mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 08:47   #1621
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Darusia no wlasnie tez ze wzgledow praktycznych mysle- u mnie w rodzinie same dziewczynki, nawet moj tzt sie smial ze jakby to wczesniej wiedzial to by sie ze mna nie zenil bo on chcial koniecznie chlopca...no to bedzie mial 2
Stary 2011-07-28, 08:50   #1622
muffinka90
Zakorzenienie

U mnie za to ostatnio sami chlopcy sie rodza, wiec wypadalo tradycje podtrzymac

Moj Filipek razej Filipinka nie jest, bo trzech roznych lekarzy widzialo siusiaka, a ostatnio w szpitalu mi lekarz jajka pokazal, taaaaakie byly wielkie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:52   #1623
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Joamic Ty kiedys pisalas zebym do kolyski dokupila materacyk osobno. Mialam z takim stycznosc? Bo ta kolyska jest dosyc spora, od srodka ma 84cm i na allegro nie widzialam takich materacykow. Do tego ona jest owalna wiec kanciasty by nie pasowal.
Tak ja pisałam masz rację. Ten materacyk ma delikatnie zaokrąglone rogi.
ja mówiłam o czymś takim wymiary 78x37
http://www.maredo.com.pl/images/Mate...-_do_wozka.jpg

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-07-28 o 08:54
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:53   #1624
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

glam to mu powiedz teraz ze za 2 to ci sie TAAAAAAAAAAAAAAAAKI PREZENT nalezy hahaha
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:54   #1625
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
a ostatnio w szpitalu mi lekarz jajka pokazal, taaaaakie byly wielkie
wiem ze wyciete z kontesktu zdania ale nie mogłam sie powstrzymać

myślałam, że lekarze leczą w szpitalu
coś mam za dobry humor, żeby się nie okazało że za godzinę będę ryczeć
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:57   #1626
pluusia21
Raczkowanie

Darusia suuuper to 3 dziewczynka grudniowa
Ja jak mężowi powiedziałam że jest aż 14 chłopców na grudzień na tym forum a 3 dziewczynki to powiedział że: "nie mógł mu się ten chłopak trafić " ale jeszcze zobaczy że się w niej zakocha tak samo jak ja gdy zobaczyłam jej buźkę na usg 3d.
I codziennie na nią patrze. I już bym każdy fragment jej ciałka wycałowała

21 tydzień - 422 g.

32 tydzień - 1968 g.

36 tydzień - 2550 g.
40 tydzień - 2890g.

uwielbiam czuć twój każdy ruch

jeszcze Cię nie znam a już Cię kocham

pluusia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:59   #1627
goldika
Zakorzenienie

Tigresa obiecane fotki. Jakos kiepska bo cykalam je wczoraj wieczorem. W rzeczywistosci kolory sa zywsze i ladniejsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4775.jpg (26,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4776.jpg (26,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4779.jpg (24,7 KB, 26 załadowań)
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 09:01   #1628
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Joamic dzieki tylko ta moja kolyska jest bardziej zaokraglona. Tz chcial kupic zwykly materacyk tzn wlasnie cos takiego co pokazal i przyciac. Tzn zrobilaby to tesciowa krawcowa - fachowo
Stary 2011-07-28, 09:07   #1629
basiula19
Zadomowienie

A my też już po śniadanku Teściunio kupił mi rano drożdżóweczki z jagodą jak wracał z pracy (jeszcze jutro i w sobote bede miała bo ma nocke wiec rano może kupić) a we wtorek i środe mi mężuś kupi bo on z kolei ma 3 zmiane hehehe normalnie wstyd sie przyznac ale mi już jedna drożdżówka nie starcza na śniadanie musze zjeść 2 ale to pewnie jedną ja drugą Miki i dlatego tak( tak se tłumacz głupia babo)

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:09   #1630
elf27
Zadomowienie

Darusia super czyli odpadnięcie siusiala jednak się zdarza ale ja to jednak już bym wolałażeby ten Synuś u nas został

Ela mnie też Mały kopie na dole- czsem aż mam takie dziwne uczucie, że nóżki są w pochwie
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:14   #1631
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

nie zauwazylam

Ciekawa jestem co sie przy porodach okaze. Miesiac temu koledze urodzila sie cora, chociaz synek mial byc

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-07-28, 09:25   #1632
elf27
Zadomowienie

Ja to już wierzę na słowo lekarzowi, że będzie synio. Był przekonany w 100 procentach więc tgo się trzymam Bo już dostałam nawet ciuszki na chłopaczka
Stary 2011-07-28, 09:32   #1633
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:

Joamic dzieki tylko ta moja kolyska jest bardziej zaokraglona. Tz chcial kupic zwykly materacyk tzn wlasnie cos takiego co pokazal i przyciac. Tzn zrobilaby to tesciowa krawcowa - fachowo
Jak bym nie była na L4 to mogła bym zlecić firmie RADIR by zrobili Ci na wymiar do kołyski materacyk. Odebrała byś w Świecie Dziecka.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-07-28, 09:39   #1634
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki
Ja już po śniadaniu tż zostawił mi tylko jedną bułkę to musiała jeszcze zjeść jogurt i serek waniliowy ale mała coś czuję że tym się nie zadowoli na długo ech będzie trzeba iść do sklepu a tak mi się nie chce

Darusia gratuluję córeczki już wpisałam na listę

A tak a propo wczoraj sąsiad z dołu mnie zobaczył młody gówniarz (nie lubię akurat ich raz jestem na 100% pewna oni wezwali policję że niby się kłócimy a chodziła pralka i telewizor i się nie kłóciliśmy a to było zaraz po tym jak wróciliśmy z pracy więc jakim cudem). jego mina jak zobaczył brzuch była bezcenna śmiałam się jeszcze z godzinę. Tż powiedział że mała jeszcze się na nich odegra
Stary 2011-07-28, 09:39   #1635
elf27
Zadomowienie

JOAMIC nie wiedziałam, że jesteś na L4. Mam nadzieję, że nie masz żadnych problemów?

No i wcięłam tę sałatkę z tuniaka na śniadanie (ryż, papryka, korniszon, cebulka, tuniak i kukurydza) - a teraz mam wyrzuty sumienia łeeeeeeee
Stary 2011-07-28, 09:40   #1636
rudominka
Raczkowanie

Witanko
Ja też już po śniadaniu, teraz godzinka odpoczynku i za porządki muszę się zabrać.
Darusia, fajna zmiana, prawda?
Ja cały czas się boję, żeby mojej malutkiej siusiaczek się nie znalazł...Ubranka mam uniwersalne w większości, choć ostatnio sukieneczkę kupiłam Do tej pory to w rodzinie męża sami chłopcy się rodzili od trzech pokoleń

Moja mała leży tyłkiem do dołu, więc kopie mnie w okolicach pępka, wczoraj pierwszy raz tak intensywnie, że brzuch ewidentnie podskakiwał Ma jeszcze 10 tygodni, żeby ustawić się główką do wyjścia, mam nadzieję że tak zrobi. Cesarka w ogóle mi się nie widzi...

Dziś w nocy miałam pierwszy skurcz łydki - masakra! Na szczęście innych dolegliwości nie mam. Sporadycznie trafi mi się zgaga, ale mleko albo Rennie sprawę szybciutko załatwiają
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:43   #1637
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
to w którym miejscu tzrymałaś rękę,że lekarz powiedział Ci,ze to jelita moga być??
No właśnie tak na wysokości pępka, szerokość dłoni od niego po lewej stronie. (mam nadzieję, że w miarę dokładnie powiedziałam )

Cytat:
Kopniakow mojego malego nie da sie z jelitami pomylic, bo caly brzuch skacze przy tym ale twoje jelitka jakie dopieszczone teraz
No ja byłam przekonana, że to synek, bo też mi taka "gulka" wyskakiwała i się chowała. Sama już nie wiem co to było

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja juz po mału mykam jutro mam USG i po nim skocze na małe zakupy myslę ze około 12-13stej powinnam juz być. Proszę o kciukasy . Ciekawe ile Mój lokator waży DOBRANOC

Jeszcze któraś dziewczyna dziś miała mieć glukozę badaną (chyba truskafka) to też kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hahahhaa pod koniec ciazy wszystkim tylki sie na boki rozchodza i zaczyna sie ten kaczy chod spojenie lonowe sie rozluznia zeby maluszek mogl wyjsc latwiej
pamietam jak chodzilam z Sonia i pewnego pieknego dnia moj maz mnie zastzelil ze pupa mi sie rozjechala i ze to znaczy ze niedlugo urodze- ON sie na tym zna bo jest synem rolnika i juz nieraz ten objaw u krow obserwowal przed porodem i nawet mi w necie pokazywal ktore to kosci u krowy...a najsmieszniejsze ze mam przyjaciolke po studiach z hodowli zwierzat i technologii rozrodu i ona mu to potwierdzila no i ogolenie mieli powazna dyskusje o porodach krow- wszystko w kontekscie mojego. aha i wtedy tez tzt mi powiedzial ze mam sie nie marwic jak nie zdazymy do szpitala bo on wszystko widzial u krowy, nawet lozysko wiec w razie co to jestem w kompetentnych rekach
zabiłaś mnie tym

Darusia gratuluję drugiej córeczki

Zaspałam do pracy, ale na szczęście szefa jeszcze nie było to mi się upiekło
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:45   #1638
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
W poniedziałek idę na glukozę - odkładam i odkłądam, ale w piątek mam wizytę więc muszę mieć wyniki
Ja już po glukozie... jutro wyniki Dawka 75g... paskudstwo... piłam to i myślałam że zwymitouję... potem zaczęło mi się w głowie kręcić... dobrze że miałam blisko do domu to od razu na 1,5h położyłam się spać

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
BYLAM NA 3D , JESTTTTTTTTTTTT DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
W zwiazku z czym prosze o zmiane na liscie
To ja bym takiej niespodzinaki nie chciała... ja już Adasiowi kupiłam z rozpędu męskie ciuszki na najbliższe 6-9 miesięcy jego życia
Najwyżej Adasiowa musiałaym chodzić w męskich ciuszkach lub te na gwałt zaczęłabym sprzedawać i kupować nowe :P

Cytat:
Moj Filipek razej Filipinka nie jest, bo trzech roznych lekarzy widzialo siusiaka, a ostatnio w szpitalu mi lekarz jajka pokazal, taaaaakie byly wielkie
Mój lekarz powiedział mi w 12, 16, 20 i 24tc ciąży że będzie syn. W 20tc powiedział że na 120% więc chyba jest przekonany że to nie owinięta wokół nóżki pępowina

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Ja to już wierzę na słowo lekarzowi, że będzie synio. Był przekonany w 100 procentach więc tgo się trzymam Bo już dostałam nawet ciuszki na chłopaczka
Mnie też nie pozostaje nic innego jak zaufać mojemu lekarzowi
Stary 2011-07-28, 09:47   #1639
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
JOAMIC nie wiedziałam, że jesteś na L4. Mam nadzieję, że nie masz żadnych problemów?
Na L4 jestem od kwietnia na początku miałam plamienie i dostałam L4 i od tamtej pory siedzę w domku

My na glukozę idziemy 18 sierpnia.
A moja niunia ostatnio była ułożona wszerz brzuszka - główka po lewej stronie, nóżki po prawej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 09:51   #1640
marli
Raczkowanie

dzień dobry w ten ciemny, brzydki dzień

Darusia gratuluję córci

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
dygotka no wlasnie ja też bylam zdziwiona że mam być tylko kuta raz po glukozie a przed już nie ale na zleceniu mam tak wyraźnie napisane i babka mi mówiła że tez tak się robi no nic jak tak kazał to tak zrobię.
Ja mam teraz też skierowanie na badanie po obciazeniu glukozą. Ale mam najpierw zjeść śniadanie, po godzinie wypić glukozę, a po kolejnej godzinie zgłosić się na pobranie krwi. Zupełnie inaczej niż większość dziewczyn. Ale cieszę się, bo przynajmniej nie bedę musiała pic tego świnstwa na czczo

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Uciekam na wieś się dotlenić, bo pogoda coś się robi.

Miłego dnia.
Powodzenia na badaniach.
Do wieczorka
też bym się z chęcią dotleniła na wsi. Kocham wieś
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:12   #1641
magolina
Wtajemniczenie

Witajcie.
Ja już po glukozie nie było tragedii choć jak piłam to w pewnej chwili miałam odruch wymiotny - gdyby nie wujek cytrynka to chyba nie dałabym rady a tak to nawet ok, później poleżałam, pojechałam na pobranie krwi, teraz wciągnęłam śniadanko, wypiłam kawkę i jest git
Moja ukochana teściowa dzwoniła rano zapytać się jak te moje bóle brzucha - bardziej się interesują teściowie niż rodzice bo rodzice to nawet nie wiedzą że mam bóle nie pytają się jak się czuje to sama nie gadam
Ja juz głupiałam i nie wiem czy bolą mnie te skurcze Braxtona-hicksa czy jak mu tam czy mi Mala na coś uciska

Cytat:
5 lat - straszne, urodzić w wieku 70 lat - dla mnie osobiście obrzydliwe

Cytat:

BYLAM NA 3D , JESTTTTTTTTTTTT DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
W zwiazku z czym prosze o zmiane na liscie
No to masz suprajsa Darusia ja się już do Lenki przyzwyczaiłam ale podświadomie nadal czuję że noszę chłopa i raczej jak przyjedziemy z wczasów to pójdę na 3D bo chciałabym już być pewna. Nawet ubranek nie kupuję na razie bo cos mi sie nadal wydaje że będzie jednak chłopak

Cytat:
Teraz zaczelam myslec czy moj Olek jest Olkiem czy Olką
ale skoro na 3D byl siusiak i na zwyklym byl siusiak to ten siusiak powinien byc juz na stale przytwierdzony
Siusiak

Cytat:

Dzięki Tobie mszpilka oplułam się kawą
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:14   #1642
Tigresa
Raczkowanie

goldika dzięki za zdjęcia, wygląda bardzo fajnie, chyba się skuszę.

Darusia gratuluję córeczki! Ale niespodzianka! Ja jednak mam nadzieję, że mój synek się w dziewczynkę nie zamieni, bo już przyzwyczaiłam się do myśli, że to chłopiec.

Dziewczyny, kupiłam wczoraj kilka rzeczy na allegro (w chłopięcych kolorach, więc tym bardziej liczę na siusiaka ) i dziś chciałam zadzwonić do sprzedawcy, a tam ciągle abonent poza zasięgiem. Teraz się zastanawiam, czy to nie jakiś przekręt. Ale to ten sprzedawca, którego któraś z Was polecała: InterBabyLand, więc chyba to nie żadna ściema?

Edytowane przez Tigresa
Czas edycji: 2011-07-28 o 10:16
Tigresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:16   #1643
elf27
Zadomowienie

Magnolina super, że już po badaniu

Mamuśki jadacie pasztet w ciąży? taki pieczony z działu wędlin? Bo ja do tej pory darowałam sobie skoro już 2 razy tuńczykiem zgrzeszyłam no i konserwy mięsne wcinałam. Ale odkąd zaczęłam 6 miesiąc mam takie zachcianki, żę aż mnie to dnerwuje

Witaminka pewnie na obserwacji, bo wchodziłam na jej profil i na wizażu ostatnio była aktywna właśnie jak miała jechać na IP.
Stary 2011-07-28, 10:19   #1644
ela3010
Zadomowienie

Pracę wykonałam, nawet dwa prania wyprasowałam. Obiad prawie gotowy, tylko ugotować ziemniaki. Zaraz lecę umyć głowę, potem kawka.

Muffinko szyję taki widoczek, to na prezent dla mojej dyry, mam nadzieje go skończyć w wakacje, bo potem kolejne czekają.

Darusia ale czad, w zyciu bym się nie spodziewała że sisior odpadnie, jeju!!!

Chawa ja nie taki pracus, to co zwykle, koło siebie i synka porobię i tyle
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:28   #1645
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

A ja w piżamce nic mi się nie chce.

Stary 2011-07-28, 10:34   #1646
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
glam to mu powiedz teraz ze za 2 to ci sie TAAAAAAAAAAAAAAAAKI PREZENT nalezy hahaha
haha to sie chlopina nie wyplaci jak sie Sonia urodzila to moja przyjaciolka- hinduska powiedziala ze nie ma zmiluj musi mi pierscionek z diamentem kupic no i wyciagnela go do sklepu, pomogla wybrac i kupili a zaraz potem jeszcze moje urodziny byly i na ta podwojna okazje jeszcze nowy super wypasiony laptopek dostalam
no to teraz jak dwojka i na dodatek chlopcy to moj tzt bedzie musial z jakas ciezarowka podjechac albo jubilera obrabowac

a ja tam jem wszystko na co mam ochote- po prawdzie to dziwnych zaachcianek nie mam, ale ostatnio mi posmakowaly pasty kanapkowe- tunczykowa i jajeczna, no i potrafie cala taka paste na sniadanko z buleczka wciagnac i jeszcze z dodatkiem pomidora
a wyrzutow sumienia nie mam, nalezy nam sie cos od zycia za te niewygody wszelkie
Stary 2011-07-28, 10:35   #1647
muffinka90
Zakorzenienie

Elu ja teraz staram sie na zapas naszyc, az mi sie znudzi, bo ze studiami i niemowlakiem to juz czasu dlugo nie bedzie.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-07-28, 10:36   #1648
dominej
Raczkowanie

marli piszesz, że u Ciebei pochmurno - a u mnie pierwszy raz od 2 tygodni świeci słońce Wreszcie bo ile może padać?

pluusia21 - mój TŻ od początki chciał cóeczkę - i jak się dowiedzieliśmy, że będzie dziewczynka, to oboje baaaardzoooo sie ucieszyliśmy. I teraz jakoś nie wyobrażamy sobie, że to jednak może być chłopczyk.

elf27 - ja jadłam kilka razy pasztet - uwielbiam i po prostu nie byłam w stanie się powstrzymać :/ A dzisiaj zjem tuńćzyka - bo w sumie od lutego nie jadłam, więc chyba nic się nie stanie jak raz zjem...

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:37   #1649
goldika
Zakorzenienie

Joamic to mi umknelo ze na L4 jestes az od kwietnia. Ale chyba dobrze sie juz czujesz?

Tunczyk to grzech w ciazy?? Bo ja wlasnie zamierzalam salatke z tunczykiem zrobic
Stary 2011-07-28, 10:39   #1650
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Joamic to mi umknelo ze na L4 jestes az od kwietnia. Ale chyba dobrze sie juz czujesz?
Tak czuję się dobrze - dziękuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości