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość

O, faktycznie fajne nawet mój rozmiar, ale buty dla mnie odpadają, bo mają koturnę obitą tą ekoskórką, a ja takie coś zdzieram w tempie ekspresowym
Znam to
Stary 2011-07-27, 21:43   #3962
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

Dziewczyny czytam watek ( dosc stary) na ktorym zrobila sie burza o tym ze dziewczyna chce brac slub, studiowac i byc na utrzymania Tż-ta ( meza). Co o tym myslicie?:P
zagubiona_w_swoich_snach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:45   #3963
kasiencja
Pani Buka

Ola - przywiozłam parę zdjęć, kalendarz, przewodnik i wielki słój lokalnego miodu pogoda bardzo średnia, poszliśmy na jedną całodzienną trasę i jedną krótszą, tak to niestety zostały spacery "w dole" albo siedzenie w pokoju bo lało :/

edit: strasznie dużo naprodukowałyście w klubie... udało mi się tylko włączyć zdjęcia od Cholerki jak zwykle wyglądam jak przyczłap :P

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-07-27 o 21:48
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:49   #3964
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam watek ( dosc stary) na ktorym zrobila sie burza o tym ze dziewczyna chce brac slub, studiowac i byc na utrzymania Tż-ta ( meza). Co o tym myslicie?:P
Nie widzę różnicy w tym czy jest na utrzymaniu męża czy rodziców studiując. Skoro jemu to nie wadzi i jej to nie przeszkadza to luz. A to, że studiować chce, może wskazywac na to, że potem będzie chciała dostać dobrą pracę, więc się wyrówna .
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:51   #3965
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm.. Moim zdaniem, jeżeli facet jest poukladany, chce utrzymywać ich oboje przez jakiś czas, to nie widze w tym nic złego, ich sprawa Strasznie ostatnio wizażanki napiętnują związki, w których kobieta nie pracuje i jest na " łasce" męża czy TŻ.. Dopóki nie dochodzi do tak skrajnych sytuacji, jak np. taka, że facet bije i wyzywa, a kobieta z nim siedzi, bo on ją utrzymuje, to nie widzę w tym nic strasznego. Niektórzy wyznają inne modele rodziny i tyle.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:55   #3966
nicRu
maszyna, nie człowiek

Zagubiona, powiem tyle, że to zalezy od wychowania i poglądów - są dziewczyny, którym od maleńkości tłumaczono, że muszą mieć faceta, którego zadaniem będzie je utrzymać, a są takie, które w związku oczekują partnerstwa, inne z kolei w każdej sferze chcą dominować. Ja bym na coś takiego się nie zgodziła nigdy, zresztą głupio mi jak mój "drugi połówek" mi coś sponsoruje (kawę, lody czy cos) choć rzadko się to zdarza, a on uważa to za swa powinność z racji tego, ze pracuje, ja nie. Gdybym była od drugiej osoby całkowicie bądź w np. 80-90% uzależniona finansowo, to osobiście nie czułabym się w takim związku wolna.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Hm, może dodam. Jesli komuś to nie przeszkadza i czuje się z tym dobrze, zresztą nie wiemy jak to wygląda ze strony owego mężczyzny w tym przykładzie, to nic mi do tego. Ja bym się w taki układ nie pchała, bo źle bym się czuła
Stary 2011-07-27, 21:56   #3967
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Jak może sobie na to pozwolić, to dlaczego nie? Ja nie rozumiem nagonki na kobiety, które wolą zajmować się domem niż robić karierę w korpo (a tutaj bywają straszne) A jak się kochają, faceta stać na to żeby ją utrzymywać, to co komu do tego? Nie jest z nim dla pieniędzy, nie wychodzi za niego po to żeby ją utrzymywał...
Stary 2011-07-27, 22:00   #3968
ola_gie
Zakorzenienie

Kasiencja - no to mogę ewentualnie przygarnąć miód

Zagubiona - jak im to pasuje, to czemu nie?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 22:00   #3969
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Zawsze chciałam być kurą domową!
Stary 2011-07-27, 22:01   #3970
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

w tamtym watku dochodzila jeszcze kwesta slubu natychmiast ( dziewczyna lat 20) i brania kredytu na mieszkanie. Ale ja sie zastanawiam bo z nie wlasnej winy chwilowo nie pracuje i sie zastanawiam czy przez to jakas zla jestem:P
Stary 2011-07-27, 22:03   #3971
nicRu
maszyna, nie człowiek

