Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 20:19   #301
uska000
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

ja od stycznia do momentu kiedy sie dowiedzialam ze jestem w ciazy czyli kwietnia;p jadlam pizze raz w tyg a czasem czesciej bo dorabialam w pizzeri
a jak dowiedzialam sie o ciazy to tak mi zbrzydla ze moze ze 2 razy wmusilam w siebie maly kawalek..
moze dlatego ze lubie pizze z sosem czosnkowym a w ciazy mi sie nie przyjmuje;/

ide spac bo jakas senna jestem;/

dobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:21   #302
anankee
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Anankee jak to się robi? Dawaj przepis
chodzi o ten pomysł na chłopski garnek winiary, bardzo szybko się go robi i smaczny jest
ziemniaczki, papryka, kapusta i kiełbaska, do tego ten pomysł, aż będzie miękkie

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:22   #303
AgaMili
BAN stały

Mi tez obrzydł sos czosnkowy a wczesniej uwielbialam
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:24   #304
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
no jak bym miala malo nerwow dzisiaj
a wlasnie sobie ogladalismy plytke z usg, moglabym godzinami patrzec

no dzieki szczesliwa jestem
ja mam to samo co Ty, tez 75 B i takie pozostały, z ledwo 75 B zrobily sie pelne 75 B
no ale coz nie mozna miec wszystkiego
ja przynajmniej mam jakas skore elastyczna bo nie mam po dwoch ciazach w ogole ani jednego rozstepu, zobaczymy teraz bo juz lata nie te

Świetnie, że wszystko Ok. Gratuluje: jupi:
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:26   #305
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

idę laleczki od kompa bo męzulko wróci z pracy i nakrzyczy ,ze za długo przy kompie siedzę

do jutra
proszę nie pisac za duzo
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:31   #306
MMONIKA9
Wtajemniczenie

u nas jest tak że my mieszkamy na dole a mama tż na górze i ona co roku przyjmuje kolęde tż w ogóle w nich nie uczestniczy bo poprostu przestał wierzyć w Boga gdy jeego ojciec zmarł na raka gdy tż miał 14lat kilka lat później jego mama poznała mężczyzne i tak sobei żyli nie wiem ile byli ze sobą ale była bardzo z nim szczęśliwa i też nagle pewnego dnia dostał zawału nawet tż to przeżywał bardzo ;( no i całą gorycz dopełniło w tamtym roku strata naszego synka,nigdy ale to NIGDY nie chcę go już widizeć w takim stanie jak go zobaczyłam jak mnei odbierał ze szpitala to serce mi pękało na jego widok na widok tych zapłakanych oczu okropne uczucie ;(
Stary 2011-07-27, 20:33   #307
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
a ja sie najadłam frytek i zapiłam to colą raz nie zawsze, wlasciwie pierwszy raz mialam taka zachcianke
a wczoraj sie wazylam i schudłam 1kg
oooo jak to przeczytałam to mi śliniaki zaczęły intensywniej pracować ale muszę się ograniczać bo już 4 kg przytyłam

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
co spojrze na nasz nowy tytuł to ciągle mi po głowie chodzi : coraz większe nasze brzuszki w nich mieszkają łakomczuszki hahahaha nie wiem czemu ale tak mi sie to wbiło do głowy i koniec

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Byłam dziś w H&M ale tam dupa, żadne ubrania nie są tanie, nie wiem gdzie widziałyście wyprzedaże??? jakaś moda dla ufoludków, dziwne, nigdy nic tam mi się nie podobało, a teraz to w ogóle czułam, że ubrania dla jakiś alienów czy co ale kolejka była
już się wyprzedaże kończą. Ja poza tym nie jestem zadowolona z ciążowych ciuchów z h&m, najwygodniej mi się chodzi w spodniach i bluzkach ciążowych kupionych w zwykłym sklepie, polskie marki, żadne jakieś znane i podobno szyte w łodzi. Kupiłam np super lniane spodnie za 119 zł i bluzeczki jakie mięciutkie w dotyku

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wiecie tak sobie myślę, że chyba na kolędzie w tym roku się nie pojawie. Do kosciola chodze sporadycznie, straszne nastawienie nabrałam do naszego księdza i do naszego kosciola. Chodzę jak juz trzeba, swieta, msza za rodzinę, gdy czuje taka potrzebe, Jak ksiadz sie pojawi na kolędzie u nas, ja z tym ogromnym brzuchem to nic innego nie bedzie robił tylko wytykał błędy i ośmieszał.

Wiem, że o księżach nie powinno sie zle mówić, ale kurde.. wiecie jak jest,.
ehh nie rozumiem takiego postępowania i oceniamia zwłaszcza wśród księży. Niestety na różnych ludzi się trafia, ja na szczęście nie miałam takich przypadków o jakich piszecie, nawet przy spowiedzi nie dostawałam kazania za mieszkanie z TŻ bez ślubu. Spotkałam na szczęscie fajnych księży ale znam też sytuacje o których piszecie. Przykre to, bo właśnie czemu winne jest małe dzieciątko ;/
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 20:40   #308
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wiecie tak sobie myślę, że chyba na kolędzie w tym roku się nie pojawie. Do kosciola chodze sporadycznie, straszne nastawienie nabrałam do naszego księdza i do naszego kosciola. Chodzę jak juz trzeba, swieta, msza za rodzinę, gdy czuje taka potrzebe, Jak ksiadz sie pojawi na kolędzie u nas, ja z tym ogromnym brzuchem to nic innego nie bedzie robił tylko wytykał błędy i ośmieszał.

Wiem, że o księżach nie powinno sie zle mówić, ale kurde.. wiecie jak jest,.
Ja Cię doskonale rozumiem, mi proboszcz przed ślubem chciał narobić problemów, ogólnie długa historia ale tak w skrócie: Na naukach byliśmu pół roku przed ślubem i nie pamiętałam że trzeba ponadmiesiąc przed ślubem poinformować księdza żeby zapowiedzi wywiesił. Dokładnie miesiąc przed prubowałam sie tel. umówic ale ksiądz nie miał czasu a mówiłam że za miesiąc mam ślub, umówił się ze mną za tydzień i wtedy powiedział ze co ja sobie myślę, ze tak późno i że ślub się nie moze odbyć bo przepadły jedne zapowiedzi...ja oczywiście w ryk no bo jak goście zaproszeni, sala, orkiestra... i mu tłumaczę że kontaktowałam się z nim...ale to dla niego nie było ważne...jak już mało nie wyszłam z siebie to mi powiedział ze musi do Opola jechać po zgodę, JASNE!,kasę chciał wyciągnąć , takiego wała , nic nie dostał. Ślub się w końcu odbył i najlepsze że w parafii tżta nie było w ogóle problemu. Masakra to była i jak chodził po kolęndzie to "nikogo nie było w domu".
Na szczęscie nie on odprawiał nasz ślub i był naprawdę piękny

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-07-27 o 20:41
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:44   #309
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agatku ja byłam tez w h&m jakies 2 tyg temu ale tez zadnych ciążowych rzeczy w przecenach nie było.....w ogole jeden hm w łodzi to dla mnei totalny niewypał...ale nie chciało mi się jechac do innego...
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
już się wyprzedaże kończą. Ja poza tym nie jestem zadowolona z ciążowych ciuchów z h&m, najwygodniej mi się chodzi w spodniach i bluzkach ciążowych kupionych w zwykłym sklepie, polskie marki, żadne jakieś znane i podobno szyte w łodzi. Kupiłam np super lniane spodnie za 119 zł i bluzeczki jakie mięciutkie w dotyku
ehh może ja za wybredna jestem? kupiłam dłuższą bluzkę - t-shirt zwykły jasnoniebieski ale chyba jest za ciasna, bo wzięłam s ale jutro wymienię w realu za 10 zł, wow

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:49   #310
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja Cię doskonale rozumiem, mi proboszcz przed ślubem chciał narobić problemów, ogólnie długa historia ale tak w skrócie: Na naukach byliśmu pół roku przed ślubem i nie pamiętałam że trzeba ponadmiesiąc przed ślubem poinformować księdza żeby zapowiedzi wywiesił. Dokładnie miesiąc przed prubowałam sie tel. umówic ale ksiądz nie miał czasu a mówiłam że za miesiąc mam ślub, umówił się ze mną za tydzień i wtedy powiedział ze co ja sobie myślę, ze tak późno i że ślub się nie moze odbyć bo przepadły jedne zapowiedzi...ja oczywiście w ryk no bo jak goście zaproszeni, sala, orkiestra... i mu tłumaczę że kontaktowałam się z nim...ale to dla niego nie było ważne...jak już mało nie wyszłam z siebie to mi powiedział ze musi do Opola jechać po zgodę, JASNE!,kasę chciał wyciągnąć , takiego wała , nic nie dostał. Ślub się w końcu odbył i najlepsze że w parafii tżta nie było w ogóle problemu. Masakra to była i jak chodził po kolęndzie to "nikogo nie było w domu".
Ja nawet bym nie chciała by chrzest mojego dziecka, badz mój slub odprawiał ksiadz z mojej wioski. Taki wredny i w ogóle.

Właśnie sie wysmarowałam i uciekam do łózka
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:56   #311
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
a ja sie najadłam frytek i zapiłam to colą raz nie zawsze, wlasciwie pierwszy raz mialam taka zachcianke
a wczoraj sie wazylam i schudłam 1kg
Ja miałam frytki na obiad, a pizzę na kolację. I do tego dwa łyki coli (już nie mogłam wytrzymać, ale okazało się, że to nie to co za mną chodzi ) ... I dalej mam na coś smaka ..

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
eee,a ja się w ogóle nie martwię o to że moje dziecko może miec problem z ochrzczeniem-prędzej czy później znajdę takiego księdza,który zachowa się w porządku
druga rzecz jakieś niewpuszczenie do szpitala też się nie boję i jakieś sprawy urzędowe.na poczcie odbieram nawet listy polecone,paczki itp.za niemęża-a mamy inny adres zameldowania
a czasy wytykania palcami nieślubnych dzieci już się skończyły
poza tym średnio mnie interesuje opinia innych ludzi na ten temat

spadki itp.u mnie za bardzo nie wchodzą w grę-wszystko jest na mnie,a w razie czego i tak wszystko dziedziczą dzieci:tak jest u tych ślubnych i nieślubnych
kredyt też nie jest w banku problemem:nawet przy hipotecznym nie trzeba byc małżeństwem
aha,jako,że nie mam rodziny w Polsce to cóż,biorę pod uwagę to,że nawet z malutkim dzieckiem nie będę miała co zrobic gdy będę chciała wrócic do pracy:jako nieżona mam pierwszeństwo w publicznych żłobkach i przedszkolach.
Cóż,taka polska rzeczywistośc

Brawurka, dobrze, że masz takie podejście

Cytat:
no tak nam pani mówiła, i gumki to zło!! najlepiej kochać się bez w dni 'niepłodne' no może pęknąć, ale mi się to nie zdarzyło a jakby się zdarzyło to pewnie był poleciała do gina po tabletkę "po" do 72 godzin jakaś jest (oczywiście wtedy jak miałam 16-17 lat )

agawo no tak mi się bzdurowato napisało na temat wpadki planowanej
Agatek, jakbyś to powiedziała tej pani od nauk to by tam chyba To dopiero zuuuoooo

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:59   #312
kasiahexe
Zadomowienie

oj mi do ksieży tej jakos nie podrodze hihui
a spowiedzi nie uznaje bo nie bede mówił swoich gdzechow jakiemuś konowałowi co ma dzieci i dupczy na parwio lewo co popadnie a mi nie da rozgrzeszenia bo mieszkalam z jeszcze wtedy chlopakiem przed slubem :/
A wiec Bóg tak koscół nie :::

Cytat:
no dzieki szczesliwa jestem
ja mam to samo co Ty, tez 75 B i takie pozostały, z ledwo 75 B zrobily sie pelne 75 B
no ale coz nie mozna miec wszystkiego
ja przynajmniej mam jakas skore elastyczna bo nie mam po dwoch ciazach w ogole ani jednego rozstepu, zobaczymy teraz bo juz lata nie te
ja z 65 -70 C przeszłam na 75 D hihi

co do rozstepów to moja mama po 4 dzieci nie ma ani jednego a moja sis po 2 ma tragiczne a wiec to nawet genetycznie nie idzie ://///

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:01   #313
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jest tak że my mieszkamy na dole a mama tż na górze i ona co roku przyjmuje kolęde tż w ogóle w nich nie uczestniczy bo poprostu przestał wierzyć w Boga gdy jeego ojciec zmarł na raka gdy tż miał 14lat kilka lat później jego mama poznała mężczyzne i tak sobei żyli nie wiem ile byli ze sobą ale była bardzo z nim szczęśliwa i też nagle pewnego dnia dostał zawału nawet tż to przeżywał bardzo ;( no i całą gorycz dopełniło w tamtym roku strata naszego synka,nigdy ale to NIGDY nie chcę go już widizeć w takim stanie jak go zobaczyłam jak mnei odbierał ze szpitala to serce mi pękało na jego widok na widok tych zapłakanych oczu okropne uczucie ;(
Monika, przykre to co piszesz. Ciężko go życie doświadczylo. Ale teraz już będzie dobrze

Cytat:
No też miałaś przejścia

I nic dziwnego, że coraz więcej ludzi odczuwa niechęć do ślubu kościelnego

Stary 2011-07-27, 21:04   #314
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
oj mi do ksieży tej jakos nie podrodze hihui
a spowiedzi nie uznaje bo nie bede mówił swoich gdzechow jakiemuś konowałowi co ma dzieci i dupczy na parwio lewo co popadnie a mi nie da rozgrzeszenia bo mieszkalam z jeszcze wtedy chlopakiem przed slubem :/
A wiec Bóg tak koscół nie :::

ja z 65 -70 C przeszłam na 75 D hihi

co do rozstepów to moja mama po 4 dzieci nie ma ani jednego a moja sis po 2 ma tragiczne a wiec to nawet genetycznie nie idzie ://///
ja z 75E przeszłam na 75G masakra jakas a jak małż sie cieszy

no właśnie moja mama po 3 ciążach nie ma pół rozstępu a moje siostry mają tak brzuchy, uda, biodra i tyłki poharatane ze szok i mnie pewnie czeka to samo, tyle że one, mimo, że jednej dzieci mają po 8 i 12 lat ma dalej sinoczerwone pręgi i naprawdę fatalnie to wygląda. Ja stosuje masaże, kremy ( Mustela i Le'Maar) i jak widzę nowe na biodrach to już sobie myślę, że właśnie będę wyglądać jak siostra ;(
Stary 2011-07-27, 21:51   #315
MMONIKA9
Wtajemniczenie

mi po poprzedniejj ciazy zostały straszne blizny na podbrzuszu bardzo szybko mi wybiły bo i brzuszek szybko sie wielki zrobił po # smarowłam je cąły czas kremem nivea i troche zbladły ale palcami jak przejade to czuć wgłębienia wiec nie ciekawie to wygląda po prostu jak szramy jakieś a w tej ciązy wysżły mi n awysokości pępka po bokach takei długie sine krechy i smaruję sie codziennie kremami balsamami itp i tak sie robią coraz większ ei tak wiec chyba zaczne stosować oliwkę dla dzieci bo moja bratowa całą ciąże się smarowała i ani jeden jej sie nie pojawił tylko ona tego tyle nakładała że codziennie musiała świeżą koszule nocną zakładać bo tamta cała sie lepiła od oliwki a najlepszy sposób to jest przy każdej kąpieli dolewać sobie oliwki do wody i w takiej kąpieli troche siedzieć skóra jest wtedy ładnie nawilżona

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

ja mam stanik 90 F choć i G pewnei już by był dobry bo te F to juz tak na styk a cyc wciąż rośnie dzis mnie okropnie po bokach boli
a ja jutro wizytę mam na 11:30 będe podglądać dzidziolka
Stary 2011-07-27, 22:32   #316
n1kotynka
Zadomowienie

Monia to trzymam kciuki !!
ja jakos oliwce niespecjalnie wierze, choć też mam, tę z rossmana i jeszcze mi miały babki w marioaud zamówić z biotherm ale byłam dzisiaj i nie było. Zreszta jak zobczyłam żel na rozstępy za 300 zł to uznałam, że troche przesadzam ;/ ileż można na kosmetyki wydawać. Nigdy tyle nie wydawałam Czytałam jeszcze o balsamie Palmers z masłem kokosowym, na forach jest mega zachwalany, do kupienia tylko przez allegro, ale przynajmniej cena przystępna - 20 zł za dużą butlę

póki co zmykam spać skonczyłam gre, którą katowałam od kilku dni, nie ma filmu żadnego, nie mam nic do poczytania zatem do jutra Mamusie
Stary 2011-07-28, 06:28   #317
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
ja mialam 16 lat jak zaszlam w ciaze pierwsza a moj maz 18 i bylismy bardzo szczesliwi i dalej jestesmy bardzo sie cieszylismy ze jestem w ciazy mozna powiedziec ze troche swiadomie nie uwazalismy bo chcielismy miec dziecko bardzo mocno sie kochamy do tej pory tak samo ;D
Cieszę się, że Wam się udało. Dla mnie to byłby chyba koniec świata, ale jak widać są osoby odpowiedzialne i dojrzałe w wieku 16 lat

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kropeczka, a rozwód nie wchodzi w grę?
Problem w tym, że ona nie potrafi podjąć decyzji. Jak mu mówi, że się wyprowadzi, to on nie traktuje tego poważnie, bo w sumie, jak słyszy, że ciągle mu tak mówi, a żadnego kroku nie robi, to niby czym się ma przejmować?
Doradzałam jej nawet separację, bo w pewnym momencie doszło do tego, że musiała spłacać jego długi, ale tego też nie chce :/

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
tak apropos chrztu dzieci "nieślubnych" chciałam powiedziec, ze moim zdaniem to wymysł księży... Bo co jest winne dziecko, że jego rodzice nie mają ślubu/są po rozwodzie/nie mieszkają razem? Pan Jezus nie odmawiał nikomu, więc jakim prawem księża odmawiają dziecku chrztu? mimo, że jestem katoliczką dla mnie to jest niezrozumiałe....tym bardziej, ze niedaleko mnie jest klasztor oo. franciszkanów i oni nikomu nie odmawiają.. jak ktoś ma problem w swojej parafii z ochrzczeniem dziecka to zawsze do nich idzie....nigdy nie robią problemów... Więc jak to jest, że jeden ksiądz może ochrzcić a inny nie?
A ja bym zapytała takiego księdza, który nie chce ochrzcić dziecka, bo rodzice nie mają ślubu, czy przypadkiem to nie jest zmuszanie do ślubu. Jak my spisywaliśmy protokół pzedślubny, to było chyba pytanie o to, czy świadomie i dobrowolnie bez przymusu podjeliśmy decyzję o ślubie. Wtedy rodzice powinni powiedzieć, że zostali do tego zmuszeni przez księdza, żeby mogli ochrzcić dziecko.

Cytat:
A co do cyców- dupa!!! mi prawie nic nie urosły, są pełniejsze, a ja tu myślałam, że do C mi dorosną, a ja 75 B mam ale wielkie, ja nie mogę... śmiech na sali...
Ja mam do samo Ale widzę plus - jak nie urosły tzn. że skóra się nie rozciągnęła i może ominą nas rozstępy?

Cytat:
Dziewczyny! Byłam dziś w H&M ale tam dupa, żadne ubrania nie są tanie, nie wiem gdzie widziałyście wyprzedaże??? jakaś moda dla ufoludków, dziwne, nigdy nic tam mi się nie podobało, a teraz to w ogóle czułam, że ubrania dla jakiś alienów czy co ale kolejka była
Ja szukałam spodni w H&M w niedzielę i okazuje się, że na dziale ciążowym ich już nie ma. Jest jeden ogólny dział przecen i tam jest wszystko, nie tylko ciążowe.

Wczoraj moja lekarska powiedziała, że moje przeziębienie zbliża się ku końcowi Osłuchała mnie i sprawdziła gardło i na szczęście wszystko jest ok, tak więc jestem dzisiaj w pracy

Kasikzaki znalazłam te linki u mam lipcowo-sierpniowych

PRZYDATNE LINKI:

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2011-07-28 o 06:30
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 07:07   #318
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hej mamusie kochane
Dzisiaj juz dzionek zapowiada się juz ładnie Moze weekend będzie udany

Cytat:
dziekuje jeszcze raz wszystkim za kciuki, poki co sie przydaly, wszystko wyszlo ok, przeziernosc 1,2 mm, ale noska dzidzia nie chciala pokazac, szturchalismy go, pan doktor pukal mnie po brzuchu ale to nic nie dalo w kazdym razie reszta w porzadku, teraz jeszcze tylko wyniki Pappy
ide robic jakis obiadek bo zaraz TZ wraca
u mnie przezierność wyszła dokładnie taka sama 1.2 mm a ile pani doktor się namęczyła żeby wszystko ładnie posprawdza Nasz śpioszek malutki był szturchany, pukany po brzuchu strasznie śmiesznie to wyglądało

Cytat:
A co do sytuacji, którą opisałaś z komunią, to nie wiem czy wiesz, że to nie jest wymysł Waszego księdza tylko ogólnie tak jest. Po ślubie cywilnym nie możesz iść ani do spowiedzi, anie do komunii (u nas też jest tak w kościele, chociażnie mieszkam w żadnej wiosce ani nic - bo tam może by się nikt nie dziwił). Moja ciotka też ma ślub cywilny, i do spowiedzi nie chodzi, bo i tak nie dostanie rozgrzeszenia. A mojej babci (też po cywilnym) jak zmarła ksiądz nie chciał nawet wziąć do kościoła!!!! (w końcu się jednak zgodził).
U nas jest dokładnie to samo. Pamiętaj jak ja szlam do komunii, tez było mi strasznie przykro, bo moi rodzice maja tylko ślub cywilny, a mama z tata strasznie przeżywała ze nie może w pełni uczestniczyć w tak ważnym dniu dziecka. Zresztą na ślubie i moim i siostry tez było widać po nich ta przykrość.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
ultraradiola Ty lepiej męża weź pod pachę i przejdź się po osiedlu żeby stare baby widziały, że Cię mąż nie zostawił
TZ wczoraj przyjechał to chyba będziemy musieli sobie rundki zrobić po osiedlu Żeby miały co nowego wymyślać

Cytat:
Dzieczyny jeśli chcecie żeby jakieś informacje podać na pierwszą stronę do dajcie mi link albo wklejcie tu jako post tylko z tymi informacjami a ja to wkleję na 1 stronkę w postaci linku bo mało jest miejsca do wykorzystania.
Teraz już wiem jak zrobić zeby pomieścić wszystko, bo koleżanka z innego wątku mi zdradziła tajemnicę jak napisać 3 posty pod rząd zeby się nie skleiły w całość Troszkę trzeba pokombinować ale to już w nowej części, teraz dam sobie radę i tak

Czekam na posty z informacjami, co byście chciały żeby mieć" pod ręką"

A ja lecę wrzucić zdjęcie brzuszka do klubu bo w końcu tż mi zrobił
Brawo dla Ciebie za wielkie zaangażowanie w prowadzeniu naszego wątku Dla Ciebie

Cytat:
co spojrze na nasz nowy tytuł to ciągle mi po głowie chodzi : coraz większe nasze brzuszki w nich mieszkają łakomczuszki hahahaha nie wiem czemu ale tak mi sie to wbiło do głowy i koniec
No nie źle :P ale może coś w tym jest Wczoraj weszłam na wagę juz mam 1,5 kg na plusie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:12   #319
klaurencja
Raczkowanie

Hej

Kasikzaki, świetna lista!!!

Która mnie w końcu na zachętę do nadrabiania kopnie w tyłek, co?
Stary 2011-07-28, 08:29   #320
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja z 75E przeszłam na 75G masakra jakas a jak małż sie cieszy

no właśnie moja mama po 3 ciążach nie ma pół rozstępu a moje siostry mają tak brzuchy, uda, biodra i tyłki poharatane ze szok i mnie pewnie czeka to samo, tyle że one, mimo, że jednej dzieci mają po 8 i 12 lat ma dalej sinoczerwone pręgi i naprawdę fatalnie to wygląda. Ja stosuje masaże, kremy ( Mustela i Le'Maar) i jak widzę nowe na biodrach to już sobie myślę, że właśnie będę wyglądać jak siostra ;(
Cytat:
Monia to trzymam kciuki !!
ja jakos oliwce niespecjalnie wierze, choć też mam, tę z rossmana i jeszcze mi miały babki w marioaud zamówić z biotherm ale byłam dzisiaj i nie było. Zreszta jak zobczyłam żel na rozstępy za 300 zł to uznałam, że troche przesadzam ;/ ileż można na kosmetyki wydawać. Nigdy tyle nie wydawałam Czytałam jeszcze o balsamie Palmers z masłem kokosowym, na forach jest mega zachwalany, do kupienia tylko przez allegro, ale przynajmniej cena przystępna - 20 zł za dużą butlę

póki co zmykam spać skonczyłam gre, którą katowałam od kilku dni, nie ma filmu żadnego, nie mam nic do poczytania zatem do jutra Mamusie
Nikotynka, uwierz mi, że ten za 300 zł działa tak samo jak ten za 30 zł.
Moim zdaniem nie ma sensu wydawac tyle kasy, bo jak bedą nas mialy dopaść rozstępy, to nas dopadną. To zależy od skóry i tego, jak szybko rośniemy.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Problem w tym, że ona nie potrafi podjąć decyzji. Jak mu mówi, że się wyprowadzi, to on nie traktuje tego poważnie, bo w sumie, jak słyszy, że ciągle mu tak mówi, a żadnego kroku nie robi, to niby czym się ma przejmować?
Doradzałam jej nawet separację, bo w pewnym momencie doszło do tego, że musiała spłacać jego długi, ale tego też nie chce :/
Kropeczka, to mnie właśńie denerwuje u niektórych kobiet. Narzekają na swoje życie, ale nie robią nic, żeby je zmienić. Facet je bije, znęca się psychicznie, zdradza czy tam inne cuda robi a one tkwią w tym bagnie i boją siępodjąć decyzję o rozstaniu. Czyli cierpią na swoje własne życienie

Cytat:
A ja bym zapytała takiego księdza, który nie chce ochrzcić dziecka, bo rodzice nie mają ślubu, czy przypadkiem to nie jest zmuszanie do ślubu. Jak my spisywaliśmy protokół pzedślubny, to było chyba pytanie o to, czy świadomie i dobrowolnie bez przymusu podjeliśmy decyzję o ślubie. Wtedy rodzice powinni powiedzieć, że zostali do tego zmuszeni przez księdza, żeby mogli ochrzcić dziecko.
Umarłam Chciałabym być przy tym i widzieć minę księdza

Super linki, myślę, że bardzo przydatne

Stary 2011-07-28, 08:36   #321
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dzień Dobry mamusie
ja tylko na chwilkę sprawdzić ile już napisałyście ja się szykuję do lekarza umyłam włoski wykapałam się i już się niemogę doczekać aż zobacze synusia może pomacha mamusi na dzień dobry mam nadzieję że wszytsko jest ok
a dziś nocka mineła rewelacyjnie co prawda o 3 godzinie jeszcze kotka trochę szalała ale potem jak już się położyła to całą noc spała mi na brzuchu niewiem czy przyzwyczaja mnie już do nocek z dzidzią ale z nią w rui to gorzej jak z małym dzieckiem (chyba) uciekam się ubierać po południu zdam relację z wizyty , miłego dnia kochane
Stary 2011-07-28, 08:46   #322
anankee
Rozeznanie

a mi wczoraj przyszły spodnie ciążowe. Wylicytowałam na allegro za całe 10 zł + 7 zł przesyłka dżinsy z next, uzywki ale w ogóle niezniszczone, super są

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:03   #323
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry!

jestem wykończona po tej nocy :/

Powiedzcie mi, czy Was też budzi głód? Ja od kilku dni budzę się z takim głodem, że aż wykręca mi żołądek. Muszę coś zjeść, bo inaczej nie zasnę. Rano, punkt 8:00 to samo. Pusty żołądek aż mnie boli... Czy macie jakieś sposoby na to? jakieś przekąski preferujecie?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:06   #324
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry

Co do tych linkow przydatnych w ciazy to mysle ze te o kolkach czy problemach z maluszkiem mozemy zostawic na ostatnie czesci, na razie nas nie dotycza. Ja bym zostawial tylko ciazowe i wyprawkowe linki

Lista super

MMONIKA trzymam kciuki za wizyte
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:08   #325
uska000
Zadomowienie

dzien dobry
a propo slubow w kosciele ja mialam wszystko po Bozemu nauki zapwiedzi sraty taty.. a na koniec ksiadz mi odwalil chale;/ mial mnie prowadzic ojciec powiedzial zebym nie wymyslala, gdzie inni ksieza sie zgadzaja...
cale kazanie mialam o powodzi, sakramencie kaplanstwa i pogrzebach,
cala msze gadal tak szybko ze nikt nie kumal o co dokl chodzi i jeszcze zrypal kamerzyste zeby nie kamerowal bo ludzi rozprasza;p idiota;/
dobrze ze sie przeprowadzilam i zmienilam parafie moze chociaz dziuecko bedzie mialo normalny chrzest

a wczraj szwagierka dala mi takie cos
http://allegro.pl/maltan-masc-na-bro...737285199.html

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-07-28 o 09:11
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:11   #326
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Brawo dla Ciebie za wielkie zaangażowanie w prowadzeniu naszego wątku Dla Ciebie
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hej
Kasikzaki, świetna lista!!!
Dziękuję ślicznie
Cytat:
Kasikzaki znalazłam te linki u mam lipcowo-sierpniowych
Cytat:
Super linki, myślę, że bardzo przydatne
Tak myślałam ze sie skończy na tych linkach bo sama jak że przeglądała to uznałam ze są najlepsze Żanetka to fajna kobitka(już korzystałam z jej pomocy) i zaraz do niej napisze czy mogę wkleić te linki u nas

A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:12   #327
dph
Rozeznanie

Cytat:
Dzień Dobry mamusie
ja tylko na chwilkę sprawdzić ile już napisałyście ja się szykuję do lekarza umyłam włoski wykapałam się i już się niemogę doczekać aż zobacze synusia może pomacha mamusi na dzień dobry mam nadzieję że wszytsko jest ok
a dziś nocka mineła rewelacyjnie co prawda o 3 godzinie jeszcze kotka trochę szalała ale potem jak już się położyła to całą noc spała mi na brzuchu niewiem czy przyzwyczaja mnie już do nocek z dzidzią ale z nią w rui to gorzej jak z małym dzieckiem (chyba) uciekam się ubierać po południu zdam relację z wizyty , miłego dnia kochane
jasne że wszystko jest ok czekamy na realcję

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a mi wczoraj przyszły spodnie ciążowe. Wylicytowałam na allegro za całe 10 zł + 7 zł przesyłka dżinsy z next, uzywki ale w ogóle niezniszczone, super są
pochwal się
a tak wogóle to Dzień Doberek ja dzis w pracy do 18.00 więc nie wiem jak wytrzymam tym bardziej, że nie mam za duzo tej pracy dziś :P Wczoraj miałam ciężki wieczór, popłakałam sobie troche, pokłóciłam się z mężem i poszłam w sumie spać o 20.00 i wcale nie jestem aż tak bardzo wyspana im więcej śpię tym bardziej jestem nie wyspana
Stary 2011-07-28, 09:23   #328
ultraradiola
Wtajemniczenie

a ja mam dzisiaj wizytę u lekarza I juz mam lekkiego stresa

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:23   #329
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Od samego rana dziś sie wszystko sypie.

Przyjechał facet u którego mam staż, czyli niby szef.
Zabrał liste obecności, dosłownie zabrał, pozostałe , które miałam puste też zabrał.
Miałam donieść L4 do UP do 7 dni , nie wiem jak mi to mogło wypaść z głowy, ale nie doniosłam.
Szef powiedział, że staż został przerwany , zapytałam czy UP przerywa staż czy on, odpowiedział, że jeszcze nie wie.

Pojechałam od razu po jego wizycie do UP. On już tam był. zaniosłam L4, za te dwa tygodnie nie bede miała wypłaconych pieniedzy tak mi powiedziała pani w UP. Gdy tylko wychodziłam on stał na dworze i czekał aż wyjdę i sam tam poszedł. Pewnie staż przerwać, bo skoro UP tego nie zrobił to on to zrobi pewnie . Juz nie mam siły, nie wiem co robić.

Przrywając mi staż namiesza mi niezle w papierach, a teraz juz na pewno zadnej pracy nie znajde i nie wiem co robic w takim razie. Chłopak mówi żebym napisała jakąś skarge, napisała to jak mnie traktował jak tylko sie dowiedział o ciąży, ale co to da?

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-07-28 o 09:25
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:37   #330
eliza1984
Zadomowienie

Zosia dowiedz się w UP czy on w ogóle tak moze ,i co Ty jako kobieta w ciaży mozesz w tej sytuacji zobić.Jak Was teraz nadrabiałam zjadłam sobie cytrynke maczaa w cukrze mniam, szkoda ,ze miałam tylko 1.Dziś też mam wizyte ale to dopiero o 19.40, więc mam duuuzo czasu.Wczoraj pobawiałam sie z moim kochanym chrzesniakiem i jakoś zapomniałam sie i dźwignęłam go,lekko mnie zabolało ,ale jakos przeszło,a dziś mnie troszkę jak by macica pobolewała,ale nie jak na okres,może sie rozciąga.Ja jestem w 13 tygodniu, a juz miałam robione 7 razy usg ,ale to przez to ,że jak jeździłam do szpitali przez te wymioty to zawsze robili mi usg.Dziś pewnie będzie nastepne i znowu sobie nagramy na telefon
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości