|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Rozpakowalismy łóżeczko ( tż sam chciał i cieszył się jak dziecko
![]() ![]() ![]() Oczywiście żeby nie gadać ze sobą też idę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodki kiciuś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mówisz maleństwo tam masz w takim ślicznym duuużym brzucholku? ![]() Cytat:
![]() ale z drugiej strony skoro stwierdzili ze możesz być w domku to może to nie az tak groźne? Kochana obserwuj siebie po prostu i staraj się być spokojna bo pewnie maleństwo odczuwa stresik i dlatego jest mało ruchliwe ![]() co do moczu to ja też miałam białko i inne rzeczy ale brałam urosept, dużo piłam i zniknęło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja puszczam do brzusia pozytywke, ale to nie to samo co super głosik tatusia ![]() w życiu bym nie pomyślała że środkowe miejsce jest najbezpieczniejsze ![]() ![]() a to lusterko dodatkowe koniecznie musze kupić, bo ja nawet to normalne mam ustawione tak że nie widze szyby tylko cały czas tak jakby tryb nocny ![]() ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko chyba za bardzo integruje się z tatusiem, bo jak tylko wychodzi do pracy to się wierci, kopie i nie daje mi spać ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Muminki
![]() Na dzień dobry opowiem Wam co wczoraj usłyszałam. Otóż byłam sobie u mojej koleżanki, która bierze ślub w sobotę i jej mama opowiadała, że UWAGA jej młodsza córka Ania ważyła po porodzie 4950 ![]() ![]() A tak poza tym złaziłam się wczoraj za butami na to wesele i w ostateczności kupiłam czarne balerinki. Ot tak na odwal się bo miałam już dosyć ![]() ![]() Tż pojechał na dwa dni do Niemiec w sprawach służbowych. Na dodatek pokłóciliśmy się wczoraj i dziś rano nawet się z nim nie pożegnałam... Jestem idiotką...Chciał mi dać buziaka, a ja sie odsunęłam, on wyszedł, a ja - idiotka zamknęłam za nim drzwi i zaczęłam ryczeć...No debilka ![]() Wiem, że się zdwonimy, ale jest mi tak wstyd i tak przykro, że nawet nie macie pojęcia....Jeszcze te mysli, że coś mogłoby się stać.... ![]() A teraz Was ponadrabiam bo wczoraj przeczytałam, ale już nie mialam siły odpowiedzieć...
#3604 |
Zakorzenienie
|
Malgosiu, ja na weselu miała obcasy tylko w kościele a potem tez czarne balerinki stwierdziłam że jak jestem w ciązy to mi wolno
![]() co do tej wagi to mój tż też miał koło tego i tez poród naturalny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurde ja myslalam, że 5 kilo to już wskazanie do cesarskiego, a tu masz ![]() Wiem, wiem Acelinko... ![]() Wszystko przez to, że jestem uparta jak osioł ![]()
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
osiołku
![]() teraz to moze i wskazanie do cesarki, ale gdzie tam 25 lat temu myśleli żeby z takiego "błachego" powodu kobiecie cesarke robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Asia Luźno. Jak moge się do czegoś przydać to waj not ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaaa masz coś na mejlu ![]() Na jakim wózku stanęło? To wyjazd na weekend mocno prawdopodobny? ![]() Narysowałaś żyrafę ![]() ![]() A tak serio to ładnie Ci to wyszło ![]() Agnieszka Poka grzywacza ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Masz rację. Jak to mówiła mama mojej koleżanki: Jakie L4 kobiety w polu robiły do samego rozwiązania... Na szczęście czasu się zmieniły ![]()
![]() |
#3608 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aiszka22 A dziś jak się czujesz? spokojniejsza trochę? Może na inne pogotowie pojedziesz? malamutka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Dla chłopca Jan lub Ignacy, dla dziewczynki Marcjanna lub Helena ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Moja prababcia- drobniutka kobieta (150 wzrostu, 40kg) w wieku 45 lat urodziła ostatnie dziecko siłami natury, oczywiście w domu, zaraz po tym jak zeszła z pracy w polu. "Maluszek" ważył ponad 5 kg i był ustawiony nóżkami w dół ![]() ![]() ![]()
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-07-28 o 07:42 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
KWC
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() własnie zjadłam sniadanko numer 1 ![]() Aiszko mam nadzieje, ze mały się rozruszał i jestes dzis spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2)łączę się w bólu 3)Jan jest super ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Napisałam ![]()
![]() |
#3612 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jan i Ignacy bardzo ładnie, oba imiona to były moje typy. O Marcjannie nigdy nie słyszałam, ale też ładnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- W temacie fotelików - w książce "Mamo Tato co ty na to" też jest tak opisane, jak wkleiła Malamutka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkie typy śliczne
![]() jakbym miała z nich wbierać to Jan i Marcjanna ![]() Cytat:
![]() Normalnie ale ja dzisiaj wyglądam ![]() ![]() jade do bratowej poleżakować "na wsi" i po ciuszki dla Natalci ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Miłego pobytu i wypoczynku ![]() I fajnych łupów ![]()
![]() |
#3615 |
Rozeznanie
|
Dobry dzień wszystkim
moje oczy są wdzięczne za ilość stron do nadrobienia z rana ![]() Aiszka mam nadzieję że dziś dzidziolek bryka, wczoraj zmierzyłam się w końcu z niefajnym rozdziałem jednej książki m. in. o wszelkich chorobach, powikłaniach itd. pewno cię wyczulili na IP na objawy tej zakrzepicy a ja stanę się na chwilę ciotką dobra rada (sorry ![]() można tez nosić specjalne rajstopy uciskowe (w każdej aptece powinni takie mieć) do tego ta heparyna oczywiście, tylko tyle a może aż tyle by się nie bać że się sobie szkodzi ![]() Agnyska81 ![]() i już nie pamiętam co komu ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- acelinka jak to mówi mój tata "jak dają to bierz, jak biją to uciekaj" ![]() więc zabieraj tyle ile uniesiesz a potem się pomartwisz gdzie to przechować ![]() szczerze zazdroszczę ![]()
![]() |
#3616 |
Wtajemniczenie
|
cześć moje brzuchatki kochane
![]() dziękuję przede za fluidki i mile słowa. Tobie sister dziękuję, szczegolnie za ten telefon ![]() ![]() ![]() u mnie tak sobie, ale żyję i zanosi się na to że żyć będę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aiszka to chamstwo w szpitalu, no nie mogę! Ty się nie denerwuj kochana i dziewczyny mają rację - mają obowiązek Ci pomóc i kropka. Jak już dzis się dobrze czujesz to dobrze, jak wciąż się martwisz to jedź tam i znow powiedz że masz skierowanie. I że się boisz, że coś się Wam stanie. Moze będzie inny lekarz i Cię przyjmą? ![]() ![]() nadrobiłam Was dziewczyny ale nie odniosę się do wszystkiego bo naprodukowałyście tyyyyle stron że można zwariować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |||
Zakorzenienie
|
Agnyska gratulacje dla Benia !
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak tam maluszek ? Pewnie już fika do tej pory ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj z małżem leżeliśmy już wieczorkiem , mały oczywiście podkreślł swoją aktywność nocną aż za bardzo ![]() ![]() ![]() Poszliśmy spać w tak dobrych humorach ehh ![]() a w nocy no niestety miałam skurcze i to takie silne promieniującew w kręgosłup po kilkadziesiąt sekund ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Rozeznanie
|
No u mnie już dzisiaj z humorkiem lepiej to i na forum wróciłam
![]() Tylko tyle stron namachałyście, że nie obiecuję że wszystko nadrobię... ![]() Zauważyłam że w tym trzecim trymestrze to mi się hormony uaktywniły. I to z siłą za całą ciążę chyba... Dzisiaj z rana znowu się pobeczałam. Tż pojechał z rana w okolice Łodzi załatwiać sprawy a mnie po 8 obudziło grajace radio pod oknem. A w radio akurat wiadomości i informacja że trasa na Łódź zablokowana bo jakiś wypadek był. Ja za tel a Tż nie odbiera... Raz, drugi, trzeci. Wiedziałam że na spotkanie pojechał i może akurat trafiłam ale nerwy już mnie ruszyły. Napisałam smsa żeby pilnie zadzwonił. No i po 10 minutach zadzwonił- faktycznie był na spotkaniu i miał wyciszony tel... Rozpłakałam mu się do słuchawki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3620 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za wasze zdrówko ![]() Cytat:
![]() moja lubi wieczorem patrzec na telewizor jak jest zgaszone światło i telewizor miga to tez fika sobie ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | ||
Zadomowienie
|
Agnieszka-super,że fryzurka się udała i że TŻ zachwycony
![]() Tydzień temu jak zrobiłam sobie grzywke, a na pytanie czy dobrze wyglądam TŻ stwierdził,że "zawsze dobrze wyglądam" ![]() ![]() Natka- ze spaniem mam tak samo, tylko w nocy na siuranie wstaje. Martusia-super,że następne pomieszczenie gotowe ![]() Mamalutka- ![]() Lausanne- życzę zdrówka ![]() Aiszka- kurcze co za szpital, masakra ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() helloo.. wczoraj córa pomagała mi rozpakować paczke z laktatorem, wyciągneła go i z hasłem do TŻ: "Tato patrz-wsiąkacz! ![]() Ostatnio wszystko mnie wzrusza/doprowadza do płaczu, w niedziele wypadł mojej córce pierwszy ząb to prawie się poryczałam jak sobie przypomniałam że dopiero co pierwszy wyszedł a tu już wypadł.. Mój TŻ tylko tuli i mówi: "Achh te hormony ![]() ![]()
![]() |
#3622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
szybo Wam idzie ten remont, tylko czekać końca ![]() Mamalutka super, że wizyta udana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | ||||||
Zakorzenienie
|
no i co- buła (chałka nawet
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Malgosia1983 - Tez ide na wesele w sobotę ![]() A o do hormonów- no tak bywa,ze odstawiamy takie sceny. Ale przecież to nasz urok ![]() Cytat:
![]() Kochane słodkie dziewczynki- co do frytek, jakby któraś miała wielką chęć to można je zastąpić selerem- wg diety montignaca- maja niski indeks glikemiczny ![]() ![]() ![]() PRZEPIS NA FRYTKI DLA ZASŁODZONYCH Cytat:
![]() o taaaaaaaaaaak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I współczuję tych skurczybyczków! Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A w ogole dzien dobry i wyobrazcie sobie ze snilo mi sie dzisiaj ze cotka sie rozpakowala pierwsza ![]()
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() co tak mało naprodukowane??? Pouciekały wszystkie, czy co??? a kogo mąż wykomplementował, że ładnie z rana wygląda, co?? ![]() nie chce na forum pokazywać buźki, przepraszam ![]() męskie podobają mi się oba, a Marcjanna też pierwsze słyszę. Jak jest wtedy zdrobniale do dziecka?? MalgosiaM8 nie odpuszcają Ci te paskudne skurcze ![]() Lausanne ZAWSZE DO USŁUG ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() a jak Twoja noc? jak skurcze? LEŻYSZ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-07-28 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | ||
Wtajemniczenie
|
Bry mamuśki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=lausanne;28402133]cześć moje brzuchatki kochane ![]() Cześć lau ![]() Cytat:
![]() Agnyska Benio był Ci pisany chyba od początku ![]()
![]() |
#3628 |
Zadomowienie
|
Lausanne i Madzialena
Dobrze, że jesteście znowu z nami ![]() ![]() Archinta Super fryteczki z selera ![]() Agnieszka 0605 Zdrobnienie od Marcjanna może być np Marcysia ![]() ![]() Ależ piękny dzień dziś, słoneczko i cieplutko- nareszcie ![]() ![]() Też tak macie, że nie dacie rady zjeść więcej? ja mam takie problemy z żoładkiem, zgagą i kopniakami maluszka, że obiad jem na 3-4 tury. Czuję głód, ale mam wrażenie że pojemność żołądka nie pozwala na zjedzenie więcej ![]()
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3630 |
Zadomowienie
|
dziewczyny nastepne pytanie z seri głupich
![]() w wózku jest materacyk i czy na niego sie jeszcze kładzie jakis kocyk czy cos czy juz nie ![]() masakra takie pytanie mnie dopadaja ![]() a dzis sniło mi sie ostatnie USG ze widziałam wielka bułeczke mojej małej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.