Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 08:34   #2911
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Dzień dobry
My dopiero wstaliśmy
Pobudka o 4.30 karmienie i dopiero teraz, w sumie listonosz mnie i Bartusia obudził, a Wiktorka starszy syn bo wziął go do karmienia

AAAaaa w końcu słoneczko jest
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:37   #2912
ania2631
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Edzik dostał mm...
Żadnego rzucania, podkurczania, marudzenia ani NIC.
Poszedł spać z uśmiechem na buzi...
Idę odsypiać, skoro mały śpi. Zobaczymy, co będzie dalej...
Trzymam kciuki aby Eduardito chociaz godzinke pospał
Stary 2011-07-28, 08:40   #2913
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Amarciu tylko, ze ja laktacje troszke sama zaniedbalam, bo do dzisiaj mnie sutki bola wiec zaczelam podawac mm. I tak coraz czesciej i wiecej wiec sama rozumiesz jak to wplynelo na produkce mleka...
Trzymam bys Ty troszke dluzej pokarmila

Grazin nie musi wcale tak byc, ze stracisz pokarm czy cos. Nie wydaje mi sie. To raczej czesto sie nie zdarza. Jak juz pisalam Amarci ja sama zaniedbalam laktacje i to moja wina... przebolalam swoje, ale wiesz co? Skonczylam wlasnie karmic piersia Antosia i widok jak on chwyta, jak szuka piersi jak mu wypadnie, jak ssie... bezcenny i strasznie mi sie przykro zrobilo i az sama zla na siebie teraz jestem, ze tak to wszystko sie potoczylo ... No i sie pobeczalam... tak mocno kocham ta moja glowke przyklejona do cycusia...

Aga_pe lubi babki z charakterem

Matall...mamaoptymistka dobrze radzi z tym kolorowym akcentem w koncu to wesele

Ewesko zamowilam ta paletke Sleek oh so special. Zadowolona jestes? Fajne te kolorki cieni No i przyszedl pedzel Mac 217. Na stronce jest napisane, ze on jest do blendowania i juz zglupialam czy mam jeszcze jakis dokupic czy ten 217 sluzy do nakladania cieni, a do blendowania musze jeszcze jakis dokupic? [ucze sie malowac w domowych pieleszach ]

Mezu poszedl na nocke
Bylam u sasiadow i posiedzielismy z Antosiem do 22:30
Teraz mlody spi, a ja nadrabiam zaleglosci z wieczorka

jak czyscicie uszka swoim dzieciaczkom?
Fajna jest ta paletka, cienie intensywne i ładnie się trzymają
Co do pędzelka to teraz poszukałam na necie wyraźne foto jego bo pędzli mac nie znam i tak ten jest do blendowania. To teraz zakup sobie jakiś do nakładania cieni.
Stary 2011-07-28, 08:49   #2914
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas noc średnia, były 3 pobudki więc pospałabym jeszcze ale co zrobić

Paulizia, szkoda że mleczko Ci się kończy. Też się tego boję

Amarcia, nie dołuj się tak tylko wyjdź do ludzi Też mnie szlag trafia bo siedzę cały czas sama i moja jedyna rozrywka to wyjście po zakupy

Mattal, ja zamiast tego wdzianka założyłabym jakąś jasną marynarkę krótką dopasowaną
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:32   #2915
matallewar
Zakorzenienie

ania2631 Równo godzinkę spał

MoniaK Tylko nic takiego nie mam... A kupić nie mam ani kiedy ani za co...

A kolorowe akcenty mi jakoś nie pasują... Ja zawsze raczej w stonowanych kolorach

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:33   #2916
Klaterina
Zadomowienie

hej mamusie

jestem padnięta a dziecko w najlepsze się uśmiecha i gaworzy

martynka89 podziwiam za spacery w deszczu

matallewar jak dla mnie to ta długa, ale góra mi nie pasi wcale, krótka jest jak dla mnie za krótka i może dlatego wole tą dłuższą wersję

nie mam pomysłu na obiad ale za się pochwalę - powalczyłam wczoraj na stepperze
Stary 2011-07-28, 09:52   #2917
SiLLee
Raczkowanie

Dzien dobry
|U nas nocka w miare zasnela dopiero o 23 spala do 3 i od 3.40 do 7 na mare karmienie potem do 9.
Dalej puszcza gazy ale dzisiaj w nocy byla kupka. Moze przez ten masaz. Jakas niespokojna jest zasypia a za chwile sie budzi z rykiem jak by jej sie cos strasznego snilo. Teraz lezy na przewijaku i sobie gaworzy ciekawe jak dlugo bo zazwyczaj po 15min juz sie nudzi i ryk

Dzisiaj piekna pogoda cieplutko sloneczko wiec wybieramy sie na dlugi spacer
Milego Dnia
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:53   #2918
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

dzień dobry

Matall wersja w krótkiej kiecce lepsza wg mnie młoda jesteś nogi pokazuj! tylko jakoś tak szaro jak na wesele ale ładnie ładnie

andziot u mnie ochraniacz już tydz. zamontowany...mały wkładał notorycznie nogi między szczebelki a potem jak się przebudzał to wył bo nie mógł wyciągnąć..i bardzo często się przekręca tak, ze już kilka razy by przyfasolił nosem w szczebelki....

u nas nocka jak zwykle...
i walka z zasnięciem wieczorem...
wczoraj prawie 2 godziny leżałam koło Piotrusia i trzymałam mu smoka w buzi, bo co chwile mu wypadał i wrzask...więc zasypialiśmy do 22 od 20
juz mnie meczą powoli te wieczory
dobrze, że w nocy śpi ładnie i sie nie wybudza
bo jakbym miał go tak usypiac za każdym razem

dzisiaj wyjdę jednak z domu
lecę o babci i do tesco :P
bez kasy, ale zawsze między ludzi
Stary 2011-07-28, 09:56   #2919
agus87
Zakorzenienie

u mnie tez sie pogoda poprawia
tymczasem jade do miasta musze cos oluni kupic, bo mi ze wszystkeigo wyrasta
i przy okazji sobie
a pozniej do rzeznika po 3kg karkowki moze mi starczy hahaha

zostawiacie dzieci same na przewijaku ???????????
ja juz Oli nie zostawiam
jak juz sama lezy to kolo niej jestem bo mi sie tak wygina, mostek robi, wierzga nogami, jakby chciala skoczyc
a w kąpieli wczoraj mi pol wody wylala z wanienki bo tak po niej wierzga hehe
Stary 2011-07-28, 10:02   #2920
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki,
mam doła Napisałam w klubie dlaczego. Proszę o
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:03   #2921
Camomile
Zadomowienie

Dzien dobry!!
Czytam Was, tylko nie mam kiedy pisac...

Dziekuje za wszystkie slowa pocieszenia i kciuki.

U nas kolejna nocka kiepska, Nadia obudzila sie o 3 (juz dawno o tej porze oka nie otwieralam) i marudzila do 8
Nie wiem, moze to jakis skok rozwojowy (jakby samych kolek bylo malo), mysia dzisiaj konczy 11 tygodni... A wczoraj wieczorem przy karmieniu pieknie sie usmiechala i raz zasmiala sie na glos kochana niunia.

agus, nie zostawiam, bo przemieszcza sie w dol wierzgajac noziami, no i boje sie, ze lada chwila zroluje sie na boczek (juz jej sie prawie udaje).
Udanych zakupow!

Antropia, ladny avatarek

Klaterina, u mnie to samo, ja ledwo na oczy patrze, a niunia zadowolona, oczka jak 5zl i zagaduje

Ania2631, glosik jest.

No i koniec pisania, mala skwierczy... ide.

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-07-28 o 10:06
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 10:09   #2922
matallewar
Zakorzenienie

Dodałam 3 zdjęcia - sukienkowe, jakby co

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-28, 10:24   #2923
MoniaK
Zakorzenienie

Ja mam przewijak na łóżeczku, więc od początku bałam się zostawiam małego na nim. Zawsze ktoś musi przy nim być. Teraz to już w ogóle macha nogami i rączkami jak wariat i wierci się
Stary 2011-07-28, 10:40   #2924
andziot
Zakorzenienie

matall a może będzie tak ciepło że nic nie będziesz musiała zakłądać na tą sukienkę ??? bo chyba bez byłoby najładniej

anulinka trzymam kciuki, żeby jakoś się wszystko naprostowało

sesje robiłam z dziewczynami
teraz Gabunia śpi ...
strasznie mi się rzucała przy cycku dziś

matall dajesz to mm Edzikowi ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:48   #2925
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Szybciutko się witam i zmykam bo dziecię się budzi

Dziękuję za wszystkie życzenie urodzinowe i imieninowe - jesteście kochane Prezent od Tż cudowny - piekna bielizna z pasem do pończoch znowu poczułam sie jak kobieta

Wczoraj byłam też na przeglądzie podwozia - w końcu - wszystko w porządku, okresu raczej w najblizszym czasie nie dostanę czy ktoś bierze Azalie?? gin mi przepisał, ale powiedział, że ma niefajne skutki uboczne w postaci plamień, krwawień lub krwawień obfitych - i jeżeli do tego dojdzie mam je natychmiast odstawic

No i znowu mamy skok - już od dwóch dni przeczuwałam, że nadchodzi, bo Aluśka nie chciała mi zasnąc na swoją najdłuższą drzemkę 3 godz. w dzień i nie spała. A dzisiaj w nocy obudziła się już o 1 dałam UU i zaraz zasnęła, ale ja nie moglam zasnąc do 3:30, a o 5 ona wstała Ale od kilku dni wziełam się na sposób i po karmieniu pakuję ją do łóżka, przytulam i ja zasypiam, a ona marudzi, marudzi i też śpi - dzisiaj pospałyśmy do 11:15 tzn. ja, bo ta gwiazda jeszcze śpi Przynajmniej jestem wyspana , tylko mam nadzieję, że nie przestawię ją jakoś tak niefajnie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 10:49   #2926
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Witam dziewczyny i bobaski

U nas noc jak zwykle 2 pobudki, potem od 7 do 8 nie spaliśmy, a jak zasnęliśmy to wstałam o 11 prawie.

Spóźnione życzenia miesięcznicowe dla Szymonka, Gabrysi, Oliwi, Stasia rośnijcie zdrowo

Jeśli chodzi o przewijak, ja się boję zostawiać Adasia samego, nawet jak miał tydzień, ktoś musiał przy nim być.

Ja mało bywam na forum, bo mam kuzyna w domu i chrześnicę. Do tego z kompa korzysta aż 3 osoby i trzeba się do niego dopychać. na wieczór wszystko doczytałam, ale już nie miałam siły odpisywać.

Adaś po staremu, jak nie śpi - rączki, dobrze, że chociaż w wózku chce leżeć na dworze. Dzisiaj w końcu jest słońce więc zaraz wybywam na spacer i jeśli bedzie ładnie pewnie cały dzień spędzimy poza domem.
Miłego dnia

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:04   #2927
listopadowa80
Zakorzenienie

Ja tak ostatnio mało się udzielam, ale trwają wielkie przygotowania do ślubu kuzyneczki. Wczoraj w końcu kupiłam kieckę. Mam nadzieję, że nie wyglądam w niej jak gruba Berta. Załączyłam 3 zdjątka do albumu. Jutro jeszcze zrobię sobie french manicure, a w sobotę czeka fryzjer a potem jakiś make-upik nałożę i heja na zabawę.

Dzieciaki zostaną po opieką koleżanki - położnej. Także w dobrych rękach

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja juz Oli nie zostawiam
Nie, nigdy
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:12   #2928
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
matall a może będzie tak ciepło że nic nie będziesz musiała zakłądać na tą sukienkę ??? bo chyba bez byłoby najładniej

anulinka trzymam kciuki, żeby jakoś się wszystko naprostowało

sesje robiłam z dziewczynami
teraz Gabunia śpi ...
strasznie mi się rzucała przy cycku dziś

matall dajesz to mm Edzikowi ???
No dałam. 3h 15minut temu.
Spał 1h, potem 30min czuwania i nadal śpi...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-28, 11:17   #2929
Dziewczonka
Wtajemniczenie

A moja Aluśka nadal śpi a jadła o 7:30 - próbuje ją budzic i nic, pokręci sie i dalej kima

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 11:18   #2930
MoniaK
Zakorzenienie

Tymi w końcu usnął. Był tak marudny i chyba po prostu śpiący. Oby chociaż godzinę dał odpocząć
Dziewczyny które miały/będą mieć chrzest. W co ubieracie swoje pociechy? Widziałam że Monia(numerki) ma dla małego eleganta garniturek ale ja jakoś nie jestem przekonana i teraz dumam.
Stary 2011-07-28, 11:19   #2931
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Ale z tego co widzę, to skok w 11-12 tyg. trwa tylko tydzień całe szczęście
Stary 2011-07-28, 11:19   #2932
eweska
Moderatoreska

No i dostałam becikowe :P
Stary 2011-07-28, 11:21   #2933
cucciola79
Wtajemniczenie

Dzien Dobry kochane
wskoczylam na momencik przywitac siedzisiaj juz troszke mamy lepszy dzien i jestesmy wyspanezaraz lece cos ugotowac
Milego dzionka zyczymy
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:22   #2934
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No i dostałam becikowe :P

.........
Izabela się budzi. Ale spała od 10
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:24   #2935
spice1985
Zadomowienie

Hej, ja tak na szybko przeleciałam wątek i widzę, że Edzik się po mm uspokoił. Chciałam się Was zapytać o opinię o co chodzi z tym karmieniem piersią, że wiele dzieci p prostu źle to znosi, w sensie te rzucanie się, prężenie itd? A po mm przeważnie jest spokój? Myślicie, że może mieć na to wpływ to jedzenie i ta chemia pakowana do niego dzisiaj nagminnie? Że ten pokarm po prostu nie służy przez to wielu dzieciom?
W ogóle czytałam gdzieś, tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie, bo to było zanim jeszcze w ciążę zaszłam, że kiedyś będzie się karmiło tylko mm bo pokarm matki nie będzie się nadawał właśnie przez cywilizację.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:27   #2936
zosiaaa
Zadomowienie

witam

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
dzień dobry

Matall wersja w krótkiej kiecce lepsza wg mnie młoda jesteś nogi pokazuj! tylko jakoś tak szaro jak na wesele ale ładnie ładnie

andziot u mnie ochraniacz już tydz. zamontowany...mały wkładał notorycznie nogi między szczebelki a potem jak się przebudzał to wył bo nie mógł wyciągnąć..i bardzo często się przekręca tak, ze już kilka razy by przyfasolił nosem w szczebelki....

u nas nocka jak zwykle...
i walka z zasnięciem wieczorem...
wczoraj prawie 2 godziny leżałam koło Piotrusia i trzymałam mu smoka w buzi, bo co chwile mu wypadał i wrzask...więc zasypialiśmy do 22 od 20
juz mnie meczą powoli te wieczory
dobrze, że w nocy śpi ładnie i sie nie wybudza
bo jakbym miał go tak usypiac za każdym razem

dzisiaj wyjdę jednak z domu
lecę o babci i do tesco :P
bez kasy, ale zawsze między ludzi
u nas wieczorne usypianie wygląda identycznie, z tym że czasem muszę jeszcze potrzymać za rękę i robić ciiii...

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
u mnie tez sie pogoda poprawia
tymczasem jade do miasta musze cos oluni kupic, bo mi ze wszystkeigo wyrasta
i przy okazji sobie
a pozniej do rzeznika po 3kg karkowki moze mi starczy hahaha

ja juz Oli nie zostawiam
jak juz sama lezy to kolo niej jestem bo mi sie tak wygina, mostek robi, wierzga nogami, jakby chciala skoczyc
a w kąpieli wczoraj mi pol wody wylala z wanienki bo tak po niej wierzga hehe
ja nie zostawiam
zresztą od początku jak ewentualnie zostawiłam to dosłownie na 3 sekundy sięgając tylko coś

MoniaK ja kupiłam na chrzest normalna koszulę w kratkę i do tego spodnie takie z materiału ale takie bardziej hmm... sportowe a nie w kant

ja bujam kapciem, jestem bardzo zadowolona z tego bujaka co tu polecałyście tak więc bardzo dziękuję za pomoc

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:30   #2937
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej, ja tak na szybko przeleciałam wątek i widzę, że Edzik się po mm uspokoił. Chciałam się Was zapytać o opinię o co chodzi z tym karmieniem piersią, że wiele dzieci p prostu źle to znosi, w sensie te rzucanie się, prężenie itd? A po mm przeważnie jest spokój? Myślicie, że może mieć na to wpływ to jedzenie i ta chemia pakowana do niego dzisiaj nagminnie? Że ten pokarm po prostu nie służy przez to wielu dzieciom?
W ogóle czytałam gdzieś, tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie, bo to było zanim jeszcze w ciążę zaszłam, że kiedyś będzie się karmiło tylko mm bo pokarm matki nie będzie się nadawał właśnie przez cywilizację.
Rzeczywiście wiele dzieci ma problemy z jedzeniem z piersi (tutaj niech się wypowie jakiś lekarz) ale z drugiej strony wiele dzieci ma problemy po mm. Myślę że to wszystko zależy od wielu czynników a fakt, iż kiedyś będzie się karmiło tylko mm do mnie nie przemawia. Uważam że to tylko i wyłącznie wymysł producentów mm i czysty marketing. Przecież wiadomo, że mleko mamy jest najlepsze dla dziecka Karmienie to niestety ciężki kawałek chleba, jak wiele z nas się o tym przekonało, ale myślę że warto podjąć trud i chociaż spróbować.

Zosia, ja mam taką białą koszulę i kamizelkę do kompletu (pokazywałam kiedyś na poczekalni) i do tego jakieś spodenki dobiorę ale właśnie nie w kant. Będzie bardziej sportowo i nie tak oficjalnie. Muszę tylko przymierzyć czy ta koszula jest już na niego dobra Gdzie i kiedy masz chrzest?

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-07-28 o 11:32
Stary 2011-07-28, 11:36   #2938
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Matall no bez jest najlepiej, ale ja będzie chłodniej to ja bym ubrało to ciemne bolerko

zosiaa ja tez za rącke trzymam, ale zamiast ciii to gadam szeptem o pogodzie zazwyczaj robi takie rozanielone oczęta i przysypiać zaczyna...i zazwyczaj jak przysypia to pies szczeknie, mężulo garnkiem stuknie, ja kichnę itd. i mały się wybudza i zabawa zaczyna się od nowa!

zrobiłam przegląd ubranek! ponad połowa poszła w torbę za mała! Zostały tylko na 68cm! jak tak dalej pójdzie to a kilka miesięcy będzie nosił ubranka na roczne dziecko
i brakuje mi pajacyków! mam chyba ze 3 duże i nic więcej, nie spodziewałam się, że tak szybko będą potrzebne!on ma dopiero niecałe 8 tyg A ja tak lubię mu na noc pajace zakładać... najwygodniejsze
trzeba na zakupy

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-07-28 o 11:38
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:36   #2939
zosiaaa
Zadomowienie

MoniaK chrzciny mam w ta niedzielę, impreza jest w amfiteatrze, a wy kiedy macie??
a jaki masz rozmiar tego kompleciku koszula + kamizelka?

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:40   #2940
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
MoniaK chrzciny mam w ta niedzielę, impreza jest w amfiteatrze, a wy kiedy macie??
a jaki masz rozmiar tego kompleciku koszula + kamizelka?
Niby jest newborn rozm 56 ale wydaje mi się dość duża (choć to może być tylko wrażenie ). My mamy 7 sierpnia w Romie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości