|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ja od stycznia do momentu kiedy sie dowiedzialam ze jestem w ciazy czyli kwietnia;p jadlam pizze raz w tyg a czasem czesciej bo dorabialam w pizzeri
![]() a jak dowiedzialam sie o ciazy to tak mi zbrzydla ze moze ze 2 razy wmusilam w siebie maly kawalek.. moze dlatego ze lubie pizze z sosem czosnkowym a w ciazy mi sie nie przyjmuje;/ ide spac bo jakas senna jestem;/ dobranoc ![]()
#302 |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
chodzi o ten pomysł na chłopski garnek winiary, bardzo szybko się go robi
![]() ![]() ziemniaczki, papryka, kapusta i kiełbaska, do tego ten pomysł, aż będzie miękkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
BAN stały
|
Mi tez obrzydł sos czosnkowy a wczesniej uwielbialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Świetnie, że wszystko Ok. Gratuluje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
idę laleczki od kompa bo męzulko wróci z pracy i nakrzyczy
![]() ![]() do jutra proszę nie pisac za duzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Wtajemniczenie
|
u nas jest tak że my mieszkamy na dole a mama tż na górze i ona co roku przyjmuje kolęde tż w ogóle w nich nie uczestniczy bo poprostu przestał wierzyć w Boga gdy jeego ojciec zmarł na raka gdy tż miał 14lat kilka lat później jego mama poznała mężczyzne i tak sobei żyli nie wiem ile byli ze sobą ale była bardzo z nim szczęśliwa i też nagle pewnego dnia dostał zawału nawet tż to przeżywał bardzo ;( no i całą gorycz dopełniło w tamtym roku strata naszego synka,nigdy ale to NIGDY nie chcę go już widizeć w takim stanie jak go zobaczyłam jak mnei odbierał ze szpitala to serce mi pękało na jego widok na widok tych zapłakanych oczu okropne uczucie ;(
#307 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęscie nie on odprawiał nasz ślub i był naprawdę piękny ![]()
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-07-27 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie sie wysmarowałam i uciekam do łózka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawurka, dobrze, że masz takie podejście ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
oj mi do ksieży tej jakos nie podrodze hihui
a spowiedzi nie uznaje bo nie bede mówił swoich gdzechow jakiemuś konowałowi co ma dzieci i dupczy na parwio lewo co popadnie a mi nie da rozgrzeszenia bo mieszkalam z jeszcze wtedy chlopakiem przed slubem :/ A wiec Bóg tak koscół nie ::: ![]() Cytat:
co do rozstepów to moja mama po 4 dzieci nie ma ani jednego a moja sis po 2 ma tragiczne a wiec to nawet genetycznie nie idzie ://///
![]() |
#313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nic dziwnego, że coraz więcej ludzi odczuwa niechęć do ślubu kościelnego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no właśnie moja mama po 3 ciążach nie ma pół rozstępu a moje siostry mają tak brzuchy, uda, biodra i tyłki poharatane ze szok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Wtajemniczenie
|
mi po poprzedniejj ciazy zostały straszne blizny na podbrzuszu bardzo szybko mi wybiły bo i brzuszek szybko sie wielki zrobił po # smarowłam je cąły czas kremem nivea i troche zbladły ale palcami jak przejade to czuć wgłębienia wiec nie ciekawie to wygląda po prostu jak szramy jakieś a w tej ciązy wysżły mi n awysokości pępka po bokach takei długie sine krechy i smaruję sie codziennie kremami balsamami itp i tak sie robią coraz większ ei tak wiec chyba zaczne stosować oliwkę dla dzieci bo moja bratowa całą ciąże się smarowała i ani jeden jej sie nie pojawił tylko ona tego tyle nakładała że codziennie musiała świeżą koszule nocną zakładać bo tamta cała sie lepiła od oliwki a najlepszy sposób to jest przy każdej kąpieli dolewać sobie oliwki do wody i w takiej kąpieli troche siedzieć skóra jest wtedy ładnie nawilżona
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- ja mam stanik 90 F choć i G pewnei już by był dobry bo te F to juz tak na styk a cyc wciąż rośnie dzis mnie okropnie po bokach boli a ja jutro wizytę mam na 11:30 będe podglądać dzidziolka ![]()
#316 |
Zadomowienie
|
Monia to trzymam kciuki !!
ja jakos oliwce niespecjalnie wierze, choć też mam, tę z rossmana i jeszcze mi miały babki w marioaud zamówić z biotherm ale byłam dzisiaj i nie było. Zreszta jak zobczyłam żel na rozstępy za 300 zł to uznałam, że troche przesadzam ;/ ileż można na kosmetyki wydawać. Nigdy tyle nie wydawałam ![]() ![]() póki co zmykam spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Problem w tym, że ona nie potrafi podjąć decyzji. Jak mu mówi, że się wyprowadzi, to on nie traktuje tego poważnie, bo w sumie, jak słyszy, że ciągle mu tak mówi, a żadnego kroku nie robi, to niby czym się ma przejmować? Doradzałam jej nawet separację, bo w pewnym momencie doszło do tego, że musiała spłacać jego długi, ale tego też nie chce :/ Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wczoraj moja lekarska powiedziała, że moje przeziębienie zbliża się ku końcowi ![]() ![]() Kasikzaki znalazłam te linki u mam lipcowo-sierpniowych ![]() PRZYDATNE LINKI:
Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2011-07-28 o 06:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie kochane
![]() Dzisiaj juz dzionek zapowiada się juz ładnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#320 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem nie ma sensu wydawac tyle kasy, bo jak bedą nas mialy dopaść rozstępy, to nas dopadną. To zależy od skóry i tego, jak szybko rośniemy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Super linki, myślę, że bardzo przydatne ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry mamusie
![]() ja tylko na chwilkę sprawdzić ile już napisałyście ![]() ![]() ![]() a dziś nocka mineła rewelacyjnie co prawda o 3 godzinie jeszcze kotka trochę szalała ale potem jak już się położyła to całą noc spała mi na brzuchu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#322 |
Rozeznanie
|
a mi wczoraj przyszły spodnie ciążowe. Wylicytowałam na allegro za całe 10 zł + 7 zł przesyłka dżinsy z next, uzywki ale w ogóle niezniszczone, super są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
jestem wykończona po tej nocy :/ Powiedzcie mi, czy Was też budzi głód? Ja od kilku dni budzę się z takim głodem, że aż wykręca mi żołądek. Muszę coś zjeść, bo inaczej nie zasnę. Rano, punkt 8:00 to samo. Pusty żołądek aż mnie boli... Czy macie jakieś sposoby na to? jakieś przekąski preferujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Co do tych linkow przydatnych w ciazy to mysle ze te o kolkach czy problemach z maluszkiem mozemy zostawic na ostatnie czesci, na razie nas nie dotycza. Ja bym zostawial tylko ciazowe i wyprawkowe linki ![]() Lista super ![]() MMONIKA trzymam kciuki za wizyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() a propo slubow w kosciele ja mialam wszystko po Bozemu nauki zapwiedzi sraty taty.. a na koniec ksiadz mi odwalil chale;/ mial mnie prowadzic ojciec powiedzial zebym nie wymyslala, gdzie inni ksieza sie zgadzaja... cale kazanie mialam o powodzi, sakramencie kaplanstwa i pogrzebach, cala msze gadal tak szybko ze nikt nie kumal o co dokl chodzi i jeszcze zrypal kamerzyste zeby nie kamerowal bo ludzi rozprasza;p idiota;/ dobrze ze sie przeprowadzilam i zmienilam parafie ![]() ![]() a wczraj szwagierka dala mi takie cos http://allegro.pl/maltan-masc-na-bro...737285199.html
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-07-28 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak myślałam ze sie skończy na tych linkach bo sama jak że przeglądała to uznałam ze są najlepsze ![]() ![]() A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki ![]()
![]() |
#327 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a tak wogóle to Dzień Doberek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#328 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam dzisiaj wizytę u lekarza
![]() ![]()
#329 |
Wtajemniczenie
|
Od samego rana dziś sie wszystko sypie.
Przyjechał facet u którego mam staż, czyli niby szef. Zabrał liste obecności, dosłownie zabrał, pozostałe , które miałam puste też zabrał. Miałam donieść L4 do UP do 7 dni , nie wiem jak mi to mogło wypaść z głowy, ale nie doniosłam. Szef powiedział, że staż został przerwany , zapytałam czy UP przerywa staż czy on, odpowiedział, że jeszcze nie wie. Pojechałam od razu po jego wizycie do UP. On już tam był. zaniosłam L4, za te dwa tygodnie nie bede miała wypłaconych pieniedzy tak mi powiedziała pani w UP. Gdy tylko wychodziłam on stał na dworze i czekał aż wyjdę i sam tam poszedł. Pewnie staż przerwać, bo skoro UP tego nie zrobił to on to zrobi pewnie . Juz nie mam siły, nie wiem co robić. Przrywając mi staż namiesza mi niezle w papierach, a teraz juz na pewno zadnej pracy nie znajde i nie wiem co robic w takim razie. Chłopak mówi żebym napisała jakąś skarge, napisała to jak mnie traktował jak tylko sie dowiedział o ciąży, ale co to da? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-28 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Zosia dowiedz się w UP czy on w ogóle tak moze ,i co Ty jako kobieta w ciaży mozesz w tej sytuacji zobić.Jak Was teraz nadrabiałam zjadłam sobie cytrynke maczaa w cukrze mniam, szkoda ,ze miałam tylko 1.Dziś też mam wizyte ale to dopiero o 19.40, więc mam duuuzo czasu.Wczoraj pobawiałam sie z moim kochanym chrzesniakiem i jakoś zapomniałam sie i dźwignęłam go,lekko mnie zabolało ,ale jakos przeszło,a dziś mnie troszkę jak by macica pobolewała,ale nie jak na okres,może sie rozciąga.Ja jestem w 13 tygodniu, a juz miałam robione 7 razy usg ,ale to przez to ,że jak jeździłam do szpitali przez te wymioty to zawsze robili mi usg.Dziś pewnie będzie nastepne i znowu sobie nagramy na telefon
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.