A ja nie, jakbym coś ugotowała, to byłoby to podstawą do oskarżenia mnie o morderstwo wpsółmałżonka

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Dlaczego zła jak nie z własnej winy?
Stary 2011-07-27, 22:05   #3972
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
w tamtym watku dochodzila jeszcze kwesta slubu natychmiast ( dziewczyna lat 20) i brania kredytu na mieszkanie. Ale ja sie zastanawiam bo z nie wlasnej winy chwilowo nie pracuje i sie zastanawiam czy przez to jakas zla jestem:P
Ja się właśnie spodziewałam, że do tego dochodzą jakieś inne zmienne i że sytuacja nie jest taka jasna. Ale to czy ona w wieku 20 lat powinna się hajtać i jakie ma w tym interesy, to już jest zupełnie inna sprawa.
Stary 2011-07-27, 22:06   #3973
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

takie mnie mysli naszly po tamtym watku:P ja sie coprawda na kredyt nie porywam w najblizszej przyszlosci ale tak mi jakos gorzej ze w domu siedze:P dorbze ze chociaz mam oszczednosci
Stary 2011-07-27, 22:16   #3974
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

ej co to jest ta spirulina??
Stary 2011-07-27, 22:16   #3975
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Świetny jest, nie mogę się doczekać sesji foto z Cholerką.
To Cholerka robi sesje?

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Rowerzyści to mnie denerwują tylko wtedy jak jadą środkiem drogi i nie idzie wyprzedzić

Albo jak mi się lusterka trzymają czy czegokolwiek na aucie jak stoją.
Rowerzysta ma prawo jechać środkiem drogi.
Jakby mi sie taki złapał za lusterko to podjechałabym metr do przodu albo lepiej do tyłu :0 co za bezczelnosc, nigdy sie z czyms takim nie spotkałam!

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
szkoda że mam @ bo bym sobie jakiegos kolegę zaprosiła
Ooooo Hard, czyżby Ci się suchy chleb przejadł?
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 22:19   #3976
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się kojarzy z pokarmem dla ryb, ale pewnie to będzie inna spirulina

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Rowerzysta ma prawo jechać środkiem drogi.
Jakby mi sie taki złapał za lusterko to podjechałabym metr do przodu albo lepiej do tyłu :0 co za bezczelnosc, nigdy sie z czyms takim nie spotkałam!
wystarczy się trochę rozpędzić, czekać aż podjedzie, tworzyć drzwi...
No i jeszcze jedno - nagminne wjeżdżanie na przejścia. Powinno się rower przeprowadzać a nie przejeżdżać, ale u nas mało kto tego przestrzega... (chodzi mi o przejścia dla pieszych i rowerów).
Stary 2011-07-27, 22:21   #3977
Melka88
Zakorzenienie

spirulina chyba siedzi w algach :P
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 22:22   #3978
ecrulo
moderatorka też wizażanka

ola_gie,
Chyba nie wystawię. W sumie nie ich wina. A jakoś nie chcę się umawiać na pozytywy, bo nie są mi punkty aż tak potrzebne mam ich sporo. A neutrale będą wyglądać kiepsko

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 22:25   #3979
201608010929
Konto usunięte

Cytat:

wystarczy się trochę rozpędzić, czekać aż podjedzie, tworzyć drzwi...
No i jeszcze jedno - nagminne wjeżdżanie na przejścia. Powinno się rower przeprowadzać a nie przejeżdżać, ale u nas mało kto tego przestrzega... (chodzi mi o przejścia dla pieszych i rowerów).
Nigdy nie udało mi się trafic

A ja nie wyobrażam sobie schodzić z roweru co 50 m i wsiadac na niego po 2,5 metra zebry, potem wsiadac, znowu jechać 50m... i tak dalej.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Czesc karotka1 i jutka555!
Stary 2011-07-27, 22:31   #3980
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Nigdy nie udało mi się trafic

A ja nie wyobrażam sobie schodzić z roweru co 50 m i wsiadac na niego po 2,5 metra zebry, potem wsiadac, znowu jechać 50m... i tak dalej.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Czesc karotka1 i jutka555!
Tzn przy przejściu dla rowerów rower ma pierwszeństwo, ale przy przejściu dla pieszych to jak sama nazwa wskazuje - dla pieszych,a nie dla rowerów. Kierowca nie spodziewa się kogoś szybszego niż pieszego I z tego co się orientuję to przy wypadku policja uznaje winę rowerzysty, przez wtargnięcie na przejście dla pieszych.

Wiadomo, to jest uciążliwe, ale lepsze to niż potrącenie na pasach i jeszcze z własnej winy.
Stary 2011-07-27, 22:33   #3981

Spójrzcie, jakie piękne plakaty filmowe! Świetne połączenie współczesnego filmu z dość prostą formułą reklamy, jak z tamtych lat.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg blackswanver21341941.jpg (57,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blackswanver31393340.jpg (49,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blackswanver41443251.jpg (49,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blackswanver51473219.jpg (58,4 KB, 3 załadowań)
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 22:40   #3982
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Tzn przy przejściu dla rowerów rower ma pierwszeństwo, ale przy przejściu dla pieszych to jak sama nazwa wskazuje - dla pieszych,a nie dla rowerów. Kierowca nie spodziewa się kogoś szybszego niż pieszego I z tego co się orientuję to przy wypadku policja uznaje winę rowerzysty, przez wtargnięcie na przejście dla pieszych.

Wiadomo, to jest uciążliwe, ale lepsze to niż potrącenie na pasach i jeszcze z własnej winy.
Oczywiście że wjechanie na przejscie dla piszych na rowerze jest karalne. Chyba kamikadze wjezdza pod samochod, ja zawsze na pustą ulicę

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Ide spac bo jutro mam wczesnie do pracy ale zostawiam Wam sympatyczny filmik gdybyscie myslały o kursie na prawo jazdy...

http://www.youtube.com/watch?v=mGGfKWAagLs
Stary 2011-07-27, 23:02   #3983
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Powodzenia życzę im w dostaniu kredytu, gdy ona nie pracuje Jeśli faceta stać na ratę kredytu i utrzymywanie żony oraz potomka, który może im się przydarzyć, a w dodatku kocha tę kobietę i chce ją utrzymywać, a ona chce studiować i rozwijać się, to pozostaje tylko się cieszyć.
Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Nagle wychodzi na to, że wszyscy jeżdżą na motorze, albo znają kogoś, kto jeździ. Dlaczego ja nie mogę nikogo takiego trafić i od x lat bezskutecznie czekam?
Zakalec miał bardzo fajnego kolegę motocyklistę...
Stary 2011-07-27, 23:50   #3984
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Jakieś coś z alg, wiem, bo mam to w maseczce morskiej z BU i z powodu smrodu jej nie używam

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
ola_gie,
Chyba nie wystawię. W sumie nie ich wina. A jakoś nie chcę się umawiać na pozytywy, bo nie są mi punkty aż tak potrzebne mam ich sporo. A neutrale będą wyglądać kiepsko
No w sumie
Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Spójrzcie, jakie piękne plakaty filmowe! Świetne połączenie współczesnego filmu z dość prostą formułą reklamy, jak z tamtych lat.
Podoba mi się 3 i 4

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 06:02   #3985
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

wpadlam tylko powiedzieć dzień dobry
i lece razaz do urzędu odrabiać moje godziny
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 06:13   #3986
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez jutka555 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny że też wcześniej nie wiedzialam ze jest takie krakowskie forum tak więc wita was krakowianka jak narazie od 3 lat przy okazji chcialam was trochę pokusic na zbiorowe zamowienia butow starlit tez z krakowa robi zamowienie na te butki karmelowe brakuje dwóch 40, 36 i 38 wysyłka odpada bo możliwy jest odbior osobisty wiec praktycznie za darmo są buty i to jakie piękne na jesień
A ile za te buciki? Bo może byłabym chętna na 38

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 06:21   #3987
2016070953
Konto usunięte

Mistrzyni, co to złośliwość????
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 06:41   #3988
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Jeśli ich na to stać (a jeszcze kredyt ) to czemu nie. Sama bym pewnie tak nie potrafiła, a już najbardziej śmieszą mnie "młodzi-zakochani" na utrzymaniu rodziców.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 07:26   #3989
2016070953
Konto usunięte

kurrcze nie mogę sie doczekać na pierwszą pocztówke od kogos z postcrossingu
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:26   #3990
Malla
Nie depcze krokusów

Cholera - czy ładne 3 pokoje, okolice UP, cena 2000 zł + media Cię interesują?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości