|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!
Hard, ty masz problemy ewidentnie z wyczuwaniem przytyków (i nie, to też nie jest złośliwość, po prostu próba zanalizowania Twoich bardzo częstych wypowiedzi - żeby nie było). Ze strony Mistrzyni to nie była złośliwość, tylko uwaga, że się cieszy, że zmieniłaś nastawienie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3992 |
|
Konto usunięte
|
ok ville, widocznie nie wyczuwam tego co kto ma na myśli
z uwagi na wiele zdarzeń z przeszłości nie przepadam za przytykami. ale to nie jest temat na rozgrzebywanie.
|
|
|
|
#3993 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Pani Buka
|
Hard, co prawda to prawda, nie doszukuj się czegoś tam gdzie tego nie ma
![]() a co do wątku wyżej - ja akurat bym tak nie chciała i nie mogła, pomyślałam sobie kiedyś że ślubu nie wezmę dopóki i ja, i facet nie będziemy w stanie utrzymać się sami lub z niewielką pomocą rodziców. o kredycie nie wspominając. jasne że nie można czekać w nieskończoność, ale nie rozumiem czemu niektórym się do ślubu tak spieszy koleżanka mi opowiadała ostatnio, że we wrześniu idzie na wesele swojej kumpeli, która bierze ślub, chociaż nie pracuje, facet w dużo lepszej sytuacji nie jest, i będą mieszkać potem u jego rodziców nadal, a kasę brać nie wiem skąd ![]() ale mam podły atak alergii
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3996 |
|
Nie depcze krokusów
|
hardgirl123 - Ale masz huśtawki ostatnio, z rozanielenia po wkurzenie, coś jak ja, tylko że u mnie to wszystko przez takiego jednego słodkiego
![]() kasiencja - na co masz alergię? Lenka - wezmę po prostu numer do właścicieli i jej przekażę. To małżeństwo w średnim wieku mieszkające w lokalu powyżej. Mieszkanie ponoć bardzo ładne, łazienka osobna od toalety. Ogrzewanie gazowe, w zimie 200-300 zł na miesiąc. Nie wiem tylko, od kiedy, czy nie od zaraz. Kolega mówi, że oferta super i gdyby nie mieszkał tylko z dziewczyną, to by się tam wprowadził ze znajomymi.
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
ufff nadrobiłam
![]() Ja nie wyobrażam sobie być na utrzymaniu męża, albo mieszkać świeżo bo ślubie u jego albo swoich rodziców Chciałabym najpierw skończyć studia, usamodzielnić się ![]() Wczoraj trochę za długo farbę trzymałam i w efekcie jestem czarna
|
|
|
|
#3998 |
|
Nie depcze krokusów
|
Co do ślubów, to tylko powiem ku przestrodze - jak już skończycie studia lub będziecie mieć pracę czy mieszkać z połówką, to nie zwlekajcie nie wiadomo ile, bo skończycie jak ja
![]() Tindomerel - czarny też ładny
|
|
#3999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jak właściciele mieszkają powyżej, to mogą mieć wonty, że jest za głośno, jak przyjdzie do wizażowych spotkań ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem czy ślub miałby jakikolwiek pozytywny wpływ na przebieg wypadków. W moim przypadku - szczerze wątpię. Ot, uwolnić się już tak łatwo bym nie mogła ;p
|
|
|
#4000 |
|
Konto usunięte
|
KOMU? http://allegro.pl/show_item.php?item=1739628945
Jest tylko 5 szt! |
|
|
|
#4001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klimatyczne motocykle Hmm, nie widziałam go w akcji, z tego co mówi to "bezpiecznie", aczkolwiek 200km/h to dla niego mało ![]() Ja jechałam najszybciej 140km/h i myślałam że mi łeb urwie, ale ponoć jest na to sposób... stopery ![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym tak nie potrafiła dlatego że moja mama prawie całe moje życie pracowała i taki model rodziny wyniosłam z domu. Mama wpoiła mi takie wartości jak: niezależność, liczenie tylko na samą siebie, bo jeśli sama o siebie nie zadbam to nikt o mnie nie zadba, praca jako wartość i sposób na szczęście i spełnianie się w życiu oraz zabezpieczenie podstawowych potrzeb materialnych, a nie jako źródło pieniędzy które będę przeznaczać na swoje zachcianki - jak w protestantyźmie oraz minimalizm i koncentracja na życiu duchowym - jak w buddyźmie Natomiast mój ojciec nauczył mnie takich rzeczy jak: życie chwilą, dobra mina do złej gry, dobra zabawa, nieprzejmowanie się drobnostkami, poczucie humoru, pogoda ducha. A także uciekanie przed konfliktami, zamykanie w sobie i nieumiejętność rozmowy o uczuciach. Obydwoje nauczyli mnie indywidualizmu i tego że nie mogę "mieć chłopaka", mogę z nim "chodzić", "spotykać się", "przyjaźnić", "żyć", ale nigdy nie będzie moją własnością. Sorry za off top, ale jakoś tak mnie naszło na filozoficzne rozważania
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, który wziął ślub ze swoją Anią po 14 latach wspólnego życia, teraz mają dziecko i są szczęśliwi. To wszystko kwestia dojrzałości. I szczęścia - małżeństwo to zawsze ryzyko: uda się albo nie uda, nie może być inaczej w przypadku dwóch niezależnych istot, które zmieniają się w ciągu życia i po 20 latach nie są już tymi samymi osobami co wcześniej.
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4005 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nicRu wtedy ta osoba która pracowała szuka pracy, a przez jakiś czas żyją z oszczędności, z wypowiedzenia, z bezrobocia. Ew szuka pracy też ta niepracująca wcześniej strona. Tak to chyba wygląda w takich rodzinach.
|
|
#4007 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Co nie zmienia faktu, ze jak ktoś X lat nie pracował, albo nie pracował wcale, albo ta druga osoba nie może znaleźć pracy, to jest po prostu o wiele, wiele ciężej niż wtedy, gdy są dwa źródła dochodu. Dla mne nie lubiącej ryzyka - ryzykowne
|
#4008 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raz jednak pokazal mi bez ostrzezenia co motor potrafi i koniec-wiecej z nim nie wsiade...Za to moj tata to typ harleyowca-tam sobie spokojnie pyrkasz Nie udalo mi sie z nim jeszcze pojechac na zaden zlot, jeszcze!![]() Cytat:
Cytat:
Zreszta moi rodzice uwazaja, ze na slub jest zawsze czas, nie ma sie co spieszyc. I dobrze bo jak wiadomo, zwiazek sie rozpadl![]() Cytat:
Cytat:
My z bracmi musimy moich rodzicow czesto wysylac na wakacje-w domu juz by sie dawno pozabijali |
|||||
|
|
|
#4009 |
|
Konto usunięte
|
Malla huśtawki mam przez Konrada, najpierw pitoli że kocha caluje itp a teraz sie od poniedziałku nie odzywa.
hiper w trakcie @ nie będę się wyspować
|
|
|
|
#4010 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak naprawdę, jeśli para po latach nie decyduje się na powiedzenie sobie głośno i wyraźnie "tak, jesteś tą jedyną / tym jedynym i chcę z tobą spędzić resztę życia", nieważne czy przed sobą w zaciszu domowym, czy przed urzędnikiem lub duchownym, to znaczy, że jest coś z tym związkiem nie tak. [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28403212]KOMU? http://allegro.pl/show_item.php?item=1739628945 Jest tylko 5 szt![/QUOTE] Dopiero co odchodzę od podkładów płynnych w stronę minerałów, a Ty z gąbkami wyjeżdżasz, zlituj się ![]() Ktoś chętny na minerały?
|
|
|
#4011 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Konto usunięte
|
ja chcę minerałki
![]() jak nie byłam na wizazu to nie miałam tak fajnych uzależnień
|
|
|
|
#4013 |
|
Pani Buka
|
teoretycznie najbardziej na roztocza. w praktyce dopada mnie bez żadnej reguły
przed wyjazdem pod tym względem czulam się świetnie, w górach mieliśmy troszkę zakurzony pokój to smarkałam a dzisiaj od rana zużyłam nieprzebrane ilości chusteczek... ale znając życie jutro będzie w porządku zgadzam się też z Tobą co do ślubu. chociaż na razie to zastanawiam się jak znaleźć pierwszą pracę, najlepiej taką na 1/2 etatu żebym i po wakacjach mogła trochę zarobić
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Pani Buka
|
oj, w butach w których stopa jest pionowo to też bym miała taką nogę
![]() widziałam w jakiejś gazecie reklamę kampanii AXE gdzie stało obok siebie z 10 lasek, wszystkie piękne, szczupłe i bardzo nienaturalnie długonogie... tylko że wszystkie miały ~20cm platformy, więc nawet ja miałabym ponad 1,80m
|
#4016 |
|
maszyna, nie człowiek
|
W butach na obcasie i mini to nawet ja mam długie nóżki, pomimo krasnalkowatości
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4018 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bylam na 'mini' zlocie, ktory byl u mnie w miejscowosci...trzeba chyba sie troche tam wpasowac w towarzystwo aby dobrze sie bawic
Ale marzy mi sie jeszcze taki duzy zlot, z przejazdem przez miasto itpDokladnie
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
Nawet bardzo ładny, ale chyba nie do końca dla mnie
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

koleżanka mi opowiadała ostatnio, że we wrześniu idzie na wesele swojej kumpeli, która bierze ślub, chociaż nie pracuje, facet w dużo lepszej sytuacji nie jest, i będą mieszkać potem u jego rodziców nadal, a kasę brać nie wiem skąd 

Raz jednak pokazal mi bez ostrzezenia co motor potrafi i koniec-wiecej z nim nie wsiade...Za to moj tata to typ harleyowca-tam sobie spokojnie pyrkasz